Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.08.2013 09:18:28
|
|
|
H_K kirjutas: |
Kas ISP ise koormust ei jälgi, kui masti piirkonnas helistamise või internetikoormus järsku langeb ja jääbki ikalduma võiks kahtlus tekkida, et probleem ei ole klientide kollektiivses üheaegses tagasihoidlikus teenuse tarbimises vaid midagi mastis või seadmetes kalab.
Või Kaja Sepp vastaks selle peale, et kas klindid on valmis ISP-i poolse koormuse jälgimise süsteemi väljatöötamise kinni maksma või kas kliendid on nõus maksma ja tellima teenuse, et EMT nende mastikoormust jälgiks  |
Kõik kolm Eesti operaatorit on mulle, aja jooksul, ühtmoodi väitnud, et paljusid mastide ja keskseadmete vigu nemad ise ei näegi ja ainus teadasaamine ongi see, et keegi helistab-kirjutab ning probleemist teada annab.
Selles suhtes tasub julgem ja aktiivsem olla küll, et probleemi olemasolu korral teavitada.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
14.08.2013 09:50:59
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
H_K kirjutas: |
Kas ISP ise koormust ei jälgi, kui masti piirkonnas helistamise või internetikoormus järsku langeb ja jääbki ikalduma võiks kahtlus tekkida, et probleem ei ole klientide kollektiivses üheaegses tagasihoidlikus teenuse tarbimises vaid midagi mastis või seadmetes kalab.
Või Kaja Sepp vastaks selle peale, et kas klindid on valmis ISP-i poolse koormuse jälgimise süsteemi väljatöötamise kinni maksma või kas kliendid on nõus maksma ja tellima teenuse, et EMT nende mastikoormust jälgiks  |
Kõik kolm Eesti operaatorit on mulle, aja jooksul, ühtmoodi väitnud, et paljusid mastide ja keskseadmete vigu nemad ise ei näegi ja ainus teadasaamine ongi see, et keegi helistab-kirjutab ning probleemist teada annab.
Selles suhtes tasub julgem ja aktiivsem olla küll, et probleemi olemasolu korral teavitada.  |
Ma ei saa seda operaatorite väitmist tõsiselt võtta. Täna on ju nii, et operaatorid mõõdavad nii kõne alguseid, kui kõne pikkust, samamoodi on arvel iga interneti bitt. Kui masti piirkonnas kõneminuteid enam ei ole ja interneti bitte liigub null või tavapärasest märksa vähem - need andmevood on ju olemas ja mõõdetavad. Iseküsimus kas seda andmevoo jälgimist on automatiseeritud, et kuskil punane lambike annaks häiret. Tundub, et täna on võimalik, et selleks punaseks häirelambiks on klientide pahased kõned, mille peale mõni asjapulk heidab pilgu selle masti koormusele ja möönab, et midagi on mäda jah, ja edasi "tegelevad probleemiga". Muud erinevust ei olegi, kui automaatne süsteem aitaks kiiremini probleemidele reageerida, klientide häiret ootama jäädes on protsess pikem ja klientide pahameel suurem.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
14.08.2013 10:39:20
|
|
|
EMT omab kõiki monitooringuvõimalusi va. kliendiseadmed.
Olen ise vahel EMT juhtimiskeskuse numbrit kasutanud seoses tööga ning kui ütlen neile kus ma asun, oskavad nad kohe öelda, et seoses eilse äikesega on minule lähimal mastil (masti nimi) vool ära ning EE taastab voolu kella 14.00ks jms.
Kuna mõned mastid töötavad ka läbi teise masti siis võib sõltuda sarnasest olukorrast ka mõne teise masti töö.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
14.08.2013 12:09:37
|
|
|
TJA: leviprobleemid on seotud nutitelefonidega.
"Tehnilise järelevalve ameti kinnitusel ei ole neil informatsiooni selle kohta, et EMT on 4G võrgu väljaehitamiseks kasutanud 2G ja 3G seadmeid. Küll aga võivad nutitelefonid tekitada tunde nagu oleks levikvaliteet halvenenud.
Mitmes piirkonnas on mobiililevi sel kevadsuvel elanike sõnul halvenenud. EMT süüdistab leviprobleemides viletsa antenniga nutitelefone. Postimehe allika kinnitusel kasutas aga EMT 4G-võrgu väljaehitamiseks tänavu mais-juunis 2G- ja 3G-leviala katmiseks mõeldud seadmeid.
Tehnilise järelvalve ameti (TJA) peadirektori asetäitja Priit Soom kinnitas, et tegemist on spekulatsioonide ja mitte faktidega. TJA-l puudub informatsioon selle kohta, et EMT on 4G võrgu väljaehitamiseks kasutanud 2G ja 3G seadmeid."
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
14.08.2013 14:04:17
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Väikse ääremärkusena: Tihti on hoopis see probleem, et kui tekib Rike, siis sellest ei viitsita ISP-le teada anda ja nii ongi tihti olukord, et värk ei tööta pikka aega, kuna keegi pole Rikkest teatanud ja ISP omaltpoolt ka ei näe seda, et värk ei tööta. |
Meie igatahes teatasime topelt, naine helistas ja mina saatsin meili
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
16.08.2013 00:58:56
|
|
|
http://www.tarbija24.ee/1350802/elisa-emt-tegi-4g-vorgu-rajamisega-kiirustades-vigu#comments
«Vähe sellest, et EMT rikkus ära olemasoleva kliendikogemuse 2G ja 3,5G võrgus, ehitas ta välja ka puuduliku võimekusega 4G võrgu. Seda põhjusel, et esiteks ei laiendanud EMT 4G tarbeks oma transmissiooni võrku, vaid rajas selle 3,5G olemasolevatele ühendustele,» väitis aga Kaarelson. «Teiseks ei ehitanud EMT mastidesse uusi optilisi kaableid, vaid kasutas taas olemasolevaid 3,5G kaableid. Lisaks sellele ühendas EMT LTE800 tugijaama raadiosaatjad 2G või 3,5G antenni ühte pistikusse välistades võimaluse kasutada MIMO tehnoloogiat. See on tehnoloogia, mis kahekordistab kiirused ja teeb võimalikuks maksimumkiiruste kasutamise LTE võrgus,» väitis Kaarelson.
On siis EMT-i levi viimasel ajal halvemaks läinud?
Karmid mängud neil ikka seal, miljon euri esimene hange ning kuna elisa pani 10 päeva pikema aja, siis nüüd pidi juba 5 miljonit euri maksma. Järjekordne näide sellest, kui kõrgel tasemel meie ametnikud on.
Parim on muidugi see - «Kuivõrd TJAl puudub praktiline kogemus mobiilsidevõrkude rajamisega, on keeruline antud teemat kommenteerida,» tõdes TJA peadirektori asetäitja Priit Soom. Ehk siis tehnilise järelvalve ametil pole võimalik kontrollida, kas võidu pakkumise teinud EMT üldse ehitas vastava võrgu, aga kuna nemad pakkusid 10 päeva kiiremat valmimist, säästsid nad 4 miljonit eurot
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.08.2013 08:23:35
|
|
|
Nagu näha avaldaski ennast ettevõte kes oli eelmiste uudiste varjatud anonüümne spetsialist. Seda enam, et ka Elisa ei tea vist tehnikast midagi, on tegemist tavalise laimukampaaniaga. Võimalus selleks avanes teise ja kolmanda etapina alles nüüd kuna nende enda 4G võrk sai just avatud.
Erinevalt Elisast on EMT'l palju rohkem optikaga ühendatud maste, see, et andmesidet mastist masti lingitakse on kõikidel operaatoritel kasutusel ja jääb ka edaspidi, igasugusesse rabamasti ikka valguskaablit ka viidud ei ole. Seega jah, kasutatakse osaliselt 3Gga ühiseid antenne.
Paistab, et Elisa 4G antennid töötavad siis koksiaalkaablil mitte tänapäevasel valguskaablil.
TJA kontrollis 4G leviala peale igat tähtaja saabumist, samuti on üle Eesti tehtud kiiruseteste, tulemused on avalikustatud ja nõuetele vastavad.
