Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Ärifoorumid »  Ostuabi/hinnapäring »  Soovitused arvuti ja arvutijuppide ostmiseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 321, 322, 323 ... 677, 678, 679  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
raidov
HV kasutaja

sõnum 11.06.2013 17:30:03 vasta tsitaadiga

Corsair saab vabalt hakkama, 650 ti boost videoga kogu masin tarbib sul maksimaalselt umbes 250W kanti.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Poco
HV kasutaja

sõnum 11.06.2013 17:57:22 vasta tsitaadiga

Tänud "Raidov" - hea vastus ja valik on siis Corsair icon_smile.gif
miga
HV Guru
miga

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.06.2013 07:27:52 vasta tsitaadiga

Kas täna 750€ saab üldse arvuti, mis kõlbab ka mängimiseks. Hetkel profiilis oleva raaliga lasknud aastast 2008 ja toimetab siiani kõbusalt, kuid innovatsioon surub peale ja mõtlesin küsida, et end natukenegi asjaga kursis hoida.
Mis on mu soovid ? Kindlasti peaks uus raal lippama Haswell-i peal. Olen natuke nende kohta lugenud ja olen aru saanud, et kuldne kesktee võiks olla i5, kuid milline...

Mida mul komplekti hetke seisuga vaja EI OLEKS on SSD, hiir, klaviatuur ja molu.

Uue arvuti puhul hindan vaikust, kuid vesijahutusele minna ei soovi. Seega vaikuse nimel olen nõus rohkem panustama icon_smile.gif

Ühesõnaga võiks olla raal, mille võimekus oleks piisav ja jääks ülegi, et ka ehk 2-3.a pärast lippaks nagu noor jänes.

Videokaart peaks olema nii hea, et saan üle HDMI arvutisse saata heli koos pildiga. Ühesõnaga püss, millel lisad olemas icon_smile.gif

RAM võiks olla 16GB - lähen 64-bitile üle.

HDD oleks meedia salvestamise jaoks ehk võimalikult vaikne ja alates 1TB

Korpus võiks olla tagasihoidlik ilma diskopalli efektita, kuid praktiline ehk hea ligipääs pesadele ja VAIKNE icon_biggrin.gif

Kurat, laiali valgus jutt, kuid usun, et siin on asjapulki, kes said juba esimesest lausest aru, mida ma tahan icon_biggrin.gif

Kui hind läheb üle 750€ törts, siis jumal selega, vähemalt saan aimu kui kõva kopika uus raal neelama peaks icon_smile.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
raidov
HV kasutaja

sõnum 13.06.2013 09:04:33 vasta tsitaadiga

I5 4570 182,95 eur
ASRock B85M Pro4 70,5 eur
Toshiba 1 TB 59,90 eur
Liteon DVDRW 13,5 eur
Elixir 2x4GB 1600 MHz 55 eur
Corsair Carbide 200R 54,25 eur
Seasonic S12II 520W 61,70 eur
CM Hyper T4 26,70 eur
Sapphire 7870 XT 226,20 eur (kohal ei ole, tuleb tellida)

Kokku 750,7 eur

Mängimiseks pole 16GB mälu vaja: 4-8GB on piisav.
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 13.06.2013 09:08:07 vasta tsitaadiga

4GB oli moes aastal 2007, tänapäeval võiks 8GB ikka käigus olla
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
raidov
HV kasutaja

sõnum 13.06.2013 09:27:20 vasta tsitaadiga

See 4-8GB oli mõeldud üldisemalt umbes kuni 500 eur komplektide kohta, antud hinnaklassi komplektile, jah, ei paneks 4GB.
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 13.06.2013 09:30:37 vasta tsitaadiga

raidov, tänud!

Oskab keegi kasti täiendada või alternatiivi välja pakkuda ?
Kas pakutud prose jahutus on HEA icon_smile.gif?

On ehk NVIDIA-l paremat kaarti juurde pakkuda või on antud 7870XT kobe ?

RAM 8GB miinimum!

