Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti teeb ise restarti öösel/mõni tund idle olekus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
svihmauss
HV vaatleja
svihmauss

sõnum 07.08.2013 12:51:08 Arvuti teeb ise restarti öösel/mõni tund idle olekus vasta tsitaadiga

Tervist. Kuna enda foorumikasutajatelt rahuldust pakkuvat abi ei saanud, siis soovitati siin käpp proovida..

Kopeerin siia kogu info, mis juba on teada.

Spoiler Spoiler Spoiler

Ja see on kogu info. icon_rolleyes.gif Tegu muidu läptopiga ja OS-iks Win 7 Ultimate 64-bit SP1. Muu info profiilil riistvara kohta.

Loodan, et siin targemaid mehi koos on, jään ootama! icon_smile.gif

PS! OS reinstall ei tule kõne allagi, kaotada on liiga palju ja enamik asjad on sellised, mida lihtsalt copy-paste meetodil backupida on võimatu või liiga keeruline. Ka ei ole mõtet soovitada a'la 'pane arvuti kinni ööseks' või midagi säärast.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.08.2013 13:32:18 vasta tsitaadiga

Aga kas toiteplokki prooviks vahetasid, kas olukord sama. Kui ei vahetanud, siis sellest alusta.
---
K6ige halvemal juhul teeb seda jama, raua tasemel, emaplaat.

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.08.2013 13:43:38 vasta tsitaadiga

Oleks tore kui süsteemi täpne kirjeldus ka kuskil oleks.

Tõenäoliselt on sul Corsari mälud, eksju?
Samas läppar ja corsair... vaevalt.

Kas ka ilma akuta teeb restarti?
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
svihmauss
HV vaatleja
svihmauss

sõnum 07.08.2013 19:31:58 vasta tsitaadiga

Läptopide hingeeluga ma väga kursis tegelikult ei ole, kuna see on esimene. Toiteplokki vahetada? .. icon_eek.gif

- Manufacturer: ASUS
- Model: A53SM
- Processor: Intel Core i3-2350M @ 2.30GHz (Sandy Bridge)
- Graphics processor: NVIDIA GeForce GT630M, 2GB video memory
- RAM: 4GB DDR3 1333MHz
- HDD: 640GB 5400RPM SATA

Võin igasugust informatsiooni jagada, kui on veel miskit tarvis.

Memtesti tehes käis seal kuskil see nimi ka läbi, vist oli mingine Elpida, millest mitte miskit eales kuulnudki polnud.

Ma ei ole ilma akuta proovinud. Ausaltöeldes pole seda kordagi isegi välja võtnud. Kuna enamik ajast olen ma AC modes, siis vast pole üldse mõtet akut järel hoida?

E: Praegu jookseb ilma akuta ainult juhtme peal, lasen niimoodi mõne päeva või kuni juhtub järgmine crash, välistaks aku.. tõstsin rami teise sloti, katsetuseks.

E2: 'kay.. kasutasin arvutit peale aku välja võtmist ja rami ümbertõstmist, läksin korraks süüa tegema ja 20min hiljem oli jälle arvuti restarti teinud ja bios parool ees. Samal ajal oli samas toas tööl lauaarvuti, mis endiselt töötab, järelikult vool ei kadunud ära, aku ei ole süüdi.

HELP! icon_redface.gif

Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 07.08.2013 20:25:20 vasta tsitaadiga

Minu vanal arvutil oli suht sarnane random restart keiss.

Sama värk, et vahest tulen koju, arvuti muidu 24/7 sees aga siis restardi teinud või üldse välja end lülitanud. Vahest tegi öösel kui magasin. Jälile jõudsin sellele probleemile alles hiljuti, kui paar päeva tagasi uue arvuti sain. Nimelt tuli välja, et emaplaadi ja CPU cooleri vendi ühendus oli koolemise äärel. Ehk, lampi kadus ühendus, cooleri vent jäi seisma ning mõne aja pärast pani arvuti pildi tasku, et prose surma vältida.
Kuna ma mingi aeg vahetasin vendi välja, mis eelduste kohaselt veidi teise voolutarbimisega äkki, siis vahepeal probleeme ei olnud. Aga nüüd täna üritades vana arvutit käivitada ei võtnud üldse prose vent end käima. Pidin teise ühendusse panema

Läpaka puhul ma ei ole kindel, kui palju ise ligi pääseb ja kas vente saab üldse ümber ühendada... aga noh, minu kogemus on selline. Pole aimugi, kas sinu omaga seotud või mitte.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
svihmauss
HV vaatleja
svihmauss

sõnum 07.08.2013 21:06:02 vasta tsitaadiga

Lugenud nüüd mitmeid foorumeid ja mõned on ka midagi säärast kahtlustanud, et kuskil tekib korpusega lühis vms. Samas kahtlen väga, ma ei reisi sellega kunagi, kasutan seda kui lauaarvutina.. kõik on koguaeg kindlas kohas paigas. Ja kõige enam häirib mind see, et ma võin kasvõi 10 tundi jutti teha resursinõudlikku tööd, aga kui arvuti on täiesti idle.. juhtub nii.

