Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Maku.A
HV kasutaja

|
16.10.2013 15:47:57
Numark m101 usb mikserpult, vajaks nõu |
|
|
Olen sell alal üsna võhik seega suupihta lollide küsimuste pärast ärge lööge.
Sain endale pool muidu mikserpuldi Numark m101 usb ning mõtlesin asja siis ära ühendada virtual dj'ga, ka programm sai vastavalt seadistatud kuid hakkasid tekkima esimesed raskused, ei liigu liugurid ja ei saa asja kuidagi toimima nii nagu peaks ehk, et nr1 deck mängiks kõlaritesse ja nr2 deck klappidesse. Helikaardiks kasutan muidugi hetkel emaplaadi oma(asus p8z77 vpro). Sai päevotsa ka internetis tuulatud ja infot otsides jäi justkui kuskilt silma, et ka arvutist tulev heli on vaja jagada kaheks(?) Samas nägin ka video kus see pult oli rca->3,5 kaabliga ühendatud läpaka taha ja toimis ilusti. Ehk oskab keegi hüva nõu anda kas sellele seadmele on vaja veel midagi juurde osta või piisaks mingist vidinast mis arvuti heli kaheks jagaks ?
_________________ Õud. Olen vist rahvavainlas. Ei ole mul iPotti, iPätti, iFööni egä iMäkki. Pole esiki “tavaperäst” nutitelehvuuni. |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
16.10.2013 16:04:44
|
|
|
Sellel puldil on ainult 1 stereo out seega suht keeruline soovitud tulemust saavutada.
Deck A võid panna läbi puldi USB ja Deck B läbi arvuti helikaardi 3.5mm>RCA kaabliga.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maku.A
HV kasutaja

|
16.10.2013 16:25:08
|
|
|
oh kurat. Nii, et minu lahenduse jaoks oleks vaja siiski muretseda ikkagi MIDI kontroller ?
_________________ Õud. Olen vist rahvavainlas. Ei ole mul iPotti, iPätti, iFööni egä iMäkki. Pole esiki “tavaperäst” nutitelehvuuni. |
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
16.10.2013 17:09:02
|
|
|
Vajalik pole MIDI kontroller vaid hoopis kahe stereo kanaliga helikaart. Näiteks NI Audio 2.
Või siis juhe mis jagab 3.5mm-st tuleva signaali kaheks. Vasakult kanal üks, paremalt kanal kaks kuid sellega on heli monos.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maku.A
HV kasutaja

|
16.10.2013 19:23:31
|
|
|
Meil seda Audio 2 vist müügil pole nagu ma näen, oskad ehk soovitada midagi samalaadset mida võiks ka meie kauplustest leida ?
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.10.2013 19:49:51
|
|
|
jaank, isegi onboard Realteki ALC8xx oskab mängida erinevatest väljunditest erinevaid Mikseri kanaleid...
Ehk pmst võlub 3x stereo sellest ilusti välja...
Ma pole küll ise Virtual DJ`d näppinud (ise kasutan enamasti siiski riistvara) aga kas seal ei saa määrata erinevaid väljundeid?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
16.10.2013 19:50:27
|
|
|
Puldil endal on riistvaraline piirang. Kahe helikaardi korraga kasutamine aga imo pita.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.10.2013 19:59:53
|
|
|
jaank kirjutas: |
Puldil endal on riistvaraline piirang. Kahe helikaardi korraga kasutamine aga imo pita. |
Mismõttes kahe helikaard?
Ai krt, see on USB`ga pult...
Pmst on siis ainumas võimalus kasutada analoog väljundeid arvutil, siis on kasutusel vaid üks helikaart ja USB jätta üldse ühendamata...
Liugurid arvuti ekraanil selle puldiga liikuma ei hakkagi, see pole controller
Ainus mida see USB seal teeb on tekitab sulle lisa USB helikaardi, mis antud puldi puhul töötab nagu paistab lisaks veel ainult ühte pidi.
Ehk siis lubab heli ainult pulti lasta ja DAC`ina kasutada, rohkemat ei midagi, isegi salvestada sealt kaudu ei saa kuna see asi töötab vaid sisendina.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
17.10.2013 10:55:04
|
|
|
Teemaalgataja võiks uuesti lahti seletada, mida ta täpsemalt saavutada tahab!? Kas pulti on soov sihipäraselt kasutada - 2 kanalit sisse ja mix välja, kas klapid tahad puldi taha (või kuhu?) ühendada, jne, jne...? Tundub, et praegu käib mõistatamismäng
tsitaat: |
Kahe helikaardi korraga kasutamine aga imo pita. |
Miks? See ju väga normaalne tegevus. Mul pidevalt vana pci Audigy ja usbi Focusrite korraga käigus.
isegi salvestada sealt kaudu ei saa kuna see asi töötab vaid sisendina |
USB audio built in for playing from or recording to your computer
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.10.2013 11:07:22
|
|
|
Ma ei näe kuskil sellel M101USB puldil Switchi, neid USB`sid lubaks sisendi/väljundi vahel ümber lülitada...
Näiteks CM200USB`l on selleks eraldi switchid, kust siis määratakse on need USB`d sisenditeks või väljunditeks.
Kui muidugi siiski väljundina kasutada saab, siis saab pmst kasutada seda teise helikaardina, et oma "set" samas masinas salvestada...
Samas kahte USB digitaalset sisendit, see M101USB ikkagi ei võimalda, erinevalt CM200USB`st, vms natuke kõrgemast mudelist.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maku.A
HV kasutaja