Mängimine ei ole prioriteet, kuid kast peab olema võimeline sellega kenasti toime tulema icon_smile.gif
tagasi üles
arturkur
HV kasutaja
arturkur

sõnum 13.06.2013 10:25:28 vasta tsitaadiga

7870XT on väga hea kaart!
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 13.06.2013 12:36:23 vasta tsitaadiga

Korpuse puhul küll vaikusega vist arvestatud ei ole?
Isiklikult võtaks korpuseks siit või poest summutusega korpuse, emaplaat mATX ka, seega mahub ära. poest ostes ostaks ühe vendi juurde, ise ostsin samasuguse ja paigutasin korpuse ette, alla, külma õhku sisse tõmbama. teemas müüdava puhul peaks need vendid juba nii asetsema ilmselt.

Kõvakettaks võtaks ka vb. 1TB WD RED'i, mis on vaikne, jahe ja heade kiirustega.

Prose jahutuse kohapealt saab ka paari euriga natukene vaikust juurde... hyper 212 EVO.

Isiklikult panin arvutisse ka 16gb rami, aga selle koha pealt olen ma juba 10+ aastat vaielnud inimestega, mis on piisav. Mulle meeldib kui on natukene üle, et äärmustes ka oleks headroomi. Sujuvus.

7870XT on hinna-jõudluse suhtelt hetkel vist parim icon_question.gif kaart ja seda jahin ka endale icon_razz.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 13.06.2013 12:42:40 vasta tsitaadiga

miga kirjutas:
On ehk NVIDIA-l paremat kaarti juurde pakkuda või on antud 7870XT kobe ?

Selles hinnaklassis pole nvidial midagi vastu panna ja ega pole ka amd-l endal sellele xt kaardile.
Nvidial on 650TI Boost mis on hea kaart 150€ kandis aga mõistagi nõrgem, kui XT. AMD-l endal on sama hinnaga 7870GE variandid, aga see nõrgem. 7950 hinnad algavad 285 pealt ja jõudluselt on XT sinna lähedale, seega 7950 pole eriti mõtet osta. 660TI sama mis 7950. 7970GE hinnad juba märgatavalt kõrgemad. Selleks, et XT jõudlust märgatavalt ületada peab siis võtma juba 670/770/7970GE mis on 100€ ja enam kallimad.

Ilmselt sa ei tahagi nii põhjalikult teada, aga mõtlesin hetkeseisu kohta mõned laused kirjutada. Päris tabelit ma ei tee nagu kasutaja WAV kõvaketaste kohta teeb, aga silma hoian peal küll arengutel thumbs_up.gif
Pole küll eurodes , aga annab aimu: http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107.html
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 13.06.2013 12:50:42 vasta tsitaadiga

samas kui mängid fullhd resol sobib ka gtx 650ti boost kaart täiesti
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 13.06.2013 12:59:45 vasta tsitaadiga

pots4t4j4, Jah enamus mänge saab päris kõrgetel seadetel mängida kui AA-d just põhja ei keera ja kehv prose ei bloki.

EDIT: Asi mis mind AMD juures häirib on liidesed. On 2xMiniDP, HDMI ja DVI (enamus kaartidel).
Kui monitoril on Full DP, siis kaardiga ühendamiseks peab tegema kaart>minidp/fulldp adapter>fulldp juhe.

Loogilisem oleks üks igast ühest: 1xmDP, 1xDP, 1xHDMI ja 1xDVI. Viimane siis legacy ja võiks varsti üldse ära kaduda (las tootjad panevad siis DVI>DP adapteri kaasa vanade monitoride omanikele.
Nvidial vähe loogilisem see asi.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 13.06.2013 13:33:18 vasta tsitaadiga

pots4t4j4, gtx650ti boost FULLHD jaoks BF3 kõik ultras? icon_biggrin.gif, sealt edasi kohe bf4 peale ka ? uus crysis peaks veel hullem olema vist? icon_razz.gif

liidesed häirivad mind ka natukene kaartide puhul, eelmise puhul oli asus pannud kaardile mini hdmi, mitte tavalise. tellisin kaabli = minihdmi-hdmi. kuvar on siiani dvi peal, kohe peaks displaypordiga variant tekkima, mis tähendab, et kõikide valikus olevate kaartide puhul (7870 XT'd kõik) tuleb probleem ette. hakkan kohe uurima, kas on kaablit = miniDP-DP. üleminekud ei meeldi. kas mingi vahe on ka dvi kaabli ja DP kasutamisel ?

