praegune kellaaeg 22.06.2025 17:20:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 222 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 200 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 521 |
|
autor |
|
wasist
HV kasutaja

|
14.11.2013 15:16:55
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Kui sa kirjutasid seda postitust, kas sa vaatasid ka arvutiklaviatuuril täheklahve, või tead sa pimesi, kus need asuvad
jeesus188 kirjutas: |
Elioni pulti võib silmad kinni kasutada, no problemo.
Enamus igapäevaseid pulte võib pimesi kasutada, isegi ylal mainitud, kui seda kogu aeg kasutanud.
Mu denoni ressi puldil on sitax nuppe, aga sealgi ei pea vaatama, kuhu vajutad.
Samas see pole kõige parem näide, sest enamus nuppe on seadistamiseks mõeldud ja igapäevaselt neid enamuses ei kasuta |
Täpselt, just eile ma kirjutasin, et on enamkasutatavad nupud puldil ja on nn. harvemini kasutatavad seadistamise kiirnupud puldil, mis on vajalikud et ei peaks menüüd mööda kolama ja saaks ühe nupuvajutusega omale vajaliku funktsiooni esile kutsuda. Samas on paljud pulditootjad need nupud katknud näiteks kaanega, et ei tekitaks kasutajas segadust. |
Teksti sisestamine ja mingi funktsiooni valimine ei ole võrreldavad. Võrreldav oleks selliselt, kui siin foorumis, oleks näiteks nuppude asemel kirjas, vastamiseks vajuta V, uue teema jaoks vajuta U, tsiteerimiseks vajuta T jne. Selliselt oleks võrreldavad ja kellelegi ei meeldiks selline asi. Kahtlemata on süsteeme, kus on õigustatud iga funktsionaalsuse jaoks eraldi nupp, aga tv vaatamine ei ole kindlasti see. TV-s on kasutaja peamine eesmärk ju vaadata saadet. Numbrinupud tegelikkuses õigustavad ainult juhul, kui tead peast kõiki kanaleid ja ka telekava. Muul juhul on see lihtsalt tühi vajutus ja näed, et soovitud saadet ei käigi. Elion oma uue lahendusega püüdleb saadete vaatamise harjumuse juurutamise suunas, kus kasutaja mitte ei vali kanalit, vaid valib saate. Selliselt on kõik loogiline, nimekirjajas näen saateid, kui liigun valitud saatele, näen, kas saade käib reaalselt või käib hoopis reklaam. Kui saade, mida tahtsin näha, käib juba pikemalt valin vaata algusest ja näen soovitud saadet algusest peale. Kui aga vaadata kanaleid, kus saade ei oma tähtsust, näiteks muusika, mõne inimese puhul ka spordikanalid, siis selleks puhuks ongi eeldefineeritud nimekirjad.
Seadistamine peaks üldjuhul olema ühekordne tegevus, kui olen asjad paika pannud, siis pole mul rohkem vaja seadistada. Seega nende jaoks eraldi nupud ei õigusta end.
Mis su näidatud pulti puudutab, siis kindlasti mitme seadme üheks juhtimiseks on see hea. Kuid milleks sellel ekraan, kui puldile vaatama ei pea? Enamuse jaoks ei ole sellised 100 nupuga puldid lihtsad.
