praegune kellaaeg 25.06.2025 01:08:12
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
meelis94
HV vaatleja
|
14.01.2014 01:12:43
|
|
|
raxz kirjutas: |
Kujuta end sellises situatsioonis...
Sul tuleb hea idee. Kirjutaks programmi, mida veel kusagil näinud ei ole ning millest oleks reaalselt ka paljudele kasu ning mida sa isegi ostaksid. Hakkad arendamisega tööle, otsid kõik oma säästud välja, palkad inimesi appi, ise elad aasta aega ainult oma säästudest ning kirjutad koodi. Lõpuks saab toode valmis. Hakkad seda müüma. Paar päeva läheb müük hästi. Prognoosid, et samas tempos jätkates oled poole aastaga investeeringu tagasi teeninud. Ükspäev aga müük langeb ning avastad oma toote piraadilahe poest, nime lõpus "cracked by warezteam". Mida arvad ning kuidas end tunned? |
Kui isegi üks kõige rangemate turvanõuetega amet Ameerikas, nimelt NSA, ei suutnud takistada informatsiooni lekkimist, siis peaks see midagi ütlema meile.
Isegi kui sa ei avasta oma suletud lähetekoodiga programmi kusagil lehel kirjaga "cracked by warezteam1", siis leiad selle varem või hiljem kusagilt mujalt kirjaga "cracked by warezteam2". Reaalsel maailmal ja idealiseeritud situatsioonil on suur erinevus.
On öeldud, et informatsioon tahab vabaks saada, ning igasugused püüded seda takistada luhtuvad varem või hiljem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Thiery
HV vaatleja
|
14.01.2014 01:17:11
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Mu küsimus on vägagi konkreetne - kas Andres Salumets (46)on õige mees kui Taneli (HV) kätetööd tasuta jagab?
Lihtne küsimus ju. Aga vastuseid napib. Pigem libisetakse mugavalt suurkorporatsioonide kirumisele. |
Minu arvamus selle kohapeal on, et isegi kui ta teeks hinnavaatlus2.ee , siis see ei mõjutaks reaalset hvd mitte teps. Siin saidil on kasutajad, siin on see melu, mitte seal.
Sa võrdled umbes sellist asja:
Ma saan tasuta alla laadida Microsoft Windows'i , aga ma ei taha seda, ma lähen piratebayse ja laen sealt piraadi.
Nagu minecrafti tegija ja ka HBO Game Of Thrones teijad on öelnud, neil pole selle vastu midagi kui inimesed seda alla laevad ja tasuta kasutavad. Lõppudelõpuks kui neile meeldib nad ostavad selle. Selles võib olla tõetera sees.
Minul ei ole midagi selle vastu kui keegi laeb minu tehtud tarkvara tasuta alla ja kasutab seda. See on mu enda teha, kas ma olen võimeline tegema tarkvara sellise, et kasutaja ei tahaks seda alla tirida, vaid ostaks selle minu käest.
Kohtute teel raha nõudmine ja piraatluse süüdistamine enda tegemata jätmiste eest on vale.
Hea näide steampowered.com ostin sealt saleäi ajal 2 euriga mänge, kuna mul ei olnud kahju ja samas oli see lihtsam kui piraate alla laadida. Oleks vaid kõik pc mängud kätte saadavad seal hea hinnaga....
Ei ole vaja öelda, et ma ei kirjuta tarkvara, et ma ei tea kui ei ole ise kirjutanud. Teenin ise ka elatist sellega...
No ma loodan, et keegi mu mõttest aru saab
|
|
tagasi üles |
|
 |
kevku
HV kasutaja
|
14.01.2014 01:23:48
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Mark0, netipiraatlus on normaalne nähtus Parem teostagu paremat kontrolli juriidiliste isikute arvutis.  |
Kahju et inimesed niimoodi mõtlevad, et netipiraatlus on normaalne. Piraatlusele asemel võiks oma aega kulutada hoopis ise sisu tootmiseks ning kui nad jagamisse usuvad saab seda teha näiteks Vaba Tarkvara näol.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
14.01.2014 01:23:55
|
|
|
Arvan, et kui mängud maksaksid kõik 2€ ringis, ei piraks keegi. Keegi lihtsalt ei viitsikski mingit pira kuskilt piratebayst otsima hakata, kuna neid sheerijaid oleks ka nii vähe ning allalaadimiskiirus oleks olematu. Tarkvaratootjad peaksid leidma selle murdepunkti. Mitu arvutit meil maailmas on? Suur osa neist arvutitest ootavad tarkvara, mida jooksutada.
