praegune kellaaeg 20.06.2025 16:13:36
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
solksolk
HV vaatleja
|
03.03.2013 19:15:45
Tahaksin rääkida kasutatud arvutite turust |
|
|
Tere, ei leidnud kuskilt selleks sobivamat teemat, kui see siin.
Nimelt, olen mõnda aega jälginud kasutatud arvutite turgu, et saaks omale odavalt mingi arvuti, millega saaks natuke aega läbi, mis mängiks 8gb vidoesid.
Olen vaadanud müüki nii siin, okidokis, kui ka osta.ee-s ja ka mõnes teises kohas.
Tulemus on see, et paljud ei tea, mida nad müüvad ja hinnad on ikka kole kõrged ja paljud reklaamivad oma arvutit kui ülikõva mängumasinat, tegelikult, aga on protsessor väga jõetu ja videokaartki, midagi erilist ei ole.
Mind huvitab, kas keegi ostab ka neid arvuteid, kas keegi vaeseke on tõesti ära ostnud?
Mul sai sellest kõigest niivõrd kõrini, et ostsin ikkagi uue garantiiga arvuti omale, jupid siis.
Esialgu otsustasin celeron g550 kasuks, hiljem uuendan, kui paremad prosed on läinud niipalju odavamaks, et selle celeroni hinna kasumisse teenin.
Mis on minu teema mõte?
See, et palun inimesed, tulge maa peale ja tehke selgeks, mis arvutid teil on, pange kuulutusse võimalikud palju vajalikke andmeid oma müüdava arvuti kohta ja enne uurige natuke ka uute osade hindu.
Lõppude lõpuks, muutke hinnad normaalseks, nii et oleks mõtet osta vana arvutit.
Praegu ei näe ma erilist mõtet osta vana arvutit ja selle tulemusel uue ostsingi.
Kindlasti on ka õige hinnaga müüjaid, aga tundub, et mitte piisavalt palju.
Mind hakkas selline turu olukord lihtsalt häirima tõsiselt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.03.2013 23:54:51
|
|
|
Aga osta HV-st sobivad jupid ja pane kokku. Nii saab kõige odavamalt. Ise sain BF3 @ ultra masina 350€ eest ja oleks odavamaltki saanud, aga ostsin kasutamata graafikakaardi, sest tol hetkel seda kaarti kasutatult ei leidnud.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
04.03.2013 04:36:27
|
|
|
tsitaat: |
mis mängiks 8gb vidoesid. |
Aga teema juurde:
Eks turg m22rab hinna. Enda masinat pool aastat tagasi myyes j2i just vastupidine tunne. prooviti paar kuud vana arvuti 1/3 poe hinnaga k2tte saada. Tulemuseks oli hoopis see et j2tsin masina v2hemalt 3 aastaks parem kappi s3isma s3st ei taha igasuguseid spekulantidest muidus66jaid toita. Ala v2ga palju tundub olevat selliseid tegelasi kes istuvad p2ev l2bi netis ostu/myygi portaalides ja proovivad n6 kaupu vahendada hea kasumiga. seejures j2ttes maksud maksmata ja rikkudes turgu...
|
|
Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
1 :: |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
04.03.2013 09:29:20
|
|
|
Tegelikult on probleem olema, sest kui on müüa kasutatud (või kasutamata) arvuti, siis mis määrata selle hinnaks? Võiks olla mingi tarkvara, mis mõõdaks videokaardi, protsessori, mälude jm komponentide koostoime võimet ja anda tulemus mingis punktiskaalas. Ja punktiskaalas on siis mingid "kriipsud", kus on kirjas, millised tarkvarad/operatsioonisüsteemid ning nende koostoime selles punktiskoori juures probleemivabalt töötavad.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 09:52:30
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Tegelikult on probleem olema, sest kui on müüa kasutatud (või kasutamata) arvuti, siis mis määrata selle hinnaks? Võiks olla mingi tarkvara, mis mõõdaks videokaardi, protsessori, mälude jm komponentide koostoime võimet ja anda tulemus mingis punktiskaalas. Ja punktiskaalas on siis mingid "kriipsud", kus on kirjas, millised tarkvarad/operatsioonisüsteemid ning nende koostoime selles punktiskoori juures probleemivabalt töötavad. |
Tuleb moodustada arvutihinnakomisjon. Pretsensioonide puhul pöörduda tõekomisjoni.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
04.03.2013 10:13:42
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Tegelikult on probleem olema, sest kui on müüa kasutatud (või kasutamata) arvuti, siis mis määrata selle hinnaks? Võiks olla mingi tarkvara, mis mõõdaks videokaardi, protsessori, mälude jm komponentide koostoime võimet ja anda tulemus mingis punktiskaalas. Ja punktiskaalas on siis mingid "kriipsud", kus on kirjas, millised tarkvarad/operatsioonisüsteemid ning nende koostoime selles punktiskoori juures probleemivabalt töötavad. |
