|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
05.10.2012 07:39:08
|
|
|
Mängivad kõlarid tõsteti ikka ette, üksteise tagant ju ometi ei kuula, minu ja kõlari elementide vahel on puhas plats.
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vares
Kreisi kasutaja

|
05.10.2012 09:26:31
|
|
|
| Syncmahv kirjutas: |
| Kas kellelgi kogemusi KEF'i q seeria kõlaritega on? |
Q300 on omas riiulikõlarite hinnaklassis väga tegija ja üllatavalt hea kogu sagedusala ulatuses. Põrandakõlarite variandid pole nii hästi õnnestunud - passiivradiaatorina töötavad bassielemendid ole kõige paremini tööle saadud ja kurdetakse alumise otsa mittetäpsuse üle. Seetõttu pole neid tahtnud ka salongi demoeksemplarideks sisse võtta. Minu jaoks on nende probleem ka hinnanumbrile ebasobivalt odav viimistlus.
_________________ ValiHeli - Eesti suurima kodukino- ja stereokõlarite ning kõrvaklappide valikuga helitehnika salong! |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
0 :: |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
05.10.2012 13:32:05
|
|
|
Q300 on töesti hea, 600€ hinnaklassis üks parimaid riiulikölle mu arust. Pörandaversioone Q500 ja 700 olen ka kuulnud, ja bass on täiesti maitseasi ja soovitan enne üle kuulata - lähevad päris madalale ja kannatab "keerata", aga üldine bassikvaliteet on IMO keskmine - selles hinnas on neist hullemaid tümpsukaste ja on neist paremaid kõlareid. Viimistlus on , eriti "tamm", mis näeb välja nagu tüüpiline nöukaaegne kapiuks. Tartus Audiodesignis on Q500 ja 700 kuulamiseks muidu täitsa olemas.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
05.10.2012 16:51:08
|
|
|
| Kuidas nad võrdluses JBL ES seeriaga on? Näites ES30 riiulikõlarid ES25c keskkõlar ja ES80/90/100
|
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
05.10.2012 17:02:38
|
|
|
| Kuidas nad võrdluses JBL ES seeriaga on? Näites ES30 riiulikõlarid ES25c keskkõlar ja ES80/90/100 |
Ära tee nalja
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
| Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
3 :: |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
05.10.2012 17:29:08
|
|
|
Seda ma arvasingi
|
|
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
05.10.2012 19:47:50
|
|
|
Seda ma arvasingi  |
_________________ Sounds?... |
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
06.10.2012 22:09:12
|
|
|
Aga räägime siis reaalselt kui suur vahe on KEF Q seerial ja JBL ES seerial.
Ütlete et KEF viimistlus on halb, samas olen näinud JBL ES seeriat ja pole neil viga midagi, oleks nagu päris hea ja JBL peaks nagu halvem olema kui KEF?
|
|
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
07.10.2012 01:27:05
|
|
|
Arvutiga kasutan kas klappe Philips SBC-HP840 või kompotti, mis koosneb: Estonia UP-010 + UM-010 + kõlarid, mis tulid kaasa Majak 233-ga.
Elutoas Yamaha RX-V620RDS + Audes 037 + Yamaha NS-C120. Tagakõlareid hetkel pole, vanad läksid müüki ja uusi pole veel ostnud.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
07.10.2012 03:09:03
|
|
|
Aga räägime siis reaalselt kui suur vahe on KEF Q seerial ja JBL ES seerial.
Ütlete et KEF viimistlus on halb, samas olen näinud JBL ES seeriat ja pole neil viga midagi, oleks nagu päris hea ja JBL peaks nagu halvem olema kui KEF? |
Niipalju kui mina neid kuulanud olen on need suht jamad. Peale selle veel, et nad koledad on on heli veider. Bassi ja treme mängib üle kõigest muust (mingi number 80 kõlar oli). Ressi gonfi ma muidugi ei tea mis oli. Koledad on ka.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
09.10.2012 11:56:41
|
|
|
| Taavi© kirjutas: |
Sai täna audese testiruumis käidud kõlareid kuulamas, sai paar klõpsu ka tehtud, telefoni kaamera annab soovida ainult
|
Küsiks veel natuke just esimese pildi kohta - kas õnnestus kuulata pildil taga nurkades olevaid ribbon tweetriga kõlareid ja/või kommenteeriti neid kuidagi?
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
09.10.2012 23:36:20
|
|
|
Maldur, ei õnnestunud, ega näidanud ka huvi ülesse, audese kõlarid nad ei ole ilmselt, äkki härrad ehitavad endale midagi..
|
   |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
07.01.2013 23:10:51
|
|
|
| Petz kirjutas: |
Räägi soundist kah! Minu Telefunkenid on poisikesed selle kõrval...  |
tööle hakkkavad korralikult siis, kui pauerit juurde keerata. kõrged mängivad üliteravalt ja bassi on tunda/kuulda.
ega ma kirjeldada oskagi - neid tuleb ise kuulata.
Margus, kingitud hobuse suhu ei vaadata ja tõesti oleks patt nende eest raha maksta. Juhtus aga niimoodi, et sain for free.
Reaalseid pilte võin valges teha.
_________________ Ole tore ! |
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
08.01.2013 00:03:28
|
|
|
PC Digital out (USB) -> Aune T1 (USB DAC/Amp), 6922-EH lamp hetkel -> Superlux HD-681 (mkII filter mod)
Kõrvaklapi teemas juba muljetasin aga selle raha eest vähemalt minu kõrvale väga hea heli Võrdluseks niipalju, et ESI Juli@ helikaart jääb minu kõrvamälu järgi Aune T1`le tunduvalt alla (mingil määral ilmselt ka vahepeal integreeritud heliga kuulamisest tulenev pseudoefekt).
Siia ka pildikesi kui keegi teist teemat ei juhtunud nägema:
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
08.01.2013 01:44:50
|
|
|
Krdi kallis see Aune T1
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
08.01.2013 02:55:47
|
|
|
| Petz kirjutas: |
Räägi soundist kah! Minu Telefunkenid on poisikesed selle kõrval...  |
Märkasin alles nüüd, et vale link saanud Telefunkenitele... Tegelikult siis kolmeribalised ja 8-oomised.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
08.01.2013 14:03:20
|
|
|
| Noname kirjutas: |
Krdi kallis see Aune T1  |
Ei ütleks, et 130£ kallis on upgrade lambiga versiooni eest eriti kui võrrelda näiteks ESI Juliaga, mis maksab ~93£ + post (Ebay UK).
Ise ostsin siit: link
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
08.01.2013 17:32:28
|
|
|
Leidsin isegi mingi lingi selle Aune kohta, kus on paar graafikut ka - http://www.ebay.ca/itm/2012-AUNE-T1-24bit-96kHz-Tube-Amplifier-USB-Decoder-DAC-6922-Standard-Version-/150791823421#ht_8889wt_907
1 kHz signaali graafik on ikka päris keskpärane, üksikud harmoonilised kõrgemal kui -80 dB. Andmetes toodud SNR 120 dB on täiesti laest võetud number, graafiku järgi on pigem selline max 80 dB. Mis iseenesest on rahuldav. 24 biti DACiga siiski muidugi tegu pole, ENOB ilmselgelt alla 16 biti. Julia on sellistest tulemustest mäekõrguselt üle.
