praegune kellaaeg 26.06.2025 10:28:24
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
05.12.2012 23:18:55
|
|
|
Rasmus kirjutas: |
Muus osas on Märt üldjoontes asja ära seletanud. nn "neljane ja kahene" MU on hea lahendus. Kui seda kaablit siiski kasutada ei saa ja tuleb kasutada kandetrossi, tuleks arvestuslikult jätta ka temperatuurivaru, et külmade ilmade korral kaabel ei katkeks. Olen ise sellist asja näinud, kus -30-ga kaabel tükkideks lendab. Näiteks Cat5-e puhul kasutasin kanduriks kaetud terastrossi ja pingutid olid mõlemal pool otsas - mugav ja lihtne lahendus. Kaabli kinnitamiseks ei soovita kasutada nn "kaablivitsasid", kuna ilmastikutingimused teevad neile üsna ruttu ära. Isoleerpaelast ei hakka rääkimagi. Tegemist on üldjuhul ajutise isoleermaterjaliga, mitte välistingimustesse sobiva lahendusega. Geelmuhv oleks parim võimalik. Aeg-ajalt olen kohanud ka spetsiaalsete klemmliistudega jätkukarpe. |
Õhuliini jaoks on spetsiaalne kaabel olemas, mida võid ka sada meetrit üle õhu vedada. Cat5 ja muu taoline pole ikka välitingimuste kaabel.
Tameo müüs ka seda õhuliini sidekaablit, sealt võib hinnapäringu küsida. Lisaks, sõltub kaabli tehnilisest vastuvõtjast, too cat5 võidakse sul mittekõlbulikuks samuti tunnistada st. ametlikult vastu ei võeta ja seega netiga ära ei ühendata.
Muidugi sõltub ka palju "inimesest" kes selle kliendi paigalduse vastu võtab. Kas hakkab paberis järge ajama või ühendab lihtsalt kaabli ära ja asi ok.
Isetegemisel on seega palju agasid.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
06.12.2012 08:54:03
|
|
|
Neljane ja kahene MU ongi õhuliinikaablid. Mis läks meelest- kaablid kinnitatakse traaversite/seasõrgade külge otsaspiraalidega, nende puudumisel saab kasutada jämedamat traati, millega saab siduda. Jah, võid 100 meetrit vedada, ent ettenähtud soovituslik maksimum on siiski 40 meetrit nende MU-de puhul. Üle selle on omal vastutusel.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
pundar
HV kasutaja
|
06.12.2012 13:49:32
|
|
|
tsitaat: |
Neljane ja kahene MU ongi õhuliinikaablid. Mis läks meelest- kaablid kinnitatakse traaversite/seasõrgade külge otsaspiraalidega, nende puudumisel saab kasutada jämedamat traati, millega saab siduda. Jah, võid 100 meetrit vedada, ent ettenähtud soovituslik maksimum on siiski 40 meetrit nende MU-de puhul. Üle selle on omal vastutusel.
|
Panin ka nende otsaspiraalidega. Redeliga andis päris turvaliselt 6. meetri kõrgusel toimetada, nii, et alati pole tõstuki peale mõtet raha raisata. Homme lubas tehnik tulla ja ära ühendada. Usun, et jääb selle nn. omaloominguga rahule. Elion on siiamaani küll seda isepaigaldamist aktsepteerinud. 200.-€ kokku hoitud nagu niuhti.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
06.12.2012 18:19:20
|
|
|
Tubli. Tegid üksi? Kui jah, siis küllap olid enda teadmata seal redelil mõnel puhul kui noateral, aga lõpp hea, kõik hea.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|