praegune kellaaeg 04.08.2025 23:01:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2012 21:47:11
|
|
|
merehunt kirjutas: |
Ho Ho kirjutas: |
Varas ei lähe selle peale välja, et kõigepealt peame väikese tulevahetuse pererahvaga ja siis vaatame, et äkki saab midagi ära viia |
Samamoodi ei hakka varas sul vabatahtlikult röövima kohta kus pererahvas kodus on. |
Ega tavaliselt ei hakkagi. Mis sa sellega siis öelda tahad? Et ainult mõrtsukad ja vägistajad tungivad koju, kus keegi sees on? Seda enam on relva omamine õigustatud ju... |
Ainuke konks on, et 12 korda tõenäolisemalt lasete te ise selle relvaga üksteist või iseennast kui röövlit või vägistajat.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
merehunt
HV vaatleja
|
20.12.2012 22:09:15
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Varas ei lähe selle peale välja, et kõigepealt peame väikese tulevahetuse pererahvaga ja siis vaatame, et äkki saab midagi ära viia |
Samamoodi ei hakka varas sul vabatahtlikult röövima kohta kus pererahvas kodus on. |
Ega tavaliselt ei hakkagi. Mis sa sellega siis öelda tahad? Et ainult mõrtsukad ja vägistajad tungivad koju, kus keegi sees on? Seda enam on relva omamine õigustatud ju... |
Ainuke konks on, et 12 korda tõenäolisemalt lasete te ise selle relvaga üksteist või iseennast kui röövlit või vägistajat. |
Kus selline arvamus?
Spoiler 
Kuna šveitsis on relvaseadus jupi maad parem USA omast ning relvad püsivad reaalselt relvakapis siis ei ole ka eriti mõeldav, et seal miski suvaline teismelnie või poolearuline amokki jooksma hakkaks.
Ühtlasi endiselt ei jõua pärale kuidas see enesekaitse olla saab kui pigem oled ise surmalaps kui hakkad juba revaga sihtiva tegelase suunda enda toru keerama. Tolle vanamehe näitel kõrvalseisjana kõmmutamist aga ma küll näha ei tahaks mitte mingil juhul.
Kui sa ei suuda tuua konkreetseid näiteid nonde müstiliste kukutatud diktaarotlikke kordade kohta tuua siis võid ju otse välja öelda, et neid ei ole olnud, vähemalt mitte sellisel moel kui sina siin väidad  |
Paraku on USAs just vägivallakuritegude arv pidevalt kahanenud samal ajal kui relvade arv inimese kohta pidevalt tõusnud. Kokkusattumus? Maybe, aga piont on sells, etalati ei pea ju relvast tulistamagi, et kuritegu ära hoida. Hiljuti oli just uudis selle kohta kuidas relvastatud poeröövel põgenes, kui nägi tsiviilisikut, kellel oli relv käes ja teda sihtis. Enamus intsidente kus relva kasutatakse juhtub aga kodudes, igast sissetungid, röövimised jne. Ma arvan, et inimestel on õigus end kaitsta ja mida muud sa päti vastu ikka ette võtad. Kui sa just Chuck Norris pole siis relv on parim vahend...sad but true |
Sellel on kahjuks ka teine pool. Osa kurjategijaid jätab ohvri juurde minemata kui teab, et sellel võib relva olla. AGA osad ei jäta, vaid võtavad ise ka relva kaasa. Ja tulistavad esimese ohu märgi puhul igaks juhuks. Saame väikese võidu varavastaste kuritegude osas ja kaotame suurelt raskete isikuvastaste kuritegude lõikes. Varastatud kraami maksab kindlustus kinni, tapetud pereliiget enam tagasi ei saa! |
Samas pole jul näha, et isikuvastased kuriteod oleks tõusuteel, vastupidi, iga aastaga on nende arv kahanenud koos relvade arvu tõusuga.
|
Ameerika on niigi nii ülerelvastatud, et erilist vahet enam ei ole. Oluline on kas kodus on relv või mitte, palju vähem oluline on kas kodus on 1 või 5 relva.
tsitaat: |
Need kes ise relva kaasa võtavad ongi ju seda tüüpi sissetungijad, kelle eesmärgiks on vigastuste tekitamine/tapmine/vägistamine.
|
Hoolimata sellest kuidas Hollywood asja välja laseb paista on selliseid psüühiliselt haigeid inimesi äärmiselt vähe. Nagu ka sarimõrvareid. Inimesed ei tapa üldjuhul lõbu pärast, vaid ikka palju praktilisematel põhjustel. Nagu näiteks hirm oma elu eest. Nagu Turovski armastab suurte kiskjate kohta öelda, ei ole midagi hullemat kui relvastatud argpüks. See kehtib ka inimeste kohta.
