praegune kellaaeg 04.07.2025 19:47:28
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mario.
HV Guru
|
28.11.2013 20:18:15
|
|
|
misiganes väliste/kasvatuslike muutujate õnnetu tagajärg ja geneetiline avaldus (e mõnes mõttes siiski ka looduslik);
Tanel kirjutas: |
tsitaat: |
Kommentaariumi loomingut hinge võtta, on, nagu öeldud, nõrga isiksuse nähtus ja omakorda üsnagi personaalne häda.
|
Ehk siis looduslik valik prevaleerib ka virtuaalses maailmas ja on OK inimesi mõnitada ja neid halvemal juhul isegi suitsiidimõtetele viia?
Lihtsalt üldisemas arutelu vormis küsin, mitte midagi isiklikku. |
Kindlasti ei ole OK; see, et SKG karjub "ei koti", ongi tervislik suhtumine ümbritsevasse, kui sa juba ülevaatlikult näed, millele on kasulik ja millele mitte nii vajalik reageerida. Igasugune verbaalne vägivaldki on äärmiselt ebatarvilik vahend, aga sama absurdne on minu jaoks leida end sellest mõjutatuna e sinu alalhoiuinstinkt ja ratsionaalne mõistus ei tööta piisavalt kasulikult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
28.11.2013 20:26:22
|
|
|
99,99999% kommentaaridest lõpebki "ei kotiga"
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.11.2013 20:30:53
|
|
|
Mario. kirjutas: |
Ei kumbki.
Kommentaariumi loomingut hinge võtta, on, nagu öeldud, nõrga isiksuse nähtus ja omakorda üsnagi personaalne häda.
Avalik ja konstrueeritud laim on spontaansest klahviahvist erinev olukord;
(mitte, et ma oleksin lgenud eelnevaid poste; hüppasin sisse, jätsin mõtte) |
Mario kirjeldas vaga hasti seda, mida motlesin.
Koike ei saa yhte patta panna ja must-valgena votta. Suur vahe, kas keegi kirjutab , et "Savisaar on idioot" voi ahvardab ta ara tappa. Kumbagi loomulikult heaks ei kiida, kuid kui keegi esimest sydamesse votab on küll tema isiklik probleem. Tuleb aru saada, et sellised solvajad ju seda soovivadki, et nende nn. ohver reageeriks - et neid emotsionaalsest tasakaalust valja viia. Siis on nn. rynnak korda lainud. Milleks neile seda lobu pakkuda? Vaadake kasvoi VM alafoorumit voi Voitlustandrit, seal ju voimatu arutleda teemadel, ilma et sind nimedega kutsuma ei hakataks voi siis terve energia suunatakse sinu isiku kui sonumitooja suunas, mitte tostatatud teema suunas. Ei ole sest kahjuks puhtad ka moded, kes voiks nagu eeskujuks olla. Napuga naitama ei hakka, tuleb ainult oma silmad ses suunas silmad avada. Kui on soov.
Sticks and stones will break my bones
But words will never harm me.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sticks_and_Stones_(nursery_rhyme)
It persuades the child victim of name-calling to ignore the taunt, to refrain from physical retaliation, and to remain calm and good-natured.
This sentiment is reflected in/reflects the common law of civil assault, which holds that mere name-calling does not give rise to a cause of action, while putting someone in fear of physical violence does. |
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
viimati muutis SKG 28.11.2013 20:33:13, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
28.11.2013 20:30:54
|
|
|
OK, küsin veel paar küsimust
1) Kas verbaalse vägivalla piiramine või selle tõkestamine näiteks displineerivate autentimismeetmetega (tehes postituse autori täielikult vastutavaks oma sõnade eest) on käsiteldav sõnavabaduse piiramisena või mitte?
2) Kas ask.fm portaaliga seotud noorte inimeste suitsiidid (mis tulenesid "süütust" verbaalsest vägivallast) on OK või mitte? Toimis ju looduslik valik, nõrgem sai surma.
