Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Androidiga telefoni akumajandus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
weasel
HV Guru
weasel

sõnum 28.11.2011 10:48:45 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
Mis värk nende ROM-idega on. Kuidagi alternatiivne OP systeem telefonile või?

Umbes nii jah. Mina saan aru sellest nii, et opsüsteem on ikka Android, kuid see, kuidas sa Androidi võimalusi kasutad, on ROM-ide rida.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 24.01.2012 15:04:11 vasta tsitaadiga

HTC akupidamine ilma data ühenduseta. https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6887631#6887631
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
rahzel
Kreisi kasutaja

sõnum 06.08.2012 11:41:25 vasta tsitaadiga

Mure selline,et HTC Desire aku hakkas päeva pealt äkki tühjaks saama.
Akut on nt veel ca 50% alles,oled internetis ning äkki teeb telefon shutdowni ning taaskäivitamisel on aku täiesti tühi. Mitte mingisuguseid eelnevaid hoiatusi ei tule,et aku tühjenemas.
Hakkasin jälgima kuidas aku ka laadimisel käitub. Nimelt jõuab 10% -ni ning siis näitab et juba 100% täis icon_smile.gif)). WTF?!

On ehk kellelgi targal asjakohane kommentaar või soovitus kuidas murest jagu saada? beer_yum.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 88
tagasi üles
SirShark
HV kasutaja

sõnum 06.08.2012 12:49:46 vasta tsitaadiga

Mina kasutan mobiilinetis kolamiseks ainult 3G-ja selleks et panna strict kolmgee - on kaval kirjutada dialeris *#*#4635#*#* ja sealt tmmida WCDMA only. püsib kõvemini kolmgees
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 29
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 06.08.2012 17:27:13 vasta tsitaadiga

rahzel kirjutas:
Mure selline,et HTC Desire aku hakkas päeva pealt äkki tühjaks saama.
Akut on nt veel ca 50% alles,oled internetis ning äkki teeb telefon shutdowni ning taaskäivitamisel on aku täiesti tühi. Mitte mingisuguseid eelnevaid hoiatusi ei tule,et aku tühjenemas.
Hakkasin jälgima kuidas aku ka laadimisel käitub. Nimelt jõuab 10% -ni ning siis näitab et juba 100% täis icon_smile.gif)). WTF?!

On ehk kellelgi targal asjakohane kommentaar või soovitus kuidas murest jagu saada? beer_yum.gif

no vbl aku tuksis. Aga võta aku tagant ära ja proovi siis uuesti.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
taff911
HV kasutaja
taff911

sõnum 09.08.2012 14:46:20 vasta tsitaadiga

SirShark kirjutas:
Mina kasutan mobiilinetis kolamiseks ainult 3G-ja selleks et panna strict kolmgee - on kaval kirjutada dialeris *#*#4635#*#* ja sealt tmmida WCDMA only. püsib kõvemini kolmgees

Aga siis sul pole seal levi kus 3G-d ei ole, mõningad siseruumid näiteks?
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 30
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 10.08.2012 08:26:11 vasta tsitaadiga

mina panen wireless settingsitest wcdma only ja püsib samuti ainult 3G's. pole midagi vaja kuhugi dialerisse midagi kirjutada.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Anti

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 10.08.2012 09:32:25 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
mina panen wireless settingsitest wcdma only ja püsib samuti ainult 3G's. pole midagi vaja kuhugi dialerisse midagi kirjutada.
x2
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 22.11.2012 14:28:05 Telefon ooterežiimil vasta tsitaadiga

Tere! Tekkis küsimus kuna 100%-list vastust ei leidnud (google vastus on umbmäärane) , kui panna telefon ooterežiimi, kuid jätta wifi sisse (unustad), kas wifi jääb sisse või on väljas, sest telefon on ooterežiimil...? Ooterežiim peaks minu meelest tähendama seda, et aktiivne on vaid mobiilisaatja/vastuvõtja, kas see on õige?
Tahaks lihtsalt kindel olla, et wifi ei söö akut, kui ootele panen. Tirisin küll wifi power-off appi, aga see nähtavasti ei jõua teinekord nii kiiresti reageerida, kui power nupust telefoni ootele panen...

Telefoniks Xperia Mini-Pro ja ICS 4.0.4
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 22.11.2012 14:33:21 vasta tsitaadiga

Oleneb nutivarast ja määratud WiFi Sleep Policy'st.
Võtad WiFi sätted ja vajuta Menu nuppu. Sealt Advanced ning WiFi Sleep Policy
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 23.11.2012 12:48:52 vasta tsitaadiga

Kui panna, et Wifi välja lülitataks koos ekraaniga, siis tegelikult ei lülitu see kohe välja. Vist oli 15min see aeg, kui välja lülitatakse (HTC puhul). Seda siis seepärast, et telefon ootab, et ehk näpid veel lähiajal telefoni ja kokkuvõttes on säästvam mõned minutid kauem wifit sees hoida, kui iga ekraanilülituse peale olemasolevaid võrke skännida ja ühendus üles võtta.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 23.11.2012 14:30:38 vasta tsitaadiga

Imelik on see, et wifi Sleep policy tundub mul mitte toimivat, võib-olla seepärast, et mobiilidata on keelatud...Ekraaniga välja lülitada ei saa, mul on valikus 3 valikut: Hoia wifi aktiivne Alati/Ainult siis kui ühendatud/Mitte kunagi. Hetkel on määratud viimane ehk "Mitte kunagi".