|
17.10.2013 12:32:59
|
|
|
Petz, vabandan, info jäi tõesti kiiruga kirjutades natukene väheseks. Soov on asjad saada nii kaugele, et saaks arvuti taga (virtual dj esialgu) mix sette teha ja muidugi hädavajalik oleks ka variant, et saaksin deck A heli kõlaritesse kui samalajal deck B heli eelkuulata klappidest ja vice versa ennem kokku miximist. Nagu ma aru saanud olen siis sai natukene vale asi ikkagi ostetud ja ehk saab asi ka tagastatud. Samas võiks keegi mind võhikut natukene harida mida nimelt siis mul täpsemalt ikkagi vaja oleks, et seda eelmainitud asja teha? Mõistan, et parim lahendus oleks juba mängijad ka soetada aga selle jaoks hetkel finants puudub, lepiksin siiski hetkel ainult toimiva mixeriga.
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.10.2013 22:51:11
|
|
|
Mitte alati, tavalisedki emaplaatidele integreeritud Realtekid ALC9XX`id võimaldavad näiteks sellist trikki, et mappida väljundid erinevatesse kanalitesse:
Tõsi küll, soft ise peab seda samuti toetama, aga sellisel juhul on pmst 5.1 analoog väljudnid ilusti tarvitavad 3xStereo väljunditena...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.10.2013 23:12:50
|
|
|
olavsu1, mis on ka õige, kui hakata mingitki kvaliteeti taga ajama, samas kodukasutuseks käib tänapäeval "onboard" Realtek enam kui küll....
Samuti ka pole see pult mingi eriline helikvaliteedi etalon IMHO...samas alustajale on sellest küll ja veel...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
18.10.2013 10:50:48
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ma ei näe kuskil sellel M101USB puldil Switchi, neid USB`sid lubaks sisendi/väljundi vahel ümber lülitada...
Näiteks CM200USB`l on selleks eraldi switchid, kust siis määratakse on need USB`d sisenditeks või väljunditeks. |
Ma pole jälle kuulnud-näinud, et USB liidest võiks vaadata kui sisendit või väljundit. Pole diskotehnikaga muidugi kokku puutunud, aga uurisin veidi asja ja tõesti sellised riistapuud olemas... Kahe USB liidese mõte (peale selle, et kahest allikast korraga signaali anda) on siis ilmselt selles, et suvaline arvuti ilma spets. draiveriteta ühte ühendust puhtalt sisendiks peaks? See küll toimib ka tavalise helikaardi ühe USBiga, nii et ma ei saa ikka aru, miks peab midagi ümber lülitama,.. aga see selleks.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.10.2013 12:13:57
|
|
|
Ma pole jälle kuulnud-näinud, et USB liidest võiks vaadata kui sisendit või väljundit.
|
paljudel (digi)pultidel on USB auk kasutatav sisendina, paned sinna mälupulga ja mängid hitte mälupulga pealt. Paljudel on helikaart puldis ja arvuti on lihtsalt magnetofoni rollis. Kuid vindowsis võib tekkida probleem ühenduste paika sättimisega. Linuxi Jack'is on see oluliselt lihtsam ja arusaadavam. Odavatelt pultidelt ei maksa tahata mugavust, et arvutist saaks programmeerida liugurite ja nuppude liikumist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.10.2013 12:42:59
|
|
|
Petz kirjutas: |
Ma pole jälle kuulnud-näinud, et USB liidest võiks vaadata kui sisendit või väljundit. Pole diskotehnikaga muidugi kokku puutunud, aga uurisin veidi asja ja tõesti sellised riistapuud olemas... Kahe USB liidese mõte (peale selle, et kahest allikast korraga signaali anda) on siis ilmselt selles, et suvaline arvuti ilma spets. draiveriteta ühte ühendust puhtalt sisendiks peaks? See küll toimib ka tavalise helikaardi ühe USBiga, nii et ma ei saa ikka aru, miks peab midagi ümber lülitama,.. aga see selleks.  |
Numarki CM200USB igatahes toimetab nii, tule külla demonstreerin...
Mingeid spetsdrivereid sellele minu teada polegi, lükkad USB`iga arvuti külge ja see tunneb selle lihtsalt ära kui USB Audio Device.
Ise olen neid USB`sid selle küljes pruukinud valdavalt vaid Vinüülide rippimiseks.
Kunagi sai ka, lühikest aega, läpari taga DAC`i asendajana pruugitud.
olavsu1 kirjutas: |
Paljudel on helikaart puldis ja arvuti on lihtsalt magnetofoni rollis. |
Täpselt nii see asi üldiselt töötabki, odavamate pultide puhul.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
pizzapoizz
HV vaatleja
|
18.10.2013 22:04:20
|
|
|
Kui OP arvab, et see M101 talle ikka ei sobi, siis oleksin huvitatud selle ostust.
_________________ winners never quit, quitters never win. |
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maku.A
HV kasutaja

