praegune kellaaeg 17.06.2025 02:20:46
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 222 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 200 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 521 |
|
autor |
|
devilman
HV kasutaja
|
09.07.2013 00:08:21
|
|
|
Täpselt nii nagu kogu aeg on saanud. Kinni keerati need kanalid, mida polnud ametlikult vaataja isegi tellinud.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
andiiler
HV vaatleja

|
09.07.2013 00:20:55
|
|
|
devilman kirjutas: |
Täpselt nii nagu kogu aeg on saanud. Kinni keerati need kanalid, mida polnud ametlikult vaataja isegi tellinud. |
Eksid. Kinni keerati KÕIK kanalid, v.a tasuta kanalid. Pole oluline, mida klient ei ole tellinud ja on näinud, vaid olulised on kanalid, mida klient on tellinud ja ta arvutist neid sellegipoolest ei näe. Isiklikult meeldisid National geographic kõik kanalid, eurosport ja mõned veel. Loomulikult Kanal 11 ja kanal 12, TV6, TTV krüpteeriti ka ära.
Et siis, kuidas neid näen? DigiTV oli aktiveeritud, aga vastu vaatas luku ikoon ja DRM tekst. Mõned segased ruudud ja veider heli. Ainult subtiitreid nägin, kuid pole just eriti mõnus kanaleid supakate abil vaadata.
Ruuterisse siis mingi digibox aretada, mis dekrüpteeriks kõik tellitud kanalid ja arvutist vms seadmest kanali IP poole pöördudes tuleks signaal edasi ja siis juba krüptimata. Klienti seob ju teenusega justnimelt ruuter. Looks siis ruuterile lisafunktsioonid.
PS! Ei saa mina sellest signaali paljundamisest ning netti striimimisest aru. Samahästi võin võtta suvalistel praegustel digiboksidel väljundist kõik vood ja need netti riputada, kui saaksin sellest mingi haige rahulduse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.07.2013 00:36:19
|
|
|
Elion ju teab kes mis IP otsas istub - lubatagu siis juurdepääs vastavatele/tellitud striimidele per IP :\
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
09.07.2013 00:37:13
|
|
|
anubis kirjutas: |
(mind ikka häirib see praegune suhtumine, et nagu kõik üritaks midagi meeleheitlikult varastada...probleem on selles, et tehti puust-ette-ja-punaseks näide, mida kasutades oleks kindlasti paarkümmend/sada rPId ringlusesse läinud, paar last oleks võibolla midagi huvitavat avastanud endajaoks - mitte et nad seda praegu ei avastaks, lihtsalt, neil endal oleks huvitavam olnud...Ja selle kõige selgituseks öeldi ametlikus teates, et "soovitakse inimeste elu lihtsamaks teha") :\
edit: ja kui see "piraatimine" nii hirmsasti närvidele käis siis miks seda aastake lihtsalt teha lasti, kuid kohe, kui rPI kasutamise õpetus avalikuks tehti, krüpteering peale keerati?  |
Teame küll, et pikk ja väsitav esmaspäev selja taga, mõni külm õlle läheb rahulikult libistades alla.. aga niipalju võiks ikka ju meiega kaasa mõelda, et mitte täitsa segast juttu ajada.
Korrutad siin pidevalt, et miks keeras Elion nüüd sellise tühise asja kinni, nagunii oleksid ainult mõned inimesed seda katsetanud ja õppimise eesmärgil proovinud. Guess what, arvatavasti kedagi ei kottinudki Elionis see, aga kuna tõsteti uudis üles siis arvata on, et Elion oleks pidanud nagunii krüpto peale keerama (seda muidugi juhul kui see uudis oleks piisavalt tähelepanu saanud).