Ekstreemseim näide ka tõsisest numbri sõbralikust puldist. Vaevalt et keegi päriselt sellist pulti tahaks. http://img.artlebedev.com/everything/pultius/pultius.jpg
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.11.2013 15:33:49
|
|
|
wasist kirjutas: |
Teksti sisestamine ja mingi funktsiooni valimine ei ole võrreldavad. Võrreldav oleks selliselt, kui siin foorumis, oleks näiteks nuppude asemel kirjas, vastamiseks vajuta V, uue teema jaoks vajuta U, tsiteerimiseks vajuta T jne. Selliselt oleks võrreldavad ja kellelegi ei meeldiks selline asi. Kahtlemata on süsteeme, kus on õigustatud iga funktsionaalsuse jaoks eraldi nupp, aga tv vaatamine ei ole kindlasti see. TV-s on kasutaja peamine eesmärk ju vaadata saadet. Numbrinupud tegelikkuses õigustavad ainult juhul, kui tead peast kõiki kanaleid ja ka telekava. Muul juhul on see lihtsalt tühi vajutus ja näed, et soovitud saadet ei käigi. Elion oma uue lahendusega püüdleb saadete vaatamise harjumuse juurutamise suunas, kus kasutaja mitte ei vali kanalit, vaid valib saate. Selliselt on kõik loogiline, nimekirjajas näen saateid, kui liigun valitud saatele, näen, kas saade käib reaalselt või käib hoopis reklaam. Kui saade, mida tahtsin näha, käib juba pikemalt valin vaata algusest ja näen soovitud saadet algusest peale. Kui aga vaadata kanaleid, kus saade ei oma tähtsust, näiteks muusika, mõne inimese puhul ka spordikanalid, siis selleks puhuks ongi eeldefineeritud nimekirjad.
Seadistamine peaks üldjuhul olema ühekordne tegevus, kui olen asjad paika pannud, siis pole mul rohkem vaja seadistada. Seega nende jaoks eraldi nupud ei õigusta end.
Mis su näidatud pulti puudutab, siis kindlasti mitme seadme üheks juhtimiseks on see hea. Kuid milleks sellel ekraan, kui puldile vaatama ei pea? Enamuse jaoks ei ole sellised 100 nupuga puldid lihtsad.
Ekstreemseim näide ka tõsisest numbri sõbralikust puldist. Vaevalt et keegi päriselt sellist pulti tahaks. http://img.artlebedev.com/everything/pultius/pultius.jpg |
Numbrinupud suht olulised kui tahad mitme kanali vahel kiiresti liikuda - mul on mälu küll rohkem kui 7 seki, et kanalinumber meelde jääks. (vanasti nimetati tarbetut arendust jalgratta leiutamiseks)
Kas kordusTV ja salvestamine on olemas kõigil kanalitel, mida Elion NutiTVs pakub?
Inimestele enamasti meeldib valikuvabadus - sellest ka kisa ja trall, et nüüd üks kõigeteadjate grupp otsustas ära, mis KÕIGILE parem on.
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
0 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
14.11.2013 15:41:57
|
|
|
anubis kirjutas: |
Numbrinupud suht olulised kui tahad mitme kanali vahel kiiresti liikuda - mul on mälu küll rohkem kui 7 seki, et kanalinumber meelde jääks...
|
Millises päris situatsioonis on vajadus liikuda rohkem, kui kahe kanali vahel pidevalt? Et vaatad kolme filmi korraga?
Kas kordusTV ja salvestamine on olemas kõigil kanalitel, mida Elion NutiTVs pakub?
|
kordusTV ja salvestamise kohta leiad info www.elion.ee . Salvestamine on kõigil põhikanalitel.
Inimestele enamasti meeldib valikuvabadus - sellest ka kisa ja trall, et nüüd üks kõigeteadjate grupp otsustas ära, mis KÕIGILE parem on.  |
Valikuvabadus on olemas, uus ei ole kellelegi kohustuslik. Lihtsalt vana enam ei müüda ja ei saa ka müüa vanale lisateenuseid. Näiteks ostsin omale aastaid tagasi tahvelarvuti, nüüd tahtsin juurde osta klaviatuuri, aga enam ei müüda ega toodeta seda tahvlit ja pole ka võimalik lisaseadmeid juurde osta, mis sellele sobiksid. Sisuliselt sama teema, lihtsalt füüsilise asjaga.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marec
HV kasutaja

|
14.11.2013 15:43:04
|
|
|
Ekstreemseim näide ka tõsisest numbri sõbralikust puldist. Vaevalt et keegi päriselt sellist pulti tahaks. http://img.artlebedev.com/everything/pultius/pultius.jpg |
Kusjuures olen kasutanud seda uutNutiTV'd nüüd algusest peale ja ainuke asi mis tõeliselt häirib on ainult aeglus. Muu on ok. Ja pult isegi meeldib. Aga nädalaga küll ära ei harju, nagu siin alguses väideti. Vb siis kui päev läbi teleka ees istuda.
