Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 104, 105, 106 ... 308, 309, 310  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 05.10.2012 07:39:08 vasta tsitaadiga

Mängivad kõlarid tõsteti ikka ette, üksteise tagant ju ometi ei kuula, minu ja kõlari elementide vahel on puhas plats.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vares
Kreisi kasutaja
Vares

sõnum 05.10.2012 09:26:31 vasta tsitaadiga

Syncmahv kirjutas:
Kas kellelgi kogemusi KEF'i q seeria kõlaritega on?

Q300 on omas riiulikõlarite hinnaklassis väga tegija ja üllatavalt hea kogu sagedusala ulatuses. Põrandakõlarite variandid pole nii hästi õnnestunud - passiivradiaatorina töötavad bassielemendid ole kõige paremini tööle saadud ja kurdetakse alumise otsa mittetäpsuse üle. Seetõttu pole neid tahtnud ka salongi demoeksemplarideks sisse võtta. Minu jaoks on nende probleem ka hinnanumbrile ebasobivalt odav viimistlus.

vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 05.10.2012 13:32:05 vasta tsitaadiga

Q300 on töesti hea, 600€ hinnaklassis üks parimaid riiulikölle mu arust. Pörandaversioone Q500 ja 700 olen ka kuulnud, ja bass on täiesti maitseasi ja soovitan enne üle kuulata - lähevad päris madalale ja kannatab "keerata", aga üldine bassikvaliteet on IMO keskmine - selles hinnas on neist hullemaid tümpsukaste ja on neist paremaid kõlareid. Viimistlus on icon_neutral.gif , eriti "tamm", mis näeb välja nagu tüüpiline nöukaaegne kapiuks. Tartus Audiodesignis on Q500 ja 700 kuulamiseks muidu täitsa olemas.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

sõnum 05.10.2012 16:51:08 vasta tsitaadiga

Kuidas nad võrdluses JBL ES seeriaga on? Näites ES30 riiulikõlarid ES25c keskkõlar ja ES80/90/100
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2012 17:02:38 vasta tsitaadiga

Syncmahv kirjutas:
Kuidas nad võrdluses JBL ES seeriaga on? Näites ES30 riiulikõlarid ES25c keskkõlar ja ES80/90/100
Ära tee nalja icon_eek.gif
tagasi üles
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

sõnum 05.10.2012 17:29:08 vasta tsitaadiga

Seda ma arvasingi icon_lol.gif
tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 05.10.2012 19:47:50 vasta tsitaadiga

Syncmahv kirjutas:
Seda ma arvasingi icon_lol.gif
icon_lol.gif
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

sõnum 06.10.2012 22:09:12 vasta tsitaadiga

Aga räägime siis reaalselt kui suur vahe on KEF Q seerial ja JBL ES seerial.
Ütlete et KEF viimistlus on halb, samas olen näinud JBL ES seeriat ja pole neil viga midagi, oleks nagu päris hea ja JBL peaks nagu halvem olema kui KEF?
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 07.10.2012 01:27:05 vasta tsitaadiga

Arvutiga kasutan kas klappe Philips SBC-HP840 või kompotti, mis koosneb: Estonia UP-010 + UM-010 + kõlarid, mis tulid kaasa Majak 233-ga.

Elutoas Yamaha RX-V620RDS + Audes 037 + Yamaha NS-C120. Tagakõlareid hetkel pole, vanad läksid müüki ja uusi pole veel ostnud.

Noname
HV Guru
Noname

sõnum 07.10.2012 03:09:03 vasta tsitaadiga

Syncmahv kirjutas:
Aga räägime siis reaalselt kui suur vahe on KEF Q seerial ja JBL ES seerial.
Ütlete et KEF viimistlus on halb, samas olen näinud JBL ES seeriat ja pole neil viga midagi, oleks nagu päris hea ja JBL peaks nagu halvem olema kui KEF?

Niipalju kui mina neid kuulanud olen on need suht jamad. Peale selle veel, et nad koledad on on heli veider. Bassi ja treme mängib üle kõigest muust (mingi number 80 kõlar oli). Ressi gonfi ma muidugi ei tea mis oli. Koledad on ka.

tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 09.10.2012 11:56:41 vasta tsitaadiga

Taavi© kirjutas:
Sai täna audese testiruumis käidud kõlareid kuulamas, sai paar klõpsu ka tehtud, telefoni kaamera annab soovida ainult icon_biggrin.gif

Küsiks veel natuke just esimese pildi kohta - kas õnnestus kuulata pildil taga nurkades olevaid ribbon tweetriga kõlareid ja/või kommenteeriti neid kuidagi?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 09.10.2012 23:36:20 vasta tsitaadiga