Ning ei, keegi ei keeranud krüptot peale selle uudise pärast. Sellist asja ei tehta üleöö. Õnneks oli nagunii planeeritud krüpto peale panna ja seda ka tehti. Osadele kanalitele pandi peale juba varem ning hakati testima seda veelgi varem. Miks õnneks? Sest kui oleks otsustatud järsku krüpto peale panna ainult uudise pärast, ehk siis ilma ettevalmistuseta vaid ainult seepärast, et kellelgi lausa kiheleb midagigi kokku kritseldada, et tähelepanu saada (ja ma ei räägi blogipostitusest, seda oli huvitav lugeda ja respect neile kes istuvad ja pusivad millegi nimel mis huvi pakub ja saavadki hakkama. Lihtsalt sellised asjad peaksidki jääma samasuguste huviliste ringi), siis oleksid võinud kaasneda häired teenustes. Seepärast selliseid muudatusi alguses testitaksegi.
Tobe on arvata, et Elion otsustab kas krüpteerida kanaleid või mitte. Asjad on kokkulepitud kanalite tootjatega ja ükski normaalse mõistusega tootja ei oleks nõus ilma krüptota kanaleid edastama (ja ma ei räägi praegu vabalevi kanalitest mis niigi ilma krüptota). Kuidas saab üldse nõuda, et Elion võiks nt mingil hunnikul (väidetavalt ausatel õpipoistel) inimestel ilma krüptota lasta telkut vaadata, hullu ei juhtu ju midagi.
Kõik on lepingutes kanalite tootjatega kirja pandud ja Elion peab tagama, et kokkulepitud punktid oleksid täidetud. Õigemini siis on kokku lepitud mingid normid ja standradid mis peavad olema täidetud kanali edastamiseks, ehk siis nt mis krüpto on kasutusel.
Ning ei ole krüpto mingi uus asi ning kindlasti ei ilmunud ta teie Pi peale, see kõige jaburam jutt üldse.
Oli lihtsalt vajadus vahetada krüptosüsteemi, ei mäletagi mis põhjus oli. Vist kanalid kippusid ruudutama või oli ka mingeid jamasi salvestamisega vms, igastahes seepärast vahepeal saigi ilma krüptota vaadata. Kuna kui valida selle vahel, et kas näidata ilma krüptota ja heal juhul mõned inimesed jõuavad selle aja jooksul seda ära kasutada või siis näidata vigast pilti, loomulikult valiti esimene. Eks aega läks asja juurutamiseks, erinevate kanalite (ja omatöötajate) peal testimiseks aga nii need protsessid ongi, ei saa ju kohe live lasta massiliselt ilma eelneva testimiseta.
Kui sa tõesti oled nii aus inimene nagu sa siin väidad ja tahad koos lapsega midagi avastada - avasta pealegi. Ehita valmis ning vaata pealegi vabalevi kanaleid, ei pea ju kohe porri saama selleks. Õppimise eesmärgil on sellest täiesti piisav - laps õpib ja sina saad lapse üle uhke olla. Mis sul nüüd ei meeldi? Oli siis ikkagi mingi tagamõte veel mida selle vidinaga peale hakata? Pidid ju ainult õppima.
Siin foorumis pidevalt korrutatud, et ilma krüptota ainult mõned kanalid ning see, et kõike saab vaadata oli üsna viimase aja teema ainult ja ka sellest suurt siin avalikult pole juttu näinud. Nüüd aga järsku tuli Pi artikkel välja, järsku kohe 100 tüüpi platsis kes kurdavad, et vaadake neile lubati kuskil et saab kõiki kanaleid vaadata. Tunnista üles, lihtsalt juba kulutasid need 50€ suure hurraaga ära ja kuna tegelt õppimist polnud mingit plaanis siis nüüd pole aimugi mida oma Pi'ga veel peale hakata. Lihtsalt norin
Reaalsus aga see, et räägi siin meie rahva aususest nii palju kui tahad, aga väga vähesed hakkavad kulutama 50€ selle peale, et "õppimise" eesmärgil kokku ehitada digiboks. Samuti ei hakka sellist asja kokku panema tädi Maali, et kokku hoida paarkümmend euri. Pigem seda teevad need kes igalpool Elioni maha teevad, seadmed on kallid, teenused sitad ja kallid, teisest firmast saab aga seda ja seda, miks Elion ei paku jne. Ja siis kasutavad igat võimalust, et kuidagi midagi nihverdada. Alati vaja välja mõelda mingi asi mida lihtsalt peab kasutama aga vot vaadake, Elion on sitt, ei paku seda. Nüüd oleks db valmis ehitanud ning tulemus see, et oleks siia tulnud kaagutama ja uhkustama - minul on nüüd see ja see, tehke järgi jne. Sellised tavaliselt ongi need kes panevad streamid püsti või salvestavad asju ja laevad üles jne. Mitte seepärast, et neil seda niiväga vaja, vaid seepärast, et nad saavad seda teha.
