Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Go Kane!
HV Guru

|
04.06.2013 18:28:12
GTX 480 TFC probleem |
|
|
Eile saabus siis siitsamast foorumist soetatus, peale pikka ootamist 1 GTX 480 inglismaalt (täpsemalt selline: http://uk.hardware.info/productinfo/105883/point-of-view-geforce-gtx-480-ultra-charged-tfc-1536mb)
Kusjuures kaarti kätte saades olin tiba skeptiline, kuna eesti postis mainiti kohe et pakendit on avatud ja kaart vedeles lahtiselt niisama turvaümbrikus, ilma staatilise koti või pehmendusteta.
Alguses asi nagu toimetas. Ent täna koormusteste lastes (msi afterburner, OCCT, futuremarke) jäi masin järsku seisma ja enam ei käivitunud ka. Käis vaid plõks korraks läbi kui nuppu vajutasin.
Tegu siis profiilikastiga. Kui videokaardi (mis oli väga tuline) eemaldasin läks masin koheselt käima.
Panin siis mingi aja pärast kaardi uuesti masinasse, mõtlesin et lasen maha jahtuda, ikka sama jama.
Kusjuures, kui ühtegi PCI-E kaablit kaardil järel pole, võtab masina käima, ent pilti loomulikult ei tule. Nii kui toitekaablid järel, käib sama plõks ja vaikus.
Kas kaart kalane? Tegelikult läks ta arvestades antud jahutit mis peal ikka päris tuliseks (90 kraadi koormuse all, tean et GTX480 ongi kuum kaart ja et isegi 100 kraadi pole midagi imestada, samas lootsin sellest TFC versioonist tiba enamat kuna korralik AC jahuti peal), niisama käes hoida ei saanud peale masinast välja võttes.
Kunagi kui Cb4.-lt tema SLi koosluse ära ostsin ja neid päris pikalt kasutasin (2xGTX480) koos samalaadsete AC jahutitega siis oli kooslus väga jahe ja vaikne.
Või peaksin kahtlustama ja oma Corsairi PSU.-d. Samas siiani pole ühegi kaardiga probleeme olnud, GTX560 ja GTX660Ti mis samuti olemas toimivad probleemideta.Samuti on masinas allesmõned kuud tagasi olnud GTX560Ti @SLI ja 6970 CF. Eri aegadel.
Või viitsib keegi Tartus selle GTX.-i korraks oma masinast läbi lasta.
Hetkel varuplokki endal pole.
_________________ wuerth.ee. Vajad midagi, küsi julgelt 😉 |
|
Kommentaarid: 1839 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
04.06.2013 19:32:03
|
|
|
Terv,
Kardan, et su kaart andis saba. Mul üks Gtx280 tegi kunagi sama triki koormuse all. Hiljem sai ahjus asi korda
Eks seal võis olla jahutuse kala, või eelnev kaardi viga. Seda tagant järgi keeruline hinnata. Occt-vidoe ja Psu test on nagunii selline, et ei julge seda isegi tehase seades masinas lasta
Kaardil füüsilisi vigastusi ei olnud?
Testisid ühte kaarti või mitut korraga?
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
04.06.2013 19:48:38
|
|
|
Mure vaid selle konkreetse kaardiga. Muud kaardi toimivad nagu ütlesin.
Probleem tekkis MSI stresstesti lastes. Ja nagu mainisin, minu korraliku jahutusega kastis läks isegi tulikuumaks.
Sinu Gigabyte kaardid olid super vaiksed ja jahedad selle kõrval
|
   |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
05.06.2013 08:58:17
|
|
|
Arvata on, et suri koormustestiga maha. Kui jõhkralt kuumaks läheb siis karta on, et kuskil mingi lühis sees.
Kahtlane, et sellist ahjuga korda saab aga noh, eks proovida võib kui muud enam üle ei jää.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
05.06.2013 09:15:10
|
|
|
tsitaat: |
Alguses asi nagu toimetas. Ent täna koormusteste lastes (msi afterburner, OCCT, futuremarke) jäi masin järsku seisma ja enam ei käivitunud ka. Käis vaid plõks korraks läbi kui nuppu vajutasin. |
Kui selline custom jahutus, siis seal raudselt mingi tähtis VRM jäi tähelepanuta ja kui nii piiripealne kuum tükk tehtud, siis see sellist viga ei andesta.
Kahju...
Rahvas toppis kunagi 5970 Radeonitele neid Arcticuid peale ja need läksid kõik riburada pidi teise ilma.
Dead, all dead.
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
05.06.2013 18:09:06
|
|
|
Ilmselt jah. Loodan et saan kaarti kuskil veel proovida, kohe Inglismaale Skulfy Sam.-le tagasi ei tahaks küll saatma hakata.
|
   |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
08.06.2013 01:20:27
|
|
|
Ma piinasin ikka usinasti oma 480-e. Ac jahutusega ja Klokid olid ligi 200+. Volti oli ka niipalju kui kannatas keerata softiga.
Ühesõnaga kui jahutus korrektselt peal on kõik korras....
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
08.06.2013 02:03:04
|
|
|
võin aidata testimisel...kui lubad et mu ülejäänud kast saba ei anna
750w chifu peaks olema piisav ja enamgi veel
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
13.12.2013 00:34:48
|
|
|
Niisiis, kaart kaua kapi peal seisnud.
Proovisin uuesti masinasse. Kui kaart sees, ei võta masin üldse voolu sissegi. Oskab ehk keegi öelda, miks?
Lühis? Või on mingi kaitse peal?
|
   |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
13.12.2013 11:59:11
|
|
|
Nagu juba ennem vist mianisn,
kardan, et jahutus võis olla halvasti paigaldatud ja selle tulemusel ei saanud miski kivi piisavat jahutust. Kui nüüd ei eksi, siis selle jahutuse üks klots oli vähemalt minu tolle aegsele kaardile veidi valesti tehtud ja üks titekivide rida jäi jahutuseta. Lahendasin selle nii, et panin oma varudest lisa radikad kividele peale.
Midagi oli veel, et see jahutus ei tahtnud sobida, kuid hetkel ei meenu enam. Igatahes oli paras jändamine ja nikerdamine, ennem kui olin kindel, et kõik korras.
Heal juhul aitab ahi või föön.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|