|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Troll
HV Guru

|
26.01.2004 09:55:36
|
|
|
Hmmm, vaadates neid teste, on järeldus selline, et FX5900XT on mõnes testis napilt parem R9800Pro-st, ülejäänutes aga kaotab väga palju! Praegu jääks minu eelistuseks ikkagi R9800Pro, vaatamata 1t kroonisele hinnavahele.
_________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!! |
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
26.01.2004 09:59:21
|
|
|
pikas jooksus kindlasti.... võib arvata, et ka aasta pärast on 9800 pro ikka väga bro kaart aga 5900tx?
sellepärast reedeks mu 9800 pro kohale jõuabki
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
26.01.2004 12:05:04
|
|
|
| Wiltz kirjutas: |
...ja see on ka täiesti loogiline, sest 5900, sealhulgas ka xt versioon sellest kasutab siiski 8pipe gpu'd ning 256bit mälusiini! ainuke mure ongi praegu see nvidia draiverite jama, mis mind vähe kõhklema paneb, teatud asjadega ei suuda nvidia kaardid hästi hakkama saada praegu, aga võib siiski ka lootma jääda sellele, et asja parandataxe  |
erm... mis draiverite jama?
ple näinud/kuulnud justkui...
_________________ /allkiri |
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
26.01.2004 13:38:55
|
|
|
njah, ausalt öeldes, ma polegi päris kindel, et see justnimelt draiverite jama on, kuid ühesõnaga, pean silmas just sedasama, millest näiteks troll siin paar posti tagasi kaudselt rääkis, nvidia kaartidele ennustataxe praegu igatahes s**** tulevikku directx9 asjakesed kõik ei jooxe neil nii nagu peaks, mai ei tea nüüd täpselt, mis need just olid, mis ei jooxe (pixelshader 2.0 oli üks äkki?) ...ja mix nad just täpselt ei jooxe, kas on draiverite jama v on rauas midagi puudu, kuid fakt on see, et jama on olemas samas jooxevad praegused pelid prakt kõik paremini v samamoodi nagu r9800pro peal! ausalt öeldes on raske otsus see kaardi valik praegu, väga raske. ootan vist hoopis paar nädalakest veel, ja näis, mis sis juhtuma hakkab
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
| Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
26.01.2004 14:05:24
|
|
|
nooh, ei kujuta ette kuidas saab ennustada nvidia'le kehva tuleviku kui juba praegu on nad ati'st oma tehnilises arengus ees, ati'le on järgmiseks põlvkonnaks on rohkem tööd teha kui nvidia'le. loomulikult kedagi see momendil ei huvita sest benchid on see millele tavainimene toetub oma kaardi ostmisel ja olgem ausad, nvidia jaoks oli aasta 2003 suht raske.
nvidia oma viga oli et directx9 arenduses ei võtnud osa ja ja siis kui võtsidki siis äkitsi taheti oma raua reegleid microsoftile pähe määrida ja siis kui teised tootjad olid asja vastu siis jäigi nii nagu on. a see et nvidia oma api läbi ei läinud mina ei teagi milles põhjus oli...
eks minagi olen momendil otsuse ees, oma gf4ti4200 omal ajal oli parim ost hind/perfomance arvestades. samas ma ei kipu ostma high-level kaarte kuna ei leia et oleks oma rahakotti peale vihane. muudki asju vaja, niigi seleta naisele milleks see ja too arvutisse
see 5900se samas paistab ok keskklassi kaart olevat.
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
26.01.2004 16:15:05
|
|
|
mille poolest nad nüüd sis just niiväga ees on? tehniliselt, ütlex, et on ikkagi just ati pigem ees. no nvidial on võimas raud, nö. pure powerit on palju, aga ei kasutata seda just eriti efektiivselt, vähemalt selline mulje jääb kõrvalt vaadates.
samas olen kuulnud ka seda juttu, et kui praeguse seisuga on nvidial selle dx9 ja tulevaste põhimängudega kergelt sitt seis, sis õigex ajax suruvad nad ikka oma koodid õigetele mängutootjatele peale.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
26.01.2004 16:29:32
|
|
|
mille poolest nad nüüd sis just niiväga ees on? tehniliselt, ütlex, et on ikkagi just ati pigem ees. no nvidial on võimas raud, nö. pure powerit on palju, aga ei kasutata seda just eriti efektiivselt, vähemalt selline mulje jääb kõrvalt vaadates.
samas olen kuulnud ka seda juttu, et kui praeguse seisuga on nvidial selle dx9 ja tulevaste põhimängudega kergelt sitt seis, sis õigex ajax suruvad nad ikka oma koodid õigetele mängutootjatele peale. |
vastupidi. ati on toore jõuga ees, nvidia kaardid vajavad normaalseks esinemiseks lahkelt optimiseerimist. nimelt ei ole ükski fx-kaart nö. täisvereline kaheksa piibuga kaart, isegi võimsaim fx5950u käitub olenevalt operatsioonist kas 4x2 või nagu 8x1 kaart. a üldiselt viidatakse nvidia kaartidele nüüd kui 4x2/8x0. ehk siis pipeline'de olemus ja omadused on fx-i väljatulekuga väga häguseks muutunud.
ei ole tark tegu maha kanda kumbagi tootjat, nvidial läheb pidevalt esimene vasikas aia taha. iga uue DX põlvkonna teine seeria oli eelkäijast oluliselt kõbusam ja istus kauem troonil kui esimene - tnt1 vs tnt2, geforce1 vs geforce2, geforce3 vs geforce4 jne.
