Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
ROTAX
HV vaatleja
|
07.01.2013 18:23:17
|
|
|
Väike ime EMT 4G vallast.
Nii nagu asjad ootamatult katki lähevad, pani enne uut aastat, mõned päevad minu ZTE MF 632 ruuter (3,5G) jala ämbri . Kuna Harku vallas Vääna kandis sain 3G levi ainult välise paneelantenniga (http://www.tehnoturg.ee/EE/3875/PAN11 ), siis esialgu 4G peale ei mõelnud. Seadsin sammud EMT poole, et ruuter parandusse anda. Kuna garantii läbi, siis nende arvamus oli, et pole mõtet sellega jamada ja kasulikum uus osta. Saigi võetud ZTE MF 29A. No sellega kannatab ainult lutsu visata . Panin antennile taha ja no vaevalt mingi 1pulka ja kohe ka 0 levi ees Eelmise ehk vanema MF 632 mudeliga 2-3 pulka viiest ja täitsa toimis. Ruttu siis sammud jälle EMTi poole muret kurtma. Erinevatest foorumitest vaadates midagi head selle ZTE MF 29A kohta ka ei räägitud. Kuna EMT il on kuni 20.01.2013 pakkumine: Saab muuta oma kehtiva paketi 4G paketiks. L paketiga ka HUAWEI B 593 ruuter tasuta kaasa. Ainuke mure, et pidin uue Ranteloni kahe kaabliga antenni ostma. Asi polegi nii palju ostmises, kui paigaldamises. Sellel paneelikal 7m kaablit küljes, aga mulle läheks veel 8-9m sinna otsa vaja. Esimese hooga mõtlesin,et viskan lihtsalt kuskilt aknast katusele proovimiseks ja siis alles ostan puuduvad jupid kaablit juurde. Meeldivaks üllatuseks ilmus 1 pulgake 4G levi juba kaasas olnud plastmass sarvedega . Ära ka ei kadunud! Igaks juhuks mõtlesin, et proovin ühte antenni auku juba katusel masti otsas olevat 3G paneelantenni. Teise auku jätsin selle kaasas olnud tubase sarve. Nii ja mis ilmus 4 pulka viiest võimalikust Ping 30-34 ja 12 alla samas ka üles! Täna läks soetatud Ranteloni paneelikas EMT i tagasi! Hetkel kõik toimib nagu kellavärk ja isegi hangumisi pole veel ette tulnud, nagu vanasti.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kraaks
HV kasutaja

|
07.01.2013 21:18:01
|
|
|
Sain täna EMT-ist kõne, vabandati ja öeldi et see 1TB piirang oli eksitus kiireima, kalleima 4G paketi puhul.
Nii et võib tõmmata niipalju kui torust tuleb
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2013 15:49:58
|
|
|
Peaks olema L pakett. ZTE MF29A modemiga. Keset Kaberneeme metsi.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
LongHorn
HV kasutaja

|
13.01.2013 19:19:41
|
|
|
link :: EMT - Internet telefonis
EMT on nüüd lubanud ka mobiilidele 4G võrgu.
Kahjuks on pakett selle jaoks minuarvates natuke liiga kallis - 29,95 EUR.
Tore oleks see, kui "Internet arvutis" paketid oleks ka mobiilile saadaval.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
13.01.2013 19:40:00
|
|
|
Sellise hinna eest ei raatsi seda võtta jah, mõni lahjema kiiruse ja hinnaga pakett võiks ka olemas olla.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
3 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
13.01.2013 20:15:34
|
|
|
lol, M+ pakett kaotati ära
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2013 20:18:50
|
|
|
gan3b kirjutas: |
lol, M+ pakett kaotati ära  |
Ning kui M paketis ma mahtu ületan, siis nüüd ei piirata kiirust vaid katkestatakse üldse ühendus...
a no pole hullu, ainult eelmine kuu sai mul 1.28 GB suurune piirang ületatud 31. detsembri hommikul... sai 2 seriaali tõmmatud telefoni torrentikliendiga...
a mis nendele klientidele öeldi kellel M+ pakett oli? peavad M või L võtma?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
13.01.2013 20:27:35
|
|
|
Ma arvan, et tagantjärgi ei muudeta midagi (mul M+).
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
13.01.2013 23:23:39
|
|
|
Raisk. Ise märkasin üleeile sama asja, detsembris tegin lepingu, ja M peale.. .kuna teenindaja ütles, et kuna pakettidel hinnavahet pole, saab vähemalt mahu täitutes paketti tasuta vahetada M+....
