Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pundar
HV kasutaja
|
02.12.2012 02:14:29
Elioni kaabli vedamine liitumispunktist majani |
|
|
Mure selline, et oleks vaja üle tänava olevast Eioni karbist vedada kaabel 35 meetri kaugusel olevasse majja. Seni naabermajast Cat5 kaabliga veetud ühendus(jagatud ruuteri pordid). Kuna naaber loobub Elioni teenustest, vaja personaalset ühendust. Elion oli nõus kaabli vedama, aga pakkus hinnaks 200.- €. Tundub veidi kallis. Teeks selle töö parem ise ära. Sellest küsimus suurele ringile. Millist kaablit kasutada ja kas redeliga oleks turvaline vedada juhe 6. meetri kõrguselt postist või tuleks siiski tellida tõstuk.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
02.12.2012 02:29:27
|
|
|
Elion pakub ehk selle 200€ eest maakaablit? Ise võiksid ka selle panna.
Kui siiski tahad õhust vedada, siis lihtsalt välitingimustesse sobiv cat5, cat6 või optiline (vastavalt oma vajadustele). Kui on seda tüüpi redel ja korralikult maha toetub, siis on piisavalt turvaline.
Praeguste ilmadega on oluline veenduda, et redel oleks lumest ja jääst puhas ning kuiv.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
unn
HV kasutaja

|
02.12.2012 11:20:35
|
|
|
Uuri enne kaabli vedamist ka postide omaniku käest kas lubavad sinnl kaablit paigutada.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
02.12.2012 11:27:38
|
|
|
unn kirjutas: |
Uuri enne kaabli vedamist ka postide omaniku käest kas lubavad sinnl kaablit paigutada. |
vot vot, seda tuleks kindlasti teha, eeldatavasti saadab EE selle peale ka pikalt.
kaabel maa alla panna on ikka turvalisem. sygavale ei pea kaevama. iseasi kui kylmunud maa on, et seda praegu teha.
kui elion paneb optilise maha, siis see 200€ ei ole mingi suur arve, seal sees on ju veel kaabli hind jne.
vennad kaevavad selle kiiresti valmis
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
pundar
HV kasutaja
|
02.12.2012 12:07:01
|
|
|
Selle 200.- € eest lubasid nad panna ikka õhukaabli. Seetõttu tundubki kallis. Maaalune kaabel läheks veel kõvasti kallimaks, kuna on vaja vedada üle sõidutee või õigemini selle alt. Post kust vedada kuulub Elionile. Teiselpool teed on EE post, Sinna mõtlesin ka ühe kanduri panna, aga kui arvate, et selleks on luba vaja, siis võib ka otse majja vedada. Sel juhul peaks vast toetavat traati kasutama. Sain juba teada mis kaablit kasutada- 4. soonega MU 1X4(0,8)
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
02.12.2012 12:13:16
|
|
|
Luba on Sul ikkagi vaja, et ise midagi kellegi posti otsa panna.
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
02.12.2012 12:15:35
|
|
|
siis on küll 200€ kallis, kui mööda õhku veetakse.
pm, kui see EE post just keset tänavat pole, siis ehk vaikselt yhe posti kylge võid yritada kaablit vedada. aga igaks juhuks , just tuleviku suhtes, parem on seda mitte teha.