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
304 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
26.01.2004 16:45:22
|
|
|
noh, ma mõtlesin pigem seda et NV3x arhitektuur oli directx9 valmimise ajal liiga palju ees spetsifikatsioonide koha peal. et nvidia lootis saada palju keerulisemat ja paindlikumad specsi directx9'ndalt kuid see ei länud nende plaanide järgi.
nagu ma aru saan pixel shader 2.0 maximum instruction length on 64, siis kui näiteks R3x0 suudab töödelda 'ainult' 96,seda NV3x kuni 1024 vastu. NV3x oli tehtud võimalikult paidlikumaks ja see läks maksma kiiruse standartsetes pixel shader operatsioonides. see aga tähendab seda et kuna tänapäeva mängud nagunii ses suhtes veel tagasihoidlikud siis edaspidi see nii ei ole, ja selle koha pealt on nvidia'l oma kodutöö juba ette ära tehtud.
sarnane lugu on Vertex shaders'itega, ATI'l on 4 vertex yhikut, nvidia'l on neid 3. seega ATI kaardid on võimelised protsessima vertex shadereid kiiremini. kuid siin on aga see asi et ATI vertex shader on versioon 2.0 standard, siis kui nvidia on oma keerukusega praktiliselt vastab versioon 3.0 standardile.
see minu jutt vb ka veidi segane, sest see baseerub siit ja sealt loetud artiklidest. samas ma ei viitsi alati asjadesse eriti syveneda. keegi kel on seda viicimist ja kes jagam matsu palju rohkem kui mina vb vabalt lykkab minu väljaöeldu ymber.
igal juhul fakt on see et meiesuguseid vähe huvitab mis on yhe või teise kaardi kehvema perfomanci põhjuseks ja meie tahame rohkem kaadreid sekundis saada ja võimalikult ilusama pilti, ja seda veel võimalikult odavamalt
_________________ /allkiri
viimati muutis mutabor 26.01.2004 16:46:40, muudetud 1 kord |
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
26.01.2004 16:45:57
|
|
|
samas olen kuulnud ka seda juttu, et kui praeguse seisuga on nvidial selle dx9 ja tulevaste põhimängudega kergelt sitt seis, sis õigex ajax suruvad nad ikka oma koodid õigetele mängutootjatele peale. |
... ei tea, mida need tulevikuüllitised toovad, aga hetkel on seis siiski suht võrdne ja valiku tegemisel lähtuksin ise pigem hinnast, kui tootjast. See, et üks peal või teine all, mõõdab vaid testidega ja mänguri jaoks, kellele need kaardid mõeldud on, suurt vahet pole kui jätta kõrvale subjektiivne arvamus ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
26.01.2004 16:56:18
|
|
|
... mul pole siiamaani selgust, miks arvatakse, et nVidia'l on kergem läbida tegemata jäänud töö, kui ATi'l täiendusi teha ? Samuti ei saa ma aru, mida nVidia siis niiväga hästi tegi ? Arenadas ennastunustavalt DX9 instruktsioone ja hiljem nähes, et on omadega teistest ette rutanud, proovis loodut teistele peale suruda ? Asi ei läinud läbi ja tagajärgi püüti igat sorti inetustega varjata, kas seda saab siis nüüd edumeelsusena tõlgendada ?
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
26.01.2004 17:04:21
|
|
|
nojah, ega mina tahagi üht ega teist maha kanda, mulle alati tähtsaim olnud ikka see, kelle toode parema hinna/kvaliteediga on, aga praegune põhikysimus minu jaox ongi see, et millisex kujuneb vastavate ati ja nvidia kaartide tulevik?!? sest olevik on teatavasti kyllaltki selge, kuid mina selline tyyp, et ega päris poolex aastax v aastax ei taha nagu hästi ka kaarti osta, katsun ikka kuni 2 a välja vedada (kõik oleneb muidugi, soodsatest diilidest ja oma rahaliselt olukorrast;) aga jama on jah selles, et keegi ei tea täpselt, mismoodi asi arvutimaailmas mingi aasta pärast kujunenud on
selle tehnilise üleoleku koha pealt jah, puterdasin ise päris parajalt...nvidia ikka ilmselt praegu see, kes tehniliselt ees, kuid jama selles sis, et nende tehnikat ei taheta hästi kasutada
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
26.01.2004 17:05:44
|
|
|
ma igaks juhuks ei sekku sellel teemal diskussioonidesse, nagu enne mainisin, ma ei viitsi alati nende asjadesse süveneda, ma pigem mängin midagi . lihtsalt jäi mul selline mulje netist loetust et arendustöödega pingutati üle unustades kuidas marketing ja kootsöö partneritega käib, astuti meeldivalt ämbrisse ja kõik see jutt et nemad on tehniliselt ees võib samahästi olla ka väike lobitöö et oma mainet päästa.
