Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Lenovo [ThinkPad] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 158, 159, 160  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.06.2013 22:00:22 vasta tsitaadiga

Integreeritud graafikaga on siiani kõige kindlam valik olnud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

sõnum 18.06.2013 23:54:21 vasta tsitaadiga

cannibal kirjutas:
Viimastel nädalatel on mul tekkinud väga tüütu probleem.
Nimelt kaob suhteliselt tihti ultranav'ist "smooth" funktsioon ära ning keskmine nupp ei tööta enam middle clickina.
Aitab Ultranavi reinstall. Samas on Ultranac installitud, lihtsalt see funktsioon kaob ära.
Masinaks on T400 ja Win 8.
Ehk oskab keegi kommenteerida?

Vaikimisi on Ultranav'i trackpoint seadetes vist "scroll", sa ikka valid selle (ja magnifying glass) asemele "neither"?
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 19.06.2013 09:34:43 vasta tsitaadiga

siLc kirjutas:
germo123 kirjutas:
Saan aru, et ATI videoga T60/61 pole mõtet osta?

ATI videoga on ainult T60 ja sellega võtmine oleks mõeldav, kui tõesti vaja. T61 on nVidia videoga ja heaga tuleks võtta Inteli videoga.

MRadeon X1400 videoga T60 on tublisti aastaid vastu pidanud. Arvatavasti peab veel umbes samapalju.
Kätte sattunud Quadroga T61 elas esimese `reflow` järgselt ~poolteist kuud.
Ei mäletagi, millal viimane kokkamine oli, aga midagi sinna 4 kuu kanti vist on elus olnud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
WAUZZZ
HV kasutaja
WAUZZZ

sõnum 19.06.2013 10:50:29 vasta tsitaadiga

T60 on tõepoolest vastupidav tööloom, kuid ta hakkab ajale jalgu jääma - SATA-150 ja 3GB mälupiirang. *61 seerial on võimalik Middletoni BIOS abiga lahti muukida SATA-300 ning panna masin toimima 2x4GB DDR2 mäluga.
germo123
HV kasutaja
germo123

sõnum 20.06.2013 20:26:28 vasta tsitaadiga

WAUZZZ kirjutas:
T60 on tõepoolest vastupidav tööloom, kuid ta hakkab ajale jalgu jääma - SATA-150 ja 3GB mälupiirang. *61 seerial on võimalik Middletoni BIOS abiga lahti muukida SATA-300 ning panna masin toimima 2x4GB DDR2 mäluga.

T60 puhul läheks ka ubuntu peale icon_smile.gif
tagasi üles
KeZi
HV veteran
KeZi

sõnum 21.06.2013 16:12:48 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
cannibal kirjutas:
Nimelt kaob suhteliselt tihti ultranav'ist "smooth" funktsioon ära ning keskmine nupp ei tööta enam middle clickina.
Aitab Ultranavi reinstall. Samas on Ultranac installitud, lihtsalt see funktsioon kaob ära.

Vaikimisi on Ultranav'i trackpoint seadetes vist "scroll", sa ikka valid selle (ja magnifying glass) asemele "neither"?

Ikka-ikka. Ma tööpõhimõtet tean.
Probleem selles, et see valik kaob üldse ära UltraNav tabi alt.
tagasi üles
FraanCh
HV kasutaja

sõnum 10.07.2013 17:25:50 vasta tsitaadiga

Selline küsimus, kuidas te oma thinkpadi kaant puhastate, jäävad nagu ilgelt lihtsalt sinna näpujäljed peale, mingi vedelikuga? Nagu ma mujalt veidike lugesin, siis osad kasutavad neid samu asju mis ekraani puhastamiseks, sellega seoses tekkis jällegi küsimus, et ega see sellele kummi vms kihile halb kuidagi ei ole?

Niiet kogenumad võiks soovitada miskit.
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.07.2013 17:58:51 vasta tsitaadiga

FraanCh kirjutas:
Selline küsimus, kuidas te oma thinkpadi kaant puhastate, jäävad nagu ilgelt lihtsalt sinna näpujäljed peale, mingi vedelikuga? Nagu ma mujalt veidike lugesin, siis osad kasutavad neid samu asju mis ekraani puhastamiseks, sellega seoses tekkis jällegi küsimus, et ega see sellele kummi vms kihile halb kuidagi ei ole?

niiske mikrokiudlapp peaks hästi toimima
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 10.07.2013 19:16:29 vasta tsitaadiga

Thinkpad'i ei puhastata - mida porisem ja kriimulisem, seda machom.
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 10.07.2013 22:03:24 vasta tsitaadiga

rex, õige! icon_cool.gif
Ma iga kord vihane kui naine lapiga üle käib. icon_lol.gif
tagasi üles
jkddp
HV veteran
jkddp

sõnum 11.07.2013 20:43:47 vasta tsitaadiga

üks küsimus. lenovo x60 tablet.
Kõvakettal näitab partition magicuga ühte lisa partitsiooni mida muidu ei ole näha. Kas see installikas? ja kuida sellele ligi pääseb?