|
20.10.2013 14:38:33
|
|
|
pizzapoizz, Kahjuks sai asjad aetud nii kaugele, et esmaspäeval tagastan toote. Muidugi olen avatud veel harivale infole ning millist mixercontrollerit vaja oleks, et saaks toimima eelnevalt mainitud meetondi ilma kahe mängijatta.
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.10.2013 15:55:30
|
|
|
olavsu1, milleks talle see?
Sedasama teeb tal ka olemasolev pult ju (nii nagu absoluutselt kõik DJ Mixerid suvalises hinnaklassis)?
Häda on ainult selles, et kasutaja ei soovi kasutada analogsisendeid ja lisaks veel sellele soovib juhtida programmi ennast puldi kaudu, mis eeldab tavalise Mixer puldi asemel Dj kontrollerit.
Selle järgi peaks ta ka olemasoleva puldi tööle saama...milleks endale veel ühte osta?
Lisaks on see Ronexi lehel pakutav võrreldes selle Numarkiga ikka täielik juust...
Minu arusaama järgi vajaks ta hoopis, Mixerpuldi asemel, midagi sellist: http://shop.pillipood.ee/0908000000/0/readmore/70341/
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.10.2013 17:08:03
|
|
|
ei ole nii mõelnudki, et ta peaks selle muretsema. lihtsalt infoks
sellist asja ma mõtlesingi. ajasin selle traktor dj nimega segi
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.10.2013 17:21:19
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
sellist asja ma mõtlesingi. ajasin selle traktor dj nimega segi |
Traktor Dj ise on vist kõigest soft, selle juhtimiseks on kontrollerit samuti vaja.
Ehkki traktori puhul saad osta ka "bundle" ehk siis softi koos kontrolleriga.
http://www.native-instruments.com/en/products/traktor/dj-controllers/
Samas ma selle arvuti DJ´eindusega nii väga kursis pole, et hakata mingit konkreetse tootja, konkreetset kontrollerit soovitama.
Mixerpultidest, CD-Playeritest ja Vinüülimängijatest oskaks rohkem pajatada.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|