Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 152, 153, 154 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
riffman
HV kasutaja
riffman

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.07.2013 16:28:39 vasta tsitaadiga

gan3b kirjutas:
Teadsid, et oled pingereas nii taga ja ikka jäid ainult sellele võimalusele lootma?

Absoluutselt mitte. Lihtsalt tõin välja just IT Kolledži kirja. TTÜ-sse polnud võimalustki saada ning TÜga läks samuti aia taha.

Fukiku kirjutas:
pedak kirjutas:
Mine tasulisele kohale või kandideeri enamuste samade I kursuse ainetega erialale kus väiksem pealejooks ja kohe kui sees oled tee avaldus tasuta õppekohale saamiseks või siis õpi tee 1. semester ära ja siis avalda soovi eriala vahetada. Iseasi kui seal tagapool oled kas kohapeal hakkama saad beer_yum.gif
Vabandage mu enda kordamist ja ignorantsust.. aga kas meil kõrgharidusreformiga tasulist õpet kui sellist täielikult ära ei kaotatud? On ainult RE kohad ja kui mahtu ei täida, maksad mingit trahvi sisuliselt.. väljaspool RE-d ei toimu enam üldse mingit õpet sel aastal sisseastujatele.

Jutt täiesti õige. Täiskoormusega õppimise puhul kehtib see poliitika, osakoormusega õppimise korral on vist siiani õigus mingit euri küsida.
Nii palju veel, et IT kolledžis on päevases õppes võimalik ainult kahe eriala vahel valida kuid nendele kandideerimine käib ikkagi ühe pingerea alusel seega väiksema pealejooksuga eriala pole siiski võimalik valida.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 17.07.2013 16:53:13 vasta tsitaadiga

pedak kirjutas:
Mine tasulisele kohale või kandideeri enamuste samade I kursuse ainetega erialale kus väiksem pealejooks ja kohe kui sees oled tee avaldus tasuta õppekohale saamiseks või siis õpi tee 1. semester ära ja siis avalda soovi eriala vahetada. Iseasi kui seal tagapool oled kas kohapeal hakkama saad beer_yum.gif

ITK puhul see ei toimi - neil kõik erialad ühes konkursis. TTÜsse sissesaamine on endiselt lihtne ka sel aastal, eks tõehetk saabub siis, kui teine aasta algab.
Kohast loobujaid arvestades võib tegelikult TTÜ IT ja ITK sissesaajaid arvestada põhimõttel kvoot * 150% - teisisõnu, kui 200 võetakse, siis esimesel 300-l inimesel on lootus koht saada. (võib-olla natuke liialdatud aga 130...140% kindlalt, 150% võib väga piiri peale jääda)

Tasuliselt õppida saab minuteada praegu eelkõige avatud ülikooli kaudu. See aga ei anna sulle üliõpilase staatust.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
circles
HV kasutaja
circles

sõnum 17.07.2013 17:55:48 vasta tsitaadiga

ITK puhul on avatud ülikoolis vähemalt 30eap kogunul õigus kandideerida iga semestri lõpus vabanevatele RE kohtadele. Samas on ainepunkti tasu suhteliselt soolane.
webromps
HV kasutaja

sõnum 17.07.2013 18:39:15 vasta tsitaadiga

TTÜ IT magistris jäi kohti umbes paarkümmend üle icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
pelle
HV vaatleja

sõnum 17.07.2013 21:06:09 vasta tsitaadiga

Aga kuidas on lood kaugõppe ITK-s, kas see on tasuline? Kas selleks tuleb uuesti avaldus siis panna?
TÜ informaatika, kas seal on ka kaugõppes lävendi nõue 6,5 punkti?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Electrical
HV kasutaja
Electrical

sõnum 17.07.2013 21:24:29 vasta tsitaadiga

Jan-- kirjutas:
WAUZZZ kirjutas:
Huvi pärast küsin: viibis keegi täna vahemikus 10.00-... TLU Rakendusinformaatika vastuvõtueksamil Haapsalus?

E: Tegelt ka küsimus. Kumb oleks parem variant, kas TLÜ informaatika eriala (Valiksin digitaalse meedia suuna) või Haapsalu kolledž rakendusinformaatika? Tunduvad suht samad asjad olevat ju?

Ained on jah enam-vähem samad, aga Haapsalus on kindlasti rohkem praktikat.