Varas ei lähe selle peale välja, et kõigepealt peame väikese tulevahetuse pererahvaga ja siis vaatame, et äkki saab midagi ära viia.
|
Varas lihtsalt kardab oma elu pärast. Ja siis tekib kahe relvastatud ja hirmunud inimese konflikt, mida mõlemad pooled tegelikult vihkavad esimesest sekundist peale. Tulemus on kahjuks ennustamatu, sest tavaline käsirelv on kohutavalt ebatäpne. Eriti veel stressist plahvatava inimesi käes. Tuleb õnnemäng. Tahad sa ikka selles oma õnne katsuda?
Sel juhul arvan, et pigem oleks mõistlik omada relva, kui üldse ilma olla, sest karmim relvaseadus ei tähenda ju pätile midagi, tema saab ikka kusagilt relva kätte. Kurjategijad ei piirdu kahjuks vaid rahalise kahju tekitamisega... |
Ja sa arvad, et sa oled parem laskja kui kurjategija? Muide, tema arvab enam vähem samamoodi ja juhtubki see, millest ma ülevalpool kirjutasin. Sellises seisus suudab külmaks ja kaineks jääda ainult poolenisti psühhopaat, kes sellist asja naudib ja kellele üldse relva anda ei tohiks. |
Nagu ma juba eelnevalt väitsin, lõpeb enamik juhtumeid ilma igasuguse pauguta, pelgalt relva näitamisest piisab, et kurjategijat hirmutada.
Samas mul on tunne, et see vaidlus ei vii mitte kuskile...Inimestel on lihtsalt erinev arsaam elust. Mõned ei suuda elada teadmisega, et kui keegi nende majja tungib, et saa ta oma pere või vara kaitseks midagi teha kuna rusikatega relva vastu ei saa. Neid erinevaid stsenaariume võib ju igasuguseid olla ja me võime kumbki väja tuua meie teooriat tõestavad näited aga minu arvates oleks ikkagi parem karta kui kahetseda. Siinkohal sa ilmselt ütled, et relva omamine on palju ohtlikum kui kurjategija sissetung ja toimetamine sinu majas. Ja mina vastan, et see ei ole nii ning toon jälle mõne näite. Ja nii edasi kuni maailma lõpuni (ehk siis homseni ). Ehk siis ma tahaks öelda seda, et kunagi ei tea ette, mis juhtub. Vahel tuleb relv kasuks, vahel kahjuks. Enamasti on asi ikkagi inimese peas kinni ning keegi pole ju öelnudki, et relvi peaks kõigile jagama. Sellega käiks ikka kaasas põhjalik kontroll ja taustauuring jne..
|
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
20.12.2012 22:13:07
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 08:50:45, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2012 23:06:15
|
|
|
dpz kirjutas: |
Ainuke konks on, et 12 korda tõenäolisemalt lasete te ise selle relvaga üksteist või iseennast kui röövlit või vägistajat. |
Selleks tulebki eelnevalt endale selgeks teha kuidas relva kasutada, et mitte lasta vabatahtlikult mingitel kurjategijatel su pere lihtsalt muuseas maha lasta.
Surnud peast sa enam ei targuta kas on mõttekas relva omada või mitte.
