Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Apple patenteeris kaamera, mille fookuspunkti saab pärast pildistamist muuta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 28.11.2013 11:21:17 Apple patenteeris kaamera, mille fookuspunkti saab pärast pildistamist muuta vasta tsitaadiga

Apple patenteeris USA patendiametis uuendusliku digitaalse fotoaparaadi, mille fookuspunkti saab pärast pildistamist muuta. Esitatud dokumentides tuuakse välja, et säärane kaamera võiks olla kasutusel nutitelefonis nagu nt. iPhone’is.

Loe edasi kahvel.ee-st.

Link

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
StormXS
HV vaatleja

sõnum 28.11.2013 11:49:50 vasta tsitaadiga

Ajab närvi juba see Õunafirma kõige patenteerimine. Kuidas ta saab oma nimele patenteerida toodet, mis keegi teine on juba valmis ehitanud. Kogu vahe patendis on see et üks on kvaliteetsema pildiga thumbs_down.gif thumbs_down.gif
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bjaka
Kreisi kasutaja
bjaka

sõnum 28.11.2013 12:56:39 vasta tsitaadiga

oh crap, kas ma pean nüüd applele trahvi maksma, et mul selline asi Lumia 1020-s juba olemas on?
Kommentaarid: 86 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 28.11.2013 14:34:13 vasta tsitaadiga

bjaka kirjutas:
oh crap, kas ma pean nüüd applele trahvi maksma, et mul selline asi Lumia 1020-s juba olemas on?
Mitte sina, vaid Nokia.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 28.11.2013 14:34:45 vasta tsitaadiga

Et õunapoiste karvane käpp on USA patendiametis sügaval sees, pole vist küll enam ammu kellelegi uudiseks. Nii sageli ühe firma kasuks "eksimusi" teha pole kogemata kuidagi võimalik. icon_lol.gif
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 28.11.2013 14:58:42 vasta tsitaadiga

Niikaua kui patendisüsteem on selline nagu ta on peab igaüks oma perset ka vastavate mängureeglite järgi kaitsma.

http://www.cultofmac.com/194822/steve-jobs-vowed-to-patent-everything-apple-invented-after-being-stung-by-100m-ipod-fine-report/ kirjutas:
In 2006, Apple was sued by Creative Technology when its iPod infringed a patent for a “portable music playback device.” After that, co-founder and former CEO Steve Jobs vowed to patent everything Apple invented, according to a New York Times report, and when it came to the iPhone, he declared “we’re going to patent it all.”
Read more at http://www.cultofmac.com/194822/steve-jobs-vowed-to-patent-everything-apple-invented-after-being-stung-by-100m-ipod-fine-report/#FzCEskqzZVbHzRGT.99

Kusjuures oleks vale arvata, et teised ettevõtted/korporatsioonid samamoodi ei käitu. Näiteks USA top 10 patendiomanikku:
http://www.iam-magazine.com/blog/Detail.aspx?g=840f9fef-ef84-4e4f-951d-b163251dd47d kirjutas:
1. Samsung
2. IBM
3. Canon
4. Panasonic
5. Sony
6. Toshiba
7. Hewlett-Packard
8. Hitachi
9. Microsoft
10. Intel

SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 28.11.2013 16:36:27 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
bjaka kirjutas:
Mitte sina, vaid Nokia.

ja nokia võtab raha klientide käest, seega lõppude lõpuks maksab ikkagi lõpptarbija asja kinni.

Tegelikult jah, selle patentimisega on üle mõistuse mindud. Eksisteerivat asja ei tohiks saada patentida, vaid ainult uut (ma patendin ära hapniku kasutamise lämmastiku seest ehk hingamise, hakake maksma). Praegu muidugi patenditakse ka asju mida hetkel veel olemaski pole ja alles 10+ aasta pärast võibolla reaalsuseks saavad.....
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 28.11.2013 21:45:01 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
sirius4k kirjutas:
bjaka kirjutas:
Mitte sina, vaid Nokia.

ja nokia võtab raha klientide käest, seega lõppude lõpuks maksab ikkagi lõpptarbija asja kinni.

