Kas kahetariifsed voolumõõtjad kaotavad nüüd üldse oma mõtte? Lõin oma andmed kalkulaatorisse (minuelekter.ee) sisse ja kaks parimat hinda tuleb 220-lt, mõlemad ühetariifsed.
No kui sa öösel midagi ei tarbi, siis miks mitte
Mis mõttes ei tarbi? Tarbimise panin 50/50, nagu ta reaalselt enam-vähem ongi.
Kas kahetariifsed voolumõõtjad kaotavad nüüd üldse oma mõtte? Lõin oma andmed kalkulaatorisse (minuelekter.ee) sisse ja kaks parimat hinda tuleb 220-lt, mõlemad ühetariifsed.
No kui sa öösel midagi ei tarbi, siis miks mitte
Mis mõttes ei tarbi? Tarbimise panin 50/50, nagu ta reaalselt enam-vähem ongi.
50:50 ei tasu ära, see minu arvamus _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
See 1,5 senti öö ja päeva vahel ei motiveeri küll ostma seadmeid, mis tarbiksid elektrit öösel vms. Päevase elektri kallis hind nullib kõik selle ära ja viib miinusesse.
Kui öötariif langeks sinna 3 sendi poole, siis oleks vähe teine asi.
See 1,5 senti öö ja päeva vahel ei motiveeri küll ostma seadmeid, mis tarbiksid elektrit öösel vms. Päevase elektri kallis hind nullib kõik selle ära ja viib miinusesse.
Mis eri seadmed?
Mul oli eelmises elukohas päevase-öise suhe ~55/45. Pesupesemine nädalavahetusel (lauba-pühaba on muide öise tariifi järgi, kes ei tea), suurem küpsetamine kah. Boiler küttis taimeri käsu järgi öösiti (saunatamise puhul sai ka päeval käima pandud).
Mõtlen kui midagi ei tee ja jään üldteenuse juurde, ega siis mingit püsitasu ju ometi ei tule?
Et kui näiteks kulutan 0kw kuus, siis oleks arve ikka ka 0€
hetkel minuelekter.ee järgi tuleb EE kombineeritud pakett odavaim, kas on midagi millepärast peaksin muretsema?
Mitu eurot aasta peale kokku võidad? _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Mõtlen kui midagi ei tee ja jään üldteenuse juurde, ega siis mingit püsitasu ju ometi ei tule?
Kolleeg just ütles, et kolis siia Soome, maja Eestis tühi, elektrit ei kasutata, aga tuli arve 10 EUR: võrguhooldustasu.
hetkel minuelekter.ee järgi tuleb EE kombineeritud pakett odavaim, kas on midagi millepärast peaksin muretsema?
Mitu eurot aasta peale kokku võidad?
Võrreldes millega?
Võrreldes mõne teise pakkuja paketiga kui suur vahe tuleb odavaima ja kalleima vahel _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Kolleeg just ütles, et kolis siia Soome, maja Eestis tühi, elektrit ei kasutata, aga tuli arve 10 EUR: võrguhooldustasu.
Loodan, et elektrihind tõuseb >3x, siis on paneelide tasuvusaeg juba 3a
Ära jaga valeinfot. Paneelide tasuvusaeg tavatarbija jaoks on hetkel ca 20a, ja kui elektri turuhind kasvab 3x (võrreldes uue aasta alguse hindadega), siis elektriarve kasvab sellest vaid ca 84%. Tasuvusag tuleks siis kuhugi 11a kanti.
Sa saad ikka aru, et mõnel pool maailmas on kordi paremad tingimused päikeseenergia tootmiseks, ja hinnad ikka enamvähem samad mis meil. Seal peaks siis tasuvusaeg juba praegu olema paari aastaga mõõdetav - miks Lõuna-Euroopas üldse mingi elektri tööstuslik tootmine alles on?
Pange palun siia kirja millise personaalse, kõige odavama pakkumise on energiafirmad teile teinud. Mulle tehtud odavaim pakkumine seni, EE-lt 5,64 kW/h.
Poogen pole või? Niikuinii on kõik paketid sellised et kodutarbijal tuleb kalleima ja odavaima paketi hinnavahe ühes kuus mingid sendid. _________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!"
Ma leidsin sellise pakkumise, aga ei ole veel lähemalt uurinud:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/ _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
Loodan, et elektrihind tõuseb >3x, siis on paneelide tasuvusaeg juba 3a
Ära jaga valeinfot. Paneelide tasuvusaeg tavatarbija jaoks on hetkel ca 20a, ja kui elektri turuhind kasvab 3x (võrreldes uue aasta alguse hindadega), siis elektriarve kasvab sellest vaid ca 84%. Tasuvusag tuleks siis kuhugi 11a kanti.
Sa saad ikka aru, et mõnel pool maailmas on kordi paremad tingimused päikeseenergia tootmiseks, ja hinnad ikka enamvähem samad mis meil. Seal peaks siis tasuvusaeg juba praegu olema paari aastaga mõõdetav - miks Lõuna-Euroopas üldse mingi elektri tööstuslik tootmine alles on?
Ja võrgutasu uuest aastast ei tõuse ? Või demagoogitsed siin niisama ?
Ja võrgutasu uuest aastast ei tõuse ? Või demagoogitsed siin niisama ?
No tõuseb. Eeldame siis, et tõusevadki nii võrgutasud kui ka vabaturu elektrihind kui ka aktsiis ja muud tasud, ja elektriarve on koguulatuses 3x suurem, kui ta seda järgmisel aastal eelduste kohaselt olema hakkab. Siis jääb tasuvusajaks ikkagi ca 7 aastat, mitte 3 aastat. Ja selline hinnatõus on ilmselt ka 10 aasta perspektiivis üsna ebatõenäoline.