Soovitan lugeda EV Põhiseaduse kommenteeritud väljaannet Paragrahv 17. "Kellegi au ega head nime ei tohi teotada." kohta:
http://www.pohiseadus.ee/pg-17
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.11.2013 20:38:31
|
|
|
Tanel,
1) Kui see toimub mingi keskkonna pohiselt siis on see tolle keskkonna haldaja/omaniku enda teha, mis reeglid ta seal kehtestab. Ma ei pea vajalikuks seda riigi tasandil reguleerida. Teiseks, tahes tahtmata kaub "varsti" igasugune anonyymsys nagu me seda siiani oleme teadnud... Paratamatu tehnoloogiaraeng.
2) Pole kursis, too konkreetne naide.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.11.2013 20:49:24
|
|
|
SKG kirjutas: |
1) Kui see toimub mingi keskkonna pohiselt siis on see tolle keskkonna haldaja/omaniku enda teha, mis reeglid ta seal kehtestab. |
Mis siis, kui neid ei koti - nagu näiteks selle ask.fm ja 4chan puhul?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.11.2013 20:54:08
|
|
|
Kulus ainult 9 enesetappu, et asjad liikuma hakkaksid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
28.11.2013 20:58:05
|
|
|
Mind huvitab väga, kuidas SKG või Mario. võimalike tulevaste isadena hakkaksid oma lastele paksu nahka kasvatama.
Kas keelaksid lihtsalt ära ask.fm sarnastele keskkondadele ligipääsu või koolitavad muud moodi oma lapsed välja.
Jällegi, ei midagi isiklikku, vaid üldise avaliku keskustelu võtmes.
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
28.11.2013 21:10:45
|
|
|
Peale üheksandat enesetapu ohvrit ongi ask.fm väidetavalt kasutusele võtnud tõhusamad meetmed.
Ise neid lehekülgi pole külastanud, pole kursis. |
See ask fm on täiesti ajukas asi. Noored paistavad vaevlevat suure tähelepanu puuduse all et sellisesse kohta end registreerivad ja siis kõikvõimalikele jaburatele küsimustele vastavad.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
28.11.2013 21:41:18
|
|
|
1) Kas verbaalse vägivalla piiramine või selle tõkestamine näiteks displineerivate autentimismeetmetega (tehes postituse autori täielikult vastutavaks oma sõnade eest) on käsiteldav sõnavabaduse piiramisena või mitte? |
Kindlasti ei ole ning toetan antud ideed üsna jõudsalt;
samas on minul ka teine positsioon:
Verbaalse vägivalla piiramine või selle tõkestamine distsiplineerivate autentimismeetmetega (loe: kommentaarium oma pärisnime alt) võib pärssida samuti minu sõltumatut vabadust (loe: julgust) praktiseerida usu- ja sõnavabadust ka kombekuse piirides ja seega raskendada igapäevaelu ning tekitada "vaikivat laimu" (loe: pilked-pilgud), olgu selleks ükskõik missugused ühiskondlikult või enamusgrupi poolt taunitud ideed/seisukohad. Selles võtmes on see minu sõnavabadust piirav, kui mul on põhjendatud hirm mitte julgeda oma nime alt teatud (ideoloogilisi) mõtteid avaldada - teiselt poolt on see jälle selline "nõrga selli sündroom"; siiski võib see mulle lihtlabasest laimust enam töökohti ja suhteid maksma minna, kas ma olen Jehoova tunnistaja või paadunud Keskerakondlane just oma nime alt. Nokk kinni saba lahti - as long as we label
Mind huvitab väga, kuidas SKG või Mario. võimalike tulevaste isadena hakkaksid oma lastele paksu nahka kasvatama.
Kas keelaksid lihtsalt ära ask.fm sarnastele keskkondadele ligipääsu või koolitavad muud moodi oma lapsed välja.