OT:
Mulle isiklikult meeldib, et kursuse suurus on suhtelist väike võrreldes Tallinnaga (Haapsalus alla 20 õpilase), õppejõududel on aega kõigiga tegeleda.
Kui sulle suurlinna melu ei istu, siis on Haapsalu asukoha poolest ka täitsa mõnus kant.
Endal hakkab sügisest jooksma kolmas kursus ja olen valikuga täitsa rahul.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Jan--
HV vaatleja

sõnum 18.07.2013 01:02:36 vasta tsitaadiga

Tänud vastuse eest!
Eks ma pean lähiajal selle valiku ära tegema. icon_smile.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
fOiabun
HV vaatleja

sõnum 18.07.2013 11:03:22 vasta tsitaadiga

Tere!

Ma olen kandideerinud TTÜ Informaatikasse ning ma olen napilt ületanud vastuvõtu lävendi (22.5). Samas on õppekohti 200 ning kandidaate enam kui kahe korra rohkem. Ise ma sinna 200 sisse ei mahtunud, kuid saisis saan kinnitada oma õppimatulekut, ka on mulle meilile saadetud kiri, et saan seda teha. Kas see on mingi viga või luuakse lisaõppekohad või on mulle miskit arusaamatuks jäänud?

Palun vabandust kui selline küsimus on siit varem läbi käinud.

Aitäh!
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
kanakukk
Aeg maha 1p

sõnum 18.07.2013 11:45:07 vasta tsitaadiga

fOiabun kirjutas:
Tere!

Ma olen kandideerinud TTÜ Informaatikasse ning ma olen napilt ületanud vastuvõtu lävendi (22.5). Samas on õppekohti 200 ning kandidaate enam kui kahe korra rohkem. Ise ma sinna 200 sisse ei mahtunud, kuid saisis saan kinnitada oma õppimatulekut, ka on mulle meilile saadetud kiri, et saan seda teha. Kas see on mingi viga või luuakse lisaõppekohad või on mulle miskit arusaamatuks jäänud?

Palun vabandust kui selline küsimus on siit varem läbi käinud.

Aitäh!
Riik maksab iga diplomi saanud tudengi eest tulemustasu. Kuna edasijõudmatus on meeletu, siis võtavad koolid üliõpilasi vastu pisikese varuga.

Teiseks, kandideerida saab ju mitmes ülikoolis ja omakorda veel ülikooli erinevatele õppekavadele. Kuivõrd loobujaid on päris palju, siis on kõrgkoolil lihtsam avaldusi varuga "vastuvõetavaks" märkida.
tagasi üles
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

sõnum 18.07.2013 11:52:07 vasta tsitaadiga

Kõik lävendi ületanud võetakse sisse
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Q.
HV kasutaja
Q.

sõnum 18.07.2013 19:34:09 vasta tsitaadiga

kjaups kirjutas:
Keegi TTÜ või IT Kolledži kaugõpes olnud/on hetkel?
Oskab muljetada?
Pean vaikselt plaani KV kõrvalt täiskoormusega kaugõpele kandideerida.

ITK kaugõpe huvitaks ennastki.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
hm94
HV vaatleja

sõnum 19.07.2013 20:22:47 Kas on mõttekas minna ülikooli ITd õppima? vasta tsitaadiga

Kas teie arvates oleks mõttekas minna ülikooli õppima siis täpsemalt elektroonikat ja telekommunikatsiooni, kui sellest valdkonnast väga midagi ei tea, aga see huvitab? Kas õppimisega oleks sel juhul raske hakkama saada?
tagasi üles
D3ff
HV kasutaja
D3ff

sõnum 19.07.2013 21:48:22 vasta tsitaadiga

Ei oska arvamust avaldada sulle huvipakkuvate erialade kohta, aga minu meelest on õppida alati mõttekas. Soovitan tutvuda huvipakkuvate valdkondade õppekavade ja ainekirjeldustega. Ülikoolide ainekaardid on piisavalt põhjalikud ja veebis kõik kättesaadavad. Vaata, loe ja uuri ainete sisu kohta täpsemalt ja kui huvi säilib, siis mine õppima thumbs_up.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
WhoIAm
HV vaatleja

sõnum 21.07.2013 14:13:05 vasta tsitaadiga

Mis vahe on TTÜ/ITK ja TLÜ õppekavadel? Hetkel olen sisse saanud TLÜsse ja ootan veel ITK tulemust kuna jäin 40-50 koha võrra 170-st välja.
Tekkis küsimus, et kumb kool oleks mõttekam, kas TLÜ või ITK.
Kui ma olen oma õpingud kinnitanud TLÜs 12.08 mis on kinnitamise tähtaeg kas siis peale seda on võimalik veel kooli muuta? NT: ITK saadab mulle kirja , et olete vastu võetud.....