Ja mis ajast faktidele osutamine demagoogia on? Enda arust olen vähemalt siin teemas üks vähestest, kes on oma sõnade taha ka midagi muud kui oma sisetunnet näidanud.
Ei võta midagi, et valitud pakett kõvasti odavam on kui üldse mitte valida on üks suur vandenõu.
fallout3 Võiks arvestada ka paneelide hinnalangust, paari aasta jooksul on hind langenud ~2x!
Ehk tuleb ka mingi läbimurre paneelide arengus 10a jooksul ja elektrimüüjad võivad oma suu rahast puhtaks pühkida.
fallout3 Võiks arvestada ka paneelide hinnalangust, paari aasta jooksul on hind langenud ~2x!
Ehk tuleb ka mingi läbimurre paneelide arengus 10a jooksul ja elektrimüüjad võivad oma suu rahast puhtaks pühkida.
Paneelide efektiivsus saab tõusta paarikümne protsendi võrra võrrelduna praegusega nng sellega kaasneks üüratu hinnatõus. See 2x hinnalangus on võibolla olnud kuid nonde langeva hinnaga paneelide efektiivsus pole eriti kõikunud viimase mõnekümne aasta jooksul.
Läbimurret on vaja geograafilise laiuskraadi ning ilmastiku koha pealt kui tahad paneele Eestis majanduslikult ära tasuvalt pruukida _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Võiks arvestada ka paneelide hinnalangust, paari aasta jooksul on hind langenud ~2x!
Paneelide hinnad võivad ju muutuda, aga see ei muuda fakti, et Eestis päikest pole. http://www.pv.ttu.ee/ - reaalajas mõõtmised. Mis sind võiks huvitada, on siis light data.
Suvel sooja vett toota - anna minna. Aastaringselt elektrit tootma - isegi kui asi on 100% hooldusvaba, siis ilma Kredexi toetuseta, vaevalt see kunagi ära tasub(~20 aastat kindlasti on tasuvusaeg, kas eluaeg nii pikk on?). Aga tasuvusaeg on numbrid. Reaalne elu on see, et siis kui sul tarbimine suur on, siis ei tooda sa ise midagi. Ehk siis suure tarbimise ostad ikka EElt ja suvel hoiad kokku kopikaid.
Seda need tasuvusuuringud millegipärast arvestada ei taha.
Nende valmistamiseks on vaja puhast räni (Si tähis keemilises tabelis).
Räni on looduses küll palju, kivid jne, kuid puhast räni millest saab paneele valmistada, vähe.
Valmistusprotsess maksab ka muidugi.
Poogen pole või? Niikuinii on kõik paketid sellised et kodutarbijal tuleb kalleima ja odavaima paketi hinnavahe ühes kuus mingid sendid.
Mul tuli hetkeseisuga umbes 10 euri.
Kui borsi ja fikseeritud hindadega pakette võrrelda siis küll. Võrdleme ikka samasuguseid pakette...
Või siis pole Sa kodukasutaja ja maksad 1000€ kuus elektri eest
Ma ei oska muud kosta, kui et lõin oma tarbimise ja muud eelistused (tähtaajatu leping + börsihind) hinnakalkulaatoritesse sisse. Maja, kus elan, julgeks ikka koduks nimetada... Osa sooja tuleb elektrist, osa puukatlast - nii kuidas aega ja viitsimist on.
Ma võtsin saadud pakkumised ja tegin lihtsa arvutuse excelis. Siiamaani umbes 600KWh kuus tarbitud ja börsihinnaga+marginaal tuli kalleima ja odavaima pakkumise vahe kuus 30 senti. _________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!"
Nojah, kui arvestada ebarealistlikku hinnatõusu mitte ainult elektri turuhinna vaid ka lisanduvate maksude ja võrguteenuse osas, ja siis ka veel mitte millelgi baseeruvat usku päikesepaneelide hinna 3-4x langemisse, siis jah, tõesti, on võimalik et mingil hetkel on nende tasuvusaeg ka 3 aastat. Hetkel ei näe ma aga isegi seda, et ka ainult üks nendest mitmest eeldusest hakkaks lähema 10a jooksul realiseeruma, seega kuulutamine, et mingil hetkel paneelide tasuvusaeg langeb 7-8 korda, on minu silmis jätkuvalt valeinfo.
Ei jõua tervet teemat läbi sirvida . Ehk keegi oskab soovitada milline elektripakett oleks kõige kasulikum tavalisse eramajase . Ei ole aega endal nendese kõigise süveneda kahjuks.
Vahet pole, kas eramaja või korter - tarbimiskogus on oluline
http://avatud2013.ee/hinnaportaalid/
Lööd andmed kalkulaatoritesse sisse ja siis usaldad kõhutunnet
kus on alles suured hinnakäärid
energiaturg ja eesti energia pakkumine
Päevatariif: 6.34
Öötariif: 4.87
personaalne pakkumine eesti energiast
Päevatariif: 5.92
Öine : 4.55
see läks siis emale
1 tariifsega saab vaid 0,03 senti alla
Edit:
tundub, et võrdlustabeleid suht mõttetu vahtida, vähemalt EE hinnad on personaalselt erinevad.
mulle pakub 1 tariifsega 5.64 senti (kõige odavam pakkumine yldse võrreldes teistega)
samas võrdlusportaalis 5.78 senti
tegin pooleks aastaks ära _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
minu arust tuleb käibekas veel otsa _________________ This message was sent from space using stargate
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.