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.07.2013 21:38:34 vasta tsitaadiga

Recovery partitsioon peaks see olema. Sellesse saad bootida, kui käivitamisel ThinVantage nuppu pressid.
tagasi üles
Troll
HV Guru
Troll

sõnum 13.07.2013 10:22:33 vasta tsitaadiga

FraanCh kirjutas:

AM-i geelitaoline Flat Screen cleaner on väga hea, mikrofiiberrätik kaasas. Seda jätkub väga pikaks ajaks, mul on kahe aastaga pool veel alles.
https://pood.elion.ee/productInfo/57/puhastusvahend-ekraanile-am-200-ml-ratik/AM80104

jkddp
HV veteran
jkddp

sõnum 13.07.2013 12:27:01 vasta tsitaadiga

see on ainuke asi mis puhastab - konkreetselt!
KeZi
HV veteran
KeZi

sõnum 14.07.2013 17:25:11 vasta tsitaadiga

cannibal kirjutas:

Tõstatan küsimuse uuesti.
Ühesõnaga, alati pärast restarti esineb antud probleem. Enamasti kasutan niikuinii hibernate, aga vahel restarti tehes peab esimese asjana ultranavi uuesti installima.
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 15.07.2013 17:13:25 vasta tsitaadiga

Sihuke jama nüüd,

Peale Lenovo enda SU centeri kaudu installitud mingine active system protectionit kaob control panelist ära airbag protection. Samas peale uninstalli ilmub tagasi. Millest selline anomaalia oskab keegi kommenteerida.
Tekkis ka mingi jama kui biosis enable intel speetstep technology....peale restarti masin bootis winowsi ja siis hakkas koguaeg kokku jooksma. Kui panin disable tagasi siis masin boodib kenasti. Samas olen seda ennemgi kasutanud ja pole probleeme olnud. Selle vahega, et ennem oli teine windows. Kas äkki mingid draiverid puudu/valed? Device manageris näitab, et kõikidele jubinatel draiverid peal ja Lenovo ja win7 enda SU miskit juurde mulle enam ei paku.

EDIT: Masinaks T500 ja peal win7 x64

pinTero
HV veteran
pinTero

sõnum 15.07.2013 17:34:39 vasta tsitaadiga

Active Protection ja Airbag on samad asjad - ketta kukkumiskaitse siis. Kas peale uuendust start menüüsse või kuhugile Active Protection ikooni ei tekkinud? Kui juhuslikult äkki SSD ketas on, siis ei ole seda asja üldse vaja..
Sisselülitatud Speedtep seadega kokkujooksmine on küll veider. Ma prooviks algatuseks puhta Windowsi installiga (ilma igasuguste Lenovo draiveriteta. Ainult need, mis Windows Update paigaldab) või siis Linuxiga. Väljalülitatud Speedstep on ju aku pealt kasutamisel katastroof... icon_neutral.gif
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 15.07.2013 18:04:18 vasta tsitaadiga

Hmmmm.....installisin mõlemad maha ja käsitsi airbagi peale ja töötab nagu nüüd. Peale installi ei ilmu samuti seda ikooni kuhugi. Ainult airbagi oma control panelisse, ja seda ka ainult peale käsitsi installi. Tegu tavalise liikuva kettaga. Huvipärast küsin üle, et kas see kaitseb ka ultrabays olevat teist ketast?
Proovin homme puhta windowsi installi, et kas saan speetstepi funkama.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.07.2013 21:16:57 vasta tsitaadiga

Linnuke puudu "Show active protection icon on the system tray".
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 17.07.2013 11:14:17 vasta tsitaadiga

Sain siis nüüd aega seda Speedstepy asja uurida.
Wärske win7 plaat masinasse, speedstep enable ja install käima:esimese laksuga hangus masin partitsioonide tegemisel. Okey, köik lisakettad, adaptrid, dokid masina küljest lahti ja uus katse, hangus "expandind windows files" juures. Ækki plaadi viga, vötsin sahtlist teise plaadi mis oli ka varem kasutuses. Install käima, hangus installing updates juures(kusjuures viskas samu erroreid millepärast ka masina remonti viisin). Proovisin igaksjuhuks ka linuxit....ei miskit. Hangub suvalisel hetkel.
Okey. Restart, biosis speedstep disable ja uuele ringile ja oh sa näed imet.....köik järsku toimib igast asendist ja iga nurga alt. Mida panin tähele, kui speedstep oli enable, siis läks masin pöhja alt väga kuumaks ikka. Nagu disabeldasin jahtus ka masin maha. Speetstepi profiilid biosis on vooluvörgus maximum perfomance ja akupealt balanced. Millegipärast tundub kogu seda janti selle masinaga läbi elades, et koguaeg ongi viga selles settingus olnud. Ostes oli see "enabled" aga siis peale esmakordset dokki ühendamist viskas masin pildi tasku ja saigi käidud biosis näppima seadeid. Bios on Lenovo enda update utiliti järgi uusim. Kahjuks ei suutnud leida netis biosi käsitsi reflashi moodust, et äkki bios ise jamab. Olen kindel ka, et kui mul masinaga jamad hakkasid siis oli see speedstep mul alati enabled ja seetöttu ka ei saanud ma ise midagi targemaks ja viisingi masina remonti ja remondimehed on lihtsalt "disable" speedstep teinud ja asi töötab laksust.

