Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MultiUser
HV kasutaja
|
21.02.2013 10:38:28
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Ma ei usu, et väga palju aku kestvusele juurde saan. Mul on google teenused meeltmööda...samas miskid music hubid ja social hubid ning g+ jamad laseksin maha...kahju, et custom romme sellele telefonile pole. Vana i5800ga sai iga nädal alguses flashitud ja sätitud koike.
Mul muidu paks aku ka. |
Ma viskasin suurema osa samsa oma kräppi välja. Lisaks panin kinni autostart õigused paljudele Google'i appidele. Abiks Gemini App Manager (tasuta).
Nüüd paistab suhtkoht stabiilselt 2mA voolutarve öösiti, ehk siis 1% akut kulub 6 tunni ja 20 min. jooksul. See teeks siis kapinurgas seisvale telefonile aku kestvuseks ca 640 tundi ehk siis ligi 3,8 nädalat
Aga loomulikult ei seisa ta tühjalt ning tavaliseks saab ilmselt 3-5 päeva.
Rootimine on paraku vajalik. Selleks on aga kenad ja turvalised lahendused olemas XDA foorumis
Seejärel lased peale Gemini App Manageri ning keerad "Expert" reziimis kinni kõik vidinad, mis ei meeldi. Suhtkoht ohutu on "Blockida" praktiliselt kõik Samsungi nimega seonduvad vidinad.
Võib muidugi ka vastavad apk failid /system/app kataloogist eemaldada. Suurt vahet ilmselt pole. Ja kui midagi nihu läheb, siis uuesti rooditud tarkvara peale lasta. Andmed minuteada sellega kaotsi ei läinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
21.02.2013 10:47:23
|
|
|
MultiUser, sulle sama küsimus, et oled mõõtnud gepsu energiatarvet? St on reaalne vahe aku kestvuses aktiivse gepsuga?
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
MultiUser
HV kasutaja
|
21.02.2013 13:01:08
|
|
|
lightbluefox kirjutas: |
MultiUser, sulle sama küsimus, et oled mõõtnud gepsu energiatarvet? St on reaalne vahe aku kestvuses aktiivse gepsuga? |
Aus vastus - ei ole. Seni pole veel GPSi väga kasutanud. Üks asi jäi silma küll, asukoha leidmise kiirus on masendavalt kehv. Desire'ga võis tihtipeale koordinaatide leidmine aega võtta üksikud sekundid. SGSA kulutab enamusel juhtudel samades tingimustes minuteid. Ja kuna ekraani väljalülimine nullib ka otsimise (vähemalt GPS Status appi kasutades), siis pmst võibki seda ootama jääda.
Kui annaksid soovituse, kuidas seda GPSi koormust testida, siis võin proovida. Üldjuhul kipub GPS sisse lülituma vaid siis, kui app seda nõuab / kasutab. Kui paljud rakendused seda pidevalt sees hoiavad, ei tea (eriti, kui see taustal jookseb). Panen praegu käima google'i "My tracks", eks siis paistab, kui kiirelt kulub võrreldes "tavalisega". Näiteks poole tunni jooksul.
Kindlasti lisab see oluliselt voolutarvet. Ma pakun, et see on suurusjärgus sarnane ekraani voolutarbele, heal juhul 2-3 korda vähem aga siiski märkimisväärne suurus. Tarkvaras võib seda isegi küsida op.-systeemilt (puhtalt teoreetiline number). On võimalik kasutada ka muid sensoreid, mis võtavad vähem voolu, et algselt GPSiga määratud algpunktist kompassi ning güro-anduritega teoreetilist asukohta mõõta. Ka need andurid koormavad akut kuid siiski mõnevõrra vähem. Eks parim tulemus tuleb ikka katse-eksituse meetodil leida
Edit: GPS katse tulemus.
Enne GPS sisse lülitamist on aku koormus ca 15 mA, peale sisselülitamist "My Tracks" GPS "koormusega" on kulu ca 48mA. Aku kulu 1 tunni jooksul 3%. Ekraan väljas, WiFi väljas, püsivalt samas asukohas. Voolutugevust arvutas Battery Monitor Widget. Enne GPSi aktiveerimist oli "päevases reziimis" aku kulu ca. 2 tunninga 1%. Ehk siis tegelik kulu kasvas ca 6 korda. mA "mõõtmine" on minuteada kaudne ning suhtkoht ebatäpne. Pigem uskuda %, mis näitavad tegelikku aku pinge langust.
Esimesed 10 minutit paistis mA järgi aku kulu väiksem. Võimalik, et oli tegu mingi arvutusveaga...
