|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad rattakiivrit? |
| Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
| Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
| Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
| Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 196 |
|
| autor |
|
Sold OUT
no credit

|
19.05.2013 11:00:22
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Super AMOLED, max 400+ natuke peale, rohkem ma ei kavatse ratta peale kulutada ning selles hinnaklassis ei ole midagi mõistlikumat valida, kus oleks sinu pakutud asju peal. Samas mul tekib küsimus, kas niisama harrastajale, kes aegajalt sõitmas käib on üldse jubedaid eliitklassi asju pelae vaja... |
Mis pood see on kus ei saa komponente vahetada ostetaval rattal?
Aga jah, see oli minu poolt soe soovitus lihtsalt veidi parem käiguvahetaja panna külge kuna see ongi praktiliselt kõige tähtsam asi ratta peal mis võiks ilma pideva sekkumise ja timmimiseta toimida Eriti kui otsustad asfaldilt maastikule ka keerata.
Samas, minu rattakasutus on veidi teistsugune kui transport punktist a punkti b või looduse nautimine kruisides.
Eliit komponendid ikka XT ja XTR... samas nagu ka näiteks automaailmast võrdlust tuua, siis 500+ hobujõulisi autosid ei kasuta vaid tippsportlased vaid ka tavalised pereinimesed.
Muide, mul ei ole 2000€ ratas... omal ajal maksis vist 12000 raha... ehk mingi 700 eur. Kuid kuna komponente on küljes käinud palju, siis toetun sellele, et kõrgema klassi jupid on paremini toimivad ning annavad sõiduelamusele vaid positiivset juurde.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
viimati muutis Sold OUT 19.05.2013 11:07:00, muudetud 3 korda |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
19.05.2013 11:01:08
|
|
|
miga, millisel pinnasel valdavalt sõitma hakkad? Maastik-mets, linn, kruusateed?
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
0 :: |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
19.05.2013 11:02:23
|
|
|
| libe kirjutas: |
| namstoop kirjutas: |
| miga, ah ära usu trolli juttu. Ma sõitsin 10 aastat mingi täiesti alumise otsa käiguvahetusega ja ei juhtunud ka midagi traagilist. Vahel pidi tiba regullima. Nii Acera kui Alivio on harrastajale täiesti mõistlikud. |
ega vana ereliukasega ka midagi traagilist juhtunud - polnud miskit, mida korda ei saanud teha
muidugi kui ei ole varasemat kogemust parema rattaga või oled püstise lenksu ja sirge seljaga kruisija, siis pole vahet, millise risu omale jalgevahele soetad |
ja soovid sa sellest rääkida, kuidas Alivio VS Deore toimub tohutu arenguhüpe näiteks ka mõnekümne kilomeetri läbimiseks mööda kõvakattega teid? Raudselt alla 2000€ rattaga pole see lihtsalt võimalik.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
19.05.2013 11:08:45
|
|
|
Veloplusi poe ees ma väheke 20-V ja 20-MD-ga sõita sain. Minu jaoks oli see juba elamus 15.a pole ratta seljas olnud. Kunagi väga ammu sain oma esimese käikudeg ratta Hobby Hall-st, ELDORADO vms, sinist värvi ja no jube luks oli. Seega aeg on ikka räigelt edasi läinud ja tänane kvaliteet ja tehniline võimekus on ikka kõvasti paranenud.
Lähen proovin ükspäev 40-MD ka ära ja hakkan hinnas läbi rääkima + tahaks porikat taha ja pudelihoidjat. Vaatame, mis kompromissi nad välja pakuvad...
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
19.05.2013 11:28:52
|
|
|
| miga, ah ära usu trolli juttu. Ma sõitsin 10 aastat mingi täiesti alumise otsa käiguvahetusega ja ei juhtunud ka midagi traagilist. Vahel pidi tiba regullima. Nii Acera kui Alivio on harrastajale täiesti mõistlikud. |
ega vana ereliukasega ka midagi traagilist juhtunud - polnud miskit, mida korda ei saanud teha
muidugi kui ei ole varasemat kogemust parema rattaga või oled püstise lenksu ja sirge seljaga kruisija, siis pole vahet, millise risu omale jalgevahele soetad |
ja soovid sa sellest rääkida, kuidas Alivio VS Deore toimub tohutu arenguhüpe näiteks ka mõnekümne kilomeetri läbimiseks mööda kõvakattega teid? Raudselt alla 2000€ rattaga pole see lihtsalt võimalik.  |
milleks üle pingutada?