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
26.01.2004 17:12:46
|
|
|
heh, mutabor, tänu sinu postile on siin päris palju tarka juttu maha räägitud juba, mina igatahes seda lootsingi, kui selle juba ununenud teema uuesti üles võtsin oma draiverijutuga
kuidas need lõplikult on, ei tea vist meist siin keegi, aga noh...seletamises selgub tõde! (v oli see kuidagi teistmoodi? )
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
26.01.2004 17:33:52
|
|
|
| Xender kirjutas: |
Mis siin vaielda, ütleme asja ühesõnaga nii, et 5900XT kiirus on võrreldav 9800jaga kuid hind 9600jaga. |
9600pro hinnad hakkavad ikka eestis 2,2k. need 5900se'd peaksid nii 3,4-7k siinse jutu järgi maksma, nii et pole ikka päris sama hinnaklassi kaartidega tegu, kui ei võta hinnaklassiks just alla 4k maksvad kaardid
|
|
| Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
26.01.2004 18:05:04
|
|
|
põmst, siin ei võrrelda 9600pro'ga, pigem ikka XT'ga, nende hinnad siin minuteada miski 2.7 v 2.8, see aga on juba küll suht vabalt võrreldav 3.4ga minu arvates, ja just nimelt VÕRRELDAV, keegi ei ütle, et sama hind peab olema ex see 3.4k ikka pigem sis 9600xt poole jääb, kui 9800pro poole, hinna koha pealt!
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
26.01.2004 18:33:20
|
|
|
| traks kirjutas: |
| nimelt ei ole ükski fx-kaart nö. täisvereline kaheksa piibuga kaart, isegi võimsaim fx5950u käitub olenevalt operatsioonist kas 4x2 või nagu 8x1 kaart. a üldiselt viidatakse nvidia kaartidele nüüd kui 4x2/8x0. ehk siis pipeline'de olemus ja omadused on fx-i väljatulekuga väga häguseks muutunud. |
Kui nüüd tegelikult täpne olla, siis sisuliselt ei ole kaardi võimsus juba DX8 tulekuga väljendatav MHz, pipeline'ide ja tekstuurimisüksuste arvu korrutisena. Lihtsalt DX8 generatsioonis oli tegu veel suhteliselt traditsiooniliste arhitektuuridega, mis käitusid enamvähem nagu sellest arvust arvata võiks. Nüüd on pixel-shaderi osa juba suhteliselt keerulise arhitektuuriga protsessor, teatud osas sarnane CPU'le. Ühes pipelines on terve hunnik ALU'sid (arvutusüksusi), z-checki (sügavustesti) tegemise üksuseid, tekstuurimisüksuseid. Need on omavahel suhteliselt fikseeritult ühendatud ja kui driver ei suuda shaderist sellist käsukomplekti leida, mida saaks ühe hooga teha, siis seisab osa ressursse jõude. Lisaks sellele on NVidia arhitektuuril tobedalt madalad piirangud sellele, kui palju registreid võib olla allokeeritud parasjagu lennus (täitmisel) olevatele pikslitele. Kui kõik registrid on kasutatud, väntab ülejäänud osa konveierist tühja teha.
Lisaks veel selline asi, et praegused pixelshaderid töötavad korraga neljaste pikslikomplektide peal, kuna niimoodi kulub neli korda vähem resursse arvutuste koordineerimiseks (kõik 4 teevad sama asja).
Kui mingi maalähedasem paralleel tuua, siis võiks ette kujutada seda tehasekonveierina, kus esimesel kutil on haamer ja mutrivõti, teisel pintsel ja kolmandal ainult mutrivõti. Valmistatav toode teeb mitu tiiru läbi konveieri. Kui ühe toote tegemisel on vaja haamriga lüüa, üle värvida, kaks korda mutrivõtmega keerata, veel korra värvida ja veelkorra võtmega keerata, siis on korraga liinil kolm toodet, kõigil käed tööd täis oma osaga ning üks toode teeb kaks tiiru läbi konveieri. Kui aga on toode, kus on vaja haamriga lüüa, värvida ja siis veelkorra haamriga lüüa, siis peab toode ikka kaks tiiru tegema, kuna kolmandal kutil ei ole haamrit millega lüüa. Seega selle teise toote valmistamise ajal võib kolmas tüüp suitsupausile minna ning teine tüüp ka pool aega haigutab.
Kui nüüd lühidalt kokku võtta, siis pipelinede olemus ei ole muutunud, need on koguaeg olnud tundlikud koodi paralleelsusele ja järjestusele, lihtsalt praegused arhitektuurid on piisavalt keerulised, et tuua neid konveiermeetodi olemusi välja. Ja kuna lihtsamaks need arhitektuurid ei lähe, siis võib selle pipeline'ide numbri heaga hingusele saata. Vähemalt kui räägime erinevatest arhitektuuridest. 9800 on ikka shademisvõimsuselt 2x võimsam kui 9600, kuna sama neljast komplekti on pandud kaks tükki kõrvuti.
BTW. NV30/35 on mõlemad ühe neljase pipelinega.
| traks kirjutas: |
| ei ole tark tegu maha kanda kumbagi tootjat, nvidial läheb pidevalt esimene vasikas aia taha. iga uue DX põlvkonna teine seeria oli eelkäijast oluliselt kõbusam ja istus kauem troonil kui esimene - tnt1 vs tnt2, geforce1 vs geforce2, geforce3 vs geforce4 jne. |
a) see teine seeria on olnud eelmise kiibi natukene kõpitsetud ja suurema kellaga variant.
b) NV35 on NV30'ele sama, mis GF4 oli GF3'le. NV40 on uus arhitektuur.
| mutabor kirjutas: |
| sarnane lugu on Vertex shaders'itega, ATI'l on 4 vertex yhikut, nvidia'l on neid 3. seega ATI kaardid on võimelised protsessima vertex shadereid kiiremini. kuid siin on aga see asi et ATI vertex shader on versioon 2.0 standard, siis kui nvidia on oma keerukusega praktiliselt vastab versioon 3.0 standardile. |
NVidial ei ole minuteada vertex pipelinesid, vaid ALU'sid jaotatakse vastavalt vajadusele. (täpsemat infot ei olegi minuteada välja lekkinud ning luubiga seda kindlaks ei tee).