Ning vaidle vastu palju tahad, aga siin foorumis neid piisavalt. Need kes tõesti teevad seda õppimise ja huvi pärast, need ei kaaguta siin vaid teevadki ära ja naudivad oma töö vilju ja tublid ongi.
...Ja selle kõige selgituseks öeldi ametlikus teates, et "soovitakse inimeste elu lihtsamaks teha") :\ |
Selgituses öeldi, et "Oleme töötamas selle nimel, et Elioni nutiTVd saaks kasutada igal pool". Selleks, et "teenuste kasutamine oleks võimalikult lihtne", liigutakse "selles suunas, et saaksime loobuda kõikvõimalikest lisaseadmetest." Mitte kuskil pole seal öeldud, et krüpto pandi peale (või Pi keelati ära) selleks, et inimeste elu mugavamaks teha, ära mõtle suvalist juttu välja.
Selle vastuse mõte minu silmis oli: "Pi ? What the F is Pi and who gives a F about that?" ning lõpetuseks veel reklaamiti ennast sellega, et soovitakse kah mingit mugavamat TV teenust välja arendada ja muu pressika stiilis jura. Ja õigesti tehtud kah, esiteks mida muud saab öelda sellise totra süüdistuse peale, et väidetavalt Elion sattus paanikasse Pi pärast ning kui juba sõna anti, miks mitte ennast kiita ja reklaamida.
Head ööd.
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
andiiler
HV vaatleja

|
09.07.2013 00:43:02
|
|
|
tsitaat: |
Elion ju teab kes mis IP otsas istub - lubatagu siis juurdepääs vastavatele/tellitud striimidele per IP :\ |
anubis, Lihtsaim lahendus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.07.2013 00:44:05
|
|
|
Ei kavatsenud kedagi rünnata, nagu ma juba alguses mainisin, siis minu seebikastijutlus ei ole kellegi ründamisena mõeldud Ei näe ka põhjust, miks mind peaks ründama praegu..
Küsin siis - [..] Lihtsalt sellised asjad peaksidki jääma samasuguste huviliste ringi[..] < miks? ja miks arvate et ei oleks jäänud?
PS. Porri käin metsas, binokliga, vaatamas. Või siis Tallinnas, Vabaduse väljakul.
edit: ja Pid veel ära ei ostnud, samas €50 vast tükki ka küljest ära ei võtaks..
viimati muutis anubis 09.07.2013 00:54:09, muudetud 1 kord |
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
09.07.2013 00:47:07
|
|
|
Tuletavasappi
Igast võimalusi ühendada ikka see digibox enda arvutiga ja vaadata kõiki neid mida tellinud. Kas vähe on igast tv/capture kaarte saadaval ?
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
09.07.2013 01:19:15
|
|
|
Ei kavatsenud kedagi rünnata, nagu ma juba alguses mainisin, siis minu seebikastijutlus ei ole kellegi ründamisena mõeldud Ei näe ka põhjust, miks mind peaks ründama praegu..
Küsin siis - [..] Lihtsalt sellised asjad peaksidki jääma samasuguste huviliste ringi[..] < miks? ja miks arvate et ei oleks jäänud?