deore komplekt ei ole ulmekallis
500€ on võimalik leida ka ratas, millel on taga XT ja ees deore
enda voki ostsin 590€, taga xt, ees deore ning õliga ketaspidurid ning tagatipuks veel klipid - standardvarustuses
ja olen seda meelt, et XT vaheti on väärt, kui vähegi on soovi koormuse all käike vahetada
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
19.05.2013 13:29:33
|
|
|
ivokas, suurem osa linnas ma arvan, kuid kindlasti leian end ka metsavahel, mida Nõmmel peaks piisavalt olema.
libe, näita mulle 500€ eest mudelit, millel on taga XT ja ees deore ?
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
19.05.2013 13:34:18
|
|
|
Fantastiline rattasõidu ilm, tulin just 53,5km ringilt.
Keskmine kiirus 28,4km/h ja keskmine pulss 141l/m
_________________ Kõik lihtsad probleemid on juba lahendatud ... |
|
| Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fg
Kreisi kasutaja
|
19.05.2013 14:44:36
|
|
|
| Mis jubinat vaja oleks, et Endomondosse ka pulss logisse saada?
|
|
| Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
143 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
19.05.2013 14:55:23
|
|
|
ivokas, suurem osa linnas ma arvan, kuid kindlasti leian end ka metsavahel, mida Nõmmel peaks piisavalt olema.
libe, näita mulle 500€ eest mudelit, millel on taga XT ja ees deore ? |
See tehasehinnaga ostetud ilmselt
Muidu jutt õige, on küll vahe. Käisin tegin venna rattaga tiiru
Täpsus just koormuse all hoopis teine, kui Acera-X
Samas jah, kes ei otsi koguaeg õiget käiku või ei käruta mäest üles-alla metsas, siis vahet pole. Lihtsalt tasub arvestada, et vahetaja algus ja lõpp võivad olla ebamäärasemad.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.05.2013 15:15:29
|
|
|
| fg kirjutas: |
| Mis jubinat vaja oleks, et Endomondosse ka pulss logisse saada? |
Telefoniga ühilduv pulsivöö.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
19.05.2013 15:20:16
|
|
|
| Magic kirjutas: |
libe, näita mulle 500€ eest mudelit, millel on taga XT ja ees deore ? |
See tehasehinnaga ostetud ilmselt
Muidu jutt õige, on küll vahe. Käisin tegin venna rattaga tiiru
Täpsus just koormuse all hoopis teine, kui Acera-X
Samas jah, kes ei otsi koguaeg õiget käiku või ei käruta mäest üles-alla metsas, siis vahet pole. Lihtsalt tasub arvestada, et vahetaja algus ja lõpp võivad olla ebamäärasemad. |
Sõitsin eelmine suvi paar kuud Acera käiguvahetusega, paar kuud Alivio käiguvahetusega ja sügisel sai ostetud uus ratas X9 käiguvahetusega. Tavakasutusel vahetavad need kõik hästi kui on õigesti reguleeritud. Vahe tuleb sisse, siis kui on vaja ootamatult poole tõusu pealt käigu vahetada või on sõit väga mudastes-märgades tingimustes.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
19.05.2013 16:49:45
|
|
|
Acera on plekist ja plekk venib ajaga ära ja muutub ebatäpseks. Mida kallim käiguvahetaja, seda kõvemast metallist ta on. Juba konstruktsioon on teistsugune.
Käiguvahetaja on koguaeg tugeva pinge all, seal on tugev vedru mis surub ja tross on siis piirajaks.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ak_47
HV kasutaja

|
19.05.2013 17:56:41
|
|
|
Sõitsin siis Scott Sub 30'ga paarkümmend kilomeetrit ning väga viis oli.
