Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Raidi it ja ir mode, samuti ibm sas hdd fw häck märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 07.10.2013 11:43:04 Raidi it ja ir mode, samuti ibm sas hdd fw häck vasta tsitaadiga

Keegi pädev inimene tahab rääkida raidi IT ja IR erinevustest ja rakenduspraktikatest?

Samuti, kui mul on selline ebamäärane probleem, kus: IBM(või dell) on loonud ühtete kindlate sas(seagate*3) ketaste jaoks uue firmware, aga selle firmware installer kontrollib, et mul oleks vastavas masinas need kettad (ibmi puhul mingid storage süsteemid suured/bladed ning delli puhul mingi delli server), siis kas on mingi hack kuidas ma selle firmware ikkagi enda ketaste peale saaks?

Minul need kettad on nimelt tavalises system-x serveri tavalise raid kaardi*2 küljes, aga probleem*1, mille tõttu ma seda firmware tahan, on sama.

*1 probleem selles, et kui need sas kettad mirrorisse panna, siis märgitakse need kettad mõlemad kui "Failure Predicted", kui mirrorist maha võtta, siis võetakse märge ära. Internetis tuiates väga levinud probleem, aga uut firmware saab siis ainult kindlatele serveritele/massiividele.

*2 ibm br10i ehk lsi 1086e, olen proovinud mõlema tootja fw sellele raid kaardile.

*3 seagate lehelt fw tõmmata ei saa nendele ketastele.

Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.10.2013 09:28:35 vasta tsitaadiga

Intel räägib sulle IT ja IR režiimide poolt ja vastu lahti siin: http://download.intel.com/support/motherboards/server/sb/e53662_002_itir_raid_swg.pdf
Firmware uuendamise kohtalt leia keegi, kellel on toetatud platvorm/kontroller olemas ja uuenda seal ära oma firmware. BR10i on küll nii lahja elukas, et seda ei peetagi päris asjaks raidide maailmas.
Pane samma kirja, mis kontrad on toetatud ja mine tea, äkki kellelgi on sulle sellist kontrat laenata...

thumbs_up.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 08.10.2013 16:03:13 vasta tsitaadiga

ah ma otsustasin, et korralik backup on tähtsam kui mirror. :]
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 09.10.2013 09:19:27 vasta tsitaadiga

kurask, Need kaks on ju täiesti erinevad asjad? Üks tagab andmete säilivuse ja töövõime ühe ketta rikke korral ja teine andmete taastevõimaluse juhul kui asi päris katki läks (mõlemad kettad ja/või kontroller ja/või failisüsteem, jne).

icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 09.10.2013 09:58:09 vasta tsitaadiga

Andrus Luht, peegel võib ju olla aga koopia PEAB OLEMA icon_wink.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 09.10.2013 15:48:29 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
Andrus Luht, peegel võib ju olla aga koopia PEAB OLEMA icon_wink.gif

bingo, kalkuleerisin seda pidi ja teist pidi. Ning kui lisasin kalkulatsioonidesse backupist taastamise kiiruse teisele serverile, siis oligi asi otsustatud.

Mirror kaitseb tegelikult ikka väge väikese protsendi puhul, kui kõik erinevad vead summeerida.

Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 09.10.2013 22:13:50 vasta tsitaadiga

Mirror hoiab sul masina töös juhul kui üks ketastest kukub. Kui tööseisak on aktsepteeritav ühe ketta kukkumise korra (kõige tõenäolisemalt avalduv risk btw!) siis panusta aga backup'i. Viimane peab tõepoolest igal juhul olemas olema nagu Mnator väga tababalt mainis...

thumbs_up.gif

tagasi üles
mahno
HV kasutaja

sõnum 10.10.2013 18:29:04 vasta tsitaadiga

Liitun Andrus Luhaga. Ma küll ei ole statistiliselt mingit arvet pidanud, aga elus olen ma backupist pidanud taastama ääretult väikest osa oma serveritest. Ma pean silmas selliseid taastamisi, mis on tekkinud süsteemi vea tõttu. Kasutaja kustutatud faile olen taastanud palju rohkem kordi. Vigaseid kettaid RAIDis olen vahetanud või lasknud vahetada veel rohkem kordi.

AGA - raidi mõttekus avaldub juhul, kui raidi olukord on monitooringus, ideaaljuhul mõni automaatne süsteem, aga piisab ka inimsilmast, kes korra päevas punaseid LEDe serveri esipaneelilt otsimas käib.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 10.10.2013 19:23:27 vasta tsitaadiga

Või siis näiteks saadab igapäevaselt raporti serveri seisu kohta, et kas kõik on hästi ketastega jne.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 10.10.2013 19:44:16 vasta tsitaadiga

Lisaks oleks hea omada pidemes ühte tagavarakuuli ehk hot spare ketast. Nii jääb veidi aega ka reageerida ning ei pea hinge kinni hoidma seni kuni vigane ketas saab välja vahetatud...

thumbs_up.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Raidi it ja ir mode, samuti ibm sas hdd fw häck
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.