See on muidugi positiivne, et üldse taoline graafik on juurde pandud. Ega lambiga mingit imet ei teegi ja tulemus on ootuspärane - ja piisav selleks, et midagi tõsist kõrva kriipima ei hakkaks võrreldes teiste normaalse kvaliteediga asjadega võrreldes. Aga napilt.
Võrdluseks EMU 0202 USB, 24/44.1 (loopback test, DAC ja ADC moonutused koos, ehk DACi väljund on tegelikult veel parem) -
Tasub tähelepanu pöörata, kus on harmoonilised ja kus üldine müratase. Ja muidugi, et mida tähendab näiteks vahe -110 dB vs -80 dB. 30 dB vahe tähendab 1000 korda suuremat müra. Aga kui üks on 1000 korda madalamal kui kuuldav ja teine enam-vähem piiri peal, ega siis kuuldavat vahet viimase kahjuks muidugi erilist olla ei saa.
EDIT: märkasin veel, et see Aune graafik on sobilikult lineaarse ulatusega pandud, et see, mis allpool 1000 Hz toimub, näha poleks. Paraku graafik päris ära petta ei suuda, seal allpool käib mingi moonutuse tipp ka -70 dB juures ära. See on juba selline lahjema integreeritud helikaardi klass.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
08.01.2013 20:37:07
|
|
|
Naerma ajab kuidas üks jorss on võtnud endale sihiks mingi asi maatasa teha ise reaalselt Esi Juli@ ja Aune T1`ga kogemust omamata. Iga väiksem asi mida keegi kuskil kiidab kukub sinu negatiivse suunitlusega skeptitsistliku möga ohviks. Andmetes toodud SNR on lambist võetud ja sinu väide ei ole? Ei ole tegu 24bit DAC`ga?
Kust krt sa seda s*tta välja võlud ma ei saa aru?
Aga noh eks see ole see eestlaslik kadedus. Vaja ju kõik maha teha ja enda ego upitada. Saan aru, et oled oma EMUga jube rahul ja vaja ikka oma kraamiga tuusa panna aga öelda, et Aune T1 on nagu keskpärane integreeritud helikaart? Sellist meest ei saagi tõsiselt võtta. Naerma ajab tõesti
Muuseas sain 6N23P lambi ka kätte (Reflektor logo). Täna väsinud ja ei viitsi võrrelda. Nädalavahetusel võtan ilmselt puhand kõrvaga käsile
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
08.01.2013 21:41:27
|
|
|
Kui see Aune graafik vastab tõele, siis on ju 80 dB SNR selline üsna helde pakkumine. Ja see on ka loogiline, kuna lamp ongi selline tehnoloogia. Keskpärane integreeritud helikaart näitab üsna sarnaseid numbreid, see pole üldse laest võetud võrdlus. Keskpärane integreeritud helikaart on aga DACina tegelikult täiesti rahuldav asi.
Mida tähendab 24 bitine DAC? Seda, et DACi SNR on 144 dB. Mitte ühtegi sellist aparaati maakera peal olemas pole. Sisuliselt pole mitte ühtegi 24bitist DACi. See Aune pole nede andmete järgi kahjuks ka 16bitine DAC. Mis on ENOB, võib lugeda siit - http://en.wikipedia.org/wiki/Effective_number_of_bits
Aga ära võta seda asja nii südamesse - need on numbrid, mis näitavad, et kõrvad ei ole usaldusväärsed tehnika kvaliteedi hindajad, juhul kui tehnika teatud üsna kergesti saavutatavast kvaliteeditasemest üle on. ESI Julia on põhjalikult üle mõõdetud korralik n-ö läbipaistev helikaart, ei lisa ta midagi kuuldavalt ülemäärast ega võta midagi kuuldavalt ära. Juhul kui see Aune reaalselt ka oluliselt Juliast erineb, siis paraku selles suunas, et tal on rohkem moonutusi või teistsugune sagedusesitus (klappidega tavaline asi).
Kadedusega pole siin midagi pistmist, ma olen küll tavaline vaene eesti inimene, kuid sellise hinnaklassiga asju jõuaks küll suht mitu tükki aastas osta, kui tahtmist oleks. Vahe on selles, et kui rääkida millestki ülivõrdes, siis minu maailmanägemuse järgi peab ka objektiivne info sellele vastama. Muidu tekib küsimus, et mille eest üldse raha makstakse? Helitehnikas makstakse liiga tihti muinasjuttude eest.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
08.01.2013 22:36:42
|
|
|
See, et sina ainult numbreid ja teooriat usud ning skeptitsistlikult kõigesse suhtud on sinu enda teema. Ära suru seda teistele tõe pähe!
Kui keskpärane integreeritud helikaart on täiesti rahuldav asi, siis miks sina endale EMU ostsid? Miks mina Aune`ga meeletult suurt vahet kuulen, nagu öö ja päev!?
Võid oma teooriaga murda paljude "unistusi" 24-bit kohta jne. aga iga inimene kuuleb erinevalt ja ütlen ausalt, Aune T1 on MINU kõrvale tunduvalt parema heliga kui ESI Juli@.
ESI Juli@ oli mul täpselt samade kõlarite taga ja sellist helilava avarust, detailsust ja loomulikkust sellel kohe kindlasti ei olnud!
Muinasjutt või teooria, pseudoefekt või reaalne test - kuulad mõistuse või kõrvadega? - igaühe oma valik.
Mina vähemalt ei lenda kõigile/kõigele oma teooriaga peale vaid räägin reaalsest kogemusest, olenemata, et tegu on MINU kõrvadega ja hinnang on individuaalne.
Kui aga tugineda sinusugusel teoreetilisel mõtlemisel, siis peaks me kõik ostma ilmselt ülikallist tehnikat, sest ülejäänud ei ole piisavalt hea? Või oot, integreeritud helid on ju ka 24-bit? Huiiaaa mulle seda Aunet siis vaja?
Mnjah.
PS! Ma ei ole millestki rääkinud ülivõrdes. Uurisin palju infot T1`e kohta ja kõik see reaalne kogemuslik info mida teistelt inimestelt sain on siiani paika pidanud ning makstud raha läks õigesse kohta. Siin ongi suur erinevus inimeste vahel - kes usub teooriat, kes usub oma kõrvu ja teisi inimesi. Anna andeks kui sulle tundus, et vaatan asja ainult oma mätta otsast aga ole hea ja ürita mitte sama teha.
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
08.01.2013 22:38:25
|
|
|
| Muuseas, lugesin skaalat valesti, mistõttu tegelikult on ikka pilt ilusam. 10-15 dB võib SNRile ikka juurde panna, mistõttu on asi palju parem, hea helikaardi tasemel.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
11.01.2013 00:53:51
|
|
|
Ei teagi kumba teemasse see paremini sobib aga siia ka infi:
Spoiler 
| CoiL kirjutas: |
Võrdlesin nüüd natuke lampe Aune T1-ga ja minu kõrvale on 6922EH parem. Avaram helilava, instrumendid rohkem nö. laiali laotatud. Pillid ja detailid kergemini eristatavad. Üleüldiselt 6922EH-ga kogu helipilt õhulisem ja tundud rohkem nö. muusika sees olevat. 6N23P-ga kogu kupatus rohkem sinu ette koondatud ja pillid rohkem "üksteise seljas". 6922EH-ga kergelt rohkem kõrgeid ja bassil rohkem sügavust/kuma. 6N23P-ga nö. tihedam bass ja jätab "kuivema" mulje kuid samas rock/metal muusika puhul toob bassikitarri ja basstrummi mõnevõrra paremini esile. Kitarrid jällegi omakorda sedavõrra raskemini eristatavad. Vokaali seisukohalt on 6922EH natuke "elavam".
