praegune kellaaeg 19.06.2025 00:46:21
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
svihmauss
HV vaatleja

|
07.08.2013 12:51:08
Arvuti teeb ise restarti öösel/mõni tund idle olekus |
|
|
Tervist. Kuna enda foorumikasutajatelt rahuldust pakkuvat abi ei saanud, siis soovitati siin käpp proovida..
Kopeerin siia kogu info, mis juba on teada.
Spoiler 
Nagu teate, siis mul on arvuti 24/7 põhimõtteliselt lahti. Vahel arvuti teeb ise restarti ja kui ma üles ärkan siis on bios password screen ees (mul see peal sisselülitades/restart tehes). Viimasel ajal on see läinud juba eriti sagedaseks, peaaegu iga päev..
Olen välistanud juba sellised asjad:
- ram ei lõpe otsa, kasutus on ~50% kui ma jätan niisama lahti
- power plan on selline, et arvuti/hdd/ükskõikmis ei tohiks end mitte kunagi välja lülitada
- kontrollisin event logi - logimise lõppemise aja järgi saan enamvähem aimu, mis kell see juhtunud on, aga mingeid erroreid ei ole
- kontrollisin task scheduleri, pole seal ka midagi
- vool ei kao ära, teised seadmed töötavad ilusti..
Pealegi varem sellist asja ei olnud, praegu ka mõni päev ei ole, aga siis jälle on. Google'd my ass off, halp pls.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Autoupdate on mul maas ja pealegi seda näeks event logist siis ka juu. PS! Kellaaeg on täiesti random.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Windows käivitub lisaoptionitega, safe moded ja start windows normally.
Event logis on ainult nii palju.. ja need on peale siis uut käivitust nagu, "crashi" ajal ega mitu tundi varem ei ole mitte ühtegi errorit, ainult tavaliselt service information eventid. Eriti abi nagu ei ole.
Error 1.08.2013 20:38:22 EventLog 6008 None - "The previous system shutdown at 18:09:43 on 1.08.2013 was unexpected."
Critical 1.08.2013 20:38:13 Kernel-Power 41 (63) - "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."
Kui ma ise kasvõi 10h järjepidevalt kasutan arvutit ei ole midagi, aga näiteks kui olen 10 tundi eemal, siis juhtub nii või varem, nt 3 tunniga, täiesti random. Eile õhtul võtsin selle automaatse restarti system failure korral maha ja lootsin, et täna ärgates on siis miskit informatiivset ees - enam ei juhtunud midagi.  Võib-olla luges see midagi, et võrgukaardil device manageris võtsin linnukese eest ära valikul 'Allow the computer to turn this device off to save power' vms. Aga see on praegu nii lühike aeg, eks ma jälgin asja mingi nädal. Jätan mõned resursinõudlikud programmid ka lahti, täna mul polnud (kuigi see jama on isegi siis, kui mul pole sittagi lahti).
Temperatuurid on korras.
Ühes foorumis kahtlustati, et võrgukaardi lülitab idle olekus korraks välja ja kui naasen, siis sisselülitades paneb arvuti pange. Enne kirjutasin, mis eile tegin sellega.. eks näis kas aitab.
tsitaat: |
(14:59) <@shellw> Windows7 Uptime: 18hrs 21mins 1sec Best: 3wks 2days 7hrs 10mins 4secs |
Nii oli varasemalt. Ei ole päris dambjuuser ka, kes igast pahna endale paigaldab, pealegi pole kuid midagi uut paigaldanud.
Nii, täna öösel jälle..
Event logist toimumise järjekorras:
* Information 4.08.2013 4:30:13 Kernel-General 12 None
The operating system started at system time 2013-08-04T01:30:13.125599300Z. |
Sellest ei saa ma kohe üldse aru. Kas event log paneb segast või mis? Selle järgi oli arvuti juba tööle pandud 1:30, kuigi mina ärkasin selle (skilled teab küll vast, kui arvuti tööle panna või hardware change checki teeb läppar, siis käib see jube rõve hääl dvd draiviga) hääle peale (mis tuleb mul iga kord siis kui arvuti uuesti tööle ka panna) üles kell 4:30.. ehk on mingid ajanihked vms?
---------
* Error 4.08.2013 4:30:49 EventLog 6008 None
The previous system shutdown at 0:15:35 on 4.08.2013 was unexpected. |
See kellaaeg on veel ebaloogilisem..
---------
* Critical 4.08.2013 4:30:20 Kernel-Power 41 (63)
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. |
Mitte midagi uut ja "kasulikku"..
---------
* Information 4.08.2013 4:30:25 Kernel-Power 89 (86)
ACPI thermal zone ACPI\ThermalZone\TZ00 has been enumerated.
_PSV = 363K
_TC1 = 2
_TC2 = 10
_TSP = 3000ms
_AC0 = 0K
_AC1 = 0K
_AC2 = 0K
_AC3 = 0K
_AC4 = 0K
_AC5 = 0K
_AC6 = 0K
_AC7 = 0K
_AC8 = 0K
_AC9 = 0K
_CRT = 361K
_HOT = 0K
_PSL - see event data. (event data all on lihtsalt 0000000000) |
Aga vot sellist asja nägin küll esimest korda.. kasu nagu ikkagi ei ole.
---------
* Information 4.08.2013 4:30:30 Kernel-Processor-Power 26 (4)
Processor 0 in group 0 exposes the following:
2 idle state(s)
7 performance state(s)
8 throttle state(s) |
Ma ei tea.. iga virtuaalse protsessori kohta oli identne teade.
---------
* Information 4.08.2013 4:30:33 BTHUSB 18 None
Windows cannot store Bluetooth authentication codes (link keys) on the local adapter. Bluetooth keyboards might not work in the system BIOS during startup. |
Ja nüüd edasi ei ole midagi, ainult need service control manageri information eventid.
Halp!
Tegin ära ka memtesti, 0 errors. (kasutasin usb-l buuditavat memtest86+)
Käisin kolmeks tunniks ära autokoolis ja tagasitulles oli arvuti jälle restati teinud. Automaatne restart failurel disabled, aga endiselt ei olnud midagi informatiivset ees.
!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!!?
Ja see on kogu info. Tegu muidu läptopiga ja OS-iks Win 7 Ultimate 64-bit SP1. Muu info profiilil riistvara kohta.
Loodan, et siin targemaid mehi koos on, jään ootama!
PS! OS reinstall ei tule kõne allagi, kaotada on liiga palju ja enamik asjad on sellised, mida lihtsalt copy-paste meetodil backupida on võimatu või liiga keeruline. Ka ei ole mõtet soovitada a'la 'pane arvuti kinni ööseks' või midagi säärast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.08.2013 13:32:18
|
|
|
Aga kas toiteplokki prooviks vahetasid, kas olukord sama. Kui ei vahetanud, siis sellest alusta.
---
K6ige halvemal juhul teeb seda jama, raua tasemel, emaplaat.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
07.08.2013 13:43:38
|
|
|
Oleks tore kui süsteemi täpne kirjeldus ka kuskil oleks.
Tõenäoliselt on sul Corsari mälud, eksju?
Samas läppar ja corsair... vaevalt.
Kas ka ilma akuta teeb restarti?
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
svihmauss
HV vaatleja

