Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
tiith
maxnorm

|
02.02.2004 16:50:31
|
|
|
Ix kirjutas: |
Mida see BSA teeb? Tuleb sulle tuppa HV's öeldu põhjal? ... muahahahaa  |
Ei noh ma niisama kysisin ....
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
birgit123
HV veteran

|
02.02.2004 16:51:44
|
|
|
mul 75% -100% piraattarkvara.. kuna lihsalt ei jaksa osta originaale, kui need oleks tugev 2 korda odavamad siis vb hakkaks mõtlema
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
g-nome
Kreisi kasutaja

|
03.02.2004 03:54:03
|
|
|
100% pira mõned mp3`d on originaalid, kuna need on enda tehdud
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
04.02.2004 04:15:08
|
|
|
Ma arvan et kui firma kunagi teen siis ikka ostan vaid legaalset tarkvara jne. Aga kodus küll ei koti kas on legaalne või mitte.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
fredi
HV kasutaja

|
04.02.2004 05:02:19
|
|
|
SUSE 9.0 Pro sai Soomest ostetud teine ja kõik muu on muidugi freeware
_________________ Anyway kids, have fun, play nicely, be good. And remember - if it ain't broke, hit it again. |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kõva ketas
HV kasutaja
|
04.02.2004 05:11:07
|
|
|
Kas ma olen piraat kui mul 3 arvutit. 2 masinat käivad ainult legaalse softiga ja nendega teen ka tööd.Pappi on tõesti läinud progede alla.Kolmas ehk läppar on ainult piraattarkvara täis ja seal testin igasugu demosid ja pirasofti .Vaja ju kuskil enne uurida progesid kui osta .Ja ennäe imet vaata et kõik töötab korralikult ja teinekord veel pareminigi kui originaal.Kas piraadiväljalaskjad äkki testivad ja käivad softi enne korralikult üle et asi ikka töötaks .Mitte nagu vahest juhtub originaaliga
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
04.02.2004 06:38:38
|
|
|
piraat mis piraat... igas arvutis peab erinev litsents olema :-/ mõnus ju... teed arvutiklubi... pead ostma mingi 12Windows-i plaati. Ma arvan et pöörduks Win98 poole......
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
08.02.2004 18:50:43
|
|
|
Kui see teema nüüd statistiliselt kokku võtta, siis ei leidu siin ühtegi inimest kes ei omaks arvutis piraattarkvara (võibolla jäi keegi märkamata, pik teema sorry), kuid samas võitlevad kõik kangelaslikult igasuguste viidete vastu mis peaksid olema ebaausad. Kas ei ole paradoksaalne. Ise käisin oma arvuti eest välja 16K ja seda ilma tarkvarata. Mis see kõik oleks maksma läinud koos tarkvaraga! Kui arvestada 10000 kr minu arvutis oleva tarkvara hinnaks (võimalik et rohkem), siis ma oleks ammu pankronis kui selle eest nii palju oleksin maksnud. Ma ei ütle, et see on riigi süü, kuid milleks maksta kui tasuta saab? Vahelejäämise oht on peaaegu olematu - mulle sinna perifreeriasse ei ilmu postiljongi õigeaegselt!
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
08.02.2004 18:59:43
|
|
|
tsitaat: |
kuid milleks maksta kui tasuta saab?
|
Linux, OO jne
Ja usun et siin on inimesi kellel pole piraati arvutis.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
08.02.2004 19:11:31
|
|
|
Aga konkreetselt *siin* teemas vist tõesti ükski selline kasutaja sõna ei võtnud.
Samas, miks mitte asja vastu võidelda? Ega siis selle üle, et piran (nüüd ja ka edaspidi) pea uhke olema. Täiesti mõistan, et ka selle paljukirutud pisiPehme progejad on inimesed, kes California(?) ilusa ilma nautimise asemel peavad kuskil kopitavas kontoris istuma ja oma energiat/andekust kulutama programmide peale, mida mina siin maakera teises otsas iga päev kasutan, aga mille eest ma ei maksnud ning isegi aitäh ei öelnud.... Rääkimata sellest, et *siin* HVs ei saa seda ometi suure suuga promoda, et jah, täna tõmbasin selle ja eile tolle ning vot sellele jubinale, mis hetkel teel ja homseks kindlasti ka lõplikult kohale jõuab, oleks kräkki vaja, et äkki keegi siinsetest juhataks õigele saidile või annaks kohe otse
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
08.02.2004 21:33:39
|
|
|
UB kirjutas: |
Kui see teema nüüd statistiliselt kokku võtta, siis ei leidu siin ühtegi inimest kes ei omaks arvutis piraattarkvara |
HacaX kirjutas: |
Aga konkreetselt *siin* teemas vist tõesti ükski selline kasutaja sõna ei võtnud. |
WTF?! mina võtsin sõna ja mul pole arvutis üldse piraattarkvara Linux tähendab ka ikkagi seda, et piraattarkvara ei ole, üks võimalus ongi kasutada Linux'it, et mitte kuuluda tarkvara piraatide hulka
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
08.02.2004 21:36:51
|
|
|
Ütlesin otse, et *vist* ükski vastav kasutaja sõna ei võtnud. Sai küll enne esimest postitust kogu teema läbi loetud, a ju kadus siis sinu post teiste sekka ära. Ja uuesti vastates ei olnud viitsimist kõike uuesti läbi srivida
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
TULNUK
HV kasutaja
|
