praegune kellaaeg 18.06.2025 02:07:12
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
OltsPoiss
HV kasutaja
|
29.11.2012 14:05:29
Väline videokaart ja laptop |
|
|
Tere,
Oleks soov ühendada AMD HD 7850 Acer laptopile. Laptop ise kasutab 6850m graafikat, millest on enamvähem, kuid vahest võiks rohkem lubada. Ärge hakake mulle pakkuma laua-arvutit, kuna mul pole aega selle kokkupanemiseks ning ei ole ka raha selle jaoks. See kahetuumaline i5 toidab praegu piisavalt hästi ja RAM vaba slotte on veel, seega 4GB-st saaks kerge vaevaga 8. Ma ei ole mingi hardcore mängur ning mängimiseks isegi väga palju aega pole. 6850-ga ma saan oma vajalikud tegemised ära teha ja tavapäraseid mänge mängida ja asju teha. 7850 on ka pigem selleks, et kui siin poole aasta pärast või tiba hiljem peaksin hakkama laua-arvutit kokku panema siis 2x7850 oleks etem variant, kui osta poole aasta pärast v aasta pärast mingisugune kallis kaart. Pealegi 7850 ei kasuta väga palju voolu-energiat v kuidas iganes seda nimetama ka peaks. Graafikakaart on mul põhimõtteliselt olemas, puudu on esiteks vajalikud vahendid-jupid selle elluviimiseks. Tean, et on vaja ühendada laptop gpu pesaga, sinna juurde siis mingi energiaallikas a la toiteplokk, kust saab graafikakaart oma toite ja muud pisikesed vidinad. Kust selliseid saada? Siit-sealt vaadanud-lugenud ja kuulnud, et selleks peaks olema eraldi monitor..Kas laptop enda ekraanist siis ei piisaks? Kas need juhtmed-möllud ei hakka piirama graafikakaardi võimsust ehk kas saaksin võimsuse kõik 100&-selt kätte? Täpsemalt on vaja siis laptopiks on Acer Aspire 7750G. 17,3 ekraan, piisav! Ja nagu ma ütlesin, ma ei taha seda videokaarti sinna "kinni klammerdada" vaid kasutada seda vaid siis, kui mul tõesti vaja oleks. Üldjuhul ma kasutan arvuti enda graafikakaarti v kiibistikku..embakumba, kuna see emaplaadi küljes siiski kinni.
Loodan, et keegi jagab mõistvat suhtumist ning saab asjade osas mind aidata. Kui see tegevus ja Graafikakaardi ning laptop vahel on kõik ok, keegi kedagi ei sega siis oleksin väga huvitatud sellest, kust ma need vajalikud asjad saaksin ning kui keegi tark ütleks, mida täpselt vaja siis oleks juba väga hea. Saaksin omale pisikese sünnipäeva või jõulukingi teha ))
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
29.11.2012 14:22:29
|
|
|
sellel on integreeritud video ju?...seda sa vahetada ei saa...v2lise kaardiga ei saa j2lle l2paka ekraanile minuteada pilti vaid lisamonitorile...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
Kommentaarid: 459 loe/lisa |
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
OltsPoiss
HV kasutaja
|
29.11.2012 16:39:02
|
|
|
Ma tean isegi, et see on integreeritud ehk sisseehitatud - mainisin vist, et see emaplaadi küljes kinni?
Kes rääkis vahetamisest? Esimeses lauses on selgelt välja toodud, et soov ÜHENDADA üks asi teisega.
Kolmas lause osa puudutas juba teemat. Mina isiklikult ei tea, sinu meelest ei saa läpakale pilti vaid lisamonitorile..
Sooviks saada informatsiooni inimese käest, kes asja tunneb ja seda valdab, mitte ei lahmi niisama miskit...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
100kv
HV kasutaja
|
29.11.2012 16:47:09
Re: Väline videokaart ja laptop |
|
|
Korralik pealelõunane huumor.