Nagunii oleks mobiilis megasest ühendusest küll, tirimine toimub ikka kaabli taga.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.01.2013 23:31:50
|
|
|
lightbluefox kirjutas: |
Raisk. Ise märkasin üleeile sama asja, detsembris tegin lepingu, ja M peale.. .kuna teenindaja ütles, et kuna pakettidel hinnavahet pole, saab vähemalt mahu täitutes paketti tasuta vahetada M+....
Nagunii oleks mobiilis megasest ühendusest küll, tirimine toimub ikka kaabli taga. |
minul on mobiilne S
ytlesin kohe, et tahan odavamat paketti ja seda ma ei muuda, sest seda enam ei pakuta.
kokkuvõttes sain paketi odavamaks ja rohkem möliseda, aga nett jäi samaks. seebitati küll pikalt, aga ma jäin kindlaks.
miks ma pean loobuma, kui kiirus tõsteti 2,5 Mbit/s ja piiranguid pole ja maksab vaid 6 €
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
14.01.2013 08:53:38
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Ning kui M paketis ma mahtu ületan, siis nüüd ei piirata kiirust vaid katkestatakse üldse ühendus...
a no pole hullu, ainult eelmine kuu sai mul 1.28 GB suurune piirang ületatud 31. detsembri hommikul... sai 2 seriaali tõmmatud telefoni torrentikliendiga...
a mis nendele klientidele öeldi kellel M+ pakett oli? peavad M või L võtma? |
Kust sa seda võtad, et ühendus katkestatakse täitsa ära? seda kirjas küll pole
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.01.2013 09:23:37
|
|
|
vana_urr kirjutas: |
Kust sa seda võtad, et ühendus katkestatakse täitsa ära? seda kirjas küll pole |
https://www.emt.ee/internet-telefonis#open-4079408-tab-2
tsitaat: |
Teenus teavitab limiidi rakendumisest SMS-ga ja/või e-kirjaga. Limiidi täitumisel katkestatakse olemasolev ühendus ja piiratakse andmeside ühenduste loomine EMT võrgus Eestis kuni kalendrikuu lõpuni, kui sa ise ei eemalda limiidikontrolli. Uue kalendrikuu saabumisel on ühenduste loomine taas automaatselt võimalik. Rakendunud limiiti saab SMS-ga eemaldada, vastavad juhendid saadetakse limiidi saabumisel SMS-ga. Juriidilisest isikust klientide puhul saab õiguslik või selleks volitatud isik juhtida kasutajate limiidi tõstmise õigusi. |
Varem oli sellel lehel jutt, et kiirus piiratakse 100kb/s juurde.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
14.01.2013 09:26:08
|
|
|
Kust sa seda võtad, et ühendus katkestatakse täitsa ära? seda kirjas küll pole |
https://www.emt.ee/internet-telefonis#open-4079408-tab-2
Teenus teavitab limiidi rakendumisest SMS-ga ja/või e-kirjaga. Limiidi täitumisel katkestatakse olemasolev ühendus ja piiratakse andmeside ühenduste loomine EMT võrgus Eestis kuni kalendrikuu lõpuni, kui sa ise ei eemalda limiidikontrolli. Uue kalendrikuu saabumisel on ühenduste loomine taas automaatselt võimalik. Rakendunud limiiti saab SMS-ga eemaldada, vastavad juhendid saadetakse limiidi saabumisel SMS-ga. Juriidilisest isikust klientide puhul saab õiguslik või selleks volitatud isik juhtida kasutajate limiidi tõstmise õigusi. |
Varem oli sellel lehel jutt, et kiirus piiratakse 100kb/s juurde. |
Aga see leht ju räägib limiidi teenusest, mitte ei räägi netipaketist.
"Andmesidelimiit Eestis on numbripõhine teenus, mis võimaldab määrata
maksimaalse pakettandmeside arve kalendrikuus Eestis. Teenus tagab, et
sa ei saa pakettandmeside kasutamise eest suuremat arvet kui oled eelnevalt määranud."
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.01.2013 09:34:56
|
|
|
aiai, ongi nii... ja see kiirusepiirangu jutt on viidud teise kohta...