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 13.06.2013 14:02:36 vasta tsitaadiga

mDP>DP kaablid on, aga newsflash - need on pmst kõik valget värvi icon_eek.gif icon_lol.gif
Mõni üksik mida ma olen eesti poodide hinnakirjades näinud mis on musta värvi, aga taolisel juhul pole kullatud connectorid nagu valgetel.

Kuna Apple olevat olnud mDP väljatöötaja või arendaja (võin eksida), siis ka kaablid valged. Ma ei pea ilmselt ütlema, kui kiiresti valge kaabel hunniku mustade kaablite keskel ära määrdub (tolm jms). Lõpuks näeb mingi kusekollane välja thumbs_down.gif
DP eelised on kõrgemate resode toetus (rohkem monitore) ja ka väiksema suurusega connector vs DVI. Lisaks pikemad kaablipikkused üle mille nt 4K edastada vs HDMI. Mingit silmaga nähtavat vahet siiski pole DP vs HDMI vs DVI. Lukustid on kah paremad. Saab kiiremini lahti/kinni lukustada kaabli vs DVI kus peab mutrikesi kruvima terve minuti. Ühtlasi daisy chaining ehk kaabli jätkamine jne. DP-l puudub ka "maks", ehk tootjatel on seda odavam lisada ja see ei nõua lisaks kaablile monitoris eraldi rauda (kaabel läheb otse paneeli). Tulemuseks õhemad monitorid. Lisaks võimaldab sama kaabli kaudu veel USB jms liiklust. Vist ainuke asi mida DP ei paku on võrguliiklus üle tema kaabli (HDMI vist võimaldab seda). Üldiselt DP=PC samas kui HDMI=TV/Audio.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 13.06.2013 14:29:07 vasta tsitaadiga

jep, mul läheb hdmi TV+audio jaoks ja monitori ühendus on veel lahtine siis, ent tundub, et ei ole. DP käiku arvatavasti, lihtsalt see kruvimine jääb ära jano, kaabel väiksem ka.

vaatasin ringi jah natukene ja leidsin ka ainult valgeid kaableid.. ebayst oli suhteliselt keeruline leida üldse kaableid, kõik kohad on üleminekuid täis. isegi kui otsid selgelt "cable" 'it icon_razz.gif
aga tahaks jah musta ja just kullatud otstega... eks tuleb otsida või siis rahulduda üleminekuga.

miga
HV Guru
miga

sõnum 13.06.2013 16:43:27 vasta tsitaadiga

Mehed, tänud kaasa mõtlemast ja soovitamast. Vaikselt hakkab midagi välja kooruma.

Jupid, milles olen kindel:

1. Graafikakaart: Paigas on hetke seisuga siis kaart, mida siin tugevalt soovitati. Usun asjamehi thumbs_up.gif ehk kaardiks SAPPHIRE HD7870 XT 2GB GDDR5 PCIE16 11199-20-20G
2. HDD: Ka hetkel profiilis olevas raalis tiksub 1TB WD RED ja etteheiteid ei ole ehk meediakettaks jääks Western Digital Red 3.5" 1TB SATA 6 GB/s 64MB

Jätame hetkeks hinnapiiri (750€) tahaplaanile ja lähtuks korraks allolevatest küsimustest

Küsimused:

Mobo:

Soovitati: ASROCK MB B85 S1150 MATX/B85M PRO4 ASROCK - on tal mingi eelis teiste samas hinnaklassis olevate ees või paneme natuke € otsa ja saan juba paremate võimalustega mobo ?

Prose:

Haswell i5 prosesid on erinevaid: i5 prosed - Komplekti pakuti i5 4570 kuid kui võtta hinna kalliduselt järgmine ehk i5 4670K - kas ma võidan midagi ?