OltsPoiss kirjutas: |
Tere,
Oleks soov ühendada AMD HD 7850 Acer laptopile. Laptop ise kasutab 6850m graafikat, millest on enamvähem, kuid vahest võiks rohkem lubada. Ärge hakake mulle pakkuma laua-arvutit, kuna mul pole aega selle kokkupanemiseks ning ei ole ka raha selle jaoks. See kahetuumaline i5 toidab praegu piisavalt hästi ja RAM vaba slotte on veel, seega 4GB-st saaks kerge vaevaga 8. Ma ei ole mingi hardcore mängur ning mängimiseks isegi väga palju aega pole. 6850-ga ma saan oma vajalikud tegemised ära teha ja tavapäraseid mänge mängida ja asju teha. 7850 on ka pigem selleks, et kui siin poole aasta pärast või tiba hiljem peaksin hakkama laua-arvutit kokku panema siis 2x7850 oleks etem variant, kui osta poole aasta pärast v aasta pärast mingisugune kallis kaart. Pealegi 7850 ei kasuta väga palju voolu-energiat v kuidas iganes seda nimetama ka peaks. Graafikakaart on mul põhimõtteliselt olemas, puudu on esiteks vajalikud vahendid-jupid selle elluviimiseks. Tean, et on vaja ühendada laptop gpu pesaga, sinna juurde siis mingi energiaallikas a la toiteplokk, kust saab graafikakaart oma toite ja muud pisikesed vidinad. Kust selliseid saada? Siit-sealt vaadanud-lugenud ja kuulnud, et selleks peaks olema eraldi monitor..Kas laptop enda ekraanist siis ei piisaks? Kas need juhtmed-möllud ei hakka piirama graafikakaardi võimsust ehk kas saaksin võimsuse kõik 100&-selt kätte? Täpsemalt on vaja siis laptopiks on Acer Aspire 7750G. 17,3 ekraan, piisav! Ja nagu ma ütlesin, ma ei taha seda videokaarti sinna "kinni klammerdada" vaid kasutada seda vaid siis, kui mul tõesti vaja oleks. Üldjuhul ma kasutan arvuti enda graafikakaarti v kiibistikku..embakumba, kuna see emaplaadi küljes siiski kinni.
Loodan, et keegi jagab mõistvat suhtumist ning saab asjade osas mind aidata. Kui see tegevus ja Graafikakaardi ning laptop vahel on kõik ok, keegi kedagi ei sega siis oleksin väga huvitatud sellest, kust ma need vajalikud asjad saaksin ning kui keegi tark ütleks, mida täpselt vaja siis oleks juba väga hea. Saaksin omale pisikese sünnipäeva või jõulukingi teha )) |
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
29.11.2012 16:52:29
|
|
|
OltsPoiss, soovid saada infot inimese käest, kes asja teab ja teemat valdab.... samas teema ise on nagu jalgrattale automootori külge aretamine, et kiiremini sõita saaks.
Ei usu, et siit foorumist sellise inimese leiad. Või siis vähemalt kiirelt vastuse saad,harilikult inimestel on läpakas selleks, et seda saab kaasas kanda ja lauaarvuti või konsool on mängimiseks. Pigem peaksid otsima miskiseid diy õpetusi interneedusest, kindlasti pole sa ainus, kellel selline idee on.
Aga kui täpsemalt teada saad, kas ja kuidas on võimalik, siis anna kindlasti teada ja soovin edu.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
29.11.2012 16:54:30
|
|
|
http://forum.notebookreview.com/e-gpu-external-graphics-discussion/418851-diy-egpu-experiences.html
Mõtlesin ise ka sama asja teha mingi aeg tagasi, kuid siis tuli mõistus koju. Juppide maksumus on juba suht korralik ja külge ühendamine ka paras jebla. Mõistlikum tuleb minu meelest läpakas maha müüa ja osta lauaarvuti, pole mingeid eraldiseisvaid toiteid ja graafikakaarte.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
OltsPoiss
HV kasutaja
|
29.11.2012 17:37:23
|
|
|
Laptop ei soovi müüa, kuna pole "paikne" ning liigun tihti ringi. Kahte aga ei suuda omada. Mõte oligi selles, et niisama olemiseks, töö, vaba aeg ( surfamine ) jne toimuks siis lihtsalt laptopiga, kuid kui tuleb isu mängida siis lükkaks kaardi koos muu süsteemiga taha ja anna aga minna. Muud näitajad arvuti juures on piisavalt head... Kuid kui nende "jublakate" soetamine läheks väga kalliks siis ei näe tõesti väga mõtet. Kaardi soetan omale nii või naa, kuna saan lihtsalt selle päris hea hinna eest, tutikana.. Hiljem kui vajadust siis CrossFire ehk 2x7850, kuna kaart hea, kuid soodne ja asi ants.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.11.2012 10:29:33
|
|
|
Sa ikka saad aru, et sul tulevad juba pordi piirangud ette ja neid asju on vaja kuidagi toita ka?
Vi-dockil on eraldi toide, sellega saad ühe kaarti enam vähem toidetud, aga expresscard'i slotil tuleb võimsamate kaartidega läbialaske võime piir ette.
Ära fantaseeri liigselt. TEgelt ka , pole mõtet.
Kui tahad mängida, siis endiselt tuleb osta korralik masin.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|