Eks see helipildi iseloomustamine ole naljakas teha sõnadega aga loodan, et on minu kirjeldusest aru saada miskit
Minu arvates ei tasu see RockGrotto foorumi tüübi (Pinkfloyd aka Mike) käest tellitud 6N23P ennast ära (27£ koos postiga) aga eks see ole maitse asi ka.
Paljudele ilmselt meeldib selline rohkem "koondatud" ja tihedam helipilt. Elektroonilise muusika kuulajatele soovitan küll pigem 6922EH teed minna.
Rock/Metal puhul vb. eelistaks isegi 6N23P`d aga kui seinast seina stiilide kuulaja, siis 6922EH vast parem valik.
Tellisin niisama testimiseks eBay`st veel mõned lambid:
Amperex ECC88/6DJ8 (69`, GAC, large dimple disc getter on a single leg support)
Brimar ECC88/6DJ8 (late 70`, round large Halo getter, "Cinemascope" logo)
Tungsram PCC88/7DJ8 (NOS, made in Hungary)
Eks näis mis nendega saama hakkab. Kommin siia ka kindlasti. Kes tahab, siis endiselt võimalus Aune T1-te oma kõrvaga proovima tulla (tooge omi klappe kaasa)  |
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
11.01.2013 13:41:46
|
|
|
Ei teagi kumba teemasse see paremini sobib aga siia ka infi:
Spoiler 
Võrdlesin nüüd natuke lampe Aune T1-ga ja minu kõrvale on 6922EH parem. Avaram helilava, instrumendid rohkem nö. laiali laotatud. Pillid ja detailid kergemini eristatavad. Üleüldiselt 6922EH-ga kogu helipilt õhulisem ja tundud rohkem nö. muusika sees olevat. 6N23P-ga kogu kupatus rohkem sinu ette koondatud ja pillid rohkem "üksteise seljas". 6922EH-ga kergelt rohkem kõrgeid ja bassil rohkem sügavust/kuma. 6N23P-ga nö. tihedam bass ja jätab "kuivema" mulje kuid samas rock/metal muusika puhul toob bassikitarri ja basstrummi mõnevõrra paremini esile. Kitarrid jällegi omakorda sedavõrra raskemini eristatavad. Vokaali seisukohalt on 6922EH natuke "elavam".
Eks see helipildi iseloomustamine ole naljakas teha sõnadega aga loodan, et on minu kirjeldusest aru saada miskit
Minu arvates ei tasu see RockGrotto foorumi tüübi (Pinkfloyd aka Mike) käest tellitud 6N23P ennast ära (27£ koos postiga) aga eks see ole maitse asi ka.
Paljudele ilmselt meeldib selline rohkem "koondatud" ja tihedam helipilt. Elektroonilise muusika kuulajatele soovitan küll pigem 6922EH teed minna.
Rock/Metal puhul vb. eelistaks isegi 6N23P`d aga kui seinast seina stiilide kuulaja, siis 6922EH vast parem valik.
Tellisin niisama testimiseks eBay`st veel mõned lambid:
Amperex ECC88/6DJ8 (69`, GAC, large dimple disc getter on a single leg support)
Brimar ECC88/6DJ8 (late 70`, round large Halo getter, "Cinemascope" logo)
Tungsram PCC88/7DJ8 (NOS, made in Hungary)
Eks näis mis nendega saama hakkab. Kommin siia ka kindlasti. Kes tahab, siis endiselt võimalus Aune T1-te oma kõrvaga proovima tulla (tooge omi klappe kaasa)  |
|
Oleks huvi seda T1 kuulata, klappideks Fisher Audio Silver bulletid ja Beyeri DTX 910. Kus asud?
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
17.01.2013 00:37:14
|
|
|
Ikka saab jah, arutame PS-is edasi kus ja kuna. Oleks hea kui keegi veel tuleks, saaks korraga rohkem klappe proovida.
Saatsin kasutajale Lotharius ka PS-i, tal oli ka huvi.
e: Panin nüüd Windows 7 peale ja Aune T1 töötab probleemitult 24-bit režiimis. Ubuntsi all oli 24-bit režiimis tööle saamine paras piix ja ei viitsinud jebida.
Infoks niipalju, et kes kasutavad Winamp`i, siis tuleb tirida kas Winamp kernel streaming plugin või Winamp ASIO plugin, et saada kadudeta väljund.
e2: Let the Tube rolling begin! Bulgaariast veel üks lamp tulemata.
e3: Üks hea lamp kahest uuest ikka sattus õnneks. Amperex ECC88/6DJ8 (69`, GAC, large dimple disc getter on a single leg support) on väga hea. Võrdluses 6922EH-ga ütleks et oleneb vist muusikastiilist. Rock, metal, bossanova, jazz jms. tundub, et Amperex sobib vist kübeke paremini kuna kõrgeid tiba vähem, bass tiba tihedam ja keskmised tunduvad natuke rohkem esile tõstetud olevat. Aga üldiselt on väga sarnase helipildiga lambid. Mõlemad avara õhulise helilavaga ja instrumendid/detailid selgesti eristatavad. Üks on veel alles jäänud, kes kavatseb Aune T1-e stock 6N11 lambiga odavamalt osta, siis sellel soovitan see lamp ära krabada! Ostsin siit: http://www.ebay.co.uk/itm/230899559453?ssPageName=STRK&clk_rvr_id=438511648759
Võtan vb. ise selle viimase ka ära kuna nende väärtus on tegelikult üsna suur
Brimar ECC88/6DJ8 (late 70`, round large Halo getter, "Cinemascope" logo) Aune T1-ga kokku ei sobi minu arvates. Kitsas helilava, kõrgeid liiga palju, kuiv ja elutu sound ning bass kaob kõige muu sisse ära, õigemini puudulik on.
e3: nonii, kuram, pean ma nii lahke olema... just kui otsustasin teise varuks osta võttis keegi nina eest ära! Keegi siit? Igatahes üha rohkem hakkab see amperex meeldima eelistatult 6922EH`le.
e4: PinkFloyd aka Mike lükkab RG foorumis hunniku klapivõimendusi müüki: http://rockgrotto.proboards.com/index.cgi?action=display&board=b&thread=8815&page=1#125684
Hoidke silm peal kel huvi, äkki saate miskit hea hinnaga.
e5: Unustasin vahepeal nende lampide võrdlemisega üldse HD-662F`i proovida. Amperex`i lamp + HD-662F + natuke tugevam filter kui mkII = väga hea kombinatsioon, müstiliselt avara ja õhulise helipildiga kinniste klappide kohta. Pikemaks kuulamiseks siiski HD-681 (mkII filter) + 6922EH nauditavam natuke.