Spoiler 
Ilm oli natuke palav,aga sõitu ei seganud. Hübriidratas on väga mõnus jalgrattateedele, kus mnt.rattaga oleks liiga palju rahvast konstantseks (ja suhteliselt tempokaks) kulgemiseks ning mägirattaga tüütutult tülikas. Al. raam,mis ei ole just kergemate killast, on piisvalt jäik,et tempot tehes mitte üleliigselt energiat kulutada. Põrutusted asfaldil....kui aus olla, siis ei pannud tähele ning metsateedel/matkaradadel asuvad kivid ja oksad ei olnud piisavalt suured. Veeretakistusest rääkides, siis olid all schwalbe 700x35c kummid, mis ei limiteerinud ka veeremist. Hüdraulilised ketaspidurid vajavad sissesõitmist, kuid esmamuljeks jäi suhteliselt hea piduritunnetus - võrreldes nt. v-piduritega. Aga jällegi ei ole mul sellist laiahaardelist v-pidurite kogemust.Acera käiguvaheti kohta ei pea küll vajalikuks midagi negatiivset esile tuua, sest käigud vahetasin enne tallamist ära.Pirita, Viimsi, Maardu pakkusid toredat sõidumõnu isegi sellise Hipster-rattaga sõites
edit: parandused tekstis.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
19.05.2013 18:31:18
|
|
|
Veloplusi poe ees ma väheke 20-V ja 20-MD-ga sõita sain. Minu jaoks oli see juba elamus 15.a pole ratta seljas olnud. Kunagi väga ammu sain oma esimese käikudeg ratta Hobby Hall-st, ELDORADO vms, sinist värvi ja no jube luks oli. Seega aeg on ikka räigelt edasi läinud ja tänane kvaliteet ja tehniline võimekus on ikka kõvasti paranenud.
Lähen proovin ükspäev 40-MD ka ära ja hakkan hinnas läbi rääkima + tahaks porikat taha ja pudelihoidjat. Vaatame, mis kompromissi nad välja pakuvad... |
Kui su viimane mälestus rattasõidust on viieteist aasta tagune Hobby Hally'st soetatud rattaga, siis ära üldse vaevagi ennast praegu käiguvahetajatega, kas võtta Acera, Alivio või XT. Usun, et juba 20-V pakub sulle sellist sõiduelamust, et viskad rõõmust silda sadulas Kui oled juba mõnda aega sõitnud ja tunned, et tahaks midagi paremat, siis on alati võimalus ka kangem käiguvaheti peale osta. Isiklikult mulle on käiguvahetusest palju tähtsamal kohal võimalikult väike veeretakistus (kummid ja jooksud).
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri0112
HV veteran

|
19.05.2013 18:32:22
|
|
|
Kopz,
Mäletan ka enda esimest HobiHalli ratast. Shimano käiguvahetaja ja puha oli küljes.
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
19.05.2013 18:43:49
|
|
|
ja soovid sa sellest rääkida, kuidas Alivio VS Deore toimub tohutu arenguhüpe näiteks ka mõnekümne kilomeetri läbimiseks mööda kõvakattega teid? Raudselt alla 2000€ rattaga pole see lihtsalt võimalik.  |
milleks üle pingutada?
deore komplekt ei ole ulmekallis
500€ on võimalik leida ka ratas, millel on taga XT ja ees deore
enda voki ostsin 590€, taga xt, ees deore ning õliga ketaspidurid ning tagatipuks veel klipid - standardvarustuses
ja olen seda meelt, et XT vaheti on väärt, kui vähegi on soovi koormuse all käike vahetada |
jah, tegelikult meenub, et on küll võimalik saada ka alla 300€ eest selline ratas, kus nii ees kui taga on Deore. MIngi Slovakkia oma mulle kusagil pakuti eelmisel aastal. Kui ma ei eksi siis, terasraamiga vist.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
19.05.2013 19:01:16
|
|
|
Äkki rattakomponentidel on ka A kategooria ja B kategooria tooted. Võib nimeks vabalt olla Deore, aga sisu võib seal midagi muud olla.
Kaubamärkidega petetakse ju üha rohkem, märgi õigust müüakse edasi ja toode ise ei pruugi kuidagi vastata kaubamärgi ootustele.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
19.05.2013 19:23:33
|
|
|
| vipu kirjutas: |
Äkki rattakomponentidel on ka A kategooria ja B kategooria tooted. Võib nimeks vabalt olla Deore, aga sisu võib seal midagi muud olla.