pärast tuled mingi päev koju ja vsjoo, kaablit enam pole
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
02.12.2012 12:44:03
|
|
|
Maksa see 200 ära. Siis pole sinu mure kes ja kuida mis loa saab. Ise sa võidki EE käest nuruma seda luba jääda, et nende posti kasutada
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
02.12.2012 19:03:55
|
|
|
See ei vaja toetavat traati. Kui vead jaotuskarbist, siis piisab ka 2-sooneline MU, 1,4-ne. Sel on terassüdamik ja nii kõva, et nõrgemad lõikajad sest läbi ei naksa. Neil kaableil võib kahe kinnituskoha vahe ulatuda 40 meetrini. Redeliga 6 meetri kõrgusel on kahtlane äri, kindlam oleks hankida rauad+vöö. Vöö peaks igal juhul olema. Ohutus näeb ette, et maja traaversi või seasõra küljest tõmmatakse kaabel posti kinni, alumise elektriliini ja telefonikaabli vahe võiks soovitatavalt jääda ~meeter+ veel palju pisiasju, 200 € on normaalne summa selle eest.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.12.2012 19:15:03
|
|
|
Märt. kirjutas: |
See ei vaja toetavat traati. Kui vead jaotuskarbist, siis piisab ka 2-sooneline MU, 1,4-ne. Sel on terassüdamik ja nii kõva, et nõrgemad lõikajad sest läbi ei naksa. Neil kaableil võib kahe kinnituskoha vahe ulatuda 40 meetrini. Redeliga 6 meetri kõrgusel on kahtlane äri, kindlam oleks hankida rauad+vöö. Vöö peaks igal juhul olema. Ohutus näeb ette, et maja traaversi või seasõra küljest tõmmatakse kaabel posti kinni, alumise elektriliini ja telefonikaabli vahe võiks soovitatavalt jääda ~meeter+ veel palju pisiasju, 200 € on normaalne summa selle eest. |
Trossil on üks veel oluline ülesanne - maanduskontuuriga ühendatud tross on ühtlasi ka n-ö "äikesepüüdja" ja vähendab sellega võimalust, et "äikeselaks" sidekaablit tabab.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
02.12.2012 19:54:50
|
|
|
tahanteada, loll jutt. Selleks on postidel maandustraadid. Kui sa tahad ülessulanud kaablit, siis palun. Kaablipostist vaheposti, sealt, kust hädaline endale tõmmata tahab veetakse niisama, ilma lisatraadita ja sina tahad edasi...? Nii ei tehta ja pole ka tehtud uute kaablite saabumisest saati 1990-te keskelt saati. Vanu LTV-sid toestati jah, need olid nõrgad.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
pundar
HV kasutaja
|
02.12.2012 19:57:45
|
|
|
Tänan kasulike soovituste eest.
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
02.12.2012 20:05:39
|
|
|
Aga palun, olen vana sidelane ikkagi
NB! Tehes jätku ei tohi otsi paelaga isoleerida, vaid tuleb kas haljaks jätta või geelmuhvi peita.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
02.12.2012 20:22:07
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Maksa see 200 ära. Siis pole sinu mure kes ja kuida mis loa saab. Ise sa võidki EE käest nuruma seda luba jääda, et nende posti kasutada |
Maksa see 200€ ära, kui rohkem ei taha maksta.
Täiesti ise tehes pead tellima ja maksma Elionile tehniliste tingimuste eest. Kaabli vedamiseks igasuguste mitte sinule kuuluvate postide külge pead ka eraldi loa taotlema, ok, Elioni tehniliste järgi antakse sulle luba sinna Elioni postiletraat panna. EE lõikab kohe kindlasti loeta võõra asja oma omandi otsast alla.
Ise tehes pead maksma Eltelile kaabli vastavuse kontrolli eest oli vist 130-145€.
Alles siis, kui Eltel Elionile oma dokumendid ära saadab, nii umbes nädala jooksul, saad alles Elioni tehniku koju kutsuda, kes teostab kilbis ja sinu elamises kaabli ühendamise.
Kui Elion teeb sulle supersoodsa pakkumise kogu lisanduva kooskõlastamise ja ühendamisege, siis võta see vastu.
Või osta ise kaabel ja maksa ning sebi kõvasti rohkem.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
02.12.2012 21:21:19
|
|
|
jägaja, kui Elioni postist on majani kuni 40 meetrit, siis pole vaja EE posti kasutada. Neljane ja kahene MU on standard, odavad nad kindlasti pole, sest 40 m õhust tähendab minimaalselt 50 m kaablit. + töö ja see 200 polegi vast palju? Kõige ohtlikum on asja juures redeliga posti najal töötamine. See võiks küll proffidele olla. Igal juhul peaks keegi julgestuseks all olema.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
funny
HV vaatleja
|
02.12.2012 22:09:21
|
|
|
Huvitav kuidagi kallis mulle pakuti 180m ja 300eurot siis on kõik seal sees.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pundar
HV kasutaja
|
02.12.2012 23:10:02
|
|
|
Te olete mind päris ära hirmutanud, hakkasin juba kahtlema, kas minu, enda arust jube hea plaan, ka ennast õigustab. Aga kuna raha peale vihane ei ole, siis üritan ikka ise hakkama saada. Kaabli saan soodsalt(20.-€)Konsulteerisin ka Elioni tehnikuga, kes käis ka kohapeal olukorda hindamas ja ka tema soovitas EE postist tõmmata!!! Vaatasin, et sealt juba jooksid ühe juba tegevuse lõpetanud sat-tv firma kaablid. Ei oska öelda kas kooskõlastatult või mitte. Elioni klienditoest helistati ka ja aktsepteeriti minu isepaigaldamise soovi. Elteliga ei hirmutatud. Ainuke tingimus oli tõesti 4,5 meetri nõue ja elektrijuhtmetest 1 meeter kaugust, nagu eelpool ka soovitati. Leidsin ka kaks jüngrit, kes pool elu on harjunud redelitel turnima ja lubasid mind selles osas aidata. Igaks juhuks kuhjan korraliku lumehunniku alla. Sülitan kolm korda üle õla. Teisipäevaks üritan ära ühendada ja eks annan siis teada, kas kaasnevad sellega veel teatud kulutused või mitte.