Spoiler 
|
Üks suuremaid riske on õnnestunud enesetapp, ma tahaks näha milline relvakoolitus selle vastu aitab? Või lihtsalt see, et hakatakse omavahel arveid klaarima. Relva omamine kodus tõstab riski, et keegi peres saab relva läbi viga, hoobilt kümnekordseks. Ehk seda relva kasutatakse mitte pahalase tõrjumiseks vaid SINU PERELIIKME vigastamiseks. Ehk relv ei suurenda, vaid vähendab sinu pere turvalisust. Selliseid õliseid pisarakiskujaid on küllalt nähtud tegelikkus on selline, et relv(ad) lastakse enamasti peretülis üksteise vastu käiku või kogemata süütu inimese vastu.
viimati muutis sukelduja 20.12.2012 23:11:45, muudetud 1 kord |
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.12.2012 23:11:03
|
|
|
Mis niisama on nöör otsa saanud - mõni vend kukub jah 2X köiega alla...
Lisaks kukutakse ka meil jätkuvalt noa otsa... keelame arbuusinoad ära?
Pigem ikka tervitav kui mõni narkar/varas saab röövi ajal tina.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
20.12.2012 23:18:12
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 08:50:56, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2012 23:22:36
|
|
|
Magic kirjutas: |
Pigem ikka tervitav kui mõni narkar/varas saab röövi ajal tina. |
Kas on? Mida rohkem narkar kardab oma elu pärast röövi ajal seda tõenäolisem on, et keegi saab raskelt viga. Sellisel juhul äsab narkar igaks juhuks algatuseks kangiga selja tagant või tulistab igaks juhuks esimesena. Ja ütleme, et sa tõmbad röövija vastu relva välja. Aga mis siis kui ta vastab samaga? Siis see rong enam ei peatu. Sa pead tulistama ja tulistama selleks et tappa. Läheb kuidas läheb, aga korras inimene ei ole sa peale seda enam kunagi. Tõenäoliselt ei saa te alguses kumbki sihtmärgile pihta, küll aga võib juhuslik kuul mõnda süütut inimest tabada. Lõpuks keegi tabab, siis oled sa kas maas ja veel halvemas seisus kui enne. Või oled mõrvar.
Mis ajast suitsiid karistatav on?  |
Kelle asi see "kes on süüdi" on kui su lähedane kirstus lebab.
viimati muutis sukelduja 20.12.2012 23:23:56, muudetud 1 kord |
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
20.12.2012 23:23:28
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 08:51:09, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2012 23:31:59
|
|
|
Kui sul on relv, siis sul on valik. Ilma relvata pole sul üldse mingit valikut. |
Ilma relvata on sul valik "kiired jalad". Koos relvaga tulevad juurde peamiselt 4 valikut. Et vastane kasutab "kiireid jalgu", et vastane tapab sinu, et sina tapad vastase, et te tapate kellegi kolmanda. Ei ole just suurepärased valikud. Inimesed kes relvadega iga päev kokku puutuvad, ütlevad alati, et kui sa juba otsustad relva hankida, siis pead olema ka valmis seda kasutama ja kasutama selleks et tappa? Oled sa valmis inimest tapma?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
merehunt
HV vaatleja
|
20.12.2012 23:45:21
|
|
|
Kas on? Mida rohkem narkar kardab oma elu pärast röövi ajal seda tõenäolisem on, et keegi saab raskelt viga. Sellisel juhul äsab narkar igaks juhuks algatuseks kangiga selja tagant või tulistab igaks juhuks esimesena. Ja ütleme, et sa tõmbad röövija vastu relva välja. Aga mis siis kui ta vastab samaga? Siis see rong enam ei peatu. Sa pead tulistama ja tulistama selleks et tappa. Läheb kuidas läheb, aga korras inimene ei ole sa peale seda enam kunagi. Tõenäoliselt ei saa te alguses kumbki sihtmärgile pihta, küll aga võib juhuslik kuul mõnda süütut inimest tabada. Lõpuks keegi tabab, siis oled sa kas maas ja veel halvemas seisus kui enne. Või oled mõrvar. |
Njaa..palju parem on kui narkar ei karda oma elu pärast. Las ta tunneb ennast mugavalt, aitame igati röövile kaasa, peaasi, et ta poleks pinges ega närvis. Ei teeks paha tassike teed pakkuda ka juba. Vastasel juhul võib pätt veel vihaseks saada ja kes teab kuidas see veel lõppeda võib...