NVidia VS3'le vastamise osas ma küll sinuga nõus ei ole. Sel 3'l ei ole midagi eriliselt mahukat juures peale võimaluse tekstuuridest lugeda. Seda minuteada NV3x kiibid ei oska.
Kui minu käest küsida, kumb nendest tulevastes mängudes targem valik on, siis ma pigem ütleks, et ATI kaardid. Lisaks sellele, et need oma arhitektuurilt istuvad paremini DX9 mängudes kasutatavate algoritmidega on ATI draiverimeeskonnal veel tegemata automaatselt optimiseeriv draiver.
Samas see 5900xt on väga soodne pakkumine ja ma ei usu, et nii suur vahe sisse tuleb, et seda tasa teha.
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
26.01.2004 18:59:01
|
|
|
| stepzter kirjutas: |
a) see teine seeria on olnud eelmise kiibi natukene kõpitsetud ja suurema kellaga variant.
b) NV35 on NV30'ele sama, mis GF4 oli GF3'le. NV40 on uus arhitektuur.
|
krt seda küll. nii et saame veel kauem oodata
igatahes jah, selge on see, et selliseid graafikakiipide hingeelu lahkavaid teemasid käsitledes peab keegi võtma patuoina rolli enda kanda, et kirjutada pealtnäha tark tekst kokku, mis on sisult BS. siis tuleb stepzter ja paneb asja paika
tänud!
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
304 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
26.01.2004 19:26:39
|
|
|
irw, traks, sellepärast ma ei taha sygavasse diskussiooni laskuda, kuna ise seda teemat väga sygavalt ei jaga ega ei tahagi jagada
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
26.01.2004 19:32:06
|
|
|
... mõne mehe jutust aru saamiseks tuleb lausa abimaterjale kasutada ja ilmeselt jääb suur osa isegi siis arusaamatuks . Ise olen oma 1,5 aastat tagasi ostetud kaardiga väga rahul ja võin seda ilmselt veel vähemalt aastajagu olla enne, kui välja vahetamine jutuks tuleb. Oli hea investeering omal ajal, kuid siis polnud valik ka nii kirju kui praegu, kus igat sorti lühendite ja arhidektuuriliste erinevuste, ning neist tulenevate müüginippidega kundedel päid segi aetakse ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Xender
Kreisi kasutaja
|
26.01.2004 20:52:36
|
|
|
Minu teada PS 3.0 peamiseks eelduseks on 16 ja 32 bitine ujuvpunktkoma abil arvutamine, koond Pixel ja vertex shaderi VPU mis tähendab seda, et vajadusel saab mõlemat arvutada ja paar muud asja.
Igal juhul, kuulujutud räägivad, et NV38 pidi põhimõtteliselt nendele nõudmistele vastama, seega ma ei heidaks seda varianti täielikult eemale, eks kevad näitab kuidas selle asjaga lood on.
Sellegi poolest, kindel on, et DX9.1 ja PS 3.0 tulevad kevadel, seega võib juhtuda Radeon 9XXX seeriaga sama lugu mis juhtus GF3ega. Natuke aega peale kaartide väljatulekut tuleb DXi ja PSi täiendatud versioon mis muutub standardiks.
Seega arvata on, et DX9 peale tuleb ainult viis, kuus mängu(Half Life 2 on praegu ainuke mis huvi pakub, kuna Doom III on OpenGLi peal ning S.T.A.L.K.E.R kasutab vist DX8.1het nagu ka Painkiller ja SS2), mis jooksevad ka väga edukalt DX8 all. Kindel on see, et tuleviku standardiks muutub DX9.1, seega põhimõtteliselt on ATI ostjad samamoodi vastu pükse saanud, pealegi HL2nega on üldse lood kahtlased, ilmub alles septembris ehk, pealegi osad 9600XT ostjad ei saagi seda.
Kokkuvõtlikult mina küll ei näe mingit põhjust miks eelistada 9800PROd rohkem 5900XTst ja maksata poolteist tonni niisama, kuna üldkokkuvõttes mängid praeguseid mänge põhimõtteliselt sama kiirusega, ning tuleviku mänge ei toeta kumbki kaart (kuigi jah, pigem juba 5900XT kui 9800PRO).
