Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Estnx
HV Guru

|
26.05.2013 22:26:24
|
|
|
Etz kirjutas: |
kaidtor, 2,56V?
Suicide run?  |
Kusjuures, kui nüüd seda pilti uskuda ja see ei valeta, siis väga märkimisväärne asi on ikka ülim kordaja. 77 lausa
Aga surmajooks on sellise pingega kindlasti. Nii väikese nanomeetri jaoks
_________________ Just see vidin, mida sa oled otsinud... |
|
Kommentaarid: 237 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
3 :: |
201 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
26.05.2013 22:29:24
|
|
|
tsitaat: |
väga märkimisväärne asi on ikka ülim kordaja. 77 lausa
|
Kui õigesti mäletan, siis 80 on maksimaalne. Kui õigesti mäletan, siis piir oli 8GHz , ehk et siini kiirust saab tõsta, kuid üle 8GHz ikka minna ei saa kordajat kasutades...
_________________ M: Gigabyte B650M-DS3H |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
0 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
27.05.2013 00:40:26
|
|
|
väga öko tõesti. aga kuidas ta nüüd nö. tavakasutaja masinas kellub? tahaks teada, kas i3 ka avatud on..? no nii, budget-enthusiasti vaatevinklist
E: mis see i7 lutsus ~600W socketist vä? o_O
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms) |
|
Kommentaarid: 167 loe/lisa |
   |
144 |
|
tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
27.05.2013 16:36:07
|
|
|
1,34 i5 2500k max koormusel loodan et pole suicide run
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
27.05.2013 18:17:35
|
|
|
lepkai kirjutas: |
1,34 i5 2500k max koormusel loodan et pole suicide run  |
suicide run ? mul töötab 2500K pea 2 aastat juba @ 1.384v
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
27.05.2013 18:57:56
|
|
|
Ma arvan, et ka 1.5v voldi peal ei juhtu 10 aastat midagi
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
951
HV vaatleja
|
28.05.2013 19:30:29
|
|
|
Tere
Oleks vaja natuke abi seoses cpu temperatuuriga.
CPU on i5 3570k ja jahuti Mugen3
Umbes kuu aega tagasi sai siis proselt eemaldatud IHS, kõik kulges hästi ja uueks pastaks vahele sai AS5. Sai siis umbes tund aega Intel burn testi lastud ja temperatuuriks oli 68 kraadi ( 4.1 GHz juures ) millega olin väga rahul, kuid probleem seisneb selles, et iga päevaga läks temperatuur aina kehvemaks ja 3 nädala pärast oli juba 84 kraadi. Võtsin siis peale kuu aja möödumist asja uuesti käsile ning vahetasin pastad ja tulemuseks sama lugu, esimesel päeval 68 kraadi ja iga järgmine päev tuli vaikselt kraad juurde. Milles siis asi võib olla, kas äkki pastas? Jahuti on korralikult kinni ja selles asi olla ei saa.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
rene p
HV veteran
|
28.05.2013 20:32:51
|
|
|
951 kirjutas: |
Tere
Umbes kuu aega tagasi sai siis proselt eemaldatud IHS, kõik kulges hästi ja uueks pastaks vahele sai AS5. Sai siis umbes tund aega Intel burn testi lastud ja temperatuuriks oli 68 kraadi ( 4.1 GHz juures ) millega olin väga rahul, kuid probleem seisneb selles, et iga päevaga läks temperatuur aina kehvemaks ja 3 nädala pärast oli juba 84 kraadi. Võtsin siis peale kuu aja möödumist asja uuesti käsile ning vahetasin pastad ja tulemuseks sama lugu, esimesel päeval 68 kraadi ja iga järgmine päev tuli vaikselt kraad juurde. Milles siis asi võib olla, kas äkki pastas? Jahuti on korralikult kinni ja selles asi olla ei saa. |
Arvata võib, et pasta viga.