Kui nüüd tõsiselt rääkida, siisma pigem loodan oma täpsele käele kui narkari armulikkusele. Kas natuke imelik pole loota mingi suvalise narkari heatahtlikkusse? Pigem tegutsevad sellised vennad just nii, et paneme algatuseks igaks juhuks kangiga pähe ja siis mõtleme edasi.
Ma pigem elan edasi teadmisega, et olen mind rünnanud kurjategija tapnud, kui et lahkun sündmuspaigalt laibaautos. Seega jah, enda ja oma lähedaste kaitseks olen valmis tapma.
Ilma relvata ei päästa need kiired jalad ka iga kord. Tean isiklikult inimest, kellele karati tänaval kallale, peksti poolsurnuks ja tehti paljaks. Mingi suvaline narkarite kamp. Ma olen päris kindel, et seda poleks juhtunud, kui tal oleks olnud relv.
Nagu ma juba korduvalt olen maininud ja üritanud selgitada, et enamus konflikte, kus on relv mängus olnud, lahenduvad ilma igasuguse pauguta ja piisab vaid relvaga hirmutamisest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
20.12.2012 23:45:43
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 08:51:25, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2012 23:52:48
|
|
|
Kas on? Mida rohkem narkar kardab oma elu pärast röövi ajal seda tõenäolisem on, et keegi saab raskelt viga. Sellisel juhul äsab narkar igaks juhuks algatuseks kangiga selja tagant või tulistab igaks juhuks esimesena. Ja ütleme, et sa tõmbad röövija vastu relva välja. Aga mis siis kui ta vastab samaga? Siis see rong enam ei peatu. Sa pead tulistama ja tulistama selleks et tappa. Läheb kuidas läheb, aga korras inimene ei ole sa peale seda enam kunagi. Tõenäoliselt ei saa te alguses kumbki sihtmärgile pihta, küll aga võib juhuslik kuul mõnda süütut inimest tabada. Lõpuks keegi tabab, siis oled sa kas maas ja veel halvemas seisus kui enne. Või oled mõrvar. |
Njaa..palju parem on kui narkar ei karda oma elu pärast. Las ta tunneb ennast mugavalt, aitame igati röövile kaasa, peaasi, et ta poleks pinges ega närvis. Ei teeks paha tassike teed pakkuda ka juba. Vastasel juhul võib pätt veel vihaseks saada ja kes teab kuidas see veel lõppeda võib...
Kui nüüd tõsiselt rääkida, siisma pigem loodan oma täpsele käele kui narkari armulikkusele.
|
Mitu silma sa 10 lasuga püstoliga saad kiirel laskmisel?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
merehunt
HV vaatleja
|
21.12.2012 00:02:08
|
|
|
Kui nüüd tõsiselt rääkida, siisma pigem loodan oma täpsele käele kui narkari armulikkusele.
|
Mitu silma sa 10 lasuga püstoliga saad kiirel laskmisel? |
Nagu ma juba korduvalt olen maininud ja üritanud selgitada, et enamus konflikte, kus on relv mängus olnud, lahenduvad ilma igasuguse pauguta ja piisab vaid relvaga hirmutamisest. |
Ja kuidas minu relvakäsitlus siia teemasse sobitub? Ma olen 100% nõus, et ärevas olukorras on täpsus pehmelt öeldes kehvake aga sa ei saa ikka ju poindile pihta. See on ikka väga äärmuslik erand kui kedagi reaalselt tulistama peab. Arvestades veel seda, et enamus konflikte on ikka näost näkku ja vaevalt et poole meetri pealt mööda keegi nüüd laseb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.12.2012 00:10:23
|
|
|
Ja kuidas minu relvakäsitlus siia teemasse sobitub? Ma olen 100% nõus, et ärevas olukorras on täpsus pehmelt öeldes kehvake aga sa ei saa ikka ju poindile pihta. See on ikka väga äärmuslik erand kui kedagi reaalselt tulistama peab. Arvestades veel seda, et enamus konflikte on ikka näost näkku ja vaevalt et poole meetri pealt mööda keegi nüüd laseb. |
Poole meetri peal, teise nina all relvaga vehkides, võid enam kui kindel olla et sa kere peale saad, kui mitte sellest samast relvast ise kuuli...