Kusjuures see aeglus tuleb eriti esile siis kui lähed kavasse, salvestustesse jne. Kuna taustal jäetakse kanal käima siis tundub, et digibox ei jõua kuvada korraga mõlemat - nii kanalit kui ka menüüd. Miks üldse peab seal taustal seda kanalit käitama, ma ei saa aru. Niikuinii pilti ju ei näe. Aga jah, muidu ok.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
connor
HV kasutaja
|
14.11.2013 15:54:23
|
|
|
Valikuvabadus on olemas, uus ei ole kellelegi kohustuslik. Lihtsalt vana enam ei müüda ja ei saa ka müüa vanale lisateenuseid. Näiteks ostsin omale aastaid tagasi tahvelarvuti, nüüd tahtsin juurde osta klaviatuuri, aga enam ei müüda ega toodeta seda tahvlit ja pole ka võimalik lisaseadmeid juurde osta, mis sellele sobiksid. Sisuliselt sama teema, lihtsalt füüsilise asjaga. |
Vana kasutaja, kes tahab lisateenuseid temal ju vabadust ei ole. Õigemini on - valib teise teenusepakkuja.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.11.2013 15:55:14
|
|
|
No nagu seinaga räägiks...
Milleks on vaja jalgratast leiutada kui eelnevalt ei uurita kas kõigil tarbijatel seda uut ja "paremat" jalgratast üldse vaja on. Kas keegi üldse tahab üherattalist jalgratast, kuna see võtab palju vähem ruumi? Kuna sellega saab kohapeal ringi keerata? Kuna kõik klounid, kellele seda näidati, ütlesid, et "Tõesti, mugav üherattaline, kas spinnereid ei saaks kodarate vahele?"
(ja kui kõiki kanaleid ei saa salvestada siis see "vali millal tarbid" jutt ka eriti ei päde, v kuidas)
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
14.11.2013 16:06:37
|
|
|
No nagu seinaga räägiks...
Milleks on vaja jalgratast leiutada kui eelnevalt ei uurita kas kõigil tarbijatel seda uut ja "paremat" jalgratast üldse vaja on. Kas keegi üldse tahab üherattalist jalgratast, kuna see võtab palju vähem ruumi? Kuna sellega saab kohapeal ringi keerata? Kuna kõik klounid, kellele seda näidati, ütlesid, et "Tõesti, mugav üherattaline, kas spinnereid ei saaks kodarate vahele?"
(ja kui kõiki kanaleid ei saa salvestada siis see "vali millal tarbid" jutt ka eriti ei päde, v kuidas) |
Ühtegi asja ei saa teha selliselt, et see sobiks absoluutselt kõigile. Üldjuhul lähtutakse 80/20 printsiibist. Ei oleks mõeldav, et Elion oleks teinud intervjuu kõigi kasutajatega.
Hetkel saab salvestada põhikanaleid, mis jällegi enamuse vaatajate soovid rahuldab. Kahtlemata meeldiks ka mulle, et saaks kõikide kanalite kõiki saateid vaadata siis, kui mina seda soovin. Hetkel veel seda ei ole. See samas ei tähenda see, et seda kunagi ei tuleks. Kui võrrelda vana ja uut salvestus, siis uues on kanaleid pea poole rohkem juba. Igal juhul liigub see teenus selles suunas, et kasutaja valib saateid ja vaatab neid siis, kui soovib ja sellest seadmest, kust ta tahab.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.11.2013 16:11:02
|
|
|
Ehks siis 80% on täiesti rahul sellega? Tipa-tapa poodi uue puldi järgi ja klõps-oota-klõps-oota-klõps-oota telekaelamus?
