|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
DarkSky
HV kasutaja

|
23.04.2013 22:50:10
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
Jah, ja vastutus on ka siis lihtsam. Arvestades seda, kuidas USA valitsus meid jälgib või DarkSky mõnda teravat kommentaari kuskile lisab, siis võib sedasi suuri pahandusi tulla teenuse tarbijale ehk mulle. Seega kindlasti on parim lahendus kaabel.
Täitesti totter olukord rsk. Ma ütlen, et ma veaks kasvõi mööda puid selle kaabli sinna jaotuskappi. |
Pigem lõikaks labidalehega tõesti kitsa sälgu maasse ca 20 cm sügavuseni, lükkaks kaabli mõne puutokiga päris sälgu põhja ja tallaks sälgu kinni. Õnneks seal tegemist ka pehme huumuskihiga, milles võib siiski olla ka puujuuri. Nende vastu aitab vukksaag. Kiireim ja ka valutuim protsess nii minu kui ka maaomanike silme läbi. Tülikam ja ka kulukam võib olla pärast Elioniga kaabli kooskõlastamine et see ikka kasutuskõlblikuks tunnistada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
23.04.2013 22:59:10
|
|
|
| DarkSky kirjutas: |
Jah, ja vastutus on ka siis lihtsam. Arvestades seda, kuidas USA valitsus meid jälgib või DarkSky mõnda teravat kommentaari kuskile lisab, siis võib sedasi suuri pahandusi tulla teenuse tarbijale ehk mulle. Seega kindlasti on parim lahendus kaabel.
Täitesti totter olukord rsk. Ma ütlen, et ma veaks kasvõi mööda puid selle kaabli sinna jaotuskappi. |
Pigem lõikaks labidalehega tõesti kitsa sälgu maasse ca 20 cm sügavuseni, lükkaks kaabli mõne puutokiga päris sälgu põhja ja tallaks sälgu kinni. Õnneks seal tegemist ka pehme huumuskihiga, milles võib siiski olla ka puujuuri. Nende vastu aitab vukksaag. Kiireim ja ka valutuim protsess nii minu kui ka maaomanike silme läbi. Tülikam ja ka kulukam võib olla pärast Elioniga kaabli kooskõlastamine et see ikka kasutuskõlblikuks tunnistada. |
kui sa kinnitad, et pretensioone kvaliteediga pole, st, et elioni suhtes pole, siis ma ei näe probleemi
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
23.04.2013 23:20:08
|
|
|
Viimast paari lehte lugedes tuleb vägisi muie suule ja vanad head mälestused. Üliõpilasena oli ka hädasti vaja püsiühendust, aga raha maksmiseks sittagi ei olnud. Siis me ka leiutasime kambakesi igasugu trikke ja vedasime mööda hruštšovka pööninguid ja välisseinu kaableid ja asju. Igatahes kõik sai tehtud ja lõpuks toimis hästi. Edu selles ettevõtmises - elu on seiklus .
Mul maal esivanema juures toimib siiamaani selline wifi lahendus, et on üks pisike 30 cm läbimõõduga parabool (mingi vana veneaegse lambi reflektor), mille enamvähem fookusesse on sätitud kõige odavam trendneti USB wifi adapter ja sealt läheb 3 m USB pikendusjuhe läpakasse. Selline lahendus imeb wifit umbes 500 m kauguselt moblamasti paigaldatud saatjast. (ma kardan, et teemaalgatajal ei oleks sellest suuremat kasu, sest IPTV ilmselt nii lihtsalt läbi ei tule)
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami...
viimati muutis dex 23.04.2013 23:32:17, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
23.04.2013 23:24:54
|
|
|
| ufo56 kirjutas: |
| Wireless lahendus mõttekam ikkagi. |
Paigalduse lihtsuse ja bürokraatia puudumise tõttu kindlast mõttekam aga rahaliselt üsna kulukas ettevõtmine. 200 m maakaablit + kooskõlastused võivad ikkagi odavamaks kujuneda.
Ennekõike ootan ära Elektrilevi vastuse mida polegi veel tulnud :S |
Ei tea midagi. MT level4+MT level3 on kumbki umbes 130erubla, seega maakaabel ja kooskõlastused võiksid jääda siis 260erubla piiridesse... Ei tea, hästi ei usuks.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
23.04.2013 23:34:32
|
|
|
Ainult, et Elion ei paku talle millegipärast isegi praegu eKodu, kuigi kaabel olemas. Võiks ju senikaua eKodu pakkuda, näitajad on ka väga head. Vaat et paremad kui mul.