PS. Porri käin metsas, binokliga, vaatamas. Või siis Tallinnas, Vabaduse väljakul. |
Ega ei soovinud kah kedagi isiklikult solvata, pigem minu vastus läks tasapisi kurjaks kuna taipasin kui pika teksti ma pean kokku treima sellisel kellaajal Eesmärk oli ikka, et ka teised mõtleksid asja üle natukene teisest vaatevinklist. Muidu praegu käib ainult jutt sellest, et "aga mina tahan ju seda, miks Elion ei tee siis".
Ärme unusta, et Elion on firma ning tal on teiste firmadega (kanalite tootjatega) sõlmitud lepingud, et mis tingimustel on neil õigus edastada telekanaleid. Kindlasti on lepingutes kirjas vastavad nõudmised ja normid mis peavad olema täidetud ning kindlasti on kanalite tootjad antud lepingutes ka kirja pannud punktid mis kaitsevad nende huve (ja ka ärilisi eesmärke, tegemist ju ikkagi äriettevõtetega). Ja kuigi ma kah hea meelega vaataks kõiki tellituid kanaleid ka moblas, mina ei näe, mis kasu oleks sellest kanalite tootjatele? Eriti veel arvestades asjaolu, et siin enamus tahavad kõigis oma seadmetes telkut vaadata ilma lisatasu maksmata. Võite ju vastu vaielda, et "mina olen küll valmis maksma rohkem selle eest", kuid siin mitmed juba välja öelnud oma seisukoha - "ma olen ju need kanalid tellinud, järelikult pean saama vaadata neid seal kus ise tahan".
Niiet Elion võib ju tahta antuid võimalusi turule tuua ning mingi osa kasutajaid võib seda võimalust ka tahta aga seni kuni pole piisavat kasumit näha ka kanalite tootjate taskusse ei näe mina küll, et sellist luba antaks.
Keegi pole väitnud, et asi on teostamatu tehnilisest küljest, asi ikka puht juriidiline ning nii need asjad paraku käivad ärimaailmas. Ainult raha paneb rattad käima.
Mis puudutab su küsimust, et miks..
Kui lepingus on kirjas, et kanalil peab olema krüpto aga tuleb välja, et ei ole, siis tegemist ju lepingu rikkumisega. Sellest peaks igaüks aru saama.
Üks asi on see, et kui sa vaikselt võtad krüpto maha seni kuni sa asja korda ei saa (praegusel juhul siis uue krüptosüsteemi rakendamiseni) ja mõned osavamad kasutavad vaikselt võimalust ära (kui Elion ju võttis krüpto maha, eks sellega arvestati kah siis, aga tõesti, kui selliseid inimesi on vähe, siis ei ole see suur asi) ja täitsa teine asi on see, kui mingi Lusikas nimeline leht otsustab sellest uudise valmis treida ning nagu näha lausa minna Elioni järele pärima. Need tüübid ei teinud seda ju õppimise eesmärgil vaid puhtalt omakasu pärast. Aga öeldakse ju, äri torgi sitta - hakkab haisema. Praegu oli lihtsalt kokkusattumus, et nagunii krüpto kavatseti juba peale panna aga samas olen kindel, et isegi kui poleks kavatsetud veel nendel päevadel siis peale sellist jama oleksid selle nagunii peale keeranud. Elion ei saa ju lihtsalt seda ignoreerida nüüd kui see teema tõstatati juba ainuüksi lepingute pärast.
Pigem muidugi arvan, et kõik osapooled olid kursis, et krüpto maas, muidu oleks mingi jama kindlasti majas kui selline asi välja tuleb aga kujutage nüüd ette, et tõesti kanalite tootjad kuulevad kuskil uudisteportaalist esimest korda, et tegelt krüpto pole peal ja rikutakse lepingut ja kui tullakse pärima et mis toimub, Elion vastab nagu teie - "pohlad ju, mis need paarsada inimest ikka ole, nad teevad seda õppimise eesmärgil" Vaevalt, et selline asi oleks aksepteeritav, siin kirjutajate jutust aga jääb just selline mulje
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
09.07.2013 02:08:48
|
|
|
Üldiselt jah muigele ajav jama siin.
