Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
03.02.2013 23:36:45
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 00:40:37, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
GoldDigga
HV vaatleja
|
03.02.2013 23:49:38
|
|
|
laurx kirjutas: |
ehk siis modem ei saa liinile nagu ma aru saan? kas korteris on mingeid kaablijagamisi? kui jah, siis keera modem katsetamiseks kõige esimese jagamise asemele. kui sealt "tuled korda saad" otsi viga oma korteri kaabeldusest.
näide: "internetti pole, internetti pole, internet EI TÖÖÖÖÖTAAAA!!!!" ja kui kohale lähed, leiad, et keegi on toore jõuga kaabli pressitava otsa küljest ära tirinid ja siis lihtsalt tagasi torganud sinna kuidagi või on kaabel veetud mingi ukse vahelt, mida aeg ajalt kinni pannakse.. |
kui "kaablijagamise" all mõtled et kas teistesse tubadesse läheb ka juhtmeid siis jah teises toas on eraldi telekas .. ei mõika "keera modem katsetamiseks kõige esimese jagamise asemele" aga jah ei tahaks küll tunnistada juhe tuleb ukse alt mis aeg ajalt "pauguga" kinni lüüakse
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.02.2013 00:26:23
|
|
|
juhtmed on keeratavate liidestega. keerad esimese koha peale sissetulemist lahti ja paned sinna asemele modemi. modem liinile saab siis on viga sul korteris ja sinu enda tekitatud ja likvideerimise eest esitatakse sulle arve.
sama teema telekapildiga. peamine vabandus on, et " aga kuus aastat tagasi kõik töötas". töötas jah, sest analoog ronis tuppa pmst put.sikarvapidi, digipilt st sagedused tahavad paremaid tingimusi, osa kaableid suudavad teatud sagedused summutada jne. otsad peavad olema tehtud nii, et kaablivarjestus keeratava otsa alla ulatub.. on ka selliseid kus lihtsalt lõigatakse keskmise traadini välja ja arvatakse, et töötab küll. kõige prostam jagamine, mida nüüdseks näinud olen, oli tehtud nii, et lõigatud kaks kaablit pikuti keskmise sooneni, pressitud kokku ja omavahel kinni teibitud. kui kaabel vahetatud sai, olid starmani kehva pildi kirujatel näod pikad, sest sinna saabudes oli jutt selline, et "m is te mõtlete, et te tulite siia sit.ast saia tegema vä?"
kui veel heietada siis kohati tehakse säästuremonte - ostetakse kaabeldamise jaoks suvalisi seinapesasid ja tehakse "läbiviike" - selle asemel, et käituda navu cat5 ga , kus kehtib põhimõte: 1 pistik, 1 kaabel pannakse toas pistikust pistikusse. asi lõpeb sellega, et see läbiviik omab ca 20db takistust ja midagi sealt läbi ei tule, paigaldamiseks on vaja see pistik minema visata sealt vahelt ja panna seadmeni minev kaabel keeratava otsa ning muhviga seinast otse tolknema. poest on saada ka ühe auguga raadio levitamise jaoks mõeldud pesi, mille käitumine võrgus sarnaneb eelnevale. nende pesade puhul on halvaks omaduseks see, et kaablit on seal sees varuks paar kolm cm. seega kui see "asi" seal puruks tõmmtakse, on edasine signaali tekitamine vägagi keeruline, sest kaabel on lihtsalt katki.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
GoldDigga
HV vaatleja
|
04.02.2013 00:55:58
|
|
|
juhtmed on keeratavate liidestega. keerad esimese koha peale sissetulemist lahti ja paned sinna asemele modemi. modem liinile saab siis on viga sul korteris ja sinu enda tekitatud ja likvideerimise eest esitatakse sulle arve.
sama teema telekapildiga. peamine vabandus on, et " aga kuus aastat tagasi kõik töötas". töötas jah, sest analoog ronis tuppa pmst put.sikarvapidi, digipilt st sagedused tahavad paremaid tingimusi, osa kaableid suudavad teatud sagedused summutada jne. otsad peavad olema tehtud nii, et kaablivarjestus keeratava otsa alla ulatub.. on ka selliseid kus lihtsalt lõigatakse keskmise traadini välja ja arvatakse, et töötab küll. kõige prostam jagamine, mida nüüdseks näinud olen, oli tehtud nii, et lõigatud kaks kaablit pikuti keskmise sooneni, pressitud kokku ja omavahel kinni teibitud. kui kaabel vahetatud sai, olid starmani kehva pildi kirujatel näod pikad, sest sinna saabudes oli jutt selline, et "m is te mõtlete, et te tulite siia sit.ast saia tegema vä?"