Kaubamärkidega petetakse ju üha rohkem, märgi õigust müüakse edasi ja toode ise ei pruugi kuidagi vastata kaubamärgi ootustele. |
Shimanol näitavadki need nimed erinevaid kategooriaid ju... Kuskil oli tabel ka nende kohta, aga hetkel pole aega otsida.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
| Kommentaarid: 360 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
19.05.2013 19:46:51
|
|
|
| The_Boss kirjutas: |
Kaubamärkidega petetakse ju üha rohkem, märgi õigust müüakse edasi ja toode ise ei pruugi kuidagi vastata kaubamärgi ootustele. |
Shimanol näitavadki need nimed erinevaid kategooriaid ju... Kuskil oli tabel ka nende kohta, aga hetkel pole aega otsida. |
Mõte selles, et mõni Acera võib vabalt olla parema kvaliteediga kui teine Acera. Toodetud ühe kaubamärgi all, aga tootjad on erinevad, materjalid on ka erinevad.
Shimano on küll Jaapani firma, aga toodavad nad Hiinas ja võimalik, et mõnes teises riigis veel.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
19.05.2013 20:45:14
|
|
|
Shimanol näitavadki need nimed erinevaid kategooriaid ju... Kuskil oli tabel ka nende kohta, aga hetkel pole aega otsida. |
Mõte selles, et mõni Acera võib vabalt olla parema kvaliteediga kui teine Acera. Toodetud ühe kaubamärgi all, aga tootjad on erinevad, materjalid on ka erinevad.
Shimano on küll Jaapani firma, aga toodavad nad Hiinas ja võimalik, et mõnes teises riigis veel. |
ja isegi, kui müüvad teises riigis, siis kuidas mõjutab see toote kvaliteeti?
üks suurfirma ei saa lubada endale ebastabiilset kvaliteeti ning seda eriti ühe tooteperekonna seas - sellise lihtsa toote puhul, nagu käiguvaheti on, on vägagi lihtne tootekvaliteet kitsasse raami suruda ja seda ohjata
ei ole A ega B kategooria tooteid - see oleks turunduslik enesetapp
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
19.05.2013 21:35:36
|
|
|
Shimano on küll Jaapani firma, aga toodavad nad Hiinas ja võimalik, et mõnes teises riigis veel. |
üks suurfirma ei saa lubada endale ebastabiilset kvaliteeti ning seda eriti ühe tooteperekonna seas - sellise lihtsa toote puhul, nagu käiguvaheti on, on vägagi lihtne tootekvaliteet kitsasse raami suruda ja seda ohjata
ei ole A ega B kategooria tooteid - see oleks turunduslik enesetapp |
Nagu mutrivõtmega, üks kaubamärk aga ühe keerad kohe kõveraks ja teist ei keera. Üks on toodetud Hiinas, teine Jaapanis.
Ebastabiilne kvaliteet ei loe mitte midagi, ära müüakse kõik kuna need odavama otsa asjad komplekteeritakse just hästi odavatele ratastele.
See, et kaubamärgi õigust müüakse edasi on väga tavaline asi suurkorporatsioonidel.
Samamoodi sa ostad Ida-euroopale mõeldud asju palju kehvema kvaliteediga kui seda mis on USAle mõeldud. Hind on täpselt sama.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
19.05.2013 22:24:45
|
|
|
Nagu mutrivõtmega, üks kaubamärk aga ühe keerad kohe kõveraks ja teist ei keera. Üks on toodetud Hiinas, teine Jaapanis. |
too näide
kvaliteedijuhtimisest tootmises oman põgusat ülevaadet, seega on mul sinu juttu raske tõsiselt võtta
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
19.05.2013 22:31:32
|
|
|
Nagu mutrivõtmega, üks kaubamärk aga ühe keerad kohe kõveraks ja teist ei keera. Üks on toodetud Hiinas, teine Jaapanis. |
too näide
kvaliteedijuhtimisest tootmises oman põgusat ülevaadet, seega on mul sinu juttu raske tõsiselt võtta  |
No kasvõi suvaline kokakoola, fanta, pesupulber jne. Fantasse "päris" mahla lisama hakati siin ju mitte väga ammu. Läänes oli alati. Ja kõiksugused Poolas toodetud pesuvahendid jms on ka igal sajal juhul kehvemad, sest mõeldud odavama turu jaoks.
