Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Mobiilne Internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 216, 217, 218  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mnator
HV Guru

sõnum 04.10.2013 11:19:54 vasta tsitaadiga

ivar80 kirjutas:
Kas pole mitte nii, et erinevad "G"d tahavad lihtsalt erinevaid antenne?
Pead eriti kindlat sidet soovides hakkama eitahateada eeskujul ühel õlal ühte yagi antenni kandma, teisel õlal teist ja kolmanda paned endale sappa turritama icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.10.2013 12:52:47 vasta tsitaadiga

Mul pole elisa teemasse asja, nii et postitan siia
http://arvamus.postimees.ee/2096958/henrik-roonemaa-levi-on-levi-ei-ole

Ma loodan, et seda kraanide kinni keeramist väga tõsiselt ei kaaluta......
tsitaat:
Jah, inimesed maksavad andmeside eest küll kuumaksu, aga see ei ole kuigi suur. Ja kui me kõik liitume netiteenusega ning maksame kindlat kuumaksu, siis kust peaks tulema börsimaailmas nii vajalik käibe- ja kasumikasv? Elisa Eesti juht Sami Seppänen ütles ühel pressiüritusel maruvihaselt, et nemad kaaluvad tõsiselt oma võrgus You Tube’i kinnikeeramist, sest see, kui kasutajad pidevalt sealt videoid vaatavad, võtab võrgus väga palju ressurssi ära, aga Elisa selle eest midagi ei saa, sest ega Google oma kasumeid ju operaatoritega jaga.

Mõelgu siis midagi välja, kuidas teenida. Sinutoru jm loomad ei kao kuhugile, sinisilmne on loota, et inimesed kasutavad vaid netti uudiste lugemiseks.
Ja kui ei suuda, siis pangu lahvka kinni, tuleb järgmine, kes suudab thumbs_up.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 04.10.2013 13:00:08 vasta tsitaadiga

No eks see mobiilse andmeside kasutajate hulk on jubekiirelt lihtsalt kasvanud. Endal tööl ja kodus wifi olemas aga lihtsalt mugavusest ei viitsi seda telefonis sisse lülitadagi kui vaja midagi otsida või vaadata... ja ilmselgelt ma ei ole ainuke inimene kellel andmeside 24/7 telefonis aktiveeritud ja mingigi liikumine vahepeal käib... ilmselt ei olegi palju vaja... võrguressurssi kulutab ka idle olekus andmeside kui sealt mingid kontrollpaketid mingi aja tagant läbi käivad... korruta see mõne korrusmaja elanikega kes ühe saatja läheduses elavad ning ongi perss*kukkunud süsteem valmis icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 04.10.2013 13:09:46 vasta tsitaadiga

mina olen korralik icon_biggrin.gif
lülitan andmeside siis sisse kui seda vaja on ja lülin välja kui enam ei kasuta
(on jäänud külge, kuna tihti on vaja reisida, seda ka väljaspool EU-d, kus hinnad kirved)
sama ka wifi puhul
samas on ju opekatel kirjas nt 50GB maht, mille saavutamisel kiirus piiratakse olematuks
see mida selle 50-ne sees tirid, ei oma ju nagu tähtsust - või omab?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 04.10.2013 13:13:08 vasta tsitaadiga

Kohe tuleb tahaneitahateada ning ütleb, et mahtu on jalaga segada. Väheks jääb siis saab fiibrist juurde icon_lol.gif
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 04.10.2013 13:16:10 vasta tsitaadiga

urri kirjutas:
samas on ju opekatel kirjas nt 50GB maht, mille saavutamisel kiirus piiratakse olematuks

Mida aeg edasi, seda rohkem "omab". Oli aeg, kus kõik oli piiramatu ja võisid kõike tõmmata (vähemalt Elisas oli nii). Aastat 3 tagasi. Enam mitte. Ja piirangud suurenevad. Kus siin areng on ja kuhu me liigume...? icon_smile.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 04.10.2013 13:17:39 vasta tsitaadiga