Ma pole kunagi õnnelik olnud netist kuskilt mingi pira otsimisel. See nõuab aega, pühendumist, kogemust ja riski. Filmide puhul peab otsima hea kvaliteediga torrenti, subclubist kuskilt ka subtiitrid, mida siis vähem või rohkem tuleb hakata redigeerima, et oleks sünkroonis jne jne. No milleks?
Tarkvara peaks olema tarbimiseks. Selle paljundamise odavust arvestades ka päris odav.
Veel vähem viitsiks iga päev kuskil netis lapata neid soodukaid jms kampaaniaid. Eelistan valida välja kategooria ja siis tellida seda, mis nende kategooriatega kattub. See kehtib mängude, filmide, raamatute, programmide jms kohta.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
14.01.2014 01:49:59
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Äkki keegi, kes arvab, et Andres Salumetsa (46) tegevus oli õige ja kiiduväärt mõne enda sõnaga ütleks, et mida head ta tegi? |
Sugugi mitte väga-väga ammu oli ajahetk, kui pea igal pool loeti parimaks antiviiruseks Eseti NOD32te. See oli kiire, üllatavalt resursisõbralik, andmefailide uuendusi tuli pidevalt ning mis kõige olulisem - kui too AV oli masinas siis oli masin ka puhas, mitte nagu konkurentide (eriti nende ümmarguselt kahe mida kodukasutaja ilma raha kulutamata võis kasutada) puhul millede kohta ikka ja jälle oli kuulda hirmulugusid viirustest pungil raalidest. Ainus reaalne puudus mis NODil toona oli - ta oli küll odavam kui enamik tuntumaid AVsid, aga maksis siiski arvestatava kopika. Firma võis sellist kulutust endale lubada, nii mõnigi kodukasutaja aga mitte.
Mida tegi Salusoft? Ta mitte üksi ei pakkunud NOD32 täisversiooni koos õpetusega, vaid jooksutas ka kohalikku uuenduste serverit. Ajal kus Internetiühendus sugugi odav ei olnud. Ma ei tea kas ta maksis ise selle andmemahu eest või laenas kuskilt, aga ilmselt nii mõnigi arvuti/kasutaja jäi toona andmekao kogemusest ilma tänu Salule
Ja eks nende sõnaraamatutega ole sama lugu - täna on sul Google Translate, paar aastat tagasi polnud aga midagi. Neid progesi mida ta oma saidil jagas ei saanud minu mäletamise kohaselt ka mitte kohalikust arvutipoest osta. Rääkimata Festartist, mida täna teatud tingimustel saab lausa tootja oma kodukalt tasuta tirida...
Ise muidu arvan kah, et SubClub on peapõhjuseks. Salu ta omal ajal päästis, aitas ka uuesi jalule kui .EE domeeni kallale mindi. Nüüd peab ta ilmselt oma käed sest puhtaks pesema, et "tingimisi" vangistus reaalseks vanglasistumiseks ei muutuks.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
14.01.2014 01:51:17
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 22:38:26, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
14.01.2014 01:58:21
|
|
|
number kirjutas: |
Kui netist muusikat tasuta tõmmata ei saaks, siis keskmine eestlane ikka ostaks küll. iPodi peal peavad ju viimased raadiohitid olema |
Tasuta tõmbamine pole ju kuritegu, jagamine on.
Ka praegu kus on võimalik kõike tirida on palju rahvast kes ostavad musa peale piramist.
Muusikaga on see asi, et imetagu vähem korporatsioone ja tehku rohkem kontserte. |
Seadus on jah selline. Aga kui ei oleks jagajaid, ei saaks sa ka kusagilt tõmmata ning peaksid ostma. Ma olen ise ka hakanud muusikat ostma. Vinüülplaatide kujul. Ja netist kuulamiseks kasutan Spotifyd. Ei ole ju kallis.
Pigem on uutel noortel bändidel probleem selles, kuidas inimesi kontserditele saada. Ma ei räägi siin juba aastakümneid tuntud bändidest.