Mis ma veel vahepeal proovisin?
- device manageris kõigilt usb hub-idelt eemaldasin power savingu eesmärgil nende väljalülimise võimaluse (kuigi kõik on koguaeg max performance seades..)
- paljudes foorumites kirutud windows 7 sidebar disablesin (kuigi mul ühtegi gadgeti ei ole desktopil, aga siiski)

Kindluse mõttes eemaldan kõik plaadi pealt installitavad driverid ja panen plaadilt vanad peale ja uuendan biose, kuigi kahtlen, et viga tarkvaraline.. aga mine sa tea, mis jama võib windows updatedega peale tulla.

Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 07.08.2013 21:20:01 vasta tsitaadiga

svihmauss kirjutas:
Lugenud nüüd mitmeid foorumeid ja mõned on ka midagi säärast kahtlustanud, et kuskil tekib korpusega lühis vms. Samas kahtlen väga, ma ei reisi sellega kunagi, kasutan seda kui lauaarvutina.. kõik on koguaeg kindlas kohas paigas. Ja kõige enam häirib mind see, et ma võin kasvõi 10 tundi jutti teha resursinõudlikku tööd, aga kui arvuti on täiesti idle.. juhtub nii.

- device manageris kõigilt usb hub-idelt eemaldasin power savingu eesmärgil nende väljalülimise võimaluse (kuigi kõik on koguaeg max performance seades..)
- paljudes foorumites kirutud windows 7 sidebar disablesin (kuigi mul ühtegi gadgeti ei ole desktopil, aga siiski)

Kindluse mõttes eemaldan kõik plaadi pealt installitavad driverid ja panen plaadilt vanad peale ja uuendan biose, kuigi kahtlen, et viga tarkvaraline.. aga mine sa tea, mis jama võib windows updatedega peale tulla.

No eks mul oli ka lauaarvuti mida kordagi ei liigutatud peale kokkupanemist põhimõtteliselt. Aga lihtsalt mingil põhjusel emaplaadi CPU vendi voolupistik suri tasapisi ära. Raske öelda, kas lihtsalt loomulik surm või mingi defekt. Garantiiaeg muidugi ammu läbi seega võib alati midagi otsad anda.

Ja samamoodi - võisin päev otsa mänge mängida ja mitte midagi polnud häda. Vahest aga käi tunnike poes ja tagasi tulles oli pilt taskus. Et midagi IDLE's olles ei sobinud vbl selle emaplaadiga. Sleep ja hibernation olid kõik mul maha võetud - ainult monitori kustutas automaatselt ära. Seega jah. Seletust miks ta nii just käitus ei ole. Aga selline viga igastähes tekkis.

Vbl IDLE's olles langes prose temp nii alla, et mingi süsteemisäte ei osanud enam venti reguleerida vms. Või, et kui prose kasutuses ei ole siis ei näinud mõtet seda jahutada ja pärast ei saanud enam venti uuesti käima vbl. Äkki on vent kas nii tolmune või muidu kuidagi viga saanud, et kiiretel sätetel pole probleemi aga madala pöörlemise peal hangub kuskile kinni ära. Krt seda teab. Segane värk.
Kui oled juba ise masina lahti võtnud siis võid uurida kuidas see prose vent sätitud on. Kui mitte, siis alati on võimalus kuskile teenindusse viia ja lasta neil korralike tööriistadega lahti võtta ja uurida.

viimati muutis Archangel 07.08.2013 21:20:28, muudetud 1 kord
tagasi üles
svihmauss
HV vaatleja
svihmauss

sõnum 07.08.2013 21:20:23 vasta tsitaadiga

Garantii samas kehtib. Kuid kas selline häda garantii alla läheb? Üsna keeruline nö 'reproduceda', kuna see on nii juhuslik.
Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 07.08.2013 21:26:34 vasta tsitaadiga

svihmauss kirjutas:
Garantii samas kehtib. Kuid kas selline häda garantii alla läheb? Üsna keeruline nö 'reproduceda', kuna see on nii juhuslik.