Maldur, ei õnnestunud, ega näidanud ka huvi ülesse, audese kõlarid nad ei ole ilmselt, äkki härrad ehitavad endale midagi..
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 07.01.2013 23:10:51 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
kotmarjak kirjutas:
endal sellised nüüd:
http://www.carlssonplanet.com/oa4ii.php
thumbs_up.gif Räägi soundist kah! Minu Telefunkenid on poisikesed selle kõrval... icon_razz.gif

tööle hakkkavad korralikult siis, kui pauerit juurde keerata. kõrged mängivad üliteravalt ja bassi on tunda/kuulda.
ega ma kirjeldada oskagi - neid tuleb ise kuulata.
Margus, kingitud hobuse suhu ei vaadata ja tõesti oleks patt nende eest raha maksta. Juhtus aga niimoodi, et sain for free.

Reaalseid pilte võin valges teha.

CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 08.01.2013 00:03:28 vasta tsitaadiga

PC Digital out (USB) -> Aune T1 (USB DAC/Amp), 6922-EH lamp hetkel -> Superlux HD-681 (mkII filter mod)

Kõrvaklapi teemas juba muljetasin aga selle raha eest vähemalt minu kõrvale väga hea heli thumbs_up.gif Võrdluseks niipalju, et ESI Juli@ helikaart jääb minu kõrvamälu järgi Aune T1`le tunduvalt alla (mingil määral ilmselt ka vahepeal integreeritud heliga kuulamisest tulenev pseudoefekt).

Siia ka pildikesi kui keegi teist teemat ei juhtunud nägema:

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 08.01.2013 01:44:50 vasta tsitaadiga

Krdi kallis see Aune T1 icon_mad.gif
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 08.01.2013 02:55:47 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
kotmarjak kirjutas:
endal sellised nüüd:
http://www.carlssonplanet.com/oa4ii.php
thumbs_up.gif Räägi soundist kah! Minu Telefunkenid on poisikesed selle kõrval... icon_razz.gif

Märkasin alles nüüd, et vale link saanud Telefunkenitele... icon_razz.gif Tegelikult siis kolmeribalised ja 8-oomised.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 08.01.2013 14:03:20 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Krdi kallis see Aune T1 icon_mad.gif

Ei ütleks, et 130£ kallis on upgrade lambiga versiooni eest eriti kui võrrelda näiteks ESI Juliaga, mis maksab ~93£ + post (Ebay UK).
Ise ostsin siit: link
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 08.01.2013 17:32:28 vasta tsitaadiga

Leidsin isegi mingi lingi selle Aune kohta, kus on paar graafikut ka - http://www.ebay.ca/itm/2012-AUNE-T1-24bit-96kHz-Tube-Amplifier-USB-Decoder-DAC-6922-Standard-Version-/150791823421#ht_8889wt_907

1 kHz signaali graafik on ikka päris keskpärane, üksikud harmoonilised kõrgemal kui -80 dB. Andmetes toodud SNR 120 dB on täiesti laest võetud number, graafiku järgi on pigem selline max 80 dB. Mis iseenesest on rahuldav. 24 biti DACiga siiski muidugi tegu pole, ENOB ilmselgelt alla 16 biti. Julia on sellistest tulemustest mäekõrguselt üle.
See on muidugi positiivne, et üldse taoline graafik on juurde pandud. Ega lambiga mingit imet ei teegi ja tulemus on ootuspärane - ja piisav selleks, et midagi tõsist kõrva kriipima ei hakkaks võrreldes teiste normaalse kvaliteediga asjadega võrreldes. Aga napilt.
Võrdluseks EMU 0202 USB, 24/44.1 (loopback test, DAC ja ADC moonutused koos, ehk DACi väljund on tegelikult veel parem) -

Tasub tähelepanu pöörata, kus on harmoonilised ja kus üldine müratase. Ja muidugi, et mida tähendab näiteks vahe -110 dB vs -80 dB. 30 dB vahe tähendab 1000 korda suuremat müra. Aga kui üks on 1000 korda madalamal kui kuuldav ja teine enam-vähem piiri peal, ega siis kuuldavat vahet viimase kahjuks muidugi erilist olla ei saa.