Tuleb moodustada arvutihinnakomisjon. Pretsensioonide puhul pöörduda tõekomisjoni. |
Need töötavad koos ja nende nimi on Ostuabi foorum, mida suur hulk isegi vanu kasutajad selleks otstarbeks kuidagi sihipäraselt kasutada ei paista soovivat.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 10:16:34
|
|
|
Hinna osas on ostuabi mõttetu koht.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
04.03.2013 10:24:19
|
|
|
Hinna osas on ostuabi mõttetu koht. |
Sel juhul on kogu HVF sinu jaoks selles suhtes tarbetu, egas mujale plärtsatud vastavasisulised jutud ju karvavõrdki targemad ole. Ainus vahe on selles, et mujal need jutud, mille õige koht on Ostuabi foorum, lihtsalt reostavad foorumit.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 10:27:36
|
|
|
Aga see ju ongi nii
Inimene kes vähegi oskab googlist kasutada saab ise info kätte. Mõne üksiku asja jaoks mugav siinset voorumit kasutada.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
04.03.2013 10:34:40
|
|
|
Aga see ju ongi nii
Inimene kes vähegi oskab googlist kasutada saab ise info kätte. Mõne üksiku asja jaoks mugav siinset voorumit kasutada. |
Miks siis nii palju ostuabi teemasid on ja pidevalt üle ääre ajab - mujale kah neid muudkui plärtsatakse reostama?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.03.2013 10:38:39
|
|
|
On ju üsna erinev küsimus "kas toode 1 või toode 2" või siis "kas toode 1 maksab 95 eurot või 105 eurot".
Mida valida on tunduvalt lihtsam seletada.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
04.03.2013 11:07:19
|
|
|
Tuleb moodustada arvutihinnakomisjon. Pretsensioonide puhul pöörduda tõekomisjoni. |
Lisaks tuleb paika panna kindlad hinnad nii uutele kui kasutatud juppidele ning need kinnitada/kehtestada riiklikul tasandil.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
t-force
Kreisi kasutaja
|
04.03.2013 12:40:32
|
|
|
Kuidas sa saad peale suruda kellelegi, et ta peab müüma enda arvuti reaalse turuhinnaga?
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
04.03.2013 12:44:10
|
|
|
t-force kirjutas: |
Kuidas sa saad peale suruda kellelegi, et ta peab müüma enda arvuti reaalse turuhinnaga? |
Selleks on vaja vastavat riigiaparatuuri ning plaanikomiteed, mis kehtestab asjakohase karistusseadustiku.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.03.2013 13:22:36
|
|
|
Eraisikute poolt müüdava kauba hinna määras turg juba nõukaajal (kurgid sulle, raha mulle ). Et praegu keegi peab vajalikuks turuhinna fikseerimist, on pehmelt öeldes jahmatav.
Terve teema võiks "sarkasm" tag-ide vahele panna ja huumoriteemasse portida.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
04.03.2013 13:28:59
Re: Tahaksin rääkida kasutatud arvutite turust |
|
|
solksolk kirjutas: |
Tulemus on see, et paljud ei tea, mida nad müüvad ja hinnad on ikka kole kõrged ja paljud reklaamivad oma arvutit kui ülikõva mängumasinat, tegelikult, aga on protsessor väga jõetu ja videokaartki, midagi erilist ei ole.
Mind huvitab, kas keegi ostab ka neid arvuteid, kas keegi vaeseke on tõesti ära ostnud? |
Eks üritatakse antud valdkonnas vähemkompetentsetel lihtsalt nahka üle kõrvade tõmmata ja müüa mingit jama kulla pähe. Nagu ikka.
Siin ei oskagi muud soovitada kui seda, et kasutatud tehnikat võiks osta juhul kui ise oled valdkonnas pädev või siis kaasata keegi, kes on pädev. Reklaamjuttu uskudes on tõenäosus petta saada üsna suur.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
04.03.2013 15:22:58
|
|
|
Fikseeritud hinda mina ka ei poolda, see oleks jabur ja inimõiguste rikkumine ja pluss veel palju puudusi ja probleeme oleks sellega.
Kui ma arvuti alal ei oleks natukenegi pädev, siis oleks väga raske midagi osta, sest näiteks protsessorite nimed ei ütle ammu enam mitte midagi.
Õnneks leidsin ma hea lehekülje, kust saan vaadata protsessorite jõudlust ja tänu sellele tean, mida ostan ning on kindlasti jäänud palju kallist jama mu valikust välja.
