Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
09.08.2013 19:02:32
Failide taastamine. |
|
|
Mulle just helistas üks ammune tuttav eelmisest töökohast ja päris. jäin ise vastuse võlgu pooleldi seega küsin siit üle. kui teema on vales kohas võite liigutada.
Ta oli kogemata kustutanud ära windowsi kausta op systeemi partitsoonilt (tal on kettast 4 koopiat).
siis tal arvuti käima enam ei läinud. Nüüd olid nad seal mingi sõbraga uut windowsi( Windiws xp) peale pannud ja siis kui oli viendowsis oli see koht kus sai formaati teha siis nad olid nagu selle vahele jätnud ja kuskil mingid partitsioonid uuesti teinud või tühjaks teinud. ei saanud aru täpselt ma lähen pühap ise kaema mida nad kokku soperdasid .
Küsimus tegelikult seisneb selles et kui ta nüüd kustutaski oma failid ise ära. kuidas neid taastada mis programmiga ja kes teeb.
ja kui ta nüüd ikkagi windowsi installi ajal ketast ei formaatinud vaid kustutas partitsioonid ära, kas siis on kuidagi võimalik tagasi saada faile mis seal enne olid.
ja kui ma nüüd vaatama lähen ja selgub et nad on ikka formatiga teinud siis kas sel juhul on ka veel kuidai võimalik failid kätte saada.
pidid elutähtsad failid olema. pere asjdad jne.
seega kui on kuidagi võimalik ja keegi midagi teab ja keegi kuskil teeb ka siis andke teada ja kui keegi teab rohkem rääkigu hindadest ka.
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.08.2013 19:13:15
|
|
|
Alusta sellest, et ei paanitse.
Siis paned selle ketta m6ne teise arvuti külge.
Siis jooksutad taastamistarkvara teisest masinast.
Ja eks siis näed, mida tervena tagasi saad ja mida enam mitte.
---
Algajale peaks Recuva ehk selline programm olema.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
raku16
HV kasutaja
|
09.08.2013 19:13:48
|
|
|
Kui kettast on 4 koopiat siis milles probleem ?
Taasta mingi koopia tagasi ja asi tehtud
Aga muidu kui ketas ära formatitud võid proovida mõne programmiga sealt faile kätte saada.
Recuva, Photorec vms.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
09.08.2013 19:42:12
|
|
|
ei ei. tal oli tehtud c kettast 3 koopiat
80 gigane ketas oli jagatud 20 steks ja siis oli c ketast kopeeritud kolm korda. aga nagu aru sain siis ta oli windows installides mingied parte kustutanud puhastanud vms ja nüüd vindowsis neid enam pole. või ei olnud aint seda 1 kus olid failid.
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
raku16
HV kasutaja
|
09.08.2013 19:44:55
|
|
|
No failide partitsioon alles siis ju pole üldse probleemi.
Lükka ketas mõne teise arvuti taha ja võta failid maha või lase tühjade partatsioonide peale uus win ja siis saab ka failid kätte.
Kui aga läinud ka failide partitsioon siis proovi eelmainitud asju
|
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.08.2013 19:51:00
|
|
|
pruuli555 kirjutas: |
80 gigane ketas oli jagatud 20 steks ja siis oli c ketast kopeeritud kolm korda. |
Et nagu milleks? Inimesel oli igav? Ja nüüd kustutas korraga kõik ära?
Aga sealt tagantpoolt võib need failid veel ilusasti kätte saada küll.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
09.08.2013 19:51:03
|
|
|
ta oli omamoodi kiiksuga vend.
keegi ütles talle et kui sul on asjast koopia siis on turvalisem et see ära ei kao kui midagi juhtub. ta otsustas et siis teeb 4 koopiat jaon ekstra turvaline. ma ei hakanud temaga vaidlema ka. ma täpselt veel ei teagi mida ta seal kokku keeras. hetkel katsetas recuvat ja pärast proovin testtiski ka.
proovin seda siis quick formatit näinud kettal ja vaatame mis saab.
aga küsimus on ikkagi õhus et kas keegi siinsetest tegeb ka sellega ja mis hinnaga. ei garanteeri et ma just kõik kätte saan.
_________________ BatRat
viimati muutis pruuli555 09.08.2013 19:52:21, muudetud 1 kord |
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
raku16
HV kasutaja
|
09.08.2013 19:54:22
|
|
|
See on igaksjuhuks
Kui üks puru läheb saab kohe teise pealt taastada. (Ei tea küll kes kohe 3 selle jaoks teeks muidugi)
Aga ilmselgelt jäi oskustest puudu ja lasti kõik nulli.
E:
Parem ütle talle, et las ketas olla ja vaata ise üle. KEs teab mida veel teeb seal.
E2:
Proovi mõned programmid läbi. Kui kõiki faile kätte ei saa võib hea tõenäosus olla, et nende failide peale on juba midagi kirjutatud ja neid polegi enam võimalik taastada.
|
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.08.2013 19:56:42
|
|
|
Vaevalt sa sealt raske raha eest rohkem kätte saad kui ise tehes. Mõte oleks siis kui kettal füüsiline viga küljes oleks.