08.02.2004 22:37:20
|
|
|
Tunnistan et olen kah pooleldi piraat,põhjus on sama mis enamus eelmistelgi rääkijatel RAHAKOTT.On ju tegelikult päris ebanormaalne et kuitahan lihtsalt näiteks näpuharjutuseks natuke graafikat teha pean ostma endale ~2500.- eest photosohpi.Riistvara eest olen präeguseid hindu enamvähem nõus maksma aga just tarkvara on see millel on haigelt kõrge hind.Kahjuks on hetkel veel nii et tasuta tarkvara on suhtliselt vähetuntud ja enamus tasuta programme jäävad veel ajastu võrra maha tasulistele programmidele.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
09.02.2004 11:21:04
|
|
|
pean ostma endale ~2500.- eest photosohpi
|
sellise raha eest sa ei saa mingit photshoppi :p korruta see 3 või 4 ga
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
09.02.2004 11:29:15
|
|
|
UB kirjutas: |
Kui see teema nüüd statistiliselt kokku võtta, siis ei leidu siin ühtegi inimest kes ei omaks arvutis piraattarkvara (võibolla jäi keegi märkamata, pik teema sorry)... |
Mul hetkel vähemalt 100% legaalne kõik arvutis asuv. Sai mõned päevad tagasi Linuxile lihtsalt üle mindud. Enne seda ikka leidus piraati kah.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_789
HV kasutaja
|
09.02.2004 23:39:23
|
|
|
Ei salga, olude sunnil olen ka piraat. Miks olude sunnil? Kui mänge jõuan ikka vahel osta (austusest loojate vastu, näiteks CIV 3 seeria), kuna hind jääb maksimaalselt 1000 krooni kanti, siis tarkvara, rääkimata operatsioonisüsteemist, mina küll osta ei jõua. Tean, et Arvutiga ostes OEM saades, tuleb asi tunduvalt odavam, kuid see teeks suuri korrektiive antud komplektis. On ilmselge, et kui hinnad on laes, siis olukord ka ei muutu. Kuid samas kasutan ka võimalikult palju freeware. Näiteks OpenOffice, Zonealarm (tavaline), ad-aware jne. Õudne, mis hinda peab maksma Office Xp, Adobe toodete või Symanteci tarkvara eest. Muutusi pole arvatavasti (no mis: peaaegu kindlalt) lähimal ajal ette näha ja ma leian antud juhul, et see on normaalne! See peabki lihtsalt nii olema On võimalus eelistada ka kodumaist tarkvara, kuid seda leidub peamiselt raamatupidamis- või tekstitöötlustarkvara näol.
_________________ "Audaces fortuna juvat!" (Julgeid kroonib edu!) |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
09.02.2004 23:51:21
|
|
|
On võimalus eelistada ka kodumaist tarkvara, kuid seda leidub peamiselt raamatupidamis- või tekstitöötlustarkvara näol.
|
ja kusjuures needki maksavad päris kobedaid summasid
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
10.02.2004 09:40:19
|
|
|
... mnjah, alati leiab põhjuse virisemiseks Kas peab masinas jooksma tingimata see kõige viimane sõna (versioon) ? Minuarust ei pea, tehniliselt võiks n. XP asendada järelturult ostetud 2K-ga, mille võib hea õnne korral isegi retail'i saada ja seda kordades odavamalt, kui poes OEM'i eest maksad. Sama kehtib ülejäänud tarkvara kohta, ostad järelturult tiba vanema versiooni ja võit missugune. Reeglina pole uuemad versioonid sugugi 100% oma hinda väärt, sisaldavad palju vigu ja võrgust leiab vähem tuge.
Ilmselt pole meist keegi siiski päris puhas poiss, ega hakka ju mõne serveri rakenduse või proffiproge proovimiseks kohe kümneid tonne korstnasse kirjutama, ikka hangid asja kuskilt ja proovid ära. Siiski niiaplju austust autori vastu peaks olema, et kui teenid tema produkti pealt kasumit, siis lausa peaks toote ostma või kui mängid mõnda mängu tihedamini, siis ka selle.
Loomulikult, kui tasuta saab, siis ei kiputa eriti eetika peale mõtlema, ning mida nooremalt säärane suhtumine juurdub, seda raskem on hiljem aru saada, miks ma ühe või teise asja eest maksma peaks, kui see kohalikus ftp's üleval ripub. Kahjuks on säärane äraspidine loogika põhjustatud asjaolust, et uue IT ajastu kirjutamata tavade loojad on just noored, kellel pole veel maailma asjadest piisavalt adekvaatset ettekujutust. Nende vanemad on liiga vana põlvkond, et neid arvutimaailmas juhtida ja selgeks teha, et tirides wini ja office ftp'st, oled Sa samaväärne kurjategija, kui oleksid naabrimehe liikurmasina pihta pannud. Vastupidiselt sellele, õpetavad hoopis noored vanemaid ja lasevad neil kalli raha eest arvuti osta, aga jätavad ostmata tarkvara, mis teinekord tuleks kallimgi, kui kast ise. Arusaadav, et me pole süüdi neis hindades, millega meile tarkvara müüakse, kuid see ei saa olla vabanduseks tarkvara varastamisel - mulle meeldiks kah mõni S klassi mersu, aga olude sunnil, pean läbi ajama eelmise kümnendi Ford'iga - kas ma peaks nüüd minema ja varastama selle mersu ? Üsna paljud inimesed saaksid hakkama ka üldse mitte tasulist tarkavara pruukides, kuid nende laiskus või võimetus õppida ja ennast täiendada, ajab ftp'sse järgmise pirakoopia järele ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karzum
HV veteran