Spoiler 
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
14.11.2013 16:11:08
|
|
|
Spoiler 
Kui sa kirjutasid seda postitust, kas sa vaatasid ka arvutiklaviatuuril täheklahve, või tead sa pimesi, kus need asuvad
jeesus188 kirjutas: |
Elioni pulti võib silmad kinni kasutada, no problemo.
Enamus igapäevaseid pulte võib pimesi kasutada, isegi ylal mainitud, kui seda kogu aeg kasutanud.
Mu denoni ressi puldil on sitax nuppe, aga sealgi ei pea vaatama, kuhu vajutad.
Samas see pole kõige parem näide, sest enamus nuppe on seadistamiseks mõeldud ja igapäevaselt neid enamuses ei kasuta |
Täpselt, just eile ma kirjutasin, et on enamkasutatavad nupud puldil ja on nn. harvemini kasutatavad seadistamise kiirnupud puldil, mis on vajalikud et ei peaks menüüd mööda kolama ja saaks ühe nupuvajutusega omale vajaliku funktsiooni esile kutsuda. Samas on paljud pulditootjad need nupud katknud näiteks kaanega, et ei tekitaks kasutajas segadust. |
Mis su näidatud pulti puudutab, siis kindlasti mitme seadme üheks juhtimiseks on see hea. Kuid milleks sellel ekraan, kui puldile vaatama ei pea? Enamuse jaoks ei ole sellised 100 nupuga puldid lihtsad. |
Helikeelte ja subtiitrite vahel valimisest ma juba kirjutasin. Kuvasuhet ja videosisendite valimist ilmselt pole ka kellelgi kunagi vaja teha, kui on paika pandud, siis ongi tehtud.
Viidatud Harmony puldi ekraan kuvab nuppude nimetusi, antud puldile saab 6 nuppu ühe ekraanipildiga kuvada, lisaks on vist 10 ekraanipilti, millele saad ressiiveri DSP reziime muuta jne.
Kui füüsiliste nuppude alla ei ole tihtipeale võimalik pookida mingisugust erivajadusega nuppu, kes peaks mäletamagi mingi tärniga nupu tähendust mingis režiimis, siis ongi hea kasutada virtuaalseid nuppe.
Antud puldil ei ole vaja tegelikult isegi ekraani vaadata, kuna servades asuvate füüsiliste nuppude asukoht on pimesigi selge. Erinevalt Harmony ONE puutetundlikust paneelist.
Ning siin on ka naist ja Elioni nuti TVd võrreldud, loomulikult lugupeetud palgaliste poolt, nii et puldi nuppe ja klaviatuuri nuppe kannatab täiesti võrrelda.
Enamik suudab neid pimesi kasutada.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
14.11.2013 16:35:49
|
|
|
Mis valikuvabadusest siin räägitakse?
Valik oleks siis, kui on nii numbrid kui ka see uus klõps-oota-klõps süsteem. Ei ole isegi vana menüüd vaja jätta. Uuele puldile ja menüüle lihtsalt numbrid lisada ja väga paljud oleks rahul.
Vali, millal tarbid oleks siis, kui KÕIKI pakutavaid kanaleid saab salvestada, vähemalt piiratud ajalgi. Muidugi kõige õigem oleks see, kui on endale võimalik salvestada, kuniks vaja.
(Valik oleks siis, kui on võimalik valida paketti kanaleid ükshaaval, mitte pakettidena, kus enamus kanalid on täielik rämps)
Kui oleks selline reaalne valikuvabadus, siis vaevalt pandaks pahaks seda pealesurutud hinnatõusu nii palju.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
viimati muutis The_Boss 14.11.2013 16:39:30, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
14.11.2013 16:36:07
|
|
|
[quote="anubis"]
Inimestele enamasti meeldib valikuvabadus - sellest ka kisa ja trall, et nüüd üks kõigeteadjate grupp otsustas ära, mis KÕIGILE parem on.  |
Kahjuks või õnneks ei olnud siiki tegu mingi grupi valimistega. Kui te küsite mida arendus need kaks aastat tegi siis käidi pool maailma läbi, kulutati mitmete suurte telekomide uksi kes sarnaseid teenuseid pakuvad ning uuriti ka mitmete pulditoojate arvamusi ja lõppkokkuvõttes koostati visioon mida näidati nii pakkujatele kui ka klientidele.
