Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Panasonic lõpetab plasmatelerite tootmise? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.10.2013 10:46:38 vasta tsitaadiga

Plasma tootjatel istub kukil veel üks "tont" icon_smile.gif , paar aastat tagasi kirjutati sellest päris palju - et tulemas on uued ja palju karmimad elektrisäästudirektiivid ning siis ei mahu plasmatelerid enam mitte kuidagi nendesse uutesse parameetritesse.

Ka tõsine point seega, et milleks ikka neid trahve maksma hakata, lihtsam on mitte toota.
---------------------
PS: Liiguvad sahinad, et kui hästi läheb, siis selle aasta lõpuks on esimene uus OLED-teler siis valmis ja müügis. icon_razz1.gif

Ning teine sahin, mida sahistatakse, et OLED-ekraani väljatöötlus tehakse koostöös Sony-ga.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

sõnum 16.10.2013 10:49:14 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Plasma tootjatel istub kukil veel üks "tont" icon_smile.gif , paar aastat tagasi kirjutati sellest päris palju - et tulemas on uued ja palju karmimad elektrisäästudirektiivid ning siis ei mahu plasmatelerid enam mitte kuidagi nendesse uutesse parameetritesse.

Euroopas?
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 16.10.2013 11:25:12 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
ihvike, sul on õigus. Inimesi on tõepoolest kahte tüüpi - ühed, kes viljelevad sinu eelnevalt väljaöeldud filosoofiat ja siis teised, kes on saanud paremat tunda ning sitaga ei lepi... Enamasti on viimastel tõepoolest ka raha, et oma valikuid finantseerida...

Fakte: http://www.techradar.com/news/television/hdtv/10-best-60-inch-tvs-in-the-world-today-1119177

thumbs_up.gif
Et siis misasja? On olemas inimesi, kes vaatavad silmadega ja kuulavad kõrvadega (ja teevad oma valikud vastavalt sellele, mis nende jaoks sobilik/piisavalt kvaliteetne tundub) ja on olemas inimesi, kes on saanud paremat tunda (rahakotiga kuulamist/vaatamist) ja "sitaga" ei lepi? See rahakoti ja eelarvamustega enesepettus ja -upitamine on üks paras haigus, sellega uhkustada pole liialt mõtet.

Pealegi on siinses teemas see suht ebapädev jutt, kuna suured plasmad ja LCDd on mõlemad suhteliselt sarnaselt kallid, rääkimata 4Kst, mis on praegu veel kaks korda kallim, kui kallimad plasmad.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.10.2013 11:32:59 vasta tsitaadiga

ihvike, see oli nüüd küll meelevaldne tõlgendus minu öeldust. Point oli selles, et inimestel on erinev võimekus ja sellest tulenevalt ka vajadused. Päris kindlasti on meil kõigil erinevad võimalused, mis üsna tihti on seotud meie erineva võimekusega. See, mis enamusele on piisavalt kvaliteetne (nii heli kui pilt) ei ole seda teistele teps mitte. Üsna tihti on olemas tugev korrelatsioon rohkem kvaliteeti vajavate ja rohkem võimalusi omavate vahel. Edasi mõtle juba ise. On teravamaid ja nürimaid nuge. Aga jätame sulle su arvamuse.

thumbs_up.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ihvike
HV Guru

sõnum 16.10.2013 11:42:04 vasta tsitaadiga

Ja kui terav see nuga on, mis seda kvaliteeti 5-6 meetri pealt vaatab?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 16.10.2013 12:00:35 vasta tsitaadiga

ihvike, kas ma olen kirjutanud, et ma vaatan oma 65" 5...6m pealt!? Loe palun uuesti läbi, mis ma kirjutasin selle 5...6m teksti juures. Mina vaatan enda oma ~3...4m pealt igapäevaselt. Vutti ja muud sporti aga ~2...2,5m pealt. Mõistagi HD's. Ah mis me vaidleme - hapud viinamarjad...
Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 16.10.2013 12:11:29 vasta tsitaadiga

Võtke tuba endale.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 16.10.2013 12:45:50 vasta tsitaadiga

nexus4 kirjutas:
tahanteada kirjutas:

Euroopas?