Kui bänd on raadioedetabelis mingi aeg sees olnud, siis on võimalik, et inimene tema kontserdile ka pileti ostab. Uued noored bändid lihtsalt ei saa kontserti välja müüa, kui neid raadiotes ei mängita. Ja et raadios promo saada, on vaja sinu arvates vähem imeda, jah? Kas imemine on see, kui sinu esindaja teeb sinule promo ning levitab su loomingut üle maailma raadiotele ja DJdele, et sina saaksid ise kvaliteetsemat muusikat teha ning ei peaks sellele mõtlema?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
14.01.2014 01:59:58
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 22:38:03, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
14.01.2014 02:01:51
|
|
|
number kirjutas: |
Ja et raadios promo saada, on vaja sinu arvates vähem imeda, jah? |
Jep sest praegusel hetkel meenutavad nad oma võimumängudega maffiat. |
Kes see "nad" on?
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
14.01.2014 02:18:34
|
|
|
aht0 kirjutas: |
Raxz, Kirjutan aga hobi korras või enda töö kergendamiseks.. Mitte rahategemise eesmärgil. Ja sa tõid näiteid mis lähevad pigem tööstusspionaazi kui piraatluse alla. Hoopis teine valdkond ju. |
Aga kujuta nüüd ette, et sa oled programmeerija ning kirjutad tarkvara raha teenimise eesmärgil. Sa müüd selle kahele kliendile maha ning viimane paneb selle netti üles, kuna arvab, et sa küsisid liiga palju raha ning on sinu peale vihane. BSA pidi ka paha olema, selle kaotame ka ära. Kõik teised, kellele see programm looks lisandväärtust, tõmbaksid selle tasuta alla, kuna keegi ei kontrolliks. Kas sina tarkvara tootjana oled rahul, et sa said 1000 kliendi asemel programmi kahele kliendile maha müüa?
Kui netist muusikat tasuta tõmmata ei saaks, siis keskmine eestlane ikka ostaks küll. iPodi peal peavad ju viimased raadiohitid olema |
Kui programmeerijale piraatimine ei meeldi siis suure raha nimel võib ju teha mõned lisapingutused ja üritada ka kaitsta oma loomingut. Kus on kirjas et raha peaks kolinal kätte jooksma minimaalse vaevaga?
Ei ostnud muusikat siis kui netti polnud ja muusikaplaat maksis 250kr ja inimeste keskmine palk oli 4000, ei osta ka nüüd, kuigi keskmised palgad on kordi kõrgemal. Otse autorilt, vahendajaid kõrvale jättes, nii paar euri lugu, oleks täitsa nõus.
Kõik on kinni hinnas. Pane oma loomingule normaalne hind, mis muudaks piraatkoopiatega jebimise (riski) mõttetuks ja see looming müüks.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
14.01.2014 02:24:56
|
|
|
Kui programmeerijale piraatimine ei meeldi siis suure raha nimel võib ju teha mõned lisapingutused ja üritada ka kaitsta oma loomingut. Kus on kirjas et raha peaks kolinal kätte jooksma minimaalse vaevaga? |
Räägi siis, kuidas sina oma loomingut kaitseksid, et keegi seda tasuta kasutada ei saaks. Miljonite dollarite eest toodetud mängud ulme kaitsetega on lahti kräkitud. Ja kui sa ei arenda oma tarkvarale kaitset, mille väljatöötamine maksab ilmselt kordi rohkem, kui sellesama tarkvara arendus, siis võivad justkui kõik su loomingut tasuta kasutada? Kust selline debiilne mõttemaailm inimestele tekkinud on? Eluaeg on kõike tasuta saadud ja nüüd nii peabki olema?
Ei ostnud muusikat siis kui netti polnud ja muusikaplaat maksis 250kr ja inimeste keskmine palk oli 4000, ei osta ka nüüd. Otse autorilt, vahendajaid kõrvale jättes, nii paar euri lugu, oleks täitsa nõus. |
Mina mäletan küll, et kunagi sai ka 10-20EEK eest CD plaate osta. Kui mina teenisin 4000EEK kuus, siis oli mu töö muusikaga nii tihedalt seotud, et vabal ajal kuulamiseks küll midagi osta ei tahtnud.
Kas sa arvad, et loo autoril on väga palju aega isiklikult tegeleda oma lugude müügiga? Kas tõesti ei ole mõitlikum seda aega kasutada arenemiseks, lugude kirjutamiseks, salvestamiseks, promomiseks jne? Nüüd tuleb finaalküsimus: Mis sa arvad, miks autorid kasutavad neid esindusteenuseid, mida neile pakutakse? Miks nad lubavad oma loomingut teiste allikate kaudu müüa?
Kõik on kinni hinnas. Pane oma loomingule normaalne hind, mis muudaks piraatkoopiatega jebimise (riski) mõttetuks ja see looming müüks. |
On inimesi, kes maksavad hüvede eest ja on neid, kes varastavad isegi siis, kui lugu maksab 1 sent.
