Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
12.09.2013 22:37:46
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Ma ei seoks seda üldse valitsuse või valimistega - see teema on juba ammu üleval olnud.
Küll aga on lahmivat vihast sapipritsimist palju ja nende kommentaaride lugemine on mõttetus kuubis.
Põhjus miks seda siiani pole ära tehtud on proosaline - väheneb lehenäitamiste arv ja seega ka reklaamitulud.
tsitaat: |
Seetõttu tegi Samost samuti arutelul viibinud Delfi peatoimetaja Urmo Soonvaldile ettepaneku, et kaks turuliidri positsiooni pärast konkureerivat väljaannet võiksid kommenteerimispoliitika muutmise arutamiseks kokku saada.
Soonvald oli ettepanekuga nõus ning kaks peatoimetajat lubasid järgmisel nädalal kokku saada.
Postimehe veebilehel tehtavaid klikke vähendaks anonüümsete kommentaaride kinnipanek umbes viis kuni kümme protsenti, märkis Samost. Kuid kuna suurem osa reklaamitulust laekub turuliidrist väljaandele, siis muutuks reklaamipinna müümine kohe raskemaks. |
|
See 5-10% on ikka tugevalt ilustatud minu meelest. iseenesest Delfis juba on ju nickname põhine kommenteerimine olemas. PM-s vist on arvamuste veerus nimeline kommenteerimine.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
klf
HV vaatleja
|
13.09.2013 00:25:00
|
|
|
Mis oleks, kui Delfi teeks eksperimendi ja hoiaks kaht eraldi kommentaariumi - ühe pseudonüümse, teise täis-anonüümse? Mis te arvate, kumb oleks populaarsem? Või ehk nii et kommide modereerimine oleks sama süsteemiga nagu slashdot'is? Sellises avalikus ruumis nagu Delfi seda on, ei oma postitaja nimi ega pseudonüüm tähendust, kuna keegi ei tunne sind nii või naa. Kas pole irooniline? Ja saage ometi aru, et kui sadatuhat eestlast väljakul kokku saavad, igaühel megafon pihus, siis see ei ole demokraatia tegemine. Ei saagi olla, ei saagi olema.
Miks ei võiks võtta vaevaks ja parandada meie liikluskultuuri, sedasi, et igal liiklusvahendil on numbrimärgile lisaks ka roolisoleva autojuhi nimi?
Niisiis, kes tellis muusika?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
13.09.2013 00:30:26
|
|
|
klf, vahe on ikka olemas suur. Kui kasutajanime vms on unikaalne ning on võimalik vaadata konkreetse inimese postitusi, annaks see väga palju kommentaariumile juurde, vähemalt minu silmis.
Üldiselt eralduvad terad sõkaldest kiiresti. Lisaks võiks veel tekkida kasutajate ignoreerimisvõimalus. Just nagu foorumis
Ühe kompromissvariandina on välja pakutud, et näidatakse registreerunud kasutajate kommentaare enne ja anonüümsed on kuskil allpool.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.09.2013 09:29:49
|
|
|
Teadaolevalt ei ole ka praegu kommenteerimine päris anonüümne. Portaali omanik saab tuvastada arvuti/võrgu IP aadressi kust kommentaar postitatud on.
|
loomulikult, see on alati nii olnud, aga alati saab kasutada proxyt jne.
Põhiprobleem on aga anonüümsete kommentaaride puhul nn. Leedu probleem (portaal kaevatakse kohtusse avaldatud kommentaari tõttu, esitatakse rahaline nõue keskkonna haldaja vastu jne.)
Teisalt, portaal võib saada peale mingi autentimiskohustuse sisseviimist ka mõistlikute kasutajate tähelepanu, kui hakatakse taas kommentaare lugema ja ise ehk oma mõtteid avaldama (mis ei upu enam sita sisse ära). |
See on nii ja naa värk. Kui tead, et oma mõtteid on julgenud avaldada ainult need, kes võivad arvata, et selle tõttu keegi neid üles otsima ei hakka, kellegi pole põhjust neile tige olla tõe väljaütlemise eest .... siis mis erilist huvi on selliseid ühekülgseid kommentaare lugeda? Seal hakkavad ju kommenteerima kaasakoogutajad......
(mitte, et ma valimatut pasaloopimist tahaks heaks kiita)
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
13.09.2013 09:39:37
|
|
|
Mnator, said valesti aru. Praegu on valdavad sellised "parimad" kommentaarid, mis pritsivad sappi või on täiesti asjatundmatud/lahmivad/populistlikud - mitte mingit väärtust ei anna need ja üritan neid ignoreerida.
Kui neid vähemaks saaks, selgineks pilt ja oleks kommentaariume huvitavam lugeda.
Hea näide: soovisin lugeda äsja Ida-Virumaal leitud Rooma aegse ohverdamispaiga artikliga seotud konkreetseid asjalikke kommentaare ja esimene silmajäänud täiesti mõttetu, asjasse mittepuutuv kommentaar
"tahate teada mis juhtub Euroopa Liiduga tulevikus, selleks vaadake minevikku . Rooma Impeerium. Rohkem vist pole vaja lisada (edasijõudnud võivad ka natuke kaugemale kaevuda)."
Esimene asjalik kommentaar tuli alles allpool esile.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.09.2013 09:51:26
|
|
|
Ei saanud valesti aru, seetõttu just sulgudes lõppu lisasin, et valimatut pasaloopimist ma heaks ei kiida! Aga katsu sa ise paremini minu mõttesse süvenada, kaasakoogutajaid on siinseski foorumis piisavalt näha olnud ja nad on lausa igavad....
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
13.09.2013 09:55:18
|
|
|
Mnator, nõustun antud juhul ka Soonvaldiga. Tõe väljaütlemisega pole siin mingit pistmist, seda saab alati välja öelda ühel või teisel viisil.
Pinda käivad just lahmivad sapipritsimised, millel pole reaalsusega mingit pistmist. Ja nende seast selle normaalse/asjaliku kommentaari otsimine on kohati nii tüütu, et jätan kommentaaride lehe sootuks avamata.
"Probleem pole mitte anonüümne kommentaar, vaid õel, rumal ja pahatahtlikult kirjutatud kommentaar," ütles Soonvald. |
Allikas: http://uudised.err.ee/index.php?06286986
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.09.2013 10:19:03
|
|
|
Nende ehtsalt rumalate ja pahatahtlike kommentaaride jaoks võiks iga portaal omada moderaatoreid. Ja nende järel vaatama administraatorit, kes pisteliselt üle kontrollib, et mida moded on eemaldanud, et moded liiga kallutatuks ei muutuks. Mina kahjuks paremat teed ei tea.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.09.2013 11:30:41
|
|
|
Mnator, moderaatorid ongi kõigil neil portaalidel olemas ja modereeritakse jõudumööda. |
Lausa sekundi pealt reageerimist ei oota vast keegi. Aga kui moderaatorid oma tööd tõsiselt võtaks, siis poleks nagu põhjust nagu kurtmiseks, las ometigi moded siis kõrvaldavad kõik täielikult rämpskommentaarid.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter

|
13.09.2013 11:42:52
|
|
|
Pinda käivad just lahmivad sapipritsimised, millel pole reaalsusega mingit pistmist. |
Siinkohal sa eksid. Neil on vägagi reaalsusega pistmist. See ei saa olla juhuslikkus et pea iga Eestit puudutava loo all käib just viimane aeg räige sõim Eesti suunal. Seda mis sinna nato ja usa suunda läheb, ma ei hakka mainimagi. Kui ka meie poliitikud on tunnistanud et nad on kasutanud palgalisi kommentaatoreid, siis ei tasu loota et ka pärdikud üle piiri seda ei kasuta. Ma arvan et on viimane aeg see jama koomale tõmmata. Kes väidab et sel juhul kaoks ära anonüümne vilepuhumise võimalus, siis ma arvan et on veel küllaga võimalusi muudes kohtades.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
13.09.2013 12:07:11
|
|
|
alliance kirjutas: |
Pinda käivad just lahmivad sapipritsimised, millel pole reaalsusega mingit pistmist. |
Siinkohal sa eksid. Neil on vägagi reaalsusega pistmist. See ei saa olla juhuslikkus et pea iga Eestit puudutava loo all käib just viimane aeg räige sõim Eesti suunal. Seda mis sinna nato ja usa suunda läheb, ma ei hakka mainimagi. Kui ka meie poliitikud on tunnistanud et nad on kasutanud palgalisi kommentaatoreid, siis ei tasu loota et ka pärdikud üle piiri seda ei kasuta. Ma arvan et on viimane aeg see jama koomale tõmmata. Kes väidab et sel juhul kaoks ära anonüümne vilepuhumise võimalus, siis ma arvan et on veel küllaga võimalusi muudes kohtades. |
Noh, maitse asi. Minu silmis on sellised sappi pritsivad kommentaatorid kitsa silmaringiga indiviidid, kellega ma ei taha mitte mingit pistmist teha.
Seda enam, kui need ajukääbikud on poliitiliste jõudude poolt kinni makstud
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
13.09.2013 12:08:14
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Teadaolevalt ei ole ka praegu kommenteerimine päris anonüümne. Portaali omanik saab tuvastada arvuti/võrgu IP aadressi kust kommentaar postitatud on.
|
loomulikult, see on alati nii olnud, aga alati saab kasutada proxyt jne.
Põhiprobleem on aga anonüümsete kommentaaride puhul nn. Leedu probleem (portaal kaevatakse kohtusse avaldatud kommentaari tõttu, esitatakse rahaline nõue keskkonna haldaja vastu jne.)
Teisalt, portaal võib saada peale mingi autentimiskohustuse sisseviimist ka mõistlikute kasutajate tähelepanu, kui hakatakse taas kommentaare lugema ja ise ehk oma mõtteid avaldama (mis ei upu enam sita sisse ära). |
See on nii ja naa värk. Kui tead, et oma mõtteid on julgenud avaldada ainult need, kes võivad arvata, et selle tõttu keegi neid üles otsima ei hakka, kellegi pole põhjust neile tige olla tõe väljaütlemise eest .... siis mis erilist huvi on selliseid ühekülgseid kommentaare lugeda? Seal hakkavad ju kommenteerima kaasakoogutajad......
(mitte, et ma valimatut pasaloopimist tahaks heaks kiita) |
vot hetkel koogutan mina Mnatoriga kaasa ja saan aru kuhu tema mõtted triivivad. Pikemalt ette mõeldes ei ole see plaan hea...
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.09.2013 12:11:34
Re: Meediaanalüütik: anonüümsed kommentaarid pidurdavad demokraatiat |
|
|
Kuna enamike Eesti veebiversioonides saab kommenteerida anonüümselt, siis peavad kõik meedias oma nime all esinejad arvestama sellega, nad langevad halastamatu sõimu osaliseks, rääkis Rebane.
Seetõttu on meedias sõna võtmisest loobunud suur hulk inimesi ja osa inimestes on debatist eemale tõrjutud.
"Agressiivsed kommentaatorid on pidurdanud demokraatliku protsessi ja arutelust on väljunud suur hulk inimesi," ütles ta. |
Kui kellegi arvamus nii korda laheb tuleks hoopis oma madal enesehinnang ja ebakindlus yle vaadata.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
13.09.2013 12:52:06
|
|
|
Kindlasti tuleks online lehtedes viia sisse HVga sarnane kasutajanime süsteem
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.09.2013 12:54:38
|
|
|
SurfData, kas sa tunned ennast kuidagi ahistatuna (et ei saa teatud sõnumeid avaldada) HV's meelt avaldades, kuna su konto on mingi isikuga seotud (antud hetkel pangakonto näol, võibolla minevikus ka ID-kaardiga (pole jälginud su konto ajalugu))?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
13.09.2013 14:58:27
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
SurfData, kas sa tunned ennast kuidagi ahistatuna (et ei saa teatud sõnumeid avaldada) HV's meelt avaldades, kuna su konto on mingi isikuga seotud (antud hetkel pangakonto näol, võibolla minevikus ka ID-kaardiga (pole jälginud su konto ajalugu))? |
Vaata asja olemust natuke kaugemasse tulevikku. See on kõigest üks pisike samm. Enamus asjad mis praegu tehakse on pisikesed sammud...ja lavaks on kogu maailm. Arvad et venemaal oleks omal ajal lubatud meie IME (Ise Majandav Eesti) jms projekte, kui oleks teatud, et pikemas perspektiivis viib see täieliku iseseisvuseni? Vabadust ei võeta ära kõike korraga, rahvas hakkab muidu mässama. Võetakse jupikaupa ära ja kontrollitakse aina rohkem pisikese jupi kaupa, kuni lõpuks avastad, et ei olegi enam midagi alles...
Mnator näeb seda, mina näen seda, eks mõni näeb veel seda, kuid enamus läheks suure hurraaga kaasa
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
13.09.2013 15:17:19
|
|
|
Niikaua kui Delfis kogub klikke teema a'la "Anu Saagim näitas tissi" pole mõtet ka kommentaariumidest midagi mõitlikku oodata. Vahet pole kas nickid, "anonüümsed" või ID kaardiga autentinud kommentaatorid, madalalaubalisus jääb madalalaubalisuseks. Pigem võiks mingi asjaliku uudisteportaali ette võtta ja kujundada see pisut mõistlikumale seltskonnale ning sopaloopijad eemal hoida. Aga jah, õigus ... see ei tasu ju ära.
Point on selles, et kui nt delfist sopp välja rookida (misiganes selle sügavam rookimise tagamõte ka poleks) siis mis sellest järgi jääb? Vägisi tuleb anekdoot meelde:
Naine läheb keemilisse puhastusse oma kasukale järgi kuid klienditeenindaja ei suuda seda kusagilt leida. "Ju see siis ainult mustusest koosnes" poetab lõpuks leidlik klienditeenindaja.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
klf
HV vaatleja
|
13.09.2013 15:21:38
|
|
|
Eesti ühiskonda on ilmselt ka tekkinud lõhe sisse, midagi klassijaotuse sarnast. On hulk inimesi, kelle elu suht lill või kes ei suuda enam negatiivsust taluda ja on pea peitnud liiva alla. Teine jagu inimesi on silmad lahti ning aduvad, et maailmas on miski paigast ära, enamgi veel, et sitavool on koduõuele jõudnud ja hakkab üle uputama. Need pooled ei võigi omavahel rääkida ega üksteisest aru saada.
Artikkel, mis käsitleb Rooma-aegset perioodi? Üks aimab seal paralleele impeeriumide tõusude ja mõõnade, paratamatu entroopia, maailmavalitsemise probleemidega, jne. Teine ei taha sellist "masendavat kiunumist" kuulda, näpp sügeleb modereerimise klahvi järele. Aga mina lugesin toda kurba uudist Baruto kohta: kommide top on tervenisti heatahtlik, mitte ühtki halba sõna.
Misasi on "terade eraldamine sõkaldest" demokraatiku diskursuse kontekstis? Erinevaid seisukohti ei tohi sina mitte ära keelata. See kibedate kommentaaride probleem on sümptom, mitte haigus.
NB! spämm, PR, agitprop, astroturfing, jne., on omaette teemad ja neid tuleks eraldi käsitleda.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.09.2013 15:27:51
|
|
|
klf kirjutas: |
Eesti ühiskonda on ilmselt ka tekkinud lõhe sisse, midagi klassijaotuse sarnast. On hulk inimesi, kelle elu suht lill või kes ei suuda enam negatiivsust taluda ja on pea peitnud liiva alla. Teine jagu inimesi on silmad lahti ning aduvad, et maailmas on miski paigast ära, enamgi veel, et sitavool on koduõuele jõudnud ja hakkab üle uputama. Need pooled ei võigi omavahel rääkida ega üksteisest aru saada.
Artikkel, mis käsitleb Rooma-aegset perioodi? Üks aimab seal paralleele impeeriumide tõusude ja mõõnade, paratamatu entroopia, maailmavalitsemise probleemidega, jne. Teine ei taha sellist "masendavat kiunumist" kuulda, näpp sügeleb modereerimise klahvi järele. Aga mina lugesin toda kurba uudist Baruto kohta: kommide top on tervenisti heatahtlik, mitte ühtki halba sõna.
Misasi on "terade eraldamine sõkaldest" demokraatiku diskursuse kontekstis? Erinevaid seisukohti ei tohi sina mitte ära keelata. See kibedate kommentaaride probleem on sümptom, mitte haigus.
NB! spämm, PR, agitprop, astroturfing, jne., on omaette teemad ja neid tuleks eraldi käsitleda. |
Muideks, kui tahad Kaido kohta sappi ja soppa tulevikus lugeda, siis mine soovita talle poliitiku karjääri
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
13.09.2013 15:33:01
|
|
|
klf, Tanel pidas silmas edasiviiva diskussiooni võimatust näiteks Delfi keskkonnas. Paraku ilma lahterdamiseta (kes tahavad diskuteerida vs argumenteerimata sopa loopijad) seda teha ei saa. Ma jääksin hetkel jätkuvalt seisukohale, et Delfi küll on populaarseim ja vast ka suurim eestikeelne uudiste portaal kuid sellest rahva arvamuse küsimise või diskuteerimise keskkonda kujundada on keeruline ja ilmselt ka mitte otstarbekas.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
13.09.2013 15:37:12
|
|
|
korsten on õigel teel. Delfist/Postimehest kui "auruventiili" olemusest saan ma väga hästi aru küll (kuhugi on vaja ju oma sapp ja negatiivsus suunata), aga just seepärast teeb räuskajate olemasolu seal ka viisaka, argumenteeritud diskussiooni võimatuks. Mõningate inimtüüpidega on võimatu rahulikult midagi selgitada/arutada ja olen seetõttu seal kommenteerimisest ammu loobunud. Inimene ei ole mingi kalts, et peab seda sappi ja negatiivsust kuskil lugema või enda sisse imema.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
klf
HV vaatleja
|
13.09.2013 16:12:30
|
|
|
korsten, vaata mu eelmist postitust ka. Raul Rebane seostas Delfi kommentaariumi ja kommentaarikultuuri demokraatia arenguga. See on jabur. Nagu ülal mainiti, Delfi uudised on suuresti kollane veerg oma sopaste kommidega. Kui ei taha, ära loe. Isiklikult muideks tellisin mingi aeg tagasi paberkandjal Maalehe...
Delfi on pikka aega olnud pinnuks silmas võimusfääridele, USA vastased kommid ei meeldi jms. Kui Delfi nõuaks sisse-logimist, tekiks kohe võimalus mõnel muul saidil uudiseid agregeerida koos oma seina ja pasaloopimise võimalusega. Siis oleks see järgmine sait kohe tulipunktis.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|