Jällegi, ei midagi isiklikku, vaid üldise avaliku keskustelu võtmes. |
Leian, et see on suurel määral hoiaku ja juhtumise küsimus; teguriteks on kindlasti loomulik õpitus ning mingi orientatsioon väärtushinnangutes, mis tuleb juba kasvavast keskkonnast e vanematelt; ma ei kujuta ette, et minu lapsest tekiks mingi pealiskaudne sitanikerdis e see stsenaarium on lihtsalt ebaloomulik. Ma ei ole pädev seda punkti analüüsima ja siin kohal võib "ei midagi isiklikku" lõpetada.
Ma ei tea, mis on ask.fm.
----------
Mul ei ole rohkem sellel teemal mõtteid lisada, seega mitte suunatult tsiteerida või mainida. Aitäh.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
28.11.2013 22:09:54
|
|
|
Mario ja SKG teavad muidu kõike ja otsivad õigustusi oma tõeskspidamistele aga suhtelislet laialt meeidias kajastatud ask.fm traagilisest juhtumist ei teata midagi või siis olegem ausad, ei taheta teada.
On kuidas on aga vaimsele/verbaalsele vägivallale/tattipritsimisele ei leia mina küll mingit õigustust.
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid. |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
28.11.2013 23:41:36
|
|
|
SKG kirjutas: |
Mario. kirjutas: |
Ei kumbki.
Avalik ja konstrueeritud laim on spontaansest klahviahvist erinev olukord;
(mitte, et ma oleksin lgenud eelnevaid poste; hüppasin sisse, jätsin mõtte) |
Mario kirjeldas vaga hasti seda, mida motlesin.
Koike ei saa yhte patta panna ja must-valgena votta. Suur vahe, kas keegi kirjutab , et "Savisaar on idioot" voi ahvardab ta ara tappa. Kumbagi loomulikult heaks ei kiida, kuid kui keegi esimest sydamesse votab on küll tema isiklik probleem. Tuleb aru saada, et sellised solvajad ju seda soovivadki, et nende nn. ohver reageeriks - et neid emotsionaalsest tasakaalust valja viia. Siis on nn. rynnak korda lainud. Milleks neile seda lobu pakkuda? |
Jälle täiesti päri selle väljavaatega.
Sellessuhtes, et igal asjal on oma piir, aga see on ikka täiesti sinu enda otsus, kuidas sa seda sõimu või kuidas iganes seda nimetada, vastu võtad. Mis see minu per*et torgib kui keegi arvab must si*asti? Igal inimesel on õigus oma arvamusele ja seda ka avaldada. Kuskilt käis läbi ka selline lause et "oled mees, vastuta siis enda sõnade eest" - sellega nõustun 100%, näiteks see sama juhtum, kus siis see advokaat võttis ühendust nende kommenteerijatega. Seal kirjeldati inimeste reaktsiooni selliselt et "oh ma vabandan ja ei mõelnud" ja "enam ei tee" jne. See näitab seda et need inimesed tegelikult (või äkki lihtsalt ei julgenud tunnistada) ei soovinud nii öelda. Sellisel juhul on tegu sellise juraga, mida peaks tõesti kaitsema su enda paks nahk. Kui ta oleks kontakteerudes öelnud, et jah ütlesin jah arvan nii sinust - no mis siin valet on? Mehel oma arvamus asjast ja ta jagas oma arvamust. Halvasti ei või kellegist arvata, ainult positiivselt?
Tapmisähvardused jne on nii äärmus, et sellest ma ei räägi.
Siin teemas läheb sassi (tundub et demagoogiliselt) suunatakse minu ja SKG arvamus "valeks/uskumatuks" kasutades äärmuse näiteid (tapmisähvardused, tahteliselt pidev laimamine). Samuti see ask.fm (pole absoluutselt kursis mis kes kus) aga kui noor inimene teeb enesetapu on see puht "tema enda otsus" -> millest järeldan et noore inimese eest vastutaja (lapsevanem, eestkostja vms.) on süüdi, sest pole suutnud noorele inimesele elu selgitada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
28.11.2013 23:53:59
|
|
|
nexus4, SKG ja Mario - see kõik on äärmiselt (vara)täiskasvanukeskne mõtlemine. Täpsemalt - (vara)täiskasvanud mehe. Kellel on keskmisest paksem nahk. Aga mõtelge ka teiste peale - naised ja lapsed näiteks. Või siis inimesed, kes ei taha, et neid valimatult kritiseeritaks/laimataks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.11.2013 03:33:31
|
|
|
Jällegi, ei midagi isiklikku, vaid üldise avaliku keskustelu võtmes. |
Tagantjärgi vaadates tuleb oma vanemaid ja vanavanemaid tänada, võtaksin suuresti lapsekasvatuses õppust neilt, samas vedas kõvasti ka keskkonnaga.