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
14.01.2014 02:43:32
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 22:37:32, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
14.01.2014 02:50:27
|
|
|
Ei viitsi hetkel otsida, aga sellest on tehtud piisavalt uuringuid ja piraadid on aidanud väga palju kaasa erinevate toodete müügile ja arengule. Üks probleem on selles, et paljudel programmidel ei ole prooviversioone ja ainuke võimalus neid proovida on neid pirada. Selle tulemusena ongi väga suur osa tarkvara ostjatest ka nende progede pirajad. Tihti on jällegi demo asjadel poolik ja piiratud, jälle sama teema, et ma teaks mida ma ostan, ma pean saama mingi pildi asjast.
Aga üldiselt arvan ka mina, et tarkvara tootjad ei kaota eriti midagi piramise tulemusena. Need kes ei kavatse seda osta, ei osta seda ka siis kui nad seda pirada ei saaks, samal ajal pirajate poolt tehtav reklaam toodetele on ka päris korralik.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
14.01.2014 02:52:58
|
|
|
On inimesi, kes maksavad hüvede eest ja on neid, kes varastavad isegi siis, kui lugu maksab 1 sent. |
Muidugi. Ja on ka posu selliseid, kes ostaks kui hind oleks 1 sent.
Pole kena ennast näitena kasutada, aga mina olen üks sellistest inimestest. Mul on igati korralik DVDde kogu. Miks? Sest mu lemmikmarket pakub vanemaid filme/DVDsid mulle vastuvõetava hinnaga - kui poodi satun kulutan väikese summa ka uue plaadi peale. Ostmine on antud juhul mu jaoks kiirem ja mugavam kui sama suure andmemahu tirimine võrgust. Hoolimata sellest, et netist saaksin sama filmi suure tõenäosusega tasuta.
Teine näide - mul on ametlik cFosSpeedi litsents. Miks? Sest a) piravariandiga sain maitse suhu ning leidsin, et väärt programm on; b) hind oli väga soodne; c) programmist ilmub sageli uusi versioone ning vähemalt ostmise ajal muutis iga reliis väljasolevad kräkid kasutuks. Täismäng seega - proge mida ma pidevalt kasutan, mille piramine oli tüütu ning mis oli just sellise hinnaga mida ma olin säärase tüki eest valmis maksma. Progeja rahakott natuke paksem + mina piraadist ausaks kasutajaks saanud
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
14.01.2014 03:04:42
|
|
|
Vaatame artistide ja raadiote suhet Eesti näitel.
Kas number oskab üldse ette kujutada, kuidas raadiojaamades playlistide koostamine käib? Kas sa tunned kedagi, kes tegeleb sellega mõnes suuremas raadiojaamas? Oled selles protsessis osalenud? Oled usaldusväärsest allikast kuulnud?
EMI, SONY, UMG jne ei käi mööda raadioid oma lugusid sisse sundimas. On ka Eesti artiste nende labelite all. Aga välismaa esindajad ei käi meie raadiotes lobitööd tegemas. Artisti kohalik esindaja saadab raadiosse loo, ehk helistab kellelegi tuttavale raadiost ja räägib stoori ka kõrvale, raadios kuulatakse kambaga lood üle, kõik annavad soovitusi ning siis tehakse otsused.
Mis on maailmas populaarne ning mida Eesti inimene tahab kuulata, seda mängitakse ka ilma kellegi surveta.
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
RFI2y5R
HV vaatleja
|
14.01.2014 03:14:52
|
|
|
On inimesi, kes maksavad hüvede eest ja on neid, kes varastavad isegi siis, kui lugu maksab 1 sent. |
Vaatasin oma Bitcoin walletis vanu tehinguid ja rehkendasin kokku, et olen saatnud mõnele normaalsele indie bändile coindl.com kaudu 72,5 BTC ajal, mil bitcoini väärtus veel madal oli.
Hinnaks oli märgitud "pay what you want". Oleksin võinud saata 0.000001 BTC, aga saatsin vabatahtlikult rohkem sellepärast, et tahtsin tulevikus rohkem sellist muusikat.
Jewrodesse arvutades oleks hetke BTC turuväärtuse kohaselt see siis 44748 EUR, kui nad muidugi vahepeal oma bitcoine ära ei ole müünud.
Mul ei ole rahast kahju siis, kui saan toetada sellist loomingut, mis mulle meeldib, saates raha OTSE autoritele.