Ma näen siin ainult Elisa kibestumust, kuna nad ei saanud esimest luba ja nüüd lüüakse vahtu ülesse, et kiirelt 4G kliente võita ja oma kulutatud 5milli tagasi saada
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
16.08.2013 11:10:51
|
|
|
... ja mõista-mõista, kust see optika pärit on
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
16.08.2013 12:15:35
|
|
|
mis kaablitest jutt käib? see mida pidi internet masti alla putkasse jõuab või see, mis putkast antenni läheb?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
krista
HV vaatleja
|
26.08.2013 10:25:52
EMT leping |
|
|
Tere! EMT-ga sõlmitud lepingu tähtajaks oli 19.04.2013, peenikeses kirjas aga et kuu enne lepingu lõpetamist tuleb sellest kliendil teatada ja peale nimetatud tähtaega telefoni kasutamist muutub leping määramata ajaks. Kahjuks kuuajalist etteteatamist ei pannud tähele, aga telefoni peale 19.04 ei kasutanud. Nüüd aga paistab kõneeristusest, et olen 20.04 võtnud neli kõnet. Minu küsimus on, et kas on võimalik kindlaks teha, millal ma helistasin ja kas helistasin nendel numbritel, mis minu kõneeristusest paistab, ehk kas nimetatud numbrid on minule vastanud, juhul kui telefonis enam vastuvõetud kõnesid ei ole näha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
26.08.2013 11:07:39
|
|
|
krista, EMT käest saad kõneeristuse koos numbritega teada.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
krista
HV vaatleja
|
26.08.2013 11:18:17
EMT leping |
|
|
Tänan vastuse eest! Kõneeristus on mul olemas, aga mind huvitaks, kas numbrid kellele mina väidetavalt helistasin, minule ka vastasid, ehk vastuvõetud kõnede eristused.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
26.08.2013 11:21:23
|
|
|
Kui selline info saadaval kuskil on, siis on see EMT, ehk siis taaskord peate EMT-ga ühendust võtma..
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
26.08.2013 11:25:48
|
|
|
See info (kui seda üldse on?) on teise numbri operaatorilt kättesaadav. Kunagi uurisin sarnast asja EMT-st väitis, et nendel ei ole infot sissetulevast kõneeristusest.
_________________ Ärgake lapsed, maailm on hädaohus
Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta! |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
26.08.2013 11:30:52
|
|
|
Lihtsaim on vist nendele samadele numbritele helistada ja küsida
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
26.08.2013 11:33:31
|
|
|
Leinö kirjutas: |
Lihtsaim on vist nendele samadele numbritele helistada ja küsida  |
kas sina mäletad, kelle kõnedele sa aprillis vastasid? Mäletad sa mitmele võõrale numbrile sa eelmine kuu vastasid? Või eelmine nädal?