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
26.01.2004 22:32:22
|
|
|
krdi huvitavalt areneb see teema!!!
ise olen nüüd viimaste päevade jooxul lugenud nii pagana palju erinevat kraami ja kogunud infi selle 5900 vs. 9800 asja kohta, et pilt on kogu värgist juba vägagi segane ees
xender'i teooria on nüüd iseenesest ka jällegi päris huvitav ja hoopis uue nurga alt...kuid kas siiski on nii, et dx9.1 puhul need praegused 5900jad midagi eriliselt paremat näitama hakkavad??? kui nad ikkagi 9's nii kehvalt performivad vaatasin nüüd just ise ka esimest korda üht sellesama HL2'e mingi algversiooni pela tehtud ati vs. nvidia võrdlusi, ja seal oli seis tõesti vägagi masendav! kuid asi, mis mulle sealt muuhulgas silma jäi, oli 9800 ja 9600 praktiliselt võrdne skoor...see on sis tõestusex stepzteri siin varem räägitule, või vastupidi.
kui aga arvestada nii, et praeguseid mängu rebib hästi 5900, neid upcoming dx9 mänge aga rebivad enamvähem sama hästi nii 9600 kui 9800 kaardid ning 5900 on nendega päris koopas, sis süveneb praegune "parima kaardi" kysimus ju veelgi enam...tuleb nagu välja et nende suurte dx9 pelide koha pealt oleks nagu ka praegu tehtud suurem kulutus 9800 peale suht mõttetu, kui seda jooxutab umbes samaväärselt ka tyhjagi maxev 9600!
dx9.1 jaox on juba need 9800pro samuti ilmselt liig aeglased! siis oleks aga ikkagi kõige mõttekam ost justnimelt nvidia kaart
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
26.01.2004 22:38:14
|
|
|
mnjahh, eriti arvestades kuulujutte et directx9.1'ga pidi nvidia saama silmanähtava 'boost'i
go figure
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
epohh
HV vaatleja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
26.01.2004 23:30:19
|
|
|
joppaiii...tundub asjalik text, aga saaks midagi aru ka aga veavalt keegi viitsib seda täielikult tõlkimda hakata siin (see allolev tõlge siiski nii hull ei olegi;)
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
epohh
HV vaatleja
|
27.01.2004 00:26:53
|
|
|
vaatasin siis veel neid linke mis directx 9.1-ga vastuseks sain, ja leidsin mingi koha kus oli räägitud umbes, ati R300 ehk radeon 10000 tuleb välja koos directx 9.1-ga
eks siin võib vist igasuguseid jutte leida, aga ei usu, et see saksakeelne verk nii palju mööda on, liiga mahukas
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Xender
Kreisi kasutaja
|
27.01.2004 00:47:35
|
|
|
| No, esiteks ma ei võtaks seda eriti tõsiselt, sest ma olen näinud sellist asja nagu DX9.1 paljude tootjate rodemapidel, seega kas ATI, nVidia, XGI ja muud ei tea mis teevad ja mida reklaamivad, või ajab see saksa sait jama.
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.01.2004 02:57:55
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
| ... mõne mehe jutust aru saamiseks tuleb lausa abimaterjale kasutada ja ilmeselt jääb suur osa isegi siis arusaamatuks :) |
Aga suruge läbi idee, et teha midagi HinnaVaatlusesse midagi FAQ ja entsüklopeedia vahepealset. Ma hea meelega seletaks seal paljusid asju detailsemalt lahti, aga kui on vaja korraga käia koolis, teha täiskohaga tööd ja elada eraelu, siis lihtsalt pikalt niisama vatramiseks aega ei jää :(
Kuna see omaks niikuinii mõtet ainult community effortina, siis oleks abiks mõni Wiki lahendus püsti panna. TikiWiki integreerimine HinnaVaatlusega ei tohiks isegi väga keeruline olla. Kujundus on vast kõige suurem vaev.
| Ise olen oma 1,5 aastat tagasi ostetud kaardiga väga rahul ja võin seda ilmselt veel vähemalt aastajagu olla enne, kui välja vahetamine jutuks tuleb. |
Ma ise ostsin kunagi TNT, kui see oli just välja tulnud. Väga hea investeering oli minuarust, kestis tulbi mitu aastat täiesti rahuldavana. Praegune Radeon 9600Pro tundub olevat ka väga hea kestvusega. Kuigi kuna mul on praegu hobi realtime graafika ja striimprotsessorite uurimine, siis võibolla tekib kiusatus varsti välja vahetada. :)
| Oli hea investeering omal ajal, kuid siis polnud valik ka nii kirju kui praegu, kus igat sorti lühendite ja arhidektuuriliste erinevuste, ning neist tulenevate müüginippidega kundedel päid segi aetakse ... |
See on jah natukene jama
PS: DirectX9.0 muideks toetab täiesti PS3 ja VS3'e. Soovitan DX9.1 osas vaadata beyond3d tech ja hw foorumile.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.01.2004 03:04:04
|
|
|
| kuid asi, mis mulle sealt muuhulgas silma jäi, oli 9800 ja 9600 praktiliselt võrdne skoor...see on sis tõestusex stepzteri siin varem räägitule, või vastupidi. |
Ma rääkisin puhtalt shader core'i arvutusvõimsusest erinevate algoritmide puhul. Mängu renderdamine on oluliselt keerulisem, kui see. Pildi ekraanile saamine hõlmab enda alla nii prosa, AGP siini, vertexshaderi, pixelshaderi kui ka mälubandwidthi. Piisab kui üks neist ei jõua teatud aja teistele järgi, et kogu see krempel töötaks kõige aeglasema lüli kiirusega. (siin seal on muidugi puhvrid, mis väiksemad ebatasasused kiiruses suudab ära siluda)