Aga see on puhas OT juba.
Minu ratta Slovakkia ratta näide oli pigem selle suunaga, et ainult käiguvahetaja taseme järgi ilmselt ei maksaks ratast ikka valida. Teised komponendid on samuti olulised.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
20.05.2013 01:16:51
|
|
|
too näide
kvaliteedijuhtimisest tootmises oman põgusat ülevaadet, seega on mul sinu juttu raske tõsiselt võtta  |
toon näite, siis maksad miljoni eks.
miks ma pean mingi suvalisele midagi tõestama? kui sa ei usu, siis ära usu, ülejäänud on jumalast savi.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
20.05.2013 07:27:54
|
|
|
| Kopz kirjutas: |
Lähen proovin ükspäev 40-MD ka ära ja hakkan hinnas läbi rääkima + tahaks porikat taha ja pudelihoidjat. Vaatame, mis kompromissi nad välja pakuvad... |
Kui su viimane mälestus rattasõidust on viieteist aasta tagune Hobby Hally'st soetatud rattaga, siis ära üldse vaevagi ennast praegu käiguvahetajatega, kas võtta Acera, Alivio või XT. Usun, et juba 20-V pakub sulle sellist sõiduelamust, et viskad rõõmust silda sadulas Kui oled juba mõnda aega sõitnud ja tunned, et tahaks midagi paremat, siis on alati võimalus ka kangem käiguvaheti peale osta. Isiklikult mulle on käiguvahetusest palju tähtsamal kohal võimalikult väike veeretakistus (kummid ja jooksud). |
Sellist vastust ma vajasingi. Konkreetset, olin juba laiali valgumas. Tänks!
Elukaaslane soetas endale eile kasutatud Merida Crossway. Letikas 400€, sai 126€ eest ja ratast rohkem kui küll. Põrkasin ise ka peale ja tegin paarisaja meetrise sõidu ja rõõmu oli oi kui palju
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
20.05.2013 10:53:35
|
|
|
| tsitaat: |
Põrkasin ise ka peale ja tegin paarisaja meetrise sõidu ja rõõmu oli oi kui palju
|
Sadulat ikka kasutate?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
22.05.2013 19:26:19
|
|
|
Eile rääkisin trennikaaslasega, kes esimest talve enda ratast igapäevasõitudeks kasutas. Nagu jutust selgus, siis lume, lörtsi ja poriga kaetud sõiduteed ei ole ikka selleks mõeldud. Lisaks tänu sellele, et Tallinn soolaga alati üle ujutatakse on see ka rattale oma jälje jätnud. Väidetavalt tuleks kõik osad peale raami välja vahetada.
Täna käisin Veloplussist läbi ja uurisin hoolduse aegade kohta. Kahjuks on seal nii, et peab ratta paariks päevaks sinna jätma. Teab keegi sealkandis mõnda muud jalgratastega tegelevat asutust, kus saaks eelnevalt aja kokku leppides ratta hommikul kohale viia ja õhtul kätte saada?
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
22.05.2013 20:00:27
|
|
|
| Kopz kirjutas: |
Eile rääkisin trennikaaslasega, kes esimest talve enda ratast igapäevasõitudeks kasutas. Nagu jutust selgus, siis lume, lörtsi ja poriga kaetud sõiduteed ei ole ikka selleks mõeldud. Lisaks tänu sellele, et Tallinn soolaga alati üle ujutatakse on see ka rattale oma jälje jätnud. Väidetavalt tuleks kõik osad peale raami välja vahetada.
