Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kajar9
HV vaatleja
|
10.02.2013 03:15:58
Aeglane kõvaketas koormab protsessorit ja mälu? |
|
|
Mul on siis server millel on tohutu koormus kõvakettal olevale SQL andmebaasile. (1.1 - 1.6 GB andmeid, 600 - 900 tuhat käsklust tunnis )
Protsessori ja mälu kasutus tõuseb exponentsiaalselt kõvaketta kasutusega ja programm (mis enamjaolt andmebaasi infol töötab), mis peaks nii tugeva protsessoriga ideaalselt toime tulema võtab terve protsessori jõudluse enda alla ja ka kasutab kummaliselt palju mälu.
Kas aeglane kõvaketas tekitab mingi käskluste järjekorra, mis sellist ressursi kogust nõuab?
Kas kui ma viiksin andmebaasi teisele kõvakettale ( või isegi SSD-le ). Kas on oodata kas protsessori ja ka mälu kasutuse vähenemist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
10.02.2013 13:45:55
|
|
|
Lõhnab väga valesti kirjutatud programmi järele + muud võimalikud vead ja hädad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
10.02.2013 23:45:00
|
|
|
Ole täpsem, millise sql-iga tegemist on.
Käsklust/tunnis on väga halb ühik. Esiteks on tund liiga pikk aeg, teiseks mida need "käsklused" endast kujutavad? Lihtlabane lugemine? Kirjutamine? Või mingid keerulised päringud?
Kolmandaks - mida see praegune kettasüsteem endast kujutab?
Ühesõnaga kuna hiromante siin ei ole, siis täpse infota on mõistliku vastuse andmine üsna võimatu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
11.02.2013 09:40:43
|
|
|
1.1-1.6gb peaks ju testimise mõttes näiteks ramdrivele tõsta saama?
lisaks eelnevatele kommentaaridele, et täpsema infota ketta ja päringute kohta on raske asjalikku arvamust avaldada:
misasi kasutab mälu (ja proset), sql või soft? praktikas söövad kõik sqlid niipalju mälu ära kui neile ette annad ja küsivad juurde.
serveri enda mõistlik konf on muidugi ka oluline alguspunkt.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
jj666
Kreisi kasutaja

|
13.02.2013 15:22:12
|
|
|
Sellise suurusega SQL baasi puhul ei tohiks küll midagi kettale jätta, SQL serveri mäluhaldus korralikult seadistada ja kogu baas istuks mälus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
13.02.2013 15:40:04
|
|
|
No tegelikult ei tohiks nii olla. Kui ketta I/O-st jääb puudu siis üldjuhul prosekasutus on väga väike, kuna prose ei saa andmeid kätte nii kiiresti, et oleks võimalik prose kinni ajada.
Alla 2gb baas peaks väga kiiresti toimetama ka väga lahja masina peal. Sadades kordades suuremad baasid on meil kasutuses ja proset kasutatakse ikka väga minimaalselt
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
tagasi üles |
|
 |
kajar9
HV vaatleja
|
13.02.2013 17:15:30
|
|
|
Noname kirjutas: |
No tegelikult ei tohiks nii olla. Kui ketta I/O-st jääb puudu siis üldjuhul prosekasutus on väga väike, kuna prose ei saa andmeid kätte nii kiiresti, et oleks võimalik prose kinni ajada.
Alla 2gb baas peaks väga kiiresti toimetama ka väga lahja masina peal. Sadades kordades suuremad baasid on meil kasutuses ja proset kasutatakse ikka väga minimaalselt  |
Suur tänu vastuse eest. Ei hakka suurt kiirusetõusu ootama... vb on programmi teised osad lihtsalt liiga nõudlikud.
Samas suurim aeglustus esineb just andmete taasesitus.
Meil koguaeg kirjutatakse ükshaaval uusi andmeid aja järgi aga andmeid otsitakse mitme parameetri järgi, tihti rohkem kui 200'000 vastust korraga, seega sortimistst läbi 6GB anmebaasist on, samuti kustutamine andmebaasist on niigi suure pinge all aeglustav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.02.2013 17:34:31
|
|
|
Ära siis kustuta pinge all vaid märgista mittevajalikuks
|
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
13.02.2013 18:07:38
|
|
|
kajar9 kirjutas: |
Kas kui ma viiksin andmebaasi teisele kõvakettale ( või isegi SSD-le ). Kas on oodata kas protsessori ja ka mälu kasutuse vähenemist? |
Pigem suureneb prosekasutus ja väga palju suureneb. Sul ikka kusagil mingi loogika kala sees.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
15.02.2013 11:03:53
|
|
|
Kuna sa väga tõhusalt varjad kõiki tehnilisi üksikasju, siis vaevalt sa siit mingit konkreetset nõu kuuled.
Aga ma ühinen eelkõneleja arvamustega, et kui sellel masinal piisavalt mälu on, siis ketta kallal erilist lammutamist ei tohiks nagunii käia, kuna kõik on mälus. Minu kõhutunne on see, et sa peaks oma päringuid näitama mõnele inimesele, kes on päringutega ka varem kokku puutunud. Ma usun, et kuskil on kas loogikaviga või midagi tehakse lihtsalt kõige pikemat ja kõveramat teed mööda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|