praegune kellaaeg 25.06.2025 09:44:38
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
FR3AK
HV kasutaja

|
22.03.2013 02:28:50
|
|
|
Kas keegi oskab välja tuua mõne hea põhjuse, mis takistaks bitcoini hinnal kolinal alla kukkuda? Antud hetkel on hinnad tõusmas, seega keegi hetkel neid müüa ei taha. Mingi aja pärast peaksid aga hinnad stabiliseeruma (nad ei saa ju lõputult tõusta) ja inimesed tahavad oma kasumit kätte saada ning hakkavad müüma. See hakkab aga hakkab hinda alla poole kerima ning kuna keegi ei taha enda suurest kasumist ilma jääda, siis loogiliselt võttes peaks pihta hakkama massiline müük, ehk sisuliselt kogu süsteem kukub kokku, sest tekib olukord, kus turul on pakkuda sadu tuhandeid/miljoneid bitcoine, mida keegi osta ei taha ja bitcoinide hind kukub tagasi paari dollari peale (kui sedagi).
Bitcoini puhul ongi kõige kehvem see, et neil puudub reaalne väärtus. Antud hetkel neile loob väärtuse ainult see, et on inimesi kes neid ostavad ja nad teevad seda puhtalt selle kasumi pärast, mida nad saavad, kui hind kerkib x-ni ning nad saavad oma tuhanded bitcoinid maha müüa. Samas kui kogu asi kolinal alla tuleb, siis ei ole kedagi, kes neid ostaks, seega nad kaotavad väärtuse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
22.03.2013 02:54:28
|
|
|
Peale igat tõusu on langus. Peale igat langust on tõus. Kes tabab magusamad punktid nende kõrg -ja madalhetkedel, see on wiiner
Aga jah, BTC eest saab asju täitsa reaalselt osta. Ise arvan ja olgem ausad, loodan selle müstilise 100usd piiri ära oodata ja siis mõelda, kas ja mis koguses müüma peaks.
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
22.03.2013 02:55:10
|
|
|
R A T kirjutas: |
ma praegu hakkasin mõtlema, et kui teha mingi virtuaalne keskkond (automaatikaga) tuhandete masinatega, mis omavahel bitcoini võrku kuuluvad... Ühel hetkel see lõigata ära välismaailmast ja siis hakata "ülekandeid" tegema.
Kas on võimalik, et minu enda masinad hakkavad siis vajalikke tokeneid tegema? |
Palun selgitada eesmärki. Bitcoine sa saad niisamagi genereerida, selleks ei pea ennast internetist isoleerima. Kas on soov suuremat hulka ja suurema kiirusega genereerida või mis?
Kui sa ennast internetist isoleerid siis sa saadki ülekandeid teha ning bitcoine genereerida kah ainult isoleeritult. Kohe kui sa internetti ühendud siis ülejäänud enamus tunnistavad sinu genereeritud kehtetuks ning tehtud ülekanded kas siis keritakse kõik tagasi või broadcastitakse päris võrku uuesti välja.
Nüüd tekib küsimus, et miks sinu võrk on kehvem kui päris võrk siis vastus on see, et päris võrk suudab rohkem plokke* genereerida kui sinu võrk. Lühem plokkide jada jääb orvuks, pikem plokkide jada võidab.
* plokk - umbes iga 10 minuti tagant kokkupandav ülekannete kogumik, iga ploki genereerimise eest antakse 25BTC tasu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
GreenHorn
HV vaatleja
|
22.03.2013 10:58:07
|
|
|
Hetkel, ma arvan, et spekulatsioon + rumalus
|
|
tagasi üles |
|
 |
FR3AK
HV kasutaja

|
22.03.2013 11:30:25
|
|
|
BTC eest võib ju asju osta, aga kui kurss langeb kolinal alla, siis tõusevad ka ju hinnad. Ehk kui hetkel osta 10 BTC eest midagi, siis selle väärtus on ~700usd, aga kui hind kukub 2$/btc peale, siis peab sama asja eest maksma 350 BTC. Ja kui hinnad juba kukkuma hakkavad, siis kes hakkab bitcoine ostma? Isegi kui kellelgi on huvi osta neid, siis ikka ootab ju kuniks hind langeb võimalikult madalale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
22.03.2013 12:37:24
|
|
|
degreal kirjutas: |
ma praegu hakkasin mõtlema, et kui teha mingi virtuaalne keskkond (automaatikaga) tuhandete masinatega, mis omavahel bitcoini võrku kuuluvad... Ühel hetkel see lõigata ära välismaailmast ja siis hakata "ülekandeid" tegema.