EDIT: märkasin veel, et see Aune graafik on sobilikult lineaarse ulatusega pandud, et see, mis allpool 1000 Hz toimub, näha poleks. Paraku graafik päris ära petta ei suuda, seal allpool käib mingi moonutuse tipp ka -70 dB juures ära. See on juba selline lahjema integreeritud helikaardi klass.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 08.01.2013 20:37:07 vasta tsitaadiga

Naerma ajab kuidas üks jorss on võtnud endale sihiks mingi asi maatasa teha ise reaalselt Esi Juli@ ja Aune T1`ga kogemust omamata. Iga väiksem asi mida keegi kuskil kiidab kukub sinu negatiivse suunitlusega skeptitsistliku möga ohviks. Andmetes toodud SNR on lambist võetud ja sinu väide ei ole? Ei ole tegu 24bit DAC`ga?
Kust krt sa seda s*tta välja võlud ma ei saa aru?
Aga noh eks see ole see eestlaslik kadedus. Vaja ju kõik maha teha ja enda ego upitada. Saan aru, et oled oma EMUga jube rahul ja vaja ikka oma kraamiga tuusa panna aga öelda, et Aune T1 on nagu keskpärane integreeritud helikaart? Sellist meest ei saagi tõsiselt võtta. Naerma ajab tõesti icon_lol.gif

Muuseas sain 6N23P lambi ka kätte (Reflektor logo). Täna väsinud ja ei viitsi võrrelda. Nädalavahetusel võtan ilmselt puhand kõrvaga käsile beer_yum.gif
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 08.01.2013 21:41:27 vasta tsitaadiga

Kui see Aune graafik vastab tõele, siis on ju 80 dB SNR selline üsna helde pakkumine. Ja see on ka loogiline, kuna lamp ongi selline tehnoloogia. Keskpärane integreeritud helikaart näitab üsna sarnaseid numbreid, see pole üldse laest võetud võrdlus. Keskpärane integreeritud helikaart on aga DACina tegelikult täiesti rahuldav asi.
Mida tähendab 24 bitine DAC? Seda, et DACi SNR on 144 dB. Mitte ühtegi sellist aparaati maakera peal olemas pole. Sisuliselt pole mitte ühtegi 24bitist DACi. See Aune pole nede andmete järgi kahjuks ka 16bitine DAC. Mis on ENOB, võib lugeda siit - http://en.wikipedia.org/wiki/Effective_number_of_bits
Aga ära võta seda asja nii südamesse - need on numbrid, mis näitavad, et kõrvad ei ole usaldusväärsed tehnika kvaliteedi hindajad, juhul kui tehnika teatud üsna kergesti saavutatavast kvaliteeditasemest üle on. ESI Julia on põhjalikult üle mõõdetud korralik n-ö läbipaistev helikaart, ei lisa ta midagi kuuldavalt ülemäärast ega võta midagi kuuldavalt ära. Juhul kui see Aune reaalselt ka oluliselt Juliast erineb, siis paraku selles suunas, et tal on rohkem moonutusi või teistsugune sagedusesitus (klappidega tavaline asi).
Kadedusega pole siin midagi pistmist, ma olen küll tavaline vaene eesti inimene, kuid sellise hinnaklassiga asju jõuaks küll suht mitu tükki aastas osta, kui tahtmist oleks. Vahe on selles, et kui rääkida millestki ülivõrdes, siis minu maailmanägemuse järgi peab ka objektiivne info sellele vastama. Muidu tekib küsimus, et mille eest üldse raha makstakse? Helitehnikas makstakse liiga tihti muinasjuttude eest.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 08.01.2013 22:36:42 vasta tsitaadiga

See, et sina ainult numbreid ja teooriat usud ning skeptitsistlikult kõigesse suhtud on sinu enda teema. Ära suru seda teistele tõe pähe!
Kui keskpärane integreeritud helikaart on täiesti rahuldav asi, siis miks sina endale EMU ostsid? Miks mina Aune`ga meeletult suurt vahet kuulen, nagu öö ja päev!?
Võid oma teooriaga murda paljude "unistusi" 24-bit kohta jne. aga iga inimene kuuleb erinevalt ja ütlen ausalt, Aune T1 on MINU kõrvale tunduvalt parema heliga kui ESI Juli@.
ESI Juli@ oli mul täpselt samade kõlarite taga ja sellist helilava avarust, detailsust ja loomulikkust sellel kohe kindlasti ei olnud!
Muinasjutt või teooria, pseudoefekt või reaalne test - kuulad mõistuse või kõrvadega? - igaühe oma valik.
Mina vähemalt ei lenda kõigile/kõigele oma teooriaga peale vaid räägin reaalsest kogemusest, olenemata, et tegu on MINU kõrvadega ja hinnang on individuaalne.
Kui aga tugineda sinusugusel teoreetilisel mõtlemisel, siis peaks me kõik ostma ilmselt ülikallist tehnikat, sest ülejäänud ei ole piisavalt hea? Või oot, integreeritud helid on ju ka 24-bit? Huiiaaa mulle seda Aunet siis vaja?
Mnjah.