Kõlaritega kuulamiseks (suuremas ruumis) tundub jällegi amperex natuke parem olevat kuna heli ei "valgu" nii laiali.
Btw, kus kõik Aune T1 proovijad nüüd kadunud on?
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
18.01.2013 16:28:44
|
|
|
Btw, kus kõik Aune T1 proovijad nüüd kadunud on?  |
Siin rohkem jutumehed koos
|
   |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
19.01.2013 02:25:40
|
|
|
Tundub nii jah. Pakun reaalset võimalust proovima ja võrdlema tulla aga siis kui asjatamiseks läheb, vaikus majas. Ei tea kas kardetakse, et 24€ maksvad HD-681 Superluxid teevad tunduvalt kallimatele klappidele silmad ette vms. Tegelt mõtlen seda rohkem naljaga. Tahaks pigem teiste klappe proovida, et äkki leidub midagi minu kõrvale märgatavalt paremat, mille eest olen ka nõus tunduvalt rohkem maksma kui HD-681 eest. Vahepeal sain näiteks proovida AKG K540 vs. HD-681 mis ei kannatanud küll mingisugust võrdlust - HD-681 oli hoopis teisest klassist. K540`l on olemas küll tajutav ruumiline helipilt kuid kõrged ja madalad on rohkem esile tõstetud ning kõik see vahepealne ala on ühtlaselt nö. sume ja elutu, suht selline V kujuline helipilt. Detailsusest ei tasu rääkidagi - HD-681 kõvasti selgema ja detailsema helipildiga ja instrumendid eristuvad üksteisest selgelt, mitte ei ole selline ühtlane kompott. Lisaks ütleks, et AKG K540 padjad on jamad (isegi võrreldes HD-681 stock patjadega), ei isoleeri heli ja ei tõmba korralikult pea vastu.
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
19.01.2013 13:54:32
|
|
|
Mulle hakkas korraks kuulamise mõte isegi meeldima, kuid et ma uurin tavaliselt ka seda mis karul kõhus on siis läks see huvi üle.
Tuleb välja et Aune on üsna tavaline DAC + amp kombo, ainult selle erisusega et lisaks tavalistele kõrinatele on üks kõrin juurde lisatud - lamp.
Kõrvaklapiväljund kasutab NE5532 mikroskeemi. Kivi ise on tootmises juba 70'ndate lõpust.
DAC on teostatud klassikalise PCM1793 baasil, mis omab sisseehitatud IV analoogastet - mis tegelikult tähendab et eraldi väljundastet nagu vaja enam ei olekski, eriti kuna see väljund on juba niigi pingeväljund. Sellegipoolest on sinna lõppu pandud OPA2134, mida näeb ühe variandina ette ka PCM1793 datasheet.
Seda kõike nähes saab ainult järeldada et lamp on juurde lisatud lihtsalt nagu omamoodi ekvalaiser. Huvi säiliks kui kogu analoogsektsioon alates PCM1793 lõpust oleks lampidel teostatud... aga ei ole. Ka siis kui oleks, vaataksin kas lõppaste sisaldab transformaatorit, kui jah siis oleks jutt läbi, kui ei ja lõpp on tehtud OTL tehnikas (ilma trafota) - siis tahaks küll kuulata.
Muide, BurrBrown avaldab et PCM1793 koos järgneva opakaga annab parimalt müratasemeks -113dB, seega Aune reklaamitud rohkem kui -120dB SNR on liigne optimism kahjuks.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
19.01.2013 18:25:30
|
|
|
Sorry aga kõik see eelnev on juba minu jaoks liigne helipedendus! Tegu on siiski 170€ maksva võim/DAC`ga ja loota nüüd sellelt mingeid imelisi tehnilisi lahendusi on juba natuke liig või mis? Väike uudis - tegu ei ole mingi high-end lahenduse ja tootega! Mis sellest, et see T1 kasutab 70`ndatest pärit mikroskeemi ja on oma põhi-lahenduselt üsna tavaline dac+amp kombo?
Aune T1`st teebki just erilise asja lamp - põhjus miks ma ka selle valisin! Mind ei huvita mis tehnilisi lahendusi kasutatud on kui asi teeb heli mida pean paremaks kui ESI Juli@.
Herr Maldur`i tunded said vist riivatud kui ütlesin, et MINU jaoks on parema heliga kui ESI Juli@. Endal on tal ka ESI Juli@ ja lausa mitu nagu tema PS-ist aru sain, lisaks moditud variant ka veel. Minul endal oli tavaline stock ESI Juli@.
Igaüks kuuleb erinevalt ja omab isiklikke eelistusi. Minu eelistus on lambi poolt töödeldud heli. Olgu see lamp siis omamoodi ekvalaiser või kõrin, minu jaoks pole vahet - see mis sealt kõrvadesse jõuab on ikkagi parem kui ESI Juli@ - MINU jaoks!. Minu kõrvade ja kuulmise jaoks ei muuda see mitte midagi kui SNR on -113dB või -120dB... heli on ikkagi minu jaoks parem kui ESI Juli@`l. Olgu see välja reklaamitud SNR -120dB... tahate öelda, et muude toodetega ei valetata näitajaid paremaks? Kas ma peaks nüüd sellepärast asja minema viskama ja uuesti ESI Juli@ ostma?
Selline suhtumine on natukene imelik minu arvates, et peale karu kõhu uurimist kaob huvi kuna tehnoloogilised ootused pole sellised nagu sooviks, ise omamata reaalset kuulmiskogemust ja nimetades antud toote eripära (lamp) kõrinaks.
Kordan veelkord:
| tsitaat: |
| Muinasjutt või teooria, pseudoefekt või reaalne test - kuulad mõistuse või kõrvadega? - igaühe oma valik. |
Endiselt pakun kõigile võimalust asja uudistama/kuulama tulla
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
2 :: |
108 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
19.01.2013 18:52:48
|
|
|
Tartus. Saada PS kui soovid kuulama tulla. Eks siis lepime kokku kuna mõlemale sobib
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
19.01.2013 20:37:50
|
|
|
Tartus. Saada PS kui soovid kuulama tulla. Eks siis lepime kokku kuna mõlemale sobib  |
Omaarust nagu kirjutasin sulle, et anna tel nr. Muidu ju võimatu tulla kuulama.
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
19.01.2013 21:38:14
|
|
|
Huvitavalt on välja kukkunud need lood.
Minu tunded ei puutu tegelikult asjasse, sest ma tean üsna täpselt millest herr Coil ilma on jäänud, kuulates stock Juli@t. Tema seda ei tea. Pigem tundub hoopis mulle et herr Coil on solvunud et keegi julges rääkida tema lemmikust midagi mis ei pruugi meeldiv olla.
Herr Coil on veel õnnega koos et tal on lamp mis on ka reaalselt signaaliahelasse ühendatud (mis siis et pointi pole) - nimelt on olnud liikvel ka lambipedede erimudeleid kus lamp sai küll küttevoolu kuid muid ühendusi polnud . Ahne hiinlane nimelt unustas et euroopa "audiofiilid" võivad osta ise uusi lampe ja neid vahetada, ning kui siis ühel lambisõbral muusika ei katkenud kui lampi polnud, tekkis omajagu kära leebelt öeldes. Aga kui kasutajat "ei huvita mis tehnilisi lahendusi kasutatud on kui asi teeb heli mida pean paremaks" siis polegi midagi imestada.