Kas on võimalik, et minu enda masinad hakkavad siis vajalikke tokeneid tegema? |
Palun selgitada eesmärki. Bitcoine sa saad niisamagi genereerida, selleks ei pea ennast internetist isoleerima. Kas on soov suuremat hulka ja suurema kiirusega genereerida või mis?
Kui sa ennast internetist isoleerid siis sa saadki ülekandeid teha ning bitcoine genereerida kah ainult isoleeritult. Kohe kui sa internetti ühendud siis ülejäänud enamus tunnistavad sinu genereeritud kehtetuks ning tehtud ülekanded kas siis keritakse kõik tagasi või broadcastitakse päris võrku uuesti välja.
Nüüd tekib küsimus, et miks sinu võrk on kehvem kui päris võrk siis vastus on see, et päris võrk suudab rohkem plokke* genereerida kui sinu võrk. Lühem plokkide jada jääb orvuks, pikem plokkide jada võidab.
* plokk - umbes iga 10 minuti tagant kokkupandav ülekannete kogumik, iga ploki genereerimise eest antakse 25BTC tasu. |
Eesmärk oleks teiste võimalust plokkide lahendamist pärsida, kui lühidalt kokku võtta.
See nõrgema chaini kadumine võib muidugi probleem olla...
Samas mis juhtub, kui miljardite virtuaalsete masinate abil kogu bitcoinindus "kehtetuks" lasta?
_________________ Jogani pogani pooh |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
22.03.2013 13:04:33
|
|
|
A-lvin kirjutas: |
Hinnatõus? Vabandust, aga nüüd on küll mul lühis - ma pole veel täismõttega nende artiklitega tutvunud, kuid kas see peaks tähendama, et BTC valuuta puhul peaks olema see inflatsioon leebem/rohkem kontrolli all või midagi? Ma kuskilt lugesin, et inflatsiooni TAHETAKSE selliselt kontrollida, et järk järgult vähendatakse uue BTC juurdevoolu olemasolevasse ja mingi väärtuseni jõudes see täiesti peatada, which makes absolutely no or even less sense than that, selline asi ei ole ju võimalik, inflatsioon on paratamatu nähtus ükskõik kui hästi või halvasti sa oma asjadega majandad. A la kui mul on kartulit vaja ja sul on näiteks sealiha vaja ja meil on mõlemal seda ressurssi nii palju, et kumbki väga palju vahetuse pärast ei põe ja proportsioonid on kõik mõistlikud, aga nüüd kui järsku mul siga on otsa saamas ja sul on ikka kartulimäed alles, aga sul on mingi kiiks, et sa pead saama liha, siis kui palju sa hakkad mulle ette laduma ühe sea eest? Sul on ühte valuutat liiga palju, paratamatult ma tahan rohkem saada ühe sea eest kui enne.
Valuuta ei allu energiajäävusseadusele.
Ma ei väida, et ma olen majandusspets või midagi, aga selline on minu esialgne pinnapealne ettekujutus.
E: Sinu kartulikasvandus oleks siis nagu baasvaluuta, millel kõik sead ja redised ja kaalikad ja kapsad jms kaubahinnad baseeruvad. Olgu sa ei osta minult enam siga, vaid teed kellegi teisega äri, aga mina olen eelnevalt rääkinud temaga, et kurat, vaat sellel vennal on palju kartulit, sa võid palju palju nii teenida - ja sa tuled ka sealt nördinud näoga tagasi minu juurde ja ostad siga ülemõistuse suure hinnaga. Hiljem mõtled, et kurat, kasvataks ise ka sigu ja nii sa siis kulutad oma energia nii sigadele ja kartulitele, nüüd on hoopis vähem kartuleid saadaval, aga minul on sead juba olemas - aga nüüd on mul endal ikka kartulit vaja: kas tulen sinu juurde või kasvatan ise? Sõltumatus, nüüd pole meie kummagi kartulitel ega sigadel mitte mingit väärtust ja oleme tagasi jõudnud 0-punkti. |
inflatsioon on majandusse sisse programmeeritud, kuna raha trükitakse kogu aeg KASVAVAS tempos juurde. Eile oli 1 miljard, täna trükime 10 miljardit juurde. Bitcoinide ringlusesse laskmine on RANGELT reguleeritud. Ehk siis esimese 4 aastaga lasti ringlusesse 50% kogu kogusest mis üldse tehakse (see periood sai just eelmise aasta lõpus läbi), järgmise 4 aasta jaooksul lastakse 25% kogu kogusest, siis 12,5% jne. Ehk siis JUURDE tulev kogus pidevalt väheneb, mitte ei suurene eksponentsiaalselt nagu tavalisel valuutal:
https://en.bitcoin.it/wiki/Controlled_Currency_Supply
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
22.03.2013 14:13:39
|
|
|
SurfData, eespool ühes postituses mainiti, et wikipedia andmeil on siiski aluseks dollarid ("...over 500 million US dollars.")
Ja kui dollarit inflatsioon mõjutab, selle tegelik väärtus langeb, siis mõjub see ka dollarist tuletatud virtuaalühikule, tollegi väärtus langeb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
22.03.2013 14:20:02
|
|
|
Mnator kirjutas: |
SurfData, eespool ühes postituses mainiti, et wikipedia andmeil on siiski aluseks dollarid ("...over 500 million US dollars.")
Ja kui dollarit inflatsioon mõjutab, selle tegelik väärtus langeb, siis mõjub see ka dollarist tuletatud virtuaalühikule, tollegi väärtus langeb. |
see lihtsalt on ARVUTATUD ümber dollariteks. Ta on nagu aktsiaturg, kus seda ostetakse, müüakse jne. Sa võid kõik ringluses olevad bitcoinid väärtuses ümber arvestada ka eurodesse, jeenidesse jne.
https://mtgox.com/
siin saad osta/müüa bitcoine ja valuutasid on seal 17tk erinevaid. Lihtsalt enamus asju maailmas armastatakse ümber arvutada dollaritesse, et palju väärt on. Konkreetset ALUST tal ei ole, pigem on rahamaailma ja aktsiamaailma (börsi) segu. Aasta tagasi oli väärt 15x vähem näiteks (kuna siis oli mündi hind 3-5€ per tk, hetkel 50+€ per tk). Kui homme hind 5€ peale kukub, siis on ta jälle 50 miljonit dollarit ainult jms.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
22.03.2013 14:30:41
|
|
|
Ilma aluseta puudub tegelik väärtus üleüldse. Ainult lollidele arvutamislõbu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
22.03.2013 14:44:28
|
|
|
Ilma aluseta puudub tegelik väärtus üleüldse. Ainult lollidele arvutamislõbu. |
ka dollaril puudub alus. 40 aastat tagasi oli selleks kuld, enam pole mitte midagi, ehk siis väärtus puudub. Dollar püsib AINULT usaldusele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
22.03.2013 15:17:43
|
|
|
SurfData kirjutas: |
Ilma aluseta puudub tegelik väärtus üleüldse. Ainult lollidele arvutamislõbu. |
ka dollaril puudub alus. 40 aastat tagasi oli selleks kuld, enam pole mitte midagi, ehk siis väärtus puudub. Dollar püsib AINULT usaldusele. |
Siiski mitte ainult, kullale lisaks on muud varad ja riigi kogutoodang ja mis need kõik pidid olemagi tagatiseks ja seetõttu näiteks kogu käibelolevat raha enam mingi moega kullaks tõesti vahetada ei saa, sellest tõesti loobuti. Aga las seda seletab põhjalikumalt lahti mõni, kes on asjaga põhjalikumalt kursis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
22.03.2013 15:41:53
|
|
|
LKits kirjutas: |
Hetkel toimub deflatsioon ehk "raha" on vähem ühe kasutaja suhtes ja "raha" järele on nõudlus suur. Kui, aga toimub inflatsioon ehk "raha" järele on nõudlus väikene, siis ei olegi midagi muud teha, kui kaevandatakse raha juurde. Inflatsioon ei kesta igavesti ja see on tegelikult majandusele hea. |
Bitcoine kaevandatakse ühtlase tempoga etteteada mahus juurde sõltumata sellest kas nõudlust on või ei ole.
Ja see, et inflatsioon on majandusele hää, see on natuke OT, rohkem "Keynes vs Hayek" teema. Aga keskmise inimese seisukohast arvan ma nii, et mind ei huvita, et mõned targad onud arvavad, et kui inflatsioon närib minu pere sääste ja pensione siis on see majandusele hää ja elagu ma õnnes edasi. Kui on ikka olemas stabiilne, laialt ja kergelt kasutatav digitaalne sularaha, mis minu sääste ei näri siis mina hakkan seda kasutama. Usun et leidub peale minu veel inimesi kes nii arvab.
Lõpptulemus on see, et lõpuks ongi järgi jäänud väike punt inimesi kes arvab, et majandus õitseb ainult siis kui nende sääste otsast muudkui näritakse. No kui huvi on siis miks mitte!
Mina näen et USD ja EUR raha hakkab toorainete, kulla ja bitcoini vastu järjest enam nõrgenema. Mida rohkem oma väärtust kaotab seda enam inimesi oma raha bitcoini paigutab. Mida rohkem sääste ja pensione pankade päästmiseks konfiskeeritakse, mida rohkem sularaha tehinguid piiratakse, mida rohkem iga sinu ülekandeid jälgitakse, mida rohkem PayPal raha lukustab, mida rohkem pangad teenustasusid tõstavad seda rohkem bitcoini peale üle minnakse. Ei ole lootustki, et mõneski nendest punktides järgneva 10 aasta jooksul midagi leebemaks läheks. Lõppegu see 50aastase majandusliku depressiooniga või mitte, minumeelest sede trendi enam peatada ei ole võimalik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
22.03.2013 16:01:49
|
|
|
LKits kirjutas: |
Olen sellest kaevandamisest vist valesti aru saanud.
Kui tuleb kaevandajaid juurde, siis kas BTC hulk suureneb kiiremini või mitte? |
Bitcoine tekib juurde kui suudetakse lahendada matemaatiline probleem. Umbes iga 2 nädala tagant muudetakse ülesannet kergemaks või raskemaks, et olemasolev arvutusvõimsus lahendaks ülesandeid ettenähtud mahus. Päeva lõikes vaadelduna võib bitcoinide tekkimise kiirus palju kõikuda aga pikema aja peale ühtlustub ja poole aasta või aasta "money supply inflation" on ettenähtud piirides.
Punane joon on ülesande raskus. ülejäänud jooned on arvutusvõimsused.
Spoiler 
Siin pildil on näha planeeritud "money supply inflation" ning planeeritud raha hulk
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
23.03.2013 15:08:41
|
|
|
Samas mis juhtub, kui miljardite virtuaalsete masinate abil kogu bitcoinindus "kehtetuks" lasta?  |
Ei ole vahet kas sul on virtuaalsed või päris masinad ja pole vahet kui palju neid on. Peab olema ette näidata tõendus tehtud töö eest: http://en.wikipedia.org/wiki/Proof-of-work_system
Soovitan kuulata siin teemas postitatud raadiosaadet, seal seletatakse päris arusaadavalt tööpõhimõtet, spämmivaba e-maili süsteemi idee näol: http://www.youtube.com/watch?v=XQPSwA2Itbs&feature=player_embedded#at=3096
Selle rünnaku nimi on "51% attack" https://en.bitcoin.it/wiki/Weaknesses#Attacker_has_a_lot_of_computing_power
Aga antud rünnakut on raske läbi viia kuna, isegi TOP10 superarvutitest ei piisa. Küll aga võimalik miljonite/miljardite dollarite eest välja töötada ja toota ASICud ning need käima panna aga see võtab aega ja pead võistlema juba praeguste ASICu farmidega.
