Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleemid pildiga, R9600Pro ja NF7-S märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Zooter
Kreisi kasutaja
Zooter

sõnum 07.02.2004 01:51:04 Probleemid pildiga, R9600Pro ja NF7-S vasta tsitaadiga

Koostasin jõulude ajal ühele inimesele NF7-S emaplaadi, 2*256 PC3200RAMi, 2500+ Bartoni, 300W Aopeni korpuse ja 128MB Club3D Radeon 9600Proga arvuti.

Alguses paistis kõik tore ja korras olevat, kuid nii umbes nädal hiljem oli arvuti pilt peale windowsisse jõudmist täiesti sassis(Pilt). Pärast driverite reinstalli(kuigi arvan, et tegelikult põhjuseks välja ja sisse lülitamine) oli asi korras ja töötas kuni eelmise nädalani. Siis tuli probleem tagasi. Arvasin, et asi videokaardis, proovisin seda oma arvutis ja tulemuseks absoluutselt läbune pilt. Selge värk eksju, asi Ordisse garantiisse. Paari päeva pärast sain kaardi tagasi - olevat korras(12h NF7(mitte S) peal testitud). Proovisin teda siis esimesel võimalusel ühe KT133A emaplaadiga ning nagu oligi, igaksjuhuks õhtul veel enda arvutisse, kus aga ei õnnestunud korralikku pilti mitte mingi nipiga(terve õhtu jändasin teisega) ette saada -> tagasi Ordisse koos arvutiga. Idee oli, et prooviks teise samasuguse kaardiga minu arvutit, täpselt samasugust ei olnud, aga oli 256MB variant - oh sa pagan, pilt ikka sassis. Igaksjuhuks võluti üks 9500(eraldi toitega) ka välja ning tulemus sama - selge, panin oma analüüsiga kuskil puusse, kuid mis on ühist minu arvutil ja sellel NF7-S'iga arvutil, ainus ühine tunnus DVD kirjutaja, kuid see ei puutu ju asjasse. Järgmiseks langes kahtlus minu 230W toiteplokile ehk siis ka teise arvuti 300W Aopenile - > 420W Thermaltake külge ja 128MB 9600Pro sisse, pilt ikka endine. Selleks hetkeks olid minul igaljuhul ideed otsas, Ordi mehed ütlesid ainult, et too siis see teine arvuti siia(suuremosa komponendid Ordist pärit) ja ilmselt mõtlesid, et pane oma KT333 juust põlema. Nonii, 9600Pro siis õigesse arvutisse sisse ning masin käima -> kõik täitsa korras, shutdown, uuesti käima ja natuke 3DMarki, shutdown ja powerup paar korda ja assa, BIOSest alates pilt sassis(nii pole rohkem olnud). Sai siis jälle uuesti kinni pandud(restart mõju ei avalda) ning pärast käivitamist jälle korras. Sai siis niimoodi natuke aega veel mässatud ning mingil hetkel oli jälle pilt läbu täis, seekord küll ainult windowsis. Ma arvan, et ma käivitasin arvutit nii 10-15 korda ja selle jooksul suutis viga 2 korda välja lüüa, samas töötas ilma probleemideta vahepeal 3 nädalat.

Igaljuhul olen nüüd dilemma ees, et mida teha, kui ma selle masina Ordisse viin, ei pruugi seal midagi juhtuda, samas kui nad piisavalt palju jännata viitsiksid, siis ilmselt saaksid vea korraks kätte. Aga mis ku**t minu arvutil viga on? 8500'ga pole viimase 1,5 aasta jooksul midagi häda olnud ning toiteka pinged on täitsa normis(erinevalt endisest 300W Codegenist).

Muuseas mingi kamm oli tal klaviatuuriga ka, st tal oli üleminekuga DIN klavi(proovisime kahte erinevat) ning aeg-ajalt ei võtnud see voolu sisse, samas PS2 klaviga ei paistnud viga olevat või ei löönud välja - ilmselt ikkagi ülemineku viga, aga... Aa niipalju veel, et lasin mälud ka memtestiga läbi(endal oli paar päeva tagasi jama, panin uue pulga juurde ja hakkas kokku jooksma, õnneks pärast mälude välja võtmist ja tagasi sisse panemist sai asi korda).

Igaljuhul kõik ideed ja mõttekäigud on oodatud!
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 62
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MaxPower
Kreisi kasutaja

sõnum 09.02.2004 01:17:29 vasta tsitaadiga

mul ka samasuguse pildi ette visanud kaks korda ning restart ei aita...ainult kui välja lülitada ja siis uuesti sisse!!! ei saa aru milles jama on icon_rolleyes.gif , igatahes kui oli veel odav FX5200 kaart siis sellist nalja ei juhtunud.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.02.2004 11:35:01 vasta tsitaadiga

mul jääb mulje, et see rohkem nagu ülekiirendamise või kuumenemise probleem...
kui kaart katki siis triibud ühtlaselt ja mängudes igavene sigrimigri
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Mauno Lurbe
HV kasutaja
Mauno Lurbe