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.12.2012 23:19:13
|
|
|
Siis on muidugi jama, kui selle posti otsas on mingid vanemad, seisvad kaablid, kuna EE-l on olemas komme vanu, mittekasutusel kaableid maha lõigata ning siis vaevalt keegi uurima hakkab, kas mõni kaabel on kasutusel või mitte.
Aga see pole mitte hirmutamine, seda tuleb rahulikult võtta, et kui on mitmed kaablid, siis pole olemas 100% kindlust, et minu kaabliga midagi ei juhtu.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
03.12.2012 00:05:03
|
|
|
pundar kirjutas: |
Spoiler 
Te olete mind päris ära hirmutanud, hakkasin juba kahtlema, kas minu, enda arust jube hea plaan, ka ennast õigustab. Aga kuna raha peale vihane ei ole, siis üritan ikka ise hakkama saada. Kaabli saan soodsalt(20.-€)Konsulteerisin ka Elioni tehnikuga, kes käis ka kohapeal olukorda hindamas ja ka tema soovitas EE postist tõmmata!!! Vaatasin, et sealt juba jooksid ühe juba tegevuse lõpetanud sat-tv firma kaablid. Ei oska öelda kas kooskõlastatult või mitte. Elioni klienditoest helistati ka ja aktsepteeriti minu isepaigaldamise soovi
. Elteliga ei hirmutatud.
Spoiler 
Ainuke tingimus oli tõesti 4,5 meetri nõue ja elektrijuhtmetest 1 meeter kaugust, nagu eelpool ka soovitati. Leidsin ka kaks jüngrit, kes pool elu on harjunud redelitel turnima ja lubasid mind selles osas aidata. Igaks juhuks kuhjan korraliku lumehunniku alla. Sülitan kolm korda üle õla. Teisipäevaks üritan ära ühendada ja eks annan siis teada, kas kaasnevad sellega veel teatud kulutused või mitte
. |
No anna siis teada, kui needus majja jookseb mööda uut kaablit. Huvitaks ennastki, kas Elion toimetabki nii, kuidas kellelegi seal ametipostil pähe tuleb.
Või on siis lihtsalt kusagil inimlikumad ametnikud.
Väidetavalt Elion ise kaabli vastavust ei kontrolli ja ilma vastavuse kontrollita nad sul liitumispunktis ühendust ei tee.
Vähemalt nii nad ise mulle nõuded ette kirjutasid. Kaabli võib küll ise vedada, või siis teeb seda Elioni alltöövõtjana Eltel või keegi muu.
Ilmselt on asi sedamoodi, et kui ise vead, pead Eltelile obrokit mõõdistuse eest maksma.
Tellides töö aga Elioni alltöövõtjalt, on sul kõik hinnas.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
03.12.2012 00:27:52
|
|
|
jägaja kirjutas: |
pundar kirjutas: |
Spoiler 
Te olete mind päris ära hirmutanud, hakkasin juba kahtlema, kas minu, enda arust jube hea plaan, ka ennast õigustab. Aga kuna raha peale vihane ei ole, siis üritan ikka ise hakkama saada. Kaabli saan soodsalt(20.-€)Konsulteerisin ka Elioni tehnikuga, kes käis ka kohapeal olukorda hindamas ja ka tema soovitas EE postist tõmmata!!! Vaatasin, et sealt juba jooksid ühe juba tegevuse lõpetanud sat-tv firma kaablid. Ei oska öelda kas kooskõlastatult või mitte. Elioni klienditoest helistati ka ja aktsepteeriti minu isepaigaldamise soovi
. Elteliga ei hirmutatud.
Spoiler 
Ainuke tingimus oli tõesti 4,5 meetri nõue ja elektrijuhtmetest 1 meeter kaugust, nagu eelpool ka soovitati. Leidsin ka kaks jüngrit, kes pool elu on harjunud redelitel turnima ja lubasid mind selles osas aidata. Igaks juhuks kuhjan korraliku lumehunniku alla. Sülitan kolm korda üle õla. Teisipäevaks üritan ära ühendada ja eks annan siis teada, kas kaasnevad sellega veel teatud kulutused või mitte
. |
No anna siis teada, kui needus majja jookseb mööda uut kaablit. Huvitaks ennastki, kas Elion toimetabki nii, kuidas kellelegi seal ametipostil pähe tuleb.
