praegune kellaaeg 18.06.2025 02:06:37
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kurask
Kreisi kasutaja

|
07.10.2013 11:43:04
Raidi it ja ir mode, samuti ibm sas hdd fw häck |
|
|
Keegi pädev inimene tahab rääkida raidi IT ja IR erinevustest ja rakenduspraktikatest?
Samuti, kui mul on selline ebamäärane probleem, kus: IBM(või dell) on loonud ühtete kindlate sas(seagate*3) ketaste jaoks uue firmware, aga selle firmware installer kontrollib, et mul oleks vastavas masinas need kettad (ibmi puhul mingid storage süsteemid suured/bladed ning delli puhul mingi delli server), siis kas on mingi hack kuidas ma selle firmware ikkagi enda ketaste peale saaks?
Minul need kettad on nimelt tavalises system-x serveri tavalise raid kaardi*2 küljes, aga probleem*1, mille tõttu ma seda firmware tahan, on sama.
*1 probleem selles, et kui need sas kettad mirrorisse panna, siis märgitakse need kettad mõlemad kui "Failure Predicted", kui mirrorist maha võtta, siis võetakse märge ära. Internetis tuiates väga levinud probleem, aga uut firmware saab siis ainult kindlatele serveritele/massiividele.
*2 ibm br10i ehk lsi 1086e, olen proovinud mõlema tootja fw sellele raid kaardile.
*3 seagate lehelt fw tõmmata ei saa nendele ketastele.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
09.10.2013 09:58:09
|
|
|
Andrus Luht, peegel võib ju olla aga koopia PEAB OLEMA
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
09.10.2013 15:48:29
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Andrus Luht, peegel võib ju olla aga koopia PEAB OLEMA  |
bingo, kalkuleerisin seda pidi ja teist pidi. Ning kui lisasin kalkulatsioonidesse backupist taastamise kiiruse teisele serverile, siis oligi asi otsustatud.
Mirror kaitseb tegelikult ikka väge väikese protsendi puhul, kui kõik erinevad vead summeerida.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
10.10.2013 18:29:04
|
|
|
Liitun Andrus Luhaga. Ma küll ei ole statistiliselt mingit arvet pidanud, aga elus olen ma backupist pidanud taastama ääretult väikest osa oma serveritest. Ma pean silmas selliseid taastamisi, mis on tekkinud süsteemi vea tõttu. Kasutaja kustutatud faile olen taastanud palju rohkem kordi. Vigaseid kettaid RAIDis olen vahetanud või lasknud vahetada veel rohkem kordi.
AGA - raidi mõttekus avaldub juhul, kui raidi olukord on monitooringus, ideaaljuhul mõni automaatne süsteem, aga piisab ka inimsilmast, kes korra päevas punaseid LEDe serveri esipaneelilt otsimas käib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
10.10.2013 19:23:27
|
|
|
Või siis näiteks saadab igapäevaselt raporti serveri seisu kohta, et kas kõik on hästi ketastega jne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|