Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kaabel wifiks. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
seg4ne
HV vaatleja

sõnum 23.03.2013 19:00:57 Kaabel wifiks. vasta tsitaadiga

Nimelt mul on jagatud internet mõne naabriga, Thomson tg 784 modem asub eemal minust, mulle tuleb kaabel netiga. Kuidas on kõige parem muuta see kaabliga nett wifiks ilma et peaks hakkama üleliigselt porte suunama. Tähendab praegu kui ma otse kaabliga arvuti panen siis saan pordid lahti küll appidel kui vaja, aga ma olen proovinud mõne wifi ruuteri vahele panna aga siis on pordid kõik kinni ja ma neid lahti suunata ei oska.

Tänan.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 23.03.2013 19:13:12 vasta tsitaadiga

Pead ära õppima portide suunamise või vastava teenuse sisse ostma. Tegu pole millegi väga keerulisega, usun, et saaksid ka ise hakkama kui viitsid pusida.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
seg4ne
HV vaatleja

sõnum 23.03.2013 19:34:16 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Pead ära õppima portide suunamise või vastava teenuse sisse ostma. Tegu pole millegi väga keerulisega, usun, et saaksid ka ise hakkama kui viitsid pusida.

Tähendab ma olen juba mitu päeva üritanud, aga ma arvan et võib ruuteri viga olla, ehk oskaksite soovitada mõnda odavat ruuterit mis sobiks sinna vahele. Hetkel Linksys WRT54G2.
Kui ruuterile rebooti teen siis vahest ei lase isegi netti läbi, Thomsoni interfaces ei tunnista seda ruuterit üldse, ütleb unknown ip 0.0.0.0 (ei tea kas nii peabki olema või mitte) ja siis ma ei oskagi sealt edasi minna et suunata thomsonist ruuterisse ja ruuterist arvutisse.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 23.03.2013 19:49:01 vasta tsitaadiga

seg4ne, WRT54G oli omal ajal igati hea ruuter ning ma usun, et töötab siiamaani. Üks juhend on siin: http://www.pcwintech.com/port-forwarding-linksys-wrt54g2-linksys-firmware

Seal pole detailselt juttu, mis IP aadressiks panna. Selle väärtuse saad kui võtad start - run - trükid "cmd" - enter - trükid "ipconfig" - enter ning "IPv4 address" ongi see mis vaja.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
seg4ne
HV vaatleja

sõnum 23.03.2013 20:27:09 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
seg4ne, WRT54G oli omal ajal igati hea ruuter ning ma usun, et töötab siiamaani. Üks juhend on siin: http://www.pcwintech.com/port-forwarding-linksys-wrt54g2-linksys-firmware

Seal pole detailselt juttu, mis IP aadressiks panna. Selle väärtuse saad kui võtad start - run - trükid "cmd" - enter - trükid "ipconfig" - enter ning "IPv4 address" ongi see mis vaja.

Selline asi pole mind aitanud (ma ei oska suunata Thomonist Linksys'le neid porte). Praegu hetkel üldse teine probleem tekkinud, ei lase netti läbi. Kaabel tuleb Thomsonist nett olemas aga kui panen Linksyse ruuterisse, siis wifiga nett puudub.
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 23.03.2013 20:33:26 vasta tsitaadiga

Pane see ruuter AP-na tööle: keerad DHCP kinni ning sissetuleva kaabli paned vabalt valitud LAN porti. Ei mingit pordisuunamise jama.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
seg4ne
HV vaatleja

sõnum 23.03.2013 20:37:19 vasta tsitaadiga

p2ep kirjutas:
Pane see ruuter AP-na tööle: keerad DHCP kinni ning sissetuleva kaabli paned vabalt valitud LAN porti. Ei mingit pordisuunamise jama.

Oskaksite täpsustada kuidas ma AP-le saaksin panna?
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 23.03.2013 21:17:23 vasta tsitaadiga

seg4ne kirjutas:
p2ep kirjutas:

Alustame sellest, ühendud arvutiga WRT wifisse ja et roni tema veebiliidesesse 192.168.1.1 user tühi pass admin (kui sa ära muutnud pole)
Avalehel kusagil keskel on Router IP ja mask, selle kõrval enable/disable DHCP -> Disable.
Save settings. Nüüd pista sissetulev kaabel kuhugi LAN auku.
Veel võid käia Advanced Routing lehel, Operating mode vaheta Gatewayst Routeriks ja rippmenüüst vali LAN & Wireless. Save changes, Administration lehel reboot.
Sorry, mälu järgi piloteerin, aga ma olen neid päris mitu niimoodi konfinud, loodetavasti olid lehtede/pealkirjade nimed õiged
tagasi üles
seg4ne
HV vaatleja

sõnum 24.03.2013 08:56:48 vasta tsitaadiga

p2ep kirjutas:
seg4ne kirjutas:
p2ep kirjutas:

Alustame sellest, ühendud arvutiga WRT wifisse ja et roni tema veebiliidesesse 192.168.1.1 user tühi pass admin (kui sa ära muutnud pole)
Avalehel kusagil keskel on Router IP ja mask, selle kõrval enable/disable DHCP -> Disable.
Save settings. Nüüd pista sissetulev kaabel kuhugi LAN auku.
Veel võid käia Advanced Routing lehel, Operating mode vaheta Gatewayst Routeriks ja rippmenüüst vali LAN & Wireless. Save changes, Administration lehel reboot.
Sorry, mälu järgi piloteerin, aga ma olen neid päris mitu niimoodi konfinud, loodetavasti olid lehtede/pealkirjade nimed õiged

Valin Router, refreshib ise lehte ja on tagasi Gateway peal :S, täpselt sama jama teeb ka WIFI Parooli panemisel, kui valin WPA Security, refreshib ja tagasi disabled.
EDIT: Sain Firefoxiga tehtud, Chromega ei töötanud.
Aga pordid on ikka kõik suletud. Nimelt olen proovinud Tunnglega näiteks, kaabliga niisama saan pordi avada 11155 ja näitab rohelist smile'i, aga läbi WRT wifi punane ja kinni.
EDIT2: MIllegipärast võttis ruuteril üks öö et korralikulkt tööle hakata icon_biggrin.gif, tänan abi eest, see access point värk aitas, saan ilusti avada porte.
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 24.03.2013 16:16:52 vasta tsitaadiga

Rõõm kuulda (lugeda) icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kaabel wifiks.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.