Või on siis lihtsalt kusagil inimlikumad ametnikud.
Väidetavalt Elion ise kaabli vastavust ei kontrolli ja ilma vastavuse kontrollita nad sul liitumispunktis ühendust ei tee.
Vähemalt nii nad ise mulle nõuded ette kirjutasid. Kaabli võib küll ise vedada, või siis teeb seda Elioni alltöövõtjana Eltel või keegi muu.
Ilmselt on asi sedamoodi, et kui ise vead, pead Eltelile obrokit mõõdistuse eest maksma.
Tellides töö aga Elioni alltöövõtjalt, on sul kõik hinnas. |
Ise tehes on odavam, KUID ilmselt sõlmitakse piiritlusakt kliendi ja Elioni vahel, mis sätestab, et Elioni võrgu lõpp-punkt on enne kliendi poolt eeldatavat paigaldatavat uut liiniosa.
Ühtlasi välistab see hilisemad vaidlused uue liiniosas ilmnevate probleemide korral.
Kokkuvõtvalt on tulevikku arvesse võttes 200€ investeering probleemivabaks järelhoolduseks Elioni/Elteli poolt võttes aluseks, et Elioni võrgu lõpp-punkt asub edaspidi kliendi maja külje peal või majas sees.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
03.12.2012 00:35:25
|
|
|
No mulle ei pakutud variantigi, et liitumispunkt oleks majas. Isegi liini ei tahetud tasuta üle võtta. Öeldi, et liitumispunkt on seal kusagil maapealses kilbis ja kaabel sealt edasi on probleemide korral minu probleem.
Aga noh, parem sedasi, kui mingi juhtmevaba või 3G nett. Paigaldamisvaev tasub igal juhul ennast ära.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
05.12.2012 20:02:41
|
|
|
Sa ole selle kaabliveoga üle tänava siiski ettevaatlik. Ilma kooskõlastusteta ei tohi üle tee üleüldse mingeid õhuliine vedada. Vaja on nii maaomaniku luba kui riigimaantee korral ka näiteks Maanteeameti kooskõlastust ja luba. Samuti tuleks selline õhuliin nõuetekohaselt detailplaneeringus registreerida, et hiljem keegi seda liini maha tõmmates ka vastutust kannaks. Muidu on nii, et suvaline sell sõidab õhuliini maha ja kuna ametlikult õhuliini olemas ei ole, siis tuleb sul endal jälle oma kuludega uus liin välja ehitada või vana remontida.
Muus osas on Märt üldjoontes asja ära seletanud. nn "neljane ja kahene" MU on hea lahendus. Kui seda kaablit siiski kasutada ei saa ja tuleb kasutada kandetrossi, tuleks arvestuslikult jätta ka temperatuurivaru, et külmade ilmade korral kaabel ei katkeks. Olen ise sellist asja näinud, kus -30-ga kaabel tükkideks lendab. Näiteks Cat5-e puhul kasutasin kanduriks kaetud terastrossi ja pingutid olid mõlemal pool otsas - mugav ja lihtne lahendus. Kaabli kinnitamiseks ei soovita kasutada nn "kaablivitsasid", kuna ilmastikutingimused teevad neile üsna ruttu ära. Isoleerpaelast ei hakka rääkimagi. Tegemist on üldjuhul ajutise isoleermaterjaliga, mitte välistingimustesse sobiva lahendusega. Geelmuhv oleks parim võimalik. Aeg-ajalt olen kohanud ka spetsiaalsete klemmliistudega jätkukarpe.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
05.12.2012 22:21:52
|
|
|
Cat5 on ikka väga vastu pidav. Kaheksas aasta läheb väljas. Pikim sirge on 90 m vast. Tõmmatud pingule juhe nagu pillikeel ja töötab endiselt. Viitsinud mingite trosside ja asjadega jamada.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
artur-
HV veteran

|
05.12.2012 22:47:13
|
|
|
ufo56, wow. 90M kat5 tirida nagu pillikeel sirgeks ja niipalju aastaid . Ma ei ütle, et see võimatu on aga kõlab küll päris uskumatult. Enda kogemused näitavad et paarkümmend meetrit majadevahel saab paari aastaga otsa - suvel teeb päike pealiskihi krobeliseks ja talvel külm teeb oma töö ja siis hakkab streikima.
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|