Kiire googeldamine annab vastuseks jah, et vaikimisi peaks olema wifi sees veel 15 minutit, aga mõnel juhul on see liiga palju. Peab vist Wifi power saveri siiski käima jätma, kuigi ei meeldi mulle, kulutab enamasti akut tühja sest olen harjunud ise wifit välja lülitama...
Googeldan edasi, ehk leian parema lahenduse. Äkki on ICS-il mingi konfifail kust saab seda vaikimisi ooteaege vähendada...
EDIT1: Ajutine lahendus mis hetkel rahuldab:
Idle Time Connection Manager (Allalaetav Google play`st) . Väga kiiresti lülitab wifi välja kui telefoni ootele panen. Testisin kahe intervalliga: 10 sek ja 30 sek. Jätsin 30 sekundit. Mõistlik ja turvaline ajavahemik. kui 30 sek jooksul telefoni sisse tagasi ei lülita, läheb wifi kinni.
Automaatsest tagasisisselülitamisest pole huvitatud, kuna wifit kasutan vaid vajadusel ja selleks et Avakuval korra näpuga wifi ikoonil toksida, niipalju peaks ikka aega olema. Tegelikult on see hea, et wifi automaatselt üles ei tule. Usun, et sellel on kindlasti oma mõju aku kestvusele...

Nüüd ca 2,5 kuud telefoni kasutades olen jõudnud niikaugele, et vaevu, kuid siiski peab 4 päeva vastu. Tihedama kasutuse juures 3 päeva. Millegipärast on mul selline n.ö loll komme hakata telefoni värskendusi peale laduma ja installima näppima , kohe täislaetud akuga. Ühel korral suutsin sellise näperdamisega peale laadimist 30% ära kasutada. Proovin ringi harjuda nii, et uuendan telefoni vaid akulaadimise ajal, st kasutab vaid seda energiat, mis laadimiseks kulub.
Isegi, kui see pikendab telefoni laadimist mingi 15 minuti võrra, usun, et selle eest jätkub akut kohe päris tuntavalt kauemaks.
Kasutamisharjumuste suhtes olen kah suutnud ennast natuke parandada, enam ei jooksuta videosid tillukesel moblaekraanil, üle wifi youtubes ammugi mitte. Põhilised tegevused mida teen: meilid, veeb, netipank, uuendused, mis on hädavajalikud ning rakenduste kasutamine, kaamera, pdf vaatur, muusikapleier, vastavalt vajadusele. Mingeid mänge ei mängi ja facebookis ning twitteris ei istu.

Teinekord juhtub, et tahan midagi testida, siis see natuke võtab akut, aga üldiselt hea tahtmise korral on võimalik akut säästa.

5-st päevast muidugi ei unista, kuigi ka see on saavutatav kui vähendada wifiseansse ning loobuda mp3-de kuulamisest.
Eks paistab, võib-olla teen kunagi investeeringu ja tellin selle extended mugen-poweri`i aku. 8% võib teinekord päris otsustavaks kujuneda.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 23.11.2012 16:10:38 vasta tsitaadiga

ab79, aga milleks see 4 päeva peale pungestamine oluline on? Üldiselt ma olen aru saanud, et aku väga tühjaks laskmine mõjub akule halvemini, kui tihedamalt laadimine. Et tasuks saba seina lükata kui alla 20% langeb. Muuda seaded selliselt, et programmide uuendamine toimub siis, kui juhe järgi on ja wifi lükatakse ka siis sisse ja hoitakse töös. Mul on näiteks pandud nii, et südaööl lükatakse wifi tööle ja tehakse uuendused. Hommikul 0630 lülitub wifi välja. Kui magama lähen lükkan telefoni nagunii juhtme otsa.
tagasi üles
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 23.11.2012 16:22:45 vasta tsitaadiga

ab79, kas Sina kasutad telefoni või kasutab telefon Sind?
Mis kasu sellest vägevast nutifonist on, kui pead hambad ristis ennast tagasi hoidma, et mitte kasutada ja akut säästma. Telefoni tuleb kasutada siis, kui seda on vaja või on soovi. Aku hakkab tühjenema, siis paned laadima - nii lihtne see ongi.
Ja namstoop-il on õigus. LiPo / Li-ion akudele ei meeldi täiesti tühjaks laskmine - see lühendab nende eluiga. Kõige parem on aku laadima panna ~20-30% juures. Pigem tihemini laadida, kui päris tühjaks lasta.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 24.11.2012 01:47:36 vasta tsitaadiga

Ramones, inimesed on erinevad, vajadused on erinevad. Nutikat ei pea kasutama nii, et sul on sada tilulilu sees, ega ma teismeline pole. Ma tean, et Liitiumakud ei talu väga tühjaks laskmist, aga ma tean ka seda et igal akul on teatud laadimistsüklite arv, mida ta kannatab, pärast mida, annab too otsad või kaotab oma jõudlusest 80%. Mida tihedamini laed, seda kiiremini tsüklid "kaovad". On siis mulle vaja, et aku aasta pärast juba kutupiilu on?
Olen seda teemat natuke uurinud, teatavasti on akudel ka "kaitse" olemas mis välistab et kasutaja aku päris tühjaks laseb. lihtsalt elektroonika ei lase sellises konditsioonis akut kasutada vaid sunnib kasutajat akut laadima. SE puhul, 15% juures tuleb esimene hoiatus, järgmised hoiatused millal punane LED vilkuma jääb on 10, 5 ja lõpuni. Mul oli ennem LiPo akuga Nokia X3-02, üldreeglina lasin akuindikaatori punaseks, harvemini ka päris tühjaks nii, et pilt taskus. Ja selle 1,5 aastase kasutusega ei kaotanud aku karvavõrdki oma jõudlusest, keskmine autonoomne olek akurežiimil 4-5 päeva.Punasest indikaatorist pilt taskusse 9h-ga, eeldusel et mp3-sid ei kuula rohkem kui 1-2, st telefon pidas ootel vastu kuni töölt koju jõudsin ja saba seina lükkasin.
Mul on LI-Ion akudega makita trell. Ma tean, et akusid ei tohi päris tühjaks lasta, kuid samamoodi ei tohi ka täis akut laadida. liigne laadimine kahandab laadimistsüklite arvu. See, et mobiilitootjad innustavad oma kasutusjuhendites inimesi tihedamini laadima on selleks et inimene harjuks telefoni sabas hoidma mitte ei pretendeeriks kehvale akukestvusele. Kõik on kavalalt JOKK. Liiati on akukestvuse kahandamine tegelikult mobiilitootjate huvides, mida kiiremini sul aku kutupiiluks läheb, seda varem ostad uue (loomulikult kirvehinnaga originaali) icon_lol.gif Või loobud vanast mobiilist ja ostad suisa uue (samasuguse akukestvusega)...
Me võiks tegelikult omavahel nn "testi" maha pidada. Kellel aku ennem üles ütleb, kas minul, kes pigem laeb harvemini või sinul, kes laeb tihedamini- tõenäoliselt on sul ajaliselt nutifon kauem kasutuses kui minul minu oma. Äkki oled nõus meeldetuletuse panema, et 24 novembril 2013 võtaks sel teemal kontakti ja võrdleks. Eesmärk ei ole võrrelda telefonide jõudlust vaid aku kestvust 1 aasta pärast normaalse kasutamise tingimustes,sellistes mida me ise normaalseks kasutamiseks peame.

