Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 373, 374, 375 ... 705, 706, 707  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
attrs
HV Guru
attrs

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.11.2012 13:46:06 vasta tsitaadiga

DVDRW, suure tõenäosusega.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hannes
HV vaatleja

sõnum 07.11.2012 16:14:33 vasta tsitaadiga

Tere,
Kui mulle tuleb EL-i väliselt pakk, mis on märkega "gift", ei ole saadetud eBay-st vms ostukeskkonnast, eraisikult saadud, siis kas toll arvestab maksude arvestamisel kauba väärtuseks kindlustuse tarvis pakendile märgitud summa või on mingit imelist dokumenti kauba väärtuse tõestamiseks veel vaja? Toll keerutab ja DHL uimerdab, aga mina tahan vastuseid.
Summa on maksuvabast määrast märksa suurem ja kuulub ka tollimaksuga maksustamisele.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 07.11.2012 16:34:39 vasta tsitaadiga

hannes kirjutas:
Tere,
Kui mulle tuleb EL-i väliselt pakk, mis on märkega "gift", ei ole saadetud eBay-st vms ostukeskkonnast, eraisikult saadud, siis kas toll arvestab maksude arvestamisel kauba väärtuseks kindlustuse tarvis pakendile märgitud summa või on mingit imelist dokumenti kauba väärtuse tõestamiseks veel vaja? Toll keerutab ja DHL uimerdab, aga mina tahan vastuseid.
Summa on maksuvabast määrast märksa suurem ja kuulub ka tollimaksuga maksustamisele.

Kui neile huvi pakub toode, siis nõuavad arvet vms, mis sa reaalselt maksid.

PitBull
HV kasutaja

sõnum 07.11.2012 16:34:41 vasta tsitaadiga

Reeglina soovivad nad arvet/maksedokumenti konkreetse kauba kohta.
Samas, kui Sinu pakutud hind on selgelt alla turuhinna või neil tekib kahtlus, et vassid vms, siis on neil dejure õigus aluseks võtta eseme turuhind. Kes nt enne EL liitumist Saksast auto on toonud, siis ehk veel mäletavad, kuidas ja milline see hind leiti icon_smile.gif

hannes
HV vaatleja

sõnum 07.11.2012 16:50:10 vasta tsitaadiga

Kindlustusele märgitud hind on vastavuses pakendi sisu turuhinnaga. Küsimus on pigem selles, et mille järgi toll otsustab, et kaup on ostetud, mitte kingiks saadud ning kust peaksin ma välja võluma maksedokumendi, kui kaup ongi kingiks saadud? Või pean hakkama tõendama oma seotust saatja isikuga?

Ja kas eseme turuhind arvestatakse uue analoogse toote hinna järgi, isegi, kui on tegemist kasutatud tootega?
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 07.11.2012 16:50:40 vasta tsitaadiga

hannes kirjutas:
Tere,

gift või altkäemaks, vahet pole. toll ette võtad maksad täislaksu, ansipi vabariiki petta ei saa ,kui valvekoerad tööd teevad icon_wink.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 07.11.2012 17:20:01 vasta tsitaadiga

hannes kirjutas:
Kindlustusele märgitud hind on vastavuses pakendi sisu turuhinnaga. Küsimus on pigem selles, et mille järgi toll otsustab, et kaup on ostetud, mitte kingiks saadud ning kust peaksin ma välja võluma maksedokumendi, kui kaup ongi kingiks saadud? Või pean hakkama tõendama oma seotust saatja isikuga?

Ja kas eseme turuhind arvestatakse uue analoogse toote hinna järgi, isegi, kui on tegemist kasutatud tootega?

Eraisikult eraisikule saadetava mittekaubandusliku eseme käibemaksuvaba piir on 45€ - kui kauba väärtus üle selle, siis pead nii või naa maksma...

tagasi üles
pepsy
HV kasutaja
pepsy

sõnum 07.11.2012 18:28:46 vasta tsitaadiga

Selline lugu: tahtsin osta ebayst jublakat, müüja ei tahtnud müüa, sest mul pole reitingut veel. Raha olin juba ära maksnud, nüüd kandis läbi paypali tagasi. Paypal väitis, et kandis makse tagasi mu LHV Mastercardile. Kuna minu makse on teostunud tavaliselt kohe (või vähemalt raha bronnitakse nii kiiresti), siis eeldasin, et tagasimakse tuleb samamoodi kiiresti. Helistasin LHVsse, kus selgus aga, et Mastercard ei aksepteeri makseid paypali poolt. Ehk mastercardiga saad kanda raha paypali aga vastupidi ei saa. Kellelgi samalaadset kogemust? Helistan peagi Paypali service liinile.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 07.11.2012 18:49:05 vasta tsitaadiga

mul tuli alles eelmine nädal PP-st MC-le tagasi icon_rolleyes.gif
hannes
HV vaatleja

sõnum 07.11.2012 18:59:36 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
hannes kirjutas:

Eraisikult eraisikule saadetava mittekaubandusliku eseme käibemaksuvaba piir on 45€ - kui kauba väärtus üle selle, siis pead nii või naa maksma...