RAM:

Jään ikka 16GB juurde - nagu enne siin ka mainiti, et enne olgu rohkem kui hiljem jääb puudu ja olles aastate jooksul aegajalt sunnitud oma RAM'i täiendama, siis palun kiirete 16GB soovitust. Nüüd RAM-i meestele küsimus, et mis see olla võiks, mõistliku hinna piires muidugi icon_biggrin.gif

CPU jahutus:

Tuleks korra jahutuse juurde tagasi. Kas hetkel välja pakutud Cooler Master HYPER 212 EVO CPU Cooler RR-212E-16PK-R1 on HEA või saame veel kõrgemale vaikusega minna. Kui ma õigesti mäletan, siis vahepeal soovitati iga nurga alt Noctua jahuteid ? ehk mis testide põhjal hea jahutus oleks...

Toide:

Pakuti SeaSonic S12II series 520W 85+ (Bronze) - lahjaks ei jää ? Olen vaikusefriik ja võib rahule jääda või paneme natuke € otsa ja teame, et saaks parema ?

Korpus:

See osa on tume maa, kuid pakuti välja: summutusega Nexus Thrio 310 Black - summutus, see on hea. Paneks € veel juurde, saame veel parema icon_smile.gif ?

Väike kõrvalepõige: Kuna voolutarbivus on teemaks, siis oskab keegi öelda, mis on järgmise 2 kaardi voolutarbivus: Gainward GTX260 896MB GS VS SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOST

Tuld!
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 13.06.2013 16:55:05 vasta tsitaadiga

miga,

mobo - asrock on odav (asuse odavliin, mis nüüd on suhteliselt samaheaks muutunud) ja suhteliselt hea kvaliteediga. hetkel ei viitsi süveneda, et täpsemalt kommenteerida, ent sa võid lahti võtta ju kodulehe ja vaadta, kas tahaksid mingeid võimalusi juurde.

prose - paari euro eest saaksid 200 mhz juurde. pm. võid võtta.

ram - ma ei tea, kas 1600mhz juurest üles minek on mõttekas. kiiruse mõttes ja siis bang for the buck, ehk raha eest saadav võit on korrelatsioonis makstava summaga.

cpu jahutus - see evo peaks olema igati hea, alati saab paremaid, aga palju sa selle eest nõus maksma oled ? ideepoolest saaks selle prosega default klokil hakkama ka korralik jahutus ilma ventilaatorita, ehk passiivis, mis on vaiksem. seda võiks keegi pädevam kommenteerida.

toide - 7870'ga on soovitatud 550w toiteplokki, ent arvan, et see seasonic ei jää väheks. keegi pädevam võib parandada mind selle kohapealt ka.

korpus - see korpus on odava otsa korpustest muarust parim (endal ka see, ent ostsin, mitte hinna, vaid sellepärast, et see on väiksem kui nexus'e prominent seeria korpused, mis on ka summutusega.. esialgu mõtlesin osta prominent R'i). €'de eest saab küll, prominendid maksavad 70 euri kanti, teiste kohta ei tea kommenteerida icon_razz.gif

gpu voolutarbimise kohta ei oska öelda ja kiire googeldamsiega ei jõudnud ka vastuseni, 7870 peaks võtma 200w kanti.

caramis
HV Guru
caramis

sõnum 13.06.2013 18:31:02 vasta tsitaadiga

260 võtab u. 170W, 7970XT ~200W.
Kui Evo ei meeldi, võid selle Xigmateki valida. Näeb ilusam välja ja jahutab isegi törts paremini, kui Evo. Soovi korral vaheta stock vent kahe vaiksema/aeglasema vastu välja, push-pull scaling on sel jahutil parem kui Evol. Hääletu jahuti saad siis, kui miskine Megahalemsi või Silver Arrowi passiivi paned. SA SB-E Extreme oli mul, i3 üle 53 kraadi kuumade ilmadega ei läinud, stock aluplönniga 65 kraadi mõne sekundiga käes.. icon_biggrin.gif

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 13.06.2013 18:32:59 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:
miga,
prose - paari euro eest saaksid 200 mhz juurde. pm. võid võtta.

ram - ma ei tea, kas 1600mhz juurest üles minek on mõttekas. kiiruse mõttes ja siis bang for the buck, ehk raha eest saadav võit on korrelatsioonis makstava summaga.

cpu jahutus - see evo peaks olema igati hea, alati saab paremaid, aga palju sa selle eest nõus maksma oled ? ideepoolest saaks selle prosega default klokil hakkama ka korralik jahutus ilma ventilaatorita, ehk passiivis, mis on vaiksem. seda võiks keegi pädevam kommenteerida.

toide - 7870'ga on soovitatud 550w toiteplokki, ent arvan, et see seasonic ei jää väheks. keegi pädevam võib parandada mind selle kohapealt ka.

gpu voolutarbimise kohta ei oska öelda ja kiire googeldamsiega ei jõudnud ka vastuseni, 7870 peaks võtma 200w kanti.

Proset pole mõtet K versiooni võtta, kui pole vastavat emaplaati millel ülekiirendada ja ka muud komponendid pole ülekiirendamist silmas pidades valitud.

Ram puhul on 1600Mhz piisav. Kiiremat pole mõtet võtta.

Endal on see jahutus 2500K (Sandy Bridge @ 4.7Ghz) peal. Igati korralik. Isegi suure kuumaga eelmisel suvel sain max 80 kraadi kätte. Muidu üle 60 kraadi kunagi mängudes ei lähe. Haswell küll veidi kuumem, aga samas võtab vähem volte, seega raske öelda kui palju tulemused erineksid.

Toite puhul nõuab see kaart soovituslikult 30A combined. Antud toide annab 40A combined. Piisav.

Loadis võtab 50W rohkem. Muidu võtab vähem ja on ikka tunduvalt kiirem. Uued kaardid on äärmiselt säästlikud idles. Vanad pole pooltki nii säästlikud. Numbrid graafikus on kogu süsteemi kohta: http://www.anandtech.com/bench/Product/664?vs=550
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 13.06.2013 18:38:09 vasta tsitaadiga

oh, jah, ma ei pannud tähele, et K protsessorist räägitakse.. ma vaatasin 4570 vs 4670, selle mineku võiks vast ikka teha.

Tomorrow, ta vast mõtles sealjuures (cpu jahutuse) vaiksust, mitte tempe.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 13.06.2013 18:42:32 vasta tsitaadiga

Mina pole õige inimene hindama jahutuste vaiksust, sest ma olen kõrva peale kukkunud ja kast lõugab 50 detsibilli icon_lol.gif . Kaasatulev vent on ok. Mingit hullu müra sealt ei kuulnud. Mul ka teine vent (arctic f12) juurde pandud, et push-pull saavutada.
tagasi üles
UrmoZ
HV Guru
UrmoZ

sõnum 13.06.2013 18:44:32 vasta tsitaadiga

Asus ja ASRock on erinevad firmad, kes on omavahel konkurendid. Mõlemal on oma jaotuskanalid. Asus oli kunagi seotud Pegatroniga, mille alla kuulub ASRock, kuid tänapäeval on Asus täiesti erinev tootja.

Emaplaat - i5-4670K korral on vajalik parema kiibistikuga emaplaat (Z87), kuna läheb ülekiirendamiseks. Kui ei lähe, siis ei ole K mudelit mõtet võtta.

Toide - 520W Seasonic on HD 7870 XT jaoks piisav. Ainuüksi 12V liin kannatab 480W. Kui koormata protsessorit ja videokaarti korraga Furmark´i ja Prime95 tarkvaraga, siis energiatarve jääb ~300W kanti (vb veidi peale). Reaalses kasutuses (nt. mängud) on see ~250W.
See 550W soovitus AMD poolt on üldine, kuna toiteplokke on erinevaid - mõnel Codegen, teisel Seasonic, kolmandal midagi muud. Seasonic on üks parimaid tootjaid ja S12II mudel on vaikne. Efektiivsus on väga hea (80+ Bronze), seega isegi kõrgema energiatarbe korral ei eralda toiteplokk ise eriti soojust ja ventilaatori pöörded on madalad.

