Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
18.06.2013 22:00:22
|
|
|
Integreeritud graafikaga on siiani kõige kindlam valik olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
18.06.2013 23:54:21
|
|
|
cannibal kirjutas: |
Viimastel nädalatel on mul tekkinud väga tüütu probleem.
Nimelt kaob suhteliselt tihti ultranav'ist "smooth" funktsioon ära ning keskmine nupp ei tööta enam middle clickina.
Aitab Ultranavi reinstall. Samas on Ultranac installitud, lihtsalt see funktsioon kaob ära.
Masinaks on T400 ja Win 8.
Ehk oskab keegi kommenteerida? |
Vaikimisi on Ultranav'i trackpoint seadetes vist "scroll", sa ikka valid selle (ja magnifying glass) asemele "neither"?
|
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
19.06.2013 09:34:43
|
|
|
siLc kirjutas: |
germo123 kirjutas: |
Saan aru, et ATI videoga T60/61 pole mõtet osta? |
ATI videoga on ainult T60 ja sellega võtmine oleks mõeldav, kui tõesti vaja. T61 on nVidia videoga ja heaga tuleks võtta Inteli videoga. |
MRadeon X1400 videoga T60 on tublisti aastaid vastu pidanud. Arvatavasti peab veel umbes samapalju.
Kätte sattunud Quadroga T61 elas esimese `reflow` järgselt ~poolteist kuud.
Ei mäletagi, millal viimane kokkamine oli, aga midagi sinna 4 kuu kanti vist on elus olnud.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
tagasi üles |
|
 |
WAUZZZ
HV kasutaja

|
19.06.2013 10:50:29
|
|
|
T60 on tõepoolest vastupidav tööloom, kuid ta hakkab ajale jalgu jääma - SATA-150 ja 3GB mälupiirang. *61 seerial on võimalik Middletoni BIOS abiga lahti muukida SATA-300 ning panna masin toimima 2x4GB DDR2 mäluga.
_________________ Just my stupid and uneducated opinion. |
|
tagasi üles |
|
 |
germo123
HV kasutaja

|
20.06.2013 20:26:28
|
|
|
WAUZZZ kirjutas: |
T60 on tõepoolest vastupidav tööloom, kuid ta hakkab ajale jalgu jääma - SATA-150 ja 3GB mälupiirang. *61 seerial on võimalik Middletoni BIOS abiga lahti muukida SATA-300 ning panna masin toimima 2x4GB DDR2 mäluga. |
T60 puhul läheks ka ubuntu peale
|
|
tagasi üles |
|
 |
KeZi
HV veteran

|
21.06.2013 16:12:48
|
|
|
rex kirjutas: |
Nimelt kaob suhteliselt tihti ultranav'ist "smooth" funktsioon ära ning keskmine nupp ei tööta enam middle clickina.
Aitab Ultranavi reinstall. Samas on Ultranac installitud, lihtsalt see funktsioon kaob ära.
Vaikimisi on Ultranav'i trackpoint seadetes vist "scroll", sa ikka valid selle (ja magnifying glass) asemele "neither"? |
Ikka-ikka. Ma tööpõhimõtet tean.
Probleem selles, et see valik kaob üldse ära UltraNav tabi alt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
FraanCh
HV kasutaja
|
10.07.2013 17:25:50
|
|
|
Selline küsimus, kuidas te oma thinkpadi kaant puhastate, jäävad nagu ilgelt lihtsalt sinna näpujäljed peale, mingi vedelikuga? Nagu ma mujalt veidike lugesin, siis osad kasutavad neid samu asju mis ekraani puhastamiseks, sellega seoses tekkis jällegi küsimus, et ega see sellele kummi vms kihile halb kuidagi ei ole?
Niiet kogenumad võiks soovitada miskit.
|
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
10.07.2013 17:58:51
|
|
|
FraanCh kirjutas: |
Selline küsimus, kuidas te oma thinkpadi kaant puhastate, jäävad nagu ilgelt lihtsalt sinna näpujäljed peale, mingi vedelikuga? Nagu ma mujalt veidike lugesin, siis osad kasutavad neid samu asju mis ekraani puhastamiseks, sellega seoses tekkis jällegi küsimus, et ega see sellele kummi vms kihile halb kuidagi ei ole?
Niiet kogenumad võiks soovitada miskit. |
niiske mikrokiudlapp peaks hästi toimima
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
10.07.2013 19:16:29
|
|
|
Thinkpad'i ei puhastata - mida porisem ja kriimulisem, seda machom.
|
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
10.07.2013 22:03:24
|
|
|
rex, õige!
Ma iga kord vihane kui naine lapiga üle käib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
11.07.2013 20:43:47
|
|
|
üks küsimus. lenovo x60 tablet.
Kõvakettal näitab partition magicuga ühte lisa partitsiooni mida muidu ei ole näha. Kas see installikas? ja kuida sellele ligi pääseb?
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.07.2013 21:38:34
|
|
|
Recovery partitsioon peaks see olema. Sellesse saad bootida, kui käivitamisel ThinVantage nuppu pressid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Troll
HV Guru