Jah, aga kui kaup on saadetud kingina tasuta, siis millise dokumendi alusel makse arvestatakse? Või ei ole võimalik olukord, kus näiteks tuttav Indiast saadab mulle eseme väärtusega ca 400 €, mida ta ise enam ei kasuta, ilma, et ta mulle selle eest arve esitaks? Minu kanda jäävad käibe- ja tollimaks. Eseme väärtus on märgitud pakile, aga muud kauba väärtust tõendavat dokumenti esitada ei ole. Kas see on tolli jaoks tõesti väga ebausutav stsenaarium?

(Andestust, see on tegelikult veidi offtopic, kuna pole otseselt seotud ei PayPali ega eBayga)
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 07.11.2012 19:09:07 vasta tsitaadiga

pepsy kirjutas:
Selline lugu: tahtsin osta ebayst jublakat, müüja ei tahtnud müüa, sest mul pole reitingut veel. Raha olin juba ära maksnud, nüüd kandis läbi paypali tagasi. Paypal väitis, et kandis makse tagasi mu LHV Mastercardile. Kuna minu makse on teostunud tavaliselt kohe (või vähemalt raha bronnitakse nii kiiresti), siis eeldasin, et tagasimakse tuleb samamoodi kiiresti. Helistasin LHVsse, kus selgus aga, et Mastercard ei aksepteeri makseid paypali poolt. Ehk mastercardiga saad kanda raha paypali aga vastupidi ei saa. Kellelgi samalaadset kogemust? Helistan peagi Paypali service liinile.

Sa räägid pangaga kahest erinevast asjas. Paypali kontolt ei saa jah vaba raha kanda LHV panga kontole. Küll aga saab raha alati tagastada kontole kust see tuli. Oota 5 tööpäeva siis see raha laetub su kontole tagasi.. tuhandeid kordi sellest siin juba leierdatud.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
radok
Kreisi kasutaja

sõnum 07.11.2012 19:31:20 vasta tsitaadiga

Amazonist tellimine ei tasu vist ära - kui juba postikulud nii kõrged? http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_navbox_596184_ways?nodeId=596194 Amazoni puhul võlus ka nn. kingituse pakkimine - kõik sellist teenust ei paku. St. amazonist ei ole võimalik saada postikulu madalamaks ka siis, kui müüaga läbi rääkida?
Soov oleks tellida raamatut mille seisukord oleks uus - ilmselt saab odavaimalt eBay'st?
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
EstDonk
HV vaatleja

sõnum 07.11.2012 19:40:31 vasta tsitaadiga

amazon.co.uk - s ei ole sama raamatut müüa?
http://www.bookdepository.com/ saadab tasuta raamatuid üle maailma
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 07.11.2012 19:41:46 vasta tsitaadiga

radok, amazon.de on tegelikult väga mõistlik koht raamatute soetamiseks ku ebayst ei leia (seal on muidugi ka saksamaalt või UK-st tarnijaid mõistlik eelistada.) 1/3 eesti hinnast hoiad vähemalt kokku. Ja kui oled nõus "gebraucht-sehr gut" (harilikult uueväärsed raamatud, ühel oli kaanel murdejälg sees, teised lihtsalt ülejäänud laokaubad vms välimusega), siis võimalik, et leiad raamatu 0,5 euri eest, millele lisandub postikulu.
tagasi üles
pepsy
HV kasutaja
pepsy

sõnum 07.11.2012 19:47:15 vasta tsitaadiga

pois11 kirjutas:
pepsy kirjutas:

Sa räägid pangaga kahest erinevast asjas. Paypali kontolt ei saa jah vaba raha kanda LHV panga kontole. Küll aga saab raha alati tagastada kontole kust see tuli. Oota 5 tööpäeva siis see raha laetub su kontole tagasi.. tuhandeid kordi sellest siin juba leierdatud.

Okei, tänud jään siis laekumist ootama. Räägin ka veel LHV klienditeenindusega üle sellest.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
radok
Kreisi kasutaja

sõnum 07.11.2012 19:53:42 vasta tsitaadiga

EstDonk kirjutas:
amazon.co.uk - s ei ole sama raamatut müüa?