Üks asi on küll tähelepanuväärne. Huvitav et ainult Elionil on metsikud probleemid kanalite omanike ja levitajatega, mingid imelised lepingud, tohutud arendusplaanid, mis kuidagi valmis ei saa.
Ümberkaudsetel riikidel, kus analoogset teenust pakutakse, ei paista selliseid muresid üldse olevat. Lihtsalt teevad ja asjad on olemas ja toimivad.
Ja pole seal Lätis või Leedus mingi asi kallim ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
riffman
HV kasutaja

|
09.07.2013 02:20:13
|
|
|
Siin on tõesti juba asi natuke ülekäte läinud. Peale selle Pi pulli ärkasid talveunest kasutajad, kes krüpto maha võtmist nõudma hakkasid. Kus te varem olite ja miks alles nüüd sellest nii suur jama tuli? Minu andmetel oli krüpto peal juba ammu-ammu. See, et see vahepeal maas oli ja te seda luksust nautida saite ning nüüd teilt see võimalus käest võeti ajas tõesti nii marru?
seeru, kui palju sa üldse ümberkaudsete riikide teenuste ja teenusepakkujatega kursis oled ja nende tegemistest tead? Välisriigist ei pruugigi sellised probleemid välja paista.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
09.07.2013 02:35:25
|
|
|
Eestiga sarnane IPTV süsteem on kasutusel Rootsis, Norras, Taanis, Sloveenias. Julgen arvata, et ka seal on kanalid sarnaselt krüpteeritud.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jänes
HV kasutaja
|
09.07.2013 08:19:49
|
|
|
Clover kirjutas: |
Mis puudutab su küsimust, et miks..
Kui lepingus on kirjas, et kanalil peab olema krüpto aga tuleb välja, et ei ole, siis tegemist ju lepingu rikkumisega. Sellest peaks igaüks aru saama.
Üks asi on see, et kui sa vaikselt võtad krüpto maha seni kuni sa asja korda ei saa (praegusel juhul siis uue krüptosüsteemi rakendamiseni) ja mõned osavamad kasutavad vaikselt võimalust ära (kui Elion ju võttis krüpto maha, eks sellega arvestati kah siis, aga tõesti, kui selliseid inimesi on vähe, siis ei ole see suur asi) ja täitsa teine asi on see, kui mingi Lusikas nimeline leht otsustab sellest uudise valmis treida ning nagu näha lausa minna Elioni järele pärima. Need tüübid ei teinud seda ju õppimise eesmärgil vaid puhtalt omakasu pärast. Aga öeldakse ju, äri torgi sitta - hakkab haisema. Praegu oli lihtsalt kokkusattumus, et nagunii krüpto kavatseti juba peale panna aga samas olen kindel, et isegi kui poleks kavatsetud veel nendel päevadel siis peale sellist jama oleksid selle nagunii peale keeranud. Elion ei saa ju lihtsalt seda ignoreerida nüüd kui see teema tõstatati juba ainuüksi lepingute pärast.
|
Lihtsalt huvipärast, kes nõuab TTV krüpteerimist ? Savisaar ? Alaküla ? Ummelas ? Ansip ?(kui konkurent)
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
09.07.2013 08:28:20
|
|
|
Väga hästi kokku võetud, Clover. Litsuks +1 või +100 kui see siin võimalik oleks.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.07.2013 08:31:39
|
|
|
Ma 100% saan aru, et Elion peab tagama sisutootja/kanali turvalisuse. Ma lihtsalt ei saa aru, miks ei lasta lõpptarbijal, kes ometigi kogu selle muusika kinni maksab, oma rahaeest ostetut ka oma äranägemise järgi kasutada? Ei soovigi kõiki kanaleid ja tasuta saada, selles pole asi.