Kui mingis osas kaadris on palju väikeseid kolmnurkasid, mis on keeruliste vertex shaderitega (kaugelt tulev kari kolle näiteks), et selle osa renderdamise kiirus sõltub täielikult vertexshaderi pädevusest. Sarnased pudelikaelad on kõikidel lülidel.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
27.01.2004 08:37:31
|
|
|
| stepzter kirjutas: |
Ma ise ostsin kunagi TNT, kui see oli just välja tulnud. Väga hea investeering oli minuarust, kestis tulbi mitu aastat täiesti rahuldavana. Praegune Radeon 9600Pro tundub olevat ka väga hea kestvusega. Kuigi kuna mul on praegu hobi realtime graafika ja striimprotsessorite uurimine, siis võibolla tekib kiusatus varsti välja vahetada.  |
... jap, seda oleks päris huvitav teada, kui kaua see 9700Pro vastu peab, enne kui mängud sellest üle kasvavad st. pooled efektid nägemata jäävad ja mängitavalt, soovitud resol (1280x1024-32bit), ei jookse. Ilmselt elab see kaart üle veel ühe arvuti upgrade enne PCI Express'i ja eks siis vaatab ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.01.2004 09:41:04
|
|
|
hmm, kui see PCI ekspress yldse alguses midagi juurde annab? umbes nagu PCI ja AGP-1x vaheline kemplus, mäletamist mööda ei olnud need võidud kohe alguses mitte just eriti suured... esimene vasikas pidi alati aia taha minema
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
27.01.2004 11:00:24
|
|
|
hmm. ma siin olengi dilemma ees, kas osta praegu mingi ATI kaart või oodata mõni nädal selle 5900se ära. praegune ti4200 on oma aega ilusti ära teeninud ja olekski nagu aeg vahetada. siis juba näeks mis edasi saab PCI express'iga ja kes teab mis kevadel toimuma hakkab. mina ei oskagi momendil otsustada milline see ost mõttekam oleks...
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.01.2004 12:04:07
|
|
|
nu mina olin sama seisu ees
kuid, barton 3k+ on mul olemas, 512mb ddr 400 kah... seega lisan sinna kohe- kohe 9800 pro ja korras, seda masinat ei saa enam edasi upgreidida lihtsalt, ma tahaks ikka mingi aastakese- poolteist sellega ära kammida ja siis athlon 64 peale jooksuga... 5900se oleks etkel kõva kaart, kuid 6 kuu pärast? tean, et radeon ei jäta mind hätta, 5900 puhul ei saa aga kindel olla...
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
27.01.2004 12:26:39
|
|
|
| Scart kirjutas: |
| 5900se oleks etkel kõva kaart, kuid 6 kuu pärast? tean, et radeon ei jäta mind hätta, 5900 puhul ei saa aga kindel olla... |
kas seletaksid lähemalt? millest selline arusaam asjast?
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.01.2004 12:45:03
|
|
|
| seda peaks ju lihtne olema mõista? radeon 9700 omab siiamaani maja ja teeb seda ka edasi, samuti ka kõige kurjemad 5900'd KUID ära unusta, et asjadel on ps2 jne nõrgad... praegu sellise asja ostmine oleks paras risk, sest raffas võib rääkida mida tahab, 9800 pro oleks kindel minek kauaks ajaks, 5900se enam mitte
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
27.01.2004 12:51:50
|
|
|
seda küll, kuid hinnatase ei ole justkui sama? samas mis tähendab kauaks ajaks? aasta on juba päris pikk aeg ma arvan. oodata igasugu huvitavaid asju, 64-bitise prose+mobo, pci express jne. ma olen oma vana kaardiga niigi juba kaua venitand.
ei saa mitte nõustuda, r9700pro omal ajal oli oma hinna eest parim valik imho. mitmele tuttavale panin komplekti kokku sellega.
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.01.2004 13:07:16
|
|
|
nooh... hinnatase ei ole tõesti sama
vägagi kena hinnavahe on, kuid samas, mul on mõttekam osta mingi 5 tuhhi eest radeon ja sellega lasta aasta kui osta 3,6 eest kaart, mille ma pean 6 kuu pärast ära vahetama ja vähemalt samakalli ostma või kuidas? selle loogikaga olen kogu oma kasti kokku pannud ja sellega ka selle lõpetan.... kui radeon käes, kruvin viimase kruvi kinni ja korras, minu musi on valmis
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
27.01.2004 13:18:32
|
|
|
jahh, kuidas võtta, ma ise kahtlustan et ma ei oleks rahul aasta pärast barton 3k+ ja ainult 512Mb mäluga, ehk siis ka mitte emaplaadiga...
kuid tõepoolest antud juhul on minu valiku raskendavaks asjaoluks just hind. kui ma saan see 5900se mingi 1,5k odavam siis on see tegelikult arvestatav summa(krt ma veel momendil oma 82cm telekat plekkin ). ja see 5900se on yllatavalt hea perfomanciga oma raha eest ja kindlasti FPS/$ seis on tal veica ilusam kui r9800pro. loomulikult mul ei oleks midagi selle vastu et mu masinas oleks seesama r9800pro , kuid mul ka teisi asju mille peale raha kulutada. pealegi ma kahtlen väga et mul tuleks 6 kuu pärast hakata vahetama see 5900se millegi muu vastu(va muidugi mingi konkreetne pakkumine mulle kus teguriks oleks hea hind), asjad küll arenevad kiiresti, kuid mitte _nii_ kiiresti.
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Xender
Kreisi kasutaja
|
27.01.2004 13:18:54
|
|
|
Oh, see et, said R9700 nii kaua venitada, ei tähenda, et saad seda ka R9800jaga kuna kohe kohe tuleb peale DX9.1, pc express ning uus kaardiseeria.