HD 7870 XT energiatarve - mängudes ~160W, Furmark koormusega ~200W. TDP on 210W.
GTX 260 - TDP on ~170W, seega ka energiatarve on seal lähedal.

miga
HV Guru
miga

sõnum 13.06.2013 19:05:07 vasta tsitaadiga

Tänud taas, hakkab paremaks minema juba icon_smile.gif

Teie soovituste põhjal tundub SeaSonic S12II series 520W 85+ (Bronze) hea valik olevat, kuid kogemata koperdasin sellise artikli otsa: Sea Sonic and Corsair Power Supplies Certified for Haswell - sealt jääb justkui silma, et S12II pole Haswell-ga nö harmoonias...kuidas sellesse suhtuda ?

1. Okey, kellama ma ei hakka, seega teie arvamuse kohaselt võiks jääda Haswell i5 4570 juurde ? Loodan, et see on jätkusuutlik ka 3.a pärast siis icon_biggrin.gif

2. Mälud siis 1600mhz, kuid kui võtta nüüd 16GB korralikult kiired mälud, siis kas Elixir oleks parim valik või pannes € juurde võidaks veel midagi icon_smile.gif?

3. Mobo osa veel lahtine. Mehed, mis teie võtaksite ?

4. Samas, mis te mehed Noctua NH-D14 kohta ütlete ? Tasuks sellele hoopis mõelda ?

caramis, kui ütled, et on parem, siis usun. icon_biggrin.gif
Tomorrow, tänud asjaliku nõuande eest ja see anandtechi BENCH võrdlus on hää thumbs_up.gif
UrmoZ, põhjalik nagu alati, tänud! thumbs_up.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 13.06.2013 19:10:34 vasta tsitaadiga

UrmoZ, põhimõtteliselt oli üks teise emafirma. kes rohkem huvitatud - http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=151469

emaplaadi ja prose kohapealt ütleks pigem, et võta 4570 asemel 4670 ja ära selle k-lokkuvuse pärast muretse, vaiksem ja jahedam kast ka. (kahe prose erinevus)

toite kohapealt seda mõtlesingi, et 550w üldises võtmes, heade toidete puhul piisab väiksemast.

üldiselt hästi kokkuvõetud, peaks selge nagu olema küll asi ja komplekt korralik.
kui nüüd mobo kohapealt ka selgeks teha, et mille jaoks ja kas üldse paremat vaja oleks võtta, siis peaks lukus olema.

cpu jahutuse kohapealt, võid võtta parema ja jätta passiivseks (ilma vendita). on vaiksem, ent muud asjad komplektis teevad häält igatahes, seega ei tea kui mõttekas see on. (eriti kui vaadata kulutatud summat)

UrmoZ
HV Guru
UrmoZ

sõnum 13.06.2013 21:12:00 vasta tsitaadiga

Nagu joonis näitab, oli ema-tütar firmadega tegemist enne 2010ndat aastat. Hetkel enam nii ei ole.
Wiki (Pegatron):
tsitaat:
In January 2010, Pegatron's then parent company Asustek announced a plan to spin off and to transfer its long term equity investment in Pegatron to its wholly owned subsidiary, Pegatron International Investment Co., Ltd. On June 10, 2010, Pegatron merged with Pegatron International, and Pegatron has since been the surviving spin off independent company.

The Teksyndicate (with JJ from Asus)
https://teksyndicate.com/videos/tek-extended-interviewqa-jj-asus
Alates 9:10.
---------------------

miga, et kindel olla toiteploki sobivuses Haswelliga, siis sobib nt. Corsair GS600.
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Toiteallikad/261279/
Kuig paljud lehed väidavad, et GS600 on Haswelliga sobiv, on hetkel Corsair ise kinnitanud versioonid V1 ja V3, V2 on testimisel.

Emaplaadid:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/317392/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/317372/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/317434/

Jahutus - i5-4570 korral ei ole Noctua NH-D14 jahutil mõtet. Pealegi on mitmete korpustega probleem (jahuti kõrgus 160mm, kuid paljud korpused mahutavad kuni 159mm või vähem).
CM Hyper 212 EVO/X Army on poole odavam ja piisav.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Ärifoorumid »  Ostuabi/hinnapäring »  Soovitused arvuti ja arvutijuppide ostmiseks mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 321, 322, 323 ... 677, 678, 679  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.