Rääkida et 170 euri eest polegi midagi tahta on ka imelik. Igasuguse hinna eest on midagi tahta - kasvõi see sama T1 võiks olla väiksema eelarvega tegelikult palju musikaalsema heliga, kasutades lampi sihipäraselt ja jättes ära ebavajaliku.
Aga mis saab siis kui hinnalipik on näiteks ca 4000$ ? Veider, võime vabalt leida seda mida mõni põlgab ära isegi 170€ juures - ESI Juli@.
http://www.stereophile.com/content/bryston-bdp-1-digital-audio-player
Seal leidub ka selline lause - "A modified ESI Juli@ 24-bit/192kHz soundcard is mounted on the left edge of the motherboard."
Aga mida me tahame mingi näruse 4000$ eest...
Auraliti PK100 ja L-1000 kasutavad samuti Juli@ kaarti, viimane neist maksab 3000$, PK100 on nö. lõpetatud mudel ning täna maksab vaid 800$, kuid normaalhind oli suvel veel 1995$...
On vist natuke imelik et selline firma nagu Bryston kes võib toota terve HighEnd sarja oma enda majas (ja ongi seda ka teinud) - hakkab kasutama Juli@ kaarti. Miks? Sest tegelikult on Juli@ äärmselt teravmeelselt ja lihtsalt koostatud kaart, mida on võimalik üsna vähese vaevaga märgatavalt parendada. Esimesena juhtis sellele tähelepanu firma Anthem tooteinsener juba aastal 2004, ning kelle täpseid juhiseid ka mina olen järginud. Auraliti on lähenenud veidi erinevalt Brystonist helikaardile, nende modifikatsioonid on sarnased aga mitte 1:1.
Jutuks tulnud müratasemed ei anna tõesti otseselt mingit erilist vahet. Aga oma andmete "optimistlik" esitamine jätab tootjast kummalise mulje, minu jaoks mitte just eriti soliidse. Või ehk sobib valetada kui hind on ainult 170€ ?
Herr Coil. Ma olen erinevate karude kõhtu piisavalt saanud uurida, välja toodud komponendid on minu laualt läbi käinud mitmetes kombinatsioonides. Ma olen neid isiklikult kuulanud korduvalt. Selle põhjal on mul täielik õigus nimetad asju nii nagu ma arvan - ka kõrinateks, sest T1 kahjuks seda tegelikult ju on. Aga ma vaatan asjale positiivsemalt, tegemist on piisavalt hea toorikuga millest annaks teha suht vähese vaevaga nauditav pill.
Ma ei karda rääkida neist asjadest nii nagu nad on. Ma ei seosta kunagi ühegi seadme hinda kvaliteediga. Hind ei taga automaatselt mitte midagi peale kaupleja kasumi. Kvaliteet tekib vaid ja ainult valitud skeemitehnikast ning komponentidest. Jah, see omakorda võib tekitada korrelatsiooni hinnaga, aga mitte tingimata.
Tekkinud teemale tagasi vaadates on mul isegi hea meel kui keegi mind helipedeks peab . Aitäh ja head kuulamist!
PS: igaks juhuks neile kes tahavad T1 kohta rohkem näha, PinkFloyd aka Mike näitab lahkelt - http://rockgrotto.proboards.com/index.cgi?board=talk&action=display&thread=8297&page=1
Sealt leiab ka valitud komponentide loetelu postist 18...
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
20.01.2013 05:18:23
|
|
|
| Noname kirjutas: |
Tartus. Saada PS kui soovid kuulama tulla. Eks siis lepime kokku kuna mõlemale sobib  |
Omaarust nagu kirjutasin sulle, et anna tel nr. Muidu ju võimatu tulla kuulama.  |
Krt, kas unustasin nr. kirja panna? Sorry
e:
Herr Maldur, mina tean väga hästi mida ma stock ESI Juli@`t omades kuulsin. Ja mis solvumisest, lemmikuks ja õnnega koos olemisest sa räägid? Tundub, et sina oled pigem see, kes ennast Juli@ suhtes puudutatuna tunneb, miks muidu mulle postkasti terve eepose kirjutasid ja siin teemas T1`te maha materdad. Demagoogias oled osav jah.
Ma räägin siin konkreetselt asjast (mitte moditud stock kaardist) ega tee siin oma ESI "riistale" reklaami selliste lausetega: "...selline firma nagu Bryston kes võib toota terve HighEnd sarja oma enda majas (ja ongi seda ka teinud) - hakkab kasutama Juli@ kaarti" - mind see tõesti ei huvita.
Sellised teooria-vennikesed ajavad lihtsalt muigama. Endal ei ole reaalset kogemust olemas, et võrrelda ja kukub siin asja täiega maha tegema. Kas mina teen siin ESI Juli@`t maha? Ei, tegu on väga hea kaardiga millega mul põhjalik kogemus olemas. Sinul Aune T1`ga reaalne kogemus puudub ja seega ei ole just tark tegu puhtalt teooria ja isikliku arvamuse põhjal järeldusi teha - jätad ainult endast lolli mulje.
Pealegi maitsed, eelistused ja kuulmine on inimestel erinevad. MINU eelistus on lambi poolt töödeldud heli ja MINU jaoks on T1`e heli parem kui ESI Juli@.
Neela see arvamus nüüd alla ja ela oma elu edasi.
Muuseas, sa ei ole vist minu Aune T1`te puudutavat juttu siin foorumis korralikult lugenud. See RG foorumi teema on mul otsast lõpuni läbi loetud ja Mike`i käest sai isegi enne ostu nõu küsitud ja ostsin temalt 6N23P NOS lambi ka. Ma arvan, et tema ja paljud teised seal foorumis teavad väga hästi millega tegu ja ega nad niisama seda T1`te kiida. Sellise hinna eest on tegu ikkagi üsna kvaliteetsetest komponentidest ja hästi teostatud tootega. Lisaks on selle otstarve väheke teistsugune kui arvutisisesel PCI helikaardil!
Kasutaja Noname ja Marduuhin tulevad tõenäoliselt homme kuulama. Eks nemad ütlevad oma arvamuse ja mina austan nende arvamust, isegi siis kui neile see Aune T1 muljet ei avalda.
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.01.2013 13:43:17
|
|
|
Herr Coil.
Loomulikult tead väga hästi mida stock Juli@t omades kuulsid - kas ma olen seda kahtluse alla seadnud? Palun viidet.
"Ma tean üsna täpselt millest herr Coil ilma on jäänud, kuulates stock Juli@t" - sellega pidasin silmas et sul pole moditud Juli@'ga mitte mingit kogemust. Selles punktis muutub ebaoluliseks kas stockiga on kogemus "põhjalik" või mitte.
Näha on et helitehnika on sulle võõras sisuliselt, st sa ei tea põhilisi printsiipe kuidas neid konstrueeritakse, hullem veel - sind ei huvita ka üldse. Oled seda ise kinnitanud "Mind ei huvita mis tehnilisi lahendusi kasutatud on kui asi teeb heli mida pean paremaks".
