Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Micron
HV kasutaja

|
31.01.2004 05:55:15
2 ketast ja 2 IDE kanalit |
|
|
Otsingut kasutades ei leidnud midagi, aga hakkas huvitama, kuda oleks kõige õigem kahte kõvaketast ühendada Praegu on mul nii, et ühe IDE kanali peal on kaks ketast - üks on Master ja teine Slave. Slave kettal on ainult üks Logical partitsioon. Teine IDE kanal on tühi. Aga kas oleks mõttekam äkki panna teine ketas, teise IDE kanali külge? Kas teisel kettal peaks äkki olema Logical asemel Primary partitsioon (ja kas see peaks olema aktiivne)? Kas nende asjade valikust sõltub kuidagi ka kanali läbilaske võime? Ja kui midagi peaks olema teisiti, siis miks Sellel teisel kettal hoian ma ainult harva kasutatavat kraami.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
31.01.2004 17:37:12
|
|
|
Ma ei ole eriline ekspert sellel alal, ent siiski ...
Vaevalt, et silmnähtavalt eraldi IDE kanaleid kasutades kiiruses võidaks.
Logical või primary partitsioonide küsimusele sarnane vastus. Vaevalt usutav, et primary märgatavalt kiirem on.
File system ja cluster size on tunduvalt tähtsamad oma vajaduste järgi optimeerimiseks.
viimati muutis Elof 02.02.2004 20:53:01, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
31.01.2004 17:37:40
|
|
|
IDE0-i pane Master, see HDD kus su OS peal on. Teine keatas pane IDE1 külge, secondary masteriks. CD-ROM polegi? Nii peaks kiirem vast olema aga aru küll ei saa kas kettad ühe kaabli otsas või mitte. Suurte andmete liigutamisel ühelt kettalt teisele siis võib-olla.
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
31.01.2004 18:25:26
|
|
|
kiiruse vahe tuleb välja siis kui hakkad ühelt kettalt teisele kopeerima...samal IDE-l asetsedes on aeglasem
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
predator
HV Guru

|
31.01.2004 20:58:24
|
|
|
Magic kirjutas: |
kiiruse vahe tuleb välja siis kui hakkad ühelt kettalt teisele kopeerima...samal IDE-l asetsedes on aeglasem  |
Seda vist küll aga enamusel ju ikka CD/DVD seadmed ka masinas, mis istuvad teise IDE kaabli küljes ja ainus võimalus ongi 2 kõvakat sama kabla külge toppida (nagu enda arvutilgi). See on küll huvitav, et teemaalgatajal CD-seadet masinas pole ...
|
|
Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
3 :: |
154 |
|
tagasi üles |
|
 |
Micron
HV kasutaja

|
31.01.2004 21:12:06
|
|
|
CD seade on täitsa olemas See asetseb emaplaadi küljes, aga kõvakettad on PCI siinil asuva IDE kontrolleri küljes Praegu siis kaks ketast ühe kaabli küljes ja ühes IDE kanalis. Ega ma mingit erilist kiiruse tõusu ei loodagi, aga kuna kontrolleril on teine kanal praegu tühi, siis hakkasin mõtlema, et äkki on teistmoodi parem Nagu ma nüüd aru sain, siis olekski targem teine ketas teise kanali külge panna Kas ketta jumper siis masteriks Ja kas sel ei ole siis tähtsust, kas see partitsioon jääb Logical või oleks mingi mõte Primaryks muuta ja kas see Primary peaks siis aktiivne olema Lihtsalt hetkel on see teine ketas tühi ja tahaks panna nii, nagu (kasvõi teoreetiliselt) parem on
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rage
HV vaatleja

|
31.01.2004 21:19:41
|
|
|
nende partitsioonide kohta niipalju...
on võimalik teha kas 4 primary partitsiooni või siis 3 primary + 1 extended kus on lõpmatu hult logical drive.
need logical drivid tehti selleks et oleks võimalik yle 4 partitsiooni teha kuna uuemal ajal võib neid suht palju vaja teha nt 200gb'ste ketaste puhul
yhesõnaga kettale tee max 3 primary ja 1 extended partitsioon
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Micron
HV kasutaja

