Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Silwer
HV kasutaja
|
25.03.2013 12:58:15
|
|
|
Ok, erinevatel kasutajatel on siis lihtsalt erinevad vajadused. Sorry off-topic tekitamise pärast...
|
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
25.03.2013 14:56:48
|
|
|
Eks see sõltubki konkreetse kasutaja vajadustest ja soovidest.
Mina olen käinud läbi tee HTPC > Suur hulk erinevaid meediapleieried (sealhulgas võrgutoega telerid) > HTPC.
Põhjuseks just nuc poolt toodud punktid 1 ja 5.
Kui vaataks vahest harva mingit asja mille peale vaatamist ära viskaks, siis muidugi piisaks kõige lihtsamast pleierist või ainult telerist ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Butcher
HV kasutaja

|
26.03.2013 19:50:06
|
|
|
vortex kirjutas: |
Eks see sõltubki konkreetse kasutaja vajadustest ja soovidest.
Mina olen käinud läbi tee HTPC > Suur hulk erinevaid meediapleieried (sealhulgas võrgutoega telerid) > HTPC.
Põhjuseks just nuc poolt toodud punktid 1 ja 5.
Kui vaataks vahest harva mingit asja mille peale vaatamist ära viskaks, siis muidugi piisaks kõige lihtsamast pleierist või ainult telerist ka. |
Sa sellest nucist ülevaadet ei taha teha?, mõned testid, mürataseme hindamine ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
K3891
HV veteran

|
27.03.2013 05:12:48
|
|
|
nuc kohta käivat ülevaadet võid leida siit. Mürataset ei tea. Vahest võtab sõna.
_________________ lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled" |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
27.03.2013 10:13:42
|
|
|
KimsSky kirjutas: |
nuc kohta käivat ülevaadet võid leida siit. Mürataset ei tea. Vahest võtab sõna. |
Ülevaade kasutaja nuc kohta.
Pigem mõtles küsija vist natuke teistsorti ülevaateid.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
Butcher
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
27.03.2013 11:43:17
|
|
|
Sellel Inteli NUC-l on 2 häda:
1. väga bare barebone kohta on see üsna kallis.
2. Omab venti. Tänapäeval peaksid sellised asjad küll juba vendivabad olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
27.03.2013 12:51:02
|
|
|
Ikka üsna kallis...
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
27.03.2013 14:30:44
|
|
|
Ikka üsna kallis... |
Ohh häda.. Selline Fauni passiivjahutusega karbike, hetkehinnaga 380€.
Pilt:
Spoiler 
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
27.03.2013 14:58:23
|
|
|
Kallis...
Tegelikult mulle see Fauni kast meeldib.
Kui oleks vaja lihtsat multifunktsionaalset arvutit, võiks sellise osta küll.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Butcher
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
arva
HV kasutaja

|
28.03.2013 18:03:51
|
|
|
Sellel Inteli NUC-l on 2 häda:
1. väga bare barebone kohta on see üsna kallis.
2. Omab venti. Tänapäeval peaksid sellised asjad küll juba vendivabad olema. |
Olen nüüd paar nädala NUC-i kasutanud ja oskan ainult kiita. Vent võib tal küll olla, kuid häält ei tee ta üldse, piisavalt kiire ja väike. Läheb käima alla 10 sekundi ja jooksutab kõige nõudlikumaid XBMC skinne ilma lagita. Samuti töötab bitstream audio, ehk DTS-HD ja Dolby TrueHD. Hetkel on üks 750GB väline ketas meedia jaoks taga ja SSD sees op süsteemi jaoks ja useneti downloadide cachemiseks. Teine variant oleks mul olnud osta uus Asrocki kast või Mac Mini, mis olid suht ühes hinnas, kuid NUC oli selgelt odavam ja sellest ka otsus.
Mul jookseb seal peal WIN8+SABnzbd+sixkbeard+couchpotato+heaphones+xbmc.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.03.2013 20:32:58
|
|
|
nuci ainus eelis itx süsteemi ees on praktiliselt poole väiksemad mõõtmed. kahjuks tuleb selle eest tunduvalt kallimat hinda maksta.
eriti selle hinna eest ootasin ma nucilt passiivjahutust.
nagu ikka, jään järgmist põlvkonda ootama. ulv haswellid peaks tdp kõvasti allapoole tooma ja äkki piisab siis juba suuremast radikast.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
arva
HV kasutaja

|
30.03.2013 12:53:43
|
|
|
londiste kirjutas: |
nuci ainus eelis itx süsteemi ees on praktiliselt poole väiksemad mõõtmed. kahjuks tuleb selle eest tunduvalt kallimat hinda maksta.
nagu ikka, jään järgmist põlvkonda ootama. ulv haswellid peaks tdp kõvasti allapoole tooma ja äkki piisab siis juba suuremast radikast. |
99 naelaeestvõid osta paasiivjahutusega kasti NuC-i jaoks. http://www.tranquilpcshop.co.uk/nuc/
|
|
tagasi üles |
|
 |
K3891
HV veteran