Täna käisin Veloplussist läbi ja uurisin hoolduse aegade kohta. Kahjuks on seal nii, et peab ratta paariks päevaks sinna jätma. Teab keegi sealkandis mõnda muud jalgratastega tegelevat asutust, kus saaks eelnevalt aja kokku leppides ratta hommikul kohale viia ja õhtul kätte saada? |
käisin täna hawaiis, Pärnu mnt omas
seal öeldi, et rattale kulub umbes 1h ja järjekorra tõttu võib arvestada 1 päevaga
kuid usun, et saab nendega kokkuleppele ja hommikul avamisel kohale viies, saad õhtul kätte
endalgi vajka vokk homme remonti viia - vändakomplekt, tagakassett ja kett lähevad vahetusse, viimased 2 on alla 1000km sõitnud
tra täna käisin hawaiis vaatamas ja nõu küsimas, mis täpsemalt viga - kohapeal avastas, et tagakassetil üks hammakas puhta hambutu
eile hommikul, kui ketti õlitasin, siis oli veel korras
üheksane SRAM kassett oli - seda risu enam ei osta
eelmine aasta, kui kassetti vahetasin, siis esimesel murdus kohe esimesel või teisel päeval üks hammas ära - läks garantii alla, kuid seekord on juba aasta möödas ja pretensiooni esitamisega läheks asi kulukamaks, kui väärt on - võtan koolirahana
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
22.05.2013 20:47:11
|
|
|
Keti eluiga sõltuvalt kasutusest ongi alla 1000km, mida viletsamas olukorras on kassett ja esimesed hammasrattad seda kiiremini kett kulub ja venib.
Kui õigeaegselt ketti vahetada, siis kassett võiks ikka 4000-5000km kesta. Ma pakun, et su juppide kiire kulumise põhjus on just vändakomplektis. Ilmselt ei ole neid hammasrattaid kunagi vahetatud, need venitavad välja keti, mis omakorda rikub ära kasseti.
Keti mõõdik maksab mõni euro ja kui kett alati õigeaegselt vahetada pikendab see oluliselt teiste seotud juppide eluiga.
Mina kasutan maastikul ja maanteel sõitmiseks eraldi jookse, millel on ka eraldi kassett ja kett. Nii ei riku ühe kassetiga koos töötanud kett teist kassetti ära.
Kasutan ainult KMC korduvkasutatav lüliga kette, mida saab näpuvahel sulgeda ja avada. See teeb keti puhastamise ja vahetamise eriti mugavaks.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
22.05.2013 21:12:38
|
|
|
| Tihver kirjutas: |
Keti eluiga sõltuvalt kasutusest ongi alla 1000km, mida viletsamas olukorras on kassett ja esimesed hammasrattad seda kiiremini kett kulub ja venib.
Kui õigeaegselt ketti vahetada, siis kassett võiks ikka 4000-5000km kesta. Ma pakun, et su juppide kiire kulumise põhjus on just vändakomplektis. Ilmselt ei ole neid hammasrattaid kunagi vahetatud, need venitavad välja keti, mis omakorda rikub ära kasseti. |
enda velol sai 3500km täis ja siiani originaal kett ja muud jupid samuti originaalid,vahetatud ainult piduriklotse ja õhukumme
samas ega ratta olukord enam 5+ pole kah ja vajaks juba suuremat remonti,kuna sõidetud praktiliselt iga ilmaga ja igal vähegi sõidetaval pinnal
streikima on hakanud tagaratta kassetti/rummu sisu...ei taha nagu haakida enam vms..pedaalid käivad tühja
|
|
| Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
112 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
22.05.2013 21:34:35
|
|
|
Minul kestavad ketid 700-800km. Keti hind on ca 25-30EUR ja hooaja peale läheb neid 5-6tk.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
22.05.2013 21:55:25
|
|
|
Kui õigeaegselt ketti vahetada, siis kassett võiks ikka 4000-5000km kesta. Ma pakun, et su juppide kiire kulumise põhjus on just vändakomplektis. Ilmselt ei ole neid hammasrattaid kunagi vahetatud, need venitavad välja keti, mis omakorda rikub ära kasseti.
Keti mõõdik maksab mõni euro ja kui kett alati õigeaegselt vahetada pikendab see oluliselt teiste seotud juppide eluiga.
Mina kasutan maastikul ja maanteel sõitmiseks eraldi jookse, millel on ka eraldi kassett ja kett. Nii ei riku ühe kassetiga koos töötanud kett teist kassetti ära.