sõnum 09.02.2004 16:30:47 vasta tsitaadiga

Sarnane lugu. Sõbrale sai Ordist arvuti: NF7, XP 2500+, 512MB DDRAM (ilmselt PQI) ja siis "kurikuulus" Club3D Radeon 9600 256MB. Win 2k sp4. Win all kõik korras aga osades 3D aplikatsioonides asi puus. Konkreetselt siis Max Payne töötas aga RTCW hangus kohati ja Warcraft III sai vaid mõne minuti mängida. Otsisin võrgust lahendusi ja komistasin sellise teema otsa: http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/8596/. Selgus, et 9600 eri versioonidega väga palju jamasid rahval icon_sad.gif Siiani olen proovinud Catalyste 3.2-4.1, erinevaid settinguid (fastwrite on/off, AGP 8x/4x, VPU recovery on/off jms) aga mingi aja pärast ikka hakkab katkuma ja jookseb kinni. Jahutuse probleem ei tohiks olla, kast lahti ja lisaventi sai ka proovitud. Kaardi biose kallale pole tahtnud minna (garantii!!!). Tänaseks seis selline, et probleemid ka Win all ilma 3D mängudeta ja tõenäoliselt seab lähipäevil sammud garantiisse...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Zooter
Kreisi kasutaja
Zooter

sõnum 09.02.2004 16:56:57 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
mul jääb mulje, et see rohkem nagu ülekiirendamise või kuumenemise probleem...
kui kaart katki siis triibud ühtlaselt ja mängudes igavene sigrimigri

Ülekiirendatud tema masinat ei ole, minu oma jookseb vahepeal jah 133 siiniga, aga testimise ajaks panin defaulti. Toon välja, et minu masinasse prooviti kolme kaarti ja kõigiga sama jama, isegi 9500'ga, seega peaks kaart nagu korras olema. Lisaks arvuti temal kokku ei jookse(mul ka ei jooksnud, aga pilt oli igalpool sassis, 3DMarkis eriti) ja isegi 3D töötab(niipalju kui proovisin), kusjuures ilusti, lihtsalt 2D pilt sassis. Softi probleem ka olla ei saa, sest üks kord õnnestus isegi BIOSi pilt sassi ajada, seega BIOSi seaded? Üleüldse tundub see sodi, mis ekraanile tekib, olema suhteline - kord rohkem, kord vähem.
tagasi üles
hentz
HV Guru
hentz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.02.2004 17:04:17 vasta tsitaadiga

ma ostsin ka j6ulude ajal masina mis mul on profiilis...ning sama jama vahest kui arvuti pole pikka aega töötanud siis aitab kinni - 5 min on kinni - ning siis tööle. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Terror
HV veteran
Terror

sõnum 09.02.2004 17:15:20 vasta tsitaadiga

Mingit biose update pole sellele plaadile väljas? Äkki parandab see vea? Võib proovida AGP 4x panna.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
Alg0
HV vaatleja

sõnum 12.12.2004 20:09:07 vasta tsitaadiga

Mul siis ka NF7-Sv2.0 emme ja oli sama jama - seda eelkõige dvd filme vaadates ning msnmessengeris. Jamasin siis täna terve päeva, katsetasin ka erinevaid videokaarte ja lasin koodekeid ringi ja mida kõike veel. Viimase võimalusena lasin nforce draiverid maha(v5.03 tootja kodukalt) ja asendasin need draiveritega mis emmega kaasa tulid, ja ennäe imet kõik värvid korras ja näitab ka dvd menüüsid ega löö filmi vaadates ruudukesi sisse. Viimaseid nvidia draivereid ei ole veel katsetanud....
tagasi üles
Alg0
HV vaatleja

sõnum 12.12.2004 20:37:29 vasta tsitaadiga

Tundub, et NF7-S emaplaadile ei sobi ka nForce 5.10 draiverid. Järeldus: Ei maksa parandada asja, mis ei ole katki...
tagasi üles
Zooter
Kreisi kasutaja
Zooter

sõnum 12.12.2004 21:28:54 vasta tsitaadiga

Kuna see teema siin taas esile tuli, siis lisaks, palju aastaga targemaks olen saanud.
See arvuti jäigi nii, ei oska eriti kommenteerida, palju tal seda jama esineb. Aga enda arvutist(millel oli probleem veel suurem) käis läbi vahepeal üks Club3D Radeon 9600XT, mis ühes uuemas A64 arvutis pulli tegi, ning minu massinas funktsioneeris see täitsa ilusti. Tolle A64 emaplaadiga aga ei hakanudki asi tööle(häda oli küll vähe teine, nimelt ei tahtnud arvuti üldse käima minna, alles pärast korduvat proovimist võttis pildi ette) ja ei hakanud ka Sapphire 9600XT tööle ja muideks, sai veel proovitud kahte eri tootja, kuid sama kiibistikuga A64 mobot(Via kiip, esimene plaat Epoxilt, teine MSIlt) ja ikka ei töödand asi õieti. Lõpuks sai sinna Chaintechi Geforce 5900XT sisse pandud ning sellega siiani kõik korras.

Kokkuvõttes ei oska nagu midagi arvata, miks osad R9x00 seeria kaardid lollust tegid ja miks see üks korralikult töötas. Lisaks peab veel tõdema, et komponentide sobivus on tegelikult ikka paras müstika.
tagasi üles
xtr
HV Guru
xtr

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 14.12.2004 00:43:57 vasta tsitaadiga

mul on sama jama ühe sõbra masinaga, päris vanake teine, XP1700 + KT266 vist. ja PowerColor'i Radeon 7500 pullib samamoodi, klokatud ega midagi ei ole, aga windowsis täiesti lambist läheb pilt ruuduliseks vahel. draiverite reinstall korraks aitab, aga tuleb tagasi raibe. kui uuematel kaartidel ka siuke pull, siis tundub, et ATI pole oma rauda ühilduma saanud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 311 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 259
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleemid pildiga, R9600Pro ja NF7-S
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.