|
31.01.2004 22:35:05
|
|
|
Rage kirjutas: |
nende partitsioonide kohta niipalju... |
Ja jah... Seda ma tean küll, aga küsimus oligi, et kui mul on seal ainult üks part Hetkel on mul sel kettal siis ainult 1 extended ja Logical. Kui nüüd tõstan ketta teise IDE kanali peale Masteriks, kas siis võib jääda nii või oleks targem teha Primary partitsioon
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Micron
HV kasutaja

|
31.01.2004 23:29:21
|
|
|
Küsiks siis võibolla hoopis nii, et kas on normaalne, kui kettal ei ole üldse Primary partitsiooni Ja kas on mingit vahet, kas see ainus part seal kettal on Primary või Logical Tavaliselt jah, ei ole üleliigseid IDE kanaleid arvutis ja selliseid küsimusi ei tekkigi, aga näe nüüd on hämming Mulle sobib see Loogiline part tegelikult rohkem, sest primaryks pannes lükkab draivide tähed segamini, aga kui primaarsel oleks mingi eelis, siis peaks vist ikka ära muutma Poleks selliste asjade peale mõtlema hakanud, siis oleks kõik korras
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Micron
HV kasutaja

|
02.02.2004 20:49:30
|
|
|
Kuna siin keegi kindlalt midagi öelda ei osanud, siis võtsin stopperi kätte ja katsetasin kõik stsenaariumid läbi Tulemused olid üllatavad. Kuigi siin enamus arvas, et teise ketta peaks teise kanali külge masteriks panema ja eks ma ka ise kaldusin nii arvama (seepärast üldse sel teemal arutlema hakkasin), ei ole see siiski nii Esiteks, kui ketas panna teise kanali külge, siis on kettalt kettale copymine alati aeglasem, kui ketaste ühe kaabli küljes olles. 700-ja megase faili copymine ühelt kettalt teisele võttis alati paar-kolm sekundit kauem aega. Seda siis mõlemal juhul, kui partitsioon oli primary ja ka siis, kui partitsioon oli logical (extended). Teiseks esines, ketta teise kanali küljes olles mingi anomaalia - kuigi My Computeri all olid kettad ilusti olemas ja kõik töötasid korralikult, siis Device Manager millegi pärast teist ketast ei näidanud Kuna teise kanali küljes oli ketas nagunii aeglasem, siis ma sellesse probleemi eriti ei süvenenud ja ei kujuta ette millest see nähtus tingitud võis olla. Proovitud sai ka erinevaid jumperi asendeid. Siis sellest partitsiooni värgist: kuna ainult ühe logical (extended) partitsiooni puhul, tekib kettale ise ka primary partitsioon, mis küll ruumi ei võta ja jääb unallocated, võiks ju järeldada, et ei ole siiski normaalne, et kettal on ainult logical part, aga võta näpust - kiirus on jällegi logical pardi kasuks mõne sekundiga Üks kõik kumma kanali peal ketas oli, jäi ainult primary partitsiooni puhul kiirus lahjemaks. Katseid sai igat pidi korduvalt korratud ja tulemused olid alati samad. Ainult primary partitsiooni puhul on veel ka see jama, et ta trügib enda draivi tähe, esimese ketta logical partitsioonidest ette poole, mis mulle vähemalt üldse ei meeldinud Katsetused sai läbi viidud, et endal süda rahul oleks ja siia panen need tulemused kirja, et kui kellelgi peaks kunagi sama küsimus tekkima, siis saab siit lugeda ja ei pea ise neid katsetusi läbi viima hakkama Mis aga tulemustest järeldada Esiteks, oli mul siis algul kõige õigem variant juba kasutusel ja teiseks, kuna kiiruste vahed on minimaalsed, siis on üsna savi kuda panna Olgu veel öeldud, et peale stopperi, sai kõigi variantide puhul teste tehtud ka SiSoft Sandrat ja HD Tachi kasutades.