Ei väsi ka kordamast, need kes tahavad asju tasuta ja ebaseaduslikult teevad/saavad nagunii.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahto42
HV kasutaja
|
09.07.2013 08:48:52
|
|
|
Elion ju teab kes mis IP otsas istub - lubatagu siis juurdepääs vastavatele/tellitud striimidele per IP :\ |
Kui nii oleks siis keegi ei köhiks
Kogu selle kiunu teema ongi selles, et kui on discoveri eest makstud, siis peaks saama seda ka arvutis või ka vaarikas vaadata saama selle kasutaja poolt, kes selle eest maksnud on ja kõik . Lisaks saama ka müüdimurdjaid tagant järele vaadata, kui selle jaoks vajadus peaks olema. (vanasti oli selleks VHS, dvd või HDD mängija teleri ja antenni kaabli vahel) Rohkem teemat ei ole. Kõik tasuta on juba üldse teine arutlus.
viimati muutis ahto42 09.07.2013 08:55:44, muudetud 1 kord |
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
09.07.2013 08:57:26
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Tuletavasappi
Igast võimalusi ühendada ikka see digibox enda arvutiga ja vaadata kõiki neid mida tellinud. Kas vähe on igast tv/capture kaarte saadaval ? |
Noil krüptohädalistel on põhimõtteliselt vaja IPTV striimi kusagile uploadida ja vaadata ja salvestada.
Ise kasutasin paraleelselt ja aastaid ka konkurendi maksulist teenust, sai salvestada ja stiimida kuhu ja mida iganes.
Hetkel jätsin ainult TVheadendi joksma,üks klikk mobiilis ja juba salvestab soovitud saateid, saab ka mobiili/tahvli vahendusel striimi otse või salvestisi järel vaadata.
Isegi suvalises eestimaa punktis, kus nett levib, võin kodust salvestusi vaadata.
Aega muidugi pole vaatamiseks , aga salvestused muudkui aga tiksuvad juurde, saab ruum täis, kustutame vanemad ära.
Hetkel on süsteem jõulude ajast püsti ja töötab hästi.
See muidugi õpihimulistele ei meeldi, sest pole IPTV..
Mark0 kirjutas: |
Väga hästi kokku võetud, Clover. Litsuks +1 või +100 kui see siin võimalik oleks.  |
Olen täitsa kohe päri
Edit:
Olen ka varem kirjutanud, et ida poolt tuleb igasugi IPTV kraami, nii krüptoga, kui ka ilma.
Ole ainult mees ja vaata. Aaaa...Ne panimõmm po russkii?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahto42
HV kasutaja
|
09.07.2013 09:28:19
|
|
|
Sama hästi võiks ju relvad keelata, et äkki keegi saab viga või tapab kellegi. Elioni puhul, et keegi laseb striimi netti. Ebaseadusliku relva kasutamise pärast pole ühtegi relvatootjat kinni pandud, ikka kasutajad.
Elioni poolt muidugi mugav, pole kanaleid, pole probleemi. Aga ma olen ju maksnud selle eest, mida vaadata taha. Ei tohiks ju olla keeruline teha nii, et tellija IP'l on tellitud kanalitel krüpt maas.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
09.07.2013 09:38:26
|
|
|
ahto42 kirjutas: |
Aga ma olen ju maksnud selle eest, mida vaadata taha. Ei tohiks ju olla keeruline teha nii, et tellija IP'l on tellitud kanalitel krüpt maas. |
Aga äkki sa praegu maksadki ainult selle eest, et saad vaadata ainult ühest allikast ja selle külge ühendatud seadmetest? Mis siis, kui ikkagi on keeruline seda teha ning igas kohas vaatamise võimaluse eest hind tõuseb kõigile 30%? 50%? Mind võibolla ei huvita igas jumala suvalises urkas võimalus näha telekanalite sisu. Ei õppe eesmärgil ega meelelahutuseks. Aga ma ei taha ka seda, et pakettide hinnad veel kallimaks läheksid.
Igal (mugavus)teenusel on hind, saage sellest ka aru.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.07.2013 09:46:50
|
|
|
Alati on lihtsam keelata kui selgitada.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
09.07.2013 09:54:53
|
|
|
ahto42 kirjutas: |
Spoiler 
Sama hästi võiks ju relvad keelata, et äkki keegi saab viga või tapab kellegi. Elioni puhul, et keegi laseb striimi netti. Ebaseadusliku relva kasutamise pärast pole ühtegi relvatootjat kinni pandud, ikka kasutajad.