Tegelikult jah, selle patentimisega on üle mõistuse mindud. Eksisteerivat asja ei tohiks saada patentida, vaid ainult uut (ma patendin ära hapniku kasutamise lämmastiku seest ehk hingamise, hakake maksma). Praegu muidugi patenditakse ka asju mida hetkel veel olemaski pole ja alles 10+ aasta pärast võibolla reaalsuseks saavad.....

Nii lihtsalt asi ei käi ikka, patendiametile pead esitama suht täpselt, kuidas sa selle asja saavutad. Ei saa lihtsalt patenti võtta "reis päikesele" peale.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 29.11.2013 09:55:54 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
SurfData kirjutas:
sirius4k kirjutas:
bjaka kirjutas:
Mitte sina, vaid Nokia.

Nii lihtsalt asi ei käi ikka, patendiametile pead esitama suht täpselt, kuidas sa selle asja saavutad. Ei saa lihtsalt patenti võtta "reis päikesele" peale.
Äpufirma jänkistanis saab icon_wink.gif Parem kontrolli järele, kui sellega tulevikus raha teenida on võimalik, siis võib neil ka ISON juba patenteeritud olla icon_wink.gif icon_lol.gif icon_cool.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 30.11.2013 03:14:22 vasta tsitaadiga

ot:
Sarnase tehnoloogiaga kaamera eksisteerib turul juba mõningat aega ning selle arendas firma Lytro. Õunafirma toob enda patendis näitena välja Lytro kaamera, kuid rõhutab, et nende arendatud kaamera on tunduvalt kvaliteetsema pildiga.

Kuidas sellise jutuga saab patendiametisse minna ja veel omakorda omale patent võtta. Samsung ütleb, et nende arendatud sarnase tehnoloogia kaamera teeb veel kvaliteetsemat pilti kui Apple patendis kirjeldatut kaamera ja võtab rahumeeli omakorda samale asjale patendi.

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 30.11.2013 03:48:33 vasta tsitaadiga

Marie, patent on ju konkreetsele lahendusele mitte sellele tehnoloogiale seal all.
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 30.11.2013 11:11:50 vasta tsitaadiga

StormXS kirjutas:
Ajab närvi juba see Õunafirma kõige patenteerimine. Kuidas ta saab oma nimele patenteerida toodet, mis keegi teine on juba valmis ehitanud. Kogu vahe patendis on see et üks on kvaliteetsema pildiga thumbs_down.gif thumbs_down.gif

Tere tulemast tänapäeva, ärkasid pikast unest ?
On täiesti normaalne, et selliseid asju tehakse, aga siis küll kedagi närvi ei aja, kui samsung või IBM midagi ära patendib.

Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 30.11.2013 14:05:29 vasta tsitaadiga

Taavi©, lihtsalt konkurendid ei saa niipalju tähelepanu meedialt. Kui saaksid, oleks ka nende kallal virisemist. Aga no milleks üldse teha mingeid artikleid näiteks sellest kuidas Samsung millelegi patenti taotleb, see ei koti ju kedagi. Inimesi huvitab ainult see, mida Apple teeb. Pealegi on inimene nii laisaks muutund, et ei viitsita ise midagi uurida ja otsida. See, mis pole meediast läbi käinud suurelt, seda pole lihtsalt olnud.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 01.12.2013 20:30:39 vasta tsitaadiga

Mis selle Apple nii eriliseks teeb, kas Lytro enam omi seadeid müüa ja arendada ei või?
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

sõnum 01.12.2013 20:44:33 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
sirius4k kirjutas:
bjaka kirjutas:
Mitte sina, vaid Nokia.

Nokia teenis millalgi eelmine aasta Apple'i poolt makstud patentidega rohkem kui oma lumia müügist.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Apple patenteeris kaamera, mille fookuspunkti saab pärast pildistamist muuta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.