Vot nii on lood, selle keerulise asjaga
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
02.02.2004 21:17:59
|
|
|
Micron kirjutas: |
Kuna siin keegi kindlalt midagi öelda ei osanud, siis võtsin stopperi kätte ja katsetasin kõik stsenaariumid läbi Tulemused olid üllatavad. Kuigi siin enamus arvas, et teise ketta peaks teise kanali külge masteriks panema ja eks ma ka ise kaldusin nii arvama (seepärast üldse sel teemal arutlema hakkasin), ei ole see siiski nii Esiteks, kui ketas panna teise kanali külge, siis on kettalt kettale copymine alati aeglasem, kui ketaste ühe kaabli küljes olles. 700-ja megase faili copymine ühelt kettalt teisele võttis alati paar-kolm sekundit kauem aega. Seda siis mõlemal juhul, kui partitsioon oli primary ja ka siis, kui partitsioon oli logical (extended). Teiseks esines, ketta teise kanali küljes olles mingi anomaalia - kuigi My Computeri all olid kettad ilusti olemas ja kõik töötasid korralikult, siis Device Manager millegi pärast teist ketast ei näidanud Kuna teise kanali küljes oli ketas nagunii aeglasem, siis ma sellesse probleemi eriti ei süvenenud ja ei kujuta ette millest see nähtus tingitud võis olla. Proovitud sai ka erinevaid jumperi asendeid. Siis sellest partitsiooni värgist: kuna ainult ühe logical (extended) partitsiooni puhul, tekib kettale ise ka primary partitsioon, mis küll ruumi ei võta ja jääb unallocated, võiks ju järeldada, et ei ole siiski normaalne, et kettal on ainult logical part, aga võta näpust - kiirus on jällegi logical pardi kasuks mõne sekundiga Üks kõik kumma kanali peal ketas oli, jäi ainult primary partitsiooni puhul kiirus lahjemaks. Katseid sai igat pidi korduvalt korratud ja tulemused olid alati samad. Ainult primary partitsiooni puhul on veel ka see jama, et ta trügib enda draivi tähe, esimese ketta logical partitsioonidest ette poole, mis mulle vähemalt üldse ei meeldinud Katsetused sai läbi viidud, et endal süda rahul oleks ja siia panen need tulemused kirja, et kui kellelgi peaks kunagi sama küsimus tekkima, siis saab siit lugeda ja ei pea ise neid katsetusi läbi viima hakkama Mis aga tulemustest järeldada Esiteks, oli mul siis algul kõige õigem variant juba kasutusel ja teiseks, kuna kiiruste vahed on minimaalsed, siis on üsna savi kuda panna Olgu veel öeldud, et peale stopperi, sai kõigi variantide puhul teste tehtud ka SiSoft Sandrat ja HD Tachi kasutades.
Vot nii on lood, selle keerulise asjaga  |
1. Kuna isegi ütled, et tulemustes vahed minimaalsed, siis käsitsi ja stopperiga mõõtmised on väga ebausaldusväärsed. Adekvaatsem oleks olnud mõõta arvuti enda abil, näiteks bat-failis kopeerimiskäsk ja selle ees ja taga aja väljastamiskäsud oleks olnud kõige elementaarsem ja lihtsaim katsetusmeetod.
2. Kui ketaste äratundmises oli ebakõla, siis ei tea tulemusi taas kuigivõrd usaldada, vea kõrvaldamise järel võib pilt muutuda.
3. Muidu aga oli tulemus ootuspärane - erilist vahet pole, peab ülikriitiline rakendusprogramm olema mille puhul need erinevused praktilist tähtsust omaks.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Micron
HV kasutaja