Või sa arvad et see on normaalne, kui üks "vägev" 1500 mAh LG nutitelefon 24h-ga tühjaks saab???? Lugesin LG-de kohta arvustusi ja jõudsin järeldusele et sellist jõulukinki ma teha küll ei sooviks...
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 24.11.2012 12:28:25 vasta tsitaadiga

ab79, 24h'ga on absoluutselt iga nutitelefon võimalik tühjaks saada, see pole mitte mingi kunst. See aga eeldab selle konstantselt näppimist, mida iga kasutaja ei tee.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 24.11.2012 14:12:45 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
ab79, 24h'ga on absoluutselt iga nutitelefon võimalik tühjaks saada, see pole mitte mingi kunst. See aga eeldab selle konstantselt näppimist, mida iga kasutaja ei tee.

loomulikult ma pakun et isegi tavalist GSM lutsu on võimalik 24h-ga tühjaks lasta, räägi järjepanu 10h või kuula raadiot sama kaua ja asi ants... icon_biggrin.gif

Ma pidasin silmast telefoni "normaalset" kasutamist.

Toon näite. Isa andis mulle kasutada ca kahe ja poole aasta eest oma vana HP pihuarvuti (Win Mobile 5). Alguses tundus kõik ok olevat, pidas 4 päeva vastu, aga siis ühel päeval käis "krõks" ja ei pidanud enam kahte päevagi vastu. Ja seda täiesti tavalise kasutamise juures, kuna win mobilega polnud mul midagi teha, kui GSM võrgus kõnesid teha (WinMP suht lahja), kaamerat pole, kõiki veebilehti ei ava (installitud IE4) ja wifiga pidas vastu vähem kui 2h. Leidsin kül pihkale ajutise rakenduse, nimelt suutsin talle selga ajada tarkvaralise satfinderi, aga kauaks sellest abi polnud, tänu nõrgale akule.

Ja nüüd tõsiasi, telefoni standardaku on: 1200mAh LiPo!!! Tema kasutas seda telefoni vahel ka auto GPS-na. No ja ma olen enam kui 100% kindel et oma jälje akule jättis just see, sest GPS sõi eriti aplalt selle akut, järelikult oli pihuarvuti koguaeg sigaretisüütaja adapteri abil laadimas. Mis põhimõtteliselt rikkus telefoni aku ära.

Loo moraal: laadida tuleb mõistlikult, kuid mitte üleliia tihti. See lugu tõestab, et laadimistsüklite arvu jutus on tõetera sees. Vähemalt mina usun seda. LOomulikult, tegemist on vana mudeliga ning tänapäeva mõistes ürgaegse PDA-ga, millel RAM-i 64MB! Tõenäoliselt perifeeriakomponendid nagu Wifi-GPS BT saatjad on kõik tänapäeva mõistes ehk vooluõgardid, kuid siiski tõestab see lugu, et Lipo akud ei ole surematud. Tuginedes Wikipediale, on Lipo eluiga umbes 1000 tsüklit ja kestvus umbes 36 kuud.

Arvutage ise, mitu laadimistsüklit aastas te teete, kui laete akut, mis on 30% täis..., keskmine intervall on 60h. Nädalas on 168h. Seega 3 korda nädalas. Tihedama kasutuse juures laed tihedamini. Ja sinna need tsüklid ja aku eluiga kaovad.

Sellele arhailisele telefonile ma hakanud uut akut otsima. Ostsin X3-02. Kuid nüüd läsin üle XPERIA SK17-i-le sest liiga hea hind oli.