Karm test oli ka eestis täiesti tavaliste kasutajate peal IGAS vanuseklassis. EI, need ei olnud tehnofriigid HV foorumist sest nagu me siin loeme, pigem otsitakse ja leitakse üks asi mille kallal virisieda ning objektiivset vastust ei saa, kas mõni asi siis hea ka on või mitte. Oleks tulnud teistsugune pult numbritega, ikka leiaksime siin mingi muu asja mille kallal vinguda. Ja nii see edasi lähekski, vingumise tähe all.
PS. sellised puldid ei ole maailmas ainulaadsed, isegi selline oli laual:
http://www.ruwido.com/products/voco-media/platform/
sõrmejälje lugejaga oleks saanud personaalselt kasutajale vaadet kuvada aga ilmselt oleks see liiga ulme olnud ning puldi hind jällegi krõbedam.
Kokkuvõttes saan mina aru, et kellelgi kindlasti on neid numbreid ja vana menüüd vaja ja soovitangi vana kasutama jääda. Ajapikku võibolla tekib võimalus sõbra juures proovida ja uuega harjuda.
Kes on julgem ja uue ära tellib õpib seda kindlasti kiirelt ja mugavalt kasutama.
Seniks take it easy ja vähem samadel teemadel foorumis kommenteerimist.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.11.2013 16:42:05
|
|
|
Ma ei otsi vigasid - ma juhin tähelepanu elementaarsele kasutajamugavusele (mitme kanali vahel liikumine ja menüü uimasus) ja puudustele.
Tehnikakauged inimesed võtavadki selliseid bugisid kui feature'id, enamasti.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
14.11.2013 16:42:33
|
|
|
Helikeelte ja subtiitrite vahel valimisest ma juba kirjutasin. Kuvasuhet ja videosisendite valimist ilmselt pole ka kellelgi kunagi vaja teha, kui on paika pandud, siis ongi tehtud.
|
Heli ja subtiitrite valik üldjuhul ongi ühekordne tegevus. Määran ära, et esimene eelistus on see ja teine see. Vähestel kakskeelsetel peredel tekib vajadus neid igapäevaselt muuta. See ei tähenda, et selleks peaks olema eraldi nupp, mida enamusel ei lähe kunagi vaja.
Videosisendi valik on võimalik õpetada puldi TV nupuks, kui teler toetab HDMI CEC-d. Selliselt saad TV nupuga muuta sisendit ja nutiTv nupuga tv-d ja digiboksi sisse ja välja lülitada. Samas pole ma kordagi Sony-sse helistanud ega kuskil sõimelnud, et PS-i puldiga pole võimalik teleri sisendit muuta. Sisuliselt on digiboks nagu iga muu tv külge käiv seade. See, et Elion on teinud sellele ka võimaluse juhtida mingilgi määral TV-d on ainult teretulnud.
Antud puldil ei ole vaja tegelikult isegi ekraani vaadata, kuna servades asuvate füüsiliste nuppude asukoht on pimesigi selge. Erinevalt Harmony ONE puutetundlikust paneelist.
|
Küsimus jääb, et milleks puldile ekraan, mida pole vaja vaadata, aga las see teema jääda. Ma ei ürita halvustada seda pulti, lihtsalt selle eesmärk teine.
Ning siin on ka naist ja Elioni nuti TVd võrreldud, loomulikult lugupeetud palgaliste poolt, nii et puldi nuppe ja klaviatuuri nuppe kannatab täiesti võrrelda.