Kasutan ainult KMC korduvkasutatav lüliga kette, mida saab näpuvahel sulgeda ja avada. See teeb keti puhastamise ja vahetamise eriti mugavaks. |
kett on veel mõõdus, aga kuna niikuinii vändakomplekt ja jutud lähevad vahetusse, siis läheb ka kett
lisaks vändakomplekt läheb vahetusse eelkõige seetõttu, et eelmine aasta sain autolt paugu vasta pedaali
vasak vänt on seetõttu kõver ja kuna vokk on 3a vana, siis võib ühtlasi ka kogu jutu ära vahetada
see, et tagakassett hambutu on, on muidugi eraldi küsimus
| Minul kestavad ketid 700-800km. Keti hind on ca 25-30EUR ja hooaja peale läheb neid 5-6tk. |
mida sa sõidad - tour de france siin haapsalu tallinna vahet?
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
22.05.2013 22:15:15
|
|
|
| tont23 kirjutas: |
enda velol sai 3500km täis ja siiani originaal kett ja muud jupid samuti originaalid,vahetatud ainult piduriklotse ja õhukumme
samas ega ratta olukord enam 5+ pole kah ja vajaks juba suuremat remonti,kuna sõidetud praktiliselt iga ilmaga ja igal vähegi sõidetaval pinnal
streikima on hakanud tagaratta kassetti/rummu sisu...ei taha nagu haakida enam vms..pedaalid käivad tühja  |
Kui kett üle viskab on see märk sellest, et kassett ja kett on juba ammu omadega läbi. Tõusudel ja suurtel kiirustel võib see valusalt kätte maksta. Seega oleks kindel soovitus need esimesel võimalusel uute vastu vahetada.
libe, kas enda rattale ostad jupid kohalikelt müüjatelt või tellid need kusagilt mujalt? Kahju, et suurtel kauplustel pole internetis juppide hindasid, saaks võrrelda Hobispordi omadega.
Täna kui Veloplussis käisin, siis uudistasin ka 2013a. ratta mudeleid. Asi, mis mulle väga Cube rateste juures meeldis (osade mudelite puhul) olid raami sisse peidetud trossid. Raami on sedasi oluliselt lihtsam puhastada ning välisilme ka kenam. Muidugi ei kujuta ette, kui keeruline töö trossi vahetus sellisel juhul on.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
22.05.2013 22:24:00
|
|
|
See kas tross jookseb raami sees või väljas mulle eriti korda ei lähe, küll aga võiks maastikuratastel kõri olla täispikkuses ümber trossi. Need vahepealsed kaitsmata trossi osad võimaldavad pasal kõri sisse minna ja tekitavad käiguvahetusel probleeme. Eriti sitt koht on see kus tagumise käiguvaheti kõri lõppeb raami juures ja paljas tross edasi läheb. Kui trosside vahetuse aeg käes, siis panen kindlasti täispikad kõrid.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
22.05.2013 22:41:27
|
|
|
kusjuures ei ole viga tagumises hammakates ja ketis vaid vist seal rummu sees...tirgud vms asjad seal olid need ei haaku vist,eriti siis oli probleem kui oli külm ja niiske ilm sügisel/varakevadel
ühes rattaremondis väideti et seda ei saagi väljavahetada et koos veljega vaja välja vahetada...teab keegi? on siis uutel ratastel juba osa asju kuidagi sisseehitatud?
|
|
   |
112 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
22.05.2013 23:13:27
|
|
|
| See kas tross jookseb raami sees või väljas mulle eriti korda ei lähe, küll aga võiks maastikuratastel kõri olla täispikkuses ümber trossi. Need vahepealsed kaitsmata trossi osad võimaldavad pasal kõri sisse minna ja tekitavad käiguvahetusel probleeme. Eriti sitt koht on see kus tagumise käiguvaheti kõri lõppeb raami juures ja paljas tross edasi läheb. Kui trosside vahetuse aeg käes, siis panen kindlasti täispikad kõrid. |
Mul hübriidil täis pikkuses kõrid, kuid esimest korda erinevate rataste omamise aja jooksul on mulle öeldud, et praegusel rattal on vaja trossid ja kõrid välja vahetada, sest muidu ei saa käike paika. Huvitav on see, et eelmistel ratastel pole mitte ühelgi kõrisid peal olnud ja ei olnud kunagi ka probleeme. Minu jaoks ongi mõneti üllatav see, et maastikuratastel on trossid katmata, kuid hübriid, mis mõeldud siiski rohkem linnatänavatele, on kõrid ümber. Kuna kõri jaoks on raamile tehtud kinnituskohad, siis nende vahelt kaltsuga ratta puhastamine teeb juuksed peas halliks. Selle pärast olekski hea, kui tross raami seest jookseks.
tont23, sul siis hoopis rummusisene käiguvahetus?