Ja mis LG-desse puutub, siis mulle jäi küll mulje et arvustajad kasutasid seda "normaalselt" Ehkki suure tõenäosusega rootimata, mis tähendab ka palju bloatware jooksutamist, siis mina rootisin enda oma ära ja viskasin ebaolulise minema. Mis ei tähenda seda et nüüd võin rõõmust lakke hüpata ja akut täistuuridel tühjaks jooksutada. Rootimisest ja üleüldse akumajanduse optimeerimisest oli kasu. Kui oleksin mobiilimängusõltlane, siis usun, et mul oleks koguaeg saba seinas ja suure tõenäosusega ka aku suht kiiresti kutupiilu.
tagasi üles
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 24.11.2012 15:09:20 vasta tsitaadiga

Ma isiklikult eriti päevi ei vaata vaid vaatan aku pidamist ekraani sisselulitatud oleku aja järgi. Tavalisel päeval peab aku ~26-30h, millest ekraan on olnud sisse lülitatud ~4h30m. Kasutan telefoni igapäevaselt ~1,5h youtube; ~1h Netflix; netibrausimine; mõned tavapärased appid + mängud. Nädalavahetusel kasutan tiba vähem ja saan reede pealelõunase laadimisega ilmselt pühapäevani hakkama, kui just Hill Climb Racingut (icon_razz.gif) või mõnda Tegra mängu ei mängi (need tõmbavad aku ~2-2.5h-ga kutuks). Telefoniks siis HTC One X. Kõikvõimaliku taustal töötava läbu olen disablenud ja ooterežiimil peaks see telefon vist nädala ka vastu tänu oma LP corele icon_razz.gif

Eelmine telefon oli Desire S ja see on nüüdseks ~1.5a vana. Laetud samuti pea igapäevaselt ja ei ütleks, et aku vähem peab, kui alguses.

Kui aku ~2a vastu peab, siis on hea küll - selleks ajaks niikuinii on vanast telefonist kett maas ja tahaks juba midagi uut. Panin naljapärast kasutaja ab79 välja käidud kuupäeva kalendrisse. Eeldusel, et pole selleks ajaks telefoni vahetanud, võin ju kommenteerida, kuidas minu kasutusharjumus on akule mõjunud.
tagasi üles
ToTuMaN
HV kasutaja
ToTuMaN

sõnum 24.11.2012 16:55:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Arvutage ise, mitu laadimistsüklit aastas te teete, kui laete akut, mis on 30% täis..., keskmine intervall on 60h. Nädalas on 168h. Seega 3 korda nädalas. Tihedama kasutuse juures laed tihedamini. Ja sinna need tsüklid ja aku eluiga kaovad.

No ja siis arvuta ajaliselt, kui mitu tsüklit see 3 aasta jooksul kokku teeb? 3x nädalas teeb siis ca 450 laadimistsüklit selle 36 kuu sees - enne jõuad omale uue telefoni soetada, kui see aku sul otsa saab. Ärge pingutage selle laadimisteemaga üle. Isegi igapäevaselt laadides kestab see ressurss sul vabalt 3 aastat, lisaks ei maksa need akud ka midagi, kui tõepoolest telefoni 2 aasta möödudes välja vahetada ei raatsi.

Ma olen ka seda meelt, et ei maksa eriti selle aku orjaks end sättida - nutikas on tarbeese ning kui oled sellise kalli vidina omale hankinud, siis tunne tast rõõmu parem ja kasuta, mitte ära säti sametiga vooderdatud sahtlisse oma viite standby päeva veetma icon_biggrin.gif

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 24.11.2012 17:17:17 vasta tsitaadiga

ToTuMaN, thumbs_up.gif thumbs_up.gif

Mu HTC DHD saab kohe-kohe kaks aastat vanaks, enamsti laen igal öösel. Ei tähelda tuntavat kestuvuse vähenemist, vajadusel peab ka 2-3 päeva vastu kui eriti ei kasuta. Ja tõepoolest saab ka akusid suht odavalt, mul üks koos eraldi laadijaga hiinaks on, IMO kestab üsna samasse auku kui orginaal. Komplekt maksis vist 6-7€ ringis

tagasi üles
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 24.11.2012 17:44:29 vasta tsitaadiga

ToTuMaN, väga hea kokkuvõte thumbs_up.gif
IMO on telefoni aku vastupidamise seisukorrast ainus tähtis asi, et hommikul laualt võttes õhtuni vastu peaks.

Jaksatakse osta ~500€ telefon, ei tohiks vajadusel sinna paari aasta pärast ~20€ maksva aku soetamine üle jõu käia icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 26.11.2012 12:47:50 vasta tsitaadiga

Lisan targematelt kuuldud soovituse:
Kui võimalik, ära lae oma telefoni liitium-akut üle 80%, see pidi oluliselt säästma ressurssi - ühe doktorikraadiga elektrooniku soovitus.

Ehk siis, paaniliselt jälgida pole mõtet, kuid olukorras kus näiteks tööl arvuti taga lükkad igaks juhuks saba taha ning juhtud märkama, siis enne 80% täitumist võiks saba ära tõmmata, eeldusel, et järgmine laadimisvõimalus on teada ja pole kaugel.
Liitium akule ei mõju hästi väga tühjaks saamine ning väga täis laadimine. Parima tervise tagab umbes 30 - 80% vahel opereerimine.

Veelkord - seda soovitust tasub jälgida "kui juhtud märkama" põhimõttel, st paaniliselt protsendi lugemine teeb elu mõttetult keeruliseks, seda pole vaja.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
ToTuMaN
HV kasutaja
ToTuMaN

