|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
KrikU
HV veteran
|
04.12.2012 22:45:43
|
|
|
| GamerHD kirjutas: |
üldise harjumuse põhjal arvestab MUPO oma jäneste püüdmiskohad ümber.(ehkki nad on juba praegu ka seda teinud)
|
Lisaks sellele veel veidi teemaväline asjaolu - nimelt on piiratud see kuhu nad oma rohelise bussiga sättida saavad peale seda Võsaka lugu http://www.youtube.com/watch?v=s7TH8bbkp-Y
|
|
| Kommentaarid: 129 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
119 |
|
| tagasi üles |
|
 |
GamerHD
HV vaatleja

|
04.12.2012 22:50:51
|
|
|
| lightbluefox kirjutas: |
| Üsna selge ju miks ID kaarti vaja on, ühiskaardil pole pilti, kuidas sa muidu tõendad, et sa oled see isik kelle kaart sul on? |
seda isikustamata kaarti saab ka ju kasutada. vb tuleb natuke kallim aga nkn tark viibutab alles siis kui mupot näeb/mupo peale tuleb.
| KrikU kirjutas: |
üldise harjumuse põhjal arvestab MUPO oma jäneste püüdmiskohad ümber.(ehkki nad on juba praegu ka seda teinud)
|
Lisaks sellele veel veidi teemaväline asjaolu - nimelt on piiratud see kuhu nad oma rohelise bussiga sättida saavad peale seda Võsaka lugu http://www.youtube.com/watch?v=s7TH8bbkp-Y |
ot: Lisaks sellele ei tohi need muponaudid ka erariietes ühistransporti seisata nagu ükskord oli. Samas sügisel kui lund ei olnud siis MUPO kohe ootas seal Linnu tee RIMI lähedal, isegi 2 korda tulid mul peale, 1 kord ei küsitud, 2 kord küsiti. Samas nüüd on seal nii suur lumehunnik, mis peletas nad sealt õnneks minema. ja kui veel MUPOst rääkida siis ma ei saa aru miks nad võtavad esimese trolli kui teine (ja kolmaski) tulevad kohe ...
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
flameas
HV veteran

|
04.12.2012 23:03:22
|
|
|
| Justnimelt, validaator annab infi, et palju rahvast peale tuli aga mitte kust kuhu keegi sõitis. Busside täituvust saaks ka lihtsamalt jälgida - bussijuht vajutab liini lõpus nuppu või paneb kirja, kas antud väljumisel oli buss täis, tühi või keskmine..
|
|
| Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
77Mark
HV vaatleja
|
04.12.2012 23:14:19
|
|
|
| Ma arvan, et pädev IT poiss arvutab ka mahaminemise peatuse välja. Sest enamus ju sõidab tagasi samast peatusest,kus maha läks. Kas Edgaril sellist pädevat progejat on?
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
04.12.2012 23:15:05
|
|
|
| jyrisa kirjutas: |
| Tomorrow kirjutas: |
| Ma ei saa aru mis virin see on, et ID pilet ära kaob. Ei kao ju. Uudises isegi kirjas. Kui nad saaksid selle isikustatud validaatorkaardi teha nii, et ID kaarti ei pea juurde näitama siis oleks see samm õiges suunas. Samas ma VÄGA kahtlen, et muponaudid hakkavad igaühelt piletit kontrollides veel ID kaarti üle küsima, seega 95% ajast ei pea seda kaasas tassima. |
ID-pilet kaob ära järgmise aasta aprillist, ning kui su "keskse" piltetisüsteemi kaart on isikustatud, siis sa ju ei peagi ID kaarti kaasas tassima. |
see uus värk on nii "palju roppe sõnu ja viha" et vähe ei ole"
aga id kaart on ju isikut tõendav dokument mis peab alati kaasas olema üle mingi teatud vanuse.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
04.12.2012 23:23:12
|
|
|
seda isikustamata kaarti saab ka ju kasutada. vb tuleb natuke kallim aga nkn tark viibutab alles siis kui mupot näeb/mupo peale tuleb.
|
Saab, aga arvestada, et need terminalid on uste juures ja sealt saab välja lugeda ka valideerimise aja, on neil nii lihtne inimesei vahele võtta, kuna peatamised on ju peatuste vahel.