Britid on seda üritanud jah: http://www.independent.co.uk/environment/green-living/giant-plasma-tvs-face-ban-in-battle-to-green-britain-1299665.html
Lisaks samal teemal Ameerikast: http://www.washingtoncitypaper.com/blogs/citydesk/2009/11/20/california-bans-plasma-tvs-could-it-happen-to-us/
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
karts3
HV kasutaja
karts3

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.10.2013 14:09:47 vasta tsitaadiga

Sai ka paar aastat tagasi soetatud 50 tolline G20E ja siis sai ostetud Samsungi 40 tolline ES8000.No on ikka paras pask küll see LCD pilt.Olin nii vihane et mõtlesin et viskan selle samsungi aknast alla.
Viimane LCD ka mida ostan.

Peab siis kiiremas korras ostma VT60 Seeria 65 tollise. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.10.2013 14:25:58 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
nexus4 kirjutas:
tahanteada kirjutas:

Euroopas?

Britid on seda üritanud jah: http://www.independent.co.uk/environment/green-living/giant-plasma-tvs-face-ban-in-battle-to-green-britain-1299665.html
Lisaks samal teemal Ameerikast: http://www.washingtoncitypaper.com/blogs/citydesk/2009/11/20/california-bans-plasma-tvs-could-it-happen-to-us/

Eks neid mägureegleid leidub veelgi, nagu kasvõi Euroopa Liidu enda öko-direktiivid. Siis igasugu Öko- ja Green-märgistused, mille saamiseks peab firma kõvasti sebima ja raha kulutama jms.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
486
HV Guru

sõnum 16.10.2013 16:08:25 vasta tsitaadiga

Sai eila poes neid võrrelda. Mingi üle 3k maksev plasma panalt ja 1.5k lcd samsalt. ja viimase pilt meeldis palju rohkem. Üks koht videos, kus musta alasid oli palju nägi plasmal paremini välja aga juba järgmine heledam stseen oli LCD kordades ilusam. Teravad, ilusad tekstuurid ja värvid nägid ka palju elavamad välja. Plasma pilt tuletas vanu crt telkusi meelde oma virvendava, uduse ja hämara pildiga.
vb olid mõlemad nii erinevalt häälestatud ei oska öelda. plasma oligi vast min heledusega, et elektrit kokku hoida icon_lol.gif aga siiski POLE NEED PLASMAD NII HÄÄD MIDAGI!!

ooo989
HV kasutaja

sõnum 16.10.2013 21:41:05 vasta tsitaadiga

karts3 kirjutas:
Sai ka paar aastat tagasi soetatud 50 tolline G20E ja siis sai ostetud Samsungi 40 tolline ES8000.No on ikka paras piix küll see LCD pilt.Olin nii vihane et mõtlesin et viskan selle samsungi aknast alla.

Jutt jumala õige! Ise olen mõõtnud oma 50" plasmal multimeetriga voolutarbimist, üldiselt oli 90- 130w vahel kuid eriti eredates stseenides küündis kuni 200w, mis minu jaoks midagi müstilist küll ei ole. staatilised varjundid olid näha ainult esimesed u. 200 tundi nagu kasutusjuhendis oli kirjutatud ja soovitatud mitte vaadata 21:9 suhtega filme millel all/üleval ääres must riba, peale ette nähtud sissetöötamisaega ei ole burn- in enam probleem. Peale rohkem kui aastast kasutamist ei näe ühtegi staatilist logo vms.
Olen täiesti nõus, et plasmal on oma kiiksud, kuid paraku pimedas toas kinoõhtu LED teleriga mis kumab nagu pirn ei tuleks midagi välja. Vaieldamatuld tuleb OLED kõvasti parem kui plasma aga hind peab veel kordades langema ja burn- in probleem ka täiesti olemas mis muidugi ajajooksul võimalik, et parandatakse.