sõnum 29.11.2012 14:23:30 vasta tsitaadiga

Natuke akujuttu veel. Nimelt tellisin omale Amazonist Ankeri 1900 mAh aku SGS2 jaoks. Kiire katse näitas aga, et tegelikult aku oluliselt kauem ei pea kui originaal. Kuna sildid ka olid teistsugused, kui aasta algul SGS jaoks ostetud akul, siis hakkasin kohe lärmama, et "fake" jne icon_biggrin.gif Kohe võeti minuga ühendust, et kus ja mis jne, selgitati et Anker on oma brändi äsja muutnud ning asjad ikka päris õiged, mitte mingi suvaline kräpp. Lisaks uuriti, et kas ma saan kuidagi tõestada ka, et akud ei pea niipalju, kui võiks. Mõõtsin siis nutika laadijaga akud üle ja selgus, et 1900 asemel mahtus sinna tiba alla 1700 (ca 3 mõõdetud laadimise ja tühjendemise tsüklit - 1 pilt kah). Näitasin neile pildid ette ja kirjeldasin oma katseid ka ja seepeale lubati saata mulle uued 2 akut. Paraku jõudsin aga ise ebayst (Laptopmate.US) tellida 2 uut ja nendega sama lugu - mahtuvus jääb sinna 1650 kanti. No ja kui need asenduseks saadetud ka veel kohale jõuavad, ongi mul kokku 6tk neid "extended slim battery" jurakaid icon_smile.gif Kusjuures mõõtsin üle ka originaalaku, mis ca 1,5 aastat vana - selle mahutavus oli 1450, ehk siis Anker oleks justkui tutikas originaal mahutavuse poolest. (Huvilised võivad siis peatselt hakata ärifoorumit kammima, et omale Anker aku saada või kirjutavad PM mulle icon_wink.gif)
Selle pika jutu kribasin seetõttu, et keegi mainis (SGS3 teemas) mingist 5000mAh akust. Kunagi otsisin Galaxy S jaoks mingit gigamahutavusega akut, mille jaoks poleks eraldi tagakaant tarvis. Siis sattusin erinevaid teemasid kammides mingi tüübi suhteliselt usutavale jutule, et ega originaalis olev aku ongi juba nii tehtud, et selle sisu võimaldab pakkida sinna pealemärgitud koguse powerit. Samade mõõtude juures mahutavust suuremaks ajada aga ei olegi võimalik. Seega kui eraldi telefoni 2x jämedamaks ajada ei taha, siis pista aga laadijasaba tihemini järgi.

-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 03.12.2012 12:15:42 vasta tsitaadiga

Ilma mingit uurimust tegemata mõtlesin kah, et kas äkki on SGS-ile ägedamat akut kui see, mis originaalis. Nüüd vast võib uskuda, et samadesse mõõtmetesse ei ole võimalik rohkem elektrienergiat mahutada.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 03.12.2012 13:10:25 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
Ilma mingit uurimust tegemata mõtlesin kah, et kas äkki on SGS-ile ägedamat akut kui see, mis originaalis. Nüüd vast võib uskuda, et samadesse mõõtmetesse ei ole võimalik rohkem elektrienergiat mahutada.

... normaalse hinna eest vast tõesti pole võimalik.
Jutud on käinud aastaid erinevatest uutest tehnoloogiatest, kuid need tõenäoliselt vajavad küpsemiseks veel aastaid... enne kui saame tõesti sama ruumala juures oluliselt rohkem vurtsu akust.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 06.12.2012 02:26:09 vasta tsitaadiga

Niisiis, 3 kuud kasutamist, mingil määral on tekkinud harjumuspärasus rakenduste kasutamisel, enamasti tulevad tagasi harjumused mis olid vana telefoniga ja ma pean tunnistama , et 4 päeva ja isegi üle selle, on täiesti võimalik telefoni kasutada tavapärasel moel. Vaieldav muidugi, mis ühele tavapärane, see teise jaoks telefoni "piinamine"... icon_confused.gif Kuid minu tavapärane kasutus, meilide kontroll igal hommikul. Seejärel kohvitamise ajal jälle netti, päevauudiseid lugema ja ka lappan foorumites postitusi, kuhu ise olen midagi kirjutanud. Seanss kokku noh umbes 10-(15-20), mitte rohkem. Töö juures, kuna aeg on piiratud, siis saan netti vaid lõunapausi ajal. Peale sööki aega umbes 10 minutit netis olla. Seega päevas tubli pooltund tuleb ära+ 2 mp3. Vajadusel kõned, mõned fotoklõpsud . Aga seekord siis sain rekordaja: 4 päeva 9h ja 33 minutit, kui telefon esimest korda aku tühjenemise eest hoiatas (15%). Tegemist ei olnud sihiliku aku kokkuhoidmisega. Lihtsalt, kes võib-olla ei saa minust aru, siis seletan: ma ei kasuta nutikat päris sülearvuti eest, kuigi see on võimalik, leian et meediafailide vaatamine või mängimine telefoni pisikesel ekraanil pole just kuigi mõttekas, mugavam on seda ikkagi teha teleka ees või sülearvutiga. Samas on muidugi ka olukordi , mil nutikas tõesti asendab kasulikult sülearvutit:Tuleb arve e-mailile ja vaja see ära maksta. Kuidas sa seda ilma arvutita teed? Tõmbad meili koopia koos arvega nutitelefonisse (originaali jätan alles et õhtul lauaarvutisse tirida) . Seejärel avad Adobe readeriga arve. Kopeerid vajalikud andmed puhvrisse,( jumal tänatud et Adobega saab andmeid kopeerida) ja avad mobiilpanga appi, logid mobiil-id-ga sisse, täidad väljad ära, kinnitad makse mobiil-id PIN2-ga ja korras. Arve saab makstud ilma et sul oleks vaja kasutada töökoha avalikku töötajatele mõeldud arvutit, mille kasutamisel on alati järjekord või teinekord, arvuti ei tööta... . Piisab wifi olemasolust. Kui seda pole, käib ka 3G või hädaga GPRS (EDGE).
Minu jaoks on nutitelefon vahend,tarbeese mitte mänguasi, millega videosid vaadata. Ma ei ole ärimees. Lihtsalt, olen harjunud paljusid selliseid praktilisi asju tegema telefoniga.