Niiet asjatu tõmblemine ja närvitsemine, id-kaarti kaasas kandes sõidad ju tasuta, sa plaanid nimme just pileteid ostma hakata kui ise tallinlane oled?
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
04.12.2012 23:27:54
|
|
|
| tsitaat: |
aga id kaart on ju isikut tõendav dokument mis peab alati kaasas olema üle mingi teatud vanuse.
|
See on kindlasti üks point, miks selline asi üldse läbi läks.
ID-kaardi vastu pole mul midagi, pigem väga tungivalt poolt ja kaasas alati, kuid see viibutamine saab olema nagu näägutamine.
Ja meil oli kultuurne kaasaegne täis töötav süsteem, millele paljud linnad/Riigid vaatasid ülevalt alla.
Niiet asjatu tõmblemine ja närvitsemine, id-kaarti kaasas kandes sõidad ju tasuta, sa plaanid nimme just pileteid ostma hakata kui ise tallinlane oled?
|
Valideerima pead ikka, kas maksid või mitte.
Lihtsalt mitte Tallinnlase ja isikustamata kaardi puhul ma ei näe Mupol mitte ühtegi õigust nõuda sult isikut tõendavat dokumenti.
Sõidu eest on makstud ja see info on rohelisel kaardil.
|
|
| Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
2 :: |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
GamerHD
HV vaatleja

|
04.12.2012 23:30:25
|
|
|
|
Saab, aga arvestada, et need terminalid on uste juures ja sealt saab välja lugeda ka valideerimise aja, on neil nii lihtne inimesei vahele võtta, kuna peatamised on ju peatuste vahel.
Niiet asjatu tõmblemine ja närvitsemine, id-kaarti kaasas kandes sõidad ju tasuta, sa plaanid nimme just pileteid ostma hakata kui ise tallinlane oled? |
lihtne loogika - siis seletad, et tulid eelmises peatuses peale
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
05.12.2012 00:26:34
|
|
|
| Renq kirjutas: |
| jyrisa kirjutas: |
| Ma ei saa aru mis virin see on, et ID pilet ära kaob. Ei kao ju. Uudises isegi kirjas. Kui nad saaksid selle isikustatud validaatorkaardi teha nii, et ID kaarti ei pea juurde näitama siis oleks see samm õiges suunas. Samas ma VÄGA kahtlen, et muponaudid hakkavad igaühelt piletit kontrollides veel ID kaarti üle küsima, seega 95% ajast ei pea seda kaasas tassima. |
ID-pilet kaob ära järgmise aasta aprillist, ning kui su "keskse" piltetisüsteemi kaart on isikustatud, siis sa ju ei peagi ID kaarti kaasas tassima. |
see uus värk on nii "palju roppe sõnu ja viha" et vähe ei ole"
aga id kaart on ju isikut tõendav dokument mis peab alati kaasas olema üle mingi teatud vanuse. |
Tundus nagu loogiline jah. ID kaart on muidugi alati kaasas, aga ikka veel võtab silmi eest mustaks see lollus - praegu oli ju see pilet ID kaardi peal olemas.
Tore on muidugi see, et kui oled tallinnlane, siis pead kardi isikustama ID-kaardiga, nii, et selle tasuta sõidu oleks saanud teha palju kergemalt, ja vähem segadust tekitades, ilma hunniku oranžide karpide ja roheliste kaartideta. Viimased kuud olen tutvusringkonnas sellele jamale antipropagandat teinud, ei teagi miks see nii südamesse on läinud, vist ei meeldi töötavate asjade "parandamine".
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
05.12.2012 01:30:33
|
|
|
| Renq kirjutas: |
aga id kaart on ju isikut tõendav dokument mis peab alati kaasas olema üle mingi teatud vanuse. |
Id-kaardi omamine on kohustuslik, aga selle kaasas kandmine pole päris kindlasti kohustuslik, ega ka mõne muu dokumendi kandmine.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.12.2012 02:53:46
|
|
|
| WäntWõll kirjutas: |
Selle peale lootma jäädes et ei küsita pole mul midagi öelda, eks proovi ja anna teada.