Aga see on küll huvitav küsimus mis juhtub kui isoleeritult produtseerida pikem kett ja siis see poole aasta pärast võrku lülitada... Kas siis poole aasta jooksul ülekanded keritakse kõik tagasi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
23.03.2013 19:35:20
|
|
|
Aga see on küll huvitav küsimus mis juhtub kui isoleeritult produtseerida pikem kett ja siis see poole aasta pärast võrku lülitada... Kas siis poole aasta jooksul ülekanded keritakse kõik tagasi? |
Ideeliselt oleks nii, et, mida võrk ei mäleta, seda pole olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
23.03.2013 20:06:00
|
|
|
A-lvin kirjutas: |
Aga see on küll huvitav küsimus mis juhtub kui isoleeritult produtseerida pikem kett ja siis see poole aasta pärast võrku lülitada... Kas siis poole aasta jooksul ülekanded keritakse kõik tagasi? |
Ideeliselt oleks nii, et, mida võrk ei mäleta, seda pole olnud. |
Aga kui võrk on "prioriteetsem"?
Ses suhtes, et riiklikul tasemel oleks võimalik taolisi rünnakuid ka rahastada...
Virtuaalsõda level 2
_________________ Jogani pogani pooh |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel^^
HV kasutaja

|
24.03.2013 12:10:07
|
|
|
panen ka märgi maha, kuna arvuti käib niikuinii 24/7 siis miks ka mitte kaevandama panna
|
|
tagasi üles |
|
 |
artur-
HV veteran

|
24.03.2013 12:57:47
|
|
|
Mihkel^^, elekter läheb liiga kirveks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
T6nu
HV vaatleja
|
24.03.2013 14:06:17
|
|
|
FR3AK kirjutas: |
Bitcoini puhul ongi kõige kehvem see, et neil puudub reaalne väärtus. Antud hetkel neile loob väärtuse ainult see, et on inimesi kes neid ostavad ja nad teevad seda puhtalt selle kasumi pärast, mida nad saavad, kui hind kerkib x-ni ning nad saavad oma tuhanded bitcoinid maha müüa. Samas kui kogu asi kolinal alla tuleb, siis ei ole kedagi, kes neid ostaks, seega nad kaotavad väärtuse. |
Bitcoini väärtus seisneb selles, et ta võimaldab teha anonüümseid tehinguid üle maailma, ilma teenustasuta ja kiiresti. Hetkel ühtegi teist, samade omadustega meediumit ei eksisteeri. See, et kõik bitcoine "puhtalt kasumi pärast" ostavad, ei vasta tõele.
Üldiselt on 3 põhjust mis btc peaks üldse kokku kukkuma või langema.
1. BTC koodis / algoritmis esineb defekt, mille tagajärjel walletid ei ole enam turvalised. See oleks ilmselt worst case scenario mille puhul BTC häviks, kui probleem hetkega lahendust ei leia. Samas 4 aastad toimimist ja open source....tõenäosus on väga väike.
2. Tekib samade omadustega, aga mugavam / kasutajasõbralikum alternatiiv. Väga võimalik, aga mõju bitcoinile oleks pikaajaline. Kõik maailma kaupmehed ei hakka üleöö uut digi currency't maksevahendina aktsepteerima. Bitcoinil on läinud 4 aastat ja läheb ilmselt 4 veel enne kui teda "levinuks" võib nimetada.
3. Valitsused kuulutavad Bitcoini illegaalseks või hakkavad exchange'e liiga karmilt reguleerima. See välistaks ilmselt Bitcoini mainstreami jõudmist, aga enamus praegused kasutajad ja black market jääks alles. Hind jääks praegusele või veidi madalame tasemele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kala1
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|