kõige tähtsam omadus telefoni juures... ei hakka veel maha tegema aga tõenäoliselt sealt head nahka ei tule. Korralik ekraan olen ikkagi mina. _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kummaline on see, et Tele2 e-poes oli see mudel päris pikka aega üleval, "kliendihind 579.-" oli ka olemas aga toodet reaalselt saada ei olnud. Aga nüüd on Tele2 e-poes see toode üldse maha võetud. Tele2, mis toimub!!!
Sonyde saadavuse rida on pikka aega Tele2-s nullilähedane.
EMT-s hetkel vaikus.
Soomes oli antud isend Expert poes saadaval juba juuli 2013 esimeses pooles, kuidas meil see kõik nii kaua aega võtab?
oli kavas hankida galaxy note 3, aga see valik jäi mitmetel asjaoludel kõrvale ja sai võetud siis SEE telefon siin, kui parim alternatiiv.
eelteadmiseks olgu öeldud, et ma pole mitte kunagi enne puutetundlike mobiiltelefonidega kokku puutunud. seega võivad järgmised telefoni iseloomustamisel olevad asjad tunduda kentsakad, sest ausalt öeldes ma tõesti ei tee vahet, kus lõppeb telefon ja algab android või vastupidi. muuseas, üllataval kombel aga olen aastaid kasutanud puutetundlikku lauatelefoni
sain siis telefoni kätte, lülitasin sisse ja kohe tuli kõne. holy shit, mis krdi moodi see vastuvõtmine käib? toksin nuppe nagu loll, mitte midagi ei juhtu. paistab, et tegin siiski õige liigutuse lõpuks ja sai kõne vastu võetud. nonii.
väga kõvasti nõuab harjumist ekraani peal olev klaviatuur, eelmine telefon nokia E90 oli füüsilise klaviatuuriga ja see ekraani peal toksimine tundub nagu tagasiminek kiviaega - ebamugav ja ebatäpne. klaviatuuri koha pealt veel niipalju, et kulus tükk aega internetis otsimist, kuidas saada klaviatuurile selline sümbol nagu koma eraldi klahvina. mingil põhjusel pole seda kirjavahemärki samsung või android oluliseks pidanud. väga kummaline.
umbes viis päeva läks aega, et lõplikult kinni keerata kogu see appide p*sk, mis telefoniga kaasa tuli ja mida vaja pole. esimesed kaks ööd oli nagu põrgu, telefon mingitel lambiaegadel kukkus häälitsema ja mingeid asju tegema. kuna mul vaja aeg-ajalt facebookis ka käia, siis sellega oli veel mingi eriline teema, et ükskõik kui palju ma igalt poolt seadetest seda kinni ei keeranud, ikka raudpoltkindlalt tulid facebooki teated ekraanile no nii närvi ajas. tundub, et nüüd olen asja kontrolli alla saanud.
mingi imelik kala oli ühe korra pärast laadimist, kui ekraanilukk ei tulnud enam lahti, ükskõik kui palju ma seda ekraani ei hõõrunud nagu mingi masturbaator 1996-nda aasta Maaja ajakirja peale. lugesin netist, et pidigi mingi S4 tüüpviga olema, et aeg-ajalt nii teeb. mida kuradit?
esimene äratus telefoniga läks nii, et magasin sisse. kuna selgus, et seadete all on veel mingid seaded ja default äratuse helivaljus on nii vaikne, et ma ei ärganud selle peale üles. aitäh, Samsung, esimest korda elus hilinesin tööle.
"air gesture" funktsioon lihtsalt ei tööta ja kõik, vehi nagu lollakas ekraani ees.
"smart scroll" funktsioon on väga tundlik ja ei täida oma funktsiooni peaaegu üldse. mõnikord täiesti lambist enam ei tööta üldse.
"air view" funktsioon töötab enam-vähem, aga seda lihtsalt pole mul vaja.