Või siis tekib küsimus kuidas kontrollitakse tasuta sõidu õigust läbi rohelise Edgari kaardi. |
No lihtne loogika ütleb, et paljudel ilmselt polegi ID kaarti kaasas. Pole praegu ja pole ka tulevikus. Muponautidel on kindlasti mingi aeg mille jooksul nad peavad saama transpordivahendi kontrollitud. Vastasel korral jääb see hiljaks. Pole ju nii, et iga inimese juures küsitakse kahte kaarti, siis räägitakse ilmast ja pakutakse kohvi pealekauba . Arvan, et ID küsitakse kui tekib mingi kahtlus või validaatorkaart on katki vms jama. Siis saab ID alusel kindlaks teha kas inimene tallinlane või mitte.
Seega rohkem nagu backup variant. Mis puutub kaartide kontrollimisse, siis ilmselt muponautidel siis mingid mobiilsed validaatorid. Tulevad sisse ja siis peavad kõik rohelised kaardid üles tõstma nagu reformikommud oma kollased kaardid üldkoosolekul
Võin eksida, aga kuskil oli sellest ka juttu.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
atari_
HV kasutaja

|
05.12.2012 05:24:25
|
|
|
Ise küll eriti bussiga ei sõida, aga asi mida igatsema jään on need ürgsed mehhaanilised kompostrid. Kugelt ja arenenumatest riikidest tulnud kodanikele on olnud alati hea näidata ja lasta neil ahhetada, et kui innovatiivselt roheline lahendus.
   |
80 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
05.12.2012 09:36:03
|
|
|
| GamerHD, tuled aknast sisse? Erinevalt mitmetest kompostritest, on validaator esimene asi mida sa näed kui uksest sisse astud ja seal mitte valideerimist saab põhjendada vaid pahatahtlikkuse või lohakusega.
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.12.2012 09:47:53
|
|
|
Väikse kõrvalpõikena - Harjumaa liinidel see värk töötab juba täiesti. Nii, et validaator-sõitjad võiksid kogemusi jagada, et kuidas värk töötab.
Kunagi, kui ise sõitsin, siis tuli neetult kaua oodata, kuni moodne masinavärk pileti välja printida suutis. ja teine asi, mis silma jäi, oli see, et bussi netiühendus katkes ikka korduvalt ja siis uuesti ja uuesti tagasi tulles.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
05.12.2012 11:07:43
|
|
|
| GamerHD, tuled aknast sisse? Erinevalt mitmetest kompostritest, on validaator esimene asi mida sa näed kui uksest sisse astud ja seal mitte valideerimist saab põhjendada vaid pahatahtlikkuse või lohakusega. |
Või unustad, mida juhtub mul tihti.
Seepärast ongi mul parem kehtiv ID-süsteem, kus kontrollitakse seda siis, kui vaja on. ID-kaart jääb mul aastas 2x ehk koju koos rahakotiga.
Kui ma peaksin majandama pabertalongidega/plastkaardiga, siis seal on eksimisvõimalus palju suurem.
Üleüldse oleks parem, kui oleks bussi sisenedes väikesed värvad, sarnased poodidele, kus läbi käid ja registreeritakse kassast läbi laskmata kaup ja antakse alarm.
Astud bussi ja registreeritakse sind automaatselt mingi kaardi, või muu vidina abil. Sellisel juhul jääks mingi mõttetu inimeste peedistamine ära ja Edgar saaks oma statistika, mida kasutataks alles järgmiste valimiste eel.