|
13.07.2013 10:22:33
|
|
|
FraanCh kirjutas: |
Niiet kogenumad võiks soovitada miskit. |
AM-i geelitaoline Flat Screen cleaner on väga hea, mikrofiiberrätik kaasas. Seda jätkub väga pikaks ajaks, mul on kahe aastaga pool veel alles.
https://pood.elion.ee/productInfo/57/puhastusvahend-ekraanile-am-200-ml-ratik/AM80104
_________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
13.07.2013 12:27:01
|
|
|
see on ainuke asi mis puhastab - konkreetselt!
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
tagasi üles |
|
 |
KeZi
HV veteran

|
14.07.2013 17:25:11
|
|
|
Tõstatan küsimuse uuesti.
Ühesõnaga, alati pärast restarti esineb antud probleem. Enamasti kasutan niikuinii hibernate, aga vahel restarti tehes peab esimese asjana ultranavi uuesti installima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taaviu
Kreisi kasutaja

|
15.07.2013 17:13:25
|
|
|
Sihuke jama nüüd,
Peale Lenovo enda SU centeri kaudu installitud mingine active system protectionit kaob control panelist ära airbag protection. Samas peale uninstalli ilmub tagasi. Millest selline anomaalia oskab keegi kommenteerida.
Tekkis ka mingi jama kui biosis enable intel speetstep technology....peale restarti masin bootis winowsi ja siis hakkas koguaeg kokku jooksma. Kui panin disable tagasi siis masin boodib kenasti. Samas olen seda ennemgi kasutanud ja pole probleeme olnud. Selle vahega, et ennem oli teine windows. Kas äkki mingid draiverid puudu/valed? Device manageris näitab, et kõikidele jubinatel draiverid peal ja Lenovo ja win7 enda SU miskit juurde mulle enam ei paku.
EDIT: Masinaks T500 ja peal win7 x64
_________________ T. |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
15.07.2013 17:34:39
|
|
|
Active Protection ja Airbag on samad asjad - ketta kukkumiskaitse siis. Kas peale uuendust start menüüsse või kuhugile Active Protection ikooni ei tekkinud? Kui juhuslikult äkki SSD ketas on, siis ei ole seda asja üldse vaja..
Sisselülitatud Speedtep seadega kokkujooksmine on küll veider. Ma prooviks algatuseks puhta Windowsi installiga (ilma igasuguste Lenovo draiveriteta. Ainult need, mis Windows Update paigaldab) või siis Linuxiga. Väljalülitatud Speedstep on ju aku pealt kasutamisel katastroof...
|
|
tagasi üles |
|
 |
taaviu
Kreisi kasutaja

|
15.07.2013 18:04:18
|
|
|
Hmmmm.....installisin mõlemad maha ja käsitsi airbagi peale ja töötab nagu nüüd. Peale installi ei ilmu samuti seda ikooni kuhugi. Ainult airbagi oma control panelisse, ja seda ka ainult peale käsitsi installi. Tegu tavalise liikuva kettaga. Huvipärast küsin üle, et kas see kaitseb ka ultrabays olevat teist ketast?
Proovin homme puhta windowsi installi, et kas saan speetstepi funkama.
_________________ T. |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.07.2013 21:16:57
|
|
|
Linnuke puudu "Show active protection icon on the system tray".
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
taaviu
Kreisi kasutaja