PS! Ma ei ole millestki rääkinud ülivõrdes. Uurisin palju infot T1`e kohta ja kõik see reaalne kogemuslik info mida teistelt inimestelt sain on siiani paika pidanud ning makstud raha läks õigesse kohta. Siin ongi suur erinevus inimeste vahel - kes usub teooriat, kes usub oma kõrvu ja teisi inimesi. Anna andeks kui sulle tundus, et vaatan asja ainult oma mätta otsast aga ole hea ja ürita mitte sama teha.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 08.01.2013 22:38:25 vasta tsitaadiga

Muuseas, lugesin skaalat valesti, mistõttu tegelikult on ikka pilt ilusam. 10-15 dB võib SNRile ikka juurde panna, mistõttu on asi palju parem, hea helikaardi tasemel.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 11.01.2013 00:53:51 vasta tsitaadiga

Ei teagi kumba teemasse see paremini sobib aga siia ka infi:
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 11.01.2013 13:41:46 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
Ei teagi kumba teemasse see paremini sobib aga siia ka infi:
Spoiler Spoiler Spoiler

Oleks huvi seda T1 kuulata, klappideks Fisher Audio Silver bulletid ja Beyeri DTX 910. Kus asud?

tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 17.01.2013 00:37:14 vasta tsitaadiga

Ikka saab jah, arutame PS-is edasi kus ja kuna. Oleks hea kui keegi veel tuleks, saaks korraga rohkem klappe proovida.
Saatsin kasutajale Lotharius ka PS-i, tal oli ka huvi.

e: Panin nüüd Windows 7 peale ja Aune T1 töötab probleemitult 24-bit režiimis. Ubuntsi all oli 24-bit režiimis tööle saamine paras piix ja ei viitsinud jebida.
Infoks niipalju, et kes kasutavad Winamp`i, siis tuleb tirida kas Winamp kernel streaming plugin või Winamp ASIO plugin, et saada kadudeta väljund.

e2: Let the Tube rolling begin! beer_yum.gif Bulgaariast veel üks lamp tulemata.

e3: Üks hea lamp kahest uuest ikka sattus õnneks. Amperex ECC88/6DJ8 (69`, GAC, large dimple disc getter on a single leg support) on väga hea. Võrdluses 6922EH-ga ütleks et oleneb vist muusikastiilist. Rock, metal, bossanova, jazz jms. tundub, et Amperex sobib vist kübeke paremini kuna kõrgeid tiba vähem, bass tiba tihedam ja keskmised tunduvad natuke rohkem esile tõstetud olevat. Aga üldiselt on väga sarnase helipildiga lambid. Mõlemad avara õhulise helilavaga ja instrumendid/detailid selgesti eristatavad. Üks on veel alles jäänud, kes kavatseb Aune T1-e stock 6N11 lambiga odavamalt osta, siis sellel soovitan see lamp ära krabada! Ostsin siit: http://www.ebay.co.uk/itm/230899559453?ssPageName=STRK&clk_rvr_id=438511648759
Võtan vb. ise selle viimase ka ära kuna nende väärtus on tegelikult üsna suur icon_smile.gif

Brimar ECC88/6DJ8 (late 70`, round large Halo getter, "Cinemascope" logo) Aune T1-ga kokku ei sobi minu arvates. Kitsas helilava, kõrgeid liiga palju, kuiv ja elutu sound ning bass kaob kõige muu sisse ära, õigemini puudulik on.

e3: nonii, kuram, pean ma nii lahke olema... just kui otsustasin teise varuks osta võttis keegi nina eest ära! icon_biggrin.gif Keegi siit? Igatahes üha rohkem hakkab see amperex meeldima eelistatult 6922EH`le.

e4: PinkFloyd aka Mike lükkab RG foorumis hunniku klapivõimendusi müüki: http://rockgrotto.proboards.com/index.cgi?action=display&board=b&thread=8815&page=1#125684
Hoidke silm peal kel huvi, äkki saate miskit hea hinnaga.

e5: Unustasin vahepeal nende lampide võrdlemisega üldse HD-662F`i proovida. Amperex`i lamp + HD-662F + natuke tugevam filter kui mkII = väga hea kombinatsioon, müstiliselt avara ja õhulise helipildiga kinniste klappide kohta. Pikemaks kuulamiseks siiski HD-681 (mkII filter) + 6922EH nauditavam natuke.
Kõlaritega kuulamiseks (suuremas ruumis) tundub jällegi amperex natuke parem olevat kuna heli ei "valgu" nii laiali.

Btw, kus kõik Aune T1 proovijad nüüd kadunud on? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 104, 105, 106 ... 308, 309, 310  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.