Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Kellel on Ekraanikaitsekile ja kellel pole? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas oled Oma telefonile, pihuarvutile või tahvelarvutile paigaldanud ekraanikaitsekilet?
Jah,on paigaldatud
41%
 41%  [ 89 ]
Ei, ma ei pea ekraanikaitsekilet vajalikuks
52%
 52%  [ 114 ]
Ei tea, kas panna või mitte...
6%
 6%  [ 13 ]
hääli kokku : 216

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
oliver.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.11.2012 13:29:46 vasta tsitaadiga

Kaitsekile tuli telefoniga küll kaasa, aga paigaldanud pole. Mulle need kiled ei sobi ning eluaeg üht ja sama telefoni niiehknaa ei kasuta.
Järele mõeldes oli viimane isikliku telefoni mahaäritsemine kah 5a tagasi. Hilisemad on sahtlisse seisma jäänud ja/või purunenud.

Veidi offtopic ja kaitsekilede teemast mööda, aga olen näinud väga koomilisi seiku nende kiledega seoses, mis kohe ostes tootel peal ja on mõeldud eemaldada enne kasutamist.
No mõned ei raatsi seda teha. Ühel rippus telefon kaelas, ekraani kattev pooleldi läbipaistmatu kilenarts kolmandiku jagu maha koorunud. Hirmus tahtmine oli see ise ära tõmmata.

Paljudel on reklaamid toote (telekad, tahvelarvutid jms) servadesse jäetud, kohati ekraani katmas. Aga kui tootja on need sinna pannud, ega siis ära võtta tohi. Ühtlasi saab iga päev tutvuda, mis
funktsioonid oma seadmel on.
Uskumatult levinud on läpakate touchpadidel oleva kile allesjätmine. Too reklaamkile on reeglina umbes kolmveerandit touchpadist katmas. Ja siis käibki näpp üle kileservade koguaeg.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 27.11.2012 15:04:26 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
bigmarx kirjutas:
Kõik minu puutekraaniga tehnika omab ekraanikaitsekilet mis on ise paigaldatud.

Põhjus lihtne, kilet on odavam vahetada kui ekraani. Lisaks ei võta kasutusel olev kile külge sõrmejälgi ja sõrm libiseb kilel paremini kui ekraanil niisama.

Mis sa nende ekraanidega teed, et kui kilet peal ei ole on vaja kohe ekraani vahetada. Nt. kui iPad kukub maha, siis pole vahet, kas sellel on kile peal või mitte, pragu tuleb ikka. Sõrme parema libisemise tõttu võiks isegi kile panna nutitelefonile peale, aga vaevalt ma seda teen.

Näiteks GPSi näperdan ma poole ajast mustaste käte või kinnastastega. Paari sõidu järgi on ekraan kriimuline. Poole aasta pärast enam ekraanist eriti läbi midagi ei paista.

Telefoniga nii hull ei ole, lihtsalt kuna ma tean et telefon võib saada kriimud ekraanile siis odavam on selle kaitseks kile peale tõmmata ja vajadusel kilet vahetada.

Pindit
HV vaatleja

sõnum 27.11.2012 16:21:50 vasta tsitaadiga

et asi oleks väga selge - rebisin just praegu arc s tehasekile maha (kriimudeta!) lihtsalt ei viitsinud seda varem teha...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 27.11.2012 19:29:25 vasta tsitaadiga

Kannan telefoni EMT kirjadega kilekotis, lisaks veel olen tellinud ebayst odavaid silikoonkestasid mis muudavad mu telefoni plönniks ning ei lase disainil välja paista.
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 27.11.2012 19:47:26 vasta tsitaadiga

Galaxy S2 ja gorilla klaas...ei rüveta seda head klaasi kilega. Enam ei seedi kilesid, kuna seal ei libise sõrm sama hästi ja määrdunud plekist näeb märksa kehvemini läbi, mis on kilel. Võrdlesin teise S2'ga.
Minu jaoks on küsitav ka kalli kile ("sest miski muu peale zigzagi ei kõlba") panek, mis hiljem seda potentsiaalset hinnavahet kahandab või negatiivseks viib.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tqz
Kreisi kasutaja
tqz

sõnum 27.11.2012 19:52:11 vasta tsitaadiga

Ei näe kilel mõtet, kuna kui mõni terav ese tuleb nii suure jõuga vastu ekraani, et gorilla klaasi sisse kriimu jätab, ei päästaks see kile ka enam midagi.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 27.11.2012 19:54:23 vasta tsitaadiga