|
02.02.2004 21:27:01
|
|
|
Ega vahed ei olnud kümnendik sekundilised Paari-kolme sekundilised vahed on stopperiga vabalt mõõdetavad ja eksimis võimalust ei ole Loomulikult ei oska ma testide tulemusi loogiliselt seletada (ennemini on nad loogika vastased) ja ei tea, kas see iga süsteemi puhul nii oleks, aga enda jaoks sain ma igal juhul vastuse
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.02.2004 10:47:30
|
|
|
Ega vahed ei olnud kümnendik sekundilised Paari-kolme sekundilised vahed on stopperiga vabalt mõõdetavad ja eksimis võimalust ei ole Loomulikult ei oska ma testide tulemusi loogiliselt seletada (ennemini on nad loogika vastased) ja ei tea, kas see iga süsteemi puhul nii oleks, aga enda jaoks sain ma igal juhul vastuse  |
Siiski pean korrigeerima. Sa ei saa käsitsi mõõtmist nii kergelt usaldada. Kui vahed on üle 5 või veel parem 10 sekundi, siis ma ei viitsiks ütelda midagi järelduste tegemise enda suhtes...
Kunagi, tõsi küll aastaid tagasi ja aeglasematel masinatel, oli vaja saada korrektset võrdlusinfot, eri programmikeste töökirusi võrrelda (mis loomulikult tegelikult lahendasid sama ülesannet) ja näiteks käsitsi käivitamist ja lõpetamise teadet ekraanile käsitsi mõõta oli täiesti ebakindel ...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
03.02.2004 16:42:57
|
|
|
Tegelt ühinen Microniga 1 ide peal on asi kiirem kuna vindid on 1teisele lähemal
ja eletroonikat(mida iganes vahel pole)
Cd ja hdd 1 ide peale ei sobi kuna on lihtsalt
erineva loogikaga lodud seadmed(nad töötavad koos norm kuigi Hdd kaotab oma jõudluses märgatavalt)
_________________ Must, ja karvane !
viimati muutis Eser 17.02.2004 14:12:20, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
07.02.2004 03:22:48
|
|
|
Väärt info , sest HD-de ühendamine just käsil! Kas seega on õige panna 2 kõvaketast ühe kaabli otsa ja CD-ROM ning CD-RW teise ide otsa?
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
07.02.2004 04:11:09
|
|
|
Petz kirjutas: |
Väärt info , sest HD-de ühendamine just käsil! Kas seega on õige panna 2 kõvaketast ühe kaabli otsa ja CD-ROM ning CD-RW teise ide otsa? |
Tuleb nii välja
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Micron
HV kasutaja

|
07.02.2004 22:35:24
|
|
|
CD seadmeid ei tohi kindlalt kõvakettaga ühe IDE kanali peale panna, sest ühe kanali peal ei saa mingi seadme kiirus olla suurem, kui on aeglasema, samal kanalil asuva, seadme kiirus Seega kisuks cd seadme aeglane kiirus ka kõvaketta kiiruse alla
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ordi
külaline
|
09.02.2004 19:51:37
|
|
|
pane endale kiired ite kaablid
äkki aitab
|
|
tagasi üles |
|
 |
clocker
Kreisi kasutaja