Enamik suudab neid pimesi kasutada. |
Ma ei öelnud, et klaviatuur ja puldi nupud pole võrreldavad. Vaid teksti sisestamine ei ole võrreldav funktsionaalsuse valimisega. Kui tõesti oleks veebilehtedel mugavam navigeerida vajutades iga veebis nähtava nupu jaoks eraldi nuppu, siis oleks selline lahendus juba tehtud. Või sa tõesti arvad, et selles samas foorumis näiteks, vajutades mingit numbrit võiks minna sinna lehele, ja iga valiku joaoks oleks klaviatuuril vastav nupp, nagu eelnevalt näiteks tõin.
Nagu eelnevalt kirjutasin, on üldjuhul kasutaja soov vaadata saadet mitte kanalit kui sellist, seega ei anna number mingit sisulist väärtust. Näiteks kui siin samas teema oli juttu Pealtnägijast, siis keegi ei kirjutanud et täna on number ühe pealt juttu nutiTV-st. Vaid kõik viitasid konkreetsele saatele mitte kanali numbrile.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
14.11.2013 16:48:19
|
|
|
|
Heli ja subtiitrite valik üldjuhul ongi ühekordne tegevus. Määran ära, et esimene eelistus on see ja teine see. Vähestel kakskeelsetel peredel tekib vajadus neid igapäevaselt muuta. See ei tähenda, et selleks peaks olema eraldi nupp, mida enamusel ei lähe kunagi vaja.
Videosisendi valik on võimalik õpetada puldi TV nupuks, kui teler toetab HDMI CEC-d. Selliselt saad TV nupuga muuta sisendit ja nutiTv nupuga tv-d ja digiboksi sisse ja välja lülitada. Samas pole ma kordagi Sony-sse helistanud ega kuskil sõimelnud, et PS-i puldiga pole võimalik teleri sisendit muuta. Sisuliselt on digiboks nagu iga muu tv külge käiv seade. See, et Elion on teinud sellele ka võimaluse juhtida mingilgi määral TV-d on ainult teretulnud.
|
Küsimus jääb, et milleks puldile ekraan, mida pole vaja vaadata, aga las see teema jääda. Ma ei ürita halvustada seda pulti, lihtsalt selle eesmärk teine.
Enamik suudab neid pimesi kasutada. |
Ma ei öelnud, et klaviatuur ja puldi nupud pole võrreldavad. Vaid teksti sisestamine ei ole võrreldav funktsionaalsuse valimisega. Kui tõesti oleks veebilehtedel mugavam navigeerida vajutades iga veebis nähtava nupu jaoks eraldi nuppu, siis oleks selline lahendus juba tehtud. Või sa tõesti arvad, et selles samas foorumis näiteks, vajutades mingit numbrit võiks minna sinna lehele, ja iga valiku joaoks oleks klaviatuuril vastav nupp, nagu eelnevalt näiteks tõin.
Nagu eelnevalt kirjutasin, on üldjuhul kasutaja soov vaadata saadet mitte kanalit kui sellist, seega ei anna number mingit sisulist väärtust. Näiteks kui siin samas teema oli juttu Pealtnägijast, siis keegi ei kirjutanud et täna on number ühe pealt juttu nutiTV-st. Vaid kõik viitasid konkreetsele saatele mitte kanali numbrile. |
Muidugi pole vaja kanalinumbrile viidata. Normaalne vaataja saab isegi aru mis kanalilt pealtnägija tuleb. Nii idiootideks ka ei maksa vaatajaid tembeldada.....