On küll, aga kas postikulu hinnad on siis teised UK omas - ei ole kontot teinud sinna ja seega ei näe, mis see postikulu Eestisse oleks. Arvasin, et need hinnad on kõikidel amazoni lehtedel samad.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 07.11.2012 20:00:55 vasta tsitaadiga

amazon.de tahab 6 euri saada postikulu mu mälu järgi.
EDIT: valetan. ise kasutan amazoniga sellist taktikat, et otsin endale kasutatute hulgast väikse hinna ja lähedalasuva saatmispunktiga parima võimaluse ja saan raamatu ca. 5-8 euri eest kätte.
http://www.amazon.de/gp/offer-listing/0380789019/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used <-- siit nt saaksin esimese pakkuja käest saksamaalt tõenäoliselt kiiremini kui 7 tööpäeva jooksul kätte ja läheks alla 4 euro. Või siis gebraucht-sehr gut ilma saatmistasuta 5.10 kokku.
Kommentaarid: 217 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 183
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 08.11.2012 01:46:34 vasta tsitaadiga

hannes kirjutas:

Jah, aga kui kaup on saadetud kingina tasuta, siis millise dokumendi alusel makse arvestatakse? Või ei ole võimalik olukord, kus näiteks tuttav Indiast saadab mulle eseme väärtusega ca 400 €, mida ta ise enam ei kasuta, ilma, et ta mulle selle eest arve esitaks? Minu kanda jäävad käibe- ja tollimaks. Eseme väärtus on märgitud pakile, aga muud kauba väärtust tõendavat dokumenti esitada ei ole. Kas see on tolli jaoks tõesti väga ebausutav stsenaarium?

Nagu eelnevalt kirjas juba, kui tollile pakile märgitud väärtus ei meeldi, ja sa ühtegi dokumenti neile selle eseme kohta tekitada ei suuda, siis pöördub toll igor mangi poole ja määrab su esemele "turuväärtuse".

See ei loe, et sina selle tasuta said. Siis võiks igaüks ju öelda, et sai selle või tolle "tasuta".
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
masmre
Kreisi kasutaja
masmre

sõnum 10.11.2012 20:41:08 vasta tsitaadiga

DX saatis mu järelepärimise peale sihukese vastuse:
>From experience, the estimated delivery time is 14-22 working days, may be longer than expected, would you mind waiting some more days?

tea, kas venitavad ja peaks refundima hakkama? Samas tuli mulle mingi pakk ka kahe kuu pärast ikka kohale...
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 10.11.2012 20:55:13 vasta tsitaadiga

masmre kirjutas:
DX saatis mu järelepärimise peale sihukese vastuse:
>From experience, the estimated delivery time is 14-22 working days, may be longer than expected, would you mind waiting some more days?

tea, kas venitavad ja peaks refundima hakkama? Samas tuli mulle mingi pakk ka kahe kuu pärast ikka kohale...

oota 40 päeva ja siis tee refund, 45 päeva aega paypaliga

tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 11.11.2012 00:21:09 vasta tsitaadiga

DX-ga pole mõtet mingit refundi-jura harrastada, varem või hiljem ajavad nad asja korda. ja klient ei jää kunagi kaotajaks pooleks!
mul 30. sept shipitud pakk kaduma läinud, ja kui järgmine nädal kätte ei saa (re-shipitud ilmselt tähitud postina, odavam kui kadunud pakki otsida), siis saadavad nii kaua kuni kätte saan. korduvalt kogetud.

masmre
Kreisi kasutaja
masmre

sõnum 11.11.2012 01:21:01 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
DX-ga pole mõtet mingit refundi-jura harrastada, varem või hiljem ajavad nad asja korda. ja klient ei jää kunagi kaotajaks pooleks!
mul 30. sept shipitud pakk kaduma läinud, ja kui järgmine nädal kätte ei saa (re-shipitud ilmselt tähitud postina, odavam kui kadunud pakki otsida), siis saadavad nii kaua kuni kätte saan. korduvalt kogetud.

Kaua ootasid, et nad uue paki panid? Oli pikk kirjavahetus vist.. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 11.11.2012 01:53:10 vasta tsitaadiga

Mul ka ikka üks DX pakk seikleb kuskil ilma peal 19. sept saadik. Seda ootamise kirja olen ka näinud korduvalt oma päringute vastusena. Palusid uurida ka postkontorist, et kas äkki on kohal ikka. Siis uurisid, et kas ikka aadress sai õige. Eks järgmine nädal ootan uusi vastuseid/ettepanekuid neilt.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Karu7899
HV kasutaja

sõnum 11.11.2012 02:54:17 vasta tsitaadiga

Dijital kirjutas:
Mul ka ikka üks DX pakk seikleb kuskil ilma peal 19. sept saadik. Seda ootamise kirja olen ka näinud korduvalt oma päringute vastusena. Palusid uurida ka postkontorist, et kas äkki on kohal ikka. Siis uurisid, et kas ikka aadress sai õige. Eks järgmine nädal ootan uusi vastuseid/ettepanekuid neilt.

Sama ainult, et minu pakk tellitud 31 aug.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 11.11.2012 03:18:34 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:

mul kama2 kas dx või puhta sx, ma lähtusin paypalist icon_lol.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 373, 374, 375 ... 705, 706, 707  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.