Ma olen sügavuti helitehnikas olnud juba 70ndate lõpust. Ma tean kuhu on mõtet Aunes panna lamp ja kuhu mitte.
Praegu on T1 ahel selline: PCM1793-OPA2134-LAMP-NE5532-kõrvaklapid. Mõtet aga on lambil vaid siis kui ahel on järgmine:
PCM1793-LAMP-LAMP-kõrvaklapid.
Esimene variant ON kõrin, see on lastele lampidega mängimiseks, sest lamp on vaid effektiahel muidu tavalises transistorahelas. Seda effekti te ka naudite, umbes nagu ütleb Sandyk (...that added warmth that you guys seem to like).
Teine variant on minimaalse transistorheliga mis üldse mõeldav on. Sellest puuduvad OPA ja eriti just NE5532 tekitatud moonutused.
Täielikult on rakendatud lambi soe heli.
Lampide kasutamise mõte ongi just transistoriheli vältimises igal võimalikult moel. Radikaalsem minu nägemusest oleks veel ainult kasutada PCM1793 asemel PCM1704 R2R muundurit.
Kas leidub keegi kes selle tunnistab demagoogiaks?
Eepos mille kirjutasin Coilile oli eeldusel et tal on olemas mõlemad - nii T1 kui Juli@ ning tal on ka oskus natuke kaasa mõelda ning jootekolbi kasutada - paraku ülehindasin isikut tugevalt. Kahju. Nagu öeldakse - tahtsin kõige paremat aga läks nagu alati...
Eks lugege siis kes söandavad seda minu Coilile saadetud eepost.
"Tere.
Lugesin võitlustandrist et kasutad Juli@'t ja hindad lampidega heli kõrgemalt.
Kommenteerin natuke sellel teemal. Juli@ ei saagi tehasevariandis hästi kõlada - tal on nimelt sisend/väljundkondekad elektrolüüdid mis tehtud tantaaltehnoloogias. ESI õigustus sellele on et kuna tegemist on professionaalkaardiga, siis on tema eeldatav kasutusaeg pikem kui garantiiaeg. Ja kuna tantaalkondensaatorid on ajas väga stabiilsed siis otsustati minna seda teed.
Heliliselt on tantaal üks hullemaid võimalikke kondensaatoritüüpe, neid sobib kasutada vaid toiteskeemides, seal on nad väga head.
Ma kasutan samuti isegi mitut Juli@ kaarti. Ja mul on vahetatud need helikanali tantaalkondekad Elna Silmic II kondensaatorite vastu. Mul on ka mõned erinevad välised DACid, tehnoloogiliselt tugevaim on Wolfson WM8741 (lipulaev), mis on mul nn "direct out" ühendusviisil. See on siis nii et puudub väljundkondensaator ja OP-võimendi.
Kui ma võrdlen neid kahte, Wolfsoni ja Juli@'t siis on huvitav et modifitseeritud Juli@ tundub mulle tegelikult kvaliteetsem. Ma olen modifitseerinud muidugi rohkem kui ainult signaalitee kondekad, on täiustatud ka muundurite ja digikontrolleri toiteahelaid.
Veel tasub märkimist et Juli@ digiosa on samuti maailmaklass, Juli@ kaarti kasutavad oma toodetes firmad nagu Auraliti ja Bryston, rõhuga just digiinterfeisil, mis on üsna vähese jitteriga.
Seepärast soovitan Juli@ modifitseerida ja võrrelda siis. Oleks üsna huvitav tulemusest kuulda.
Head kuulamist!
Maldur"
Edaspidi ma enam eeposeid ei kirjuta. Edu!
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
20.01.2013 14:39:22
|
|
|
Ohjahhh... Sinu jaoks ei ole sellel lambil mõtet - minu jaoks on! Mind ei huvita kui "kõva" elektroonik sa oled jne. Näed asja ikka väga kitsarinnaliselt kui ütled lihtsalt, et sellel lambil pole seal mõtet. Mine mängi ässa ja ütle seda "lambil pole mõtet" RG foorumis ja vaata mis pasarahe osaliseks sa siis saad
| "Ma tean üsna täpselt millest herr Coil ilma on jäänud, kuulates stock Juli@t" - sellega pidasin silmas et sul pole moditud Juli@'ga mitte mingit kogemust. Selles punktis muutub ebaoluliseks kas stockiga on kogemus "põhjalik" või mitte. |
Räägi siis konkreetselt mitte ära keeruta teemat sujuvalt moditud Juli@`le. Ei ole demagoogia?
Milleks sul vaja üldse sellest moditud Juli@`st rääkida kui räägin siin ju konkreetselt tavalisest Juli@`st. Mis ma peaks sinu jutu peale kohe kolvi pihku haarama ja modima hakkama? Saa aru mees, et võrdlen stock asju omavahel ja see moditud versioon on teemaväline, kekuta sellega mujal. Pealegi olen siin teemas juba öelnud, et ei oma enam Juli@`t ja vaevalt et hakkaksin ka modima kui omaksin.
Jah ma ei ole elektroonik ja mind ei huvita ülidetailselt mis T1 vs. Juli@ kõhus pesitseb KUI REAALSELT TEEB AUNE T1 MINU KÕRVADELE PAREMAT HELI! Oskad lugeda ja saad aru millest räägin? See on MINU arvamus ja kui see sinu omaga ei ühti, siis hääkene küll aga jaurata siin moditud ESI Juli@ teemal ja öelda, et see lamp on seal T1`l mõttetu kõrin jne. ise omamata reaalset kuulamise kogemust? - saad ise ka aru kui lollilt see kõlab?
Ei viitsi enam sinu jama kommenteerida
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2013 15:46:39
|
|
|
Einoh, mingil määral on õigus see, et kui inimene tunneb elektroonikat, siis ta ei pea ilmtingimata seda aparaati kuulama, et teada, mida asi endast kujutab. Üldse on nii, et tänapäeval on korralikud seadmed niivõrd kuuldavalt sarnaseks läinud, et alles jääbki ainult seletamine tehnilistest lahendustest ja numbritest. Selge see, et kui asi kõlab hästi, siis enamusele sellest piisabki. Teised on jälle sellised, et hakkavad kusagil mingeid kondensaatoreid vahetama. Kõige tähtsam küsimus - et kas sellel mingit reaalset mõju kuuldavale helisignaalile ka on, seda ei peeta tähtsaks.
Siiski on korralikud helikaardid ja DACid nii head tänapäeval, et ega neil mingit märkimisväärset vahet polegi. Lambi moonutused saab samuti arvutis juurde arvutada, kui tahtmist on.
Klapivõimud on aga hoopis teine teema. Nende kooslus konkreetsete klappidega ja tehnilised andmed on kaugelt tähtsamad ja kuuldavad vahed täiesti tavalised. Näiteks kui klapp on väga tundlik, kas on seadme omamüra kuuldav, kas väljundtakistus on piisavalt madal, et mitte saada mõjutatud klapi muutuvast takistuskõverast, kas võimul on piisavalt vurtsu, et suure takistusega klapid ära toita jne jne.