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
05.12.2012 12:49:21
|
|
|
| SurfData kirjutas: |
mis on sellest kasu, kui süsteem näitab, et trollis on hetkel 437 inimest näiteks? Mahaminejaid ju ei arvestata |
Ilmselt sain valesti aru aga ka puupüsti täis ühistransport ei mahuta ealeski üle 300 inimese. |
vist jah, point oli selles, et kui igas peatuses tuleb näiteks 30+ inimest peale, siis 10 peatuse pärast teab süsteem, et bussis/trollis on juba üle 300 inimese, kuna mahaminejaid ju ei arvestata. Kuidas sellega sõidugraafikuid ja koormust arvestatakse on juba omaette ooper
| GamerHD, tuled aknast sisse? Erinevalt mitmetest kompostritest, on validaator esimene asi mida sa näed kui uksest sisse astud ja seal mitte valideerimist saab põhjendada vaid pahatahtlikkuse või lohakusega. |
mina tulen suht algpeatuses trolli peale. Enamasti nad juba seal hilinevad ja on graafikust maas. Siis igas peatuses käib jube piibitamine ja signaalitamine, et tahan juba uksed kinni panna kui inimesed pole mahagi jõudnud minna. Nüüd kujuta ette milline tropp ukse juurde LISAKS tekib kui kõik peale tulijad seal veel taskutest ja kottidest hakkavad oma kaardikest otsima
| lamp kirjutas: |
olen viimased kuu-paar aeg-ajalt selle kaardiga sõitnud, pole nuriseda midagi olnud. läbi mantli sisetaskus oleva kaardi võttis ka, nii et ei pidanud kaarti otsima.
|
aga kui on taskus ka muud kaardid mis piikustavad seda masinat ja seetõttu selle lolliks ajavad? Neid on nii mõnedki.
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.12.2012 12:51:49
|
|
|
kui kõik peale tulijad seal veel taskutest ja kottidest hakkavad oma kaardikest otsima
|
kõik panevad selga suusajoped, kuhu kontaktivaba kaardi saad varrukasse käelaba lähedale panna
|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
05.12.2012 12:53:58
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
kui kõik peale tulijad seal veel taskutest ja kottidest hakkavad oma kaardikest otsima
|
kõik panevad selga suusajoped, kuhu kontaktivaba kaardi saad varrukasse käelaba lähedale panna  |
mul ei ole suusajopet, seega jääb vist trolli peale minemata :irony emoticon:
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
05.12.2012 13:14:29
|
|
|
SurfData, Eks asi ole siis nagu kassajärjekorras, mõni ootab juba järjekorra lõpus pangakaart käes, teine hakkab alles kassapidaja ütlusel rahakotti ja kaarti otsima.
Üldiselt tundub, et inimestel meeldiks kui neile otse gps kiip peesse lükataks. Midagi piibitama ja näitama ei pea, linn ise jälgib kus sa parasjagu oled ja mida teed.
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
05.12.2012 13:15:24
|
|
|
ID kaardil olev RFID lahendaks kõik probleemid, sh Prisma kaardimure.
Bussi koormust saaks mõõta sisseehitatud kaaluga. Tühja bussi korral fikseerib kaalu ja registreerib igas peatuses palju juurde/vähemaks läheb. Peaks arvestama ka kütuse kogust.
Harjumaa bussidel on validaatoril GPS sees, näitab peatusi ja kiirust
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
05.12.2012 13:18:40
|
|
|
| DVDRW, jah, aga riik ei luba idkaardi seda võimalust nii kergelt kasutada.
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
05.12.2012 13:19:50
|
|
|
| DVDRW kirjutas: |
| Bussi koormust saaks mõõta sisseehitatud kaaluga. Tühja bussi korral fikseerib kaalu ja registreerib igas peatuses palju juurde/vähemaks läheb. Peaks arvestama ka kütuse kogust. |
Koolilaste vs Mamslite kaalukoefitsiendid?
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
05.12.2012 13:25:52
|
|
|
Bussi täituvus vast olulisem kui inimeste arv. Reeglina kaaluvad inimesed sama ruumala juures ühepalju.
See roheline kaart võiks olla selline, kleebiks teibiga ID kaardi külge
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
05.12.2012 22:01:30
|
|
|
Pseudoprobleemid pseudoprobleemide otsa...
Mina aga ootan kuni NFC'ga saab valideerida.
_________________ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
05.12.2012 22:43:29
|
|
|
Ei ole pseudoprobleemid ja mu telefonil pole NFC tuge Uus telefon, seega selle jura pärast uut telefoni ei hakka ka ostma.
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|