Kui kuutasus sisalduv andmemaht täitub, siis EMT Internet telefonis S ja EMT Internet telefonis M makseviisiga interneti kiirust piiratakse kuni 120 kbit/s. Piiratud kiirusel on mahtu ületav kasutus tasuta. Soovi korral saab kiiruse taastada, saates SMS’i „TAASTA“ numbrile 1711. Sel juhul maksustatakse teenuse kasutust vastavalt hinnakirjale. |
seega kõik on ikka okay edasi
Hommikul ka üks proov ZTE MF29A ruuteriga
Paketiks XL... maksimaalne mis kätte olen saanud, on ~7mbit
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
14.01.2013 17:44:51
|
|
|
Ja ikkagi positiivne kogemus, kirjutasin paketivahetussoovi M+ peale ja vahetatigi praegu ära!
Ei tea kas kasu oli ka sellest, aga lisasin selle lingi https://www.emt.ee/internet-telefonis/hinnad-paketid selle järgi on M+ pakett ju täiesti olemas, ju on neil see kahe silmavahele jäänud, sest iseteenindusest seda pole.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
ents75
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timo1337
Kreisi kasutaja

|
16.01.2013 17:48:53
|
|
|
Soomes teenib ilmselt firma tunduvalt rohkem
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
18.01.2013 19:33:31
|
|
|
Mul L pakett ja ei saa uuest süsteemist väga aru. Kiirust piiratakse nüüd vähem kui 120kbit sek igatahes (ei oska numbrites öelda), aga ehk keegi oskab rohkem seletada, teenus ikka samamoodi tasuta edasi et nüüd uue piiranguga võin tirida palju jaksan?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.01.2013 21:50:31
|
|
|
ka-la kirjutas: |
Mul L pakett ja ei saa uuest süsteemist väga aru. Kiirust piiratakse nüüd vähem kui 120kbit sek igatahes (ei oska numbrites öelda), aga ehk keegi oskab rohkem seletada, teenus ikka samamoodi tasuta edasi et nüüd uue piiranguga võin tirida palju jaksan? |
helista 123
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
19.01.2013 08:21:31
|
|
|
Mul L pakett ja ei saa uuest süsteemist väga aru. Kiirust piiratakse nüüd vähem kui 120kbit sek igatahes (ei oska numbrites öelda), aga ehk keegi oskab rohkem seletada, teenus ikka samamoodi tasuta edasi et nüüd uue piiranguga võin tirida palju jaksan? |
mis uus süsteem seal? aeglase kiirusega lahista nagu jaxad...
|
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
19.01.2013 11:52:04
|
|
|
mis uus süsteem seal? aeglase kiirusega lahista nagu jaxad... |
olen üsna kindle et täis ent kiirus on 3-5x kiirem kui see 120kbit sek milleni varem piirati
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
19.01.2013 11:54:19
|
|
|
mis uus süsteem seal? aeglase kiirusega lahista nagu jaxad... |
olen üsna kindle et täis ent kiirus on 3-5x kiirem kui see 120kbit sek milleni varem piirati |
Mis http://www.speedtest.net/ näitab?
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
19.01.2013 12:38:56
|
|
|
Paar päeva juba sarnane värk, ent kui normaalne oleks oleks sinna 3-4mbps kanti asi
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
19.01.2013 15:07:51
|
|
|
Timo1337 kirjutas: |
Soomes teenib ilmselt firma tunduvalt rohkem |
On see põhjus või tagajärg või mõlemad?
Lihtsustatult - loomulikult teenib rohkem, kui hind on 4x odavam. Aga ainult siis, kui näiteks kliente on "kalli hinna" ja sel puhul "ühe kliendi" asemel nüüd tänu 4x odavamale hinnale juba "5" ja rohkem. Ja sama peaks Soome kui ka Eesti puhul kehtima. Aga ju siis meie kohalikud otsustajad "ei tea" (või "ei taha" teada) seda. Või ei usu sellesse. Sellesse, et meil siin oleks "ühe" asemel kohe vähemalt "viis" või "rohkem" klienti 4x odavama hinna puhul. Aga see on tüüpiline siin, kahjuks...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timo1337
Kreisi kasutaja

|
19.01.2013 15:18:09
|
|
|
Hind ei lange ilmselt enne kui 4G massidesse läheb ja ka teised teenuspakujad suudavad üle Eesti 4g ühendust pakkuda.
Ootame, kuna Tele2 4G üle eesti levima hakkab ja Elisa võrgud avab siis ma usun, et on hinnalangust oodata.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|