Proovin sama korrata ka kasutades sensorite abi, et vähendada akukulu.
Edit2: Teine test sensorite abil.
Aku tase langes protsentides samuti 3% tunniajase testimise jooksul. Kuid on näha, et ajaliselt on viimane protsendinumber kukkunud hiljem, ehk siis on tegelik kulu ilmselt väiksem (ehk 2.3% kanti). Pakuks, et ca. 20-25% kokkuhoidu. See on suhtkoht subjektiivne arvamus. Reaalsete tulemuste jaoks peaks ilmselt vähemalt 10 tundi testima liikudes. Voolutugevuse näitajad seekord suurusjärgus 35 mA.
Samas, suurusjärk 3% tunnis polegi ju nii halb. Sellega peaks ju vabalt ööpäeva vastu. Ekraani ja võrku kasutades oleks tulemus ilmselgelt teistsugune.
viimati muutis MultiUser 21.02.2013 14:09:44, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.02.2013 13:12:54
|
|
|
Mul leiab gps'i ikka loetud sekunditega... sul andmeside ikka sees?
tsitaat: |
Seejärel lased peale Gemini App Manageri ning keerad "Expert" reziimis kinni kõik vidinad, mis ei meeldi. Suhtkoht ohutu on "Blockida" praktiliselt kõik Samsungi nimega seonduvad vidinad.
|
ma ei viitsi mingi eraldi programmiga jebida... vana hea käsitsi meetod root exploreri ja terminal emulatori abil eemaldan kõik üleliigse... samas peaks mul titanium backupi pro variant ostetud olema, sellega ka hea freezida ja siis testida mida vaja ja mida mitte ning hiljem wipe teha
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
MultiUser
HV kasutaja
|
21.02.2013 13:49:04
|
|
|
Mul leiab gps'i ikka loetud sekunditega... sul andmeside ikka sees?
|
ma ei viitsi mingi eraldi programmiga jebida... vana hea käsitsi meetod root exploreri ja terminal emulatori abil eemaldan kõik üleliigse... samas peaks mul titanium backupi pro variant ostetud olema, sellega ka hea freezida ja siis testida mida vaja ja mida mitte ning hiljem wipe teha |
GPSi osas polnud vahet kas andmeside sees või väljas, ikka oli aeglane. Eks vaatan kunagi kuidas selgema taevaga asi toimib.
Ja kustutamise osas, eks ma isegi suurema pahna käsitsi ära korjasin Aga nimetet appiga on väga mugav just neid autostarte manageerida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
21.02.2013 15:33:26
|
|
|
MultiUser, proovi kasutada GPS test nimelist rakendust,
lülita telefon enne rakenduse käivitumist lennurežiimi, siis pane programm käima ja geps sisse, hoia sellises kohas kus on taevas näha ja oota kuni ca 8-9 sateliiti leiab (võib võtta palju minuteid), siis salvesta seaded seal programmis, välju ja lülita andmeside ka sisse.
Proovi siis nt google maps-iga lukku saada.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
qrime
HV vaatleja

|
22.02.2013 19:03:44
|
|
|
CoCore-P 1.6 kernel ja minu poolt moditud stock ROMi akukasutus. 3G ja andmeside kogu aeg kasutuses, maili sünk iga 2 tunni tagant, kuskil 2,5 tundi kõnesid, ekraani kasutus 2 tundi, WIFIt ja GPSi ei kasutanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.02.2013 11:12:13
|
|
|
Rootisin ära ja viskasin pahna välja. Hetkel rohkemat ei tee... kui miskit vahvat kernelit oskate soovitada millega veidi klokkida kannatab ning üleüldse kogu UI lagfreeks, siis andke teada.
Ainuke jama mis mul selle telefoniga on, et Torque pro üks plugin (Track Recorder) ei suuda mitte midagi salvestada. Ta nagu ei pääse kaamerale ligi vms (programm loeb siis auto OBD2 infot, kuvab selle ekraanile, samas saab salvestada seda infot video overlayna mis siis arvutis pärast videofailiks keeratakse)... aga kahjuks see programm ei toimi. Olen teinud wipe jms...nüüd isegi peale rootimist ta ei toimi
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
qrime
HV vaatleja

|
24.02.2013 15:23:51
|
|
|
Rootisin ära ja viskasin pahna välja. Hetkel rohkemat ei tee... kui miskit vahvat kernelit oskate soovitada millega veidi klokkida kannatab ning üleüldse kogu UI lagfreeks, siis andke teada.