|
30.03.2013 14:04:37
|
|
|
Spoiler 
arva kirjutas: |
nagu ikka, jään järgmist põlvkonda ootama. ulv haswellid peaks tdp kõvasti allapoole tooma ja äkki piisab siis juba suuremast radikast. |
99 naelaeestvõid osta paasiivjahutusega kasti NuC-i jaoks. http://www.tranquilpcshop.co.uk/nuc/ |
Ma saan siin aru, et kui vent üks päev seisma jääb ja sa ei märka seda, võib sul kurjasti minna. Paasivjahutusega seda ohtu ei ole. Aga selle riski hajutamiseks välja käia umbes 118€ on natuke liiast. Minu jaoks küll
_________________ lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled" |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
30.03.2013 19:53:46
|
|
|
Prose proseks, sellele saab ise suurema radika panna ja passiivi, pole probleemi. Samuti pole protsessori jaoks natuke kõrgem temperatuur reeglina mingi probleem.
Probleem on aga kõvaketta temperatuuridega, pisikeses passiivses kastis hakkab selle temperatuur kiirelt tõusma ja risk ketta suremiseks võimendub.
Mul oma itx platvormil DLNA (ja faili-) server sai peaaegu passiivseks - prose passiivjahutusega, graafika integreeritud, ebastandardse suurusega toitel vent välja (siinjuures soovitan välise toiteplokiga korpuseid) ja selle asemele korpuse külgmise õhuvõtuava ette 120mm vent 7V peale, õhk liigub kenasti läbi toite.
Tulemus on sisuliselt täiesti vaikne ja jahe süsteem, ainus, mida kuulda on, on kõvaketta vaikne krõbin, ketta temperatuur on 30..35C.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.03.2013 22:21:00
|
|
|
Miki-Hiir, tänasel päeval htpc kontekstis ei ole ju kõvaketas probleem. ssd-d on jahedad. ja kui ei ole, siis tuleb valida selline, mis on
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
31.03.2013 04:29:54
|
|
|
Miki-Hiir, tänasel päeval htpc kontekstis ei ole ju kõvaketas probleem. ssd-d on jahedad. ja kui ei ole, siis tuleb valida selline, mis on  |
HTPC üks ülesanne on ka meediakogu hoidmine? Kui just eraldi NAS'i veel lisaks pole. Aga kui ikkagi filmikogu on ka HTPC sisse mahutada vaja, siis SSD mahtudega vist välja ei mängi, vähemalt mõistliku hinna piires...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
31.03.2013 08:12:29
|
|
|
WAV kirjutas: |
Miki-Hiir, tänasel päeval htpc kontekstis ei ole ju kõvaketas probleem. ssd-d on jahedad. ja kui ei ole, siis tuleb valida selline, mis on  |
HTPC üks ülesanne on ka meediakogu hoidmine? Kui just eraldi NAS'i veel lisaks pole. Aga kui ikkagi filmikogu on ka HTPC sisse mahutada vaja, siis SSD mahtudega vist välja ei mängi, vähemalt mõistliku hinna piires... |
SSD-l sellisel süsteemil pole pointi - kiirus pole üldse oluline, läheb üles kaua läheb, striimimiseks piisab ka tavalise HDD kiirusest kuhjaga, küll aga on oluline maht.
SSD peal ikka oma meediakogu ei hoia, nagu ka WAV mainis.
Kuigi jah, ma plaanin enda masinale ka emaplaadi mSata porti käiva SSD ära proovida süsteemikettana. Aga see lihtsalt huvist, mitte vajadusest lähtudes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
31.03.2013 10:20:24
|
|
|
Miki-Hiir, WAV, Kasutajad siin justkui punnitavad ülimini kesta leida ja tulete rääkima nüüd meediakogu hoidmisest selle sees veel!?
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
31.03.2013 10:59:22
|
|
|
WAV kirjutas: |
HTPC üks ülesanne on ka meediakogu hoidmine? Kui just eraldi NAS'i veel lisaks pole. Aga kui ikkagi filmikogu on ka HTPC sisse mahutada vaja, siis SSD mahtudega vist välja ei mängi, vähemalt mõistliku hinna piires... |
ei.
kui me räägime meedia hoidmisest, siis on mingi prose passiivjahutusest ja muud vaigistamisest rääkimine moot point - kettad karjuvad üle.
|
tagasi üles |
|
 |
arva
HV kasutaja

|
31.03.2013 12:15:17
|
|
|
Sellele, kes sinna nuci kasti mitte ssd suudab pigistada annaks kohe auhinna. Nimelt mahub sinna sisse ainult pci express slotti käiv msata ssd. Meedia ise istub mul välise ketta peal, mida on mugav vajadusel sõbrw juurde filmiõhtuks kaasa võtta.
Edit: ma ei saa muidugi aru selle müra teemast mitte passivjqhutuse puhul. Mul on see ventikaga nuc 24/7 töös ja asub voodist kahe meetri kaugusel ja võin öelda, et see on tõesti viimane asi mis minu kõrva kostub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
31.03.2013 17:44:13
|
|
|
arva, kuulmised on erinevad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
31.03.2013 17:46:56
|
|
|
keskkonnad on erinevad. Jackinthex oma metsa vahel kuuleb tunduvalt rohkem asju kui mina akna all oleva tehasega...
kui nädalavahetusel vaiksem on, siis häirib mind omajagu kui palju kodutehnika müra teeb.
|
tagasi üles |
|
 |
|