Täitsa pekkis, kuidas lihtinimese ajusid nu**itakse.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
23.04.2013 23:49:35
|
|
|
Ainult, et Elion ei paku talle millegipärast isegi praegu eKodu, kuigi kaabel olemas. Võiks ju senikaua eKodu pakkuda, näitajad on ka väga head. Vaat et paremad kui mul.
Täitsa pekkis, kuidas lihtinimese ajusid nu**itakse. |
Minu versioon asjast on et Elion tahaks ilmselt 2-aastast kasutajalepingut pähe määrida mingit moodi aga kuna garantiid pole et liin niikaua püsib siis nendepoolne huvi minu kui kliendi suhtes puudub ja nad ei pinguta sellepärast ka mulle mingite paremate internetilahenduste pakkumisega. Nemad sellega ju ei võida midagi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
24.04.2013 07:52:44
|
|
|
Jah, pange sellele teemale paus seniks kuni DarkSky, saab vastuse, kas postid jäävad või mitte.
Kui ei jää siis soovitaks ikkagi asja ajada, et kaabel maha saada.
Sama mees kellega Elionist suhtlesid annab sulle ka tehnilised tingimused kaabli paigaldamiseks. Edasi juba otsustad kas tellid tasulisena Eltelist (võid ju hinnapakkumise võtta) või paigaldad ise. Ma arvan, et kooskõlastuse saamine maaomanikelt ei ole ka probleem.
Elioniga liitudes peaksid siis igal juhul eKodu saama ning võimalik, et tulevikus ka VDSL2 kiirused.
Elioniga tuleb sõlmida piiritlusakt, kus Elion kohustub teenuse kvaliteedi tagama liitumispunktis ning sina vastutad enda paigaldatud kaabliosa eest. Sama tuleb teha ka siis, kui saad kokkuleppe, et postid jäävad EE poolt tee äärde alles. Elion ei saa siis liini säilivuse eest vastutada kuna kliendiliin ei kuulu Elionile.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.04.2013 09:19:16
|
|
|
| indrekp kirjutas: |
Jah, pange sellele teemale paus seniks kuni DarkSky, saab vastuse, kas postid jäävad või mitte.
Sama mees kellega Elionist suhtlesid annab sulle ka tehnilised tingimused kaabli paigaldamiseks. Edasi juba otsustad kas tellid tasulisena Eltelist (võid ju hinnapakkumise võtta) või paigaldad ise. Ma arvan, et kooskõlastuse saamine maaomanikelt ei ole ka probleem.
Elioniga liitudes peaksid siis igal juhul eKodu saama ning võimalik, et tulevikus ka VDSL2 kiirused.
Elioniga tuleb sõlmida piiritlusakt, kus Elion kohustub teenuse kvaliteedi tagama liitumispunktis ning sina vastutad enda paigaldatud kaabliosa eest. Sama tuleb teha ka siis, kui saad kokkuleppe, et postid jäävad EE poolt tee äärde alles. Elion ei saa siis liini säilivuse eest vastutada kuna kliendiliin ei kuulu Elionile. |
Ja kuidas sa sulle siis meeldib, kui ma tulen sinu maa peale, tõmban sinna 70cm sügavuse vao, kaabli maha panen ning selle töö käigus traktoritega Sinu ilusa uhke aiamaa segi keeran.
Ja lisaks veel see, et kui mul tekib netiga mingi jama, siis kaeban Su kohtusse, süüdistusega, et Sina lõhkusid minu sidekaabli ja nõuan, et Sa oma rahadega ostad ja paigaldad uue kaabli.
Nagu näed, väga hea teenimsimeetod - viskan mingi suvalise, lekkiva kaabli maasse ja siis Sinu raha eest saan asemele moodsa, kalli, kvaliteetse, sidekaabli.