Edit: ostes oli cpu windows expierence skoor 6.1 peale remonti 4.6.....millest nii suur vahe? Hetkel installin veel uut windowsi, eks näis palju nüüd skoor tuleb.

pinTero kirjutas:
Active Protection ja Airbag on samad asjad - ketta kukkumiskaitse siis. Kas peale uuendust start menüüsse või kuhugile Active Protection ikooni ei tekkinud? Kui juhuslikult äkki SSD ketas on, siis ei ole seda asja üldse vaja..
Sisselülitatud Speedtep seadega kokkujooksmine on küll veider. Ma prooviks algatuseks puhta Windowsi installiga (ilma igasuguste Lenovo draiveriteta. Ainult need, mis Windows Update paigaldab) või siis Linuxiga. Väljalülitatud Speedstep on ju aku pealt kasutamisel katastroof... icon_neutral.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.07.2013 11:19:11 vasta tsitaadiga

taaviu kirjutas:
Sain siis nüüd aega seda Speedstepy asja uurida.
Wärske win7 plaat masinasse, speedstep enable ja install käima:esimese laksuga hangus masin partitsioonide tegemisel. Okey, köik lisakettad, adaptrid, dokid masina küljest lahti ja uus katse, hangus "expandind windows files" juures. Ækki plaadi viga, vötsin sahtlist teise plaadi mis oli ka varem kasutuses. Install käima, hangus installing updates juures(kusjuures viskas samu erroreid millepärast ka masina remonti viisin). Proovisin igaksjuhuks ka linuxit....ei miskit. Hangub suvalisel hetkel.
Okey. Restart, biosis speedstep disable ja uuele ringile ja oh sa näed imet.....köik järsku toimib igast asendist ja iga nurga alt. Mida panin tähele, kui speedstep oli enable, siis läks masin pöhja alt väga kuumaks ikka. Nagu disabeldasin jahtus ka masin maha. Speetstepi profiilid biosis on vooluvörgus maximum perfomance ja akupealt balanced. Millegipärast tundub kogu seda janti selle masinaga läbi elades, et koguaeg ongi viga selles settingus olnud. Ostes oli see "enabled" aga siis peale esmakordset dokki ühendamist viskas masin pildi tasku ja saigi käidud biosis näppima seadeid. Bios on Lenovo enda update utiliti järgi uusim. Kahjuks ei suutnud leida netis biosi käsitsi reflashi moodust, et äkki bios ise jamab. Olen kindel ka, et kui mul masinaga jamad hakkasid siis oli see speedstep mul alati enabled ja seetöttu ka ei saanud ma ise midagi targemaks ja viisingi masina remonti ja remondimehed on lihtsalt "disable" speedstep teinud ja asi töötab laksust.

pinTero kirjutas:

Pigem hakka uurima miks masin üle kuumeneb, kas on tolmu täis või on termopasta kivistunud ja nõuab vahetust.
Halvimal juhul on tegu juba pool-tõbise emaplaadiga, et sellised ülekuumenemised tekivad.
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 17.07.2013 11:38:00 vasta tsitaadiga

Senikaua kui speedstep on disabled olekus, ei ole ülekuumenemisega probleeme. Stand by olekus tempid 40-45 vahel. Koorumusega 55 maksimaalne mida näen. Kui aga panen speedstepi peale, siis ei saa masinat üldse kuhugile maale, et midagi uurima hakata. Tolmu ja pastakontroll tehtud.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 17.07.2013 12:23:34 vasta tsitaadiga

Kus kohas see aparaat sul remondis käis? Toompuiesteel?
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 17.07.2013 12:29:01 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Kus kohas see aparaat sul remondis käis? Toompuiesteel?

Kristiine It bussis.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 17.07.2013 12:33:35 vasta tsitaadiga

doh.gif
Konsulteeri ikka nendega, kes ThinkPadide hingeelu tunnevad. Helista Toompuiesteele ja küsi, milles kamm võib olla, kui arvuti speedsteppi kasutades kokku jookseb.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Lenovo [ThinkPad] mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 158, 159, 160  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.