Ainuke jama mis mul selle telefoniga on, et Torque pro üks plugin (Track Recorder) ei suuda mitte midagi salvestada. Ta nagu ei pääse kaamerale ligi vms (programm loeb siis auto OBD2 infot, kuvab selle ekraanile,
samas saab salvestada seda infot video overlayna mis siis arvutis pärast videofailiks keeratakse)... aga kahjuks see programm ei toimi. Olen teinud wipe jms...nüüd isegi peale rootimist ta ei toimi  |
Pane CoCore P 1.0 peale, XDA-st leiad juhised. Endal see kernel ja Holo launcher koos lockeriga ja ei mingit laagi, jookseb sujuvalt ja kiirelt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
24.02.2013 15:55:54
|
|
|
Niih, ma nüüd jõudsin ka sinna JB fännboy staatusesse.
Hakkas meeldima kroomi brauser, ja ennnäe imet. Selle jaoks on vaja vähemalt ICS'i
Ja kuna i9070p'le tõenäoliselt JB'd ei tulegi, ongi jama lugu.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.02.2013 19:23:19
|
|
|
Annan enda fööni vist isale(ta ammu juba nillib ja uurib millal ma uue ostan )ja endale midagi uut ja võimast...vb isegi iphone 5
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
MultiUser
HV kasutaja
|
25.02.2013 10:54:16
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
Hakkas meeldima kroomi brauser, ja ennnäe imet. Selle jaoks on vaja vähemalt ICS'i
Ja kuna i9070p'le tõenäoliselt JB'd ei tulegi, ongi jama lugu. |
"Puhas" (või vähemalt mõni CM, AOSP, AOKP, PA, ...) JB on kena ja praktiline. Paraku sellisena me seda vist P-mudelil ei näe. Aga kui tänamatu ennustamisega tegeleda, siis ma pakun, et 2-3 kuu jooksul ehk ikka midagi ametlikku samsalt välja ilmub.
Raud on sel mudelil üsnagi piisav. Kahju, et tarkvaraga "on nigu on".
Sai eile taas andmetest "tühjaks lastud" ning kõik uuesti nullist peale. Mingil müstilisel põhjusel tuli suur aku kulu probleem jälle tagasi. Ja sarnaselt eelmise korraga, ükski tarkvarajubin aku kulu nimekirjas ei figureeri, samuti ka BBS ei raporteerinud midagi. Telefon sügavas talveunes kuid aku tase kiires languses. Sellise langusega oleks pidanud vähemalt temperatuur tõusma, aga ei miskit... Mingil hetkel kahtlustasin Bluetooth'i. Aga seda teooriat peab veel kontrollima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
qrime
HV vaatleja

|
25.02.2013 15:40:58
|
|
|
MultiUser kirjutas: |
ThedEviL kirjutas: |
Ja kuna i9070p'le tõenäoliselt JB'd ei tulegi, ongi jama lugu. |
"Puhas" (või vähemalt mõni CM, AOSP, AOKP, PA, ...) JB on kena ja praktiline. Paraku sellisena me seda vist P-mudelil ei näe. Aga kui tänamatu ennustamisega tegeleda, siis ma pakun, et 2-3 kuu jooksul ehk ikka midagi ametlikku samsalt välja ilmub.
Raud on sel mudelil üsnagi piisav. Kahju, et tarkvaraga "on nigu on".
Sai eile taas andmetest "tühjaks lastud" ning kõik uuesti nullist peale. Mingil müstilisel põhjusel tuli suur aku kulu probleem jälle tagasi. Ja sarnaselt eelmise korraga, ükski tarkvarajubin aku kulu nimekirjas ei figureeri, samuti ka BBS ei raporteerinud midagi. Telefon sügavas talveunes kuid aku tase kiires languses. Sellise langusega oleks pidanud vähemalt temperatuur tõusma, aga ei miskit... Mingil hetkel kahtlustasin Bluetooth'i. Aga seda teooriat peab veel kontrollima. |
On enda telefonil ka mõned korrad selline asi olnud. Olen teinud restardi ja peale seda kõik normis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.03.2013 13:23:48
|
|
|
See nädal pole skypet vaja olnud jooksutada tööpäevadel ja üldse andmesidet pole sisse väga lülitanud. Suure aku rõõmud:
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
KyBer
HV veteran

|
11.03.2013 09:35:18
|
|
|
Just sai 8 ööpäeva originaal akuga ja 20% veel jäi alles kui laadima panin
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
17.03.2013 16:38:20
|
|
|
Nonii...homme siis jälle kauaoodatud 18. kuupäev...