"screen rotation" on kasulik ainult siis, kui rahulikult ühe koha peal istud. kui vähegi midagi aktiivsemat teed (ja seda ma teen), siis pöörleb ekraanipilt suvalistes suundades. lülitasin välja.
mis üllatavalt hästi töötab on "smart stay" funktsioon. see tõesti töötab hästi, ka hämaras. seni kuni ekraani jõllitad, see lukku ei lähe. väga normaalne.
wifi vastuvõtt on väga hea, parem kui mu läpparil. gps töötab laitmatult ja kiiresti.
telefoni kõnekvaliteet on halvem kui E90-l, mobiili- ja andmesidelevi kehvem (vähemalt elisa võrgus).
mis mulle meeldib, on see, et seadistusi on küll palju, aga kõik on siiski üsna loogiliselt üles ehitatud ja ülevaatlik. telefoni saab üldjoontes seadistada enam-vähem nii et kõik vajalikud funktsioonid on ühe vajutuse kaugusel. kõik avaneb kiiresti ja kasutamise käigus midagi kokku jooksnud ei ole.
üks väga kummaline asi on funktsioon "torch light". kui see aktiveerida ja vajutada lukus ekraaniga telefonil helivaljuse suurendamise nuppu, siis läheb põlema kaamera all olev LED-lambike ja näitab päris korralikku valgust. AGA... kui keegi helistab, vastad kõnele, räägid, ekraan läheb lukku ja tahad helivaljust reguleerida, KA SIIS läheb lamp põlema. MIS MÕTTES????. päriselt ka, selline lollus läbi lastud? see võib kusagil pimedas rääkides päris äge olla, kui mingi vend käib ringi telefon kõrva ääres ja pea juures särab nagu sakslaste jõulupuukaunistus.
aku pidamine on võrreldes vana ja mitte nii nutika (aga siiski suures osas paljude samasuguste funktsioonidega) E90-ga ikka täiesti olematu, kuigi kellad-viled välja lülitatud. vähemalt korra ööpäevas olen pidanud laadima.
käes hoides läheb kiiresti libedaks, kui peopesa higine, servad on metallist ja võib kergesti käest lupsata.
väga kahju on, et telefon ei oma FM-raadiot. internetiraadioga olen Tallinnas läbi ajanud, aga täpselt nagu kahtlustasin, siis Tallinnast väljas, kus tavaline FM-raadio veidi sahiseks, siis internetiraadio lihtsalt teeb kogu aeg "buffering" ja ei tule sealt piuksugi.
üks harjumatu asi on see, et appidel ei ole programmist eraldi väljumise ja millegi sisestamine nuppu. alumine parempoolne füüsiline nupp toimub kord nupuna "back", kord nupuna "enter" ja kord nupuna "exit". alati tuleb üle kontrollida "active apps" alt, kas avatud programm sai nüüd korralikult kinni või mitte. täiesti müstiline on, mismoodi käib veebibrauser kinni. mitte kusagil pole mitte mingit valikut, mis vähegi annaks välja funktsiooni "exit". iga jumala kord tuleb programm aktiivsete appide listist eraldi kinni panna. eks sellega peab kuidagi harjuma või siis ma teen midagi tõsiselt valesti.
KOKKUVÕTVALT: palju minu jaoks imelikke ja harjumatuid asju, aga kuna mul puudub võrdlusmoment, siis ma ei tea, kas sellised asjad äkki ongi nüüd kaasaegsetel telefonidel normiks. igatahes tundub, et E90 ületas oma kvaliteedilt selle active-i küll mingi kümnekordselt. samas teisest küljest ei tundu paha telefon, kõik tuleb kiiresti lahti ja palju vajalikke funktsioone, helikvaliteet on hea, videod jooksevad sujuvalt, gps funktsionaalsus on palju parem kui E90-, loodetavasti peab siis ka tolmu ja vett, nagu lubatud, see on minu jaoks väga oluline.
10-st punktist paneks mingi 6,5 esialgu. peamine probleem on tõesti võrdlusmomendi igasugune puudumine, kas see telefon teiste samasugustega võrreldes on nüüd tõesti parem või hoopis vastupidi.
üks harjumatu asi on see, et appidel ei ole programmist eraldi väljumise ja millegi sisestamine nuppu. alumine parempoolne füüsiline nupp toimub kord nupuna "back", kord nupuna "enter" ja kord nupuna "exit". alati tuleb üle kontrollida "active apps" alt, kas avatud programm sai nüüd korralikult kinni või mitte. täiesti müstiline on, mismoodi käib veebibrauser kinni. mitte kusagil pole mitte mingit valikut, mis vähegi annaks välja funktsiooni "exit". iga jumala kord tuleb programm aktiivsete appide listist eraldi kinni panna. eks sellega peab kuidagi harjuma või siis ma teen midagi tõsiselt valesti.
Endal oli E51 pealt Androidile tulles sama kiiks. S4 mini'l leidsin selleks widgetite alt "Active apps" widgeti, mis näitab taustal käivaid rakendusi ning mille abil saab ühe nupuvajutusega kõik kinni panna. See widget oli Samsungil juba eelnevalt paigaldatud ning arvatavasti on see kõigil Galaxy'tel olemas. Tegelikult on aga nii, et Androidi all ei tule rakendusi kinni panna. Ideaalis ei tohiks nad taustal voolu tarbida. Kuigi selle widgetiga sai kõik rakendused lihtsalt ära tappa, siis ikkagi lõpuks loobusin rakenduste sulgemisest ning aku kestvuses mingit vahet ei märganud.
Home või back nupuga välja ja kõik. Pole vaja jah mingeid exiteid teha kuskil. _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
okei, peab hakkama jälgima sea siis, et pole vaja miskit kinni panna ja kuidas see mõjutab telefoni tööd.
aga muidu veel paar asja, mis eile kirjutamata jäid...
mulle on täiesti arusaamatu, mis imelikud taustaprotsessid kogu aeg käivad. vajutan nuppu, et "clear memory". ütleb et mingi 37 protsessi suleti (või 19, või 25, jumala lambiarvud on). aga jookseb 0 appi. kusagil mujal ka mingit infot pole, misasjad need on, mis nüüd kinni läksid. istuvad mälus. ja tundub, et kohe pärast kinnipanekut tuleb osa neist uuesti lahti. vaatan, et mälukasutus 800 MB. tunni pärast juba 900. kahe tunni pärast 1,1 GB. kust pagan see mälukasutus muudkui juurde kerib, kui mina, kasutaja, ei tee mitte midagi selleks
siis on mingi väga imelik disaini feature, tundub, et see on kogu S-liini teema, vaatasin töö juures kolleegide S2 ja S3 telefone ja seal täpselt samamoodi - kui telefon panna laua peale, siis on kontaktikoht kaamera klaas ja selle serv. E90-l oli all neli kummijullat nurkades ja kaamera klaas oli telefonis nii, et moodustas sileda tasapinna telefoni tagapoolega. aga kõigil S-telefonidel ulatub kaamera klaas korpusest välja ja telefon toetub sinna peale. MIKS loll ka näeb ju, et varem või hiljem kriimustatakse see niimoodi ära.
siis panin tähele veel, et telefonihelin on väga vaikne. veidi netis uurimist paljastas, et see ongi mingi default värk, et kui kõne sisse tuleb, hakkab telefon vaikselt helisema ja siis aina valjemalt. nii et kui unustad telefoni teise tuppa, siis tõenäosus, et sa seda helinat kuuled enne kui helistajal kopa ette viskab kutsuvast toonist, on väga väike. ja seda reguleerida saab ainult eraldi app-i abil, mis peab kogu aeg jooksma. ja et see app kogu aeg silme ees ei virvendaks kusagil menüüs, tuleb tõmmata veel eraldi app, mis selle esimese appi nähtamatuks teeb. tule taevas appi
viimati muutis dvd vader 06.10.2013 17:42:21, muudetud 2 korda
No see on sul nagu miniarvuti...vaata windowsis jooksevad ka protsessid taustal ju. Kuidas muidu jõuavad su e-mailid ja teated kohale, kuidas telefon teab missuguse asukoha ilmateadet sulle näidata jne... Saab muidugi keelata vastavate appidega autostarti(kunagi proovisin gemini app manageri. Vajab rooti), aga milleks? Siis oleks võinud ju osta 15 eurose nuppudega kõnetelefoni. Ja no eks rami kasutus ole dynaamiline. Kui avad api mis mälu rohkem vajab, siis suletakse muu pudi mis pole nii prioriteetne. Ma ei saa aru inimestest kes tahavad, et mitu giga mälu iga hetk vaba oleks...mis mõte siis suurel mälumahul yldse on, kui seda ei kasutata.
viimati muutis Sold OUT 06.10.2013 17:39:31, muudetud 1 kord
no windowsis ma pole küll tähele pannud, et mälukasutus muudkui kasvab ja kasvab, kuni peaaegu piiri saavutamiseni. kõige suurem number, mis ma näinud olen, oli midagi 1,5 GB lähedale. ja telefoni RAM manager näitab, et 1,78 GB üldse ongi kokku. tundub imelik. aga kui see ongi normaalne, siis see normaalne on ikka väga ebanormaalne
Mis mõte siis suurt rami hulka omada kui sa seda kasutusse ei taha lasta....võta mõni 1 gb ramiga android ja näed, et ka selle hulgaga toimib telefon hästi ning kasutuses on ca 600-700mb. Opsys ise otsustab mida sinna puhverdada, et kõik ladus oleks. Selles mõttes, et ram on hulka kiirem mälu kui see mis asub sd kaardil või telefoni enda storage...ja kui vajalikku ramis hoida, siis toimib telefon kiiremini
ei mõista, mis ladusust on vaja sel hetkel, kui telefon istub laua peal ja seda ei kasutata ning kõik mulle vajalikud asjad on sel hetkel välja lülitatud - mingeid teateid kusagilt ei tule, pole käivitanud ühtegi appi/widgetit ja midagi ei toimu, ainsad asjad, mida vaja on, on sissetulev kõne ja SMS. kui ma ei eksi, siis mida rohkem mälu on kasutuses, seda rohkem energiat ju kulub ja aku saab kiiremini tühjaks? et telefon ise otsustab mingeid asju teha ja käivitada, mille üle kasutajal kontroll puudub ja milleks pole käsku antud? see on nii kummaline
Jama jah kui telefon on saanud kasutajast nutikamaks. Andmete mälushoidmine kulutab kindlasti vähem energiat kui nende vajadusel storagest mällu lugemisel.
Saan aru su probleemist...enda esimese androidiga alguses ka möllasin kõiksugu häkkide ja flashi ise ning rootimisega... Kuna tol hetkel oli kehv ning piiratud raud....telefonis oli mul rakendustele ca 80mb ning sd kaardile programmide salvestamist polnud veel tootjate poolt leiutatud...tänapäeval aga pole vaja põdeda
Räägi parem kuidas ekraan on? Päikese käes jne.
viimati muutis Sold OUT 06.10.2013 18:05:36, muudetud 1 kord
Kusjuures Galaxy ilma widgetiga on selline nüanss, et seadetes tuleb linnuke ära võtta "Show current city" eest. Muidu ta üritab asukohta määrata, on aeglane ja sööb akut. Ma seda varem ei teadnud ning isegi progesin endale oma widgeti
Aga muidu "Settings"-> "More"->"Application manager"->"All"
Sealt sai päris palju Samsungi paigaldatud softi maha võetud. Päris kõike ei saa maha installida, kuid saab välja lülitada. Alates SPlannerist kuni YahooFinance, TripAdvisor jms teenused, mida Sa ehk tegelikult ei vaja.
Ma ei oska öelda palju mul S4 mini aku 24h-ga lihtsalt seistes tühjeneb, aga nt hetkel vaatasin, et 24h-ga on kulunud 12% ning seda eelkõige kõned ja WiFi/Chrome. Järjest rohkem on hakanud aku kestma, sest asi on minetanud oma uudsuse ning ei näpi teda pidevalt. Ma ei usu, et ainult seistes üle 10% akut päevas kuluks. Nii, et ma pakun küll, et ära muretse nende appide pärast, mis taustal käivad Samsungi paigaldatud teenused, mida ei tarbi võiks ehk küll eelpool viidatud menüüst nn ära "disable"-da.
dvd vader, võta asja rahulikult ja unusta need protsessid ja mälukasutus, õpi kõigepealt süsteemi funktsionaalsust ja võimalusi tundma. Tegemist pole enam eelajaloolise E90-ga, millel iga kilobait mälu arvel, kui sa just mingit hookus-pookust ei tee, siis saab Android mälu ja protsesside haldamisega ise hakkama. Keskendu pigem süsteemi oma vajaduste järgi toimima saamisele ja vihjeks võin öelda, et aplikatsioonidel ongi seejuures väga oluline osa täita. Ükski süsteemilooja ei suuda luua valmislahendust, mis sobiks absoluutselt kõigile, seega siinkohal ongi võimalik kujundada süsteem aplikatsioone kasutades just selliseks ja panna selliselt toimima nagu konkreetselt sulle see sobib ... _________________
päikese käes eriti midagi ei näe. kui pilved on, siis on juba ok.
aga üldiselt jah, pole harjunud sellega küll, et telefon teeb mingeid asju, mida ma ei taha, et teeks, ja peab palju vaeva nägema, et ei teeks neid asju. peamine mure ongi see, et akut peab jube tihti laadima ja mõistus ütleb, et mida vähem asju taustal jookseb, eriti neid, millest mul pole sooja ega külma, seda kauem aku vastu peab.
pildistamisel eeldab telefon, et telefoni hoitakse käes nii, et telefoni ekraani all olevad nupud jäävad landscape režimis paremale poole, kuular vasakule poole. ja päästikunupuna külje peal töötavad helinupud jäävad vasakule poole ALLA. kui jaburaks võib veel minna kui telefoni hoida nii, nagu normaalset fotokat, et päästikuna töötav nupp on paremal üleval, siis arvutisse imedes on kõik pildid tagurpidi. telefonis vaadates on õigetpidi. ja pole sellist settingut, et seda saaks ümber muuta. täislollus, et telefon ei suuda seada piltide orientatsiooni vastavalt sellele, kuidas asja käes mugavam hoida on. lugesin netist, et ka teised kasutajad on selle totrusega hädas.
teine kummaline disanifeature on see, et kui landscape režiimis telefoni kasutada ja seda loomulikuna käes hoida kahe käega, varjab pöial ära sensori, mis tuvastab silmade olemasolu ja liikumist, ning ekraan lülitab end kogu aeg välja. selle vastu on muidugi ekraani väljalülitamise keelamine või ajaline pikendamine, aga jabur sellegipoolest.
kolmas ülihaige asi, mis mulle üldse ei meeldi - kui ekraani heledus on seadistatud väga madalale nivoole, ja panen telefonis kellaga äratuse, siis kui äratus tööle hakkab, seda minu seatud heleduse nivood täielikult ignoreeritakse ja ekraan läheb äratust andes täie heledusega. kujutage nüüd ette - magate rahulikult pimedas, telefon annab äratust ja kui võtate telefoni kätte ja tahate välja lülitada, saate nagu prožektoriga näkku. mul oli esimesel korral selline tunne, et nüüd küll kõrvetasin silmanärvid läbi.
ja ikka mitte kuidagi ei harju selle klaviatuuriga, mis ekraani peal on.
ja jätkuvalt mingid asjad kipuvad kogu aeg ise tööle minema. pärast viimast tarkvarauuendust nagu needus tahab tööle minna mingi "google play music" app, mida ei ole mitte kuidagi õnnestunud välja lülitada. nagu needus kipub jooksvate rakenduste alla iseseisvalt tagasi.
üldises plaanis eks ma vaikselt harjun, aga poleks arvanud, et need jamad nii pikalt kulgevad. ei ole tegemist eriti kasutajasõbraliku seadmega.
Android õpib kasutama appe ja samal ajal õpib tundma sind. Ehk alguses on täielik aiateivas kuid hiljem kui süsteem on kohanend siis loksuvad suures piirdes kasutused paika. Avab edaspidigi play musicut kui oled telefoni sokutanud muusikat. Play music on ka hea, saad kogu oma muusika saata pilve, opereerida sellega arvutis(koostada oma playisti) ja kuulata telefonis ilma, et see mälu kasutuses ruumi võtaks(telefonis jälle ruumi rohkem)
Küll aga, võin öelda, et android kasutab üleüldse imelikult mälu ja toimetab isekeskis. Võrreldes IOS või Win telefonidega mis täidavad rohkem kasutaja käsku ja alluvad sõnakuulelikumalt. Samas oma tunde järgi kohandamised puuduvad(igast tausta pildid ja muu tilulilu) ehk seadmed kasutamiseks mõeldud. Tänasel päeval vaadates turul müüginumbreid siis tundub, et üha rohkematel inimestel on villand sellest, et tootja paneb paika milline kellegi seade olema peab ning kasutajad lepivad nende imelike androidi anomaaliatega
üldises plaanis eks ma vaikselt harjun, aga poleks arvanud, et need jamad nii pikalt kulgevad. ei ole tegemist eriti kasutajasõbraliku seadmega.
Mõned vead on jah kuidagi kahtlased ja ebamugavad.
Juhul kui ei taha seadistamise või custom rommidega mässata siis vaata kas näritud õuna või windows fööni.
3 kuud nüüd seadet kasutanud. vaikselt muudkui tulevad hädad välja.
klaviatuur, mida peab siis kasutama ekraani peal - väga raske on kasutada, kui viibid liikuvas seadmes, näiteks bussis. kuna pöidlad värisevad, siis on õigete klahvide tabamine rohkem õnnemäng. ilmselt ma ei harjugi kunagi mittefüüsilise klaviatuuriga.
isekäivituvad programmid - endiselt pole jagu saanud, muudkui tükivad aktiivseks, kuigi ma seda ei soovi. tundub vist lootuetu võidelda nendega. mingi google music jmt. crap.
kohutavalt kehv kaamera olen päris palju pilte klõpsinud ja tõesti tundub, et 2007-ndal ostetud vana E90 teeb paremaid pilte. eriti rõvedad näevad välja hämaras ja pimedas tehtud pildid, kvaliteet on umbes nagu mingil 90-ndate lõpu webcamil, laialivalguv ja udune. E90 samades tingimustes tehtud fotod olid vägagi eeskujulikud.
võib-olla ka midagi positiivset: et küllaltki kiire seade, kõik asjad tulevad hästi kiiresti lahti ja mingeid suuremaid tõrkeid olnud ei ole selles osas. multitaskingu võimalus on peaaegu E90 tasemel (mitte küll päris sellel tasemel, igatsen siiski dedicated nuppe füüsilisel klaviatuuril programmide jaoks), aga üsna okei on.
3 kuud nüüd seadet kasutanud. vaikselt muudkui tulevad hädad välja.
klaviatuur, mida peab siis kasutama ekraani peal - väga raske on kasutada, kui viibid liikuvas seadmes, näiteks bussis. kuna pöidlad värisevad, siis on õigete klahvide tabamine rohkem õnnemäng. ilmselt ma ei harjugi kunagi mittefüüsilise klaviatuuriga.
isekäivituvad programmid - endiselt pole jagu saanud, muudkui tükivad aktiivseks, kuigi ma seda ei soovi. tundub vist lootuetu võidelda nendega. mingi google music jmt. crap.
kohutavalt kehv kaamera olen päris palju pilte klõpsinud ja tõesti tundub, et 2007-ndal ostetud vana E90 teeb paremaid pilte. eriti rõvedad näevad välja hämaras ja pimedas tehtud pildid, kvaliteet on umbes nagu mingil 90-ndate lõpu webcamil, laialivalguv ja udune. E90 samades tingimustes tehtud fotod olid vägagi eeskujulikud.
võib-olla ka midagi positiivset: et küllaltki kiire seade, kõik asjad tulevad hästi kiiresti lahti ja mingeid suuremaid tõrkeid olnud ei ole selles osas. multitaskingu võimalus on peaaegu E90 tasemel (mitte küll päris sellel tasemel, igatsen siiski dedicated nuppe füüsilisel klaviatuuril programmide jaoks), aga üsna okei on.
Ära üritagi killida ja sulgeda neid rakendusi. Android on piisavalt tark ning suunab oma energija sinna ja kuidas tal parasjagu vaja. Killimisega koormad rohkem resursse kui asi väärt on. Kaamera on tegelt väga hea valgetes oludes. Omal oli sama jama ning asi kaamera tarkvaras. Mul paranes peale viimaseid uuendusi. Hämaras ilma välguta ei suuda muidugi pilte teha(erinevalt z1) Nokia tasemele kaamerad siiski ei jõua kuna nokial on kasutusel carl zeiss optika mis on siiski maailma klassis tegija. Trükkimisel kasuta näiteks telefoni külili(lülita sisse ekraani automaatne keeramine, ise kasutasin ka selliselt) klaviatuur vajub laiali ekraanil ja nupud suurenevad
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.