-------------------
See on eestlaste juures täiesti tüüpiline, et osatakse vaadata seda, mis on praegu ja ei osata vaadata, et mida see endaga kaasa tuua võib. Reaalne näide, tuttaval oli veetud maasse pikem kaabel enda maatüki peal. Äike lõi kaablisse. Et kaabel oli omal maal, tuli ise kaabel vahetada. Kui kaabel oleks olnud mõne naabri krundil, oleks üsna lihtne olla süüdistada naabrit selles, et hoopis tema tekitas selle kaablivigastuse.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
24.04.2013 10:48:21
|
|
|
kuule see meeldiks mulle väga, siis ma näeks oma ihusilmaga mismoodi see nagi antenn töötab. Aga kui asjast rääkida, siis enamus kaableid paigutatakse mööda kinnistu piire, või teede äärtesse, muidugi on lihtsam ja lühem paigaldada otse, üle õuemuru, aga paraku jah, omanikega kooskõlastus on keeruline. inimesed ei saa lihtsalt aru sellest tehnilisest protsessist.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
24.04.2013 10:52:54
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
oli veetud maasse pikem kaabel enda maatüki peal. Äike lõi kaablisse. Et kaabel oli omal maal, tuli ise kaabel vahetada. Kui kaabel oleks olnud mõne naabri krundil, oleks üsna lihtne olla süüdistada naabrit selles, et hoopis tema tekitas selle kaablivigastuse. |
Selle peale et välgus süüdistada naabrimeest tuled küll ainult sina ja sinu tuttav.
Ma pole küll teab mis suure sllmaringiga inime kuid seda et välk rikuks 70cm sügavusel maa sees oleva kaabli... no ei ole mul ette tulnud. Maa peal - jah. Õhus- jah. Toas - jah, eelmise aasta augusti lõpus käis keravälk ja võttis VP1903 omale koos TG784 ühe LAN pordi ja teleka HDMI pordiga...
Maapind toimib ise juba piisava ekraanina ehk maandusena (...huvitav millest see sõna?).
viimati muutis Maldur 24.04.2013 10:55:34, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
24.04.2013 10:53:13
|
|
|
tahanteada, astusid kogemata vasaku jalaga voodist välja?
Kõik on kokkulepete küsimus, kui oled korrektselt paberid ajanud siis pole ka hiljem probleeme ning vastutab lõhkuja.
Kui teksti lugesid siis viitasin, et ilmselt ei ole ka maaomanikega kokkulepete saavutamine keeruline. Jutust selgub, et omanikeks on omavalitsus ja kortermaja.
Loomulikult kui labidaga salaja kaabli maasse praotad ja keegi selle hiljem ära lõhub, pead ise klattima ja lappima.
Mis puudutab Elioni ja Elteli kaablipaigaldusi siis nendel tehakse kõik korrektselt juriidiliselt ja notariaalselt nii maaomanikega kui tellijatega. Teostatakse ka kaabli järelvalvet ning kõik kes kusagil labidat maasse tahavad lüüa, peavad võtma load omavalitsusest kui ka kaabli järelvalvelt.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.04.2013 11:32:13
|
|
|
Aga miks te, Wifi-ajastul, neid "traate" muudkui, läbi kruntide, vedada tahate. Samuti on alati olemas võimalus vedada see "traat" ümber krundi, mitte läbi kellegi lilleaia.
Aga mis puutub WiFi-ülekandesse, siis Elioni-mees, indrekp, võiks une pealt teada, et juba kusagil aastatel 2004-2005, paigaldas Elion "läbi õhu töötavaid" püsiühendusi ja vedas selliselt küladesse ADSL-nette.
----------------------
Huvitav igatahes, aastatel 2004-2005 oli olemas palju tänapäevasem ja täiuslikum lahendus, kui nüüd aastal 2013, kus vesistatakse, et ei suudeta mingit väikest vahemaad, läbi õhu, ära katta.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
24.04.2013 11:39:44
|
|
|
TT ära täna seda kruusi rohkem puutu, eks?
Keegi ei vesista siin midagi, täna saab vabalt 100MB/s linke teha juba vägagi mõistlike hindadega, mõistlikud kaugused samuti.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
24.04.2013 11:41:42
|
|
|
Aga miks te, Wifi-ajastul, neid "traate" muudkui, läbi kruntide, vedada tahate. Samuti on alati olemas võimalus vedada see "traat" ümber krundi, mitte läbi kellegi lilleaia.
vahemaad, läbi õhu, ära katta.  |
meil on lihtsalt sama igav kui sul, ja pole muud teha kui wifi ümber kiimelda.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
24.04.2013 12:31:23
|
|
|
| Maldur kirjutas: |
| Äike lõi kaablisse. |
Maapind toimib ise juba piisava ekraanina ehk maandusena (...huvitav millest see sõna?). |
tahanteada jutt pole alati puhas kuld aga samas pole väga vale ka alati! Omal on kogemus olemas kuidas välk lõi puusse ja sealt edasi juurte vahel kulgevasse elektrikaablisse (70cm sügavusel), mis võttis kõik elektriseadmed koos juhtmestikuga maha majas!