Mis ma veel märkasin on uued protsessorid, nende seast peab ka väga hoolega valima ja vaatama jõudlusindeksit, protsessori hind ei näita veel, et ta parem on, on palju juhuseid, kus näiteks 20 eurot kallim prose on kehvem hoopis.
Ehk siis tänu sellele lehele selgitasin välja, mis protsessoreid tasub osta.
Minu hinnangul on need intel celeron g550, intel core i3-3220 ja intel core i5-3450. Kallimaid enam ei uurinud.
Aga need on astmed, millel on mõtet eks loomulikult ei pea mudel täpselt see olema, mis välja tõin, aga ligilähedane, kui hind sobib.
Näiteks i3-3220 asemel võib vabalt ka i3-3225 olla ja celeron g550 asemel celeron g555, kui hind sobiv on jne.
Aga laias laastus jäävad astmed samaks.
Aga praegusel juhul jäi kellelgi arvuti mulle müümata, kuna küsis liiga kallist hinda või ei pannud piisavalt andmeid üles ja nüüd las kogub tal siis tolmu edasi.
Aga tõepoolest, miks peaksin ostma arvuti, millel pole garantiid ja mis on sama või kehvem, kui mu praegune tellitud arvuti, aga maksab pea sama palju ,mõttetu.
Ok tõesti neil on sees videokaart ja kõvaketas, mida mina praegu ei võtnud, aga see videokaart on nagunii tavaliselt üsna mõttetu, mis neis kastides on ja kõvaketaski tavaliselt on liiga väike, mis mulle ei sobi, ehk siis need ei anna minu silmis kasutatud arvutile hinda.
Üsna mõttetu on maksta rohkem arvuti eest, mille videokaardi jõudlus indeks on näiteks 200, mis ei ole mitte midagi.
See indeks siis võetud lehelt http://www.cpubenchmark.net/
Ma parem ostan siis juba uue arvuti integreeritud kaardiga, mis mul mängib neid 8gb filme kenasti ja ostan kunagi hiljem sinna hea videokaardi sisse, millega ka midagi teha on.
Ja mis on veel, kasutatud arvutite turg on üleküllastunud, see on paksult täis arvuteid, ehk siis mingist turuhinnast siin küll rääkida ei saa, lihtsalt küsitakse liiga palju.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
04.03.2013 15:24:26
|
|
|
Mitte ei küsita liiga palju vaid inimesed teadmatusest maksavad liiga palju. Küsida võib alati.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
04.03.2013 15:57:40
|
|
|
nii seda kui teist ilmselt, aga ma ei usu, et kasutatud arvutite turg just väga elav on.
Nüüd juhtus siis selline asi, et kõvaketas hakkas mul kahtlast häält tegema ja tellisin 1 tb ketta kah ära.
Vaatasin kasutatud kettaid ka korra, aga otsustasin pigem uue tellida, mingit pärli neist kasutatud ketastest silma ei hakanud 1tb puhul.
500gb ehk isegi leiaks, aga siis peaks kuskile kohale sõitma, kuna postiga küll ei riski osta eraisikult.
viimati muutis solksolk 04.03.2013 15:58:36, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
t-force
Kreisi kasutaja
|
04.03.2013 15:58:08
|
|
|
Pmst miks härra solksolk rahul ei ole on siis, et 100% tema vajadustele vastavaid asju oli raske leida ja ülejäänud on tema silmis väärtusetu ja peaks kajastuma ka toote hinnas.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
04.03.2013 16:11:16
|
|
|
vaata, mingi vana videokaart ei tõsta sul arvuti hinda eriti, see pole põhjus, miks maksta.
Aga põhiline probleem on ikkagi see, et protsessor on liiga lahja, et maksta kirvehinda.
Siin küsitakse 100 euro kastide ees,t mille protsessori jõudlus on 1000 ja all, ei aitäh.
Ostsin pigem uue prose, mille jõudlus on 2400.
prose ise 35,50, emaplaat midagi 42,90 ja mälu midagi 44 euro kanti 8gb.
Kast tasuta, toiteplokk 6,20.
Kokku 128,60.
Ei kutsu nagu sama raha eest ostma lahjema protsessoriga arvutit, millel on mõttetu videokaart peal ja 80gb kõvaketas ning 2-4gb rami.
Arvesse tuleb võtta ka seda, et uus asi on uus kulumata ja sel on lisaks ka garantii, vanal pole mitte midagi.
Hea näide, küsimus, miks osta sellist arvutit sellise hinnaga? Mis põhjusel? http://www.okidoki.ee/item/1530419/
või see ? http://www.okidoki.ee/item/1812583/
Nutt tuleb peale, kui vaadata milline on nende arvutite jõudlus ja mis nende eest küsitakse.