Viimane kord laadisin telefoni seinakontaktist laadijaga. Nüüd teen täislaadimise USB-ga ja vaatan, kas USB laadimisega kestab sama kaua või mitte. Tekkis lihtsalt väike kahtlus et äkki USB laadimine siiski pole päris 100% sama mis laadijaga laadimine (Pinge) TEine oletus on see, et ehk on aku telefonis saavutanud n.ö oma parima tipu.
Igatahes, 3 päeva peaks nüüd vabalt ära tulema
tagasi üles
stella2
HV vaatleja

sõnum 14.12.2012 10:38:34 vasta tsitaadiga

Tere
Olen oma androidiga suht uus ja kindlasti tundub see ammustele kasutajatele naiivne küsimus, aga küsiksin siiski üle, et oleks selgem, kas olen õigesti aru saanud -
- full charge tähendab seda, et lased aku alla 20% ja siis rakendusest jälgid, et niikaua laeb, kui kõik 3 lambikest (fast charge - continius charge - trickle charge) on ok (rakenduse Easy Battery Saver näitel - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easy.battery.saver )
- ja tavaline laadimine on see, kui laed kuni märgutuli läheb roheliseks? Vaatasin, et tuli muutus roheliseks siis, kui esimene lambike oli ok, aga teine lambike oli veel pooleli. Lõpetasin siis siiski laadimise ära, sest aku näitas 100%.

Kas see oli korrektne 'tavaline laadimine'?:)

Ja selle full charge kohta lugesin, et seda peaks tegema vähemalt korra kuus. Aga tihedamini? Kas aku jaoks oleks see liigne koormamine, kui IGA laadimine oleks full charge?

Ma ei kahtle selles, et aku pikas perspektiivis kestab piisavalt, aga mind huvitab eelkõige igapäevane kestmine.
Olen arusaanud, et nende battery saverite ja -doctorite õige rakendamisega saab just seda igapäevast akukasutamist oluliselt pikendada. Et kui samasuguse kasutustkoormuse juures kestab 2 või 4 päeva, on suur ja oluline vahe.
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 14.12.2012 10:53:39 vasta tsitaadiga

2 või 4 päevalist erinevust sama kasutamise juures kindlasti ei teki. On täiesti normaalne kasutamine, et sa viskad ööseks kaabli järgi ja hommikul võtad ära - ilmselt on siis igakord full charge.
tagasi üles
stella2
HV vaatleja

sõnum 14.12.2012 11:36:03 vasta tsitaadiga

no siinseid kasutajakogemusi lugedes olen arusaanud, et nende aku rakenduste õige kasutamise korral on selline igapäevase kasutuse pikendamine täitsa reaalne ja võimalik
tagasi üles
Anti

sõnum 14.12.2012 12:32:15 vasta tsitaadiga

kasuta ja lae telefoni täpselt niimoodi, nagu sa tahad või aega on ja ei juhtu sellega mitte midagi. Kestuvse osas ei saavuta sa selle tilulilutamisega nii või naa mingit märkimisväärset edasminekut. Telefon on sinu ori, mitte vastupidi.
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 23.12.2012 15:25:03 vasta tsitaadiga

Viimase 2 nädala kogemuse põhjal: 3 päeva täiesti reaalne tulemus, ilma pingutamata. 4 päeva, sõltub tingimustest. Praegu on külmad ilmad ja GSM levi igal pool 5+ (raadiolained levivad miinuskraadidel paremini). icon_wink.gif See tähendab, et akut kulub telefonil mobiilivõrguga suhtlemiseks vähem- ei pea silmas külmas õues vaid siseruumides külma talveilmaga. Kusjuures wifit olen hakanud tihedamini kasutama, küll lühikesed seansid, aga sagedamini. Et wifi sisse ei ununeks on valvuriks tiritud Wifi disabler. See seatud siis 1 minuti inaktiivse intervalli peale. Display sleep mode on kah 1 minut.
Kuna Jelly Beani XPERIA MINI PRO-le ei tule, siis mingit automaatset tarkvarauuendamise kontrolli sees ei hoia, kõikidel tiritud appidel on automaatvärskendus keelatud, nagunii kui google play-ga netti lähen (viimati tirisin näiteks "taskulambi" appi alla (Fotoka LED flash taskulambina), siis kontrollitakse korraga uuenduste olemasolu ning pakutakse kõikidele millele on võimalik, uuendamist. Soovi korral siis valid ise kas ja mida uuendad. Kõnedest: Ei lobise palju, aga on juhtunud palju vastamata kõnesid kuna töö juures lärmi tõttu ei kuule ja vibrat e tunneta, kannan telefoni tööjope välistaskus, mitte püksitaskus(ei meeldi püksitaskus kanda). See tähendab, et telefon laseb sagedasti helinana seatud mp3-e, mis sisuliselt võrdub ju mp3 playeri kasutamisega. Kokkuvõttes võib nüüd aku pidavusega rahule jääda. Saab mõistlikult netti, kõnesid,multimeediat kui ka kaamerat ja vajadusel taskulampi.
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 25.12.2012 10:47:41 vasta tsitaadiga

Miks raadiolained miinuskraadidel paremini levivad?
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 25.12.2012 12:15:36 vasta tsitaadiga

Mingil määral on see jälgitav tõesti.
Võimalik, et oma osa mängib taandunud staatika (samas lumi võib vabalt olla ka staatika tekitajaks) ja niiskuse osakaal atmosfääris.

Ehk mõjub ka lehtpuustiku raagus olek ja talvine natuura konduktiivsuse kadu
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 03.04.2013 20:45:19 vasta tsitaadiga

Kas keegi on kasutanud ja teab midagi telefonidele mõeldud akupakkidest kui kuskil tsivilisatsioonist eemal oled ja vaja fööni laadida? Hiinlased teevad igasugu asju, mingi 20 rutsi eest saab selliseid alates 2000mAh kuni 20 000mAh ja enamgi. Kleebis kannatab ju kõike, kui printer olemas icon_razz.gif Oleks omale vaja mingit sellist elukat, mis kindlustaks S3 ja Note2 maksimaalselt kuni kolme ööpäeva energiavajaduse tsüklid. Siis on jälle võimalus öösel elektrit tarbida icon_razz.gif

Ahjaa, lisaks niipalju, et on ka lennukiga lendamist, siis mingeid pommilaadseid isearetusi mitte pakkuda icon_razz.gif

tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 03.04.2013 21:09:48 vasta tsitaadiga

Töötavad ilusti.