http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/liquid+metal/Coollaboratory-Liuid-Pro-Liuid-metal-thermal-paste-95455
Kasuta seda seal vahel, nagu enamus, kes on IHS eemaldanud proselt. Ma arvan, et tulemus on silmnähtavalt parem.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
951
HV vaatleja
|
28.05.2013 22:49:05
|
|
|
rene p kirjutas: |
Tere
Umbes kuu aega tagasi sai siis proselt eemaldatud IHS, kõik kulges hästi ja uueks pastaks vahele sai AS5. Sai siis umbes tund aega Intel burn testi lastud ja temperatuuriks oli 68 kraadi ( 4.1 GHz juures ) millega olin väga rahul, kuid probleem seisneb selles, et iga päevaga läks temperatuur aina kehvemaks ja 3 nädala pärast oli juba 84 kraadi. Võtsin siis peale kuu aja möödumist asja uuesti käsile ning vahetasin pastad ja tulemuseks sama lugu, esimesel päeval 68 kraadi ja iga järgmine päev tuli vaikselt kraad juurde. Milles siis asi võib olla, kas äkki pastas? Jahuti on korralikult kinni ja selles asi olla ei saa. |
http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/liquid+metal/Coollaboratory-Liuid-Pro-Liuid-metal-thermal-paste-95455
Kasuta seda seal vahel, nagu enamus, kes on IHS eemaldanud proselt. Ma arvan, et tulemus on silmnähtavalt parem. |
Lugesin natuke selle Liquid Pro kohta ja sain aru, et alumiiniumiga kokku puudet olla ei tohi ja on raskesti puhastatav,kui kuhugi mujale peaks sattuma. Samas temperatuure kiidetakse. Kas paigaldamine on sellel täpi meetodil või tuleb laiali ajada?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
29.05.2013 00:40:08
|
|
|
KUi LN-i ei kasuta siis täiesti mõttetu mürada sellega
Vahe on heal juhul 2c.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
rene p
HV veteran
|
29.05.2013 17:18:13
|
|
|
Tere
Kasuta seda seal vahel, nagu enamus, kes on IHS eemaldanud proselt. Ma arvan, et tulemus on silmnähtavalt parem. |
Lugesin natuke selle Liquid Pro kohta ja sain aru, et alumiiniumiga kokku puudet olla ei tohi ja on raskesti puhastatav,kui kuhugi mujale peaks sattuma. Samas temperatuure kiidetakse. Kas paigaldamine on sellel täpi meetodil või tuleb laiali ajada? |
Laiali tuleb ajada, vahendid on kaasas komplektis selleks. Võid youtube-st videot vaadata, kuidas asi käib. Ülejäänud jutt on muidugi kõik õige, et eemaldamine käib sisuliselt mahalihvimise meetodil. Aga ta ei ole nii vedel nüüd ka, et kusagile mujale kergesti sattuda võiks. Alumiiniumiga ei tohi jah kokku lasta seda, aga IHS peaks olema nikkliga kaetud, mitte puhas alumiinium minuarust. Sama kehtib ka korralike jahutite taldade puhul, et on nikkliga kaetud. Ei tohiks nagu reageerima hakata keemiliselt need pinnad omavahel siis.
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
29.05.2013 17:29:54
|
|
|
ihs ise on vasest, mingi hõbedane s1takiht on peal ainult, võimalik et siis on nikeldatud.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
rene p
HV veteran
|
29.05.2013 18:12:07
|
|
|
WäntWõll kirjutas: |
Vahe on heal juhul 2c. |
Kui ta niisama seda pasta asemel kasutaks IHS peal, siis võib-olla küll oleks mõttetu jah. Aga ta on juba füüsiliselt IHS-i eemaldanud ja garantii sisuliselt läinud prosel, siis miks mitte võtta asjast maksimumi?
Pasta asendamine IHS-i all pastaga, oleks nagu kaks korda rehapeale astumine minuarust. Lõpuks kuivab see seal all samamoodi ära nagu originaalpasta ja siis on kasu suht null.
See vedelmetall aga peaks seal kestma aastaid täpselt samamoodi, teoorias
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
29.05.2013 19:21:42
|
|
|
WäntWõll kirjutas: |
Vahe on heal juhul 2c. |
Kui ta niisama seda pasta asemel kasutaks IHS peal, siis võib-olla küll oleks mõttetu jah. Aga ta on juba füüsiliselt IHS-i eemaldanud ja garantii sisuliselt läinud prosel, siis miks mitte võtta asjast maksimumi?
Pasta asendamine IHS-i all pastaga, oleks nagu kaks korda rehapeale astumine minuarust. Lõpuks kuivab see seal all samamoodi ära nagu originaalpasta ja siis on kasu suht null.
See vedelmetall aga peaks seal kestma aastaid täpselt samamoodi, teoorias  |
Arctic mx-4 karbi peal on kirjas et kestab vähemalt 10aastat. Kas see kuivab seal IHS all siis kiiremini kui niisama prose ja cooleri vahel?