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
14.11.2013 16:54:30
|
|
|
PCman kirjutas: |
Muidugi pole vaja kanalinumbrile viidata. Normaalne vaataja saab isegi aru mis kanalilt pealtnägija tuleb. Nii idiootideks ka ei maksa vaatajaid tembeldada..... |
Hea PCman
Mõte oli selles, et ka kanal ei oma tähtsust vaid saade. Ja mina näiteks ei tegele selle pähe õppimisega, et mis kanalilt, mis saated tulevad. Pole lihtsalt sellel vajadust näinud. Kui ma valin menüüst Pealtnägija, siis mul muud ei olegi vaja teada, ei kanali numbrit ega tegelikult ka nime. Võtan tänased saated ja valin Pealtnägija. On oluliselt lihtsam ja mugavam, kui oodata teleri ees millal midagi hakkab ja siis vastavat numbrit tallata.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gants
HV vaatleja
|
14.11.2013 16:59:25
|
|
|
Aga elion oleks võind ju puldile ilusa juhendi kaasa panna kuidas igasugu lihtsamate nõksudega hakkama saada ( mõtlen kuidas saaks vähema nupuvajutusega soovitud asja), aga ei.
Nüüd pead ise hiromant olema ja välja nuputama või foorumist küsima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
14.11.2013 17:01:26
|
|
|
|
Seda ma kirjutasin samuti eelnevalt, et helikeeli ja subtiitreid tahavad paljud juhtida. Mis iganes põhjus selleks kellelgi ka pole. Aga keegi otsustab: "sul pole seda vaja!"
See valikut võimalus oli muuseas üks põhiargument digitelevisioonile üleminekul. Mismoodi nüüd saab "lihtsalt" neid elementaarseid valikuid teha.
Või ongi meil eestikeelsed ja venekeelsed?!
|
Küsimus jääb, et milleks puldile ekraan, mida pole vaja vaadata, aga las see teema jääda. Ma ei ürita halvustada seda pulti, lihtsalt selle eesmärk teine. |
Ma oma meelest kirjutasin just pikalt miks.
No ei saadud aru. Kui on vaja erifunktsioone palju juhtida siis kuhu panna puld peal nupud?
Et pult ei läheks kirjuks, tulebki luua nn. virtuaalsed nupud. Viidatud puldil on neid virtuaalseid nuppe kuus tükki. Aga kui tahan 24 virtuaalset eri funktsioonide nuppe lisada, siis mismoodi seda teha?
Äkki on hea idee luua sellele ekraanile nn. virtuaalsed alamekraanid, et saaks sinna juurde lisanuppe kirjeldada.
Kui sul pole kunagi neid vaja läinud siis pole ju sinu jaoks probleemi, või on see sulle probleem, et keegi teine tahab omale mingeid mõttetuid kiirnuppe menüüs kolamise asemele?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 14.11.2013 17:02:23, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
14.11.2013 17:01:45
|
|
|
Gants kirjutas: |
Aga elion oleks võind ju puldile ilusa juhendi kaasa panna kuidas igasugu lihtsamate nõksudega hakkama saada ( mõtlen kuidas saaks vähema nupuvajutusega soovitud asja), aga ei.
Nüüd pead ise hiromant olema ja välja nuputama või foorumist küsima. |
Minu koju jõudnud pult oli pakendis, mille siseküljel oli ka juhend. Lisaks nägin mina ka TV ekraanil esmakordsel käivitamisel videojuhendeid ja pilt juhendit puldi kohta.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
raivo1119
HV vaatleja
|
14.11.2013 17:30:23
|
|
|
[quote="indrekp"]
Kahjuks või õnneks ei olnud siiki tegu mingi grupi valimistega. Kui te küsite mida arendus need kaks aastat tegi siis käidi pool maailma läbi, kulutati mitmete suurte telekomide uksi kes sarnaseid teenuseid pakuvad ning uuriti ka mitmete pulditoojate arvamusi ja lõppkokkuvõttes koostati visioon mida näidati nii pakkujatele kui ka klientidele.
Karm test oli ka eestis täiesti tavaliste kasutajate peal IGAS vanuseklassis. EI, need ei olnud tehnofriigid HV foorumist sest nagu me siin loeme, pigem otsitakse ja leitakse üks asi mille kallal virisieda ning objektiivset vastust ei saa, kas mõni asi siis hea ka on või mitte. Oleks tulnud teistsugune pult numbritega, ikka leiaksime siin mingi muu asja mille kallal vinguda. Ja nii see edasi lähekski, vingumise tähe all.
sõrmejälje lugejaga oleks saanud personaalselt kasutajale vaadet kuvada aga ilmselt oleks see liiga ulme olnud ning puldi hind jällegi krõbedam.