Ok, viimased 2 ehk võimalik veel vaadata telefonist järgi, kuid aprilli oma kindlasti mitte
_________________ Ärgake lapsed, maailm on hädaohus
Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta! |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
26.08.2013 11:36:02
Re: EMT leping |
|
|
krista kirjutas: |
Kõneeristus on mul olemas, aga mind huvitaks, kas numbrid kellele mina väidetavalt helistasin, minule ka vastasid, ehk vastuvõetud kõnede eristused. |
Kas seal siis kõnede kestvust märgitud pole?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
krista
HV vaatleja
|
26.08.2013 11:41:49
EMT leping |
|
|
Paistab sedamoodi, et kuna pole enam võimalik kindlaks teha, kas helistasin peale lepingu lõppemist, kusjuures klienditeenindaja sõnade kohaselt polegi see nagu mingi lõppemise tähtaeg olnud, kuna ma kuu aega ei teatanud oma soovist leping lõpetada ning tema sõnul oli telefon aktiveeritud ja nüüd tagantjärgi selgub, et olen ka peale lepingu tähtaega helistanud, mida ma oma arvates ei teinud, võtsin isegi kaardi telefonist, siis olen nüüd võlglane. Nimetatud lepingu tähtaeg oli siis ainult selleks, et kui soovin varem lõpetada, siis tuleb trahvi maksta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
26.08.2013 11:50:35
|
|
|
Ega need tähtajalised pole tõesti mitte automaatselt lõppevad lepingud, vaid see on aeg, mille jooksul sa oled kindlalt lepinguga seotud. Edasi siis võid juba ise otsustada, et kas lõpetad lepingu või mitte.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.08.2013 11:59:41
|
|
Paistab sedamoodi, et kuna pole enam võimalik kindlaks teha, kas helistasin peale lepingu lõppemist, kusjuures klienditeenindaja sõnade kohaselt polegi see nagu mingi lõppemise tähtaeg olnud, kuna ma kuu aega ei teatanud oma soovist leping lõpetada ning tema sõnul oli telefon aktiveeritud ja nüüd tagantjärgi selgub, et olen ka peale lepingu tähtaega helistanud, mida ma oma arvates ei teinud, võtsin isegi kaardi telefonist, siis olen nüüd võlglane. Nimetatud lepingu tähtaeg oli siis ainult selleks, et kui soovin varem lõpetada, siis tuleb trahvi maksta. |
Parem vaidle EMT-iga, kuna EMT salvestab kõned ja las otsivad selle kõne üles. Ja kui kõne on olnud ning süüdlane on nende Klienditeenindaja, siis ei pea Sa neile mingit trahvi maksma.
Edukat vaidlemist.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
26.08.2013 12:13:03
|
|
|
mis need on mingid tunniajased kõned olnud, et väärivad vaidlemist? lihtsam ju see paar eurot ära maksta ja eluga edasi minna.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
krista
HV vaatleja
|
26.08.2013 14:07:47
EMT leping |
|
|
Küllap vist on lihtsam ära maksta ja mitte ealeski enam EMT-ga tegemist teha, sest säärane leping on küll ullikeste püüdmiseks, kelle sekka ise ka kahjuks kuulun, aga inimene õpib terve elu, aga sureb lollina nagu öeldakse, aga lepingut ei sõlmi mitte mingil juhul, edaspidi kasutan ainult kaarti, aga mitte ka Simpelit, olgu või hullem
|
|
tagasi üles |
|
 |
testin_4G
HV vaatleja
|
27.08.2013 10:59:21
|
|
Küllap vist on lihtsam ära maksta ja mitte ealeski enam EMT-ga tegemist teha, sest säärane leping on küll ullikeste püüdmiseks, kelle sekka ise ka kahjuks kuulun, aga inimene õpib terve elu, aga sureb lollina nagu öeldakse, aga lepingut ei sõlmi mitte mingil juhul, edaspidi kasutan ainult kaarti, aga mitte ka Simpelit, olgu või hullem |
Tea kas on mõtet ust pauguga kinni lüüa - on olulisi põhjuseid miks enamiku kasutajate jaoks parim teenusepakkuja. Inimene õpib;)
Leping andis tähtaja lõppemisel sulle ju täieliku vabaduse, nüüd muuda või lõpeta millal soovid. See on väga mõistlik ja levinud - et saaksid harjumuspärast kasutamist häirimatult jätkata. Tegutseb see pool kes soovib muudatust.
Kas kujutasid ka ette kui lep lõppeks automaatselt: ärkad hommikul ja sidet pole... ?
Mistahes kõnekaardi kasutamine on kindlasti õpetlik, kuid igapäevahelistaja rahakotile nii hinnalist ja tüütut kogemust ei soovita. Eks arvamusi erinevaid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
krista
HV vaatleja
|
27.08.2013 19:11:31
EMT leping |
|
|
Leping lõpetatud ja ei enam mingeid lepinguid EMT-ga. Ei soovita kellelegi, olin Simpeli kasutaja oma 15 aastat, ehk rohkemgi, aga vaatan selle asemele ka midagi muud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
28.08.2013 11:20:16
|
|
|
Ehk nagu sa ise kirjutasid, ei pannud sa lepingu punkti tähele. Miks EMT selles süüdi on?
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|