Seda ma ütlesin sellepärast et mina ei usu et see pasta inimesel kuu ajaga ära kuivab ja +20 hakkab näitama.
viimati muutis SilQ 29.05.2013 21:24:36, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
951
HV vaatleja
|
29.05.2013 19:45:59
|
|
|
Samas kui ma kasutan seda Liqid-Prod ja see seal ihs-i all põhimõtteliselt ära kivistub, siis missuguse vaevaga ma selle ihs-i vajadusel lahti saan?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
29.05.2013 22:17:40
|
|
|
Samas kui ma kasutan seda Liqid-Prod ja see seal ihs-i all põhimõtteliselt ära kivistub, siis missuguse vaevaga ma selle ihs-i vajadusel lahti saan? |
Spoiler 
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
29.05.2013 22:25:03
|
|
|
Samas kui ma kasutan seda Liqid-Prod ja see seal ihs-i all põhimõtteliselt ära kivistub, siis missuguse vaevaga ma selle ihs-i vajadusel lahti saan? |
Peitliga peksad valla
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
951
HV vaatleja
|
30.05.2013 05:25:01
|
|
|
Väga leidlikud, aga aitäh sellegi poolest.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
30.05.2013 13:30:41
|
|
|
siis missuguse vaevaga ma selle ihs-i vajadusel lahti saan?
|
Keerad veidi üksteise suhtes mitte ei hakka lahti tõmbama, nii sai jahuti IHS`i küljest suurema probleemita kätte (märksa suuremad pinnad muideks). Uuem Ultra väidetavalt paremini puhastatav, ei tea, ei ole seda proovinud.
Samas probleem ilmselt ei ole pärast kättesaamises vaid selles, et metall muude vidinate peale ei areneks mis tuuma ümber asuvad. IHS-iga prose puhul on selline toiming suht muretu kuna ümbrus on kaetud, peab tõsiselt palju panema, et pesa kontaktideni või emaplaadini jõuaks. YMMV.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
951
HV vaatleja
|
30.05.2013 14:16:40
|
|
|
Jaanos kirjutas: |
siis missuguse vaevaga ma selle ihs-i vajadusel lahti saan?
|
Keerad veidi üksteise suhtes mitte ei hakka lahti tõmbama, nii sai jahuti IHS`i küljest suurema probleemita kätte (märksa suuremad pinnad muideks). Uuem Ultra väidetavalt paremini puhastatav, ei tea, ei ole seda proovinud.
Samas probleem ilmselt ei ole pärast kättesaamises vaid selles, et metall muude vidinate peale ei areneks mis tuuma ümber asuvad. IHS-iga prose puhul on selline toiming suht muretu kuna ümbrus on kaetud, peab tõsiselt palju panema, et pesa kontaktideni või emaplaadini jõuaks. YMMV. |
Aitäh korraliku vastuse eest.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
07.06.2013 10:43:53
|
|
|
i5 2500k Emaplaat Gigab.GA-Z68X-UD3-B3, nii mul siis kas halb prose või emapalaat, üle 4200 kätte ei saa sedagi auto voldiga, läheb lõputusse restarti, st peale kolmandat taastab algseaded! Volti üle 1,35 pole proovinud anda, kas Palun keegi oskab mulle öelda mida veel muuta , või lihtsalt mu prose, emaplaat s....?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
07.06.2013 11:01:34
|
|
|
Ise ka maadlesin kunagi oma GA-Z68X-UD3H-B3 (i5 2500) platega. Ei saanud isegi mälu 1600mhz peal tööle. Samuti üle 4,2 GHz CPU ei saanud.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
07.06.2013 13:24:58
|
|
|
i5 2500k Emaplaat Gigab.GA-Z68X-UD3-B3, nii mul siis kas halb prose või emapalaat, üle 4200 kätte ei saa sedagi auto voldiga, läheb lõputusse restarti, st peale kolmandat taastab algseaded! Volti üle 1,35 pole proovinud anda, kas Palun keegi oskab mulle öelda mida veel muuta , või lihtsalt mu prose, emaplaat s....? |
4500mhz peaks küll tulema selle platega. Muidugi mitte auto voldiga. 1,35 peaks olema piisav.
Muidugi kui sul on peal viimane bios (UEFI) siis sellega keerati Load Line calibration ja veel mõned asjad kinni (täpselt ei mäleta mis kinni läksid, aga neid oli üksjagu) siis juba läheb raskeks.