|
17.07.2013 11:14:17
|
|
|
Sain siis nüüd aega seda Speedstepy asja uurida.
Wärske win7 plaat masinasse, speedstep enable ja install käima:esimese laksuga hangus masin partitsioonide tegemisel. Okey, köik lisakettad, adaptrid, dokid masina küljest lahti ja uus katse, hangus "expandind windows files" juures. Ækki plaadi viga, vötsin sahtlist teise plaadi mis oli ka varem kasutuses. Install käima, hangus installing updates juures(kusjuures viskas samu erroreid millepärast ka masina remonti viisin). Proovisin igaksjuhuks ka linuxit....ei miskit. Hangub suvalisel hetkel.
Okey. Restart, biosis speedstep disable ja uuele ringile ja oh sa näed imet.....köik järsku toimib igast asendist ja iga nurga alt. Mida panin tähele, kui speedstep oli enable, siis läks masin pöhja alt väga kuumaks ikka. Nagu disabeldasin jahtus ka masin maha. Speetstepi profiilid biosis on vooluvörgus maximum perfomance ja akupealt balanced. Millegipärast tundub kogu seda janti selle masinaga läbi elades, et koguaeg ongi viga selles settingus olnud. Ostes oli see "enabled" aga siis peale esmakordset dokki ühendamist viskas masin pildi tasku ja saigi käidud biosis näppima seadeid. Bios on Lenovo enda update utiliti järgi uusim. Kahjuks ei suutnud leida netis biosi käsitsi reflashi moodust, et äkki bios ise jamab. Olen kindel ka, et kui mul masinaga jamad hakkasid siis oli see speedstep mul alati enabled ja seetöttu ka ei saanud ma ise midagi targemaks ja viisingi masina remonti ja remondimehed on lihtsalt "disable" speedstep teinud ja asi töötab laksust.
Edit: ostes oli cpu windows expierence skoor 6.1 peale remonti 4.6.....millest nii suur vahe? Hetkel installin veel uut windowsi, eks näis palju nüüd skoor tuleb.
pinTero kirjutas: |
Active Protection ja Airbag on samad asjad - ketta kukkumiskaitse siis. Kas peale uuendust start menüüsse või kuhugile Active Protection ikooni ei tekkinud? Kui juhuslikult äkki SSD ketas on, siis ei ole seda asja üldse vaja..
Sisselülitatud Speedtep seadega kokkujooksmine on küll veider. Ma prooviks algatuseks puhta Windowsi installiga (ilma igasuguste Lenovo draiveriteta. Ainult need, mis Windows Update paigaldab) või siis Linuxiga. Väljalülitatud Speedstep on ju aku pealt kasutamisel katastroof...  |
_________________ T. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.07.2013 11:19:11
|
|
|
taaviu kirjutas: |
Sain siis nüüd aega seda Speedstepy asja uurida.
Wärske win7 plaat masinasse, speedstep enable ja install käima:esimese laksuga hangus masin partitsioonide tegemisel. Okey, köik lisakettad, adaptrid, dokid masina küljest lahti ja uus katse, hangus "expandind windows files" juures. Ækki plaadi viga, vötsin sahtlist teise plaadi mis oli ka varem kasutuses. Install käima, hangus installing updates juures(kusjuures viskas samu erroreid millepärast ka masina remonti viisin). Proovisin igaksjuhuks ka linuxit....ei miskit. Hangub suvalisel hetkel.
Okey. Restart, biosis speedstep disable ja uuele ringile ja oh sa näed imet.....köik järsku toimib igast asendist ja iga nurga alt. Mida panin tähele, kui speedstep oli enable, siis läks masin pöhja alt väga kuumaks ikka. Nagu disabeldasin jahtus ka masin maha. Speetstepi profiilid biosis on vooluvörgus maximum perfomance ja akupealt balanced. Millegipärast tundub kogu seda janti selle masinaga läbi elades, et koguaeg ongi viga selles settingus olnud. Ostes oli see "enabled" aga siis peale esmakordset dokki ühendamist viskas masin pildi tasku ja saigi käidud biosis näppima seadeid. Bios on Lenovo enda update utiliti järgi uusim. Kahjuks ei suutnud leida netis biosi käsitsi reflashi moodust, et äkki bios ise jamab. Olen kindel ka, et kui mul masinaga jamad hakkasid siis oli see speedstep mul alati enabled ja seetöttu ka ei saanud ma ise midagi targemaks ja viisingi masina remonti ja remondimehed on lihtsalt "disable" speedstep teinud ja asi töötab laksust.
pinTero kirjutas: |
Sisselülitatud Speedtep seadega kokkujooksmine on küll veider. Ma prooviks algatuseks puhta Windowsi installiga (ilma igasuguste Lenovo draiveriteta. Ainult need, mis Windows Update paigaldab) või siis Linuxiga. Väljalülitatud Speedstep on ju aku pealt kasutamisel katastroof...  |
|
Pigem hakka uurima miks masin üle kuumeneb, kas on tolmu täis või on termopasta kivistunud ja nõuab vahetust.
Halvimal juhul on tegu juba pool-tõbise emaplaadiga, et sellised ülekuumenemised tekivad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taaviu
Kreisi kasutaja

|
17.07.2013 11:38:00
|
|
|
Senikaua kui speedstep on disabled olekus, ei ole ülekuumenemisega probleeme. Stand by olekus tempid 40-45 vahel. Koorumusega 55 maksimaalne mida näen. Kui aga panen speedstepi peale, siis ei saa masinat üldse kuhugile maale, et midagi uurima hakata. Tolmu ja pastakontroll tehtud.
_________________ T. |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
17.07.2013 12:23:34
|
|
|
Kus kohas see aparaat sul remondis käis? Toompuiesteel?
|
|
tagasi üles |
|
 |
taaviu
Kreisi kasutaja

|
17.07.2013 12:29:01
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Kus kohas see aparaat sul remondis käis? Toompuiesteel? |
Kristiine It bussis.
_________________ T. |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
17.07.2013 12:33:35
|
|
|
Konsulteeri ikka nendega, kes ThinkPadide hingeelu tunnevad. Helista Toompuiesteele ja küsi, milles kamm võib olla, kui arvuti speedsteppi kasutades kokku jookseb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|