Elu pole Hollywoodi film, kus peetakse viie minutised kõnesid püstol ribide vahel, enne kui pauk käib...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
merehunt
HV vaatleja
|
21.12.2012 00:16:26
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ja kuidas minu relvakäsitlus siia teemasse sobitub? Ma olen 100% nõus, et ärevas olukorras on täpsus pehmelt öeldes kehvake aga sa ei saa ikka ju poindile pihta. See on ikka väga äärmuslik erand kui kedagi reaalselt tulistama peab. Arvestades veel seda, et enamus konflikte on ikka näost näkku ja vaevalt et poole meetri pealt mööda keegi nüüd laseb. |
Poole meetri peal, teise nina all relvaga vehkides, võid enam kui kindel olla et sa kere peale saad, kui mitte sellest samast relvast ise kuuli...
Elu pole Hollywoodi film, kus peetakse viie minutised kõnesid püstol ribide vahel, enne kui pauk käib...  |
nojah, pingutasin üle, aga ega paari meetri pealt siis asi väga teine ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.12.2012 09:59:47
|
|
|
Etz kirjutas: |
Elu pole Hollywoodi film, kus peetakse viie minutised kõnesid püstol ribide vahel, enne kui pauk käib...  |
nojah, pingutasin üle, aga ega paari meetri pealt siis asi väga teine ei ole. |
Sa loodad ( ekslikult ), et tulirelv annab sulle suurema kontrolli mingi olukorra üle. Tegelikult viib see olukorra palju rohkem kontrolli alt välja. Relva omamine tähendab, et sa oled valmis seda vajadusel kasutama ja kasutama surmavalt. Vastasel korral oled sa kohe palju suurema jama sees kui sa oleks ilma relvata olnud.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.12.2012 10:13:55
|
|
|
Kui nüüd tõsiselt rääkida, siisma pigem loodan oma täpsele käele kui narkari armulikkusele. |
Püstol/revolver on efektiivne heal juhul meetri-paari peale reaalses olukorras. Too eelnevalt välja toodud video vanapapist näitas kuidas laskis välja portsu pauke ning seda vägagi lähedalt ilma, et oleks tabanud. Iga too kuul oleks võinud tabada suvalist möödakäijat ning ega juhuslikud kuulid pole mingist otsast väike oht.
Nagu ma juba korduvalt olen maininud ja üritanud selgitada, et enamus konflikte, kus on relv mängus olnud, lahenduvad ilma igasuguse pauguta ja piisab vaid relvaga hirmutamisest. |
Mõned lahenevad, päris mitmed lõpevad ühe, teise või kolmanda osapoole surma/vigastusega kui ilma (lisa) tulirelvi mängu toomata poleks seda väga suure tõenäosusega juhtunud.
Epidemiology and clinical aspects of stray bullet shootings in the United States
We reviewed 1,996 nonduplicate news reports for 501 shooting events, of which 284 (56.7%) met our case criteria. There were
317 persons injured by stray bullets, of whom 65 (20.5%) died. Most cases (59.2%) involved interpersonal violence. When
compared with persons killed or injured in firearm-related assaults or unintentional shootings generally in the United States in
2007, those killed or injured by stray bullets were more likely to be female (44.8% and 10.7%, respectively; odds ratio, 7.4; 95%
confidence interval, 5.9Y9.3) and outside the age range 15 years to 34 years (55.5% and 27.0%, respectively; odds ratio, 5.6; 95%
confidence interval, 4.3Y7.3). Most stray bullet victims (81.4%) were apparently unaware of the events leading to the gunfire that
caused their injuries. Shooters were predominantly male (95.9%); 62.0% were aged 15 years to 34 years. Eighteen deaths
(27.7%) occurred at the scene of the shooting and 55 (84.6%) on the day of the shooting. The case-fatality ratio for stray bullet
shootings was somewhat higher than that for firearm-related assaults or unintentional shootings in the United States in 2007. |
Ära märkimist tasub ka see, et ülekaalukalt olid juhuslike kuulide ohvrid viga/surma saanud omas kodus.