kui veel heietada siis kohati tehakse säästuremonte - ostetakse kaabeldamise jaoks suvalisi seinapesasid ja tehakse "läbiviike" - selle asemel, et käituda navu cat5 ga , kus kehtib põhimõte: 1 pistik, 1 kaabel pannakse toas pistikust pistikusse. asi lõpeb sellega, et see läbiviik omab ca 20db takistust ja midagi sealt läbi ei tule, paigaldamiseks on vaja see pistik minema visata sealt vahelt ja panna seadmeni minev kaabel keeratava otsa ning muhviga seinast otse tolknema. poest on saada ka ühe auguga raadio levitamise jaoks mõeldud pesi, mille käitumine võrgus sarnaneb eelnevale. nende pesade puhul on halvaks omaduseks see, et kaablit on seal sees varuks paar kolm cm. seega kui see "asi" seal puruks tõmmtakse, on edasine signaali tekitamine vägagi keeruline, sest kaabel on lihtsalt katki. |
ma ei tea kas nüüd nutta või naerda aga see töötas. panin selle "IN" juhtme otse modemile taha ja nüüd nett töötab aga telekas ei tööta enam......mdea kuidas see juhe mul katki sai minna aga jah, + oleks veel küsimus kuna te tunddute väga haritud olevat selle kohapealt, see juhe mis läheb sinna "data" auku peabki olema hästi lühike ? sest teistel juhtme otsadel on see väike juhtme ots v6i mis iganes asi see on näha sealt pealt otsast aga see data juhe on hääääääästi lühike seal sees .. vabandust et ei oska väga hästi seletada aga loodan et saate aru, aga kas starmanist või kuskilt saab osta seda juhet uut ? sest seda tehnikut peaks mitu päeva ootama
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.02.2013 01:04:38
|
|
|
need juhtmed tehakse enamasti kohapeal.
sul peaks seal selline asi juhtme otsas olema?
Spoiler 
need toimivad nii, et puhastatakse kaabel vajalikul määral ära, keeratakse varjestus "tagasi" f-pistiku alla ja keerakse see siis kaabli otsa. varjestus PEAB olema ühendatud.
töötab selle pärast, et sul on kuskil selle "in" i ja modemi " out" i vahel kaabel katki. kui sa nüüd otse ühendasid, ei ole telekad enam ühendatud.
kohaletulek = 7€, pooltund kliendi juures 12€, pistik 1€ tk, asendatud kaabli meeter 0,60€.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
GoldDigga
HV vaatleja
|
04.02.2013 01:07:00
|
|
|
need juhtmed tehakse enamasti kohapeal.
sul peaks seal selline asi juhtme otsas olema?
Spoiler 
need toimivad nii, et puhastatakse kaabel vajalikul määral ära, keeratakse varjestus "tagasi" f-pistiku alla ja keerakse see siis kaabli otsa. varjestus PEAB olema ühendatud. |
mul ongi juhtmed sellised aga see väike nagu vasest või mdea mis materjalist see väike juhe seal on mis läheb nendesse väikestesse aukudesse data filteris aga see väike vasest juhe vms mis läheb data auku see peabki olema lühem kui teised onju ? ja nagu ma siis aru saan neid juhtmeid kuskilt osta ei saa
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.02.2013 01:11:41
|
|
|
1 pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna hetkel.
keerad keeratava maha, puhastad kaabli vajalikul määral vajalikku pikkusesse ja keerad keeratava f pistiku otsa tagasi. vasktraat peab peale otsa keeramist 1-2mm kõrgemale jääma kui f pistiku serv. tegevus eeldab inimeselt seda, et ta on suuteline taskunuga käes hoidma ja saab aru, mida tähendab kontakt / varjestus.
keskel olev vask ei tohi f pistiku sisemuses oleva augu seina vastu puutuda, sisemine valge peab sellesse auku ulatuma ehk isegi minimaalselt sellest üle jääma.