No ma arvan, et neil pole probleemi masin paariks päevaks idle'sse jätta. Pealegi, ma olen suht kindel, et teenindustel on igasugu vajalikud tark ja riistvaralised diagnostika vahendid olemas, et mistahes error-code lugeda ja voolu, pinge jms muudatusi jälgida. Ning kui tõesti vent läbi või emaplaadi ühendus pekkis siis kindlasti läheb garantii alla. Ainuke asi mis ära võiks rikkuda oleks mingi mehaaniline viga mis sinu tekitatud. Aga kui sa ütled, et pole ringi liikunud ega rohkem rabelenud kui läpakale kohane siis ei tohiks muret olla.

EDIT: ahjah, niisama OT märkus - ära akut sees hoia kui juhtmega läpakat toidad. Aku sureb kiiremini ära. Ma hoidsin 2a oma läpakal juhet taga koos akuga. Lõpuks ei kannatanud aku 100% peal viit minti ka masinat töös hoida. Nii ära oli kulunud. icon_biggrin.gif
Kehtib suht iga asja kohta. Kui aku on täis siis laadimisjuhe tagant ära, muidu küpsetad ta ajapikku lihtsalt ära.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 07.08.2013 21:29:31 vasta tsitaadiga

Archangel kirjutas:

EDIT: ahjah, niisama OT märkus - ära akut sees hoia kui juhtmega läpakat toidad. Aku sureb kiiremini ära. Ma hoidsin 2a oma läpakal juhet taga koos akuga. Lõpuks ei kannatanud aku 100% peal viit minti ka masinat töös hoida. Nii ära oli kulunud. icon_biggrin.gif
Kehtib suht iga asja kohta. Kui aku on täis siis laadimisjuhe tagant ära, muidu küpsetad ta ajapikku lihtsalt ära.
Võid ka kapis 2a hoida, sureb samamoodi ära
svihmauss
HV vaatleja
svihmauss

sõnum 08.08.2013 07:52:00 vasta tsitaadiga

svihmauss kirjutas:

Kasutegur null, täna hommikul poolunes kuulsin veel kuidas arvuti töötas, ärkasin äratuse peale ja olin peaaegu juba püsti tõusmas kui käis see dvd draivi hirmuäratav hääl.. ja ma teadsin kohe, mis oli juhtunud. icon_neutral.gif Oleks paar minutit varem ärganud, oleks ehk näinud pealt seda, et mis juhtuma hakkab vms, kuigi kahtlane tunne, et siis oleks jäänud reboot üldse olemata. Ainuke vihje, mida varem märganud polnud event vieweris oli mingi automaatse disk defragmenteri käivitumine ~poolteist tundi enne rebooti ja umbes samal ajal mingise VSS (Volume Shadow Copy Service) idle timeout. Ehk abi? Kuigi mulle ei mahu ikka pähe, kui event vieweri järgi oli see 'unexpected shutdown' juba öösel kell 2, siis kuidas mina kuulen hommikul kell seitse seda dvd draivi häält (see tuleb alati kui arvuti tööle panna), kuid samas ma kuulsin tundide viisi arvuti häält enne seda.. event logis 5 tunnine tühimik ka jällegi.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.08.2013 08:14:09 vasta tsitaadiga

Rauavigade korral pole mõtet Windowsit peksta icon_smile.gif , kuna Windowsi Logi näitab tarkvaralisi probleeme, mitte seda kas ja kus emaplaadil külmjooted või mikropraod asuvad. icon_wink.gif beer_yum.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
svihmauss
HV vaatleja
svihmauss

sõnum 08.08.2013 10:25:10 vasta tsitaadiga

Sama probleemiga on väga paljudel puhkudel inimestel olnud põhjustajaks mingid vigased driverid, aga paljudel ka mitte.. kui ma selle lahti võtan, siis garantii enam ei kehti ju, mingi hologrammkleebis, tundub isegi kõvem kui kleebis, on just selle kruvi augu peal, millega kogu krempli lahti saaks.. samas sellise hämaga vaevalt garantiisse võetakse. :?
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 10.08.2013 00:09:21 vasta tsitaadiga

ja kui sa selle lahti võtad siis mida sa seal teha loodad?

enne lammutama hakkamist vaata, mis see ütleb. viimati kui kasutasin, sain ühe masina mäluveale jälile. http://www.osronline.com/page.cfm?name=analyze
asus pole viimasel ajal enam suurem asi tootja olnud. võetakse küll garantiisse. masin restardib ja event viewer on jälgi selle kohta täis. asuse garantiiga peaks tegelema servica.

svihmauss
HV vaatleja
svihmauss

sõnum 16.08.2013 07:21:25 vasta tsitaadiga

Peale terve kupatuse task schedulerist taskide, mis olid enamvähem ööseks ja õhtu ~7 paiku sätitud, eemaldamist jooksis korra veel kokku, aga müstilisel kombel praegu: [07:20] <@shellw> Windows7 Uptime: 1wk 10mins 52secs
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti teeb ise restarti öösel/mõni tund idle olekus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.