|
10.02.2004 13:40:18
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
Sa samaväärne kurjategija, kui oleksid naabrimehe liikurmasina pihta pannud. |
Sellist võrdlust ei saa tarkvarapiraatluse juures kasutada.
Üritan natuke selgitada.
Kui sa varastad naabrimehelt auto, siis on tegemist väga otsese kahjuga kuna naabrimees kaotas tänu vargusele 50 000 krooni (mis oli auto väärtus). Kui sa aga tõmbad internetist (st varastad) ühe väga kalli programmi, et disainida isklikku kodulehete, siis ei kannata selle programmi Ameerikas elav autor mitte mingisugust kahju.
Sellepärast, et sul ei olnud kunagi plaanis suurt summat kodulehe peale raisata, sa isegi ei teeni nii palju.
Näide. Turvamees, kes teenib kuus 3000 krooni, omab kodus kõvakettal suures koguses internetist tõmmatud muusikat, arvutimänge, filme ja programme, mille poehind oleks kokku ca 200 000 krooni. Küsimus, palju ta on sellega erinevatele autoritele kahju tekitanud?
viimati muutis Karzum 10.02.2004 13:45:40, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
10.02.2004 13:45:30
|
|
|
Karzum, loogiliselt võttes või inimlikust aspektist on Sul loomulikult õigus, kuid seaduse silmis, vahe nii kontrastne pole ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
10.02.2004 13:55:47
|
|
|
Karzum kirjutas: |
Sa samaväärne kurjategija, kui oleksid naabrimehe liikurmasina pihta pannud. |
...
Näide. Turvamees, kes teenib kuus 3000 krooni, omab kodus kõvakettal suures koguses internetist tõmmatud muusikat, arvutimänge, filme ja programme, mille poehind oleks kokku ca 200 000 krooni. Küsimus, palju ta on sellega erinevatele autoritele kahju tekitanud? |
Autorite endi arvates seesama 200 000 krooni.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karzum
HV veteran