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
GoldDigga
HV vaatleja
|
04.02.2013 01:18:59
|
|
|
1 pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna hetkel.
keerad keeratava maha, puhastad kaabli vajalikul määral vajalikku pikkusesse ja keerad keeratava f pistiku otsa tagasi. vasktraat peab peale otsa keeramist 1-2mm kõrgemale jääma kui f pistiku serv. tegevus eeldab inimeselt seda, et ta on suuteline taskunuga käes hoidma ja saab aru, mida tähendab kontakt / varjestus.
keskel olev vask ei tohi f pistiku sisemuses oleva augu seina vastu puutuda, sisemine valge peab sellesse auku ulatuma ehk isegi minimaalselt sellest üle jääma. |
ok...see on juhe mis läheb ruuteri taha (http://www.upload.ee/image/3043258/WP_000082.jpg) ja see mis oli data augus (http://www.upload.ee/image/3043275/WP_000083.jpg) niiet ma saan aru et see peabki nii olema ? et üks juhe lühem või ma ei saa enam midagi aru
ja küsiks veelkord et kas seda juhet ei ole võimalik kuskilt osta
|
|
tagasi üles |
|
 |
Nika0
HV veteran

|
04.02.2013 02:05:28
|
|
|
GoldDigga kirjutas: |
ja küsiks veelkord et kas seda juhet ei ole võimalik kuskilt osta |
On võimalik ja pead eraldi juurde ostma ühendus otsad ,et saaks korralikult need juhtmed/juhe külge kruvitud modemile/Data Filtrile !
_________________ Motomehed täidavad kõhtu suu lahti sõites |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.02.2013 14:00:43
|
|
|
tsitaat: |
Kas EE sahin, et Starman välismaalastele müüakse, võib tõele vastata? |
Seda on kuidagi raske öelda ettevõtte kohta, mis on läbi ajaloo erinevate fondide omanduses olnud.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
04.02.2013 16:46:38
|
|
|
Õpetus et kuidas keeratav F otsik kaabli otsas käib (keeratav).
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
04.02.2013 23:37:41
|
|
|
Olen ise noaga neid isolatsioone koorinud. Umbes 10sek aega, et mõelda välja silma järgi õiged lõikekaugused ja kui pistik otsa keeratud, on (isegi esmakordne) tulemus olnud ideaalilähedane. Vasktraat on jäänud 2-3mm välja paistma ning varjestus umbes 0.5mm üle ääre.
Ja ma olen seda teind ~5 korda
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu,
viimati muutis siinus 04.02.2013 23:39:40, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
05.02.2013 00:06:03
|
|
|
Pidasin silmas seda, et kui hoida kõrvuti kaablit, pistikut, ning juba valmis kaabliotsa, pole eriti keeruline teha väikseid järeldusi. Arvatavasti õnnestub esimese korraga. Kui ei, siis üle 2 korra ikka ei lähe. Vastasel juhul tuleks sammud seada lähimasse psühhoneuroloogiakliinikusse.
cat5 otsastamine on kordi keerulisem
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
05.02.2013 00:24:48
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Kas EE sahin, et Starman välismaalastele müüakse, võib tõele vastata? |
Suht võimalik, lahti nad tahavad ju sest saada.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
05.02.2013 00:30:55
|
|
|
probleemi esile toonud kodanik ilmselt pole kumbagi elus teinud. |
siinus kirjutas: |
Pidasin silmas seda, et kui hoida kõrvuti kaablit, pistikut, ning juba valmis kaabliotsa, pole eriti keeruline teha väikseid järeldusi. Arvatavasti õnnestub esimese korraga... |
Niiet see on tegelikult kättevõtmise asi. Vaja vaid materjalid muretseda.
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Naysayer
HV kasutaja

|
13.02.2013 23:04:36
|
|
|
Panin üle pika aja televiisori käima ja S pakett näitab ainult ETV-d. Kas on Starmani kala või on pakett vahepeal muutunud ja näebki ainult üht kanalit?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Naysayer
HV kasutaja

|
13.02.2013 23:27:55
|
|
|
Kanalid on nimekirjas olemas, kuid ütleb, et ligipääs puudub. Kõigil kanalitel peale ETV on S või $ märk juures..
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|