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
M3-Marek
HV kasutaja
|
17.03.2013 20:21:04
|
|
|
kus saaks osta matti kaitsekile ?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Veiks96
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
17.03.2013 22:38:19
|
|
|
Vittuselle uuendusega. Annan homme oma lutsu ära ja ostan uue...
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
qrime
HV vaatleja

|
18.03.2013 13:16:04
|
|
|
Vittuselle uuendusega. Annan homme oma lutsu ära ja ostan uue... |
Serbia regioon sai ainukesena i9070´le ver 4.1.2
Paistab, et i9070P jääbki tulema JB. Krt. XDA´s ka ei ole keegi veel valmis treinud NFC toega ROM´i.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MultiUser
HV kasutaja
|
18.03.2013 13:23:52
|
|
|
... Annan homme oma lutsu ära ja ostan uue... |
Ja mis on alternatiiv, milliste eelistega?
Moto plaanib uut sarja aga sellega läheb veel aega. Kõik ülejäänud toodavad pmst. tahvleid või lukuauke (a'la 1x1 pixlit).
Ise olen kah äraootaval seisukohal antud mudeliga. Raud ja kiirus on ju täiesti normaalne. Telefonina käib küll (eriti aku vastupidavus ootereziimis) aga tahaks ikkagi puhast ja uut Androidi kogu selle hiilguses. Mitte aga nuditud lisanditega aegunud kompotti. Kasutusmugavus nutimasina rollis annab hetkel üsnagi soovida.
Hakka või ise tarkvara-arendusega tegelema
Arusaamatu on CM arendajate poolne mudelite valik... keskpäraste toodetega nad ilmselgelt oma aega ei raiska. Vaid kõige kallimate ja kõige odavamatega. Ehk siis hinna/sisu suhtes kõige mõttetumate aparaatidega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.03.2013 13:26:49
|
|
|
Ja mis on alternatiiv, milliste eelistega?
|
võtan iphone 5 järgmiseks, sest S4 kukkus pettumusena välja ning HTC One saadavust nagunii ei ole lähima paari kuu jooksul.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
18.03.2013 13:31:02
|
|
|
MultiUser, umbes sama seisukoht, ainult et ise isegi enam Jellybeani ei ootagi nii väga, aku vastupidavus kindlasti veidi kahaneb selle sujuvuse arvelt ja pole veel asja mida ma praeguse rommiga teha ei saa, sh kõik suhtlus ja jagamine, ning selle hinnaklassis pole endiselt mingit arvestatavat alternatiivi näha, natukenegi paremad telefonid on üle 50 euro kallimad ja kohe kisuvad tahvliteks ära kah.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
MultiUser
HV kasutaja
|
18.03.2013 17:14:46
|
|
|
lightbluefox kirjutas: |
MultiUser, umbes sama seisukoht, ainult et ise isegi enam Jellybeani ei ootagi nii väga, aku vastupidavus kindlasti veidi kahaneb selle sujuvuse arvelt ja pole veel asja mida ma praeguse rommiga teha ei saa, sh kõik suhtlus ja jagamine, ning selle hinnaklassis pole endiselt mingit arvestatavat alternatiivi näha, natukenegi paremad telefonid on üle 50 euro kallimad ja kohe kisuvad tahvliteks ära kah. |
Ega minagi JB tingimata ei vaja. Aga praeguse tarkvaraga puuduvad isegi täiesti elementaarsed asjad nagu bookmarkide widget, brauser on täiesti ajast-arust (jah, on alternatiive aga needki kehvemad kui 4.x originaal), ... Tüütavad lisad nagu näiteks mingi piiksumine aku "täitumisel" (95% ...). Milleks? Et öösel laadida ja siis ikka õigel ajal teada saada, et nüüd aku täis ja aeg ärgata? Täiega unustatud märguande LEDid. FAIL! Kahjuks raudvaraline. Ja keegi pole veel valmis saanud nupuvalguse lahendust märguannete jaoks, kahjuks.
4.0.4 CM pealt 2.3.6:le maandudes lööb reaalsus väga valusalt
Täna tuli uudis Sony L mudeli kohta. Aga miks peab 480 x 854 ekraan 4.3" olema? Kui natuke kallimatel mudelitel PPI on üle 300 (ja tippudel üle 400), siis miks ei tehta mudelit, millel 4" peale veidi paremat tihedust ei pakuta? Ei saa aru. Isegi hinnas pole küsimus. Näritud Õunakesed alates neljandast mudelist on suurepärane raud. Paraku pole ma nende tarkvarapoliitikaga väga rahul ning eelistan vabatahtlikult puuri mitte pugeda. Oleks mõni samasugune seade Androidiga...
|
|
tagasi üles |
|
 |
|