Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
borru
HV veteran

|
30.12.2012 18:46:55
Asenduslaadija |
|
|
Sülearvutil läks laadija hiljuti kärssama ja nüüd pole sama laadijat kuskilt leida.
Küll aga on saada tugevamat voolu andvaid seadmeid.
Selline küsimus, et ega see ju midagi halba tee kui uus laadija vanast 0,79A tugevamat voolu annab ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
30.12.2012 19:04:41
|
|
|
99,99% tõenäosusega sobib, kui nimipinge sama on......
|
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
30.12.2012 20:26:26
|
|
|
a kui nõrgema vooluga laadija kasutusse võtta ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
jõehobu
külaline
|
30.12.2012 23:46:27
|
|
|
amprid võiksid enam vähem samad olla, paar volti väikem aga amprid enam vähem samad siis ei juhtu midagi.
Ma arvan, et kui liiga lahja laadija, siis ta ei lae akut, aga läpakas tööle läheb või siis laeb aeglaselt tavaliselt mul nii olnud, kui laadija lahja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
31.12.2012 01:00:01
|
|
|
jõehobu kirjutas: |
amprid võiksid enam vähem samad olla, paar volti väikem aga amprid enam vähem samad siis ei juhtu midagi.
Ma arvan, et kui liiga lahja laadija, siis ta ei lae akut, aga läpakas tööle läheb või siis laeb aeglaselt tavaliselt mul nii olnud, kui laadija lahja. |
Mis krdi hülgemöla saa ajad?
amprid peavad samad olema aga voldid võivad väiksemad olla?
Laadijal peab olema sama pistik, pinge (+-volt ei sega), võimsus (I*U, mõõdetakse vattides) sama või võimsam kui originaal.
Kui võimsus on väiksem, sureb ta sul ära, või läppar paneb loadis pildi tasku (juhul kui hybrid power puudub)
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
31.12.2012 01:08:32
|
|
|
ma olen t2heldanud, et fujitsud on suht pirtsakad, pinge peab suht t2pne olema...ibm'i vanad iksid ja teed kannatavad ka +4 volti 2ra...delli ja hp smarte saab edukalt "ristata"(delli oma hp taga v2hemalt, teistpidi on v2he vajadust kasutada olnud)...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
tagasi üles |
|
 |
undead
HV Guru
|
05.01.2013 19:26:00
|
|
|
Mis masinale sul seda täpsemalt vaja ja millega kavatsed asendada??
Kui pistiku ots sama, siis ampreid võib alati rohkem olla, see ei tee midagi. Voldid võidad nati kõikuda, olenevalt mudelist (üle +- 2 voldi siia sinna ei soovita).
_________________ www.raja.ee
Macbook air ning pro hooldus ja remont.
Veo- ja kolimisteenus. |
|
tagasi üles |
|
 |
Eisbär
Kreisi kasutaja

|
05.01.2013 20:11:45
|
|
|
Küsiks ka inffi... Ka minu Delli laadija andis saba ning kui nüüd tüdruku omaga võrdlema hakkasin, siis minu oma oli 65W, temal aga 90W. Kõik tip-top mõlemaga. Kumba ma nüüd vaatama peaks?
Ehk on kellelgi odavalt pakkuda laadijale asendust (soovitavalt Tartus)
_________________ Loeb kvaliteet, mitte kvantiteet  |
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
06.01.2013 15:13:32
|
|
|
Vaadata võid laadija poole, mis on vattides kas sama või suurema nominaalväärtusega. Suurem võimsus on lihtsalt tarbimisest ülejääv reserv ning see ei mõjuta kuidagi arvuti käitumist. Voolutugevus ei tohi aga ületada lubatud nimiväärtust, isegi paari protsendi võrra suurem väärtus hakkab ajapikku masinale halvasti mõjuma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
06.01.2013 15:27:26
|
|
|
Fortran kirjutas: |
...Voolutugevus ei tohi aga ületada lubatud nimiväärtust... |
pinge!...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
06.01.2013 18:42:01
|
|
|
Rahvas, tehke selgeks omale järgnevad terminid:
Pinge
Voolutugevus
Võimsus
Takistus
Siis rääkige siin ilusti edasi.
tsitaat: |
Voolutugevus ei tohi aga ületada lubatud nimiväärtust
|
Dafuq? koolieelik oled? Minu mälu järgi räägiti voolutugevuse ja pinge erinevusest 5ndas klassis juba.
undead ütles ju ära:
tsitaat: |
Kui pistiku ots sama, siis ampreid võib alati rohkem olla, see ei tee midagi. Voldid võidad nati kõikuda, olenevalt mudelist (üle +- 2 voldi siia sinna ei soovita).
|
Kogemuse järgi võin öelda, et 19v tahtev läppar 16v seadmega ei toiminud. Vastupidi aga toimis.
Samas näiteks julge hundi haavleid täis rinnaga sai 20V tahtvat masinat käideldud 15V'ga, mis peale paari kuud lõppes laadimisahela surmaga.
Loogiline ka, kuna DCDC konverteri primaarahelat pidi läbima suurem vool vajaliku võimsuse saavutamiseks, mis lõppes ülekuumenemisega.
Ja mis ampritesse puudub, siis vaadelge seda kui arvuti mälu. Ilgelt sitt seis kui puudu tuleb, samas kui üle on, ei juhtu midagi. Kuni kindla koguseni suurendades saab heam, kuni enam lisamine ei muuda midagi.
Põhimõtteliselt võite kasvõi 200A toiteplokki kasutada, kuni nominaalpinge klapib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
06.01.2013 23:32:18
|
|
|
ThedEviL, ema on sul koolieelik. Vähemasti tundub, et on ... Eksisin terminiga, vabandust. Aga sa loe on see lõik uuesti üle, kus jutustad trafost.
Eisbär, odavama lahenduse leidmiseks võid vaadata mõnest müügiportaalist ka universaallaadijat. Originaaleksemplar läks enda Delli puhul samuti rikki ning uue samaväärse hind tundus liigagi suur.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Eisbär
Kreisi kasutaja

|
07.01.2013 17:03:14
|
|
|
Vaatangi hetkel, mida targem tundub teha. Vist läheb hoopis kogu arvuti väljavahetamisele....
_________________ Loeb kvaliteet, mitte kvantiteet  |
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
07.01.2013 17:42:31
|
|
|
asenduslaadijatel üldjuhul puuduvad need "munad" juhtme peal mis "häired" ära võtavad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|