|
10.02.2004 14:02:06
|
|
|
On jah nii Kusjuures BSA esineb ametlikes kanalites samasuguse loogikaga
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
10.02.2004 14:04:07
|
|
|
...kas ma peaks nüüd minema ja varastama selle mersu ?... |
ei peaks aga no kui tahad siis lase käia, ise istud pärast kinni...
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
MihhailLendur
HV kasutaja

|
10.02.2004 23:01:42
|
|
|
Tarkvara ja auto vahe on selles, et kui auto on läinud, siis on see õigel omanikul puudu ja vargal olemas. Tarkvara puhul aga pole õigelt omanikult juskui midagi võetud, tema programm on tal ikka alles... Kui keegi teeks minu autost koopia, nii et minu auto jääb täpselt selliseks nagu ta oli, siis poleks mul sellest eriti kahju...
Aga teisalt - kui käib totaalne piramine, siis keda huvitaks üldse uue tarkvara/muusika/jne arendamine? Lõpuks kaotaksid kõik...
Aga tegeld tahaks öelda vaid, seda, et kui tarkvara hinnad oleksid nii 500-600 krooni mail, siis oleks väga-väga paljudel ostetud soft masinas ja tegeld teeniksid softi tootjad palju enam kui praegu. Aga tõesti, kui softi eest, mis on täis bugisid, ei pruugi ühilduda ja sada muud häda veel, küsitakse 10k või enam siis on see ikka ränk. Eriti kui arvestada, et mõne aasta pärast on väljas uus versioon ja vana toetamisega enam ei tegelda...
_________________ Mis on elu mõte? |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.02.2004 08:55:36
|
|
|
... see koopia eest saamata jäänud kahju ongi see, mida peaks võrdsustama millegi füüsilise varastamisega ja seadus sisuliselt ju vahet ei teegi, mida Sa varastanud oled. Lihtsalt tarkvara korral on raskem case ots-otsaga kokku viia ja seda just täpselt sellepärast, et otsest käegakatsutavat kahju ei teki. Kahjuks ei muutu see võltsmoraal ilmselt niipea ja ma ei oska ka ennustada, mis peaks selleks pöördepunktiks saama, et midagi üldse muutuma hakkaks, kuid niikaua, kui ei mõisteta seda kahju, mida pira kasutades tarkvaraloojale tehakse, siis pole ilmselt lootustki, et midagi üldse muutuma hakkab ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
|