Kuid ma ei saada mitte kunagi raha sellistele, kelle eesmärk on kõige vaesematelt inimestelt viimasedki sendid välja lüpsta ja inimesi piraatideks või varasteks nimetada. Mida nad sellise tegevusega saavutada üritavad? Peale BSA kohtukeissi rahvas tormab kohe ostma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
14.01.2014 09:04:38
|
|
|
Enamus siinseid kasutajaid argumenteerib tasemel - mul raha pole eriti ja üldse on kõik kallis - järelikult võin ma varastada, sest no mul oli seda ju hädasti vaja. Seadused ei kehti sest mina isiklikult pole neid välja mõelnud, järelikult ma ei pea neil järgima (v.a muidugi seadus, mis ei keelusta allalaadimist, vaid keelustab jagamise - see seadus on kui Jumala enda poolt kirjutatud).
Need, kes seadust järgivad on mingid suurkorporatsioonide koerad ja üldse lihtsalt lollid, sest nad ei varasta ja mina arvan nii ja nii ongi.
Programmid, filmid jne on kellegi TÖÖ tegemisel tekkinud reaalne väärtus ja selle töö tegijal on igati õigustatud ootus, et ta saab oma tehtud töö eest ka tasu. Kas õpetajale ei peaks üldse palka maksma, sest no õpetas küll ju ja lapsed said targemaks ("kopeeris oma teadmised lastele") aga - "ega ta ise ju lollimaks ei jäänud".
See, et sa maksad - see on tasu tehtud töö eest. Aja ja teadmiste eest, mida keegi on kulutanud, et produkt valmiks. Sinu arvamus, palju see aeg väärt on - eirit ei loe. Loeb see, mida arvab töö tegija ja kas tema tehtud töö on inimestele piisavalt kasulik.
Niikaua, kui sa ise teha ei oska, pead maksma kellelegi teisele, et tema sinu eest teeks (paigaldaks sulle kanalisatsiooni, kirjutaks sulle vajaliku avutiprogrammi jnejne). Naljakas, et sellest saadakse nagu enam-vähem aru, et näiteks arhitekti jooniseid ei tohi kopeerida, aga programeerija omasid nagu tohib vabalt. Ei saa aru, mis seal ajus toimub. Õigustatakse veel takka ka, et oi kui õige mees ma nüüd olen.
Ega need, kes ise midagi teinud pole - ei saagi aru, ega hakkagi saama.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
14.01.2014 09:38:34
|
|
|
Alles nüüd saan ma teada, et Salusoftile saadi "hambad taha". Ma oletasin, et mees on ammu orbiidilt kadunud sest oleme ausad, tema "abi" Eesti inimestele Torus jääb ka rohkem kui kümmne aasta taha.
Kallid inimesed, palun Saluka kohta mitte vett suhu võtta teemal - mees on pätt. Iga viimane kui arvutikasutajast inimene on mõne filmi või mp3 kunagi alla laadinud, mis teeb temast automaatselt samasuguse kurjategija. Ei ole mõtet hakata mastaape võrdlema. Kas inimene kes mõrvab 10 inimest, on parem sellest mõrvarist kes tappis 50? Seaduse silmis oleme me kõik kurjategijad. Ka need tänapäevased Linuxiga vastu rinda taguvad ja ausust kuulutavad tegelased alustasid kunagi illegaalse WIN 95 või WIN 98 (või omasid mõnda illegaalselt alla laetud mp3 faili). Mastaabid on erinevad aga kuritegu on kuritegu.
Ei tähenda see kas oma tarbeks või levitamise eesmärgil. Seadus EI LUBA filme ja muusikat teadlikult alla laadida, sest teil ei olnud teose autori nõusolekut. Kodusel teel paljundada tohid ainult enda isiklikku CD plaati, et näiteks koopiat teises toas kuulata. Ka siis annab pastakast välja imeda kuriteo, kui teil tuleb vanatädi külla jõuluõhtul koos teiste sugulastega ja te panete Koit Toome jõululugude plaadi käima. Seda saaks käsitleda avaliku esitlusena ja te oletegi mandunud pätt, sest teil puudus luba (peate maksma autorikaitsele, et seda luba saada).
Tuletame meelde ühte kümmne aasta vanust õnnetut Viljandi leivapoe lugu autorikaitsega kuskil mülkas, kus raadio nurgas mängis. Nad ei olnud autorikaitsele "katust" maksnud ja asjaolu, et paar vanamutti kuulas Vikerraadiot, tegi neist Saluka taolised kurjategijad, süüdistus oligi avalik esitlus. Krim asi tuli matsti ära, trahvid ja jms ka loomulikult. Neetud pätid said oma teenitud karistuse?
alliance kirjutas: |
Mina arvan et tegelik põhjus on veidi sügavamal. BSA kohalikud jumbud on pikka aega üritanud SubClub-i maha saada. Eks nüüd prooviti sedapidi siis. |
See komentaator on oma lausega ära öelnud, milles tegelikult asi oli. Salukas on teatud isikultel nii hambus, et pole mitte kuidagi võimalik, et ta täiesti "kuiva nahaga" pääsenud oleks. Näidispoomine oli paratamatus, sest paljud tänapäevased nn. ausad Linuxikangelased on Trouloru aegadel tema sõbralikku abi kasutanud.
Tegelikult võitis kogu selle keisi Salukas, sest põhjus miks talle sisse sõideti, jäi ju likvideerimata. Supiköök vaestele, kus tasuta suppi jagatakse, keedab kolinal edasi. Ka mina tänuliku liikmena olen oma supikausig seal supisabas edasi.
Samuti on nagunii kohtunikul, prokuröril kui ka majanduspolitsei liikmetel ilmselt kodus lapsed, kes Saluka supiköögist vahel tühja kõhuga mõne supi võtavad. Ma olen täiesti veendunud, et paljud eestlased söövad või on omal ajal seal mõnegi kausitäie suppi võtnud. Või mendid, kui nad veel ajal mil nad politseikoolis õppisid, tirisid Salusofti lehelt tarkvara (muide, ma mäletan et sellel lehel oli hoiatus, et see on ainult Saluka isiklikuks kasutamiseks ja võõrastel on keelatud sealt millegi tirimine).
Mina isiklikut Salusofti ei tundud aga Torulorus oli näha, et tegemist on targa ja ausa inimesega (jagas omakasupüüdmatult oma teadmisi nendega, kellel neid oskusi ja teadmisi ei olnud). Minu silmis on hetkel riigi ressurssi valesti kulutatud. Samal ajal kui paljud inimesed olid seotud Saluka kottimisega, kui palju autosid ärandati, vägistati, peksti või rööviti?
Mingi €10 võiks meist igaüks Salukat toetada ja Salukas tuleks "raskest olukorrast" kergemini välja, sest nii nagu ka mina, on väga paljud kes tosin aastat tagasi Torus istusid, Salukalt sõbralikku abi saanud. Eks neid abi osutajaid oli teisigi aga see ei ole teema ja eks me mäletame neid kõiki ja oleme neile tänulikud. Keegi maailmas tegelikult ei kannatanud selle "abi" eest aga vaat kui paljusid Eesti inimesi reaalselt aitas. Ühesõnaga - usume Andres Salumetsa!
dubleerin tema andmed:
Saaja: Andres Salumets
Konto: 221019889075
Pank: Swedbank
IBAN: EE892200221019889075
hahaha....seda pulli ma ei teadnudki
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
14.01.2014 10:37:34
|
|
|
Mind piramine isiklikuks kasutamiseks ei häiri. Kui pira progrega teenitakse raha siis on natuke imelik see. Loota ju võib, et ühel heal päeval ostab ta selle proge.
Ma usun, et kindlasti on inimesi kes 10 aastat tagasi salu serveritest tõmbas näiteks photoshopi ja sai maitse suhu ning tänaseks teenib ta raha sellega, on endale leidnud elukutse ja on selle proge ammu ostnud.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
14.01.2014 10:47:07
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Mind piramine isiklikuks kasutamiseks ei häiri. Kui pira progrega teenitakse raha siis on natuke imelik see. Loota ju võib, et ühel heal päeval ostab ta selle proge. |
Jutt on õige, samas see eeldab et toodetakse korralikku toodet. Väga palju on ka sisutootjaid, kes üritavad kõntsa müüa ja nende jaoks "try before you buy" ei toimi.
Teine asi on see, et ratsa rikkaks ei ole mõtet proovida saada, normaalset kraami võiks müüa normaalse hinnaga ja piramine kukuks kolinal! (näit. Steam)
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
rommi
HV vaatleja
|
14.01.2014 13:52:12
|
|
|
liiv kirjutas: |
Alles nüüd saan ma teada, et Salusoftile saadi "hambad taha". Ma oletasin, et mees on ammu orbiidilt kadunud sest oleme ausad, tema "abi" Eesti inimestele Torus jääb ka rohkem kui kümmne aasta taha.