Huvitav..
Ise kiletasin S2'e just ära, et näpul oleks ladusam liuelda. See pseudoklaas ja tekstuurita klaas üldse on kõige koledam vaenlane kasutusmugavusele, kuhu näpp pigem kinni jääb. Üks suvaline kilefilm on piisavalt mürase pinnaga; eriti matid lahendused - udustab pilti, aga pikslihoor ei ole.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 27.11.2012 20:35:40 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif No aga kuivõrd tõsiselt saab võtta Gorilla Glassi, kui mingit vastupidavuse etaloni? Nagu ma aru saan siis see klaas peab ehk vastu tavatingimustes kuid ei pea vastu nt survele mida tekitab nt autorattaga ülesõitmine? Olen youtubest vaadanud kõikvõimalöikke "jaburaid" teste, kus telefonide vastupidavust "testitakse" akutrelliga, õhupüssiga jne jne. Minu meelest taandub siiski kõik kasutaja tasandile, "geniaalsete" kasutajate ega "testijate" eest pole ükski mobiil kaitstud. Nähtud nt Iphone vihkajat kes sõna otses mõttes tagus haamriga fööni ribadeks.
monkey.gif inimmõistusel pole tegelikult piire... Oma telefoni kohta nägin videot kus telefoni loobiti trepist alla ja ka otse põrandale, "elama jäi"...

Mis aga tavalisse kilesse puutub siis vist kipub jah nii olema et see lihtsalt uus nn "tööstusharu", mille pealt lihtsalt teenida saab. Seega kaldun arvama et kile ei kaitse vaid annab võimaluse telefoni petlikult ehk "täiuslikult" sõrmejäljevabana hoida. Aga kui 3 kuu pärast kile ära võtad või lahti tuleb siis on tulemus suht ebameeldiv, liimikiht, millest lahti raske saada. Pealegi olla palojudel telefonidel juba tehases üks kaitsekile tegelikult juba peal... milleks topelt kihte liimida????
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 27.11.2012 20:43:59 vasta tsitaadiga

Aga paljud kiled polegi liimiga. Ja kui isegi on liimiga, siis ka liimil ja liimil on vahe. Ma ise pole näinud ühtegi kile, mis mingit mögla, veel vähem eemaldamatut mögla maha jätaks.
erik111
HV Guru

sõnum 27.11.2012 21:39:33 vasta tsitaadiga

Ma tellin kilesi ebayst odavam ka kui eestist osta. thumbs_up.gif Praegu on peal üks kile!Aga silikoonkestasid pean vaatama ebayst ühe tellisin aga see ei ole silikoonkestasid.
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 156
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 27.11.2012 21:43:13 vasta tsitaadiga

ab79, etalon seisneb rohkem selles, et telefon võib taskus istuda ilma kriimustumata. Juhukriipse ja kraapse korjab vähem (kuni selleni, et ei korja).
Ma ise pooldan nö taskut telefonile, endal on enamasti ta ümber taskus ja vajadusel on mul viisakas telefon käes, mitte üle äärte voolav neoonroheline kondoom.

erik111
HV Guru

sõnum 27.11.2012 22:24:47 vasta tsitaadiga

Metsjeesus kirjutas:
ab79, etalon seisneb rohkem selles, et telefon võib taskus istuda ilma kriimustumata. Juhukriipse ja kraapse korjab vähem (kuni selleni, et ei korja).
Ma ise pooldan nö taskut telefonile, endal on enamasti ta ümber taskus ja vajadusel on mul viisakas telefon käes, mitte üle äärte voolav neoonroheline kondoom.

Mina tahan ,et mu telo oleks ilus mitte kriime täis! icon_wink.gif
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 27.11.2012 22:26:30 vasta tsitaadiga

mul on praegu kolm kile peal...igaks juhuks
erik111
HV Guru

sõnum 27.11.2012 22:28:24 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
mul on praegu kolm kile peal...igaks juhuks

Mul on praegu üks kile peal.Ma kasutan praegu telo kotti ka! icon_wink.gif
tagasi üles
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 27.11.2012 22:29:29 vasta tsitaadiga

Tiim, Telefon vöökotis või ripub kaelas?
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 27.11.2012 22:32:20 vasta tsitaadiga

ilmselgelt on vöökotis
erik111
HV Guru

sõnum 27.11.2012 22:32:33 vasta tsitaadiga

braien334 kirjutas:
Tiim, Telefon vöökotis või ripub kaelas?

Ma peaksin endale ka õige silikoonkesta ostma ebayst. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 27.11.2012 23:02:40 vasta tsitaadiga

Mu telefon viibib öökapil sametpadja peal. Enne uinumist raputan veidi uneliiva ja panen klahviluku peale...nii armas minu telefon. icon_neutral.gif
rocket
Kreisi kasutaja

sõnum 28.11.2012 01:13:28 vasta tsitaadiga

Kaitsekile on peal, aga vajalikuks ei pea. Peal ainult seetõttu, et poest ostes oli juba peal, las ta siis olla niikaua kuni häirima hakkab. Telefoniks Xperia S.
ab79
HV kasutaja