Pealegi, R9700 oli üldse mõttetu kaart, kuna GF4TI4200 maksis 2,5 korda vähem ja ajas asjad ära siiamaani sama hästi kui R9700.
Üldiselt, mulle on nVidia üldse rohkem meeldinud kui ATI tänu sellele, et nad pole nii kasumiahned kui ATI on, kõik mäletavad enne 3DFXi ja nVidia eelset turgu mida ATI valitses, seal ei toimunud mitte midagi, täielik seisak oli, viie aasta jooksul ei muutunud midagi, (alates svga tulekust) muutused hakkasid tulema alles siis kui tekkisid nVidia ja 3DFX, Samuti Microsoft võttis asja käsile. Seega terve selle arengu võlgneme nVidiale ja 3DFXile, mitte ATIle. Muide, kui nVidia vahepeal turgu kontrollis, siis tuli uuendusi ikka korralikult, mitte ei hakatud vanade asjade otsas istuma.
Teine asi, mis selle firma poliitikas närvidel käib on hinnad, kui nVidia vahepeal valitses turgu, oli kõik nii nagu peab, olid kallid kaardid, kallima kaardi väiksemate kelladega mudelid, mis olid mitu korda odavamad kui kallid kaardid ja väga odavad kaardid. nVidia kaartide puhul on high ja midel end alati seotud olnud (GF2TI, GF3TI200, GF4TI4200, FX5900SE) ja pakkunud väikese raha eest tipptasemel jõudlust, kuid ATI kaartidel on alati high ja mid end totaalselt lahus olnud. Mis puutub hinnapoliitikasse, siis see on ka nVidial parem olnud, kuna hinna langused on alati tulnud, mitte nagu ATIl, mis langetab hindu ainult siis kui mingit konkurentsi näha on (näiteks 9800 hind on selle väljatuleku ajast väga vähe langenud).
Seega, ilma nVidia ja 3DFXita, istuksime mingite ATI Rage IIdede otsas, mis maksaks mingi 8k eeki.
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.01.2004 13:36:08
|
|
|
kas rage2c ikka mitte pärast voodood ei tulnud?
ja muuseas, syydistada atit seisakus on küll väga loll tegu, enne 3dfxi polnud lihtsalt sellist tehnoloogiat, selles küll ati syydi ei ol
to mutabor: inimese raha eest sa rohkem ei saa, praegugi ei suuda mitte ykski mäng mu masinat isegi õieti koormata, radeon 9600 proga lendas kõik nagu parimates unistustes, ma ei kujuta ettegi, mida 9800 pro teha suudab... pealegi on barton 3k+ ikka piisavalt võimas relv, et peaks kestma vähemalt aasta, kui mitte kauem... ei kujuta ette aega, mil sellest trykimasin saab
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Nu
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
27.01.2004 15:34:37
|
|
|
Xender ja kohe on ka olemas DX9.1 toetavad rakendused, kui isegi DX9-le pole aastaga suurt midagi tehtud ?
PCI Express ei tule veel niipea ja sellele suunatud kaardid (mis pole lihtsalt AGP -> PCI-EX) ammugi.
Proovi mõnda viimaseaja mängu (n. Far Cry Demo) Ti4200-ga ja kui hästi see asja ära ajab ?
Lihtsalt vastu hakkab selline antipaatiast läbi imbunud lahmimine ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Xender
Kreisi kasutaja
|
27.01.2004 15:57:21
|
|
|
DigeBeni
Kui kevadel tuleb DX9.1 välja, on loogiline, et peale seda, st mängud mida hakatakse kevadel tegema, või mille mootor pole veel lõplikult valmis projekteeritakse silmas pidades DX9.1 rohkem, kui DX9, seega DX9 kasutavaid mänge tuleb väga vähe, ning need paar tükki on ka täiesti mängitavad FX5900 peal, vähemalt HL2 beta jooksis mul küllaltki hästi.
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
27.01.2004 16:11:12
|
|
|
[OT]
Sry, et vahele segan, kuid kas keegi mäletab millal täpselt tuli välja DX9 ja Radeon9700?
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
27.01.2004 16:18:19
|
|
|
... erm, mis Sa arvad, et DX9.1 sisaldab nii palju uuedndusi, et kõik DX9 rauas jooksutavad kaardid muutuvad hoobilt mõttetuks Samuti pole ma midagi öelnud FX5900 kohta, hea kaart on ( oih, nüüd ütlesin ), kuid see 9700 ja Ti4200 võrdlus tundus kuidagi kohatu, kuna olen mõlemaid proovinud (Pro ju praegugi masinas) ja eluilmski neid samale pulgale ei paneks ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ZHarp
Kreisi kasutaja
|
27.01.2004 16:23:44
|
|
|
| corvette kirjutas: |
[OT]
Sry, et vahele segan, kuid kas keegi mäletab millal täpselt tuli välja DX9 ja Radeon9700? |
Maailmale tutvustati esmaskordsalt 19. august 2002 ...kui ma nüüd ei eksi Niisiis tubli poolteist aastat tagasi!