Soovitan sellist. Hinna poolest väga pluss e 5000mAh (sinna kanti ta ka jääb) akupakk on 10€'ga käes, kui raatsid veidi oodata. Müüdud siingi foorumis suure lisarubla eest.

Teine variant on muretseda 4x18650 (2000+mAh/tk) korpus, mis ise on 10€ ja akud 3-5€/tk.
Kahtlen, kas habras plastikkarp ja elektroonika ka kahte akude põlvkonda vastu (ca 1000 laadimiskorda) peab, sest see tähendab ikka karmi kasutamist. Seega ei ole eriti oluline, kas sisemine aku on vahetatav..

Hiinakate puhul võib juhtuda, et lubatud 1A sealt ei tule, sest keegi ei unustab USB standardile vastu tulla (kaks keskmist usb pinni peavad olema lühises) ja loksutab 500mAh kaupa.

Kolmanda ja korraliku lahendusena sobib pakkuda Goal Zero Guide 10 akupakki, mis sööb vahetatavaid AA akusid ja mida saab laadida päikesepaneeliga.
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 21.08.2013 13:43:49 vasta tsitaadiga

Aku hakkab ära surema. Koormuse all viskab 50% täituvuse pealt pildi kotti ja tööle pannes näitab 0% Pikema ootamise peale krutib ennast ise uuesti paarikümne protsendi peale üles.
Võtsin tagant ära ja vaatasin, et on veidi paiste ka läinud.
Kuskohast oleks mõistlik uus aku hankida? Kas siin foorumis keegi äritseb nendega?

Telefoniks on Galaxy S (plus) aga aku on sama 1650mAh.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 22.08.2013 07:51:05 vasta tsitaadiga

eBay.
Soovitan UK'st ja osta "genuine" märgitud aku, sest kuigi nad töötavad, olen kaks hiinlast surnult e paistes olekus saanud (olematu kvaliteedikontroll).

http://www.ebay.co.uk/itm/Original-Samsung-Galaxy-S1-i9000-i9003-SL-Plus-aku-Battery-EB575152VU-1500mAh-/230916720330?pt=DE_Handy_PDA_Akkus&hash=item35c3b586ca
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 28.08.2013 11:37:24 vasta tsitaadiga

Ostsin praegu originaal S1-e aku, mis on 1500mAh, sest paremat ei olnud saada. (S1 plus ehk i9001 originaal on 1650mAh) Peab oluliselt paremini kui paistes vana.

Kuidas on tõendid mobiilse data ja akukestvuse kohta? Tean, et 3G võtab kõvasti rohkem kui 2G kuid milline vahe on 2G ja "andmeside väljas" reziimide vahel. Olen kuulnud kõlakat, et 2G käib üle tavalise telefonikõneks vajaliku raadioside ning akukasutusele ei ole seetõttu mitte mingisugust mõju.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 30.08.2013 13:09:39 vasta tsitaadiga

data üle 2G on lihtsalt aeglasem, sideprotokoll on kah teine (2G telefon ja mastid suhtlevad natuke teistmoodi kui 3G ja 4G telefonid oma võrkudes).Mina pakun et 2G võtab vähem voolu, kuna 900/1800 Mhz sagedusega maste/saatjaid on üle terve riigi nagu seeni pärast vihma täis pikitud. 2G võrku küll ei uuendata, aga maha kah ei võeta- Kuna paljud eelistavad 3G-d siis on 2G sidekanalid enamasti vabad ning telefon ei pea masti vahetama nii tihti- valib lähima ja istub selle otsas tundide viisi. JUst ooterežiimil hoides tulevad 2G plussid esile. Appide uuendamist üle "2,5G" ehk EDGE või suisa üle GSM data ei soovita. Allalaadimine lihtsalt liiga kauaaegavõttev- sealt ka energiakulu. Sest mobiili jaoks vahet ei ole, kas teed lihtsalt kõne või teed datasessiooni, kui mobiilisaatja/vastuvõtja on aktiivsed, siis hakkab ikkagi reaalne kõneaeg vähenema- akut ju kulub ühtermoodi, kas räägid 60 minutit või tirid mingit appi 60 minutit alla. Iga rakendus võtab veel omakorda oma osa (uuendamise app). Seepärast teen kõik uuendused kiirelt üle wifi. Mobiildata on täielikult kinni keeratud. Telefon 2G-s ja nii ongi- hundid söönuks ja lambad kah terved.
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 13.12.2013 01:35:24 vasta tsitaadiga