Et siin ongi ilmselt see ka mängus, et kui võrrelda Juliat ja Aunet klapivõimudena, siis need võivad olla üsna erinevad asjad.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.01.2013 19:50:39
|
|
|
Kodanik Coil, ma näen selget ärritust. Milleks ärrituda? Keegi pole sundinud kedagi kolviga mässama, heatahtlik soovitus pole sundimine.
Siin on lõppeks võitlustanner, kus vaidluses selgub tõde - mitte tootetutvustus või rubriik "mis ma nüüd jälle sain". Shitt lugu kui see ei meeldi - siin BOLDIS ja värvis hõigelda pidevalt on vähemalt sama loll kui arvata et pakend muudab automaagiliselt komponentide omadusi.
Ma ei ole kuulnud PCM1793 heli pakendist nimega Aune. Aga ma olen kuulnud PCM1793 heli koos OPA2134 väljundiga, samuti direct out kujul - mul on selge teadmine sellest kui hea saab üldse see kooslus olla. Kui ma sinna lisaksin nüüd lambi - kas siis OPA mõjutused muutuksid olematuks, kogu DAC muutuks tänu lambile meeletult paremaks? Mitte kuidagi pole see võimalik.
Aga seltsimehed on lisanud pärast lampi jälle kivi, seega pole ka erinevate klappide puhul lambil mingit rolli - peale effektiploki muidugi. Klapid nimelt ei ole lambiga otseselt üdse sidestatud, väljundtakistused on otseselt määratud AINULT NE5532 kaudu. Veelgi lõbusamaks teeb asja see et pärast klapivõimendust on transistorlüliti, mis sisuliselt lühistab väljundi kui nii tahetakse (lambi eelsoojenduse ajaks on see lukk peal 30sekundit näiteks). kõik vähegi kvaliteedist huvitatud audiohuvilised teavad et igasugune pooljuht signaaliteed lühistamas on NO NO.
Ja mis stockide võrdlemisest Coil räägib - kui ta vahetab pidevalt oma kõrinal lampi? Kas need lambid oli kohe ostes kaasa? Teadaolevalt mitte. Kes siin siis nüüd kekutab?
Ihvike viis teema hästi klapivõimendi funktsioonini. Kas Coil üldse teab et Juli@t klapivõimendiks tahtes (et võrrelda) tuleb ta n.ö. teistpidi keerata et saada kasutusse TRS väljundid? Ma senist teemat mõeldes sügavalt kahtlen. Ega enam ei huvita ka kuidas sellega oli.
Ma ei saa ka ilma et ihvikesele tähelepanekute eest plusspunkte annaks - neid hetki on vähe ette tulnud aga näe on. Tema järeldused mürataseme ulatusest on üsna õiged. Antud graafikud aga näitavad ainult analoogahela suutlikkust - Aune reklaamitud SNR rohkem kui -120dB on helesinine väljamõeldis, nii vähe on müra vaid siis kui ta on välja lülitatud .
Tegelikult on juba piisavalt räägitud, midagi uut ja olulist siia lisada praegu pole, igaüks kuulab seda mida aga tahab ja kuidas tahab, pole mõtet paksu ja punast loopida, kivid ja lambid sellest ei muutu. See on arusaadav et iga uus asi tekitab õhinat, mina siin ei kekuta millegi uuega - kasutan Juli@ 't juba aastast 2004. Ma arvan et võin ikka midagi juba arvata küll sellega seoses - äkki julgen ka öelda et tunnen seda kaarti "põhjalikult" .
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
20.01.2013 22:51:57
|
|
|
| Shitt lugu kui see ei meeldi - siin BOLDIS ja värvis hõigelda pidevalt on vähemalt sama loll kui arvata et pakend muudab automaagiliselt komponentide omadusi. |
Sinusugusele ei jõua ju teiste arvamus kohale isegi siis kui boldis ja värviliselt kirjutada. Ja mina ei ole kuskilt otsast arvanud, et pakend muudab komponentide omadusi.
| olen kuulnud PCM1793 heli koos OPA2134 väljundiga, samuti direct out kujul - mul on selge teadmine sellest kui hea saab üldse see kooslus olla. Kui ma sinna lisaksin nüüd lambi - kas siis OPA mõjutused muutuksid olematuks, kogu DAC muutuks tänu lambile meeletult paremaks? Mitte kuidagi pole see võimalik. |
Mina olen kuulnud seda kooslust koos lambiga mida sina jällegi ei ole. Ei ole öelnud, et OPA mõjutused muutuvad olematuks. Meeletult paremaks ei muutu tänu lambile midagi aga paremaks küll - minu jaoks.
| Klapid nimelt ei ole lambiga otseselt üdse sidestatud |
Otseselt pole midagi sidustatud aga lamp muudab seda mis klappidesse jõuab - minu jaoks paremaks. Kui üritad väita, et lamp ei muuda heli mis klappidesse jõuab, siis oled lihtsalt idioot.
| kõik vähegi kvaliteedist huvitatud audiohuvilised teavad et igasugune pooljuht signaaliteed lühistamas on NO NO. |
Kui ma oleks ülimast kvaliteedist huvitatud teoreetikust "audiopede" nagu sina, kes kuulab mõistuse ja teooriaga mitte kõrvadega, siis koguks raha ja ei ostakski Aune T1`te. Ka mitte ESI Juli@`t.
| Ja mis stockide võrdlemisest Coil räägib - kui ta vahetab pidevalt oma kõrinal lampi? Kas need lambid oli kohe ostes kaasa? Teadaolevalt mitte. Kes siin siis nüüd kekutab? |
Tellisin upgrade versiooni ja sellel oli 6922EH lamp, mis klappidega kuulates kübeke nauditavam kuulata kui amperexiga. Ei ole oma lampidega kekutanud. Jagan lihtsalt reaalsest kogemusest tulenevaid muljeid lampide erisuste kohta Aune T1`ga.
| Kas Coil üldse teab et Juli@t klapivõimendiks tahtes (et võrrelda) tuleb ta n.ö. teistpidi keerata et saada kasutusse TRS väljundid? Ma senist teemat mõeldes sügavalt kahtlen. Ega enam ei huvita ka kuidas sellega oli. |
Kasutasingi ainult balanseeritud TRS väljundeid ESI Juli@`ga. Teinekord küsi enne kui ei tea, mitte ära arva teiste eest.
| Aune reklaamitud SNR rohkem kui -120dB on helesinine väljamõeldis, nii vähe on müra vaid siis kui ta on välja lülitatud |
Kommenteerisin juba seda PR värki eespool. Loe üle kui lugeda oskad. Võiksid oma müra ka vahelduseks välja lülitada.
| igaüks kuulab seda mida aga tahab ja kuidas tahab, pole mõtet paksu ja punast loopida, kivid ja lambid sellest ei muutu |
Justnimelt - igaüks kuulab mida tahab, kuidas tahab ja igaühel on omad kõrvad, oma kuulmine ja oma arvamus... räägid küll aga kohale sulle ei jõua. Ja kust nüüd äkki lamp võrrandisse tagasi tuli? Lamp pidi ju mõttetu kõrin olema.
| See on arusaadav et iga uus asi tekitab õhinat, mina siin ei kekuta millegi uuega |
Asi ei ole uue asja omamises ja kõhinas vaid reaalses kogemuses kahe asjaga. Räägin jällegi stock ESI Juli@`st vs. 6922EH lambiga Aune T1`st juhuks kui sulle jälle kohale ei jõua.
