Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
riffman
HV kasutaja

|
17.07.2013 16:28:39
|
|
|
gan3b kirjutas: |
Teadsid, et oled pingereas nii taga ja ikka jäid ainult sellele võimalusele lootma? |
Absoluutselt mitte. Lihtsalt tõin välja just IT Kolledži kirja. TTÜ-sse polnud võimalustki saada ning TÜga läks samuti aia taha.
Fukiku kirjutas: |
pedak kirjutas: |
Mine tasulisele kohale või kandideeri enamuste samade I kursuse ainetega erialale kus väiksem pealejooks ja kohe kui sees oled tee avaldus tasuta õppekohale saamiseks või siis õpi tee 1. semester ära ja siis avalda soovi eriala vahetada. Iseasi kui seal tagapool oled kas kohapeal hakkama saad  |
Vabandage mu enda kordamist ja ignorantsust.. aga kas meil kõrgharidusreformiga tasulist õpet kui sellist täielikult ära ei kaotatud? On ainult RE kohad ja kui mahtu ei täida, maksad mingit trahvi sisuliselt.. väljaspool RE-d ei toimu enam üldse mingit õpet sel aastal sisseastujatele. |
Jutt täiesti õige. Täiskoormusega õppimise puhul kehtib see poliitika, osakoormusega õppimise korral on vist siiani õigus mingit euri küsida.
Nii palju veel, et IT kolledžis on päevases õppes võimalik ainult kahe eriala vahel valida kuid nendele kandideerimine käib ikkagi ühe pingerea alusel seega väiksema pealejooksuga eriala pole siiski võimalik valida.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
17.07.2013 16:53:13
|
|
|
pedak kirjutas: |
Mine tasulisele kohale või kandideeri enamuste samade I kursuse ainetega erialale kus väiksem pealejooks ja kohe kui sees oled tee avaldus tasuta õppekohale saamiseks või siis õpi tee 1. semester ära ja siis avalda soovi eriala vahetada. Iseasi kui seal tagapool oled kas kohapeal hakkama saad  |
ITK puhul see ei toimi - neil kõik erialad ühes konkursis. TTÜsse sissesaamine on endiselt lihtne ka sel aastal, eks tõehetk saabub siis, kui teine aasta algab.
Kohast loobujaid arvestades võib tegelikult TTÜ IT ja ITK sissesaajaid arvestada põhimõttel kvoot * 150% - teisisõnu, kui 200 võetakse, siis esimesel 300-l inimesel on lootus koht saada. (võib-olla natuke liialdatud aga 130...140% kindlalt, 150% võib väga piiri peale jääda)
Tasuliselt õppida saab minuteada praegu eelkõige avatud ülikooli kaudu. See aga ei anna sulle üliõpilase staatust.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
1 :: |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
17.07.2013 17:55:48
|
|
|
ITK puhul on avatud ülikoolis vähemalt 30eap kogunul õigus kandideerida iga semestri lõpus vabanevatele RE kohtadele. Samas on ainepunkti tasu suhteliselt soolane.
_________________ Võtke õuna! |
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
17.07.2013 18:39:15
|
|
|
TTÜ IT magistris jäi kohti umbes paarkümmend üle
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
pelle
HV vaatleja
|
17.07.2013 21:06:09
|
|
|
Aga kuidas on lood kaugõppe ITK-s, kas see on tasuline? Kas selleks tuleb uuesti avaldus siis panna?
TÜ informaatika, kas seal on ka kaugõppes lävendi nõue 6,5 punkti?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Electrical
HV kasutaja