Või siis see, protsessori indeks on 1,568 (minu uuel on mingi 2400) videokaardi võimsusindeks 260(üsna hädine) http://www.okidoki.ee/item/1841875/ hind aga 120 eurot. rami kõigest 2gb?? minu 8gb vastu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
04.03.2013 16:13:04
|
|
|
Nagu tuttav poodnik ütles, et igale asjale on ostja. Küsimus on selles, et mitu aastat läheb, kuni ta uksest sisse astub.
Ma ei mõista seda hala sinu poolt. Keegi ei sunni sind selle hinnaga ostma, kauple hind endale sobivaks.
Lisaks võrdled siin mingit jõudluseindeksit protsessori väärtusega, kas sa oled ikka teadlik, et mõningad mudelid on kallimad eelkõige seepärast sama jõudluse juures, sest nad on oluliselt voolusäästlikumad. Kas soovid ühekordset suuremat väljaminekut või stabiilselt kõrgemat elektriarvet?
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
04.03.2013 16:15:15
|
|
|
irwwww, see voolukulu vahe on imeväike ja ei tasu elusees ennast ära.
Soovitan müüjatel tulla maa peale ja arvutite hindu langetada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
04.03.2013 16:17:42
|
|
|
Ega juhtumisi foorumiga eksinud pole? Näited okidokist....
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
04.03.2013 16:22:23
|
|
|
solksolk kirjutas: |
vaata, mingi vana videokaart ei tõsta sul arvuti hinda eriti, see pole põhjus, miks maksta.
Aga põhiline probleem on ikkagi see, et protsessor on liiga lahja, et maksta kirvehinda.
Siin küsitakse 100 euro kastide ees,t mille protsessori jõudlus on 1000 ja all, ei aitäh.
Ostsin pigem uue prose, mille jõudlus on 2400.
prose ise 35,50, emaplaat midagi 42,90 ja mälu midagi 44 euro kanti 8gb.
Kast tasuta, toiteplokk 6,20.
Kokku 128,60.
Ei kutsu nagu sama raha eest ostma lahjema protsessoriga arvutit, millel on mõttetu videokaart peal ja 80gb kõvaketas ning 2-4gb rami.
Arvesse tuleb võtta ka seda, et uus asi on uus kulumata ja sel on lisaks ka garantii, vanal pole mitte midagi.
Hea näide, küsimus, miks osta sellist arvutit sellise hinnaga? Mis põhjusel? http://www.okidoki.ee/item/1530419/
või see ? http://www.okidoki.ee/item/1812583/
Nutt tuleb peale, kui vaadata milline on nende arvutite jõudlus ja mis nende eest küsitakse.
Või siis see, protsessori indeks on 1,568 (minu uuel on mingi 2400) videokaardi võimsusindeks 260(üsna hädine) http://www.okidoki.ee/item/1841875/ hind aga 120 eurot. rami kõigest 2gb?? minu 8gb vastu. |
Esteks tavamüüja seisukoht: asi maksis kaheksa aastat tagasi 11k eesti krooni. No küsime siis 10% alghind, vast saab 15-25% kätte. Tegelikust väärtusest pole aimugi.
Hangeldaja seisukoht: ostuhind + vähemalt 50% on jumala okei hind, millega müüa, kuna minu aeg on ka raha.
Kõigi sisukoht: suvalised osta-müü-vaheta saidid on täis inimesi, kes ei ole mingi kindla eluala spetsialistid, kui lolli otsida, siis lolli leiab ka. (Loll selles mõttes kusjuures, et ei jaga arvutitest, kui internetti näitab, siis on ju ok harilikult. Samas on oma alal selline, et räägib sulle siukse jutu kokku, et sul tuleb kõrvadest auru välja)
Ehk siis kui tahad maailma muuta, siis hakka inimesi koolitama, et nad riistvaramaailmas orienteeruks. Enne uuri veidi proseklasside ja liigituste kohta, seda on suht halb mingi saidi indeksite põhjal teha.
Samas selle teiste õpetamise ja maailmamuutmisega on nii, et sa sööd oma närvid ära, kuna kui inimesel pole vaja teada, siis teda ei huvita, tema tahab töötavat toodet saada ja maksab selle eest raha. Mõnikord liiga palju, mõnikord saab petta, mõnikord on kõik korras. A sinu jutt läheb kõrvast sisse ja teisest välja. Kui veab, kui ei vea, siis tuleb ühest teisest august välja.
Ole õnnelik kui tullakse küsima ja saad nõu anda ja jäta lollid rahule.
EDIT: kui sa tahad oma tuju veel halvemaks muuta ja maailma olemuse üle ahastada, siis pane mõne okidoki või osta suvalöine mp3 mängija või ipadi kaaned või mobiili displeikate vms iibeisse või aliexpressi ja võrdle hindasid. A elu ongi selline.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
viimati muutis kusti85 04.03.2013 16:24:32, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|