|
07.08.2013 19:31:58
|
|
|
Läptopide hingeeluga ma väga kursis tegelikult ei ole, kuna see on esimene. Toiteplokki vahetada? ..
- Manufacturer: ASUS
- Model: A53SM
- Processor: Intel Core i3-2350M @ 2.30GHz (Sandy Bridge)
- Graphics processor: NVIDIA GeForce GT630M, 2GB video memory
- RAM: 4GB DDR3 1333MHz
- HDD: 640GB 5400RPM SATA
Võin igasugust informatsiooni jagada, kui on veel miskit tarvis.
Memtesti tehes käis seal kuskil see nimi ka läbi, vist oli mingine Elpida, millest mitte miskit eales kuulnudki polnud.
Ma ei ole ilma akuta proovinud. Ausaltöeldes pole seda kordagi isegi välja võtnud. Kuna enamik ajast olen ma AC modes, siis vast pole üldse mõtet akut järel hoida?
E: Praegu jookseb ilma akuta ainult juhtme peal, lasen niimoodi mõne päeva või kuni juhtub järgmine crash, välistaks aku.. tõstsin rami teise sloti, katsetuseks.
E2: 'kay.. kasutasin arvutit peale aku välja võtmist ja rami ümbertõstmist, läksin korraks süüa tegema ja 20min hiljem oli jälle arvuti restarti teinud ja bios parool ees. Samal ajal oli samas toas tööl lauaarvuti, mis endiselt töötab, järelikult vool ei kadunud ära, aku ei ole süüdi.
HELP!
_________________ TeamSpeak3 m-50.eu:9987 |
|
tagasi üles |
|
 |
Archangel
HV veteran

|
07.08.2013 20:25:20
|
|
|
Minu vanal arvutil oli suht sarnane random restart keiss.
Sama värk, et vahest tulen koju, arvuti muidu 24/7 sees aga siis restardi teinud või üldse välja end lülitanud. Vahest tegi öösel kui magasin. Jälile jõudsin sellele probleemile alles hiljuti, kui paar päeva tagasi uue arvuti sain. Nimelt tuli välja, et emaplaadi ja CPU cooleri vendi ühendus oli koolemise äärel. Ehk, lampi kadus ühendus, cooleri vent jäi seisma ning mõne aja pärast pani arvuti pildi tasku, et prose surma vältida.
Kuna ma mingi aeg vahetasin vendi välja, mis eelduste kohaselt veidi teise voolutarbimisega äkki, siis vahepeal probleeme ei olnud. Aga nüüd täna üritades vana arvutit käivitada ei võtnud üldse prose vent end käima. Pidin teise ühendusse panema
Läpaka puhul ma ei ole kindel, kui palju ise ligi pääseb ja kas vente saab üldse ümber ühendada... aga noh, minu kogemus on selline. Pole aimugi, kas sinu omaga seotud või mitte.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
svihmauss
HV vaatleja