Vägisi jääb mulje, et teatud kontingent siin ei adu absoluutselt reaalsust ning lähtuvad pigem filmidest
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.12.2012 11:08:45
|
|
|
Ho Ho, efektiivne kaugus ei piirdu paari meetriga. see, et reaalselt suurem osa tulistamisi paari meetri pealt on, ei ole efektiivsuse pärast.
sukelduja, relvakandja esimene reegel - kui tuki välja tõmbad, ole valmis seda kõhklemata kasutama.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.12.2012 11:31:31
|
|
|
londiste kirjutas: |
Ho Ho, efektiivne kaugus ei piirdu paari meetriga. |
Lasketiirus tõesti, pidasin silmas reaalset olukorda kus adrenaliin laes, käsi väriseb ning nii ise kui sihtmärk liiguvad ning sellises olukorras üritad õiget sihtmärki tabada.
londiste kirjutas: |
sukelduja, relvakandja esimene reegel - kui tuki välja tõmbad, ole valmis seda kõhklemata kasutama. |
Reeglina on ründaval osapoolel tukk juba enne sind väljas ning on valmis seda kasutama kohe kui näeb kedagi enda oma järele haaravat.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
21.12.2012 12:05:02
|
|
|
SKG kirjutas: |
Ma raagin tulirelvast kui enesekaitsevahendist, mida peaks vaja minema ainult ekstreemses enesekaitseolukorras. Umbes nii nagu nad Sveitsis kasutusel on, kus paljudes peredes on mitme polvkonna automaatrelvad. Pole kuulnud, et seal nendega probleeme oleks. Probleem on mujal. |
Šveitsis ei saa mitte igaüks seda relva endale koju millal ta vaid tahab, vaid alles pärast koolituse läbimist. Lisaks tavaline šveitslane praktiliselt ei saa relva kandmise luba. Lisaks peab nende kodune relv luku ja riivi taga olema praktiliselt kogu aeg. Ja ka relvaõnnetusi on neil päris palju. |
See koik on enesest moistetav ja sellele pole mul yhtegi vastuargumenti olnudki.
Minu isiklik kogemus kahjuks raagib vastupidist. Olen Eestis elades 2 korda rooviliga silmitsi seisnud, molemal puhul olid inimesed kodus.
edit:
Tegelikult isegi 3 korda, aga see oli mu vanaemal, mitte mul isiklikult - roovel ajas teda tema enda kodus taga.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
viimati muutis SKG 21.12.2012 12:19:29, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
21.12.2012 12:10:18
|
|
|
Ohutu oleks siis kui kellelgi ei oleks relvi, ei sinul, ei kurjategijal ei valitsusel.
Kui sinul ei ole, siis kurjategijal ja valitsusel on ikka.
Kuidas ma nüüd ennast turvaliselt tunnen, kui kõigil teistel on relvad peale minu.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
21.12.2012 12:20:04
|
|
|
Mis te paari meetri poisid üldse tukki lähedalt näinud olete vä?
Kaitseväest pole vist üldse mõtet rääkida.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.12.2012 12:26:43
|
|
|
Ma raagin tulirelvast kui enesekaitsevahendist, mida peaks vaja minema ainult ekstreemses enesekaitseolukorras. Umbes nii nagu nad Sveitsis kasutusel on, kus paljudes peredes on mitme polvkonna automaatrelvad. Pole kuulnud, et seal nendega probleeme oleks. Probleem on mujal. |
Šveitsis ei saa mitte igaüks seda relva endale koju millal ta vaid tahab, vaid alles pärast koolituse läbimist. Lisaks tavaline šveitslane praktiliselt ei saa relva kandmise luba. Lisaks peab nende kodune relv luku ja riivi taga olema praktiliselt kogu aeg. Ja ka relvaõnnetusi on neil päris palju. |
See koik on enesest moistetav ja sellele pole mul yhtegi vastuargumenti olnudki.
Minu isiklik kogemus kahjuks raagib vastupidist. Olen Eestis elades 2 korda rooviliga silmitsi seisnud, molemal puhul olid inimesed kodus.
edit:
Tegelikult isegi 3 korda, aga see oli mu vanaemal, mitte mul isiklikult - roovel ajas teda tema enda kodus taga. |
Ja kuidas täpsemalt oleks sinu vanaema tulirelv aidanud? Kuidas need ülejäänud korrad olid, nõuti relva ähvardusel midagi või sattusite lihtsalt vargale peale?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|