|
09.02.2004 20:30:01
|
|
|
CD seadmeid ei tohi kindlalt kõvakettaga ühe IDE kanali peale panna, sest ühe kanali peal ei saa mingi seadme kiirus olla suurem, kui on aeglasema, samal kanalil asuva, seadme kiirus Seega kisuks cd seadme aeglane kiirus ka kõvaketta kiiruse alla  |
Ma olen sinuga täiesti nõus, aga ma olen näinud päris mitut arvutit orig. confis kus on Kõvaketas ja CD-R ühe kaabli peal.
Juu on siis tahetud kaabli pealt kokku hoida
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
10.02.2004 11:14:19
|
|
|
CD seadmeid ei tohi kindlalt kõvakettaga ühe IDE kanali peale panna, sest ühe kanali peal ei saa mingi seadme kiirus olla suurem, kui on aeglasema, samal kanalil asuva, seadme kiirus Seega kisuks cd seadme aeglane kiirus ka kõvaketta kiiruse alla  |
Oled sa selles nii kindel?
http://www.pcguide.com/ref/hdd/if/ide/conf_Timing.htm
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
13.02.2004 23:53:37
|
|
|
Aga mis sa siis teed, kui kaks vinti ei soovi sama kabla otsas olla? Mul ei tahtnud profiilis olevad kettad just sama kabla otsas olla. Kui panin, kadus IBM pildilt. Ennetades küsimusi, siis: jumperid olid õigesti (slave/master), kabli korralikult pesas ja õigesti ka, BIOSes valitud Auto Detect. Ei jäänudki muud üle, kui kribajaga ühte panna Seagate vint. Väga aeglane siiski just pole, esialgu olen rahul.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Micron
HV kasutaja

|
14.02.2004 13:38:04
|
|
|
Bad Sector kirjutas: |
Oled sa selles nii kindel? |
independent device timing Ah, et selline asi siis olemas Ei tea, kui uus süsteem peab olema, et see värk toimiks? Ja kas see on ikka sama hea, kui sama kiirusega seadmed ühe kaabli peal Emaplaatidel pole nagu selle kohta infot tähele pannud. Vastuseks küsimusele: ega enam nii kindel ei ole aga vähemalt vanemate emaplaatide ja kontrolleritega oli küll see kamm, et ei võinud erineva kiirusega seadmeid ühe kabla peale panna.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
14.02.2004 14:26:26
|
|
|
udusiil kirjutas: |
Aga mis sa siis teed, kui kaks vinti ei soovi sama kabla otsas olla? Mul ei tahtnud profiilis olevad kettad just sama kabla otsas olla. Kui panin, kadus IBM pildilt. Ennetades küsimusi, siis: jumperid olid õigesti (slave/master), kabli korralikult pesas ja õigesti ka, BIOSes valitud Auto Detect. Ei jäänudki muud üle, kui kribajaga ühte panna Seagate vint. Väga aeglane siiski just pole, esialgu olen rahul.  |
Vaheta vindid omavahel ära ja nad suudavad ühe kabla otsas olla.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
cutupiilu
HV vaatleja

|
14.02.2004 16:47:56
|
|
|
[quote="udusiil"]
Mul ei tahtnud profiilis olevad kettad just sama kabla otsas olla. Kui panin, kadus IBM pildilt. Ennetades küsimusi, siis: jumperid olid õigesti (slave/master), kabli korralikult pesas ja õigesti ka, BIOSes valitud Auto Detect. Ei jäänudki muud üle, kui kribajaga ühte panna Seagate vint. Väga aeglane siiski just pole, esialgu olen rahul.  |
huvitav.. ma lisasin äsja ühe kaabli otsa 160gb ketta vana 40gb kõrvale..
uus on slave ja vana master, bioses auto peal aga "pildil" pole uut..
kuidas ma selle nüüd leian või "pildile" saan?
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
14.02.2004 17:04:40
|
|
|
[quote="cutupiilu"]
udusiil kirjutas: |
Mul ei tahtnud profiilis olevad kettad just sama kabla otsas olla. Kui panin, kadus IBM pildilt. Ennetades küsimusi, siis: jumperid olid õigesti (slave/master), kabli korralikult pesas ja õigesti ka, BIOSes valitud Auto Detect. Ei jäänudki muud üle, kui kribajaga ühte panna Seagate vint. Väga aeglane siiski just pole, esialgu olen rahul.  |
huvitav.. ma lisasin äsja ühe kaabli otsa 160gb ketta vana 40gb kõrvale..
uus on slave ja vana master, bioses auto peal aga "pildil" pole uut..
kuidas ma selle nüüd leian või "pildile" saan? |
Pardi ikka tegid? ja formaatisid???
|
|
   |
56 |
|