See koolidesse kandideerimine ja nendega jamamine on üldse üks jama. Kahjuks jäin TTÜst välja kuna sain Matemaatika eksamil 49 punkti ja olin loll ja magasin tulemuse parandamise kuupäeva ka maha.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 22.07.2013 00:10:24 vasta tsitaadiga

TLÜ ja ITK vahel valides kindlasti ITK
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
l3mpz
Kreisi kasutaja
l3mpz

sõnum 22.07.2013 00:38:14 vasta tsitaadiga

ITKs on vist rohkem praktilist poolt
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 47
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 22.07.2013 08:03:03 vasta tsitaadiga

Vanasti öeldi ikka, et TLÜ pole ülikool... Enamikel erialadel tegelevad nad suuresti tühikargamisega, IT kindlasti nende hulgas..
tagasi üles
WhoIAm
HV vaatleja

sõnum 23.07.2013 11:39:27 vasta tsitaadiga

Tänud vastamast icon_biggrin.gif Otsus tehtud ja õppimaminek ITK-sse kinnitatud.
tagasi üles
badtouch
HV kasutaja
badtouch

sõnum 23.07.2013 12:28:56 Re: Kas on mõttekas minna ülikooli ITd õppima? vasta tsitaadiga

hm94 kirjutas:
Kas teie arvates oleks mõttekas minna ülikooli õppima siis täpsemalt elektroonikat ja telekommunikatsiooni, kui sellest valdkonnast väga midagi ei tea, aga see huvitab? Kas õppimisega oleks sel juhul raske hakkama saada?

Kui TTÜst räägid, siis kindlasti. Esimene aasta on pmst identne teiste IT erialadega. Aasta möödudes saad end muule erialale üle kanda.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
kanakukk
Aeg maha 1p

sõnum 23.07.2013 15:30:12 Re: Kas on mõttekas minna ülikooli ITd õppima? vasta tsitaadiga

hm94 kirjutas:
Kuigi võiks tõesti arvata, et liide üli sõnas ülikool tähendab seda, et eeldatakse erakordseid võimeid ja meeletut ettevalmistust, siis tegelikult see nii ei ole.
tagasi üles
Batdog
HV vaatleja

sõnum 23.07.2013 15:52:00 Re: Kas on mõttekas minna ülikooli ITd õppima? vasta tsitaadiga

hm94 kirjutas:

Kui huvitab ja tahtmist õppida on, siis ei ole see sugugi ülemäära raske. Eelduseks on pigem see, et oled õppimisvõimeline ja -tahteline. Kui keskkoolis matemaatikaga probleeme polnud ja ülikoolis luuslanki ei löö, siis pole hullu midagi.
tagasi üles
WhoIAm
HV vaatleja

sõnum 31.07.2013 21:05:14 vasta tsitaadiga

Kuidas ITK-s Matemaatikaga on? Kas on liiga kirves või saab sellega hakkama ?
tagasi üles
Lovvi
HV veteran
Lovvi

sõnum 31.07.2013 21:58:36 vasta tsitaadiga

WhoIAm kirjutas:
Kuidas ITK-s Matemaatikaga on? Kas on liiga kirves või saab sellega hakkama ?

Saab hakkama, väga hea õppejõud. Kui vähegi tahtmist läbi saada, siis saab kah.
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
sihem
HV vaatleja

sõnum 12.08.2013 15:50:51 vasta tsitaadiga

Kui keegi veel valib endale kooli, siis TLÜ Haapsalu Kolledž teeb järelvastuvõttu Rakendusinformaatika erialale. See on multimeedia kallakuga eriala, seega rõhk on kujundamisel, videotöötlusel, veebi disainil ja teistel sellistel teemadel, kuid ei puudu ka programmeerimise alused ning võrgu administreerimine. Dokumente saab esitada SAIS'is 15.08-16.08 ja vastuvõtu eksam ise on 19.08. Rohkem infot leiab: http://www.tlu.ee/et/haapsalu-kolledzh/Erialad/Rakendusinformaatika
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 13.08.2013 17:59:31 vasta tsitaadiga

http://www.ttu.ee/sisseastujale/abituriendile/23265/

Kellel otsus pisut liiga hiljapeale jäi või ei saanud sisse kuhu tahtis, siis on võimalik veel õppima asuma - TTÜs lisavastuvõtt arvutisüsteemidesse. Homme viimane päev küll avaldust sisse anda.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 152, 153, 154 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.