|
17.07.2013 21:24:29
|
|
|
Jan-- kirjutas: |
WAUZZZ kirjutas: |
Huvi pärast küsin: viibis keegi täna vahemikus 10.00-... TLU Rakendusinformaatika vastuvõtueksamil Haapsalus? |
E: Tegelt ka küsimus. Kumb oleks parem variant, kas TLÜ informaatika eriala (Valiksin digitaalse meedia suuna) või Haapsalu kolledž rakendusinformaatika? Tunduvad suht samad asjad olevat ju? |
Ained on jah enam-vähem samad, aga Haapsalus on kindlasti rohkem praktikat.
OT:
Mulle isiklikult meeldib, et kursuse suurus on suhtelist väike võrreldes Tallinnaga (Haapsalus alla 20 õpilase), õppejõududel on aega kõigiga tegeleda.
Kui sulle suurlinna melu ei istu, siis on Haapsalu asukoha poolest ka täitsa mõnus kant.
Endal hakkab sügisest jooksma kolmas kursus ja olen valikuga täitsa rahul.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jan--
HV vaatleja
|
18.07.2013 01:02:36
|
|
|
Tänud vastuse eest!
Eks ma pean lähiajal selle valiku ära tegema.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
fOiabun
HV vaatleja
|
18.07.2013 11:03:22
|
|
|
Tere!
Ma olen kandideerinud TTÜ Informaatikasse ning ma olen napilt ületanud vastuvõtu lävendi (22.5). Samas on õppekohti 200 ning kandidaate enam kui kahe korra rohkem. Ise ma sinna 200 sisse ei mahtunud, kuid saisis saan kinnitada oma õppimatulekut, ka on mulle meilile saadetud kiri, et saan seda teha. Kas see on mingi viga või luuakse lisaõppekohad või on mulle miskit arusaamatuks jäänud?
Palun vabandust kui selline küsimus on siit varem läbi käinud.
Aitäh!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kanakukk
Aeg maha 1p
|
18.07.2013 11:45:07
|
|
|
fOiabun kirjutas: |
Tere!
Ma olen kandideerinud TTÜ Informaatikasse ning ma olen napilt ületanud vastuvõtu lävendi (22.5). Samas on õppekohti 200 ning kandidaate enam kui kahe korra rohkem. Ise ma sinna 200 sisse ei mahtunud, kuid saisis saan kinnitada oma õppimatulekut, ka on mulle meilile saadetud kiri, et saan seda teha. Kas see on mingi viga või luuakse lisaõppekohad või on mulle miskit arusaamatuks jäänud?
Palun vabandust kui selline küsimus on siit varem läbi käinud.
Aitäh! |
Riik maksab iga diplomi saanud tudengi eest tulemustasu. Kuna edasijõudmatus on meeletu, siis võtavad koolid üliõpilasi vastu pisikese varuga.
Teiseks, kandideerida saab ju mitmes ülikoolis ja omakorda veel ülikooli erinevatele õppekavadele. Kuivõrd loobujaid on päris palju, siis on kõrgkoolil lihtsam avaldusi varuga "vastuvõetavaks" märkida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
18.07.2013 11:52:07
|
|
|
Kõik lävendi ületanud võetakse sisse
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Q.
HV kasutaja

|
18.07.2013 19:34:09
|
|
|
kjaups kirjutas: |
Keegi TTÜ või IT Kolledži kaugõpes olnud/on hetkel?
Oskab muljetada?
Pean vaikselt plaani KV kõrvalt täiskoormusega kaugõpele kandideerida. |
ITK kaugõpe huvitaks ennastki.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
hm94
HV vaatleja
|
19.07.2013 20:22:47
Kas on mõttekas minna ülikooli ITd õppima? |
|
|
Kas teie arvates oleks mõttekas minna ülikooli õppima siis täpsemalt elektroonikat ja telekommunikatsiooni, kui sellest valdkonnast väga midagi ei tea, aga see huvitab? Kas õppimisega oleks sel juhul raske hakkama saada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
19.07.2013 21:48:22
|
|
|
Ei oska arvamust avaldada sulle huvipakkuvate erialade kohta, aga minu meelest on õppida alati mõttekas. Soovitan tutvuda huvipakkuvate valdkondade õppekavade ja ainekirjeldustega. Ülikoolide ainekaardid on piisavalt põhjalikud ja veebis kõik kättesaadavad. Vaata, loe ja uuri ainete sisu kohta täpsemalt ja kui huvi säilib, siis mine õppima
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
WhoIAm
HV vaatleja
|
21.07.2013 14:13:05
|
|
|
Mis vahe on TTÜ/ITK ja TLÜ õppekavadel? Hetkel olen sisse saanud TLÜsse ja ootan veel ITK tulemust kuna jäin 40-50 koha võrra 170-st välja.
Tekkis küsimus, et kumb kool oleks mõttekam, kas TLÜ või ITK.
Kui ma olen oma õpingud kinnitanud TLÜs 12.08 mis on kinnitamise tähtaeg kas siis peale seda on võimalik veel kooli muuta? NT: ITK saadab mulle kirja , et olete vastu võetud.....
See koolidesse kandideerimine ja nendega jamamine on üldse üks jama. Kahjuks jäin TTÜst välja kuna sain Matemaatika eksamil 49 punkti ja olin loll ja magasin tulemuse parandamise kuupäeva ka maha.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
22.07.2013 00:10:24
|
|
|
TLÜ ja ITK vahel valides kindlasti ITK
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
l3mpz
Kreisi kasutaja