bugbrake kirjutas: |
Mario ja SKG teavad muidu kõike ja otsivad õigustusi oma tõeskspidamistele aga suhtelislet laialt meeidias kajastatud ask.fm traagilisest juhtumist ei teata midagi või siis olegem ausad, ei taheta teada.
On kuidas on aga vaimsele/verbaalsele vägivallale/tattipritsimisele ei leia mina küll mingit õigustust. |
Võimalik siis, et tarbime täiesti erinevat meediat. Tundub rohkem teema, mida kollane meedia kajastaks, mida ma samuti ei tarbi. Tõesti pole enne kuulnud. Eesti uudiseid pole juba aastaid lugenud, ega tea, mis seal toimub, ainult kui keegi lingib miskit. Huvitavamat infot on liiga palju ja see pole hetkel üks neist, päevas on ainult 24h.
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
29.11.2013 09:30:59
|
|
|
ega tea, mis seal toimub
|
No siis on aeg silmad lahti teha ja jõusaalist/vandenõuteooriatest kaugemale vaadata
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
29.11.2013 09:32:48
|
|
|
Tõesti pole enne kuulnud. Eesti uudiseid pole juba aastaid lugenud, ega tea, mis seal toimub, ainult kui keegi lingib miskit.
|
Terve Briti meedia kihas sellest, kuna enesetappe sooritasid Briti noored tüdrukud. Iirimaa kohta ei tea.
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.11.2013 09:40:27
|
|
|
Ilmselt ei olnud seal taga piisavalt vandenõud - enesetapp küberkiusamise tõttu on liiga straightforward asi, järelikult meinstriim. Või siis youtubes ei kajastatud.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
29.11.2013 09:41:22
|
|
|
alliance kirjutas: |
Peale üheksandat enesetapu ohvrit ongi ask.fm väidetavalt kasutusele võtnud tõhusamad meetmed.
Ise neid lehekülgi pole külastanud, pole kursis. |
See ask fm on täiesti ajukas asi. Noored paistavad vaevlevat suure tähelepanu puuduse all et sellisesse kohta end registreerivad ja siis kõikvõimalikele jaburatele küsimustele vastavad. |
Pole kursis asjaga aga mida või kui kaugele peab minema et kellegi arvamus netis viib enesetapuni
Ok kui mingeid alastipilte on levitatud siis võibolla tõesti mõni nõrgem "annab alla" aga ask.fm on ju vaid tekstipõhine vist ?
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
29.11.2013 11:29:40
|
|
|
Lahtisi wifi võrke mainiti, Statoili asemel on palju kasulikum suvalisem lahtine võrk linna peal, kuna kaameraid pole.
Eesti tasandil piisab proxy serverist või tor võrgust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
29.11.2013 11:45:41
|
|
|
Lahtine võrk ja VPN, portaal nt näeb, et postitus tuli ameerikast. Ameerika VPN teenusepakkujad Eesti kohtu päringutele ei vasta ja kui ka viitsiksid vastata, siis seda, et neil logid puuduvad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
29.11.2013 11:46:55
|
|
|
lightbluefox kirjutas: |
Lahtine võrk ja VPN, portaal nt näeb, et postitus tuli ameerikast. Ameerika VPN teenusepakkujad Eesti kohtu päringutele ei vasta ja kui ka viitsiksid vastata, siis seda, et neil logid puuduvad. |
Rootsi ja Sveitsi omad on paremad.
|
 |
Max Powers
|
29.11.2013 11:49:19
|
|
|
Ja siis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|