Operaatorid ise süüdi, et nutitelefone nii odavalt müüvad ja järelmaksuga ka... pangu kõik hinnad 600eur, siis ei osteta igale 7 aastasele galaxy S lipulaeva
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 04.10.2013 13:27:47 vasta tsitaadiga

urri kirjutas:
mina olen korralik icon_biggrin.gif
lülitan andmeside siis sisse kui seda vaja on ja lülin välja kui enam ei kasuta
(on jäänud külge, kuna tihti on vaja reisida, seda ka väljaspool EU-d, kus hinnad kirved)
sama ka wifi puhul

Mul wifi sees kogu aeg, kui koju jõuan lylitub ümber.
Väljamaal ei pea ju käsitsi andmesidet välja lülitama, selle jaoks ju eraldi kastike olemas, kus seda aktiveerida (android).
Ma suht korralik, eelmine kuu 6,1GB moblas oma piiramatu paketiga icon_biggrin.gif

Emt küll "soovitab" 4G peale kolida rahval, aga siin on väikesed takistused.
Esiteks pole enamusel 4g moblat ja neid ei vahetata iga aasta, v.a siinsed ahvid icon_lol.gif
Teiseks, hinnad pole ka väga meeldivad.
Lisaks veel nipet-näpet

See kõik oli otse mobiilis vaates, arvutis on teised mõõtmed

tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 04.10.2013 13:31:26 vasta tsitaadiga

OT: huvitav millal meilikontod tasuliseks lähevad?
või ei lähegi, kuna rämpsreklaami postitajad maksavad selle kinni?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 05.10.2013 17:56:39 vasta tsitaadiga

Ja samas kui just pole autotu (koolijüts?) kes bussis mussi kuulab ja videosi vaatab siis tavainimene ju eriti juutuubis ei passi ning mobiiliga filme ka ei tõmba.
Mul eelmine kuu tuli mingi 2.5GB mahtu ja pakett on 4G/50mbit/10GB endaarust normaalse kasutuse juures.

Ei mõista milleks seda piiramatut mahtu vaja on härradel hirmsasti. Isegi kui skaibis videokõne koguaeg teha siis see ei võta sadu gigasi kuus (ma olen elus ühe prooviks tehtud testkõne aint teinud icon_biggrin.gif ).
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.10.2013 18:20:58 vasta tsitaadiga

Marto. kirjutas:
Ja samas kui just pole autotu (koolijüts?) kes bussis mussi kuulab ja videosi vaatab siis tavainimene ju eriti juutuubis ei passi ning mobiiliga filme ka ei tõmba.
Mul eelmine kuu tuli mingi 2.5GB mahtu ja pakett on 4G/50mbit/10GB endaarust normaalse kasutuse juures.

Ei mõista milleks seda piiramatut mahtu vaja on härradel hirmsasti. Isegi kui skaibis videokõne koguaeg teha siis see ei võta sadu gigasi kuus (ma olen elus ühe prooviks tehtud testkõne aint teinud icon_biggrin.gif ).

Sellised moodsad värgid nagu HD, 2K, edaspidi ka 4K ongi siis need, millega selle EMT-i 1TB mahtu lõdvalt täis saab. icon_wink.gif

PS: Ja mis Youtubesse puutub, siis ka selle failide mahud suurenevad iga aastaga, kuna järjest rohkem laevad omanikud kõrglahutusega videosid. Ning YT üsna hiljuti alles lubas, et peagi ollakse valmis ka 2K ja 4K videode üleslaadmiseks.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
lepkai
HV kasutaja
lepkai

sõnum 05.10.2013 20:30:29 vasta tsitaadiga

tahanteada, 1GB tuleb minul täis ka lihtsalt surfates päevas!
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 05.10.2013 20:34:49 vasta tsitaadiga