Htc one pea 4 kuud olnud ja niiöelda 24h pole veel kordagi vastu pidanud. 12h on tavaline aga eks juhtub ka seda, et kaks korda vähemalt täis laadinud päeva jooksul. Õnneks on autos laadiv dock ja see päästab veits.
Need teie 3-4 päeva jutud tähendavad pigem seda, et uut nutitelefoni pole küll mõtet omada , sest ilmselt saaks ka mitumitu aastat vana asjaga täiesti hakkama kuna lihtsalt ei kasuta funktsioone.
Tõsi - mitu korda tühjaks tähendab seda, et ingress on mitu tundi käianud icon_biggrin.gif aga kui see välja jätta siis ongi tavaline 11-13 tundi. Lihtsalt meili/foorumid/helistamine ja tihe fb chat
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
rainer9968
HV kasutaja
rainer9968

sõnum 11.02.2014 16:55:40 vasta tsitaadiga

Tere! Mure järgmine telefoniga, milleks on HTC 3d Evo. Ostsin telefonile teise HTC originaalaku, kuid telefon ei tunne seda ära. Aku muidu töötab ja nt. Battery Doctor näitab laetuse taset ja temp., kuid kui laadija järgi panna siis telefon akut ei lae. Telefonil on aku märk hall ja hüüumärk juures. Akut saab laadida nii, et lülitad telefoni välja ja võtad korra aku tagant paned uuesti järgi ning ühendad laadija. Olen proovinud nii arvutiga USB-ga kui seinalaadijaga. Vana akuga seda probleemi pole. Ühe korra õnnestus ka nii, et telefon tundis ära aku ja lasi ilusti täis laadida, kuid laadija eemaldamisel viskas jälle akuindikaatori juurde hüüumärgi. Vana aku on BG86100 ja uus aku on BG58100. Telefon on rootimata ja peal on ICS 4.0.3. Mis võiks aidata, kas telefon rootida või midagi muud?
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 38
tagasi üles
avinx21
HV vaatleja

sõnum 27.02.2014 16:31:21 vasta tsitaadiga

Üks hea app androidile on Greenify. Algselt oli see ainult rootidud telefonidele aga nüüd töötab ka ilma rootimata. Sellega saab piirata appide ja teenuste interneti kasutust.
Aitab ka selle vastu kui ei taha saada kogueag notifications saada.
Seda kasutades saan enda HTC One 30h+ kasutus aega .
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 7
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 27.02.2014 16:36:47 vasta tsitaadiga

avinx21 kirjutas:
Üks hea app androidile on Greenify. Algselt oli see ainult rootidud telefonidele aga nüüd töötab ka ilma rootimata. Sellega saab piirata appide ja teenuste interneti kasutust.
Aitab ka selle vastu kui ei taha saada kogueag notifications saada.
Seda kasutades saan enda HTC One 30h+ kasutus aega .

Enamikel Sony telefonidel on kohe kaasas sarnast eesmärki täitev Stamina mode - saab keelata andmeside kasutamise ja taustategevuse rakendustel, kui ekraan on väljas ning whitelist alusel lubada üksikuid enda poolt soovitud programme siiski tegutsema. A la tahad, et töömailid tuleksid ikkagi läbi, aga Facebook ei peaks segama.
tagasi üles
rewer
HV Guru
rewer

sõnum 28.04.2014 12:35:48 vasta tsitaadiga

Probleem HTC Desire akuga, järsku kukub ~40% pealt nulli. Juhtunud enamus kordadel kui olen kasutanud(mitte helistanud), korra ka niisama. Aku kasutust vaadata siis vaikselt langeb ja korraga kivina kukub nulli. Proovinud paari erinevat romi, sama lugu. Pole teist akut ka prooviseks.
Keegi kokku puutunud sellise jamaga?
Kommentaarid: 1310 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 922
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 28.04.2014 12:46:43 vasta tsitaadiga

rewer kirjutas:
Probleem HTC Desire akuga, järsku kukub ~40% pealt nulli. Juhtunud enamus kordadel kui olen kasutanud(mitte helistanud), korra ka niisama. Aku kasutust vaadata siis vaikselt langeb ja korraga kivina kukub nulli. Proovinud paari erinevat romi, sama lugu. Pole teist akut ka prooviseks.
Keegi kokku puutunud sellise jamaga?

Jah, mul oli ka midagi sarnast, et lõpp kukkus aeg-ajalt väga järsult ära. Ise arvasin, et aku vanus põhjuseks.
Mingiks perioodiks tundus ajutiselt aitavat, kui läbi teha paar täistsüklit ehk siis täitsa täis ja täitsa tühjaks.
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 28.04.2014 15:28:48 vasta tsitaadiga

Aku on ikkagi ära väsinud. Minul hakkas nii tegema nõudlikke appe kasutades. Kui voolutarve liialt suureks läks, siis viskas pildi kotti. Hakkas juhtuma kui alla 50% oli. Uuesti sisse lülitades oli ka näha akukasutuse graafikult järsku tühjenemist 40% pealt 25% vms.
Uue akuga loomulikult probleemid kadusid.
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 24.05.2014 16:11:55 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 23.08.2014 16:06:24 Samsung trend plus aku probleem vasta tsitaadiga

Tere.
Ostsin Elisast paar päeva tagasi uue Samsungi trend plusi mobiili.
Esimene kord laadisin seina laadijaga umbes 2 tundi alates 29% kuni 100%-ni.
Kasutasin umbes 2 päeva ja siis, kui aku % oli 55 peal, langes peale korraks välja lülitamist äkki 25% peale.
Tegelesin enne seda natuke telefoni sd-kaardi paigaldamisega.
Kas sd-kaardi paigaldamine võib olla põhjuseks, et aku laetuse tase langeb korraga 30% või on see
aku probleem? See on täiesti uus aku, mis oli kile pakendis koos telefoniga ja alguses oli seal voolu sees
umbes 50%.
Aitäh, kes viitsib vastata!
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 24.08.2014 15:45:08 vasta tsitaadiga

kaardi paigaldamine ei tohiks küll midagi mõjutada.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 28.08.2014 19:46:01 vasta tsitaadiga

Tarkvara kala, vahel juhtub. Näitab rohkem kui tegelik laeng on (ei saa uut näitu kätte või jookseb näitu jälgiv protsess kinni vms) ja kui lõpuks õige näidu kuvatud saab, siis toimubki näiline järsk kukkumine.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Androidiga telefoni akumajandus mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.