Ja omastarust ei ole küll kekutanud vaid nagu ütlesin, jagasin kogemust. Tore, et sina ESI Juli@`ga aastast 2004 seksuaalsuhtes oled ja oma arvamust omad. Omasin Juli@`t umbes 4a ja võin ka arvamust avaldada.
Aga tõesti, ei viitsi sinu demagoogilist möga enam lugeda ja kommenteerida. Lase samas vaimus edasi kui tahad ja ole õnnelik kui see sinu ja sinu ESI Juli@ "küberriista" pikemaks teeb.
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
20.01.2013 23:47:14
|
|
|
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.01.2013 00:08:45
|
|
|
Raske juhus, see küll normaalne pole kui keegi nii enesevalitsuse kaotab ja isiklikuks muutub .
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
21.01.2013 01:19:18
|
|
|
Vaat kui sa teistele sõnu suhu topid ja neid väänad, siis ega ajab sita keema küll. Minu pärast ülista siin oma ESI Juli@`t ja loobi paska edasi Aune T1 suunas. Mina jään endiselt arvamusele, et stock ESI Juli@`st on Aune T1 parem.
Aga said nüüd uhkelt lõpetatud ja on hea olla? Tore! Idioot kuubis
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.01.2013 02:21:51
|
|
|
Said nüüd uhkelt lõpetatud ja on hea olla? Tore! Idioot kuubis  |
... tegelikult tahtsin veel lisada et hea mälu on mõnel. Müüs helikaardi üle kahe aasta tagasi ära ja ikka teab täpselt kuidas kõlab erinevus just värskelt saabunud kõrinaga võrreldes. Jäin hiljaks lõpetamisega või?
Mina jään endiselt arvamusele, et stock ESI Juli@`st on Aune T1 parem.
|
Miks mitte, ega minagi pole kordagi ega kuskilt kinnitanud et stock Juli@ ON parem Aunest. Kas on sul teistsuguseid andmeid? Vastupidi, põhjendasin lausa miks stock Juli@ kõlab nagu ta kõlab.
Minu pärast ülista siin oma ESI Juli@`t ja loobi paska edasi Aune T1 suunas.
|
Mul pole vaja nii madalale langeda. Kes vähegi süveneb, saab aru et kõik väited ja andmed põhinevad faktidel, millest enamuse on avaldanud PinkFloyd aka Mike. Aga sellest arusaamiseks peab natuke asja süvitsi tundma.
Samuti pole ma Juli@t ülistanud, olen vaid korra soovitanud võrrelda (tunnistasin juba et see oli viga). Ma pole mitte kuidagi, MITTE ÜHEGI SÕNAGA ÜLDSE iseloomustanud Juli@ heli. Milles seisneb siin siis ülistamine? Kaardi nimetamine ei ole ülistamine. Kus on minu hõiked - "meeletult suurt vahet kuulen, nagu öö ja päev!?"
Ihvikesel on õigus, kaasaegsed helitehnoloogiad on juba nii viimase peale tippu aetud et tegelik vahe on mikroskoopiline, mitte meeletu. Aga vahe on siiski, ja siin oleme ihvikesega ka kõvasti madistanud . See madin on kõigele vaatamata olnud edasiviiv tegevus.
Kellegi suguelulised fantaasiad ei ole edasiviivad.
viimati muutis Maldur 21.01.2013 02:26:30, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
21.01.2013 02:24:08
|
|
|
Aga minul on Sound Blaster ViBRA16. Stock.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
| Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
21.01.2013 09:00:11
|
|
|
Maldur, jälle rebid lauseid kontekstist välja. See "Miks mina Aune`ga meeletult suurt vahet kuulen, nagu öö ja päev!? " käis integreeritud emaplaadi heli vs. Aune T1 kohta ja nende vahe ON nagu öö ja päev - lisame jälle igaks juhuks - minu kõrvadele.
Kes vähegi süveneb, saab aru et kõik väited ja andmed põhinevad faktidel, millest enamuse on avaldanud PinkFloyd aka Mike. |
Et Mike`i arvates on siis see lamp seal mõttetu kõrin nagu sina ütlesid? Mine palun ütle seda RG foorumis Aune T1 teemas ka
Pista nüüd oma demagoogiline jama sinnakohta tagasi kust see tuli ja palun ole natuke aega vait
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
21.01.2013 09:46:50
|
|
|
| oskab keegi öelda, palju võiks maksma minna bi-amp võimendus 2.0 süsteemile. tarvis on selleks eelvõim+2ribaline aktiivfilter ja 2 stereo lõppvõimu ja kus kohast üldse saaks valmis lahendusi. Valmis lahendusena pean silmas minimaalselt seda, et ei pea ise jootma hakkama ja trükkplaate valmistama jne. olen googeldand küll päris palju, aga lõpuks viivad kõik teed ikkagi DIY peale. jootmine ise polegi ehk probleemiks ja hädaga saaks trükkplaadi ka tehtud, aga pärast skeemis igast trimmpotede sättimine ja lõpuks korpuse ehitamine asjale ei paku absoluutselt pinget. ehk kellelgi siit kogemust selles vallas.
|
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
21.01.2013 10:37:01
|
|
|
| NATAS999 kirjutas: |
| oskab keegi öelda, palju võiks maksma minna bi-amp võimendus 2.0 süsteemile. tarvis on selleks eelvõim+2ribaline aktiivfilter ja 2 stereo lõppvõimu ja kus kohast üldse saaks valmis lahendusi. Valmis lahendusena pean silmas minimaalselt seda, et ei pea ise jootma hakkama ja trükkplaate valmistama jne. olen googeldand küll päris palju, aga lõpuks viivad kõik teed ikkagi DIY peale. jootmine ise polegi ehk probleemiks ja hädaga saaks trükkplaadi ka tehtud, aga pärast skeemis igast trimmpotede sättimine ja lõpuks korpuse ehitamine asjale ei paku absoluutselt pinget. ehk kellelgi siit kogemust selles vallas. |
Behringeri aktiivkross või DSP + NADi neljakanaliga võimendi.
Mõlemil juhul (aktiivfiltrid), foorumite väitel, päris audiofiilsed tooted pole - mürad ja mitte "nii õige" sound. Kuid hinnad on ka ju vstavad.
"Tehnofriik" on sellega rohkem kursis.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
21.01.2013 12:07:19
|
|
|
| marcor1, ihvike, tänud, jätan meelde. hypexi variandid tunduvad hinna poolest suht kommiraha võrreldes kõlaritega. Muidugi vat. excluded muudab asja selle võrra huvitavamaks. NAD varianti uurin hiljem.
|
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.01.2013 12:16:03
|
|
|
| NATAS999 kirjutas: |
| marcor1, ihvike, tänud, jätan meelde. hypexi variandid tunduvad hinna poolest suht kommiraha võrreldes kõlaritega. Muidugi vat. excluded muudab asja selle võrra huvitavamaks. NAD varianti uurin hiljem. |
Soovitan sulle ühte foorumiteemat ka, kust võib mõtteid saada - http://hddaudio.net/viewtopic.php?id=3179
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|