me siin paugutame yhe operaatori teemas, aga aeg on nii palju edasi läinud, et tuleks varst moblline nett arvutis ja moblas eraldada, sest mahud on erinevad ja vahepeal ei saa arugi, kas jutt on mobiilsest netis moblas või arvutis icon_rolleyes.gif
tagasi üles
kanamana
HV kasutaja
kanamana

sõnum 05.10.2013 21:24:28 vasta tsitaadiga

Oskab keegi öelda mis siis juhtub kui 4G mahupiirang täis saab, kas siis kiirus langeb mingile kindlale kiirusele või tuleb hakata juurde maksma? Ütleme nii et mul on 30G mahtu kuus ja see saab kuu keskel täis.

Hetkel piiramatu 3G icon_biggrin.gif ja just arvest vaatasin, et 189GB sai see andmemahtu kasutatud icon_biggrin.gif 3G on nii koomas, et tahaks 4G peale minna aga 30GB kuus on kaunis vähe minu jaoks.
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
hendrik32
HV Guru

sõnum 05.10.2013 21:27:00 vasta tsitaadiga

kanamana kirjutas:
Oskab keegi öelda mis siis juhtub kui 4G mahupiirang täis saab, kas siis kiirus langeb mingile kindlale kiirusele või tuleb hakata juurde maksma? Ütleme nii et mul on 30G mahtu kuus ja see saab kuu keskel täis.

Hetkel piiramatu 3G icon_biggrin.gif ja just arvest vaatasin, et 189GB sai see andmemahtu kasutatud icon_biggrin.gif 3G on nii koomas, et tahaks 4G peale minna aga 30GB kuus on kaunis vähe minu jaoks.

Piiratakse kuu lõpuni - 200kbit alla ning 50kbit üles.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 05.10.2013 21:38:38 vasta tsitaadiga

kanamana kirjutas:

arvestades su kasutusmahtu, siis ma parem ei mõtleks 4G peale-gi.
porri yle mobla ei ole viisakas tirida.....

tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 05.10.2013 22:00:11 vasta tsitaadiga

no üleüldse enamus sellest liiklusest tuleb torrentitest, väitke mida tahate...iga pc mängu, filmi, seriaali teema on vastavat inffi täis...nutitelod on ka selle suht mugavaks teinud
indrpo
HV Guru

sõnum 06.10.2013 08:57:56 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
no üleüldse enamus sellest liiklusest tuleb torrentitest, väitke mida tahate...iga pc mängu, filmi, seriaali teema on vastavat inffi täis...nutitelod on ka selle suht mugavaks teinud

Seoses sellega tuli hea äriidee, luua teenusepakkuja www.tõmbekeskus.ee kes haldab pisikest serveriruumi kuhu klient saab tulla oma arvutiloksuga, panna see riiulisse, tellida sinna Elioni hüperkiire või Starmani powerboost ja igasugust kräppi terade kaupa alla laadida. Seejärel on tal võimalus kraamile kettaga järele tulla. Sisuliselt serveripargi ja seedboxi sarnane asi, erinevusega, iseteenindus.

Siis saaks kallid inimesed jätta selle mobiilse interneti selle jaoks, mille jaoks see mõeldud on, meilid, uudised, fuksbuuks, skype jms.
Pole ime, et ka levi on selle 3G pulkade leviku ja tõmbamisega halvenenud.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 06.10.2013 09:19:13 vasta tsitaadiga

See lahendus ju oli, aga keelati ära icon_razz.gif
Iga ISP'l oli storage server... ehk cache loomisel komistatakse sama jama otsa. Ja kui tahad teisele käru keerata, siis sokuta sinna kahtlasemat porri. Kuskil oli juba julm nali, et keegi pandi tingimisi kinni, kuigi levitaja selgelt ütleb et kõik seaduste kohane va. see piraatluse osa.
Lihtsalt tark ametnik ütles silma järgi, et materjal under age.