sõnum 28.11.2012 01:41:08 vasta tsitaadiga

Tundub, et kile kasutamise vajadus sõltub kasutajast. xdadevelopersi foorumisse kuuluv tehnikahuviline tüdruk nimega Erica postitas ülesse ühe huvitava testi, mille lõpus ma veendusin, et kaitsekile iseeenesest on jama, iga kell kaitsekott kaitseb ekraani rohkem, kui kile. MIngi imetegija pole ka Gorilla Glass. Testis ei kasutatud haamreid ega muid mehhaanilisi vahendeid vaid püüti jäljendada igapäevaelus juhtuda võivaid momente, juhuslikku pillamist, hõõrdumist taskus olevate esemetega nagu võtmed-mündid.
Kilele tulevad jäljed kiiremini nähtavale, GorillaGlass peab paremini vastu, kuid autorattaga üle sõites või esipaneel allapoole pillamine võivad saada saatuslikuks ka GorillaGlassile.
Loomulikult, kaitsekott ei kaitse kui mobiilist üle sõidad. kuid kaitsekotist on vähemalt niipalju abi, et taskus või vöö peal ei kriimusta teised taskus olevad esemed ekraani ega jäta telefoni korpusele jälgi. Ning kindlasti elab telefon ka väiksemad kukkumised paremini üle kui mingi väline kest ümber on.
Käisin ükskord reisil ja rongis oli üks reisija, kes oma Ipadi kestana kasutas mitte traditsioonilist kaitseümbrist vaid mullikilevoodriga turvaümbrikku!!! Pärast rääkisin sel teemal ühe inimesega ja ta arvas ka, et turvakile kaitseb sellisel kujul seadet paremini põrutuste eest kui tavaline kaitseümbris.

Nii, et otsustasin siiski, et ei pane kilet. Kord nädalas lcd puhastusvahendiga minut-kaks ekraanipuhastust teha pole eriline vaev...
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 28.11.2012 02:25:28 vasta tsitaadiga

Gorilla on ka täiesti hoolika kasutamise juures võimalik auklikuks muuta!
Enda telefonil on ka see tore Gorilla peal ja isegi nahast kaitsekest olemas, ikka suutis Gorilla ekraanile täkke sisse võluda ja peale seda tõmbasin kile peale. Vähemalt ekraani puhastamisel ei pea kartma, et imepisikesed liivaosakesed vms. ekraani uduseks kraabivad ja kile kaitseb natukenegi juhuslike vähemteravate täkete tekitajate eest!
Zagg vms. kiled ei meeldi mulle üldse kusjuures, tahapaneelile on head kuna ei libise, ekraanile enam ei pane peale seda kui eelmisel telefonil proovisin. (Sõrm ei libise, läbipaistvus on kehvapoolne ja kile ise väga ebaühtlane, tugev ta on tõesti aga selliseid miinuseid taluda koguaeg on ka jama) Praegu on mingi odav kile peal ja toimib ilusti!
PS. Peale sooja suve see Zagg kile koorus poolenisti maha jättes liimitaolise olluse telefonile, jube nüri oli seda korpuse vahedest kätte saada! Praegune odav jura on juba ühe suve üle elanud ja ei mingit märki et kuskilt maha tulema hakkaks, liimi see ka ei kasuta kuna kui kile nurka trügida siis tuleb see ilusti lahti ja ei mingit jälge.

Aix
HV Guru
Aix

sõnum 28.11.2012 03:37:07 vasta tsitaadiga

Mul alguses oli Zaggi kile, pärast esimest garantiiskäiku oli mingi "originaalkile", ja pärast teist käiku enam ei viitsinud panna. Ilma on justkui pehmem tunne.
Telefoniks siis HTC Wildfire S.
Kommentaarid: 407 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 339
tagasi üles
erik111
HV Guru

sõnum 28.11.2012 09:27:26 vasta tsitaadiga

Aix kirjutas:
Mul alguses oli Zaggi kile, pärast esimest garantiiskäiku oli mingi "originaalkile", ja pärast teist käiku enam ei viitsinud panna. Ilma on justkui pehmem tunne.
Telefoniks siis HTC Wildfire S.

Mul oli kile kaasas telefonil.Aga esimesed nädalad ei panud peal. icon_rolleyes.gif
Mul telefoniks Sony Ericsson Xperia Ray
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 28.11.2012 09:44:06 vasta tsitaadiga

Metsjeesus kirjutas:
ab79, etalon seisneb rohkem selles, et telefon võib taskus istuda ilma kriimustumata
Kogemus on näidanud, et taskus kandes korjab ekraan oluliselt vähem kriime kui ülejäänud korpus.

viimati muutis Ho Ho 28.11.2012 13:33:29, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 28.11.2012 11:19:55 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Metsjeesus kirjutas:
ab79, etalon seisneb rohkem selles, et telefon võib taskus istuda ilma kriimustumata
Kogemus on näidanud, et taskus kandes korjab ekraan oluliselt vähem kriime, kui ülejäänud korpus.

Absoluutselt nõus, seetõttu ma pigem panengi rõhku tervikule sleevtasku näol ja mitte ei kileta.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 94
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Kellel on Ekraanikaitsekile ja kellel pole? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.