|
22.07.2013 00:38:14
|
|
|
ITKs on vist rohkem praktilist poolt
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
22.07.2013 08:03:03
|
|
|
Vanasti öeldi ikka, et TLÜ pole ülikool... Enamikel erialadel tegelevad nad suuresti tühikargamisega, IT kindlasti nende hulgas..
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
WhoIAm
HV vaatleja
|
23.07.2013 11:39:27
|
|
|
Tänud vastamast Otsus tehtud ja õppimaminek ITK-sse kinnitatud.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
badtouch
HV kasutaja

|
23.07.2013 12:28:56
Re: Kas on mõttekas minna ülikooli ITd õppima? |
|
|
hm94 kirjutas: |
Kas teie arvates oleks mõttekas minna ülikooli õppima siis täpsemalt elektroonikat ja telekommunikatsiooni, kui sellest valdkonnast väga midagi ei tea, aga see huvitab? Kas õppimisega oleks sel juhul raske hakkama saada? |
Kui TTÜst räägid, siis kindlasti. Esimene aasta on pmst identne teiste IT erialadega. Aasta möödudes saad end muule erialale üle kanda.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
kanakukk
Aeg maha 1p
|
23.07.2013 15:30:12
|
|
Kas teie arvates oleks mõttekas minna ülikooli õppima siis täpsemalt elektroonikat ja telekommunikatsiooni, kui sellest valdkonnast väga midagi ei tea, aga see huvitab? Kas õppimisega oleks sel juhul raske hakkama saada? |
Kuigi võiks tõesti arvata, et liide üli sõnas ülikool tähendab seda, et eeldatakse erakordseid võimeid ja meeletut ettevalmistust, siis tegelikult see nii ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Batdog
HV vaatleja
|
23.07.2013 15:52:00
|
|
Kui huvitab ja tahtmist õppida on, siis ei ole see sugugi ülemäära raske. Eelduseks on pigem see, et oled õppimisvõimeline ja -tahteline. Kui keskkoolis matemaatikaga probleeme polnud ja ülikoolis luuslanki ei löö, siis pole hullu midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
WhoIAm
HV vaatleja
|
31.07.2013 21:05:14
|
|
|
Kuidas ITK-s Matemaatikaga on? Kas on liiga kirves või saab sellega hakkama ?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lovvi
HV veteran

|
31.07.2013 21:58:36
|
|
|
WhoIAm kirjutas: |
Kuidas ITK-s Matemaatikaga on? Kas on liiga kirves või saab sellega hakkama ? |
Saab hakkama, väga hea õppejõud. Kui vähegi tahtmist läbi saada, siis saab kah.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
sihem
HV vaatleja
|
12.08.2013 15:50:51
|
|
|
Kui keegi veel valib endale kooli, siis TLÜ Haapsalu Kolledž teeb järelvastuvõttu Rakendusinformaatika erialale. See on multimeedia kallakuga eriala, seega rõhk on kujundamisel, videotöötlusel, veebi disainil ja teistel sellistel teemadel, kuid ei puudu ka programmeerimise alused ning võrgu administreerimine. Dokumente saab esitada SAIS'is 15.08-16.08 ja vastuvõtu eksam ise on 19.08. Rohkem infot leiab: http://www.tlu.ee/et/haapsalu-kolledzh/Erialad/Rakendusinformaatika
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
13.08.2013 17:59:31
|
|
|
http://www.ttu.ee/sisseastujale/abituriendile/23265/
Kellel otsus pisut liiga hiljapeale jäi või ei saanud sisse kuhu tahtis, siis on võimalik veel õppima asuma - TTÜs lisavastuvõtt arvutisüsteemidesse. Homme viimane päev küll avaldust sisse anda.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|