Mingi €10 võiks meist igaüks Salukat toetada ja Salukas tuleks "raskest olukorrast" kergemini välja, sest nii nagu ka mina, on väga paljud kes tosin aastat tagasi Torus istusid, Salukalt sõbralikku abi saanud. Eks neid abi osutajaid oli teisigi aga see ei ole teema ja eks me mäletame neid kõiki ja oleme neile tänulikud. Keegi maailmas tegelikult ei kannatanud selle "abi" eest aga vaat kui paljusid Eesti inimesi reaalselt aitas. Ühesõnaga - usume Andres Salumetsa!
dubleerin tema andmed:
Saaja: Andres Salumets
Konto: 221019889075
Pank: Swedbank
IBAN: EE892200221019889075
|
Olen 100% sinu mõttekäiguga nõus.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
14.01.2014 14:24:04
|
|
|
Seadus EI LUBA filme ja muusikat teadlikult alla laadida, sest teil ei olnud teose autori nõusolekut. |
Omaks tarbeks võib muusikat ja filme alla laadida. Tarkvara ei tohi.
Tuletame meelde ühte kümmne aasta vanust õnnetut Viljandi leivapoe lugu autorikaitsega kuskil mülkas, kus raadio nurgas mängis. Nad ei olnud autorikaitsele "katust" maksnud ja asjaolu, et paar vanamutti kuulas Vikerraadiot, tegi neist Saluka taolised kurjategijad, süüdistus oligi avalik esitlus. Krim asi tuli matsti ära, trahvid ja jms ka loomulikult. Neetud pätid said oma teenitud karistuse?
|
No seal oligi avaliku esitusega tegu, kuna see oli pood, kuhu sattusid nö inimesed tänavalt, ehk siis oligi avalik esitlus.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kruvi
HV kasutaja
|
14.01.2014 14:32:29
|
|
|
Lisaks kogu ära räägitud osale toon näite mida huvitaval kombel keegi veel lisanud ei ole: CD Project RED
Kes ei tea, siis tegu on mängu tootjatega kes on DRM'i kasutamise pealt DRM free'ks läinud ning nende loogika on lihtsalt pakkuda nii palju lisand väärtust, et ei ole mõtet pirada.
Muidugi on tore vaadata kuidas su raske töö tagajärjel valmistatud programm/mäng saab 4.5 miljonit korda piratud, võid ju selle BSA kombel läbi korrutada müügi summaga ning ütelda, et näe "sain 180 miljonit eurot kahju" - aga see oleks mõttetu demagoogia.
Nagu ka Minecrafti looja on ütelnud siis paljud pirajad on hiljem sul kliendid või on nende sõbrad kliendid. Tegemist ei ole mingi must-valge eristusega, et kui tirid siis kunagi ei osta.
Näiteks Witcher 1 alguses pirasin, siis ostsin kuna antud firma suhtumine oli ääretult sümpaatne ning produkt oli hea.
Witcher 2 ostsin karbiga juba isegi mõtlemata piramisele- karbiga tuli tohutu kogus igasugu nänni kaasa - ehk siis "paku lisand väärtust"
Üritades oma produkti igasugu äärmuslike meetmetega kaitsta võõrandad sa pigem ausaid kliente - näiteid on tohutult.
Soovitan kaks allolevat Artiklit läbi lugeda:
http://www.giantbomb.com/articles/cd-projekt-red-waves-goodbye-to-drm/1100-4783/
http://www.eurogamer.net/articles/2013-11-06-seeing-red-the-story-of-cd-projekt
Teises artiklis on hea lõik kus räägitakse kuidas vennad kunagi "Baldur's Gate'i" müüma hakkasid.
Ostsid litsentsi ning lisasid lisandväärtust tehes kohaliku tõlke, kasutades kohalikke näitlejaid hääle jaoks ning pakendades korralikult igasugu lisanänniga.
Vanasti olid CD'd kallid - seega 5 CD peal mäng oli kallis ka piraat versioonina.
CD Project müüs litsenseeritud originaali 15 naela eest (30 naela rahvusvahelise hinna asemel), ehk siis lokaliseeritud originaal tuli sama mis piratud.
Ostad ja toetad pigem neid kes on sümpaatsed ning kelle suhtumine sulle sobib.
Võitle sedasi piraatluse vastu mitte ära ürita kirvega ühe kaupa kõiki ähvardama minna, see ei toimi ning pole kunagi toiminud.
tsitaat: |
When it’s easy to copy something and have it for free, a lot of people are tempted, and many ultimately go for it. Are they all stealing? Are they all thieves? Why do they do it? Was the game legally and easily available in their country? What was the price in relation to their average income? Did they even launch the game they just pirated, or did they grab it because they could? These are all vital questions and nobody’s asking them. |
Ammu on tõestatud, et piraatlus toob rohkem kasu kui kahju, seega selle üle vaidlemine ning igasugu ajast ja arust organisatsioonide nagu BSA toetamine ning DRM'ide ette ja taha toppimine on mõttetu ja äritegevust kahjustav tegevus.
Sedasi jõuad sa ainult oma klienti veel rohkem eemale tõrjuda.
Katuse pakkujad muidugi sellest aru ei saa kuna nad on ainukesed kes selle pealt teenivad.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
klf
HV vaatleja
|
14.01.2014 15:00:01
|
|
|
630 kirjutas: |
Ega need, kes ise midagi teinud pole - ei saagi aru, ega hakkagi saama. |
Äkki jagaksid oma elukogemust? Mida sa loonud oled? Oli palgatöö või tegelesid ise oma programmi turundamisega jne? Mis oli projekti tasuvusaeg?
Ise olen küll arvamusel, et asjad mida tehakse ainult raha nimel, ei ole "samast puust" mis vaba looming. Ehk siis kaunid kunstid vs kommertskunst. Raha tehakse viimasel ajal juhumängude ja nutiäppidega. A la energiakristallid saavad otsa siis ostad eurode eest sujuvalt juurde. Uuri, milline mäng parajasti popp on ja pane oma makaakide tiim sarnast äppi treima. Puhas kasiinovärk.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
devilman
HV kasutaja
|
14.01.2014 15:22:49
|
|
|
Tegelt tahaks ihvikese käest küsida et mida siis autor kaotab kui kopeeritakse programmi või meediafaili mida piraat niikuinii EI ostaks. Kohati jääb mulje et autorikaitsjad on sügavalt veendunud et kui piraat poleks asja netist tasuta allalaadinud siis oleks ta sajaprotsendilise tõenäosusega tormanud seda raha näpus ostma. Tulge palun oma pilvekese pealt alla...
Enamasti ei saa tarkvaratootja kodukasutaja poolt piraaditud tarkvarast mingit kahju. Tema tarkvara lihtsalt ei ostetaks, mittekättesaadavuse korral aetaks läbi alternatiividega või lööks piraat käega. Jäetakse aga mulje et arendajailt võeti viimased kopikad taskust.
Kohati näib ärimudel olevat lausa selline, et toodetakse mingi saast valmis, lekitatakse see netti ja siis algab piraatide jälitus kellelt VÄIDETAVATE kahjude katteks valimatult ip aadresside alusel hiigelkahjutasu välja pressida. KONVEIERMEETODIL. Lootuses nii rohkem ja kergemini teenida kui reaalselt head asja tootes-müües |
Vale, elu on näidanud et kui pirada ei saa, aga mängida/kasutada vaja siiski on, siis ostetakse ikka küll:)
djstallion kirjutas: |
Aga miks me ei peaks rääkima just nendest korporatsioonidest, kui kõik kolm nimetatut on BSA liikmed ja rahalised toetajad ning kõnealune uurimine ja süüdistus esitati just BSA algatusel? Miks me peaksime rääkima kohalike väikefirmade toodetud tarkvarast või veel mõttetum - HV foorumist? Ma ei tea kedagi, kes neid tooteid ebaseaduslikult kopeerida ja kasutada oleks tahtnud ja kui neid ongi, siis väga marginaalne hulk. Me peaksimegi just rääkima suurkorporatsioonide toodetud tarkvara ebaseaduslikust kasutamisest, sest just nemad on huvigrupp, keda BSA kaitseb. Igasugused kohalikud garaažiidufirmad ei mängi siinses kontekstis vähimatki rolli. |
Esimese asjana turgatavad pähe kohaliku Regio asjad. Tea kas läheb ka ''suukorporatsioon'' alla?
Üldiselt kutsuks inimesi rohkem kasutama tasuta alternatiive ja rohkem ringi vaatama netis. Legaalselt saab tihti paljusid asju ysnagi mugavalt ja soodsalt soetada. Osad kommentaatorid on vist kuskile aastate taha internetti kinni jäänud. Isiklikult ei pea ka õigeks valimatut kõige piramist ja vargust.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|