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
24.04.2013 13:51:07
|
|
|
| Ülepingekaitse + UPS on sõbrad. Odavam välja vahetada kui kogu tehnikat.
|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
24.04.2013 14:05:27
|
|
|
| woox2k kirjutas: |
| Äike lõi kaablisse. |
Maapind toimib ise juba piisava ekraanina ehk maandusena (...huvitav millest see sõna?). |
tahanteada jutt pole alati puhas kuld aga samas pole väga vale ka alati! Omal on kogemus olemas kuidas välk lõi puusse ja sealt edasi juurte vahel kulgevasse elektrikaablisse (70cm sügavusel), mis võttis kõik elektriseadmed koos juhtmestikuga maha majas! |
See on ka üks põhjus miks süvistatud liini ei paigutata puujuurestiku sisse, sest juurestik toimib tänu mahladele elektrijuhina niisuguste kõrgepingete korral.
Ma mõnikord olen ka TT jutuga nõus, kuni tema jutt läheb "just a tiny bit over the top" .
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
24.04.2013 19:24:31
|
|
|
Elioniga tuleb sõlmida piiritlusakt, kus Elion kohustub teenuse kvaliteedi tagama liitumispunktis ning sina vastutad enda paigaldatud kaabliosa eest. Sama tuleb teha ka siis, kui saad kokkuleppe, et postid jäävad EE poolt tee äärde alles. Elion ei saa siis liini säilivuse eest vastutada kuna kliendiliin ei kuulu Elionile. |
Ja kuidas sa sulle siis meeldib, kui ma tulen sinu maa peale, tõmban sinna 70cm sügavuse vao, kaabli maha panen ning selle töö käigus traktoritega Sinu ilusa uhke aiamaa segi keeran. |
Minu naaber vedas omale 380 m kaablit, osa sest minu maal, mul polnd selle vastu midagi, kuna suurem osa läks läbi metsa. Kraavi ei kaevand, vajutas labida maasse, liigutas edasi-tagasi, poiss käis kaablirulliga taga, lasi kaabli sisse ja tambis mätta kinni. Kaabliks oli mingi veneaegne must kahesooneline, millel suht jämedad vasksooned. Asi käibki enda vastutusel alates postist, ülejäänu pole Elioni asi. Linnas on muidugi keeruline või suisa võimatu nii panna.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
24.04.2013 22:13:19
|
|
|
| harakas kirjutas: |
Ja kuidas sa sulle siis meeldib, kui ma tulen sinu maa peale, tõmban sinna 70cm sügavuse vao, kaabli maha panen ning selle töö käigus traktoritega Sinu ilusa uhke aiamaa segi keeran. |
Minu naaber vedas omale 380 m kaablit, osa sest minu maal, mul polnd selle vastu midagi, kuna suurem osa läks läbi metsa. Kraavi ei kaevand, vajutas labida maasse, liigutas edasi-tagasi, poiss käis kaablirulliga taga, lasi kaabli sisse ja tambis mätta kinni. Kaabliks oli mingi veneaegne must kahesooneline, millel suht jämedad vasksooned. Asi käibki enda vastutusel alates postist, ülejäänu pole Elioni asi. Linnas on muidugi keeruline või suisa võimatu nii panna. |
Kahjuks Elektrilevilt pole vastust ikka tulnud. On keegi ka Elektrileviga meili teel suhelnud ja kui kiiresti vastatud on? Ise kirjutasin neile üleeile õhtul ja sain ka kinnitava meili neilt et nad on mu kirja kätte saanud. Aadress kuhu kirjutasin on: info@elektrilevi.ee. Või neil seal ongi komme eraisikute kirju ignoreerida? Meenub et kirjutasin eelmisel aastal ka neile ühele teisele aadressile ja mulle ei vastatudki.
Kui maakaabel ikkagi tuleb panna siis ise kavatsen selle ikka vähemalt 30 cm sügavusele maasse kaevata. Seda just iseenda huvides et teenuses tõrkeid ei tekiks kaabli juhusliku katkemise tõttu kellegi pahaaaimamatu kaaskodaniku süül. Eks Elioni poolt esitatavad tehnilised tingimused nõuavad ka kaabli piisavale sügavusele paigutamist. Võimaluse korral kavatsen koostööd teha selles ka Elteliga. Kuna mul rahalised võimalsed vägagi piiratud siis äkki tuleb kõne alla variant kus kaevan ise kraavi, kutsun Elteli töömehed kohale kes toovad kaabli panevad kraavi ja ühendavad ära ka. Kraavi ajan hiljem ise kinni. Igasugu kooskõlastused jätaks ka võimalusel Elteli teha. TT'le teadmiseks, kaablitrass ei kulge läbi kellegi lilleaia ega muruplatsi. Tegemist üsna kõrvalejääva alaga suht kinnistute piirialadel. Seega teoreetiliselt mitte kedagi see kaabel segada ei tohiks. Olgu siis õhuliini või maakaabli näol.
Harakas: see kahesooneline veneaegne kaabel oli mul ka varem kasutusel, see asendati aasta eest mingi nelikkeerd kaabliga (mark ei tule meelde hetkel), tavalise ADSL vedas see kahesooneline välja küll edukalt, mul mõned aastad isegi tuli sealt 2 M nett läbi. Ekodu kiiruste edastamisel võib see kaabel hätta jääda. Või ongi see kaabel kasutusel vaid lauatelefoni jaoks?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
24.04.2013 23:07:28
|
|
|
Tegin ajaviiteks Maa-Ameti kaardirakendust kasutades ka piltlikult kaabli paiknemise kaardil. Punane osa ongi siis see mille tahaks maakaabliks muuta juhul kui Elektrilevi punast tuld näitab (hetkel olemasolev kaabel kogu pikkuses õhuliinina). Kollane osa on ja jääb ka edaspidi õhuliiniks. Näib et päris 200 m see punane osa ei tulegi
Spoiler 
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
25.04.2013 18:13:05
|
|
|
Keegi on uue alateema loonud.
Alul ei saanud pihta, et mis DarkSky internetiteema.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
peab meeldima.
Kreisi kasutaja

|
25.04.2013 20:39:46
|
|
|
DarkSky, proovi ühendust saada Elektrilevi kohaliku käidupiirkonna juhiga. Vast saab asjad kordades kiiremini selgeks kui läbi klienditeenindajate kadalipu
Helista infotelefoni ja küsi kes sinu elukohas elektri levimise eest vastutab (käidukorraldaja nimi ja tel. nr).
_________________ Arbeit macht frei. |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
26.04.2013 18:55:30
|
|
|
Kuna Elektrilevist mulle pole endiselt kirjutatud siis võtsin ise ühendust kohaliku käidujuhiga. Temaga vesteldes tuli välja et kõnealune liinijupp polegi üleüldse enam Elektrilevi skeemis sees. Seega poleks mingi probleem need postid enda omandisse võtta, või võtab Elion. Iseasi muidugi mida arvavad nüüd juba oma sihtotstarbe kaotanud postidest maaomanikud. Igal juhul püüan hankida siinse kaabliinseneri kontaktid ja panna paika liini edasine saatus omandiküsimuste osas ja lõpuks ka ekodu võimaluse loomine minu aadressil.
Muidugi vestluses käidujuhiga jäi üks aga, võimalik et kõnealuse elektriliini demonteerimine on jäänud poolikuks ja dokumentide järgi ei tohikski neid poste ka enam eksisteerida, ta lubas asja kohe oma eelkäijalt uurida (kelle juhtimisel liini demontaaz toimus) 2010. aastal ja kui miskit selgub mulle teada anda. Kuid seni ta seda teinud pole seega nagu probleemi olla ei tohiks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
26.04.2013 19:00:41
|
|
|
Postid unustati demonteerida. Pole hullu, seda tehakse esmaspäeval kohe esimese asjana.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
26.04.2013 19:08:31
|
|
|
No aga siis väidadki, et tegu sinu paigaldatud postidega, peale seda, kui Elektrilevi enda omad maha võttis.
Kuuluta aga postid omaks.
Pikema torkimisega on asjaolud lõpuks sedamoodi, et liiga paljude teadlike isikute, maaomanike, endiste ja praeguste kasutajate hordis leidub lõpuks keegi, kes otsustab, et seda posti ma enam näha ei taha.
Kõike ei ole vaja kõigil teada. Kogemus räägib, et see tekitab alati probleeme.
Või osta kusagilt paar posti, aja need eelmiste kõrvale püsti, et nagu liiniuuendus või sedamoodi, ning tõsta oma kaabel uute postide otsa ringi.
Olen külavahel on näinud, kuidas paarsada meetrit Elioni kaablit ripub keskohast lookas umbes 3. meetri kõrgusel õhus, et vähem poste panna.
Igasugu trikke tehakse.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
26.04.2013 19:20:58
|
|
|
| Enamus kõnealuseid poste jääb valla maale, seega peaks oht olema, et mõni post kellelegi ette jääb, minimaalne ja alati on mul võimalus liinikoridor vallalt välja osta.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
merz
HV kasutaja
|
26.04.2013 19:27:31
|
|
|
| Mina sain kahe Nanostation M5 abil IPTV 1,3km kaugusele koos internetiga. Kahe punkti vaheline kiirus on 80-90Mbps.
|
|
| Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
26.04.2013 19:30:27
|
|
|
| merz kirjutas: |
| Mina sain kahe Nanostation M5 abil IPTV 1,3km kaugusele koos internetiga. Kahe punkti vaheline kiirus on 80-90Mbps. |
Palju seadmed maksid? Kuidas lahendasid IPTV ja LAN'i nn "ühte patta" panemise küsimuse?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
merz
HV kasutaja
|
26.04.2013 19:46:14
|
|
|
| merz kirjutas: |
| Mina sain kahe Nanostation M5 abil IPTV 1,3km kaugusele koos internetiga. Kahe punkti vaheline kiirus on 80-90Mbps. |
Palju seadmed maksid? Kuidas lahendasid IPTV ja LAN'i nn "ühte patta" panemise küsimuse? |
Tegin teema wifi.ee foorumisse ja sealt sain abi. http://foorum.wifi.ee/viewtopic.php?f=4&t=5689 Seadmed on ammu ostetud(sonictestist) ja ei mäleta hinda enam, nagunii on firma omad ja IPTV oli vaja "kodukontori" ülemusele koju toimetada. Siiani on kooslus kenasti toimetanud. Meil on muidugi otsenähtavus kontori ja kodu vahel. 5Gh puhul paistab igasugune takistus probleeme tekitama.
|
|
| Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
26.04.2013 19:57:58
|
|
|
No otsenähtavuse osas minu projekti puhul ka probleeme ei tekiks kui teha sõbraga koostööd ja panna saatja ta korteri välisseinale. See maja mu koju, õigemini posti otsa kuhu vastuvõtja paneks enam kui väga hästi näha
Muidugi eelistatum on minu jaoks hetkel netiühendus mõõda praegust kaabelliini kui juriidilised küsimused seoses Elioni ja Elektrileviga korda saaks, näib et muid takistusi mul enam polegi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
27.04.2013 09:33:09
|
|
|
| Suhtlesin veidi aja eest Elioni piirkondliku kaabliinseneriga. Ta lubas uue nädala teises pooles kohapeale tulla ja postide seisukorra üle vaadata ja siis otsustab kas saan ekodu või mitte. Kuna postid aga üsna heas seisukorras siis usun et lootust on.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
27.04.2013 11:12:38
|
|
|
Postide seisukorda vaadatakse ikka maa seest, vajadusel veidi lahti kaevates, puitpostide korral siis. Ülevalt poolt võivad postid küll tutikad näida, see aga tegelikku seisukorda ei iseloomusta.
Lihtsalt teadmiseks.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
27.04.2013 11:40:29
|
|
|
| A.S. kirjutas: |
Postide seisukorda vaadatakse ikka maa seest, vajadusel veidi lahti kaevates, puitpostide korral siis. Ülevalt poolt võivad postid küll tutikad näida, see aga tegelikku seisukorda ei iseloomusta.
Lihtsalt teadmiseks. |
Tegemist on betoonpostidega mis ca 30 aastat vanad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
27.04.2013 12:21:57
|
|
|
Lihtsalt teadmiseks. |
Tegemist on betoonpostidega mis ca 30 aastat vanad. |
Betooniga on keerulisem. Pealtnäha on nad ok aga tegelikult võivad sisaldada mikropragusid mis põhjustatud vibratsioonist (juhtmete visangud käituvad tuules tegelikult nagu pillikeeled, millele lisame tuule otsese painutava jõu). Lisaks muud kvalitatiivsed tegurid.
Juhul kui on kahtlusi liini püsimise osas, siis võta endale vastutus liiniosa eest nagu inderkp kirjeldas, võibolla mõne aastaga olukord muutub ja vajadusel saab teisiti lahendada olukorra.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
27.04.2013 12:38:52
|
|
|
| Eks kui muud üle ei jää, võtan liini oma vastutusele juhul kui Elion sellega päri on (kaabel ju postide otsas kuulub Elionile). Kui see plaan ka läbi ei lähe jääb ainus lootus tõesti raadiolingi loomisele.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.04.2013 09:17:36
|
|
|
[quote="Maldur"][quote="DarkSky"]
| Postide seisukorda vaadatakse ikka maa seest, vajadusel veidi lahti Betooniga on keerulisem. Pealtnäha on nad ok aga tegelikult võivad sisaldada mikropragusid mis põhjustatud vibratsioonist (juhtmete visangud käituvad tuules tegelikult nagu pillikeeled, millele lisame tuule otsese painutava jõu). Lisaks muud olukord muutub ja vajadusel saab teisiti lahendada olukorra. |
no ei ole keerulisem, tegu pole kesk-või madalpinge paljasjuhtmetega või, õhu-elektrikaabliga, et raskused suured oleks. selle väikese sidekaabli peavad need postid igaljuhul vastu.
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
28.04.2013 11:12:14
|
|
|
| Loomulikult, see neljasooneline kabla ei tekitaks probleeme, kuid need postid on ilmselt kandnud just raskeid liine oma möödunud elu jooksul (ca 30 aastat ikkagi). Kui nähtavaid vigastusi pole siis eraisik mingi 5-7 aastat maksimaalselt võiks veel ehk nendega arvestada ühe kaabli korral. Elektrilevi ja Elteli seisukohalt aga võib vist öelda et "best before" on siiski juba möödumas.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
28.04.2013 15:12:37
|
|
|
| Loomulikult, see neljasooneline kabla ei tekitaks probleeme, kuid need postid on ilmselt kandnud just raskeid liine oma möödunud elu jooksul (ca 30 aastat ikkagi). Kui nähtavaid vigastusi pole siis eraisik mingi 5-7 aastat maksimaalselt võiks veel ehk nendega arvestada ühe kaabli korral. Elektrilevi ja Elteli seisukohalt aga võib vist öelda et "best before" on siiski juba möödumas. |
Mis nende postidega võib juhtuda kui neil nn parim enne aeg läbi saab? Murduvad ühel ilusal päeval lihtsalt pooleks? Eks koormust ole need postid saanud küll. Ca 20 aastat kandsid need postid madalpinge paljasjuhtmeid (4 juhet) ja seejärel 7 aastat AMKA õhukaablit, alates 2010 aasta sügisest vaid Elioni sideliin olnud neil. Samas antud liinilõigil pole minu mäletamist mõõda ka puid liinidele kukkunud ega muid avariisid olnud. Tõsi, paarkümmend meetrit sellest kohast, kust sidekaabel kortermajja läheb, edasi kukkus küll mitu puud liinile 1999. aasta sügistormide ajal kuid kõnealuseid poste see ei tohiks olla kahjustanud. Aga eks nädala pärast juba on asi selgem, juhul kui kaabliinsener saab ikka mahti tulla poste üle vaatama.
Muidugi kui suur probleem on liini poole kaldu olevad puud? Kõnealune sideliin piirneb päris pikal lõigul Laupa pargiga kus palju suuri puid ähvardavalt liini poole kaldu, mõnel oksad isegi juba ulatuvad vastu liini.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
peab meeldima.
Kreisi kasutaja

|
28.04.2013 19:57:24
|
|
|
Ei juhtu nende mastidega mitte midagi. On saanud ronida ka mastidesse, kus betoon tükkidena alla sajab Seisid siis ja seisavad ka edasi.