|
07.08.2013 21:06:02
|
|
|
Lugenud nüüd mitmeid foorumeid ja mõned on ka midagi säärast kahtlustanud, et kuskil tekib korpusega lühis vms. Samas kahtlen väga, ma ei reisi sellega kunagi, kasutan seda kui lauaarvutina.. kõik on koguaeg kindlas kohas paigas. Ja kõige enam häirib mind see, et ma võin kasvõi 10 tundi jutti teha resursinõudlikku tööd, aga kui arvuti on täiesti idle.. juhtub nii.
Mis ma veel vahepeal proovisin?
- device manageris kõigilt usb hub-idelt eemaldasin power savingu eesmärgil nende väljalülimise võimaluse (kuigi kõik on koguaeg max performance seades..)
- paljudes foorumites kirutud windows 7 sidebar disablesin (kuigi mul ühtegi gadgeti ei ole desktopil, aga siiski)
Kindluse mõttes eemaldan kõik plaadi pealt installitavad driverid ja panen plaadilt vanad peale ja uuendan biose, kuigi kahtlen, et viga tarkvaraline.. aga mine sa tea, mis jama võib windows updatedega peale tulla.
|
tagasi üles |
|
 |
Archangel
HV veteran

|
07.08.2013 21:20:01
|
|
|
svihmauss kirjutas: |
Lugenud nüüd mitmeid foorumeid ja mõned on ka midagi säärast kahtlustanud, et kuskil tekib korpusega lühis vms. Samas kahtlen väga, ma ei reisi sellega kunagi, kasutan seda kui lauaarvutina.. kõik on koguaeg kindlas kohas paigas. Ja kõige enam häirib mind see, et ma võin kasvõi 10 tundi jutti teha resursinõudlikku tööd, aga kui arvuti on täiesti idle.. juhtub nii.
- device manageris kõigilt usb hub-idelt eemaldasin power savingu eesmärgil nende väljalülimise võimaluse (kuigi kõik on koguaeg max performance seades..)
- paljudes foorumites kirutud windows 7 sidebar disablesin (kuigi mul ühtegi gadgeti ei ole desktopil, aga siiski)
Kindluse mõttes eemaldan kõik plaadi pealt installitavad driverid ja panen plaadilt vanad peale ja uuendan biose, kuigi kahtlen, et viga tarkvaraline.. aga mine sa tea, mis jama võib windows updatedega peale tulla. |
No eks mul oli ka lauaarvuti mida kordagi ei liigutatud peale kokkupanemist põhimõtteliselt. Aga lihtsalt mingil põhjusel emaplaadi CPU vendi voolupistik suri tasapisi ära. Raske öelda, kas lihtsalt loomulik surm või mingi defekt. Garantiiaeg muidugi ammu läbi seega võib alati midagi otsad anda.
Ja samamoodi - võisin päev otsa mänge mängida ja mitte midagi polnud häda. Vahest aga käi tunnike poes ja tagasi tulles oli pilt taskus. Et midagi IDLE's olles ei sobinud vbl selle emaplaadiga. Sleep ja hibernation olid kõik mul maha võetud - ainult monitori kustutas automaatselt ära. Seega jah. Seletust miks ta nii just käitus ei ole. Aga selline viga igastähes tekkis.
Vbl IDLE's olles langes prose temp nii alla, et mingi süsteemisäte ei osanud enam venti reguleerida vms. Või, et kui prose kasutuses ei ole siis ei näinud mõtet seda jahutada ja pärast ei saanud enam venti uuesti käima vbl. Äkki on vent kas nii tolmune või muidu kuidagi viga saanud, et kiiretel sätetel pole probleemi aga madala pöörlemise peal hangub kuskile kinni ära. Krt seda teab. Segane värk.
Kui oled juba ise masina lahti võtnud siis võid uurida kuidas see prose vent sätitud on. Kui mitte, siis alati on võimalus kuskile teenindusse viia ja lasta neil korralike tööriistadega lahti võtta ja uurida.
viimati muutis Archangel 07.08.2013 21:20:28, muudetud 1 kord |
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
svihmauss
HV vaatleja

|
07.08.2013 21:20:23
|
|
|
Garantii samas kehtib. Kuid kas selline häda garantii alla läheb? Üsna keeruline nö 'reproduceda', kuna see on nii juhuslik.
|
tagasi üles |
|
 |
Archangel
HV veteran

|
07.08.2013 21:26:34
|
|
|
Garantii samas kehtib. Kuid kas selline häda garantii alla läheb? Üsna keeruline nö 'reproduceda', kuna see on nii juhuslik. |
No ma arvan, et neil pole probleemi masin paariks päevaks idle'sse jätta. Pealegi, ma olen suht kindel, et teenindustel on igasugu vajalikud tark ja riistvaralised diagnostika vahendid olemas, et mistahes error-code lugeda ja voolu, pinge jms muudatusi jälgida. Ning kui tõesti vent läbi või emaplaadi ühendus pekkis siis kindlasti läheb garantii alla. Ainuke asi mis ära võiks rikkuda oleks mingi mehaaniline viga mis sinu tekitatud. Aga kui sa ütled, et pole ringi liikunud ega rohkem rabelenud kui läpakale kohane siis ei tohiks muret olla.
EDIT: ahjah, niisama OT märkus - ära akut sees hoia kui juhtmega läpakat toidad. Aku sureb kiiremini ära. Ma hoidsin 2a oma läpakal juhet taga koos akuga. Lõpuks ei kannatanud aku 100% peal viit minti ka masinat töös hoida. Nii ära oli kulunud.
Kehtib suht iga asja kohta. Kui aku on täis siis laadimisjuhe tagant ära, muidu küpsetad ta ajapikku lihtsalt ära.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
07.08.2013 21:29:31
|
|
|
Archangel kirjutas: |
EDIT: ahjah, niisama OT märkus - ära akut sees hoia kui juhtmega läpakat toidad. Aku sureb kiiremini ära. Ma hoidsin 2a oma läpakal juhet taga koos akuga. Lõpuks ei kannatanud aku 100% peal viit minti ka masinat töös hoida. Nii ära oli kulunud.
Kehtib suht iga asja kohta. Kui aku on täis siis laadimisjuhe tagant ära, muidu küpsetad ta ajapikku lihtsalt ära. |
Võid ka kapis 2a hoida, sureb samamoodi ära
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
svihmauss
HV vaatleja

|
08.08.2013 07:52:00
|
|
|
Kindluse mõttes eemaldan kõik plaadi pealt installitavad driverid ja panen plaadilt vanad peale ja uuendan biose, kuigi kahtlen, et viga tarkvaraline.. aga mine sa tea, mis jama võib windows updatedega peale tulla. |
Kasutegur null, täna hommikul poolunes kuulsin veel kuidas arvuti töötas, ärkasin äratuse peale ja olin peaaegu juba püsti tõusmas kui käis see dvd draivi hirmuäratav hääl.. ja ma teadsin kohe, mis oli juhtunud. Oleks paar minutit varem ärganud, oleks ehk näinud pealt seda, et mis juhtuma hakkab vms, kuigi kahtlane tunne, et siis oleks jäänud reboot üldse olemata. Ainuke vihje, mida varem märganud polnud event vieweris oli mingi automaatse disk defragmenteri käivitumine ~poolteist tundi enne rebooti ja umbes samal ajal mingise VSS (Volume Shadow Copy Service) idle timeout. Ehk abi? Kuigi mulle ei mahu ikka pähe, kui event vieweri järgi oli see 'unexpected shutdown' juba öösel kell 2, siis kuidas mina kuulen hommikul kell seitse seda dvd draivi häält (see tuleb alati kui arvuti tööle panna), kuid samas ma kuulsin tundide viisi arvuti häält enne seda.. event logis 5 tunnine tühimik ka jällegi.
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.08.2013 08:14:09
|
|
|
Rauavigade korral pole mõtet Windowsit peksta , kuna Windowsi Logi näitab tarkvaralisi probleeme, mitte seda kas ja kus emaplaadil külmjooted või mikropraod asuvad.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
svihmauss
HV vaatleja

|
08.08.2013 10:25:10
|
|
|
Sama probleemiga on väga paljudel puhkudel inimestel olnud põhjustajaks mingid vigased driverid, aga paljudel ka mitte.. kui ma selle lahti võtan, siis garantii enam ei kehti ju, mingi hologrammkleebis, tundub isegi kõvem kui kleebis, on just selle kruvi augu peal, millega kogu krempli lahti saaks.. samas sellise hämaga vaevalt garantiisse võetakse. :?
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
svihmauss
HV vaatleja

|
16.08.2013 07:21:25
|
|
|
Peale terve kupatuse task schedulerist taskide, mis olid enamvähem ööseks ja õhtu ~7 paiku sätitud, eemaldamist jooksis korra veel kokku, aga müstilisel kombel praegu: [07:20] <@shellw> Windows7 Uptime: 1wk 10mins 52secs
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|