Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Vaikust armastav mängur märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
caramis
HV Guru
caramis

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.08.2013 01:12:05 vasta tsitaadiga

ot:
ei lugenud eelnevaid kommentaare

kupata kuskile sinna ventika kontroller vahele. kui ikka masin müriseb, siis ütlen sulle ka põhjuse - HDD vibratsioon. ma võin enda masinas kõik ventilaatorid seisma jätta ja ta raisk ikka müriseb, sest mu WD Caviar Blue on selline, kellele väristada meeldib. nüüd on ka korpuse vahetus plaani võetud, et ainult ketta mürinast lahti saada, sest uut ketast ma osta ei viitsi icon_biggrin.gif ja kui viitsin, siis SSD ja HDD-d saavad endale timeri, mis nad seisma jätab pärast mingit perioodi.
kuigi on variant ka kasutada summutusmatte, aga see on juba suurem ettevõtmine ehk materjali leidmine, piisava koguse ostmine ja seejärel selle sinna sisse monteerimine, et õhk seal ikka liiguks ja masin üle ei kuumeneks

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rycyve
HV veteran
rycyve

sõnum 21.09.2013 20:16:10 vasta tsitaadiga

Millise softiga sa seda teist ketast sulged?Proovisin siin mitmeid variante aga ikka normaalselt ei õnnestu icon_neutral.gif
Win-i power settings paneb ka kitse.Algul peatab ketta ja kui mingi proge käima läheb nagu hw monitor(see otsib ühendust kõigi füüsiliste seadmetega) siis jälle käivitub kopp.gif ees juba.
Biosest sulgen+device managerist aga kui toide taga läheb ikka käima.
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 81
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.09.2013 21:13:30 vasta tsitaadiga

vibratsiooni vastu peaks ju rohtu leidma, näiteks:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Jahutid/167505/

miks scythe quiet drive müügilt ära on kadunud ma aru ei saa. see on/oli vaikuse saavutamiseks parim kettakarp mida ma näinud olen.

tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 21.09.2013 21:23:14 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

ei soovita osta neid, omal on 2 komplekti - efekt on minimaalne.
lõpuks ostsin lihtsalt uue vaiksema kõvaketta.

muidugi püksikummide peale riputamine aitas kõige paremini, aga siis on kasti transpordiga natuke jama.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 21.09.2013 21:38:00 vasta tsitaadiga

DeTHiCa. kirjutas:
londiste kirjutas:

ei soovita osta neid, omal on 2 komplekti - efekt on minimaalne.
lõpuks ostsin lihtsalt uue vaiksema kõvaketta.

muidugi püksikummide peale riputamine aitas kõige paremini, aga siis on kasti transpordiga natuke jama.

tohib küsida, mis ketta ostsid? isiklikult on samuti mõttes kettad välja vahetada (500+250, vt. profiil) WD Black 1TB vastu, aga on "musta" seeria kettad vaiksemad kui "sinised"?

tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 21.09.2013 22:01:20 vasta tsitaadiga

caramis, selle: http://arvutitark.ee/est/TOOTEKATALOOG/wd10ezex/WD-HDD-SATA-1TB-7200RPM-6GB-S-64MB-WD10EZEX-20910

undamist ega vibratsiooni ei ole. mõned aastad hiljem võib see küll tekkida, uutena on enamus kettad vaiksed.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.09.2013 22:40:58 vasta tsitaadiga

kõik kiirust vajav ssd-de peale ja storage jaoks 5400/5900rpm kettad icon_razz.gif
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 21.09.2013 23:01:38 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:
SSD ja HDD-d saavad endale timeri, mis nad seisma jätab pärast mingit perioodi.

Milleks SSD välja lülitada?

londiste kirjutas:
miks scythe quiet drive müügilt ära on kadunud ma aru ei saa. see on/oli vaikuse saavutamiseks parim kettakarp mida ma näinud olen.

On tõesti. Kas 3,5" variant on üldse kunagi Eestis müügil olnud? Viimastel aastatel igatahes mitte. Nüüd on 2,5" ka ära kadunud.

tagasi üles
rycyve
HV veteran
rycyve

sõnum 22.09.2013 00:40:36 vasta tsitaadiga

Oh teid küll icon_smile.gif Enda seisult räägin,et peale kõikide tiivikute modimist ehk väjvahetmist noctuade vastu on kast surm vaikne aga hdd hitachi(2tb mille soetasin teise samasuguselt andmete kättesaamiseks)vuhiseb nii,et hullemini kui miski odava otsa vent.Tundub nagu tiivik vihiseb aga...Igatahes pole leidnud lahendust selle ketta väljalülitamisel icon_idea.gif Põhiketas ikka ssd icon_smile.gif aga win on ikka nii nõme,et ei suuda hdd-d õieti kontrollida ja ohjeldada icon_cry.gif
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 81
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 22.09.2013 03:55:16 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
caramis kirjutas:
SSD ja HDD-d saavad endale timeri, mis nad seisma jätab pärast mingit perioodi.

Milleks SSD välja lülitada?

londiste kirjutas:

On tõesti. Kas 3,5" variant on üldse kunagi Eestis müügil olnud? Viimastel aastatel igatahes mitte. Nüüd on 2,5" ka ära kadunud.

läheb typo alla. pidasin silmas vaid diskiga kettaid
ning enne, kui AK põhja lasti, oli isegi Tartu esinduses kohapeal olemas Scythe kettakarp u. 20€ eest

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 22.09.2013 08:51:47 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:
ning enne, kui AK põhja lasti, oli isegi Tartu esinduses kohapeal olemas Scythe kettakarp u. 20€ eest
kettakarbil ja kettakarbil on vahe. quiet drive ei olnud juba päris tükk aega.
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 22.09.2013 10:38:55 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
caramis kirjutas:

ma arvan, et tegu siiski karbiga, kui see oli reklaamiga "quiet hdd", ketas läks sellesse sisse nagu vorst Kabanossi, edasi läks karp kummiseibidega optilise pessa

tagasi üles
itmynk
Kreisi kasutaja

sõnum 22.09.2013 14:58:06 vasta tsitaadiga

See on väga tõhus vibratsiooni kaotaja, tuleb ise kergelt modides paigaldada ning mingit vibra ei kandu korpusesse.
See hind on aga mingist müstikavaldkonnast icon_smile.gif AK müüs neid miski 3-4x odavamalt

Kuna vaikseid ja vibrata kõvakettaid enam ei toodeta, siis nad kõlbavad tänapäeval ainult välisesse kettakarpi, kus nad pidevalt järgi ei huuga. HDD vilisemine on sellisel sagedusel mis ärritab närvisüsteemi.
Vaikse ja jaheda kasti koostamisel HDD plussiks ei ole.

Dataprükkarid, kellel 2x3TB peab kogu aeg ääreni prahti täis olema, ei ole muidugi valikut icon_lol.gif aga ükskord tuleb õnn ka nende õuele sest SSD mahtuvus kasvab ja hinnad langevad mühinal.

viimati muutis itmynk 22.09.2013 15:18:01, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 22.09.2013 15:00:41 vasta tsitaadiga

itmynk kirjutas:
See on väga tõhus vibratsiooni kaotaja, tuleb ise kergelt modides paigaldada ning mingit vibra ei kandu korpusesse.

ja mis moodi see "modides paigaldamine" välja näeb?
tagasi üles
itmynk
Kreisi kasutaja

sõnum 22.09.2013 15:14:35 vasta tsitaadiga

Asi selles et kui paigaldad nende metallliistudega ja kõige nelja puksiga siis on see tükk nii jäik et vibra kandub ikka korpusesse üle.
Pisut väheneb vibra ja natuke rohkem müra aga ikkagi nad jäävad.

Ma paigaldasin nii- keerad ühe puksi HDD-l eesmisse kruviauku ja teisel pool teise puksi tagumisse kruviauku, nii et nad asetsevad kõvakettal diagonaalis. Nüüd võtad need kruvid millega need puksid 5,25" lahtrisse käivad ja keerad sahtli külge, jättes ära need paksud metallliistud.
Kõvaketas jääb õige pisut 5,25 sahtli suhtes viltu aga ta on piisavalt elastne , et müra ei kandu keresse.
Kõlbab ka kasti transportida kui väga ei rapsi aga üldiselt ta nii palju liikuma ei anna et kuhugile vastu käima hakkaks.
Ja teine puksipaar jääb teise kõvaketta jaoks icon_wink.gif
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 22.09.2013 17:57:04 vasta tsitaadiga

itmynk, hea idee. kui vajadus sellise asja järgi tekib, küll siis ära proovin.
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 22.09.2013 19:05:45 vasta tsitaadiga

itmynk kirjutas:
Asi selles et kui paigaldad nende metallliistudega ja kõige nelja puksiga siis on see tükk nii jäik et vibra kandub ikka korpusesse üle.
Pisut väheneb vibra ja natuke rohkem müra aga ikkagi nad jäävad.

Ma paigaldasin nii- keerad ühe puksi HDD-l eesmisse kruviauku ja teisel pool teise puksi tagumisse kruviauku, nii et nad asetsevad kõvakettal diagonaalis. Nüüd võtad need kruvid millega need puksid 5,25" lahtrisse käivad ja keerad sahtli külge, jättes ära need paksud metallliistud.
Kõvaketas jääb õige pisut 5,25 sahtli suhtes viltu aga ta on piisavalt elastne , et müra ei kandu keresse.
Kõlbab ka kasti transportida kui väga ei rapsi aga üldiselt ta nii palju liikuma ei anna et kuhugile vastu käima hakkaks.
Ja teine puksipaar jääb teise kõvaketta jaoks icon_wink.gif

ohoo, mõte hea. aga siis pean kuidagi oma korpuse põhja siis kinni katma, seal on ketaste all suured augud icon_lol.gif

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 22.09.2013 19:15:47 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:
londiste kirjutas:
caramis kirjutas:

ma arvan, et tegu siiski karbiga, kui see oli reklaamiga "quiet hdd", ketas läks sellesse sisse nagu vorst Kabanossi, edasi läks karp kummiseibidega optilise pessa

AK-s oli ainult 2,5" Quiet Drive. Seda juba aastaid. Sai neilt isegi otse küsitud, kas saab 3,5". Ei saanud. Lõpuks sattusin HV foorumis ühele peale.
Õnneks on 2,5" kettad ka juba piisavalt mahukad.

tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 22.09.2013 19:20:55 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
caramis kirjutas:
londiste kirjutas:
caramis kirjutas:

AK-s oli ainult 2,5" Quiet Drive. Seda juba aastaid. Sai neilt isegi otse küsitud, kas saab 3,5". Ei saanud. Lõpuks sattusin HV foorumis ühele peale.
Õnneks on 2,5" kettad ka juba piisavalt mahukad.

3,5" oli Tartus olemas, ise veel uurisin seda jubinat seal kevadel, sest oli plaanis üks soetada. paraku jäi plaan soiku

tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 23.09.2013 13:52:21 vasta tsitaadiga

Riputage HDD parem õhku siis juba või pange raidi.

Omal on kogemus, et raid on vaiksem (raptoritega oli nii ja on ka praegustega). Samuti on mul kõik kettad serviti (kast külili) ja ripuvad CD draivi sahtlis "laes" kahe kruviga, vahel on ~2mm paks viil kustukummi (varasemalt keerasin kõik strateegilised kruvid läbi kustukummi kinni).
Kastil on külg maas ehk siis on "lärmakam" ja isegi siis mõni tainas klõpsib mu arvutit mitu korda, sest see ju "ei läinud käima".

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 23.09.2013 14:24:21 vasta tsitaadiga

pange raidi? rohkem kettaid = rohkem müra. eraldi ketta/nasikarpidel on (1-2 kettakohalistel väiksed) vendid, taas = rohkem müra.
õhku riputamine aitab vaid vibratsiooni vastu, pöörlemise pinina ja seekide vastu riputamine ei aita.

quiet drive oli sisuliselt 2 karpi pehmete geelpatjadega vahepeal (jahutuse ülekandmiseks välisele kestale). nagu ma ütlesin, karpidest müra eemaldamise otstarbel asiseim, mida ma näinud olen. mu valjust hitachi 7200rpm enterprise kettast jäi kuuldavaks vaid vaikne seeki klõbin, mis muidu on teravalt kuuldav. sama head lahendust ma rohkem kohanud pole, ka praegu pakutavad scythe himurod on märgatavalt nõrgemad.

konkreetseid karpe ak mingi hetkeni müüs, 3.5" karbid olid juba mitu aastat kadunud, 2.5" oli mingi hetkeni saada.
enda viimase müüsin iirc just von Wu-le maha, nüüd veidi kahetsen icon_smile.gif

tänasel päeval on võimalusel muidugi väga õige lahendus süsteemiks ja tihti kasutatavateks asjadeks kiire ssd või paar ja storageks 5400/5900rpm vaikne ketas, mis idles välja lülitub.

tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 23.09.2013 21:21:52 vasta tsitaadiga

londiste, mis teha, minu kogemus on vastupidine raidiga, ühe eelueest keerleva ketta asemel kaks rahulikult toimetavat. On see võimalik või ei, aga mul on kaks korda see effekti andnud.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Liil6u
HV veteran
Liil6u

sõnum 23.09.2013 21:44:54 vasta tsitaadiga

Tegin ükskord nii. Ja siiani see lahendus toimib. Kannatab transporti jne. Kuigi wd blacki vahetasin greeni vasta välja. Kuna black ikka kole vali.
Pole vaja midagi riputada. Ja kaablimajandus seisab puhas. thumbs_up.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 23.09.2013 21:48:08 vasta tsitaadiga

Liil6u, see ju ongi riputatud? icon_smile.gif
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 23.09.2013 21:53:48 vasta tsitaadiga

Ja mis selles riputamises halba on, ostad euro eest kuskilt vastavast poest suvalist jope vms jaoks mõeldud kummipaela, kulutad 5 minutit selle kasti 5.25 bay külge sidumiseks ja tulemuseks on total silence, ei ühtegi vibratsiooni ja kui on mõistlik ketas ( ehk siis mitte miski 7200rrp wannabe speedster ) siis ei ole miskid undamist ka kuulda, sest mitte ei saa aru neist 7200rpm ketaste ostjatest, sest vaata kust nurgaalt sa tahad vs ssd on kõik HDD speed wise paras aknast välja visata.
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Vaikust armastav mängur mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.