Tee kettast raw image, ketas ise ju üsna pisike, hiljem piisavalt aega failide taastamise kallal jõudu proovida.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
09.08.2013 20:01:02
|
|
|
kuidas seda raw imaget teha.
edit . ma lähen pühapäeval külla talle kaema. ta ei pidavat torkiida laskma sel sõbral enam. ta ise on täielik dumb arvuti lal
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
raku16
HV kasutaja
|
09.08.2013 20:05:35
|
|
|
Tiri endale HirensBootCD ja pane pulgale/plaadile saad muudki kasulikku tarkvara kaasa. (Ise olen sealt pealt kasutanud näiteks Discwizardit)
Kui sealt pealt arvad, et ei leia sobivat (Võid googeldada mida hirens sisaldab)
Siis pane Google otsingusse HDD raw copy ja peaks ka midagi leidma
|
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
13.08.2013 14:56:47
|
|
|
recuva aitas. taastas meeletu hunniku faile. samas näiteks videofail. ta teab et see on video. suurus ka olemas kuid ei suuda renderdada. samuti on kahjuks ka enamuste piltidega.
kas on kuidagi nüüd võimalik veel paremini neid asju kätte saada. või siis nn neid tuntuid kuid loetamatuid faile parandada.
ilmselt teeks siis ikkagi ketastest raw koopiad ja saaks talle arvuti korda teha kuid küsimus jääb siis nende tuntud failide kuid loetamatute kohta.
kas neid saab ka kuidagi fiksida või proovida muud programmi.
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
13.08.2013 15:13:42
|
|
|
Loetamatud failid on loetamatud sellepärast, et nendele on osaliselt midagi muud peale kirjutatud, st et neid ei ole võimalik tervena taastada.
Videosid on, olenevalt video koodekist ja konteinerist, vahel ka võimalik taastada sellliseks, et neid saab ka maha mängida, aga kadumaläinud kohtadesse jäävad "augud" sisse - need on täis vaid müra ja need on mõttekas välja lõigata. Pilte võib olla samuti osaliselt võimalik taastada, aga vigaseks jäävad nad nii või naa.
Märksõnadeks on:
corrupted image recovery
corrupted video recovery
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
13.08.2013 15:29:49
|
|
|
Failist on võimalik enamasti probleemideta kätte saada faili alguse asukoht kõvakettal ja faili pikkus, sealt algusest siis loetaksegi lihtsalt järjest vajalik kogus baite. Kui fail on ühes tükis, pole probleemi. Kui fail koosneb mitmest tükist, mis on ketast mööda laiali, saabki kasutuskõlbmatu faili, mida ei "paranda" enam mingilgi viisil.
Kui failist saab vaid kätte alguse asukoha, päise järgi otsimisel nn. RAW recovery korral, siis tuleb isegi faili pikkus suvaline.
Et aga failid oleks osaliselt üle kirjutatud, seda vist antud partitsioonide arvu juures eriti karta pole.
Aga proovides nüüd mõnd teist programmi, võib tulemus tõesti ehk olla veidikene parem (või siis mitte), näiteks http://www.krollontrack.com/data-recovery/recovery-software/
Aga jah, kettast image ja siis katseta kasvõi nõrkemiseni.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
14.08.2013 00:44:31
|
|
|
mis on parim programm raw image tegemiseks?
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
14.08.2013 09:01:37
|
|
|
Parim on see, mis suudab probleemideta raw image valmis teha. Kui sa just kokkupakitud imaget teha ei lase (ja parem oleks kui ei laseks), siis on lõpptulemus alati ja igal juhul sama - baithaaval failiks salvestatud kõvaketas.
Kui on võimalus Linuxi kasutamiseks, siis selle käsk dd näiteks, aga vahet pole.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.08.2013 10:14:12
|
|
|
Windowsi all olen kasutanud driveimage XML nimelist utiliiti. Seda küll teisel eesmärgil ehk korras kettast backupi tegemiseks, aga saab vajadusel ka raw image teha.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
14.08.2013 10:34:13
|
|
|
ma tõmbasin eili HDD Raw Copy Tool nimelise proge HDDGuru lehelt ja htkel see toimetab. aga mulle tundub hetkel et ta ei tee imaget. sest lukustas ketta ja ütles et kõik ettejääv kirjutatakse üle.
kas see hirens aegub ka?
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
14.08.2013 10:53:57
|
|
|
Ai-ai-ai, tegid äkki valesti?
Faili sisse vaja ikka salvestada (ja tingimata pakkimata image = dd image), mitte teist ketast julmalt üle kirjutada.
Ohh-jah, nüüd on sul ilmselt juba kaks ilma andmeteta ketast, selle teise pealt (mida momendil toorelt üle kirjutad) ei anna enam midagi päästa.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
dksvertix
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
14.08.2013 11:15:34
|
|
|
See konkreetne ei tundu nüüd küll mitte image faili tegevat, vaid kirjutab süüdimatult ühelt kettalt teisele. Lõpptulemuseks on kaks identset ketast ja seda teemaalgataja kahjuks momendil juba teeb.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
15.08.2013 00:43:27
|
|
|
kui ta bit by bit copi tegi siis annab ju
mul oli enda väline kõvaketas jäel selleks. ma formaadin ta tagasi ja proovin uuesti eks me kõik õpime aga sellist save as akent mul küll ei tulnud
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.08.2013 09:06:14
|
|
|
pruuli555 kirjutas: |
aga sellist save as akent mul küll ei tulnud |
Ühte korralikku mehist topeltklõpsu on vaja, küll ta siis tuleb, kuhu tal pääsu.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
15.08.2013 10:29:19
|
|
|
ma ei saanud enne aru sellest file sõnast seal õieti vms ma mõtlesin teda olevat. täitsa toimetab.
80gb-ne ketas kopib 24 tundi. huvitav kaua siis see 500 gbne kopib. kas asja äkki kiirendaks kui ma selle 500gb ketta jaoks panen oma ketta emaplaadile juhtmega. praegu mul enda väline ketas on usb pesas. to plaat toetab 1.1 usb ka aint
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|