Elioni poolt muidugi mugav, pole kanaleid, pole probleemi.
Aga ma olen ju maksnud selle eest, mida vaadata taha. Ei tohiks ju olla keeruline teha nii, et tellija IP'l on tellitud kanalitel krüpt maas. |
Aga lepingus on sul kirjas mis? Et võid vaadata ükslõik mis seadmega ja kuskohas eestimaa paigas?
Mälu järgi on kirjutatud, et tarbimiskoha aadress on see ja see, ning TV vaatamiseks peab olema selline ja selline ühilduv seade, millega saab tarbida miskit teenust ja maksab niipalju.
Et keegi tahab tarbida Elioni poolt mitte toetatud viisil IPTV teenust, on tolle tarbija enda valik. Õppeesmärgil võime igasugu asju teha, kui hakkama saad, oled tubli. Saad tarbida teenust.
Kui ei saa hakkama siis on Elion süüdi.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk150
HV kasutaja
|
09.07.2013 10:34:40
|
|
|
Jagavadki ainult need kanalid sulle, mille sa tellinud oled... Krüpteering on puhas kanaliomaniku rahulduseks(kuigi nende huvi oleks siiski võimalikult suurele vaatajaskonnale see viia)
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
09.07.2013 12:03:00
|
|
|
riffman kirjutas: |
seeru, kui palju sa üldse ümberkaudsete riikide teenuste ja teenusepakkujatega kursis oled ja nende tegemistest tead? Välisriigist ei pruugigi sellised probleemid välja paista. |
Natuke ikka olen.
Meid ümbritsevates riikides on kõigil analoogne IPTV teenus olemas. Väljaarvatud Eestis, on kõigil teistel kasutuses Motorola VIP1963 lokaalne salvestav box. Kanaleid mida saab salvestada, on oluliselt rohkem kui Elionil. Vähemalt Lätis, kes on omale tellinud sarnase põhipaki, mis meil maksab 29.53, saavad lisaks kaubapeale tasuta salvestuse ala Elion, kui ei taha omale salvestavat boxi. Lisaks on neile Interneti TV tasuta 35 kanaliga. Interneti TV saab ka eraldi ilma millegi muuta osta. Samuti on neil videolaenutused, kordus tv-d ja muu. Kanalite valik on suurem. No rohkem on vene kanaleid ka muidugi, aga saksa on ka põhipakis.)
Miks meil ei ole lokaalset salvestavat boxi? Elion leiab igale olukorrale mingi põhjenduse. Üks on see, et mida jubedat piraati need kliendid nii võivad välja mõtlema hakata Ja et kanalitootjad ei lubavat selliseid olukordi. Kui vaja, siis on ka teised põhjendused olemas.
Sellepärast ütlesingi, et naabrid põhjendustega pead ei vaeva. Neil on ja toimib.
Kindlasti on ka probleeme. Aga nad ei lahenda seda 2-3 aastat järjest nii, et õiget tulemust ei tulegi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
09.07.2013 12:04:45
|
|
|
seeru, kas riikide lõikes räägid Sa siis Lätist, Venemaast, Soomest ja Rootsist?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
09.07.2013 12:21:29
|
|
|
Hmm, lokaalsest salvestamisest rääkides..
Peaks ju olema võimalik (krüptitud) kanalistriimi kohalikule kettale dumpida ja siis hiljem seda boksi abil vaadata. Sama ideoloogiaga töötas minuteada ka (surnult-sündind) Aminet530 projekt.
Muidugi kannatab siis mugavus.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
09.07.2013 12:26:33
|
|
|
Jah, et vaevalt küll Nigeeriast või Somaaliast.
Põhijutt oli Läti kohta.
viimati muutis seeru 09.07.2013 12:27:43, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|