Ehk sellest ei tule midagi... eriti Eestis.
Ja filmide ja mängude osas tehakse kindlasti uudis, et meil superkiire pira download icon_razz.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.10.2013 09:30:38 vasta tsitaadiga

Indrekp: Aga kui nutitelefonid pidavat süüdi olema, et v6rgud koomas, siis järelikult on k6iges süüdi Facebook, kuna nutikaomanikud pidavat muudkui pildistama ja pilte FB-sse üles laadima.
---
Kirjutatud telefonist, EMT 2G ja WAP vahendusel. Ei mingit ülekoormust EMT 2G v6rgus.

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 06.10.2013 10:50:30 vasta tsitaadiga

Ootoot, mehed, ma ei rääkinud leviprobleemide süüdlastest ja ma ei rääkinud piraatlusest.
Koormust on vaja hajutada õigeid kanaleid pidi. Idee näeb ette, et pakkuja annab vaid ruumi ja tehnilise võimaluse. Klient ise tellib endale teenusepakkujalt ühenduse ja klient ise paigaldab arvuti. Teenusepakkujale ei jää mingit kohustust ja kogu vastutus lasub kliendil, mida ta seal kastis jooksutab on ta enda asi, vahele jääb, on käärid.

Igal juhul hingav 3G leviala võib suht koomale tõmmata kui netipulgad siblivad, sel juhul on tõesti ka nõrk nutitelefon mis levi enam korralikku kätte ei saa.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 06.10.2013 10:55:03 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Tiim kirjutas:

Seoses sellega tuli hea äriidee, luua teenusepakkuja www.tõmbekeskus.ee kes haldab pisikest serveriruumi kuhu klient saab tulla oma arvutiloksuga, panna see riiulisse, tellida sinna Elioni hüperkiire või Starmani powerboost ja igasugust kräppi terade kaupa alla laadida. Seejärel on tal võimalus kraamile kettaga järele tulla. Sisuliselt serveripargi ja seedboxi sarnane asi, erinevusega, iseteenindus.

Siis saaks kallid inimesed jätta selle mobiilse interneti selle jaoks, mille jaoks see mõeldud on, meilid, uudised, fuksbuuks, skype jms.
Pole ime, et ka levi on selle 3G pulkade leviku ja tõmbamisega halvenenud.

Aga sellised ruumid on ju olemas kuhu inimene saab oma kasti viia ning juhtme kylge yhendada ja siis kaugelt hallata ning teha mida soovib...aga nagu alati, ei ole ju eestlane teenuse eest nõus maksma
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 06.10.2013 13:58:19 vasta tsitaadiga

Läheb küll juba teemast välja aga sellepärast täpsustasingi tingimusi, need praegused pakkumised on serveriruumid kus 100Mbit/s maksab hingehinda, serverit peab tihti ka rentima äärmisel juhul saab ise viia.
Minu mõte oli selles, et kui juhe ei tule maamajja siis võta see juhe endale teenusepakkuja võrgu otsa kus võimalik. Olen juba kuulnud, et mõned kasutavad head sõpra kelle korterisse valgus sisse tuleb ja oma kasti seal soojendavad.

Eesmärk on ikkagi seda piiratud ressurssi, mis õhus on, säästa eluks vajalikema tegevuste jaoks, kui seda on lihtsalt umbe tõmbamine icon_smile.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 06.10.2013 16:13:29 vasta tsitaadiga

Enda serverit saab viia enamustesse kohtadesse. Lihtsalt veebis ei ole alati selle kohta hinnakirja avalikult yleval...70'eurot kuus keskmiselt ja tee mis tahad.
indrpo
HV Guru

sõnum 06.10.2013 17:14:21 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
Enda serverit saab viia enamustesse kohtadesse. Lihtsalt veebis ei ole alati selle kohta hinnakirja avalikult yleval...70'eurot kuus keskmiselt ja tee mis tahad.

No näete, lahendus kõigele olemas, milleks neid netijulga MB lugeda siis.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Mobiilne Internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 216, 217, 218  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.