Kokkuvõttes saan mina aru, et kellelgi kindlasti on neid numbreid ja vana menüüd vaja ja soovitangi vana kasutama jääda. Ajapikku võibolla tekib võimalus sõbra juures proovida ja uuega harjuda.
Kes on julgem ja uue ära tellib õpib seda kindlasti kiirelt ja mugavalt kasutama.
Seniks take it easy ja vähem samadel teemadel foorumis kommenteerimist. |
Siin lehel ju ka vana elioni pult ainult valge ja teise logoga
http://www.ruwido.com/products/r67/
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
manic
HV vaatleja

|
14.11.2013 17:39:59
|
|
|
[quote="raivo1119"]
indrekp kirjutas: |
Seniks take it easy ja vähem samadel teemadel foorumis kommenteerimist. |
Siin lehel ju ka vana elioni pult ainult valge ja teise logoga
http://www.ruwido.com/products/r67/ |
Tänagem õnne et elion sellist flööt-dildot ei valinud:
http://www.ruwido.com/products/r117/
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gants
HV vaatleja
|
14.11.2013 17:46:12
|
|
|
Gants kirjutas: |
Nüüd pead ise hiromant olema ja välja nuputama või foorumist küsima. |
Minu koju jõudnud pult oli pakendis, mille siseküljel oli ka juhend. Lisaks nägin mina ka TV ekraanil esmakordsel käivitamisel videojuhendeid ja pilt juhendit puldi kohta. |
Ma ei mõtle seda algelist juhendit vaid igasugu muid igasugu nõksusid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kauposss
HV vaatleja
|
14.11.2013 18:45:03
|
|
|
äkki indrekp seletab lahti, miks oli vaja kaotada "exit" nupp. Saan aru, et elioni uutel pultidel seda pole, kuid Elioni app-i kasutades enamus teleka pultidel on. Paar päeva enne uue nuti tv sündi lasite samsungi app-ile uuenduse, mis kaotas "exit" nupu. See oligi kogu uuendus. Kas tegite seda seetõttu, et ka "exit"-i kaotamine oli klientide soov ja klientide huvides? Et kui leian õige kanali, siis meeldib inimestele korduvalt vajutada "returni", et taas menüü avaküljele tagasi saada ja see siis ekraanilt eemaldada? Ühekordne "exit" vajutus võttis võimaluse menüüd imetleda?
Oletan, et üha rohkem inimesi hakkab tulevikus vaatama Elioni läbi app-i. Indrek, palun edasta tehnikaosakonnale palve taastada "exit" nupp ja ma olen jälle Elioni sõber!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
14.11.2013 19:56:06
|
|
|
|
Palun, ELION, tehke ära niisugune elementaarne asi, et Motorola tunneks HDMI kaudu noolenuppe, OK nuppu ja RETURN nuppu. See annaks inimestele, kes seda soovivad, võimaluse kasutada tõepoolest ainult ühte pulti! Nimetatud nupud on praktiliselt kõikidel telekapultidel olemas. Lisaks sellele poleks enam vaja IR sidet digiboksiga ja selle Motorola boksi saaks panna kuhu iganes, kasvõi teleka tagaseina külge kinnitada. Teie arendajatele on see üsna pisike ülesanne ja sellega suudaksite paljudele klientidele rõõmu valmistada. TEHKE SEE PALUN ÄRA!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.11.2013 20:14:35
|
|
|
Mis nad siis nende "nutikate" pultidega, mis teavitavad tühjenevast patareist, tegema hakkavad?
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
14.11.2013 20:15:50
|
|
|
Mis nad siis nende "nutikate" pultidega, mis teavitavad tühjenevast patareist, tegema hakkavad? |
Muudavad teo- ja töövõimetuks.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|