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
27.01.2004 17:07:51
|
|
|
| ZHarp kirjutas: |
| corvette kirjutas: |
[OT]
Sry, et vahele segan, kuid kas keegi mäletab millal täpselt tuli välja DX9 ja Radeon9700? |
Maailmale tutvustati esmaskordsalt 19. august 2002 ...kui ma nüüd ei eksi Niisiis tubli poolteist aastat tagasi! |
siis seda enam ei saa yhele pulgale panna r9700 ja ti4200 kuna sel ajal kui ti4200 oli väljas ATI oma kaardiga alles oli 'kinni püüdnud' geforce3'e, kui ma hästi mäletan siis ma ostsin oma kaarti kevade lõpus/suve algul aastal 2002(krt juba kaks aastat täis varsty ), siis kui r9700 polnud veel olemas ja mil ti4200 oli oma raha eest parim ost imho... r9700 välja tulekuga saigi nö liidri kroon ATI omaks minu arvates. kaart ise tuli välja enne directx9'ndat mitu kuud kui ma ei eksi.
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
27.01.2004 17:19:47
|
|
|
| mutabor kirjutas: |
| ...kaart ise tuli välja enne directx9'ndat mitu kuud kui ma ei eksi. |
Hmm...kui kaart tuli välja enne DX9't ja samas sel on DX9 rauas siis miks ei pruugiks ka R9800 saada hakkama väga edukalt DX9.1'ga
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Xender
Kreisi kasutaja
|
27.01.2004 17:19:49
|
|
|
... erm, mis Sa arvad, et DX9.1 sisaldab nii palju uuedndusi, et kõik DX9 rauas jooksutavad kaardid muutuvad hoobilt mõttetuks Samuti pole ma midagi öelnud FX5900 kohta, hea kaart on ( oih, nüüd ütlesin ), kuid see 9700 ja Ti4200 võrdlus tundus kuidagi kohatu, kuna olen mõlemaid proovinud (Pro ju praegugi masinas) ja eluilmski neid samale pulgale ei paneks ... |
Jah, vahe on sama suur kui DX8 ja DX9 kuna DX9 kasutab PS2.0 aga DX9.1 PS3.0
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
27.01.2004 17:24:34
|
|
|
| Xender kirjutas: |
Oh, see et, said R9700 nii kaua venitada, ei tähenda, et saad seda ka R9800jaga kuna kohe kohe tuleb peale DX9.1, pc express ning uus kaardiseeria.
Pealegi, R9700 oli üldse mõttetu kaart, kuna GF4TI4200 maksis 2,5 korda vähem ja ajas asjad ära siiamaani sama hästi kui R9700.
Üldiselt, mulle on nVidia üldse rohkem meeldinud kui ATI tänu sellele, et nad pole nii kasumiahned kui ATI on, kõik mäletavad enne 3DFXi ja nVidia eelset turgu mida ATI valitses, seal ei toimunud mitte midagi, täielik seisak oli, viie aasta jooksul ei muutunud midagi, (alates svga tulekust) muutused hakkasid tulema alles siis kui tekkisid nVidia ja 3DFX, Samuti Microsoft võttis asja käsile. Seega terve selle arengu võlgneme nVidiale ja 3DFXile, mitte ATIle. Muide, kui nVidia vahepeal turgu kontrollis, siis tuli uuendusi ikka korralikult, mitte ei hakatud vanade asjade otsas istuma.
Teine asi, mis selle firma poliitikas närvidel käib on hinnad, kui nVidia vahepeal valitses turgu, oli kõik nii nagu peab, olid kallid kaardid, kallima kaardi väiksemate kelladega mudelid, mis olid mitu korda odavamad kui kallid kaardid ja väga odavad kaardid. nVidia kaartide puhul on high ja midel end alati seotud olnud (GF2TI, GF3TI200, GF4TI4200, FX5900SE) ja pakkunud väikese raha eest tipptasemel jõudlust, kuid ATI kaartidel on alati high ja mid end totaalselt lahus olnud. Mis puutub hinnapoliitikasse, siis see on ka nVidial parem olnud, kuna hinna langused on alati tulnud, mitte nagu ATIl, mis langetab hindu ainult siis kui mingit konkurentsi näha on (näiteks 9800 hind on selle väljatuleku ajast väga vähe langenud).
Seega, ilma nVidia ja 3DFXita, istuksime mingite ATI Rage IIdede otsas, mis maksaks mingi 8k eeki. |
lugesin mina seda teemat ja sinu poste ja olin lausa jahmunud - misasja sina küll sööd et sa nii tark oled igasugu targad sõnad nagu 16 ja 32 ujukoma ja muu suus ja puha (kui nüüd meelde tuletada, siis 12 fx-il ka käpas nagu Carmack ütles, sest mõnes kohas fx59gi rohkem välja ei vedanud (kas sa tead kes Carmack on?))
aga see on hea et sa ikka loodad selle DX9.1 peale, vähemalt lootus on fx59 omanikule väga tähtis asi aga kogu aegsasti raha, sest siis kui uus DX tuleb ja lootused peeti lendavad, siis on mille eest poodi minna ja uus kaart osta
viimati muutis margus1000 27.01.2004 17:47:43, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ZHarp
Kreisi kasutaja
|
27.01.2004 17:25:33
|
|
|
Nunuhh ...väike hinnalangus on Eestis ka toimunud. http://www.k-arvutisalong.ee
VGA 128MB Leadtek GF FX A350 TDH FX 5900 LX, 400/350, 2,8, VIVO 3890 kr
Võrreldes Nu toodud Rootsi hindadega muidugi way kirves, aga siinmail hetkel parim vist!
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|