Head artiklid

byebye plasma
http://www.techradar.com/news/television/tv/bye-bye-plasma-is-this-the-end-for-the-original-flat-tv-tech-1139038#article-comments

Best picture quality TV review
http://reviews.cnet.com/best-tvs-picture-quality/

Panasonic st60
http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/panasonic-tc-p55st60/4505-6482_7-35567256.html
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 53
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 16.10.2013 22:02:59 vasta tsitaadiga

karts3 kirjutas:
Sai ka paar aastat tagasi soetatud 50 tolline G20E ja siis sai ostetud Samsungi 40 tolline ES8000.No on ikka paras piix küll see LCD pilt.Olin nii vihane et mõtlesin et viskan selle samsungi aknast alla.

Ehe näide, et kodutöö on tegemata.
Samsung ongi saast kuubis, läikiv ja ülekeeratud võlts gammaga pilt, mis paneb LCD maailma tugeva põntsu, kuna jätab halva maitse suhu tehnoloogiast.
Ma viskaks ka Samsa aknast alla, kuid ennem vist tooks nööri, et üldse selle mõttega poodi läheksin.
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 17.10.2013 09:31:20 vasta tsitaadiga

Niipalju kui mina olen väljamaiseid reviewsid lugenud, siis eelmise ja selle aasta led-lcd etalon on 8. seeria Samsung, ainult mõned üksikud eelistavad Sony tippmudeleid. Mul endal on Samsungi kunagine tippmudel M87 (~6 aastat tagasi soetatud) ja siiamaani enamik, kes külas käib kiidab pilti. Enamik vaatab oma telekat selliste kohutavate seadetega nagu ta karbist välja võttes tuleb ja sellest see suur kisa. Tuleb kõigepealt natuke menüüdes ringi kolada ja katsetada. Paar päeva tagasi vaatasin experdis pana plasmasid. No ei tekitanud mingit vaimustust, aga ma olen 90 % kindel, et seal sama case - karbist välja ja seina, müüja ei osanud ka kõige elementaarsematele küsimustele vastata, ime siis et nad seadistamisega hakkama ei saa.
karts3
HV kasutaja
karts3

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.10.2013 09:43:41 vasta tsitaadiga

WäntWõll kirjutas:
karts3 kirjutas:

Ehe näide, et kodutöö on tegemata.
Samsung ongi saast kuubis, läikiv ja ülekeeratud võlts gammaga pilt, mis paneb LCD maailma tugeva põntsu, kuna jätab halva maitse suhu tehnoloogiast.
Ma viskaks ka Samsa aknast alla, kuid ennem vist tooks nööri, et üldse selle mõttega poodi läheksin.

Jah tõesti jäi kodutöö tegemata.Oli rohkem selline hetke emotsioon , et kineskoobi asemele on magamistuppa telekat vaja (lisaks läksin ka reklaami ohvriks, loosimises oli Audi).Tehnika puhul olen tavaliselt pool aastat uurimust teinud ennem kui olenud otsustanud. Nii sai tehtud pana plasma G20 puhul (oleks raha olnud oleks vt seeria poole vaadanud) ja ka projektorit soetatud PT-AE3000E.Mõlema tootega väga rahul.
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 17.10.2013 10:05:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Niipalju kui mina olen väljamaiseid reviewsid lugenud, siis eelmise ja selle aasta led-lcd etalon on 8. seeria Samsung

Ma olen lugenud vist siis täpselt neid teisi kus Samsungit väga millekski ei peeta, peale diasini.
Aga OK vahet pole, siin Pana Plasma suretamise teema.
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Panasonic lõpetab plasmatelerite tootmise? mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.