1. Proovi vanemat biosi, sellega peaksid tulema välja peidetud valikud.
2. Või proovi uuel biosil need seaded lahti saada:
selleks tuleb kasutada venelaste tehtud softi (minul töötas ilusti) http://forums.overclockers.ru/viewtopic.php?p=9776728#p9776728
Tuleks teha järgmist:
1. Tiri alla FTK, windowsile.
2. Tiri viimane bios oma emaplaadi kodulehelt alla, paki lahti ja nimeta biosi fail bios.bin ja tõsta sinna softi kataloogi vastavalt siis kumb windows sul on X64 või X32.
3. Nüüd käivita seal kataloogis merefl.bat fail administraatori õigustega. Siis ta toimetab seal ise ja kui tuleb roheline kiri: "FPT Operation passed" siis on kõik edukalt õnnestunud.
4. Siis sule arvuti (mitte restart) peale seda käivita arvuti ja mine Biosi: vaata kas ära peidetud asjad on tagasi tekkinud.
Nüüd saad PLL ja teisi asju näppida ja 4500 peaks tulema lihtsalt.
Need asjad peideti ära siis kui tuli ivy seeria. Kuna ivy on kaunis kuum prose siis arvati et oskamatude pärast oleks kindlam need asjad kinni keerata.
|
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
07.06.2013 16:17:06
|
|
|
SilQ kirjutas: |
i5 2500k Emaplaat Gigab.GA-Z68X-UD3-B3, nii mul siis kas halb prose või emapalaat, üle 4200 kätte ei saa sedagi auto voldiga, läheb lõputusse restarti, st peale kolmandat taastab algseaded! Volti üle 1,35 pole proovinud anda, kas Palun keegi oskab mulle öelda mida veel muuta , või lihtsalt mu prose, emaplaat s....? |
4500mhz peaks küll tulema selle platega. Muidugi mitte auto voldiga. 1,35 peaks olema piisav.
Muidugi kui sul on peal viimane bios (UEFI) siis sellega keerati Load Line calibration ja veel mõned asjad kinni (täpselt ei mäleta mis kinni läksid, aga neid oli üksjagu) siis juba läheb raskeks.
selleks tuleb kasutada venelaste tehtud softi (minul töötas ilusti) http://forums.overclockers.ru/viewtopic.php?p=9776728#p9776728
Tuleks teha järgmist:
2. Tiri viimane bios oma emaplaadi kodulehelt alla, paki lahti ja nimeta biosi fail bios.bin ja tõsta sinna softi kataloogi vastavalt siis kumb windows sul on X64 või X32.
3. Nüüd käivita seal kataloogis merefl.bat fail administraatori õigustega. Siis ta toimetab seal ise ja kui tuleb roheline kiri: "FPT Operation passed" siis on kõik edukalt õnnestunud.
4. Siis sule arvuti (mitte restart) peale seda käivita arvuti ja mine Biosi: vaata kas ära peidetud asjad on tagasi tekkinud.
Need asjad peideti ära siis kui tuli ivy seeria. Kuna ivy on kaunis kuum prose siis arvati et oskamatude pärast oleks kindlam need asjad kinni keerata. |
veits kardan seda teha eriti kui lugesin foorumist kommentaare ja probleeme mis vendadel olid tekkinud, ju siis jäängi oma 4,2 otsa istuma, kuigi ju jahutus lubaks enamat, kurb,
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
07.06.2013 16:56:18
|
|
|
SilQ kirjutas: |
Tuleks teha järgmist:
Need asjad peideti ära siis kui tuli ivy seeria. Kuna ivy on kaunis kuum prose siis arvati et oskamatude pärast oleks kindlam need asjad kinni keerata. |
veits kardan seda teha eriti kui lugesin foorumist kommentaare ja probleeme mis vendadel olid tekkinud, ju siis jäängi oma 4,2 otsa istuma, kuigi ju jahutus lubaks enamat, kurb,  |
Tee siis downgrade biosile, vaata mis siis saab, kas siis tulevad nähtavad asjad ja saad 4.5 stabiilseks.
Samas kui tekkivad mingisugused probleemid saab alati õige biosi uuesti peale panna ja kõik hästi.
Kivitükiks sa teda iial lasta ei saa, giga kasutab Dual biosi. Nii et pole põhjust kartmiseks.
|
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|