Sideliini jõuavad nad vabalt hoida. Jutu mõte on see, et ära üle mõtle
_________________ Arbeit macht frei. |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
29.04.2013 04:27:26
|
|
|
Teema on vist juba 6nneliku l6pu saanud. aga ma lahendaks selle teema niimodi et ostaks kasutatud 2x wrt 54gl. antennid ja iptv jaoks slingbox hd v6i 350. teleka poole lahendaks arvuti v6i slingcatcheri abil....
|
|
| Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
143 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
03.05.2013 19:10:54
|
|
|
Kindlat õnnelikku lõppu veel pole. Tõe peaks tooma lähem nädal või veidi isegi pikem periood. Kuigi jah, lootust juba on. Ise eelistan kaabliga ühendust kuna tulevikus sooviks veel teist vaatajakohta ka televisioonile.
Nädalalõpp juba käes kuid kaabliinsener ei käinudki poste üle vaatamas kahjuks :S Seega tuleb veel oodata, ehk uuel nädalal tuleb. Või oleks õigem talle uuesti helistada ja üle küsida kas tal kavas ikka tulla? Võibolla olen lihtsalt liiga kärsitu ka Mida teadjamad asjast arvavad?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
03.05.2013 19:49:08
|
|
|
| Viisakuse poolest võiks ju veidi veel oodata, ikka teinekord tuleb midagi olulisemat vahele, aga järgmisel reedel oleks küll viimane aeg üle helistada. Mitte, et ma nüüd teadjam oleks, aga...
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
03.05.2013 22:18:32
|
|
|
Ma isiklikult käiks pinda. Elionis on kliendile antud lubaduste andmine ikka selgelt reglementeeritud. Parem on mitte lubada!
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
03.05.2013 23:36:04
|
|
|
| Samas kas liigne pealekäimine ka hea on, pärast kaabliinsener kättemaksuks ei kiidagi seda liini heaks ja ekodust võin suu puhtaks pühkida...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
04.05.2013 08:41:53
|
|
|
| Samas kas liigne pealekäimine ka hea on, pärast kaabliinsener kättemaksuks ei kiidagi seda liini heaks ja ekodust võin suu puhtaks pühkida... |
Ei ole, kui viisakalt meili teel või helistad ja küsid. Väiklane oleks taolise infopäringu peale niiviisi käituda.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.05.2013 10:22:29
|
|
|
| Pailaps kirjutas: |
| Ma isiklikult käiks pinda. Elionis on kliendile antud lubaduste andmine ikka selgelt reglementeeritud. Parem on mitte lubada! |
väike ot
kolmapäeval helistasin elioni, igaaastane kõne, et kas on lootus maale digitv ja kiirem nett saada. vastus oli suht yllatav, et nemad näevad, et on küll võimalik, tehniline valmisoleks peaks nüüd olemas olema. pm tehti juba kalkulatsioone, millist paketti valida jne.
öeldi, et homme saadetaks sõnum ja võite seadmetele järgi minna või siis tuleb tehnik ja paneb asjad tööle.
järgmisel päeval tuli sõnumi asemel kõne, et ikkagi pole võimalik, ehk millalgi tulevikus (nii juba 3-4 aastat)
kirjutasin nimelt siia sellepärast, et päris üks yhele ei saa klienditeenindaja juttu uskuda, kui asi ikka 100% kontrollitud pole ja kuhugile allkiri alla pandud.
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
04.05.2013 18:34:19
|
|
|
Ootan esmaspäeva õhtuni, kui siis endiselt midagi toimunud pole, saadan meili.
Loodetavasti asi on ikka ootamist väärt. Ei tahaks küll peale tervet "sajandit" ootamist leppida tõega et postid on mittekõlblikud või leitakse mõni muu viga. Kui hakata meenutama neid põhjendusi miks mulle siiani ära on öeldud siis neid ikka vist 1 käe sõrmedel enam kokku ei loegi: tehnilise võimaluse puudumine jaamas (nüüdseks lahendatud), liiga pikk liin, kaabel ei vasta nõuetele, postid ei kuulu Elionile, postide kaheldav kvaliteet (vajab hetkeseisul tõestamist). Hetkel rohkem ei meenu. Lausa sportlik huvi tekib ,et mis põhjendus järgmisena leitakse et mitte ekodu mulle anda. Samas paneb mind imestama mu kannatlikkus juba aastast 2006 kui esmakordselt sai pöördutud Elioni poole sooviga et mulle tuua kiirem internet ja digitelevisioon.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.05.2013 20:28:16
|
|
|
ega ma sust palju maha jää ajaliselt. iga aasta tyytan neid, samas pakuvad ka lootust iga aasta
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |