Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Arvuti ühendamine vanema televiisoriga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 20.12.2013 23:19:39 Arvuti ühendamine vanema televiisoriga vasta tsitaadiga

Tere,

Ennem kui ma mingi lolli ostu jällegi teen siis sooviksin targematelt ennem üle küsida. Nimelt kasutasin ma oma vanemat televiisorit arvutiga ühendamisel, ühendatud sai ta S-Video -> RCA. Mingi aeg mu vana videokaart vedas mind alt ning ostsin uue, sellel video kaardil kahjuks enam S-Video sisendit polnud (2x DVI, displayport ja HDMI nüüd). Mingi aeg ostsin ma ebayst DVI -> RCA kaabli, kuskilt lugesin ,et saab arvutit ühendada sellega aga miskipärast saan vaid virvendava pildi. Nüüd lugedes oli see kaabel hoopis projektoritele mõeldud ...

Sooviksingi teada kuidas ma siis saaksin oma arvuti ühendada televiisoriga kõige lihtsamalt ? Missuguse kaabli (adaptri?) ma siis ostma peaksin. Või äkki teen ma midagi valesti?

Suured tänud ette! icon_smile.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Asgate
Kreisi kasutaja

sõnum 20.12.2013 23:38:23 vasta tsitaadiga

Milline DVI ots su videokaardil on?

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.12.2013 00:30:43 vasta tsitaadiga

Lihtsalt kaabli või 'üleminekuga' ikka signaali digist analoogi ei keera. Isegi DVI-I korral on konverterit vahele vaja.

Eeldusel, et üks DVI pesadest on DVI-I, siis koos VGA'le üleminekuga aitaks sind selline karp -> http://yeint.ee/audio-video/audio-video-konverterid-2/konverter-vga-s-video-komposiitvideo (või see -> http://yeint.ee/audio-video/audio-video-konverterid-2/konverter-vga-s-video-komposiitvideo-usb-toide)
Kui Mõlemad on DVI-D, siis see -> http://yeint.ee/audio-video/audio-video-konverterid-2/konverter-hdmi-s-video-komposiitvideo-heli
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 21.12.2013 00:31:14 vasta tsitaadiga

Kas mingit odavamat varianti pole kuidas ühendada mu arvuti telekaga? Mul telekal on vaid RCA ja SCART, nt mingi HDMI -> RCA ei töötaks? Need konverterid ei tasuks ära minujaoks, liiga kallid.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 21.12.2013 00:35:57 vasta tsitaadiga

Flegmatica kirjutas:
nt mingi HDMI -> RCA ei töötaks?

Ei töökas, kuna nagu ma ennest juba mainisin, siis paljalt kaablijupiga sa signaali olemust muuta ei saa.

Mida sa võid proovida on see, et juhul kui sul on nüüd üks DVI pesadest analoogi võimekusega (st. DVI-I), siis paned sinna külje ühe DVI-I -> VGA ülemineku. Selle ja teleka vahele paned omakorda Component->Scart kaabli (mitte segi ajada tavalise Composite->Scart kaabliga).
tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 21.12.2013 00:41:14 vasta tsitaadiga

Oot aga mis point oleks DVI ja VGA üleminekul kui mul pole videokaardil VGA sisendit?
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 21.12.2013 00:41:30 vasta tsitaadiga

Flegmatica kirjutas:
Aga kuidas siis varem ühendasin arvuti teleka vaid kaabliga ? Mis siis seal teistugust oli ? icon_razz.gif

Vanasti tuli sul videokaardist igati korrektne S-Video analoogsignaal, mille sa siis veel jõuga komposiidiks keerasid.
DVI ja HDMI on digitaalsed väljundid. Kui DVI-D on puhas digi, siis DVI-I korral on samas pesas ka VGA signaal (analoog).

Flegmatica kirjutas:
Oot aga mis point oleks DVI ja VGA üleminekul kui mul pole videokaardil VGA sisendit?

Mis sa selle sisendiga veel teed? Sul vaja ju pilt kätte saada.
Veelkord - DVI-I pesa korral saad sa selle sellise viguriga VGA'ks keerata.

viimati muutis warwas 21.12.2013 00:43:32, muudetud 1 kord
tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 21.12.2013 00:43:11 vasta tsitaadiga

Kusjuures mul on üks üleminek juba mida ka ma ennem proovisin RCA -> Scart aga tollest kasu ei olnud
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 21.12.2013 00:44:42 vasta tsitaadiga

Flegmatica kirjutas:
Kusjuures mul on üks üleminek juba mida ka ma ennem proovisin RCA -> Scart aga tollest kasu ei olnud

RCA on pistiku tüüp. See ei ütle sealt läbi voolava signaali kohta mitte kui midagi
tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 21.12.2013 00:53:45 vasta tsitaadiga

Andestust tõesti, ma olen täielik lammas juhtmetega, see on esimene kord kui olen nendega sellisel "tasandil" tegelenud. icon_biggrin.gif

Aga mul on too adapter täiesti olemas, siis oleks vaja mul VGA juhet eksju? kas VGA -> RCA ? teeks triki ära?
tagasi üles
Asgate
Kreisi kasutaja

sõnum 21.12.2013 00:57:34 vasta tsitaadiga

Ikkagist vaata mis su video kaardist välja tuleb, milline DVI (DVI-I, DVI-D ?)

Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 21.12.2013 01:00:59 vasta tsitaadiga

DVI - I Dual link
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.12.2013 01:19:16 vasta tsitaadiga

Vanemat tüüpi teleri probleemhks on tema kaadrisagedus ja see on 50Hz-i, arvutil aga k6rgem sagedus, seet6ttu jäåb pilt "jooksma".
Seet6ttu on ka konventerit vaja.
---
Ise samalaadse olukorra ees, ainuit HDMI tuleb telekapildiks konvertida ja samuti vanemale telerile.

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Longero
HV veteran

sõnum 21.12.2013 02:09:14 vasta tsitaadiga

Flegmatica kirjutas:
Andestust tõesti, ma olen täielik lammas juhtmetega, see on esimene kord kui olen nendega sellisel "tasandil" tegelenud. icon_biggrin.gif

Flegmatica, ää põe, huvitav teema. Tegelikult ongi tavainimese jaoks keeruline kõigi nende otsikute standardite teadmine + vidinad mida vaja võib minna. Hea, et siin foorumis teadjamehi kes asja hästi oskavad lahti seletada thumbs_up.gif.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 21.12.2013 02:15:34 vasta tsitaadiga

Eks siis jääb see kogu trall vist ära, mõtlesin, et ehk on mu vanast telerist kasu aga oh well, mingitele 90 euristele vidinatele ma raha küll raiskama ei hakka... :/

Tõesti midagi odavamat varianti pole?

Plaan oli siis läbi teleka emulaatoreid kasutada -> NES, SNES, Genesis, Mame etc. Selleks kasutasin ma teda vana kaardiga.
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 21.12.2013 02:25:37 vasta tsitaadiga

Uue telekaga saab ka emulaatoreid kasutada, valguspüss läbi arvuti nagunii ei tööta, nii et ka selle pärast pole mõtet kineskooptelerit hoida.
Odavam variant on osta nt. HinnaVaatluse foorumi vahendusel S-Video väljundiga videokaart. Hinnad alates 3€.

tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 21.12.2013 13:12:57 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Uue telekaga saab ka emulaatoreid kasutada, valguspüss läbi arvuti nagunii ei tööta, nii et ka selle pärast pole mõtet kineskooptelerit hoida.
Odavam variant on osta nt. HinnaVaatluse foorumi vahendusel S-Video väljundiga videokaart. Hinnad alates 3€.

No mul pole "uut" televiisorit, ma ei vaata telekat ning elan üksi icon_biggrin.gif, ei näe mõtet mingil kallil HD teleril icon_biggrin.gif. Ja ma oma kineskoopi ei viska kunagi ära, retro gamer olen, vana telekas on vajalik icon_biggrin.gif.

Ja mis mõttega ma ostan uue S väljundiga videokaardi? icon_biggrin.gif, Panin ikkagi vägagi suure summa oma praegusele.

Ma ei hakka mingit ulme summat nüüd selle asja eest välja käima. Kas keegi oskab mulle öelda TÄPSELT mida ma siis ostma peaks (ebay.co.uk lingid võiksite juurde panna nt.?) ,et asi töötaks. Oleksin meeletult tänulik sest praegu, praegu olen ma TÄIESTI segaduses seda teemat lugedes, minujaoks on kaabel alati olnud kaabel ja need konverterid etc etc, kõik need ajavad mu ikka korralikult segadusse icon_biggrin.gif

Selline asi teeks triki ära? -> link
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 21.12.2013 19:40:39 vasta tsitaadiga

Flegmatica kirjutas:
Selline asi teeks triki ära? -> link

No vähemalt kirjade järgi võiks toimida.
Igasuguste 'hiinakate' korral tasub muidugi meeles pidada, et your mileage may vary. Aga õnneks pole tegu just meeletult kalli vidinaga.
tagasi üles
kalvis
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2013 10:55:55 vasta tsitaadiga

Eespool on piisavalt head võimalused antud, lisaksin koondtäpsustuse.
Kõige lootustandvam lahendus oleks, kui arvutil on DVI-I, sealt saad otse või üleminekuga kätte VGA signaalid. VGA pole muud kui RGB ja sünkro H ja sünkro V. Kineskooptelekas tahab Scardist saada RGB ja sünkro komposiiti (C). Netis on olemas lihtsaid Sünkro C=H+V skeeme. Olen ise ehitanud ja tööle saanud VGA->Scart ülemineku kineskooptelekatele. Kuid see on lihtsam pool. Paraku CRT telekad ei võta midagi muud vastu kui 25 Hz 576ix(768) pikslist signaali ja selleks on vaja videokaardi draiver panna sellesse reziimi. Tüüpsed arvuti videokaardid võimaldasid seda riistvaraliselt, kuid paraku mitte ilma häkkimiseta. Ka puudus windowsil toetus 576x768 pikslisele resolutsioonile (osadel videokaartidel on tootja draiverites olemas). Mul oli nii ATI kui Nvidia videokaardile õnneks häkitud draiverid olemas (Nvidial sai ka powerstrip ja TVtool utiliidiga) ja mina sain sedasi tööle. Aga näiteks Inteli videokaardil puudus tugi ja seal jäigi pilt unistuseks. ATI-l (ja Nvidial) sain hästi tööle Linuxis.

Teine lahendus on kasutada konverterit, paraku on neil üsna kehvad pildi kvaliteet. Asi on nii pildi kui sageduse ümberskaleerimises, see teeb kohutava kvaliteedikao, kuid ka kehvades Digital-analoog muunduses. Lõpptulemusena saab küll pilti vaadata aga kaugel kvaliteetsest. Et konverteriga saada natukenegi parem pilt, tuleb sageduseks panna kas 50,75 või 100 Hz (50 oleks parim kui vaid saab). resolutsioon peaks olema võimalikult 576 lähefane (N:800x600 või selle kordne). Konverter viskab nagunii kordse signaali julmalt pool või rohkem prügikasti, kuid kordsuse korral ei tee ümberskaleerimist.

Vanasti oli levinud TV-out videokaardid, need maksid sama palju kui ilma selleta videokaardid ja nende kaudu saab ilma konvertimiseta otse ühendada CRT telekasse. Lauaarvutile pole probleem osta mõni kasutatud videokaart lisaks. Iseasi kuidas op.süsteem vastu võtab, Linuksiga probleeme ei tohiks tekkida (aga draiverite install on sellisel pain of A..). TV-outis kõik tootjad meelega ajasid signaali nii kehvaks kui said, et sealtkaudu saab filme vaadata aga pilt on sama kehva kui konverteriga
.
Praeguseks on LCD saastmonitoride hinnad nii odavad, et jäksad vabalt osta monitori odavamalt kui on konverteri hind. Pilt on nagu on.
tagasi üles
Flegmatica
HV vaatleja
Flegmatica

sõnum 22.12.2013 15:58:39 vasta tsitaadiga

Suured tänud kõigile!

LCD telekat ma ei taha, selles ongi asi -> retro konsool -> retro telekas = full experience icon_biggrin.gif.
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 22.12.2013 16:00:49 vasta tsitaadiga

Kasutagi siis päris konsooli, mitte emulaatorit.
tagasi üles
Longero
HV veteran

sõnum 24.12.2013 03:02:28 vasta tsitaadiga

Mul oleks kah üks küssa vahele seoses kaablitega. Kas siin (lehe keskel), Tüüp A ja 19 kontakti, sain ma õieti aru, et seda on ainult üks variant ja ostes pean vaatama ainult, et pistikud sobivad?
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Arvuti ühendamine vanema televiisoriga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.