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
22.05.2013 23:59:37
|
|
|
| ei ole...käiguvahetus on tavaline aga rummus sees on ju laagrid jms ...ja seal mingi jama
|
|
   |
112 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
23.05.2013 00:58:29
|
|
|
Kasutan ainult KMC korduvkasutatav lüliga kette, mida saab näpuvahel sulgeda ja avada. See teeb keti puhastamise ja vahetamise eriti mugavaks. |
Oeh, siis ma peaks ju aastas paar korda vähemalt ketti vahetama. Suvega tuleb juba 1000km täis ja ma ei sõida rattaga isegi trennimõttes..
Kuidas on selle kettimõõdiku ingliskeelne nimi?
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
23.05.2013 09:00:50
|
|
|
| Mõnd välismaist saiti kus merida rattad hea hinnaga ja saadetakse ka üle ilma ?
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
23.05.2013 09:53:40
|
|
|
Miks see just Merida peab olema? Mingi kindla mudeli kindla suurusega proovitud-testitud raam?
Kui väljast täit ratast ja soodsalt jahtida, peaks imho mingi eriti hea diil olema ja see jälle tähendaks margi ja mudeli suhtes paindlik olemist.
Lapi mõned suurmad läbi, http://www.wiggle.co.uk/ , http://www.bike-discount.de/ , http://www.chainreactioncycles.com
velo.clubberist leiad neid veel lisaks
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
23.05.2013 10:23:52
|
|
|
marqs, 450€ max ja selle raha eest Merida tundus okey. Hetkel plaanis jääda Merida Matts 20-MD juurde, raamiga 22 või 24, millega sai väheke sõita proovitud. Kui hiljem tunnen, et käiguvahetus sakib, siis saan selle ju vahetada kvaliteetsemate osade vastu, vähemalt siit lugedes tundus nii
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
23.05.2013 11:09:40
|
|
|
soovitage kohti, kust juppe osta
vaatasin, et vana et-bike on kuhugi kadunud
sooviks asisemad jupid panna, aga mei poodides on mingid 70% juurdehindlused
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
23.05.2013 12:40:06
|
|
|
Peale hobispordi ja proshopi? Eeltoodutest wiggle ja chainreactionga head kogemused, bike-discountis muutus vajalikul hetkel laosesi kole kiiresti, lihtsalt ei olnud aega tol hetkel mässata.
Kui nüüd ja kohe asju vaja, siis olen Velo+ 'st läbi sõtinud.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
23.05.2013 13:24:14
|
|
|
soovitage kohti, kust juppe osta
vaatasin, et vana et-bike on kuhugi kadunud
sooviks asisemad jupid panna, aga mei poodides on mingid 70% juurdehindlused |
Kui mõnest välisriigi netipoest plaanid tellida, siis täidaks meeleldi koos sinuga ostukorvi kuna endal välismaalt tellimise kogemus puudub ning pole ka vastavaid kaarte, et tehingut sooritada.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
23.05.2013 13:36:45
|
|
|
Keegi sarvi oskab soovitada. Mäletan, et 15.a tagasi need olid mul rattal olemas ja väga hea oli kasutada
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
23.05.2013 13:55:26
|
|
|
| tsitaat: |
| soovitage kohti, kust juppe osta |
http://www.bike24.com
Korra sealt suurema portsu tellinud koos rattaspordiga tõsiselt tegeleva sõbraga.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
24.05.2013 01:09:21
|
|
|
| Millist rattahoolduse teenust pakkuvat firmat/isikut soovitate Tartus?
|
|
| Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
24.05.2013 01:35:55
|
|
|
Keegi rattale custom kleepse on lasknud teha?
|
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |